Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654684 krat)

suzica

• *
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #960 : 05 Junij 2011, 22:29:48 »
Čestitke Maja in Nina pa Beauty in Dorjan za številno leglo :o

Mi smo tudi preživeli lep in "kopalni" vikend v soboto najprej v lužah in Savi , v nedeljo pa v Umagu. Če bi bile vse razstave na tako lepem koncu ob morju jaz verjetno nebi več sama hodila na razstave. Tokrat so fantje plavali, Vini pa dobila odl1,CAC, CACIB pri hrvaški sodnici Daila  Rocchi. Tako da smo vsi uživali!
Pa še fotke iz sobotnega plavanja po lužah na FB : 
http://www.facebook.com/profile.php?id=1817836892#!/media/set/?set=a.1574461620949.64515.1817836892

diva1

• *
« Odgovori #961 : 05 Junij 2011, 22:42:19 »
Bravo Vini!    Bravo Suzica!
Iskrene čestitke obema.

Ugotavljam, da smo res dobri... Najboljši! 
Toliko čestitk, kot smo si  jih "Izrekli" zadnji mesec na račun naših kokerjev; ... res  ne pomnim.
Lepo! In prav je tako. Dobro "delamo".

In to nam je tudi "obveza", da bomo takšni ostali tudi v prihodnosti...

Suzica, jaz bi tudi rada "pokukala" sobotno plavanje. Pa mi ne gre.. Prijava???
Pomoč prosim.

Hvala. 

nezzek

• *
  • Spol: Ženski
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #962 : 05 Junij 2011, 22:58:56 »
Aaaaa česititke Beauty, Paša, Tequilla in ostali!! Točno tako je bilo pri Bettynem prvem leglu (ko se je skotila moja bučka), 9 (7 punc, 2 fanta)! Joooj kok fino no, želim jim res vse najlepše!!!  :-* :-* :-*

suzica tudi tebi čestitke za super uspehe v Umagu. :) :)

Mi smo preživeli krasen dan v Italiji. Imeli smo krasno družbo, Italjani so nas super sprejeli. Res nisem si niti približno predstavljala, da bo tako lepo. Buxi je v močni konkurenci šampionov (6) osvojil 2 mesto. Mulcu se ni zdelo da bi tekel, bučman smotan. Premagal ga je Francini's Pruno, ki je bil tudi BOB.
Kasja pa je med 5 briljirala, res me je močno presenetila. Osvojila je 1 mesto ter BOS puppy. Bob puppy je pripadel uvoženemu angležu, sicer meni ni tako sedel ampak vseeno.

Iskrene čestitke tudi Slavici, ter hvala za dobro družbo! :) :)

Slike pa jutri ;)

diva1

• *
« Odgovori #963 : 05 Junij 2011, 23:19:26 »
Ni še minilo niti pol ure...
Od prejšnjih čestitk. Suzici in  njeni Vini

In glej! Čisto novi "report" iz Italije. Še "topel".

Tako da čestitke tudi vaši "italijanski" tamalannski ekipi za vrhunski uvrstitvi.

In ob tej priložnosti moje iskrene čestitke tudi gospe Slavici (psarna Ankaranska)... Tudi za njo in njene "punce" je očitno to bil več kot uspešen dan.

No, pa se znova potrjuje tista moja ugotovitev...

Da so naši kokerji dobri. NAJBOLJŠI! Tudi  na mednarodnih razstavah in na razstavah izven naših meja. 

Slovenija ima talent - res je - (se je pravkar končal prenos na TV), res pa je tudi, da ima Slovenija dobre (beri odlične ) mične koker gospodične in gospe ter plemenite angleške gospodiče in gospode...

suzica

• *
« Odgovori #964 : 05 Junij 2011, 23:42:05 »
nezzek čestitke za tamalo lepotičko :-* in Buxija, lepo da ste uživali, čakamo slikce jutri
diva1 pridi na FB samo potem me ne zmerjaj da porabiš preveč časa da pogledaš vse novice iz koker sveta.
Ena najbolj umazana Lina je spodaj

diva1

• *
« Odgovori #965 : 05 Junij 2011, 23:58:08 »
Ej, Suzica...,

pa se je "splačalo" še malo počakati... Bedeti .
To pa sta fotki!

Malo prej smo opevali lepoto..., zdaj pa pika na i... "Natur" varianta. Slogan: Back to the nature
Je pa res luštna ta tvoja Lina,  tudi v tej "oblekici. Od Pepelke...  Saj se verjetno  še spomniš  pravljice o Pepelki - in kako se je "prelevila", ko je šla na ples...
Na razstavnem parketu bo prava lepotica... Bo blestela..

Facebook - jaz bi že prišla na FB, ampak me je "strah".. Da bom "visela" še tam vsako prosto minuto... Kot na Pesjanarju... Skupni čas na Pesjanarju imam že 6 dni...
Ja. 6 dni.. Brez besed.  Sem že odvisnik.
 In da boš ti dežurni krivec (hehe), če se odločim da vstopim v svet FB. Ja najbrž res. Bom še malo počakala. Razmislila.
Zdaj ko pa si mi povedala, da lahko vidim vse novice iz koker sveta - zdaj pa sem že "nemirna". Moram prespat... Če se bom odločila, pa te bom zopet prosila.Kot vedno..
Da me spraviš "noter".

