Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654454 krat)

Ovcka

• *
  • Spol: Ženski
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #1020 : 06 Julij 2011, 10:33:15 »
diva1 super slikce!  ;D Posiljamo  :-* :-* malemu buhteljcku in mamici!

suzica

• *
« Odgovori #1021 : 06 Julij 2011, 11:21:01 »
Iiiii diva1 knedelček mali :-* :-*

Ker imam probleme z mojim najstarejšim španjelom sem šele zdaj prebrala vse skupaj kar ste se razpisale. Danes zjutraj je bil za spoznanje boljše in vročina je bila samo 39,5, zdaj bo  pa spet cel dan v Lescah v stacionarju  na infuziji in antibiotikih.
Mislim da je članek  klasična predstavitev pasme, glede na  kratek čas, ki ga je Slavica imela za naredit ga,  mislim da je izpadel za širšo javnost v redu,  katere slike so, pač so, zdaj ni več pomembno. Dajmo mislit naprej.
Nezzek veš kaj, letos greste z Alenko v Brussel na Champion of Champions, vabilo je prišlo zraven titule CH Sh INT kajne. Torej naredi tam nekaj lepih fotografij, napiši reportažo in ni hudič da ne bodo objavili v Kinologu.
Kar se tiče osnutka mi je zelo všeč, upam da bodo slike gor tiste ki si jih želite da ne bo vroče krvi,  :-[, me je pa tudi zmotilo da so rdeče CACA rozete, mogoče bi morala poskusiti z BOB rozetami ki so v modri in zeleni barvi, bi se bolj ujemalo mogoče.

nezzek

• *
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #1022 : 06 Julij 2011, 19:36:03 »
Kaj pa če glede rozet tako naredimo, da jaz poslikam ene doma, ki jih imam, pa potem samo naredim copy paste, da jih je malo več? Ene kjer ni nič gor napisano (imam take iz JH-ja..). To bi mogoče šlo. Kakšne oranžne bi tudi pasale, ker imam ravno dve iz Portoroža.. ;)

Ja to ne bi bila slaba ideja, treba je samo molit, da bomo sprejeti med tistih 150, ki bodo smeli tekmovat v vsaki skupini in da bodo meni starši pustili gor (mission impossible... :P )

diva1

• *
« Odgovori #1023 : 08 Julij 2011, 22:04:08 »
Novice iz mariborske porodnišnice:
Naša bajsika je danes "prebila" težo 900 gramov. Stara (mlada) dobrih 14 dni...
In sem malo primerjala stare "tehtalne" liste od prejšnjega legla izpred dveh let. Saj sem že kot "starinarna".. Že "šparam" papirje... Kot Milan..

V leglu je bilo 5 mladičkov.  Teža pri isti starosti od 630 do 650 gramov.

Tako. Zdaj pa mi ni nič jasno..  Skoraj 50 % več.! In danes sem malo "kibicala" Milana, če je res mali Mister očka naše edinke... Ali se je morda kaj "sfižilo"?(he-he)
Pa se je dedec le sladko smejal...

In danes dopoldne je prišel k nam poštar osebno.. Zazvonil je" pasj"i zvonec... Kot vedno... Dobili smo veliko kuverto . Pošiljatelj Kinološka zveza Slovenije.
In kot vedno. Firbčni. Takoj odpremo.  V njej pa:

- rdeča mapa, v kateri je bila diploma: Anthony Schonez, angleški  koker španjel - SLOVENSKI MLADINSKI PRVAK V LEPOTI /Ch.J.-SLO
- in še (zame veliko  presenečenje) čudovita temno modro-srebrna rozeta . "Bogata"..

BRAVO TONČEK! Balonček... 

Se vidi, da sem outsider na razstavnem parketu...Niti to ne vem, da mladinci tudi nekaj "dobijo". In sem še toliko bolj vesela.

Tako,  punce. Če bomo potrebovale še kaj propagandnega materiala pri izdelavi "klubske" spletne strani, rozeto z veseljem  in ponosom posodim... 

Jeseni pa nas čaka PNZ.  Morda pa se tam tudi kaj "dobi"... Ne vem.  Nisem na tekočem.. Že dolgo (že leta) nismo imeli mladeniča pri hiši... Bom javila.

Tako. Vroč, poletni vikend je pred vrati.  Preživite ga kje na hladnem, ob vodi. In imejte se lepo.

Tatjana

Agava

• *
« Odgovori #1024 : 08 Julij 2011, 22:28:32 »
Diva1 jupiiiiiiiii! Za Tončka in malega knedeljčka!

