Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654376 krat)

nezzek

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #780 : 14 April 2011, 20:23:05 »
Tony je krasna pridobitev tu v SLO, njegova mama Sonique je najlepša črna psička kar sem jih videla do sedaj.. prava angleška psica. <3
Tony seveda, je po starših, me zaenkrat bolj spominja na Dorjana (očeta) ampak ko bo polno razvit, mislim, da zna biti kar po mami.. vsekakor, se splača da se ga uporabi tudi za kaj drugega kot le za lov in mogoče kakšne razstave. Kvalitetnih samcev ni veliko pri nas...

Prepričana pa sem, da je že sedaj krasen pes, s katerim se da polno uživat, in želim vam da tako le ostane kolikor dolgo se bo dalo! :) Pa le pripelji ga kdaj da ga vidimo šarmerja. ;)

suzica

• *
« Odgovori #781 : 15 April 2011, 10:52:06 »
Čestitke še tukaj Diva1, me zelo veseli da je prišel v Slovenijo, še najbolj njegov zdravstveni status, to je naložba za vzrejo v vašem koncu.

Kar se razstav tiče pa mislim da si "dolžna" iti na ene par razstav že do vzrediteljice, čehi so tako in tako vajeni da gre mladič vsaj na tri razstave ker imajo oni to kot pogoj za pristop k vzrejnem.
Pa srečno v soboto na "zelenem" parketu.

diva1

• *
« Odgovori #782 : 15 April 2011, 16:39:39 »
Ej, draga Suzica,

Pa veš, da imaš prav... Tisto, da sem "dolžna iti na kakšno razstavo,.. že zaradi vzrediteljice...
Na to sploh nisem pomislila.  Zoja je toliko "dobrega" naredila za nas in našega Tončka...
In bi bilo lepo, da ga malo "na ogled" postavim..., oz. njeno psarno in sad njene vzreje...  Zojo pa razveselim s kakšnimi dobrimi novicami.... in novimi fotografijami...
V leglu, iz katerega je Tonček, so bili trije kužki:  dve psički in Tony... Obe njegovi sestrici  sta že zelo uspešno prestali "krst" na razstavnem parketu.

Hvala ti, da si me malo "premaknila"...  Torej, se vidimo v Mariboru...  V nedeljo.

Zdravstveni status Tony-evih staršev pa nam je vsem vzrediteljem resnično  lahko samo za VZGLED.

Hej, Nezzek!

Obljuba dela dolg! Poti nazaj več ni.  Kar si rekla,... si rekla!.. Se veselim.

Pozdrav vsem!

P.s.
Se nam mudi "na teren".

Tatjana

nezzek

• *
« Odgovori #783 : 15 April 2011, 22:30:08 »
Res je in obljubo bom držala! :) Me veseli da si se tako odločila!!!

tprose4

• *
« Odgovori #784 : 03 Maj 2011, 10:45:11 »
Tako smo se pa mi prvič z morjem srečali :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #785 : 03 Maj 2011, 12:10:33 »
Mene so ucili, da dokler pes 100% (karkoli je ze to za koga) prinese cesarkoli umetnega (dummy, igracka, lesek...), se ne gre na divjad. OK, ce je to le za spoznavanje oz. testiranje mladica, ce sploh prime, ga zanima... potem se pa naj bi s tem prenehalo in pocakalo, da je na umetnih zadevah OK (ker ce tega ne mara prinesti, potem divjadi, ki je se toliko bolj fin plen, niti pod razno ne bo... jo bo imel za svojo)... no, tako sem bila jaz naucena...
jaz sem mojim "lovskim" naročila,da se čim več igrajo s svežimi kožami ( metanje) , parklji, rogovi itd (mečejo, pulijo itd). Med prazniki smo jim servirali sveže nagačenega fazana (samo meso iz trup aven in nadomeščeno z mešanico pesek- slama, da dalj drži) in so vsi prinesli do vodnikov  ;).

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #786 : 03 Maj 2011, 13:17:55 »
in so vsi prinesli do vodnikov  ;).

Predvidevam, da imajo ti pesjani vodnike, ki vejo kaj hocejo, kaj delajo ali pa se vsaj trudijo ob pomoci nekoga, ki zna... to je tisto najpomembneje (vodnik, ki lahko iz psa potegne ogromno dobrega, ali pa ga lahko totalno za....).

