Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654378 krat)

tprose4

• *
  • Spol: Ženski
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #1050 : 28 Julij 2011, 13:03:31 »
Ja Nezzek, tudi jaz sem te mislila pohvaliti, pa sem ugotovila, da sem pozabila. Tako da-pohvale in super, da si tako zavzeta :)

nezzek

• *
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #1051 : 28 Julij 2011, 13:57:18 »
tprose4 tudi naša Bella je bila vedno najbolj glasna..  ::) Še zdaj. Se mizdi da so vsi hiperaktivni psi taki. ;) Vedno imajo kaj za povedat  :D

Seveda pa obema hvala, se trudim, bomo videli kaj bo iz tega. ;)

Pa še nekaj novičk, ne iz strani razstav tokrat. :) Prejšnji teden smo namreč imeli dvodnevni izlet po zahodnem delu SLO. Obiskali smo Bled, izvir Soče, prelaz Vršič ter nekaj vasic vse do Kobarida, nato pa nas je pot vodila še do Tolminskih korit in Škocjanskih jam. Izlet je bil res krasen, kdo bi si mislil, da se v "mali" Sloveniji skriva toliko lepot. :) Razen v Škocjansko jamo je Bella imela dostop prav povsod, tako da je tudi ona uživala ob vseh lepotah. :) Sem bila prav vesela, saj se je lepo obnašala (beri ni delala preveč neumnosti..). Tudi ni delala preveč problemov, le v hotelu se je bratec pritoževal ker se je celo noč sprehajala in oblizovala! :D :D Hehehe jaz sem na to že čisto imuna, samo kakšno grizenje me vrže pokonci. :P :P V bistvu slišim vse samo ne reagiram.
Pa še nekaj lepih slikic.. ;)
Bella ob Blejskem jezeru..ko je doživela napad laboda! :D

Še ena iz Bleda, tokrat brez nadležnih labodov.. ;)

Na Vršiču

Nad Kobaridom

Upam, da bo vreme spet prišlo k sebi in bilo malo bolj sončno in suho... tole je že hudo depresivno.  :-\

nezzek

• *
« Odgovori #1052 : 29 Julij 2011, 23:05:48 »
Pa še ena skrivnost.... spletka za klub je narejena. Zdaj jo je treba samo še zapolnit s podatki,... ampak dokler ne bo kluba je treba počakat... upam, da se ne bo v celoti zaprašila zaradi čakanja ker mi je izredno všeč. ;)

diva1

• *
« Odgovori #1053 : 29 Julij 2011, 23:45:16 »
Ja, saj ne morem verjeti...  Spletka  za klub narejena...   Dugi imajo počitnice.., ti pa jih preživljaš "delovno"...  Pa saj si "MULTIPRAKTIK"  Bravo !

Jo lahko malo pokukam?

nezzek

• *
« Odgovori #1054 : 30 Julij 2011, 19:19:31 »
Sem ti poslala na mail slikico ker dokler se ne zakupi domene ne more nič na net. :) Mogoče rečemo kakšno besedo več o klubu v Trbovljah, če bo še kdo tam. ;)
Definitivno je zdaj pomembno da se začne resno razmišljat o ustanovitvi kluba. Ko se bodo vsi vrnili iz počitnic bo treba v akcijo. ;) ;) Če bomo pridni lahko že naslednje leto organiziramo specialko... čene pa obvezno leto kasneje! :) Potem pa poleg še kakšen seminar, tako kot se to počne v tujini. :)

V Črno goro gremo naslednje leto, letos pa nas vabijo v Srbijo kjer bo poleg specialke še seminar (striženja in razstavljanja). Vsekakor so zelo mikavne zadeve.. :)