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1025 : 13 Julij 2011, 12:40:06 »
Diva1, kako gre? Ste že presegli 1kg 8)

Kako pa se pripravljate na PNZ? Vem, da je Milan lovec...tako, da... :)

diva1

• *
« Odgovori #1026 : 13 Julij 2011, 15:20:36 »
O, to pa že...
Krepko...  Danes zjutraj 1200 gramov... Se pravi 1,2 kg....
Povprečni prirastek teže na dan 50 gramov...
Me pa res že skrbi, kam to vodi...  Danes so v modi "suhice"... Bajsike so "out"... Pa nič ne de... Nam je lepa..., debela.. Diši...

In navijam, da ostane doma.. Sicer še vsi "modro molčijo"... Jaz pa  pravim,  če je prostora za 3, se bo pa je našel "prostor" še za četrtega člana...   Samo "zavohati" jo morajo..

Glede PNZ... Nič posebnega... Malo aporta..., malo perja..., vlečka... voda...
2-3 x pa gresta z Milanom na terene njegove lovske družine... Da se Tonček "zlaufa"..., "dvigne" kakšno divjad, malo zalaja...
Milan rad opreza še za srnjadjo... In spleza na visoko prežo.. Tonček ga pač počaka spodaj... Pozna ukaz "prostor"... Kakšne pol urce... In v temi prideta domov. Zadovoljna...
In naslednje jutro ali popoldne Milan z velikim zanosom pripoveduje o dogodivšinah prejšnjega večera... In hvali Tončkov "nos"...

Ja, Tončka pa že težko dobimo iz vode. Celi dan bi si namakal svojo pasjo rit.  Pa še "tauha" bumbar... Še malo, pa bodo njegove očke namesto temne, rdeče... Od klora... 
AMpak Milan ne bi bil Milan... Mora nam demonstrirati, kako Tonček prinese iz plitkejšega dela bazen en takšen ploščat kamen...
Jaz pa se jezim...
Tako... Zelo slabo prenašam to vročino... Upam, da me ne bo pobrala... Vi, suhi, se samo kuhate..., mi, malo bolj "zalitii" pa se še "pečemo"... 

nezzek

• *
« Odgovori #1027 : 18 Julij 2011, 20:31:12 »
Zdaj pa pavza, končno, pavza. :)
Zadnje 4 dni smo preživeli v Nemčiji, kjer je bila specialna razstava za španjele. Nekako sem se odločila, da bi se je udeležili zaradi različnih razlogov (sodnica, družba, dežela kjer še nismo bili, spoznavanje novih psov v tem delu EU,..). Tako da sem popokala Kasjo ter Buxija.. in smo šli. :)
Imeli smo krasno vreme, največ 24 stopinj tako da ni bilo prehudo ne za pse ne za človeški riti. ;) Mestece, kjer se je razstava odvijala je bilo izredno lepo, tako, da je bil ogled mesta nuja! :D

Ker je bila razstava popoldanska/večerna sva si lahko privoščili kopanje psov isti dan kot je bila razstava - da so se pokazali v najboljši luči možno. Oba bučmana sta bila super volje kar sta tudi pokazala na razstavi. Buxi je v "honor class" (samo za pse z nazivom IntCh) osvojil 1 mesto. Kasja pa je bila najlepši puppy na specialni razstavi - BISS puppy! Mala je res prava zvezda, ne morem rečt drugega. Zelo sem bila vesela, saj je s tem zaključila svojo kariero kot puppy.. zdaj pa bo šlo samo še zares. :)  Res me zanima kako se bo tu odrezala, ko bo lahko tekmovala s starejšimi.. zame bo to izziv, ker mala je meni osebno najlepši koker kar sem jih videla. Ne ker je naša, ampak dejansko kaj takega še nisem videla, tipsko je drugačna od psov, ki so tu okoli. Karakterno je pa tako ali tako rojena zvezda. :)

Buxi s konkurentom

Kasja

katajuska

• *
« Odgovori #1028 : 18 Julij 2011, 21:06:56 »
Cestitam Neza! Kaj nameravate zdaj tudi nemški šampionat nardit?