Hvala in lahko noč.

p.s.

Vidiš Ninci; saj se trudim. Malo manj pikic. Jih "pobrišem"... Ampak čisto še ne gre.

Pino

• *
« Odgovori #966 : 06 Junij 2011, 08:22:17 »
O koliko se dogaja na forumu kokrčkev ... pa začnimo s čestitkami  :o  :o  :o

Čestitke Paši za tako številčno leglo, pa naj imajo malčki velikooooooo sreče
No, potem čestitke Tamalanncem za zelo lepe rezultate v Italiji, prav tako pa še čestitke Suzici za lepe rezultate iz Umaga!!!!

Ja tako kot ugotavlja Diva1, imamo res dobre kokrčke, tako da samo tako naprej, da bomo lahko še naprej čestitali za super rezultate.

Lepo se imejte
Tina

nezzek

• *
« Odgovori #967 : 06 Junij 2011, 12:21:29 »
Evo še slikice naše zvezdice Kasje... Buxa nismo slikali, ker je bilo tik pred nevihto in mulc je bil včeraj res trmast, tako da smo ga raje pustili pri miru :P

Pa da napišem malo več. Sodnica je bila Sarah Amos-Jones (psarna Cassom - GB).
Mi smo se na pot odpravili že zelo zgodaj zjutraj, tako, da smo bili eni prvih na razstavišču - nekaj zelo netipičnega za nas! Celo pot smo si grizli nohte in molili, da ne bi bilo dežja, saj so se najtežji oblaki zbirali prav nad razstaviščem. No ko smo prišli v Vicenzo ter začeli iskat naš ring, samo ugotovili, da so nas dali pod ogromen šotor, skupaj še z nekaterimi majhnimi pasmami. Specialka je bila namreč v okviru CAC razstave. Lahko si predstavljate kako smo bili veseli. Šotor je imel tudi ventilator, tako, da ni bilo prevroče, čeprav na začetku specialke so bili ringi kot savne... tudi še takrat ko je moral Buxi not, revež se še pol ure za tem ni ohladil. Potem za psice se je že ohladilo in je bilo veliko lažje za pse in handlarje.
V Buxijevem razredu je bilo kar dosti res lepih samcev. Ampak naš fant ima že cel "fan club" v Italiji, takoj ob prihodu so nas že ustavljali in spraševali bo Buxiju, vsi si ga želeli videti. Tudi navijali so zanj, kar je bilo za nas res nekaj posebnega, nismo še nikoli doživeli česa takega. Kljub vsemu, ga je premagal Francini's Pruno, ki je kasneje bil tudi BOB. Čestitke pa so kar deževale, saj v italiji tako ali tako ni nič neobičajnega, da zmaga kater od Francini's psov. :P
Medtem pa je Kasja prvič od kar se razstavlja imela konkurenco v razredu. Vsega skupaj je bilo 5 puppy punčk. Sama sem se rahlo bala, saj je Kasja na prejšnjih razstavah bila še zelo nesigurna, tokrat pa se je popolnoma odprla, ponosno zakorakala v ring ter pokazala pravi koker karakter. Sama sem bila tako presenečena in vesela, obnašala se je kot da bi vedela, da gre za res. Res je močno izstopala v razredu in ko je dobila zasluženo 1 mesto so začeli vsi od navdušenja ploskati. Za BISS (BOB) puppy-ja jo je premagal uvožen pes iz anglije, pa moram rečt, da je sodnica videla na listu ime, in se v trenutku odločila zanj. Prihaja namreč iz psarne v angliji, katere lastnik je sodnik Adam Murray.
Zaenkrat, je to edina slika, ki sem jo našla od obeh skupaj..

Vseeno smo bili presrečni za našo malo punco, in samo upam lahko, da bo ta vikend prav tako pokazala, da je v resnici prava mala vesela punca. :) In vse naslednje vikende tudi.. ;)

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #968 : 06 Junij 2011, 17:12:02 »
Beauty, Nina in jaz se vsem zahvaljujemo za čestitke in lepe želje!!!  ;D ;D ;D

Seveda pa čestitke tudi z moje strani vsem za lepe uspehe v zadnjih dnevih!!! Bravoooooooooooo!!!
 ;D ;D ;D ;D ;D

suzica

• *
« Odgovori #969 : 06 Junij 2011, 21:10:27 »
Bravo punce  (nezzek in koker) v Italiji, sodnica je potalala kar nekaj štirk in tudi trojk zato še bolj bravo.  Polni rezultati so tukaj če koga firbec matra. http://www.ilcocker.net/expo/i-risultati/18/607-speciale-di-vicenza-2011.html

diva1

• *
« Odgovori #970 : 09 Junij 2011, 23:15:57 »

V PSARNI DRAVSKA BOMO "ZIBALI".

