Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654447 krat)

Tequilla

• *
  • Spol: Ženski
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #990 : 25 Junij 2011, 09:47:14 »
WAAAAAAAW, kakšni buhteljčki in srčki....full so luštkani...  :) :) :) Prekrasni so!!!

Kolk gre hiter čas, tud naši bodo imeli jutri že tri tedne....

nezzek

• *
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #991 : 25 Junij 2011, 16:18:26 »
Hvala Tequilla! :) :) Kako so kaj vaši? :)

Še ena res srčkana slika! :)

diva1, kako pa pri vas, ste že spravili malčke na svet? Lahko napišeš še kaj več o starših (testi,...)?

tprose4

• *
« Odgovori #992 : 25 Junij 2011, 22:23:40 »
Joj kako so luštkani!!! Upam da zrastejo v fenomenalne fante in punce ter da vsak najde svojega ljubečega gospodarja, ki mu bo nudil vse, kar si kokersko srce poželi  :)

diva1

• *
« Odgovori #993 : 26 Junij 2011, 10:47:11 »
Hej,

moram se tudi jaz malo oglasiti..
Saj vas redno spremljam... Še posebej nove "družinice". In ne morem verjeti, da čas tako hitro beži. 

Ena pasja družinica  (tista XXL) ima že 3 tedne. In vsi so preživeli.  Resnično je psička prava mamica. In  še enkrat velik kompliment  Tequilli za "pomoč" pri oskrbi te velike družinice.

Ta druga družinica ( tista XL), ki je na prejšnji fotki - čudovita.  Lahko bi jo "uporabili" resnično za kakšen "koker" koledar ali razglednice ali kaj podobnega..  Morda kar za "namizje"  bodoče spletne strani slovenskega  koker kluba....
Kar ne  morem se je nagledati. In tudi  nad temi kužki njihova lastnica bdi kot na punčico svojega očesa... Tudi njej moj poklon.

In vem, da bodo vsi našli ljubeče družine. Družine pa bodo razveseljevali  s svojimi norčijami in brezmejno "lepoto"  dolga leta..

In Pino:  kar tako naprej.  Mali je iz pravega testa.. Glej pa, da v nadaljevanju "premagata" tistega Čivavkota..  Pa če tudi bodo potrebni dve žogici...  Super. Saj veš , lepo je sodelovati, še lepše pa je "zmagati" (he-he)..
Glavno je, da uživate . Tvoja družinica in Pino. 

Lep pozdrav.

P.s.
Pridem še "nazaj".  Nekaj malega bi rada še napisala o zdravstvenih testih

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #994 : 26 Junij 2011, 20:35:16 »
diva -a vi tud že zibate?

nezzek

• *
« Odgovori #995 : 26 Junij 2011, 20:47:51 »
diva1 nestrpno pričakujem tvoj post...

Medtem pa sem bila zelo pridna in sem že naredila vizualno osnovo strani o kokrih... :) :) :)

nezzek

• *
« Odgovori #996 : 30 Junij 2011, 16:02:14 »
No tema pa že ne bo zamrla! ;)

Včeraj sem spet obiskala male Tamalannce. Vsi pridno rastejo, in se že močno fajtajo, kljub vsemu se pa zelo radi pridejo pocartat kadar poklekneš na njihovo višino. Doživela sem tudi "napad" Kasje, ki je po tem, ko je pridno delala med treningom, imela priložnost da me preliže.. in situacijo je hudo dobro izkoristila ;)
Buxi je tudi super volje, našli smo novi trik za treninge in "mali" kar sije.. pazite se tega fanta, ker se bo vrnil v velikem stilu.. :)

Doli.. :D

Nekdo bo šel dražit atija ;) ;)

Dora

Dino the dinosaur ;)

Pa še ena taka spontana... :)

diva1

• *
« Odgovori #997 : 03 Julij 2011, 22:29:13 »
JAVNA ZAHVALA

Ohoho..., spet mi je nekaj polepšalo dan.

Sredi tedna je v naš poštni nabiralnik prispela revija Kinolog.  In na naslovnici... Lep črn koker španjel...

Z naslovom: ELEGANTNEŽ MED LOVCI - KOKER ŠPANJEL.

Naslov nekaj obeta... Radovedna... Ga prelistam.

In res. Na celih 4 stranih je predstavljena "naša" pasma.  Članek je prišel  "izpod peresa" mednarodne kinološke sodnice gospe Slavice Skalar, dolgoletne vzrediteljice koker španjelov. Psarna Ankaranska.

Odlična predstavitev .
Gospa Skalarjeva se je resnično potrudila in izvrstno predstavila pasmo. Ja pa kdo, če ne ona.. Saj je koker španjelom zvesta že 35 let.
In jih pozna bolje, kot mi...Pozna  jih do obisti... In uspelo ji je... BINGO!
Standard, zgodovino, karakteristike... Članek oz. predstavitev  je "podkrepila" tudi z izredno lepimi fotografijami kokerjev različnih barv. Res celovit prispevek.

Tako, da se na tem mestu javno zahvaljujem gospe Skalarjevi...  O kokerjih že dolgo ni bilo ničesar napisanega, javno objavljenega. In hvala vam, ga. Skalar,  ker vam je uspelo, da ste si po daljšem "sušnem" obodbju izborili  prostor v reviji in predstavili našo pasmo...  Saj je bil že čas... Glede na čudovite uspehe, ki jih dosegajo naši štirinožci.. Doma in v tujini.. In resnično sem vesela.

In še posebej ste razveselili našega Milana. Ko ste v članku predstavili slovenske vzreditelje...

Citiram: V Sloveniji imamo pet aktivnih in vestnih psarn koker španjelov (Ankaranska, Dravska , Izpod Špika, Of English Lady, Tamalanna), ki skrbijo za zdrave, lepe, prijazne in živahne koker španjelčke.