Mi preživljamo 'težko' poletje

(in moram priznat da sem čisto navdušena nad novo frizurco... je res praktična..)

nezzek

• *
« Odgovori #1029 : 18 Julij 2011, 22:19:44 »
Ne prav zato smo šli z Buxom v tako klaso kjer ne dobi CAC-a. Da nas ne bi zavedlo, ker mi je osebno Nemčija predaleč. :P Zdaj bomo z Buxom pavzirali, z Bello sem tudi zaključila, tako da zdaj samo še Kasja.. ;)

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1030 : 19 Julij 2011, 22:52:37 »
nezzek, kdo pa je bila sodnica? Kaškšna znana, resna poznavalka?

martina.o

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #1031 : 21 Julij 2011, 14:45:34 »
Danes sem v okolici Kranjske Gora videla izgubljenega ( sigurno, bil je precej prestrašen) kokra barve zlate ( ne vem, če se tako reče).
Je mogoče kdo slišal, da ga kdo išče ?
Moja tlf je preko  moje spletne strani, če kdo rabi.
jaz sem ga poskušala vzet s sabo, pa se ni pustil ujeti, ker sem imela avto sredi ceste na Vršič, nisem mogla dolgo vztrajati pri tem prometu na višku sezone.

martina.o

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #1032 : 21 Julij 2011, 15:01:37 »
Ni več aktualno - lastnik in pes sta se našla medtem, ko ta forum ni delal. ;D

nezzek

• *
« Odgovori #1033 : 22 Julij 2011, 20:01:00 »
nezzek, kdo pa je bila sodnica? Kaškšna znana, resna poznavalka?

Sem vedela da bo nekoga premagal firbec. Ne bom na dolgo razlagala ampak sodila je slovenska sodnica Alenka Pokorn. Lani sem pri njej že razstavljala pse od Slavice, tudi osvojila tam z njenim Elfyjem BOB iz mladih, ter obakrat ožji izbor (v grupi in v JBIS). Želela sem, da enkrat vidi tudi naše Tamalannce, ker je v Italiji odsodila točno tako, kot bi tudi sama. In tudi zdaj ni razočarala (mogoče je bila 1 ali 2 klasi da bi sama naredila drugače).
Kljub vsemu, pa veliko ve o španjelih, enkrat sva na razstavi mirno lahko govorili o linijah in psarnah po evropi in drugod, tako da ima pregled nad pasmo odličen (kljub temu, da sama vzreja setre).  :)

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1034 : 23 Julij 2011, 00:33:09 »
A tako, zanimivo...a ona pri nas ne sodi? Slišala sem sicer že zanjo, ampak v povezavi s setri.
Koliko pa je na takih tekmovanjih konkurence med mladički?
Sicer pa poznam Kasjino sestrico - Kamelijo (mislim, da je tako), kličejo jo Meli.

nezzek

• *
« Odgovori #1035 : 23 Julij 2011, 12:16:56 »
Morajo te povabit da sodiš. Pri nas je nazadnje sodila na EDS-ju lani če se ne motim.. ne kokrov.
Med mladički je popolnoma odvisno kam greš in kdaj razstavljaš. Zdaj v nemčiji je že tako bilo malo psov, tako da je bila Kasja sama v razredu, za BOB puppy pa je morala premagat črnega samčka (Colman Black Petrs). Ker v drugih pasmah ni bilo nobenih puppyjev je bila tudi avtomatsko BISS puppy.
Je pa imela v Italiji (Vicenza) v razredu 5 psičk, bila pa je ena izmed najmlajših. Takrat jo je premagal samček za puppy BOB ampak ker je bila specialka za ang. kokre je bila avtomatsko z BOS puppy nazivom tudi rBISS puppy.
Konkurenco smo imeli tudi v Klagenfurtu, imela je še eno avstrijsko psičko v razredu, samčkov ni bilo.
Saj pravim odvisno je časovno kako ujameš in kam greš. Na specialkah imaš veliko več možnosti da boš imel konkurenco. Ni pa veliko ljudi ki bodo "vlekli" puppyje na razstave. Nekateri jih pripeljejo prvič šele v mlade. Mi smo za Kasjo rekli, da je tako bolje, ker je rabila dlje časa, da se je odprla, rabila je še socializacije, in na razstavah lahko to narediš.

Meli - lahko poveš kakšne barve je (bolj svetla, ali bolj lisasta ali bolj temna brez lis)?

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1036 : 23 Julij 2011, 17:43:10 »
Se mi je zdelo, da v Puppy ne more biti kakšne gneče...

Meli je melirana ;), temnejša. Če se ne motim, ima črno liso na enem boku. Žal nimam nobene novejše fotke, čeprav jo dokaj pogosto vidim. Se bom potrudila, da jo vidite. Je pa kar pridna punca, lep odpoklic ima, sicer polna energije. Je tudi že zaključila malo šolo.