Ne morem več "zadržati" zase. Čeprav vem že nekaj časa.

Tako, zdaj pa veste vsi , ki radi prebirate ta forum.

In z velikim veseljem in ponosom  sporočam, da v psarni Dravska pričakujemo leglo anlgeških koker španjelčkov.  Čez nekaj dni. Okrog 25. junija. Pa o tem "čudežu" malo kasneje...  Vsega pa vam ne morem zaupati kar takoj... Malo še počakajte, prosim.

Rada bi vam povedala pravljico. Pravljico o srečnih ljudeh. Pravljico o našh  psih, ki so nas in ki  nas še  osrečujejo.... Že  več kot 4 desetletja..
Veliko jih je bilo. 7 nemških lovskih terierjev in terierk ter  9 angleških koker španjelov in španjelk. Mnogi od njih so žal že prečkali " mavrični most".

Vseh žal ni več  med nami....
Pravijo, da naši  pasji prijatelji odidejo preko MAVRIČNEGA MOSTU, na drugo stran mavrice.

Morda poznate  to "zgodbo". Gre nekako takole...

Obstaja kraj, kjer sta si nebo in zemlja najbliže.
Tu je most v sedmih barvah, ki ta dva svetova združuje. To je MAVRIČNI MOST.

Čisto zraven mostu je prečudovit vrt, poln listja in pisanega cvetja, ki žari kot najbolj žlahtni dragulji.
Pomlad je tu večna, sončni dnevi se izmenjujejo z zvezdnatimi nočmi in v ta vrt prihajajo živali, ko zapustijo svoje drage.
Prekrasen je ta kraj, hrane, vode in topline je v izobilju, živali prosto tekajo in se igrajo.

Vse nekdanje bolezni izginejo, stari so ponovno mladi, šibki postanejo močni - vse je tako, kot v naših sanjskih spominih na dneve in leta,
ki smo jih preživeli skupaj z njimi.

A kaj bi vse to - njihova sreča ni popolna, kvari jo mala, a ne nepomembna podrobnost - vsaka od živali  pogreša nekoga, ki ji je bil
najdražji, ker je bila tudi sama njemu najdražja,.. nekoga, ki je ostal sam.
Sam v svoji bolečini, v svoji žalosti.

Toda lepega dne se ušesa postavijo pokonci in visoko dvignjen smrček zazna nikoli pozabljen vonj.
Loči se od skupine in kot na krilih vetra poleti prek zelenih travnikov, naravnost v tvoje naročje, v tvoj objem.

Tvoj izgubljeni prijatelj je tu, lepši in srečnejši, kot je bil kdajkoli prej. Ponovno ga lahko pobožaš, poljubiš njegov ljubljeni smrček, spet ga lahko objameš in kot že tolikokrat prej, opazuješ zvesto in neizmerno ljubezen v njegovih očeh.

Nič na svetu vaju ne bo moglo več ločiti - skupaj bosta prečkala mavrični most.

(anonimen avtor)
--------------------------------------

Vsak od teh naših psov je v meni pustil "trajen" pečat. Nešteto  čudovitih spominov, nešteto zgodb, anekdot,  veliko fotografij (še črno-belih), veliko pokalov z raznih tekmovanj...
Jaz jiim v šali pravim "kelihi". In naš Milan je eno sobo v hiši ( imenuje jo lovska soba) posvetil njim... "Spomenik". In memoriam.. In prav je tako.

In če  je res tako, kot zatrjuje anonimni avtor - da se nekoč zopet najdemo, - se "potolažim" .  Bom pač morala še malo počakati...Da bomo zopet velika, srečna "družina". Nisem še na "vrsti"..., si rečem... Vse ob svojem času.

Ups, me je zaneslo.... Se opravičujem....

Sem pa vesela, da so ostali našii pasji "otroci" dobro.

Diva...Kaj naj rečem... Včasih se mi zazdi kot nosečnica, ki jo daje "jutranja slabost". In tudi že "raca". Trebušček postaja vedno bolj okrogel. Napet. Kot sodček.   Pa jo "pocartam" in ji povem, da bo kmalu mimo. Saj najbrž ni enostavno 24 ur na dan prenašati "breme", čeprav je sladko.

Tonček... Falot.  Zazna vsak najmanjši šum. Glasen (celo preglasen). Zvonca sploh ne potrebujemo. Ker imamo "pasji zvonec".  Je kot "sraka".  Nič ni  varno pred njim. Najraje ima copate in cokle. Občasno jih "zamenja" za aport in nam tako pokaže, da bi bilo lepo, da bi se ukvarjali z njim.Tako, da  včasih traja kar nekaj časa, da z njegovo pomočjo poiščemo par.

In naša Kelly... Stara uglajena "dama".. Supervisorka.  Vse ima pod "kontrolo ter nadzira vse "dogodke" v našem kokerlandu. Siva eminenca...