Res smo v zaostanku pri naši pasmi v primerjavi s tujino.. treba se bo zmigat punce, zbudit pa začet migat, vsaka po svoji zmožnosti. :) Res se zanašam na tiste, ki ste že članice komisije, sodnike,... ker ste že dolgo časa v tem in veste kako se to počne, zato prosim ne kazat hrbtov, da bo res skupen klub - ker klub BO, enkrat BO.

nezzek

• *
« Odgovori #1055 : 04 Avgust 2011, 22:25:48 »
Miselno veliko delamo kar se kluba tiče..  :) :) :) Sem res vesela, da so vsi pripravljeni bit del te zgodbe. :)
diva1 tebi pa hvala za tale današnji pogovor, res super si!  :-*

Ta vikend bo spet nekaj novih slik mladičev, pride namreč vzrediteljica iz Finske po svojega novega člana... ;)

nezzek

• *
« Odgovori #1056 : 08 Avgust 2011, 12:08:43 »
Tako prvi finec je odšel.  :) Res sem bila vesela, da sem lastnico/vzrediteljico srečala v živo ter uspela izmenjat nekaj besed. Ona je bila navdušena nad psmi in gostoljubnostjo vseh ljudi, ki jih je srečala. Seveda je ves čas imela po rokah svojega novega člana, ki se ga ni in ni mogla nagledat. :) Včeraj sta oba srečno prispela domov, Dino ni imel nobenih problemov med letom doma pa upam, da se bo ujel z vsemi. :)

Še zadnjič poslikan pred odhodom :)

In pa še ostali :-*

diva1

• *
« Odgovori #1057 : 08 Avgust 2011, 22:12:31 »

Joj, kako čas hitro beži...

Vaši ta mali Tamalanci  so stari (mladi)i že dobra  2 meseca.. In  počasi, eden za drugim  zapuščajo Alenko , krušno mamo.... Joj, to bo jokala...
"Slovo" od pasjih mladičkov ni enostavno... Celo precej boleče je.. Vsi, ki vzrejate,  veste kakšni so občutki, , ko kužki eden za drugim odhajajo v nove domove..Nič prijetni... Predvsem zelo "mešani"...Zaskrbljeni vzreditelji skrbno  napišemo jedilnik, pripravimo nahrbtnik s "prvo pomočjo", v katerem so odejica, igračka, hrana... In še na odhodu "naročamo" novim lastnikom vse, kar se pač spomnimo... Nato pa jok...

Še po toliko letih vzreje in oddaje mladičkov se ne morem "navaditi"  na ta "trenutek"... In z vsakim mladičkom ljudje odnesejo tudi del mene...
In jih nato "gnjavim" vsak večer po telefonu, kako je...  In običajno mi jih uspe "strenirati" tako, da me potem že oni pokličejo in mi povedo...  In se me na ta prijazen način "znebijo" (he-he)..

Hvala vsem lastnikom naših nekdanjih mladičkov, da ste me "razumeli"... In da ste mi ta "prehod" olajšali...  In neizmerno sem vesela, da vas lahko obiščem. Da se srečujemo. .. Da sem preko kužkov našla nove prijatelje.. Saj isti ptiči skupaj leteijo...
In kar mi pomaga "preboleti" je to, da vem, da bo kuža naslednjih 15 let nekoga osrečeval...Da ga je odnesla oseba ali družina, ki ga ima rada,  ki za njega skrbi...
In verjemite, pomaga!

Vem, da bomo tudi mali Tamalanci dobili dobre lastnike. Skrb je odveč. Alenka jih bo skrbno izbrala, kot vedno. 

"Finec" Dino.  Ja, tudi meni je izredno všeč...  Ne zgodi se pogosto (vsaj jaz ne vem za primer pri kokerjih), da mladiček odide tako "daleč".  V Avstrijo in Italijo ja, na skrajni sever Evrope - to pa je nekaj novega zame...  Bravo!  Upam, da bo dober ambasador slovenskih kokerjev....In bo "širil" dober glas o Sloveniji... In o slovenskih "fantih".