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1037 : 23 Julij 2011, 17:47:19 »
Dan, ko smo šli ponjo...mislim, da je ona čisto desno. Torej mora imeti črno liso na levem boku.

nezzek

• *
« Odgovori #1038 : 23 Julij 2011, 21:32:56 »
Aaa to je "moja" Meli.  :o :o Ona je bila meni poleg Kasje naj naj naj naj.  :-* Njo bi rada enkrat vidla v živo.. me prav zanima kakšna je. :)

Ja ni gneče med puppyji, bomo videli kaj bo z mladimi, ker v tistem obdobju (ko je bila Kasja) ni bilo veliko legel.. :P

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1039 : 23 Julij 2011, 22:10:58 »
Verjetno bi se dalo kaj zmenit, da jo vidiš  ;)

nezzek

• *
« Odgovori #1040 : 24 Julij 2011, 22:18:16 »
To bi bilo super! :) :)

Danes pa sem spet šla mečkat male puppije.. jooj to so take bučke da dol padeš  :-|~  :-|~
Najprej pa slikice od Kasje, puppiji bodo šli na net jutri ;)

:-* :-* :-*

nezzek

• *
« Odgovori #1041 : 25 Julij 2011, 22:22:49 »
Nekaj slikic puppijev, ki so včeraj dopolnili 2 meseca. ;)

Dana

Doli

Finec Dino

Dali

Dafni

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #1042 : 26 Julij 2011, 21:08:28 »
Waw :D, kolk so fini...pa krasne slikce!!!
No, pa naj še jaz naše pokažem po dolgem času...jih je pa kr težko takole slikat...je potrebnih kar nekaj rok ;)

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1043 : 26 Julij 2011, 21:24:35 »
Ooo, čist so hudi :o Pa zaspani malo, a? Da se lažje slika. Bravo za uspeh!! :D

rapgirl

• *
« Odgovori #1044 : 26 Julij 2011, 21:34:41 »
Waw :D, kolk so fini...pa krasne slikce!!!
No, pa naj še jaz naše pokažem po dolgem času...jih je pa kr težko takole slikat...je potrebnih kar nekaj rok ;)

Vsaka čast ne! SIcer so pa itak totalni cukri. Škoda, da ste tako daleč. Če bi jih sigurno prišla malo pomučkat.  :-*

nezzek

• *
« Odgovori #1045 : 26 Julij 2011, 23:09:18 »
Hvala Tequilla!
Tole slikico sem pa že na FB-ju občudovala, res je cela umetnost!! :-* :-* Še enkrat svaka čast! ;)

diva1

• *
« Odgovori #1046 : 26 Julij 2011, 23:27:57 »
Pa se moram tudi jaz malo oglasiti... Še vedno diham.  Nič več na "škrge".  In vročina me tudi ni pobrala.   Na srečo.
Joj, kako ste zrastli...  In kako čudoviti ste.  Vsi.
Tisti iz XL legla, kot tudi vi iz XXL legla.  
In resnično vam želim, da odite v takšne družine in k  takšnim "skrbnikom", kot so vaše "krušne mame"... V takšne, kjer vas bodo neizmerno občudovali in vas razvajali  ter  imeli  neskončno radi. In želim si, da vas kdaj srečam, spoznam... Vas tudi jaz "počoham"...

Pri nas pa ni več tako enostavno kot na začetku...  Ko smo samo spančkali in jedli.  Bili "priklopljeni" na seske skoraj 24 ur. Naša edinka že zahteva pozornost. Je izredno družabna... Ker pa nima sebi primerne družbe (bratcev in sestric) , smo  se pač organizirali in napravili  "plan".  In se razdelimo, kdo ji bo delal družbo.. Zjutraj se z njo "igram" jaz, potem , ko odspi kakšno "kitico", ji družbo dela Milan . Nato se z njo družijo naši otroci, babica ...   In ko se vrnem iz službe, je zopet moja...
Ja, pa Tonček jo je tudi že spoznal.  In kot se za pravega kavalirja spodobi, je izredno nežen z njo... Previdno se je dotika s tačko.. In ko se mala babika repenči, mu ni nič jasno... Debelo gleda.., posluša...
Ja, še vedno je bajsika..  Tehtnica je prebila 2 kg.  Stara (mlada) pa je 4,5 tednov... Se je naš veterinar malce pošalil in vprašal, če imamo malega rotvailerja doma...  In če  smo "zamenjali" pasmo...
In tako nekako  minevajo naši skupni dnevi... Nič posebnega, vendar pa prijetno. In kot kaže, bo kar ostala doma. Vsi smo za, samo Milan še "modro" molči...