In vem, da so z nami tudi naši pesjanarji  srečni, zadovoljni... Vedo, da so naši enakovredni družinski člani, z "doživljenjsko" pravico. In "all inclusive" paketom.

Morda bo zvenelo patetično. Pa vendar se mi včasih zdi, da živim v raju.  Ja, res... Kot v pravljici. Sploh v tem letnem času. Vse cveti, diši...

In nikoli  nisem sama... Vedno imam družbo. Najboljšo. Obdana sem s samimi črnimi "bučkami". In ko se sklonim, vsakokrat dobim zastonj "peeling".

In zdaj se vračam na "izhodišče", na začetek.  Naša Diva bo mamica. Po dveh letih smo se odločili, da tudi mi malo pripomoremo k  povečanju natalitete kokerjev. Naša psarna Dravska že več kot 20 let vzreja angleške koker španjele. Smo ena najstarejših psarn v Sloveniji.

Tudi mi si vsa ta leta prizadevamo vzrediti mladičke, ki bodo zrasli v zdrave in ponosne predstavnike svoje pasme. ki bodo s svojih živahnim značajem, vedno novimi norčijami, brezmejno zvestobo in lepoto tipičnih predstavnikov svoje pasme razveseljevali  nove lastnike. In  prepričana sem, da nam to tudi uspeva. Dokaz je več kot očiten: naš dom je v teh letih  zapustilo cca 70 mladičkov in z veliko večino njihov lastnikov smo še danes resnični prijatelji. Vsak mladiček - svoja pravljica...

Tisti, ki nas poznate, veste, da je pri nas  velik poudarek na delovni liniji, saj je španjel v osnovi lovski pes (moj oče je namreč lovec in mu je pes velik pomočnik v  lovišču).
In tako sploh ni bilo dileme o tem, kdo bo "srečni" očka Divinega naraščaja.  Niti kančka dvoma ni bilo pristotno. . Izbrali smo dobro, najboljše. In Divi je bil  "pasji ljubček" prav tako  všeč.

Srečni očka bodočih mladičkov je  "mali Mister".  Rodovniško ime: Mister Dravski. To je samec, potomec (sin)  našega legendarnega koker španjela Mister Magic of Black Mirraga.  Skoten pred 6 leti pri nas doma.  Njegova mama je naša Kelly - Iman Gallinagos.  Poznavalcem kokerjev ta imena nakaj povedo.  Tipična angleška linija.
Kvalitetna.

Mi smo izbrali "domačega" fanta, fanta iz naših logov. Ta pravega. Ker verjamemo vase.   Nismo ga iskali po "svetu", v tujini. Ni  potrebe.
Mali Mister živi svojo pravljico pri čudoviti družini. Njegov lastnik je prav tako lovec. In mali Mister v ničemer ne zaostaja za njegovim dedkom, velikim Misterjem. ki je odšel preko mavričnega mostu pred 3 meseci v starosti 16 in pol let.  In mi ga še vedno neizmerno pogrešamo... Moj dečko, dečko na prečko...

In srčno upamo na čudež.  Na reinkarnacijo. Na kakšno njegovo "kopijo". V vsem.
Čudeži obstajajo... Le verjeti je treba vanje... In jaz verjamem.

Zaupala sem vam "pravljico". In kot vemo, imajo pravljice srečen konec.. Vendar, naše pravljice še ni konec...Upam.    Tako, da se še "slišimo".  In prosim, držite pesti...
Za Divo, za mene, za mojega " novega dečka"...

Hvala.

Ja, moj dečko, dečko na prečko... Upam, da ti je dobro, kjerkoli že si... Saj vidiš, kupila sem solarne lučke. Takšne, ki svetijo ponoči... Da boš videl...Veš, one tečnobe doma so že "gušile", naj že ugašam ponoči luči... Pa sem jih prelisičila... Solarne lučke.

Bom končala, ker jokam. Solze mi  kar "zalivajo" tipkovnico.  Se opravičujem.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #971 : 10 Junij 2011, 08:12:40 »
Diva- a imaš kakšno spletno stran, kakšen kontakt naj dam komu, ki išče delovnega kokra?

pidog

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #972 : 10 Junij 2011, 09:23:26 »
...............Diva, ti bi res lahko (poleg vzreje), napisala tudi kaksno lepo, poucno pravljico.................rec imo, O kokru in lovcu  :)

Resno mislim (ker kdaj se res ne ve kam taco molim ;D ) !
Veliko veselja z leglom!

diva1

• *
« Odgovori #973 : 10 Junij 2011, 15:28:31 »
Deteljica in Pidog !

hvala za "obisk" na našem "koker"  forumu. Saj vesta,  jaz sem vaju vedno neizmerno vesela.