In že nekaj dni naš Milan, vesel in zadovoljen kot majhen otrok, "kaže"  Kinologa (oz. članek) svojim prijateljem..  Ko pa gre od doma, sem videla, da ga vzame s seboj... Nerada povem, da je Kinolog  že kar precej "zdelan" in malce zmečkan...Torej se tudi  izven našega dvorišča "hvalii" z njim... Pa še veliko presedi na telefonu.. In sem slišala... "Čuj, si že dobil Kinologa"?....  In zadovoljno nadaljuje pogovor...  Včeraj ga je spet imel na zadnjem sedežu avta...

In ponosni smo, da smo del te zgodbe. Tako prijetno je bilo brati..
In ponosna sem, da sem članica tega foruma in da sem ga "odkrila". Kajti našla sem zares nekaj prijetnega... Forum topline, prijaznosti in lepote...
Še nekaj: ta forum je tak zaradi vas! Super ste punce  in brez vas nikoli ne bi bil to, kar je!

S spoštovanjem napisano, za vse moje "kokeraše".

In še enkrat iskrena  hvala gospe Skalarjevi. Pa prosim,  da nas še kdaj tako prijetno razveselite.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No, pa smo tudi mi "dobili"... Napolnili "zibelko"...  Prejšni teden...   

Samo naše leglo ni XXL, niti XL, kot od ostalih punc,  naše je XXS.

Dobili... ENO DEKLICO. EDINKO..  Lepo, debelo, črno...

Čakali in čakali...  Pa nič  več dočakali...
Tako, da moja Diva bo imela resnično počitnice...

Smo pa te deklice tudi zelo veseli.. Zame je itak "najlepša na svetu"...Poimenovala sem jo CHANEL. Po Coco  Chanel... Ona je bila resnično baba in pol... In upam, da bo tudi naša "edinka" podobna njej.. Že zdaj dela "gužvo".. 

Tako,  mamica in naša edinka sta čudovito.. Mala je prava "bajsika". Danes tehta že 640 gramov. Je bolj široka kot dolga...
Jaz imam pa "porodniško", pa nimam "pravega" dela... Mala pa ima luxus pri "mlečnem baru"...(tako je rekla Tequilla). Pa še res je.

Lepo bodite.
Tatjana

nezzek

• *
« Odgovori #998 : 04 Julij 2011, 01:44:19 »
diva1 me veseli da ste dočakali, tudi če je edinka, punčko ;)

Glede Kinologa pa... nisem želela javno komentirat ampak si mi pritisnila na živec. Pač ne bo šlo da spregledam ta post.
Letos smo se začeli pogovarjati ponovno bolj resno o klubu, SKUPNEMU klubu, ki bi družil vse ljubitelje španjelov. Vzreditelje, lastnike in ljubitelje. In bi bil koristen za vse po malem. Pisalo se je veliko idej in bile so pozitivno sprejete. Se morda motim? Končno sem si mislila; "pa je le možno, da tudi v sloveniji delujemo kot enotna povezana skupina, in to okronamo s klubom, kar bi pripomoglo k izboljšanju pasme, vzreje,...". A očitno sem bila preveč naivna. Še vedno so tu ljudje, ki na druge ne gledajo enakovredno, ne kot partnerje in prijatelje ampak kot konkurenco in sovražnike. In s takim odnosom kluba še kar nekaj časa ne bo. Ker nas ni toliko, da bi lahko zbirali kdo bo noter in kdo ne. Vsi ali nič..

Ja na naslovnici je res simpatična slikica od Emily, katero sem posnela v Mariboru. Me ne moti, Emily je lepa psička in nobenega ne sme biti sram, da je ta pes na naslovnici. Me pa žalosti, da je tekst dokaj klasičen opis pasme, ki se ga da prebrati na vseh spletnih straneh. Če že govorimo o članku v Kinologu, bi sama izbrala drugačen pristop, bolj strokoven in ne tako klasičen opis pasme (namig - preberite opis pasme na mojpes.net...). Vseeno gre za bolj strokovno glasilo. To je moje mnenje.
Potem pa če se že spuščam v to, pojdimo še malo v podrobnosti.
Članek res omeni "vse" psarne, kar je lepo od Slavice, saj ji to na nek način ni bilo potrebno. Moti pa me, da če že piše o slovenski vzreji, zakaj ne more bit noter več slik SLOVENSKIH (vzrejenih v sloveniji) psov. Samo 2 sta taka v članku. Denny Ankaranski in moja Bella, za katero tako ali tako ne piše pod sliko nič, tako da se ve samo za Dennyja. Noben od niju ni niti IntCh.. pa imamo v Sloveniji kar nekaj doma vzrejenih psov, ki so INT CH.. Laura in Paša Izpod Špika, ter seveda (ponovno) naš Buxi z IntSHCH titulo - prvi slovenski koker, ki jo sploh ima in drugi od vseh psov v Sloveniji..
Poleg tega se v članku omenja, da je bilo uvoženih več samcev (plemenjakov iz tujine)... no jaz osebno vem samo za enega samega, to je tvoj Tony. Kje je tukaj masa ki jo opisuje ne vem. Imamo pa slovenske plemenjake, ki parijo. Predvsem pa mislim, da od plemenjakov vzrejenih v SLO iztopa Buxi. Ker je ta trenutek edini, ki pari (veliko) po tujini in se njegovi mladiči prodajajo brez problema v velike psarne. Vem, da je večina ljudi ob tem pisanju zelenih ampak stvar je dejstvo. In seveda, o slovenskih plemenjakih ni niti besede.
Poleg tega, me skrbi izjava "španjeli imajo hruškasto glavo"... če tako učijo slovenske sodnike, potem se jim bom do konca življenja izogibala. O hruškasti glavi ne piše nikjer popolnoma nič. Standard določa nekaj popolnoma drugačnega.. in ni čudno, da Buxi nima ok glave ko pa le ta ni hruškasta ampak po standardu. Zdaj ko pa bo šlo v roke vsem sodnikom bo pa itak vse samo še slabše..
Poleg tega za ta članek smo vedeli in Slavica me je prosila za pomoč pri fotografijah. Z Alenko pa sva jo obe prosili naj ne objavlja slikice, ki je noter od Betty. Poslala sem 3 slike od Betty, ki so bolj kvalitetne in Bettka je lepša. Ampak očitno, je bilo bolje, da se psa pokaže v slabi luči. Zakaj, res se sprašujem zakaj se ne more pasme enostavno pokazati v dobri luči. Poleg tega sem poslala tudi slikice od Albe in Belle (obe ponovno slovenske vzreje) ampak bolje je imet slabo sliko avstrijske psice. Pod katero piše "ostale barve" namesto oranžni serec (orange roan). Kot sem rekla, poslala sem 10 slik ok, bila je objavljena 1 ampak še ta je imela narobe napisane podatke (čeprav sem pri vsaki dodala fotografa in imena psov, lastnikov..). Škoda mojega časa? 
So tudi druge malenkosti ampak te so me res zbodle.