Zopet sem se razpisala... Kot običajno... Saj se trudim biti "KRATKA", pa mi ne uspeva najbolje....

Danes je nek čuden, žalosten dan. Dež, hladno, turobno... Ali pa sem žalostna le jaz?  Verjela in želela sem, da bo naša Chanel ostala doma... Pa me naš Milan prosi,  naj ji poiščem dober dom. Da si "dojenčka", edinke  ne moremo "privoščiti".. Ker je on star, malce bolan  (zakorakal je že krepko v 80.leta), mene pa ni do 17. ure domov... Služba.  In da si Chanel  "zasluži" več, precej več, kot ji lahko v dani situaciji nudimo mi.... Ker je potencial... Misterjeva kri....Njen rodovnik pa plod naše dolgoletne vzreje.

In ni se šalil. Videla sem  njegove oči.. Tudi žalostne... In oči ne lažejo...Ne vem, kaj naj rečem... Nič.  Izbiro je prepustil meni... Verjemite, ni prijetno. Boli... In najbrž ne smem več biti egoistična....

Tako, počasi grem v krtovo deželo tudi jaz.  Pogledam še Chanel.. Že sladko spančakata z Divo... In zlezem   pod odejo.. Da čimprej mine ta dan.

nezzek

• *
« Odgovori #1058 : 08 Avgust 2011, 23:39:43 »
Ja topli domovi so največ vredni..
diva1 vrjamem da je zelo težko. Vem pa, da se boš na koncu odločila tako kot je prav. Vsak zi zasluži le najboljše.

In ko že govorimo o odhodih.. tudi če so več tisoč km stran vedno ostanejo pri nas, saj sama veš. ;) Zame je tale bučman še vedno tu. (ta slika je nastala v novem domu - Dino)

Kasji gredo malčki že počasi na živce.. :D :D :D

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #1059 : 12 Avgust 2011, 22:04:52 »
Ojla, Diva1 in Nezzek!!!

Popolnoma se strinjam z vama res je hudo, ko odhajajo tele male kepice v nove domove...izkušam sedaj prvič na svoji koži...in kaj naj rečem jokam za vsakim in požiram cmoke v grlu :-[, a vem, da sva z Nino za tele malčke, ki so dosedaj zapustili naš domek in odšli v nove izbrali skrbne lastnike pa kaj vseeno je hudo. Sploh včeraj je bilo meni najtežje saj je odšla moja "lubica" v narekovajih zato, ker lubice in ljubčki so itak vsi, a tale je posebej zapisana v mojem srcu...

Zaenkrat hiša še ni popolnoma prazna saj še dve lubici čakata, da jim najdemo pravi domek...bojim pa se dne, ko bo odhajala zadnja... :-\
Res ti prirastejo k srcu!!!

Slikca moje ljubice

Še slikca treh princesk

diva1

• *
« Odgovori #1060 : 13 Avgust 2011, 00:37:11 »
 O, ve pa ste prave "zlatolaske"... Princeske.. Ljubice... Lepotičke.

Ja, Tequilla, poznam "občutke", s katerimi se srečuješ.. In  gledaš srečne bodoče lastnike tvojih "dojenčkov in dojenčic", kako odhajajo..  S kužkom v naročju... Ti pa nemočna gledaš za njimi... Jim morda še pomahaš...

Potem pa "zlom"...  Vedno je tako... Na eni strani sreča, na drugi "žalost".. Življenje...
Spremljala si jih dobra dva meseca.. Prisostvovala  njihovemu rojstvu. Skrbela za njih kot za punčico svojega očesa. Trepetala, ko kakšen ni jedel. Si oddahnila, ko je prišel čas za naslednji obrok.   Se veselila njihovih prvih "korakov"... Ure in ure opazovala, kako se igrajo, razvijajo veščine...