Deteljica, na žalost pa spletne strani  (še ) nimamo... Mene je ta virtualni svet potegnil vase pred kratkim.. Prej ga nisem niti "opazila".   Pa nisem ravno vešča z rokovanjem. Pa tudi marketing in oglaševanje sta mi "tuja". Še posebej pri živih bitjih.
Do sedaj smo poznali samo "halo efekt".  Saj veš, tisto: "Dober glas seže v deveto vas". In smo bili zadovoljni.  Zdaj  pa resnično vem, da bo spletna stran počasi nuja. Že zato, da se lahko predstavimo. Da tudi mi pokažemo "produkte" naše vzreje. In to s ponosom.

Hvala, da nas boš "priporočala" komu, ki išče delovnega kokerja.  Z velikim veseljem ga bomo povabili  v naš kokerland.  In zaenkrat veš, kje me najdete. Doma, na  Pesjanarju.  Če pa nam "rata" spletna stran, pa javim.

In Pidog, hvala, da si mi "pobožal" mojo dušo.  To pa je bil res lep kompliment.  Tako, da spoznavam tudi tvojo "drugo" stran. Nežnejšo...  Pa pridi še kdaj na obisk...

Tatjana

Agava

• *
« Odgovori #974 : 10 Junij 2011, 15:42:37 »
Čao,

no, najprej ena pohvala vsem prejemnikom nagrad in titul - imate res krasne kužke in verjamem, da se za vsemi temi zvenečimi imeni skriva ogromno truda in dela. In kot da vse to še ni dovolj, še velika konkurenca. Torej čestitke vsem!

In še beseda dve zate, Diva1! Kakor sem ti že povedala, stiskam pesti še naprej za tvojo lepotičko Divo. Da bo šlo vse po sreči in da začneš učivati v "porodniški"! In da se zgodi tista reinkarnacija, kot si jo želiš in da en lumpek ostane pri tebi! Tako bo pravljica še lepša, daljša. In veseli me, da si spet našla nekaj, eno stvar, ki ti daje voljo, energijo.... bodi brez slabe vesti, da živiš še samo za to. Saj za nekaj pa vendar moramo, ne?  ;)

nezzek

• *
« Odgovori #975 : 10 Junij 2011, 20:02:48 »
Diva1 čestitke, seveda bomo držali pesti še za 3 leglo v tem mesecu. Mater punce kako se menite to, kam bodo šli vsi ti mladiči? Pika 7, Beauty 9, kaj bo pri tebi, kaj misliš? Upam, da se bo dalo dobit nove domove.

Sicer pa bomo delali lepo reklamo zdaj na Bledu, da bo šlo mogoče malo lažje in hitreje.

BTW, a veš da sem ta teden strigla hčerko Mistra Dravskega. Lastnik mi je poslal rodovnik, tako da vem malo bolj podrobno kam ta linija moli taco.. b&t psička, stara 2 leti letos.. :)

Sicer pa, če se bo zbralo denar, bi naredila skupno spletko čez poletje, pa bi dali tja gor reklamo.. samo je treba zbrat za domeno, med tistimi, ki bi potem tudi imeli gor reklame. Premislite malo, mislim, da ni neumno.

suzica

• *
« Odgovori #976 : 10 Junij 2011, 20:35:46 »
diva1  bomo pri nas tudi držali pesti da bo vse OK, pa da bo veliko črnih in črnih z ožigi konec meseca.

nezzek jaz sem takoj za da se zbere in se začne delat, imaš mogoče ža kaj v mislih kaj bi se rabilo, jaz sem bolj slaba v tem.
Se vidimo na Bledu in upamo na vreme brez padavin.

diva1

• *
« Odgovori #977 : 10 Junij 2011, 22:16:34 »
Suzica in Nezzek,

hvala. Vem, da bosta držali pesti tudi za nas. 

Koliko mladičkov bo?  Ne vem.  Naše psice nimajo tako mnogoštevilnega legla. Morda 5, tako kot pred dvema letoma.

O, dva pa sem že "spoznala". Na UZ.  Naš veterinar Iztok si me je malce "privoščil".. Je rekel: "O, dva črna že vidim."  Jaz pa: "A res?".. Butalec, kot že mnogokrat. Itak.. Ultrazvok kaže samo črno belo...

Ja, črni sigurno bodo.  Upam pa tudi na kakšnega "zlatkota"... Divin oče je "zlatko"...  Res pa je, da zlatkotov pri nas še ni bilo.. Pa pustimo se presenetiti.

Nezzek, glede psičke, ki si jo strigla: Mislim, da vem kam "spada". Če prav domnevam, je vzreditelj tega legla en starejši gospod (tudi lovec) iz Voličine.  Pred dvema letoma smo imeli obojni  leglo v razmaku nekaj dni...   In smo "tekmovali", kdo ima "težje" mladičke(he he) ..  Po 4 tednih smo krepko vodili.  Res pa je tudi, da je njegova psička imela v leglu 7 mladičkov, Diva pa 5. V 4. tednu so jih morali že konkretno dohranjevati... Naši buhteljni pa sploh niso kazali interesa za drugo obliko hrane  kot mamino..
Diva jih dojila na polno do 6. tedna... Dodatna hrana - bolj kot "priboljški"...So se bolj igrali z njo...