Pišem to zato, ker je bila idealna možnost, da se naredi promocijo slovenske vzreje in da se začne več zaupat slovenskim kokrom na razstavah. Ampak dokler mi sami ne vrjamemo vanje, potem tudi sodniki ne bodo. In se bo pač konstantno dogajalo, da bo slovenec dal italjanu/hrvatu/... in hrvat bo vedno dal hrvatu in italjan italjanu,.... žal pa ne morem rečt, da bo slovenec dal slovencu. Redko se to zgodi. Razen, če gre tu za sodnike, kar pa je popolnoma drugačna situacija.

S tem odgovorom nimam namena sprožat nekega kreganja in podobno ampak želim, da se standarde malo dvine. Želim, da se naredi korak naprej, da se prispeva malo več kot je potrebno. Treba bo za dobro pasme razmišljati več in bolj široko.

Najbolj ironično pa je, ker je par strani naprej na slikah iz razstave v MB-ju Buxi na tretjem mestu v grupi pod sojenjem sodnice, ki je članek napisala... tam so ji očitno bili slovenski psi veliko bolj všeč... :P

diva1

• *
« Odgovori #999 : 04 Julij 2011, 10:30:29 »
No, ja.
Še v sanjah si ne bi mislila, da bo tvoja "reakcija" na ta članek tako burna... Da sem ti pritisnila na "živec", kot si napisala. Ne razumem. Zakaj? Osebna zamera???

Kakor, da odpiraš "bojišče"... Ne morem verjeti.

Jaz ta članek razumem (pa tokrat nisem Butalec) kot predstavitev pasme... In populaciji, ki prebira Kinologa in  za to pasmo ni "specializirana", ta članek popolnoma "zadošča". Je všečen, "pisan", podkrepljen z različnimi fotografijami kokerjev.  Njih ne zanimajo imena, priimki, titule...
Zajeto:  standard, zgodovina, lastnosti,  "uporabnost" kokerjev, omenjene so tudi najpogostejše  "bolezni", ki so jim kokerji podvrženii...Ljudje radi preberemo, pogledamo fotke...

Ja, tudi o kokerjih v Sloveniji  je tekla beseda v tem članku.. Ampak  generalno...  Brez imen in priimkov... Tako psov  kot vzreditelljev .. Ga. Skalarjeva je omenila psarne (in to po abecednem redu)..  Rubrika Koker v Sloveniji zajema približno 20%  prispevka...    Tudi ostale pasme so predstavljene podobno... Vsakega malo...
In še vedno dovolj, da če bo nekoga  pasma pritegnila, bo "domačo nalogo" sam opravil... Se pozanimal in kontaktiral vzreditelje... Pogledal vaše spletne strani, spremljal  razstavne uspehe vaših psov...

Ta prispevek ni "slavospev" slovenskim kokerjem... Potem bi moral imeti drugačen naslov...
In tebe "bolijo" Tamalannci.  Tako je vsaj razumeti tvoj post... In si užaljena... Zaradi Buxija, zaradi Bettke... 
4 strani v Kinologu so premalo, da bi lahko bili predstavljeni psi slovenskih vzrediteljev. In še vedno (takšni očitno smo, žal) bo nekdo "užaljen"... Kot zdaj ti..
Za promocijo Tamalanncev je prostor v  tem članku iz Kinologa premajhen.

Sem pa trdno prepričana,  da ko bo tekla beseda (in članek) o uspešnih slovenskih kokerjih, potem bo tvoj Buxi in še kdo od Tamalanncev lepo predstavljen...
On the top.. Na  samem vrhu..Kot si želiš. In bi bilo lepo,da bi sodelovala in "naredila" članek kot si ga želiš... Časa in prostora je dovolj...S fotografijami, ki jih boš sama izbrala, bila zadovoljna... Treba pa je priznati: tvoje fotke so res izvrstne...
In ta "ideja" je vredna razmisleka... Najuspešnejši slovenski kokerji....

Ampak vidiš, to je zoper "dvorezni meč"...  Merilo uspešnosti?   Zate je najuspešnejši   tisti z nazivi... INT CH, IntSHCH...  Za nas pa tisti z delovnimi titulami... In smo zopet na začetku.... Zopet bomo  nekateri (jaz)  "užaljeni"...  Tipično...Slovensko... Kot vedno... Ja, trudimo pa se vsi... Vsak po najboljših močeh...