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #787 : 03 Maj 2011, 13:47:11 »
veskakor nima smsila dat psu za "pojest"zajca, race, fazana, dokler se mu niti ne sanja za kaj si ga nekam odvrgel ali skril. Najbrž pasja logika potegne v smer,da če leži tam brez veze al pa je gazda stran vrgel, je škoda pustit propast, dejmo rajš pojest.
Vsekakor pa so moje izkušnje,da če pes ni od mladiča v stiku z divjačino, crkovino razno razno zna bit hud problem ob prehodu s "fake" zadev na mesnata, prava trupelca. Pa ne da ne bi prinesli, ampak da nočejo prijet oz se lotevajo prijemanja na "svašta načine", čeprav fake prinašajo in prijemajo kot profesorji..

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #788 : 03 Maj 2011, 13:54:13 »
Sicer OT, ampak...Deteljica, kje dobiš to crkovino? Jaz nikogar ne poznam in nimam pojma kje staknit... Tudi samo malo za predstavit, prav zato, da se mu ne bi kdaj zagnusilo ipd.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #789 : 03 Maj 2011, 15:44:22 »
Med oglasi gospod prodaja fazane, jerebice, race: http://www.lovska-zveza.si/ftp/glasiloLovec/2011/LOVEC-4-2011.pdf. Naj bi obstajali se kaksni drugi viri.

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #790 : 03 Maj 2011, 17:02:40 »
Med oglasi gospod prodaja fazane, jerebice, race: http://www.lovska-zveza.si/ftp/glasiloLovec/2011/LOVEC-4-2011.pdf. Naj bi obstajali se kaksni drugi viri.
:o Hvala :)

hichi

• Gost
« Odgovori #791 : 08 Maj 2011, 12:13:14 »
pozdrav soljubitelji kokrčkov! :)
kmalu bom tudi sama lastnica malega srčkanega kokrčka :) konec meseca junija naj bi bili kužki primerni za oddajo..vsi bodo seveda z rodovnikom in pregledani, tako da se resnično veselim!! to bo naš prvi kužek, ki se ga vsi res močno veselimo..
naletela sem an ta forum nekaj časa nazaj in dekleta, ki so pisala pod drugo rubriko so me prijazno napotila sem...
imam namreč nekaj vprašanj,kar se tiče igrač in postelje in hrane....mislim,da mi bo sicer vse povedala vzrediteljica,vendar bi se rada čimbolje pripravila :D
katere igrače in glavnike bi priporočile?in katero hran?
rezervacijo kužka sem plačala psarni English Lady-ima kdo tu izkušnje s to psarno?
vsem lep sončen pozdrav!
 :)

suzica

• *
« Odgovori #792 : 08 Maj 2011, 18:08:48 »
Tako smo se pa mi prvič z morjem srečali :)
Lepooo ste plavali za prvič, uživajte na polno še naprej.

suzica

• *
« Odgovori #793 : 08 Maj 2011, 18:13:06 »

imam namreč nekaj vprašanj,kar se tiče igrač in postelje in hrane....mislim,da mi bo sicer vse povedala vzrediteljica,vendar bi se rada čimbolje pripravila :D
rezervacijo kužka sem plačala psarni English Lady-ima kdo tu izkušnje s to psarno?
vsem lep sončen pozdrav!
Na vsa tvoja vprašanja  ti bo z veseljem  odgovorila vzrediteljica, to pa da si plalača rezervacijo za kužka ki sploh še ni rojen se mi pa zdi nenavadna praksa :-[

rapgirl

• *
« Odgovori #794 : 08 Maj 2011, 18:25:50 »
pozdrav soljubitelji kokrčkov! :)
kmalu bom tudi sama lastnica malega srčkanega kokrčka :) konec meseca junija naj bi bili kužki primerni za oddajo..vsi bodo seveda z rodovnikom in pregledani, tako da se resnično veselim!! to bo naš prvi kužek, ki se ga vsi res močno veselimo..
naletela sem an ta forum nekaj časa nazaj in dekleta, ki so pisala pod drugo rubriko so me prijazno napotila sem...
vsem lep sončen pozdrav!

Priporočam ti, da si malo pogledaš teme na forumu in boš našla veliko odgovorov na svoja vprašanja.  ;)

diva1

• *
« Odgovori #795 : 09 Maj 2011, 16:55:43 »
Ej, dragi ljubitelji  kokerjev!

... Mednarodna rastava psov vseh pasem  CACIB POHORJE, 8. 5. 2011 je za nami...

Tudi mi zelooo veseli...

Naš Tonček se je odlično odrezal.