In danes dopoldne je bil na obisku pri mojem očetu...  Naključje. In je povedal,  tudi imel s to psičko pozno jeseni še zadnje leglo. Ker bi si rad doma obdržal  mladičko.  Tako, da če imaš rodovnik - potem je "očetova" linija naša.

Nezzek, tudi jaz z veseljem prispevam za domeno za skupno spletno stran.  Ideja naravnost fantastična.  Če lahko kaj pomagam, me samo "zadolži"... Tako, da prevzemaš dirigentsko palico.  In oder je tvoj.. Samo "naloge" nam razdeli.

Lep večer še naprej.

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #978 : 13 Junij 2011, 22:06:14 »
Diva1..Čestitke tudi z naše strani, seveda bomo tudi pri nas držali pesti, da bo z malimi otročički in mamico vse v najlepšem redu. ;D

nezzek

• *
« Odgovori #979 : 13 Junij 2011, 22:20:21 »
No pa smo nazaj... še en razstavni vikend. :) Moram priznat, da te kar zmatra takole čez vikende hodit naokoli... :P Pa vseeno je veselje in veliko čveka, če ne drugega že to poplača vso utrujenost. :)

Bled me je prijetno presenetil. Dobra lokacija, kljub dežju ki je trajal praktično cel teden pred razstavo je bilo razstavišče brez luž in pretiranega blata. Lokacijo se je hitro našlo, bilo pa je res veliko prostora za vse šotore in razstavljalce. Ringi so bili ogromni, vsaj jaz sem imela ta občutek (pa sem imela še setre poleg kokrov, tako da mislim da ni bilo hudo).
Prvi dan torej.. sodil je Darko Korošec - SLO skupaj z dvema pomočnikoma/pripravnikoma. Buxiju je dodelil super opis ter še n-ti CAC v Sloveniji, ter ga izbral za drugega najlepšega samca z nazivom rCACIB. Vsekakor me je veselilo, da se je Buxi tokrat odločil pokazat vse kar ima v najboljši luči. Bil je res zelo priden, kot že dolgo ne! Hehe kako nas hecajo teli naši psi ne? ;)

Kasja pa, kot mladiček, tokrat delala sceno po ringu ter veselo skakljala naokoli. Nič za to, nihče ni bil užaljen, saj od mladičkov ne moremo še pričakovati tistega popolnega gibanja. :) Oba dni je dobila super kritiko ter bila izbrana med najboljših 6 puppyjev razstave!! Smo bili zelo veseli, ker kot sem že parkrat omenila, je sodniki niti pogledali niso, tokrat pa je bila izbrana v kar veliki konkurenci - mislim, da jih je bilo kar čez 20.

Čestitke tudi vsem ostalim za super uspehe, pa da ne bom komu pokvarila veselja, bom prepustila da sami napišejo kako je šlo.

Za stran smo se pa pogovarjali zdaj na Bledu, mislim, da je zanimanje res veliko, tako da bo šlo v akcijo kot sem obljubila ob koncu šole - med poletjem. :) Ker bo treba kar nekaj stvari še prej naštudirat ;)

diva1

• *
« Odgovori #980 : 14 Junij 2011, 17:32:26 »
Tudi mi smo aktivni.
Samo tokrat ne "razstavno".
Se pa pri nas kar veliko dogaja...

Med vikendom smo usposobili  zunanji bazen (10x6 m) , saj se poletje resnično bliža.  Običajno ga usposobimo že kakšen mesec  prej, letos pa imamo v družini 2 maturanta in smo se  odločili, da bo bazen malce "počakal". Da ne bi fantje pozabili na učenje. Saj so več ali manj vsi njuni prijatelji in prijateljice  prav tako maturantje.
So pa nam z veseljem priskočili na pomoč za nekaj ur.  Saj vedo, da  si na tak način prislužijo "letno karto" za kopanje..

In kaj mislite, kdo je bil prvi kopalec? Naš Tonček. Uradno je otvoril kopalno sezono.In to brez velikih ceremonij...
Naš Milan gre vsako jutro s psi na dolg sprehod. In ko so se vračali proti domu, je Tonček opazil  nekaj novega"... In naslednjo sekundo je že veselo čofotal gor in dol po bazenu.
In zdaj imamo manjšo težavico...(he-he).  Psice vedo, da se lahko kopajo samo po predhodnem dovoljenju... Naš Tonček pa bi se kopal kar celi dan...
Pozimi se moji razburjajo zaradi pasjih  dlak po celi hiši, že zdaj pa me je malo "strah", da bom poslušala očitke, da so pasje dlake še v bazenu...  Pa saj vem, da ne bo hudo...Jih bomo "posesali"...

Naša Diva... Ja, prava nosečka... Trebušček še kar raste, "mlekarna" pa bo počasi že pripravljena, da zažene proizvodnjo...
Danes bomo očistili in prinesli kotilnico. Da se je malo navadi, da jo sprejme kot nekaj prijetnega...