In še moj "kratki" povzetek:  Meni je prispevek všečen.  In sem se javno zahvalila gospe Skalarjevi.. Ker je tako prav... Ker je cenjena in priznana mednarodna kinološka sodnica, ženska, ki že desetletja sodeluje (in to uspešno) v kinologiji tako doma kot v tujini,  sodnica za junior handling, uspešna v agility-u.. In ki je  dolgoletna  vzrediteljica...  In ne nazadnje,  vedno je pripravljena na dialog... Tudi v smislu nasvetov in pomoči... In nam je vsem lahko za vzgled... in ker jo spoštujem.

Glede "hruškaste " glave pa naslednje...  Tudi moj oče je že 40 let kinološki sodnik. Za jamarje (III in IV FCI GRUPA). Zunanjost in delo... Pa mi je ta izraz dobro poznan.. Ne vem pa če je "napisan" ali se uporablja v "žargonu". Vemo pa, kaj pomeni...  Nič dobrega...Tako, da je  izraz  hruškasta glava "na mestu". 

Promocijo slovenske vzreje pa bomo morali narediti sami... Ne en članek v Kinologu...  Ki je bil predstavitev pasme ...  In ne gospa Skalar.  Lahko pa bi služil za "izhodišče"... Kinolog ima naklado 1750 kosov.. Odlična priložnost za nadaljevanje promocije pasme...Možnosti je veliko... Če bi le dobili brezplačen "prostor" v njem... 12 številk letno.. Dvanajst različnih "zgob" o kokerjih....  Lahko bi se predstavile psarne.... najuspešnejši psi, psice, razstavni uspehi, legla.... Morda bi nam pri tem "najemu"   brezplačnega prostora lahko pomagala  ga. Skalarjeva...

In verjamem, da bomo realizirali idejo o KLUBU. Ker nas bo klub povezoval in ne "delil". In bomo vsi na istem bregu reke... Složni..
Ker s takim pisanjem in užaljenostjo res ne bomo nikamor prišli...  Ker če bomo tako nadaljevali..., potem me je sram... 

IN vesela sem bila, ko sem prebrala, da imaš že osnutek... Sedaj pa?  Ali misliš "odstopiti"?  Zaradi članka, ki ni bil po "tvojem" okusu...  Odločitev je samo tvoja...
Res pa je, da smo računali nate.. 
Bomo pač ostali osamljeni Don Kihoti, ki se borijo z mlini na veter.... Vsak dan znova... Sizifovo delo...

Tako, jaz s to temo zaključujem.. Ne bom "smetila"... Ker si tega forum koker španjel ne "zasluži"... Kot sem včeraj napisala, sem bila vesela, da sem ga odkrila...
Ker sem našla nekaj prijetnega.. In želim, da tako tudi ostane...

In srčno upam, da te "packarije" ne prebira gospa Skalarjeva... Ker jo najbrž boli... Ker ni prav... Kaj res ne premoremo več kančka dostojanstvenosti??? In kaj res  ne znamo več pohvaliti? 

nezzek

• *
« Odgovori #1000 : 04 Julij 2011, 11:32:18 »
Ne na koncu sem napisala, da se ne mislim bojevat, ker nima smisla in ne maram, da se ljudje prepiramo zaradi "neumnega članka". Napisala sem, da bi se mogoče stvari dalo lotiti drugače, bolj strokovno. Kot nekdo z 35 leti vzreje vem da zna napisati še boljši članek. In ne pljuvam čez njo, hočem samo da se mogoče ko pride drugič do tega stvari loti drugače.
Ne nisem nikjer imela namena, da se poveličuje "najno psarno - Tamalanna". Ne to ni bil namen članka kot si sama rekla.

Ampak s to hruškasto glavo pa me ne boš, mi je zelo žal. Če to ni v standardu se tega ne sme uporabljati.. hruška ima 2 dela - spodnji ki je bolj okrogel ter širok in zgornjega ki je ozek. Španjelova glava pa mora bit proporcionalna in gobec mora bit enako dolg kot lobanja ter tako širok kot lobanja če gledamo od spredaj.. nikoli špičast ampak kvadratast. To meni ni isto kot hruška, žal.

In kot sem napisala, jezna sem ker je noter slika od Betty, za katero smo PROSILI naj se NE OBJAVI, v zameno poslali lepe slike ampak očitno to ni bilo pomembno. Sploh ne iz poze ali pa s pokalčki, ne samo bolj kvalitetne slike kjer je Betty postrižena in zgleda kot prava dama ne kot užaljen kmečki pes.
Najbrž bi tudi ti bila žalostna če se bi tvoj pes pojavil na svoji najslabši sliki kar jih imaš javno pred vsemi. Ne boš rekla, da ti je vseeno, saj vsak rad vidi, da je njegov pes lep na sliki.

Ne spletna stran se še vedno dela, kot sem rekla osnutek je narejen, malo sem kradla slikice psov, ker sama imam samo naše.. sem želela, da bi bili psi iz vsake psarne gor in pa seveda ne samo angleži ampak tudi ostale pasme. Ampak res nimam slik npr. od tvoje psarne pa tudi ne Izpod špika pa tudi od Of english Lady ne.. pa od Maje.. nič. Samo od naših in Slavice. Tako da banner zaenkrat krasijo Lana, Buxi, 2x Solo ter Alba. Seveda se pa da veliko spremeniti kadarkoli tako da mi še vedno lahko pošljete slike svojih psov na email. Samo prosim, v ležeči pozi, ker če sedijo ne pridejo do izraza ker so premajhni. :P
Osnutek lahko pokažem, samo trenutno nisem na pravem računalniku, je pa modro, beš kombinacija. Ne vem meni je taka enostavna ampak lepa. Ni nek moderni presežek ampak saj je bolj važna vsebina. ;)
Lotila se bom pa html-ja in to po svetovni in po naslednjem vikendu. Obljubim, in obljubo bom držala. :) Me pa veseli, da ni ideja v klubu zapuščena. ;)