SODNICA: ga Slavica Skalar

SAMCI:
RAZRED MLADIH:  Anthony Schonez: PRM ( prvak razreda mladin) in junior BOB

Atmosfera na razstavi je bila odlična... Nabita z energijo..., z emocijami...

In iskrena hvala vsem "kokerašicam" , da ste nas lepo in toplo sprejele ter  nam pričarale nepozabni dan...

Organizacija pa taka, kot se za "toti"  moj Maribor spodobi - vedno odlična!

Tako, da vse pohvale tudi organizatorjem in prijaznim  ljudem, ki so nas 2 dni z velikim veseljem "servisirali".

Tatjana

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #796 : 09 Maj 2011, 16:59:13 »
diva1, čestitke! Se pa priporočam za slike malega manekena, sem vedno sline cedila nad črnimi kokri..

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #797 : 09 Maj 2011, 17:20:13 »
Še tukaj čestitke! :)

diva1

• *
« Odgovori #798 : 09 Maj 2011, 22:32:16 »
Nika in Kalsang,

hvala vama za čestitke!

Nika, Tončka lahko "pokukaš" na prejšnji strani...  ,pa tudi upam, da bo Nezzek , ki je bila glavni "fotograf" na terenu, prilepila kakšne fotke z razstave...

Kalsang, osebna zahvala tebi za "pomoč", za misel,  ki si mi jo poslala 6. marca... , ko je "odšel" moj Mister...

In še danes je nalepljena v kuhinji,... in še vedno mi je v veliko pomoč....  Še vedno "pomaga"... Še vedno čakam in iščem... Kot da sem "ujetnik časa"....

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #799 : 10 Maj 2011, 11:53:26 »

Kalsang, osebna zahvala tebi za "pomoč", za misel,  ki si mi jo poslala 6. marca... , ko je "odšel" moj Mister...

In še danes je nalepljena v kuhinji,... in še vedno mi je v veliko pomoč....  Še vedno "pomaga"... Še vedno čakam in iščem... Kot da sem "ujetnik časa"....

Ni za kaj! Če kdo razume, potem razumemo pesjanarji. ;)  :-*

tprose4

• *
« Odgovori #800 : 11 Maj 2011, 08:22:55 »
Jaz sem pa čisto slučajno naletela na tole in mi je bilo zelo všeč, pa bom prilepila. Naj bi bila "molitev ob izgubi psa":

If it be I shall grow frail and weak
And pain should wake me from my sleep
Then you must do what must be done
For this last battle can’t be won
You will be sad, I understand
But don't let your grief then stay your hand
For this day more than all the rest
Your love and friendship must stand the test
We've had so many happy years
What is to come will hold no fears
You'l1 not want me to suffer, so
When the time comes, please let me go
I know in time, you too will see
It is a kindness you do for me
Although my tail its last has waved
From pain and suffering I’ve been saved
      .~    
Do not grieve that it should be you
Who has to decide this thing to do
We've been so close, we two, these years
Don't let your heart hold any tears
Three score and ten are given to man
But our is a much briefer span
So, though I give you all my heart
The time will come when we must part
But all around you, you will see
Creatures that speak to you of me
A tired horse, a hunted thing
A sparrow with a broken wing
Pity and help, 1 know you will
And somehow I'll be with you still
And I shall know although I'm gone
The love I gave you lingers on.

nezzek

• *
« Odgovori #801 : 11 Maj 2011, 18:18:41 »
Tudi mi smo se imeli super v Mariboru.
Bella je dobila CAC, Kasja BOB puppy, Buxi pa CAC, CACIB, BOB in BOG-3!!!! Smo izredno veseli in ponosni ;)

Čestitke tudi tebi diva1, sem res vesela da sem vas spoznala na razstavi in le glej, da se kmalu spet vidimo! :) Slike si dobila na mail.. upam.

Pa še slikice naših bučmanov...
Kasja

Buxi

diva1

• *
« Odgovori #802 : 11 Maj 2011, 22:01:31 »
Ej Nezzek,

pa smo jo dočakali... "reportažo" s terena...  CACIB POHORJE 2011.

Le kaj bi mi "kokeraši" brez tebe...

Še enkrat iskrene čestitke... Buxi je dobil tudi "grupo". BRAVO !!!!

"Tamalanci" pa so v resnici še veliko lepši kot na fotkah... Verjemite!  In prijazni... , njihovim očkam se  res ni moč upreti...