Pa lepo bodite in uživajte s svojimi štirinožnimi prijateljčki...
Tatjana

nezzek

• *
« Odgovori #1047 : 27 Julij 2011, 13:44:37 »
Diva pa ne da so bili kdaj pomisleki glede tega ali bo stala ali ne.. ;) ;)
Jaz pridno delam, danes sem uspela narisat ilustracije za standard, malo sem si pomagala že z obstoječimi tako da članki za stran se razvijajo. Samo še stran se lotim narest.. :) Za kakšno zgodovino pa upam, da dobite ve malo navdiha, ker ste v pasmi dlje kot sem sama na svetu.. ;)

tprose4

• *
« Odgovori #1048 : 28 Julij 2011, 11:01:59 »
Joj kakšni luštkani buhteljčki! Se mi zdi, da je bila naša Taja še včeraj prav takšna mala kepica, sedaj pa dobiva že čisto odrasle poteze obraza. Sicer ne zgleda, da bo velika, vendar je za najino malo stanovanje in avto prav priročna  :) Mogoče pa se mi zdi manjša zaradi tega, ker na ulicah več ali manj srečujemo samo ogromne "kuker španjele".
Ja, naša mala zlata kepa je kar naenkrat postala prava pasja najstnica, ki si že marsikaj upa in včasih glasno protestira, ko bi se mogla usesti, uleči... Ampak takšno jo imamo radi.
Zanima me, ali so tudi vaši kokri tako "glasni"? Vem, da je na izpitu potrebno, da glasno gonijo žival. Naša to počne tudi, kadar delamo trikce, kadar se vlečemo za igračo, ko jo spustim na daljši povodec in dam ukaz "voljno" (to je seveda njen najljubši ukaz :) ), ko teče za nama na kolesu, ko vadimo iskanje (eden se skrije, drugi pa jo pridrži, da se nato požene za njim glasno lajajoča).
Pa malce me skrbi, ker med cufanjem glasno renči, da naši sosedi najverjetneje mislijo, da imamo pri nas groznega in agresivnega bojnega psa. Vendar ni niti malo agresivna. Nikoli ne šavsne po roki, na ukaz lepo izpusti igračo, ko najde kakšno stvar in jo začne žvečit, mi jo na ukaz takoj prinese, čeprav ji vedno vzamem... Tako da to renčanje ni povezano z agresijo ampak z veseljem do igre... Vendar marsikomu, ki psa ne pozna zgleda zelo strašljivo, ko se poskuša cufati s psom in ko začne tako renčati. Ali pa ko se igramo na travniku pred blokom in smo zatopljene v igro, pa gre kdo mimo in si najverjetneje misli, da psa dražim in jo vzgajam v podivjano zverino...  :-\
Podobno je tudi, kadar vadimo trikce, ker poleg laja in spušča različne zvoke. Do sedaj sem bila vajena samo "tihih" psov, ki niso spuščali drugih glasov, kot da so lajali, renčali, zavzdihnili in cvilili. Medtem, ko se Taja "pogovarja" (to mi deluje še najbolj podobno temu), ker razne zvoke spušča karnaprej :) Ali so tudi vaši kokri takšni?

Pino

• *
« Odgovori #1049 : 28 Julij 2011, 11:14:43 »
Lep pozdrav vsem

Evo, konec dopusta  >:( tako da spet veselo delamo.

Malim kepicam se je tako TEŽKO upreti, da je to kar hudič  >:D Prav vsi so luštni mali angelčki, samo krilca jim še manjkajo  :-*

@tprose4 tudi naš Pino je postal glasen. Ko gremo na sprehod, in ko stopi čez vhodna vrata, takrat vse nalaja, pa čeprav ni nikogar - kot bi hotel povedati, da je pa sedaj on prišel ven  ;D Tudi ko teka za žogico vedno laja, ko delamo trikce prav tako, ko se igramo tudi, ... kot bi veselje kazal z lajanjem. Jaz se ne obremenjujem preveč zaradi tega, saj obvlada povelje "šššššššš" in ko ni ravno čas za lajanje (zjutraj in zvečer) takrat mora biti tiho. Ja je pa res kar glasen in ko zalaja je res slišati kot bi lajala VELIKA mrcina.

@nezzek pridna si, da ustvarjaš in se trudiš s spletko! Ta teden pa nas ne bo do tebe, ker enostavno ne utegnem, bova pa na vezi in se dogovoriva.

Lp vsem