In morda v "tolažbo" naslednje. Ko bo to za tabo, se "ozri nazaj" in si reci, da je bilo vredno. Da ti je uspelo. Ker bodo tvoji "otroci" dolga leta razsveseljevali ljudi in družine, ki  so jih odnesli... Tebi pa bili v  ponos.  Pečat, ki pa so ga pustili "na tebi" in v tebi, pa je trajen.... Dediščina, ki ti je nihče ne more vzeti.

Malčki in malčice,  želim vam vse dobro na vaši novi "poti". Upam, da vas kdaj srečam.  In z velikim veseljem vas bom "počohala"...

Naša Chanel pa je stara (mlada) 7 tednov.  Lumpika.. Povsod je je polno.. In zelo rada se igra s Tonyem...  Ko je ima Diva dovolj...,"splini", in našo malčico prepusti Tončku..  On pa je je vedno vesel... Diva pa ve, da je mala v "dobrih" rokah.   Sicer ju vedno opazuje in če se ji zdi potrebno, "posreduje"....   Umiri igro.
Res jih je lepo pogledati.. Idila. Same črne bučke... 

In tako, kot mi  je naš  Milan še do nedavnega pripovedoval o prigodah s Tonyem, me zdaj "pričakajo"  nove zgodbe... "Piše" pa jih Chanel... Danes sta bila na "tapeti" Ratko in Zlatko... To sta dva mucka, nekdanja azilanta... Brata.  Zdaj pa sta našla dom pri nas... In danes ju je Chanel prvič srečala...  In Milanu so žarele oči, ko je pripovedoval , kako ju je mala strašila... Se repenčila...

In nihče se ni "dotaknil" pogovora o tem, da moramo  Chanel poiskati drugi dom... Vsi smo modro močali.. Se izognili... Morda pa je le upanje, da ostane...

nezzek

• *
« Odgovori #1061 : 22 Avgust 2011, 19:40:59 »
Vsem mladičkom želim nove domove kolikor hitro se da! Doli in Dafni še čakata pri nas.. Drugače pa Dana odpotuje naslednji teden na Finsko. Upam, da bo vse tako kot mora it. Od Dinota dobimo same pohvale. :) :)
Jaz pa sem prejšnji teden uživala na morju.. :)

Najprej video.. ni lovski pes, zato prinaša palico :D :D KLIK (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2101499452111&set=a.2101489291857.2111010.1084196265&type=1&theater#!/video/video.php?v=2109384609235)

Pa še slikice:

Prosim poglejte ta front  8) Morje dela čudeže ;)

Pa še ena od včeraj. :-*

diva1

• *
« Odgovori #1062 : 23 Avgust 2011, 15:12:34 »
Hej punce,

Nikjer nikogar... Le Nezzek in jaz...
Vas je vročina vse "pokurila"??? 
Pino???  Kje si? Nisi izpolnila obveznosti.. Tedensko poročilo.. Razen, če imaš "opravičilo".

Nezzek, jaz bi tudi rada pogledala video.  Klik.   Ok. Klik. Pa nič.. Vidim samo - prijava v Facebook...

Drugače pa fotke čudovite kot vedno... In morje res dela čudeže. Samo na žalost jaz letos od morja nisem videla niti M...
Pride tako leto...  Pa saj sezone še ni konec.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #1063 : 23 Avgust 2011, 15:49:54 »
KLIK (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2101499452111&set=a.2101489291857.2111010.1084196265&type=1&theater#!/video/video.php?v=2109384609235)
Lepo :)

nezzek

• *
« Odgovori #1064 : 23 Avgust 2011, 16:58:57 »
diva1 pa je že use skurilo lol :P
Am.. filmček je naložen na FB tako da če nisi logirana ne moreš videt najbrž..