nezzek

• *
« Odgovori #1001 : 04 Julij 2011, 12:22:25 »
Ok v tretje gre rado pravijo... torej ni modro beš ampak je zadnja verzija modro modra. :P Nekako se ne morem odločiti za ozadje, nobeno mi namreč ni všeč...
Za banner pa tako. Želela sem, da so noter različni psi. Ker imamo pse, ki se lahko pokažejo na vseh področjih. Zato so na eni strani predstavljeni agility ter pet in na drugi razstavni psi. Seveda, zdaj ko vidite kako izgleda mogoče lahko pošljete kakšno sliko, katera bi se lahko vključila oz. zamenjala eno izmed teh ki so gor. Želim pa si, da ostaneta gor Lana (kot najbolj uspešen agility pes) ter Buxi (kot najbolj upešen razstavni pes). Ter pa ena slika od Solota. Mogoče, da je več barv, bi imela kakšnega b&T še gor, ampak bi res rabila da se vidi celega in da leži ali nekaj takega, ker v sedeči pozi so premajhni.
Seveda pa prosim, da napišete, če vam je sploh všeč, če ne bom naredila drugače. Saj ni problem, samo treba je napisat, da vem. :)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #1002 : 04 Julij 2011, 12:35:46 »
Se bom se jaz oglasila..

Najprej diva1 cestitke za malo crno kepo :) Se priporocam za kaksne slikce mamice in hcerke  ;)

Potem pa glede clanka.. Meni kot "nepoznavalcu" pasme je bil clanek vsec. V njem je zajeto vse kar nekoga, ki ima bolj malo (ali nic) pojma o pasmi zanima. Torej zgodovina, standard (na kratko), karakter, ter za kaj se koker uporablja. In se strinjam z divo, saj koker ni samo za razstave, nekateri so za delo, nekateri samo za ljubljencke oz. za druzbo svojemu lastniku, zakaj torej poudarek na razstave? Nima smisla, prav tako nima smisla omenjati kateri in koliko psov je IntCh ali Ch ali karkoli. En normalen clovek, ki ne hodi na razstave niti ne ve kaj ta kratica pomeni, niti ne ve kaj je potrebno, da se pride do tega naslova. Pa saj to ga niti ne zanima. Ce koga zanimajo rezultati, naslovi, ali uspehi slovenskih kokerjev bo sel sam raziskovat. Pa tudi, nekemu nepoznavalcu je vseeno katere slikce so v clanku, ali so to psi slovenske vzreje ali katere druge. Recimo meni osebno bi bolj "sedle" slikce razlicnih barv kokrov (recimo pogresala sem liver barvo), kot pa da imas slikce psov z miljon pokali pred sabo. Pa se to, glede glave v obliki hruske. V nadaljevanju teksta je napisano "s kvadratnim gobcem", torej? Ne vem zakaj se je potrebno obesati na vsako malenkost? Ce je gobec kvadraten se ne pomeni, da je spicast?

Mislim, da nekateri prevec cakate, kdaj bo kdo iz nasprotnega tabora kaj narobe rekel, se narobe izrazil, in potem hop po njemu. Mi je zal, da se tudi v tej temi isto dogaja kot pri drugih pasmah. In se mi tudi ne da brat takih in drugacnih borb. Samo saj, tukaj so vsaj pametni, nekateri se niti ne grejo in raje modro molcijo.. :P

Konec koncev, pohvale Slavici za clanek, se enkrat, meni je cisto vsec, napisano je dovolj za nekega nepoznavalca..  :) Sploh mi je vsec, da je bilo omenjeno tisto o "cistokrvnih brez rodovnika", kakrsne (nazalost) srecas se vedno na vsakem vogalu.  :-\

Lp..

Pa brez zamere.. 

Agava

• *
« Odgovori #1003 : 04 Julij 2011, 12:42:20 »
Čao,

mah, saj vem, da me tole nič ne zanima in načeloma se ne oglašam v take razprave, samo tokrat se pa vseeno bom. Zakaj? Ker so mi kokerčki najlepši psi ever! Pa ga nimam....no, sem ga imela, sedaj imam drugo pasmo, sem "šla v terierske vode". Ampak kokerčka bom enkrat spet imela. In čutim, da bo to kmalu. Samo da moj mali Coco malo odraste...