Hvala za fotke. Dobila in jih že "poslala" naprej.

nezzek

• *
« Odgovori #803 : 11 Maj 2011, 22:07:46 »
Hei diva1, kar je najbolj važno, so pravi kokri! ;) Sploh karakterno, seveda tukaj se z Alenko "kregava" ampak zame ga ni psa čez mojo Bello... :D :D Itak, saj je moja, kako le bi lahko bilo drugače. ;) ;)

Hvala še enkrat za čestitke! :)

Kar pa se "mene" tiče... mislim, da me boste imeli še prav "pouhn kufr" v nadaljnih letih... ko bom "resno" začela..  :D :D

diva1

• *
« Odgovori #804 : 11 Maj 2011, 22:19:20 »
Draga Nezzek,

glede na tvoja "rosna" leta si v mojih (in tudi v očeh drugih ljudi) že zdaj PRAVA POFESIONALKA.

Tako, da te bom z veseljem "spremljala"...  In se učila od tebe...(včeraj..., danes... in jutri).

Na "razstavnem parketu" si nam,  ta starim", resnično vzor.

In upam, da boš nekoč tudi vzrejala... Morda pa ti bomo nekoč mi lahko  stali ob "strani"...  V zahvalo, ker nam "ta starim" vedno pomagaš...

.

Pino

• *
« Odgovori #805 : 12 Maj 2011, 14:17:24 »
Lep pozdrav vsem.

No pa se vam bom še jaz po dolgem prebiranju pridružila pri "čveku".

Tudi mi smo ZELO ponosni lastniki koker španjelčka Pinota (Tamalanna Carpinus Betulus). Ta mali je dobesedno na turbo pogon, je pravi mali  >:D , ampak nam paše prav tak kakršen je  :)  :)  :)
Obiskujeva tudi šolo, tako, da bo tale vragec imel "diplomo" :D  :D  :D iz nagajanja - moram reči, da mu prav ratuje. No, drugače pa resno, hodiva v šoli in je res pristop fenomenalen, tako, da priporočam vsem, sploh pa "začetnikon".

Neža, čestitam še tukaj za rezultate, prav tako čestitam Divi1 za uspehe s Tončkom. Upam, da bo še kakšna slikica tule "padla". Ja, istočasno pa Divi1 izrekam sožalje za Mistra.

Prilepim še kakšno slikico Pinota, če mi le uspe  :-[  :-[  :-[ drugače pa vsi lepo uživajte v družbi kokerčkov

Tina

Pino

• *
« Odgovori #806 : 12 Maj 2011, 14:24:38 »
Evo, ena malo starejša ... za začetek bo  ;)

diva1

• *
« Odgovori #807 : 12 Maj 2011, 20:49:07 »
Hej Pino!

Prisrčna dobrodošlica v "koker klubu". 
Sem pa res vesela, da imamo "novega člana"...

Tako, sedaj sta se nam pridružila.  Članstvo pa zahteva "redno poročanje"...   Vsaj enkrat na teden... Velja?

Pa lep pozdrav.

Pino

• *
« Odgovori #808 : 16 Maj 2011, 14:48:53 »
Hvala Diva1 za dobrodošlico ... prav ponosna sem, da sem v "koker klubu"  ;D  ;D  ;D

Jah, kar pa se tiče obveznosti članstva, pa mislim, da ne bo problema, saj rada "čvekam" sploh pa, ko so v "špilu" pesjanarji.

Drugače je bil govor tudi o Nezzek, katera je kljub svojim rosnim letom res en velik PROFI, tako, da sem jo jaz pri sebi poimenovala kar "enciklopedija"  :-[, tako, da res, če me kaj zanima, jo vedno pokličem in je res zelo pripravljena pomagati in oh in sploh si zlata Nezzek  :)  :)  :) in komaj čakam, da tudi ti "resno" začneš!

Par strani nazaj je bilo nekaj omenjen piknik "kokerašev" ... se kaj dogaja, pripravlja? Midva s Pinotom bi bila zelo za  :o

Uživajte

nezzek

• *
« Odgovori #809 : 16 Maj 2011, 18:06:12 »
 :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
Dejte no punce, jaz sem komaj na začetku!!! Ogromno je še stvari, katerih nisem dala skozi.. kar se razstav tiče mogoče manj kot kar se tiče vzreje ampak vseno. Sicer se pa celo življenje učimo. ;)

Hmmm.. še kakšna slikica praviš... moja Bella trenutno ni nič za, ker se goni tečka tečkasta. :P Mogoče naslednji teden, ko bomo v nedeljo copotali po Varaždinu ;)