Drugače pa smo pridni, samo še Dafni čaka pravega... :) :) Tudi Doli bo šla zelo daleč, res kar hudo, od 7 sta samo 2 v slo zaenkrat.. tu sploh ni zanimanja (pa oglašujemo več kot kadarkoli prej). Grozno.. pa še vsaj 2 legli bosta letos, če ne več..  :-X  :-X

Še nekaj slikic mladičkov:

Dino - že pridno raste (le kaj mu dajejo tam gor..  ::) ) ;)

Doli

Dafni

Bolj kot jih gledam bolj se čudim kako so lahko tako enakomerni, tako enaki. Vsi so močni, kompaktni, z že sedaj lepo dlako in tako živahni. In to kvaliteto so opazili tudi v tujini, saj smo dobili veliko vprašanj iz različnih koncev sveta za naslednje leglo. Res se počutiš ponosnega, ker narediš nekaj, kar je koristno pasmi in žanje občudovanje drugih. Res želim, da bodo lastnikom v ponos in veselje. :)
Punce poletje se bliža koncu, počasi bo treba ponovno na delo kar se kluba tiče... ;) ;)

diva1

• *
« Odgovori #1065 : 25 Avgust 2011, 08:19:57 »
Res so luštni...
Meni osebno je zelo všeč Dino... Tak močan, kompakten.. Močna glava .  Pravi "glavonja".. Ušesa - pravi "uhonja"...
Punci pa sta za "odtenek" nežnejši... Kot običajno..

In prav je,  da ste ponosni na "produkte" svoje vzreje... Saj smo vsi vzreditelji... In morda me zdaj razumeš zakaj... Ker gledamo tudi s "srcem"...
Saj veš.  Kar je naše, imamo radi...

P.s.

Pridem "nazaj". Kmalu..
Da vam povem še kakšno prigodo naše Chanel.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1066 : 25 Avgust 2011, 08:40:53 »
Diva- po opisu dobro kaže, da boste imeli enega psa več  ;).
Liststi mladički so pa pravi carji  :)

diva1

• *
« Odgovori #1067 : 25 Avgust 2011, 11:47:38 »
Evo mene, sem že nazaj...

Ko prebiram poste o kupiranju repov in ušes, o sterilizaciji, kastraciji...  Pro et contra... Never ending storry...
Včeraj je bilo pestro...
Še vedno mi te teme dvignejo "pritisk" na 200.  Še vedno prisotni jeza in bes. In še vedno se "znerviram"...  Zakaj?  Ker vestni lastniki (da ne bo pomote - ne pišem o zapuščenih živalih, govorim o živalih, ki imajo "vestne in skrbne lastnike" ) svojo MLADO in ZDRAVO žival pohabijo...  Ji odrežejo in izrežejo "priveske", ki jim niso po godu... Samo, da je njim udobneje... Pod pretvezo zdravja... Pa me ima, da bi jaz nekoga od pisočih kar sterilizirala oz. kastrirala... Pohabila... In to v "imenu" zdravja... Kao bolje preprečiti, kot zdraviti...
Invalidnost 3. kategorije...

Raje povem kakšno anekdoto, ki jo "piše" Chanel...
Tako, mlada 2 meseca. Prava "baba"... Prikupna, čedna, navihana, simpatična, cartljiva. Parfum. Po drugi strani pa  pravi mali črni vragec.. Glasna, "jeznorita", divja, povsod je je polno..  Same "diverzije"...  Mali "strupek"...

"Poštar zvoni vedno 2x"...  In pri nas poštar sploh ne zvoni... Ni potrebe... Ker se prej vklopi že "pasji zvonec"...
Od kar pomnim ,je tako...  In tega "nezaželenega" vedenja nismo nikoli uspeli (ali pa nismo hoteli) odpraviti...
Pri nas poštarji raznašajo pošto z mopedom.   In ta zvok..., "balzam" za pasja ušesa. In ko zaslišijo moped...  Ne vprašajte...
Popolna "sprememba" karakterja... Iz mirnega, spečega in zadovoljnega psa, ki leži v senci pod mizo, se transformirajo v "zveri"..
Kot katapult se "izstrelijo" in gas proti vhodni ograji...
Se mi zdi, da tistih 20-25 metrov pretečejo v 3 sekundah...   Pravi "šprinterji...