Zdaj pa že res odštevamo... 11 dni še...Potem pa srčno upam na čudež. In lahko jih bom "povohala".... Že zdaj vem, da mi bodo dišali. Kot prijetni parfum.
Ja, mogoče pa bom "ta male" res poimenovala po parfumih.. Kdo ve?

Pa lepo bodite še naprej. 

Moram ven . Moji "pacienti" me čakajo.

Tatjana

diva1

• *
« Odgovori #981 : 20 Junij 2011, 22:22:40 »
Hej!

Moram vam nekaj povedati...
Včeraj zvečer sedim zunaj...  Uživam  še v zadnjih "minutah" dneva...  In mi pogled obstane na našem Tončku..
Tonček leži in maha z repom... Skoči . Napravi majhen poskok. In obstane.  Rep pa še kar veselo maha..
In mine nekaj sekund.  Tonček zopet napravi majhen skok.  Naprej. In zopet obstane... In se  nežno s tačko nečesa dotika...  Jaz pa radovedna. Grem pogledat.
In kaj vidim? Tonček je odkril žabico. Regico.  Najbrž je prvič videl žabico.  In se je želel igrati z njo.  In jima je kar uspevalo. Z žabico sta bila kar kompatibilna.   "Skoči sem..., skoči tja.."   In ta igra je  trajala dobre pol urce.  Ja, Tonček je kar vztrajen.

In danes zoper sedim zvečer zunaj. Najbrž je to že ritual.  In kaj mislite, kdo je zopet prišel na obisk? Žabica.  In se je igra nadaljevala.
Tony je je bil zelo vesel. In zdaj se mi dozdeva, da je Tony našel novo prijateljico.. Regico.
Kaj pa, če bo žabica tudi jutri prišla k Tončku na obisk?   Ja, lepo. Saj smo vendar vedno veseli obiskov.
In kaj, če bo kot tisto iz pravljice... Ko se Žabon prelevi v lepega  kraljeviča...
In v našem primeru se bo morda žabica  spremenila v lepo, črno mično koker gospodično...
Morda pa res.  Bom počakala... Me pa res zanima... In ne bi imela nič proti.

Lepo bodite in sladke sanje.  O princih in princeskah...
Tatjana

nezzek

• *
« Odgovori #982 : 20 Junij 2011, 22:56:18 »
No da ne bomo za luno... Klagenfurt je za nami, mi pa ponovno hodimo okoli z visoko dvignjenimi glavami!  8) 8) 8)

Kljub temu, da nam vreme ni prizanašalo, so rezultati naredili ta vikend neprecenljiv. Buxi je oba dni imel konkurenco v svoji "honor class", ki je načeloma vedno prazna... tokrat seveda je bil še nekdo prijavljen. In ta nekdo je bil Francini's Amacord, oba dni. Kot sem napisala v poročilu iz Vicenze vam je lahko jasno, da nam ni bilo prijetno. Pa nam je uspelo, kljub vsemu nam je uspelo. Buxi je dobil svojo klaso prvi in drugi dan - 2xCACA ter tako postal AVSTRIJSKI ŠAMPIJON!!!!! Zanj smo potrebovali 6 cacov kar ni mačji kašelj.
Oba sodnika, Monika Blaha in Duško Piljevič sta bila nad njim navdušena. Monika, ga je prvi dan celo dala na 3 mesto med vsemi prijavljenimi španjeli. :)
Kasja, se je razstavljala samo 2 dan, kjer je dobila svojo klaso puppy, krasen opis in je bila tako tudi BOB puppy! V BIS-u jo je Blaž Kavčič postavil med 6 najboljših puppyjev razstave, kar nas seveda zelo veseli!

Buxi, ko je prejel zadnji CACA, in postal ACh :)

Pa še njegov konkurent

Pa še ena njegova, "neformalna"

In pa seveda srček Kasja :)

diva1

• *
« Odgovori #983 : 20 Junij 2011, 23:22:09 »
Nezzek,

nimam besed.. Ker so odveč... Zato samo tole:

"Biti šampion pomeni  ne odnehati, in to ne glede na težavnost okoliščin in ne glede na to, kako "majhne"se zdijo možnosti za uspeh. Če si dovolj pogumen, vzdržljiv in vztrajen, da prečkaš ciljno črto, si šampion."

Dean Karnazes

Meni pa je še bolj všeč naslednje:

"Prišel, videl, zmagal."
Gaj Julij Cezar

Tako. Iskrene čestitke. 

Zdaj me pa  že zanima, kam boste z vsemi temi "kelihi" in rozetkami... (he-he)...