No, gre se pa zato, da povem mnenje laika, nekoga ki se na kokerčke ne spozna preveč, mislim ne s stališča vzreje, ampaj jih ima vseeno rad in so mu zelo všeč, vizualno in karakterno. Z obema zgornjima mnenjema se delno strinjam, delno pa ne. In sicer zaradi tega, ker sta obe pisali strogo iz stališča vzrejca. Okej, normalno. Saj sta vzrediteljice in seveda na to vseeno gledata malo drugače. Takoj, ko se omeni beseda koker imata pred očmi prednike, linije itd.... Medtem ko forum ša je bolj "širok", bolj amatersko naravnan, ljubiteljsko ali kako naj rečem. mislim, tole beremo in spremljamo v veliki večini ljubitelji psov. ki nam je povečini že všeč neka pasma, ki imamo najljubšo že izbrano. In imamo psa 10-15 let, če nam je le to dano. Večina ne kupujemo za plemenjake in za nadaljno vzrejo. Ob nakupu gledamo prepoznavnost psarne, za njo se odločimo zaradi referenc, barve psa (pri večbarvnih), največkrat pa zato, ker ima nekdo leglo v tistem obdobju, ko se za to določamo. Nam je vseeno, kdo je s kom, kdo ni s kom, kdo je omenjen, kdo ni in kakšen ch. imajo starši pred imenom. Ne, da to ni pomembmo, ni pa najbolj pomembo.
Upam, da razumeta namen mojega pisanja. Tole vsekakor ni kritika na nobeno, želela sem samo izpostavit, da razprava, kakor je vajina, ni najbolj primerna za ta forum in temo, namenjeno lastnikom kužkov. ker človek, ki bo iskal informacije o kekerčkih in bo našel tole temo, se takih prispevkov kvečjemu ustraši.  Sicer članka nisem videla, konec koncev pa tudi ne pišem o njem. Predvsem pa zelo pozdravljam idejo o klubu pasme in se konkretno vašega zelo veselim. Upam in želim si, kot ljubitelj te pasme, samo to, da na njej ne bodo samo psi in vaša legla od potomcev ne vem katerih titul vse, da ne bo namenjen samo vzrediteljem te pasme, ampak v prvi vrsti lastnikom, ljubiteljem, predvsem pa vsem, ki se za to pasmo še odločajo in si želijo(mo) samo psa zdravega kužka spremljevalca, ne pa razstavnega prvaka, ki bo po mnenju sodnika najlepši v ne vem kateri kategoriji vse. Ker tistemu, ki so omisli spremljevalca, je njegov kuža najlepši ever, pa čeprav je totalno nesorazmeren, neustrezne barve, s pregosto dlako in s krivim repkom. In da bodo oglaševana tudi legla zdravih, domačih vzrej. Ne pa, da bo to eno "kartelno združenje" v smislu kdo je močnejši.

Punce brez zamere, pa lep in ne prevroč dan še naprej. S.

p.s. vmes, ko sem tole pisala, se je nabralo še nekaj odgovorov, zato se vnaprej opravičujem, če se kaj križa, ker jih še nisem prebrala...

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #1004 : 04 Julij 2011, 12:43:54 »
Se popolnoma strinjam z Agavo in Ovcko.Sicer pa se mi članek zdi zelo dobro napisan. Sploh za tiste, ki o kokerjih ne vemo ničesar.  ;)
Pa še čestitke za vsa legla in za konstruktivno debato na tem forumu- prav super vas je brat!  8)

Lp, Zina

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1005 : 04 Julij 2011, 13:13:01 »
če bi foušija gorela.....

nezzek

• *
« Odgovori #1006 : 04 Julij 2011, 14:46:36 »
Ok mogoče da je za nepoznavalce tekst dober ker standarda ne poznajo. V to stvar se ne bom več spuščala, ker itak nima smisla, kadarkoli odprem gobec je vse narobe. Imamo pač različne poglede. Kar ni narobe, če bi vsi mislili isto bi bili še vedno na stopnji neandertalca.

Ja Slavica me je prosila naj pošljem čim več različnih slik različnih barv, in poslala sem tudi liver samčka iz Češke katerega sem sama poslikala, da ne bi bilo kakšnih zamer. Tudi line up z blue, liver in orange sem poslala, kar bi mogoče bilo zanimivo videt. Medtem ko mi je iz Švedske poslala krasne slike še enega livra, žal prepozno.. :( Samo v 3 dneh tudi vsega nisem mogla izbrskat, toliko prej pa sem dobila prošnjo za pomoč. Pa bi lahko rekla da ne in bi natvezila da nimam časa. Pa to niti pod razno ni moj namen. Ker si želim, da se pasma predstavi v dobri luči in se kvaliteta še izboljša. Pa mislim, da moja zagnanost to dovolj nazorno kaže..

Vedno ko se jaz oglasim je že taka konstantna klasika, da je pri meni problem, da samo gledam na razstave.. hudiča od vseh 26 skotenih Tamalanncev se razstavljajo trije, od tega dva, ki jih je Alenka sama obdržala za nadaljno vzrejo (tretja pa je moja Bella). Ostali so vsi pet psi, pa ne zato ker so grdi ampak ker je bilo bolj važno, da so šli v dober dom. Ne vem no, so legla, kjer so več mladičev sforsirali na rastave. O uspešnosti pa kolikor imaš voljo in denarja da to počneš. S tem, ko sem pisala da bi se dalo noter več IntCh, sem pač mislila na mogoče kakšnega lepšega psa, ki je slovenske vzreje in različnih lastnikov. Ne vem zakaj je ta želja tako zgrešena. Ampak itak, Neža misli samo kater pes ma boljše razstavne uspehe in fila svoj ego s tem.
Res me to jezi, pač pišem na forum o razstavah zato ker so velik del mojega življenja in mi vzamejo večino vikendov in tako naprej. Drugače pa doma z Bello delam trikce (dog dancing ne pride v poštev, ker sem jaz prevelik hlod), agility pa sem nehala ker je bil predrag in mi je vzel preveč časa, poleg tega je Bella vedno imela svoje super dneve takrat, tako da en mesec nisva smeli hodit. Kar hočem rečt je, da je meni mogoče malo bolj dolgočasno pisat poste, kjer bi se govorilo o tem kaj počnem vsak dan s svojim psom. Zanimivo je brat dogodivščine ampak teh pri nas ni toliko.. ok, razen če pod dogodivščine spada pobeg v vodo, ampak spet, to postaja že vedno bolj vsakodnevna stvar pri nas.. Vsak dan pa ne bi o tem pisala..  ::)

Za klub pa mislim, da se nas bo moglo najprej res veliko nabrat, ter premislit kam bi se vključili (ali se splača kot samostojen klub ali se bi dali pod neko KD,...). Poleg tega je treba zbrat denar za spletno stran, kar bi bilo najbolj fer da se (po mojem mnenju) pobere od vzrediteljev, oz. ljudi, ki želijo imeti tudi prostor zase tu gor - reklamo. Napisali se bodo tudi članki, bolj poljudne narave, kaj bolj strokovnega bo šlo v poseben oddelek. Tu bom seveda spet prosila ostale, da se mogoče malo vključijo, da ne bo spletna stran samo moje delo. In še vedno upam, da dobim kakšen predlog za spremembo, preden bo že vse skupaj narejeno, potem spreminjat bo veliko težje, kot če se zdaj naredi kot se misli.
Glede člankov pa bi naredila tako - enega splošnega, ne predolgega, enega o standardu (mogoče kar prevod angleške verzije standarda), enega o negi (slikovnega materiala imam dovolj, tako da lahko tega napišem sama), enega o delu z španjeli (kako se jih uči ter kaj se jih da naučit,...), nekaj o zdravstvenih testih, sama bi želela kakšno zgodovino španjela na slovenskih tleh (torej, vse ki vzrejate že xy let ste tu glavni vir informacij), ter nekaj o razstavah.