In Chanel. Popolnoma enakopravno si je "izborila" svojem mesto med njimi. Teka z njimi, se igra z njimi, počiva z njimi... In tudi na "fronto" gre...
Ko šprintajo ta stari k ograji "pozdraviti poštarja" , se zažene tudi ona.. Hitra je pa tako, da  se vmes  parkrat prekucne, pobere in teče dalje...  Ne zaostane veliko. Le kak meter ali dva.  Nato pa ta stari cepci na plot... in glasno lajajo..
Chanel pa se kak meter od njih vsede na rit in tudi ona  veselo laja... Pomaga..To bi morali videti... Mi se smejimo do solz... Kopira..
In ko ta stari zapustijo fronto... jo zapusti tudi Chanel. Dvigne rep in počasi ter zadovoljno odide za njimi v senco... Pa smo "zmagali", si najbrž misli ....
In ugotavljamo, da se zgodovina ponavlja... Čisto zares.. Pri nas je tako že kar desetletja... In vedno, ko smo "prihaklali" mladega psa k preostalemu "krdelu".., je ta prevzel njihove navade... Tako dobre, kot tiste manj zaželene...Pasji zvonec pa "zvoni" že od pamtiveka... Tudi našemu Milanu je dobro poznan... Čez nekaj sekund se "pojavi" še on.   IN sem ga že slišala, kako pravi: "Ja, danes pa je ura že 11, poštarja pa še ni... IN vedno počaka, da zazvoni poštarski pasji zvonec in potem gre po pošto... Nikoli kar tako, " v izvidnico" ..In malo poklepeta s poštarjem... Ja, navada je res železna srajca.

Včeraj pa je ta mala "ušpičila" pravo diverzantsko akcijo.. Se je kar "samozaposlila". Kot rudar...  Da jo samo vidite, skopala je luknjo, kakšnih 25 cm globoko in 50 cm široko...  In baje je imela pomočnika. Tončka.. Ja, TOnček je pa res vedno kavalir. Priskoči na pomoč... Uslužen. Milan jih je malo skregal, nato pa šel po šajtrgo, nabasal kakšnih 10 l zemlje in poravnal luknjo... Nanjo pa je položil en star tepih...  Je rekel, da bo ta mala "pozabila"... Me pa res zanima?

diva1

• *
« Odgovori #1068 : 25 Avgust 2011, 12:38:20 »

Agava

• *
« Odgovori #1069 : 25 Avgust 2011, 14:39:14 »
Ej, diva1, res te je luštno brat, ni kaj! Si prav v živo predstavljam, kako to izgleda. No, potem veš, kako je pri nas, ko zahrumi naš šaro. Da se ti hlače tresejo. Pa ne od strahu, od glasnosti! No okej, komu tudi od strahu. Poštar vrže pošto iz avta na prag, ker ne upa ven  :-\. naš kuža pa tako priden, nikomur nič noče, samo laja....

Joj joj, jaz bi prišla tvoj parfumček povohat, pa se bojim, da bi ga potem hotela imet. Črni kokerčeki so vedno imeli in vedno bodo imeli posebno mesto v mojem srcu. Moj ljubi Aaron - kmalu bo 1 leto, odkar ga ni več. In že skoraj 7 mesecev me neizmerno tolaži moja bela kepica, ampak jaz ne morem pomagat, v očkah vidim isto dušo, reinkarnacijo.... isti pogled, iste navade, iste fore.... le kako je to mogoče? Saj vem, ni mogoče boste rekli, najbrž si samo domišljam, ker to želim videti..... In peče me krivda, zakaj za mojega Aarona nisem bolje poskrbela, vsakič znova, vsakič bolje...