P.s
Sodnik Duško Piljević (lastnik psarne koker španjelov  Gallinagos) pa je še vedno  čeden dečko... Spoznala sem ga pred devetimi leti... In se mi zdi, da so ga leta  samo še polepšala. Punce, v resnici je še bolj čeden kot na sliki...
Smo se srečali lani na evropski razstavi  Celje - v  Pragerskem - na specialki.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #984 : 21 Junij 2011, 08:31:31 »

P.s
Sodnik Duško Piljević (lastnik psarne koker španjelov  Gallinagos) pa je še vedno  čeden dečko... Spoznala sem ga pred devetimi leti... In se mi zdi, da so ga leta  samo še polepšala. Punce, v resnici je še bolj čeden kot na sliki...
Ta ženska pa zna uživat na razstavah  :D Končno ena s pravim pristopom  ;)

nezzek

• *
« Odgovori #985 : 21 Junij 2011, 12:03:22 »
Seveda poznamo Duškota tudi mi, izven sodniških krogov. Prvič smo se srečali na specialki v Zagrebu, ko Buxi še ni imel 2 leti.. Pa kasneje v Grazu,...
Se mi zdi, da ta srbska družba prav fino sede, ker so veliko bolj sproščeni in zabavni. Vedno se smejemo in zabavamo kadar smo skupaj. Ne samo z Duškotom, tudi ostalimi, ki jih poznamo. ;) Ostalega pa ne bi komentirala po forumu..  ::) :P ;)
No pa ne samo srbi, tudi hrvatje so nam ta vikend ponovno pokazali, da so lahko super družba!  :-*

Seveda pa hvala diva1 za čestitke. Res smo izredno ponosni.. glede pokalov in rozet pa... am.. Alenki sem predlagala kakšne fajn police, če bo šlo tako naprej pa bo treba malo več polic. :D

tprose4

• *
« Odgovori #986 : 21 Junij 2011, 17:32:04 »
Mi smo se pa danes malce "frizirali" ker se zadnje čase malce bolj pogosto praska po ušesih, pa sem ugotovila, da bo treba odvečno dlako pod uhlji stran porezat, še posebej ko je poletje in lahko pri visečih uhljih še prej pride do vnetja  :(
Tako da sem potem poskusila za silo postriči še zgornja dela uhlja, "bradico od volkodlaka" in kodre po vratu... Sicer ni bogvekaj... Ampak vaja dela mojstra  :)

nezzek

• *
« Odgovori #987 : 21 Junij 2011, 18:50:26 »
Na sliki izgleda super!
Jaz sem imela včeraj eno izmed sestric od Kasje na prvem trimanju in je tudi bilo veliko dela. Malo manj kot dve uri trimanja in striženja pa sigurno bi lahko še 1h delala.. :P Ampak za prvič nisem pretiravala ;)

Dobim v petek pa še eno izmed sestric, hehe :D Potem pa sledi članek "prvo striženje", ko bom imela dovolj materjala za pokazat ;)

Pino

• *
« Odgovori #988 : 21 Junij 2011, 20:11:08 »
Živjo "kokeraši"

Najprej čestitke Nezzek za super rezultate  ;)  ;)  kar tako naprej, odlično vam gre! No ko pa je bila ravno debata o "lepih sodnikih" pa se tudi meni spočijejo oči na slikah Nezzek iz zadnje razstave   :-[

Potem seveda držimo pesti, da zdravo in lepo leglo pri vas Diva1, pa da bi seveda šlo vse skozi brez problemov. No sporočite pa nam "kokerašem" kdaj bodo kokrčki prišli na svet.

Pri nas je novega to, da smo v nedeljo opravili izpit po tečaju za mladiče, in to s 95 točkami ... prehitel naju je samo čivavko, kateri je dosegel 97 točk. Istočasno pa je izpit opravila tudi pinotova sestrica Kami in prav tako opravila izpit s 95 točkami ... moja nečakinja bi rekla "kokri rulajo", pa še res je!!!!!!!
No sedaj tudi razmišljava o nadaljevalnem tečaju, saj je ZELO učljiv, samo čas smo rabili, da smo ugotovili, da ne bo delal na "priboljške" ampak na žogo ... ko je žigica v moji roki, uboga VSE!!!  :o

No pošiljam vam in vašim kosmatincem lep pozdrav

nezzek

• *
« Odgovori #989 : 24 Junij 2011, 13:32:56 »
Evo naše Tamalannske bučke ;) ;)
Na slikah so stari 4 tedne in moram rečt, da so prav super srčkani! Pogumno že hodijo po travi, se postavljajo drugim psom naproti ter se med seboj igrajo. Leglo je zelo enakomerno kar je super. So zelo "čohabilni" in se pustijo prijemat brez kakršnih koli problemov. Nekateri so pa že male zveri in te grizejo v nos! :D :D
Starša sta Int, A, HR Ch, SLOJCh Tamalanna Buxus Sempervirens (HD-A, prcdPRA-A, FN clear) in SLOJCh, Slovenian junior winner 09' Pocket Money vom Schloss Hellenstein (HD-A, prcdPRA-B, FN clear). Torej poleg vizualnih imata tudi zdravstvene "certifikate". Noben od mladičev torej ne bo oslepel ali zbolel za FN. Kolki so sicer deloma dedni, veliko pa naredi lastnik sam, tako da tu itak nikoli ni garancije.

Dino                                                                                                                Dali

Doli

Digi                                                                                                         Dora

Dana                                                                                                        Dafni