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #1007 : 04 Julij 2011, 15:25:05 »
Če razpletem malo naprej- meni se tekst zdi dober (kot sem že povedala nisem poznavalka) ravno iz razloga, ker poda nek prvi vtis in celostno podobo koker španjela, kar je zame za začetno predstavo o pasmi čisto dovolj.

Bi pa šla spet v drugo smer- tele vaše koker debate so mi za branje sicer zelo pri srcu. In mislim, da ste kar dober potencial za pasemski klub, ravno zaradi vaše raznovrstnosti. Eni bolj razstavljate, drugi ste v lovskih vodah in to se mi zdi prav. Tudi vaše debate na tem forumu so skoraj vedno konstruktivne, premišljene, nežaljive in odprte- do drugih mnenj, ljudi in drugačnih perspektiv. Se mi tudi zdijo zelo dobra iztočnica za pridobivanje znanja o koker španjelih iz vidika nekoga, ki o pasmi ne ve veliko (kot sem npr. jaz).

nezzek, še glede tvojega zadnjega posta. Meni so vedno zelo všeč tvoje reportaže iz razstav, sploh ker so podkrepljene s krasnimi slikami in jih z veseljem preberem ;) Se mi zdi prav, da sproti poročaš o uspehih in posebnih trenutkih iz razstav. Ne vem, jaz v tem ne vidim nič blazno dolgočasnega ali celo neprijetnega za branje.
Vas je pa kar razgibana druščina tule in se mi zdi logično da kdaj pa kdaj pride do manjših nesoglasij in nesporazumov (ampak če to pogledam iz malo drugačne strani ni to nič tragičnega, kvečjemu nekaj dobrega)  ;).

Lp, Zina

nezzek

• *
« Odgovori #1008 : 04 Julij 2011, 15:36:33 »
Me veseli Jackie da imaš tak pogled na stvar. In da so ti naši posti, čeprav se kregamo včasih, všeč. Ker mislim tudi sama, da se da skozi to največ zvedeti in naučiti.

Agnes

• Šema
  • *
« Odgovori #1009 : 04 Julij 2011, 18:31:48 »
Imam en predlog, Neža. Prav je, da imaš svoje mnenje, hvala bogu, da so mnenja različna. In hvala bogu, da obstaja več različnih kinoloških disciplin, kjer se s svojimi psi udejstvujemo. In da tudi znotraj ene pasme obstaja več struj, da lahko vsak človek najde nekaj zase, če se le dovolj poglobi. Glede na to, da se vama z Alenko zdi članek malo sporen, predlagam, da pač napišeta svojega in ga pošljeta na Kinologa, ga objavita po forumih ... Bo zgledalo veliko lepše, kot pa tale sporočila. Bodimo konstruktivni, ne? Saj gre za pasmo, ki vam je vsem ljuba, pa naj bo to Ankaranska ali pa katera druga psarna.

nezzek

• *
« Odgovori #1010 : 04 Julij 2011, 21:14:19 »
Opisov pasem sva obe z Alenko že napisali kar nekaj po različnih forumih (Alenka na mojpes.net že 2007, jaz na dva manj znana foruma, kjer sem tudi odprla prvo debato o pasmi in jo predstavila). Me že nekaj časa mika širša predstavitev pasme na mojpes.netu ampak sama nimam dovolj znanja. Poleg tega sem imela pri angleščini seminarsko o AngKŠ.
V revijo kinolog pa tako ali tako ne bi sprejeli. Močno dvomim, sploh pa zdaj, ko je članek o tej pasmi že bil objavljen. Mojpes revija pa je tudi že doživela članek o kokrih, takrat s skupnimi močmi vseh vzrediteljic. Tisti je bil res dober, mogoče tudi lažji za napisat ker je bilo več danega prostora, seveda pa najbrž ni zanemarljivo to, da je bilo več ljudi tam pri pisanju - torej drugačni pogledi in skupno več znanja.
Zato pa si tudi želim, da se pri klubu res vsi vključijo, da bo stvar izgledala kar se da dobro. Jaz pa bom nehala pisat packarije po forumih.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1011 : 05 Julij 2011, 09:01:29 »
http://www.mojpes.com/forum3/viewtopic.php?f=39&t=20971

Pino

• *
« Odgovori #1012 : 05 Julij 2011, 12:06:02 »
No pa tudi jaz ne morem mimo, da nebi malo "posmetila" teme na temo članka v Kinologu!

Proti vam Diva, Nezzek, Alenka, Paša, ... sem totalni "amater", no je pa tudi res, da se z velikim veseljem učim ;D

Mene osebno je članek v Kinologu presenetil v negativnem pomenu, saj poudarjam za moje mnenje ni bil dovolj strokovno napisan. Ja tak članek bi bil za v revijo Moj pes (katera je bolj "znana in brana" tudi nam amaterjem), ne pa za v Kinologa. Ena od predhodnic je omenila, da je ta članek napisan tako, da ponudi dovolj informavij nekemu nepoznavalcu ... no nepoznavalec sigurno ne bo šel brati revije Kinolog - kolikor jaz vem, je to bolj "strokovna" revija. Tak ki mu je koker všeč in se požvižga na rodovnik bo gledal samo "salomona" in "bolho", če imajo kje kaj "na zalogo"  >:(  >:(  >:(

No in še enkrat poudarjam da je to moje mnenje  :P

Ni pa mi bilo všeč to, da se je mogla Nezzek "vleči nazaj" ko je izrazila svoje mnenje ... pač tudi njej članek ni odgovarjal, in kaj zdaj? ... nebi bilo treba takole napasti mnenja nekoga, ki je dovolj "korajžen" da ga sploh pove!!! Koliko bo takih, ki so članek prebrali, se nad njim zgražali, ampak potihem, za hrbtom ... lepo je da povemo svoje mnenje - se vam ne zdi? Kritika tudi krepi in nas sili h izboljšavam oz. izpopolnjevanju.

Nezzek ti pa upam, da boš še naprej z zagnanostjo, kot sedaj, nadaljevala svoje "delo".

Lp Tina

katajuska

• *
« Odgovori #1013 : 05 Julij 2011, 16:41:47 »
No, zdaj pa si bom res mogla nabavit kinologa, da vidim zakaj ste tukaj v temi tako zgroženi. Sicer pa dvomim, da je večina, ki je naročena na Kinologa tudi strokovnjak za kokre, zato se mi zdi splošen članek čisto na mestu.

Nezzek, lepa stran za klub :) Lušni kokerčki zgoraj na bannerju, kakšen black and tanček bi še res pasal zraven :P Malo so me zmotile avstrijske rozete na desni strani, glede na to da gre za (bodoči) slovenski klub.

Pino

• *
« Odgovori #1014 : 05 Julij 2011, 19:31:13 »
No, zdaj pa si bom res mogla nabavit kinologa, da vidim zakaj ste tukaj v temi tako zgroženi. Sicer pa dvomim, da je večina, ki je naročena na Kinologa tudi strokovnjak za kokre, zato se mi zdi splošen članek čisto na mestu.

Pa saj se ne zgražam nad člankom, nikakor ne ... upam, da ni tako izpadlo! Jaz sem samo povedala svoje mnenje in res sem od članka pričakovala malo več "globine", nič drugega.

Pod klub pa se tudi jaz "podpišem", in ja Nezzek zelo lepo si tole "zastavila"

Lp

nezzek

• *
« Odgovori #1015 : 05 Julij 2011, 23:07:17 »
Pino vem kaj hočeš reči, ker sem tudi sama razmišljala v tej smeri.

Za klub pa me veseli, da vam je všeč, obljubim, da se po razstavah lotim izdelave. Sigurno bo prišlo še do kakšnih popravkov (sploh če ne bom znala izdelat tega kar sem si zastavila... :P

diva1

• *
« Odgovori #1016 : 05 Julij 2011, 23:39:31 »
Kot sem obljubila.  Fotke našega novega naraščaja.

"Deklica", edinka.  CHANEL DRAVSKA . In mi diši... kot parfum.

In najnovejše "novice iz mariborske porodnišnice:
Naša "deklica" je resnično prava bajsika. Bolj široka kot dolga.
Danes nas je zopet "presenetila".. Tehtnica se je ustavila že  na 760 gramov... Baba in pol.  "Dnevni prirastek" povprečno 50 g/dan.
Upam samo, da ne bomo pri nas "razvili" nove pasme: GIANT ENGLISH KOKER SPANIEL.

Diva in Chanel sta odlično... Obe imata all inclusive paket.  Ta mala pri svoji mami, Diva pa resnično uživa pri meni.. 24 ur dnevno.

Jo pa  non-stop "glanca"... In nas že kar malo skrbi, da bo naša Chanelka kmalu ostala brez črnega, žametnega kožuščka (he he).

Saj že veste vsi. Da sem iz IRON AGE.. Fotke so narejene z mobitelom.. in vem, niso dobre... Ampak nekaj pa  je...

Tebi Simona pa iskrena hvala, da si  pomagala "lansirati" našo Chanelko na koker forum.  Pa prosim še kdaj.

Mala Diva
(http://imageshack.us/photo/my-images/692/28629178.jpg/)

Diva
(http://imageshack.us/photo/my-images/204/11767168.jpg/)

jaz in moj bratec
(http://imageshack.us/photo/my-images/828/45519184.jpg/)

dohitela sem ga
(http://imageshack.us/photo/my-images/231/71901639.jpg/)

zadovoljna
(http://imageshack.us/photo/my-images/691/10305349.jpg/)

nezzek

• *
« Odgovori #1017 : 06 Julij 2011, 00:35:08 »
Čestitke seveda za malo bučko, res izgleda kar polna! Pa saj je prav, raje to kot pa da je suha. :) :) Mali dami seveda želimo vse najlepše!

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1018 : 06 Julij 2011, 08:11:39 »
Iiii, buhteljček  :D Res se lepo sveti :P
Pa tako podganico ima kot moj Wai (in pred tem mačkon). Te so najboljše, prav res!!! Počakaj, da jo začne "ubijat". Pri nas imamo sedaj že tisto ta veliko ;)

nezzek

• *
« Odgovori #1019 : 06 Julij 2011, 09:56:11 »
Spregledala glede avstrijskih rozet! Ja to sem tudi jaz že razmišljala samo slovenskih pa prav ni veliko.. razen za BOB pa bi najbrž bilo preveč moteče.. lahko bi pobarvala sredico, da se nebi videlo da so Avstrijske. Ne vem to sem že razmišljala kar nekaj časa.. Se mi pa zdi, da naredijo lep efekt te rozete.