Agava

• *
« Odgovori #1070 : 25 Avgust 2011, 14:40:51 »

Ej jej jej jej je..... tole gordajanje slik bo pa treba še malo povadit!  :P ::)
Še dobro, da jih včasih uspem videt iz nekega drugega vira, he he.....

diva1

• *
« Odgovori #1071 : 26 Avgust 2011, 10:49:52 »
Agava, hvala za prijazne besede.
Vedno napišem tako kot čutim... In naši "pacienti" imajo posebno mesto v mojem srcu...
In vsem nam godi "pohvala"... Tako, da mi je tvoja pohvala iztočnica , da napišem novo zgodbico... Hvala ti.

Sem se pa nasmejala tistemu: "Poštar vrže pošto iz avta na prag, ker ne upa ven..".. Ja, kaj pa naredi, če je kakšna priporočena pošta in jo je treba podpisati... To nam moraš povedati....

Moj parfumček... To pa boš res morala povohati... Da se prepričaš sama, kako lepo diši... Ti kar pridi, pa še zvoniti ti ne bo treba...
Boš "najavljena".  Z vsemi častmi in bučno pasjo "pleh muziko"..

Aaron... Ja, vedno bo ostal "pri tebi"... In ne očitaj si... Ker vem, da si naredila vse, kar se je narediti dalo...
Ne mine dan, da tudi jaz ne pomislim na svojega Misterja... Počasi bo šest mesecev...
Se mi zdi, da je še vedno z mano...
Neko julijsko noč  je "prišel"... V dnevno sobo.. Sem ga slišala in zavohala... Videla "silhueto"...
 In ko sem to povedala mojim... Malce "debelo" so gledali.. Potem pa so rekli, da je polna luna in da me še vedno "nosi"...  Ta polna luna mi ne da miru že od zgodnjega otroštva...
Jaz pa dobro vem, da ni bila kriva polna luna.

nezzek

• *
« Odgovori #1072 : 26 Avgust 2011, 13:42:49 »
diva1 jaz tudi tako mislim, že od vedno je bil tak močan pes, dobesedno PES. In to je Katariino (lastnico) tudi tako zelo veselilo, ker je omenila, da na Finskem nimajo tako močnih psov, kar pa je njej všeč, saj želi imeti angleški ne skandinavski tip.
In se strinjam, res je razlika med psičkami in samčki ampak mislim, da psičke niso prenežne. Res so srčkani! :D

Hehehe si prav predstavljam diva1 kako mora to izgledati!  :D

nezzek

• *
« Odgovori #1073 : 29 Avgust 2011, 18:50:59 »
Samo waw bom rekla :)
Ta vikend je bil za nas razstavno obarvan. Kasja je bila prvič prijavljena med mlade. Razstavljali smo najprej na hrvaškem v Samoborju, nato pri nas v Trbovljah.
Samobor je bil prvi preizkus za mlado damo.. in moram rečt da uspešen. Kljub konkurenci v razredu je osvojila 1 mesto, PRM, JBOB in na koncu sodnika toliko očarala, da ji je dal tudi BOB. Veselje je bilo neizmerno v to ste lahko prepričani. ;) Kasneje smo jo seveda predstavili tudi v grupi kjer ukrajinski sodnik ni imel namena pogledat najmanjših predstavnikov skupine, tako da smo skupaj z ameriškim bratrancem bili popolnoma spregledani. Med mladimi pa je iz velike skupine prišla v ožji izbor, kljub ogromni vročini, ki pa ji je že jemala energijo. Vsekakor super dan! :) :)
V Trbovljah smo imeli madžarskega sodnika, ki ji je prav tako brez kakršnega koli slabega komentarja dal PRM, JBOB in BOB!! Jaz sem bila res zelo presenečena a hkrati zelo vesela! :D Mala se je odlično obnašala tudi v grupi, kjer je sodnika toliko očarala, da si je priborila še 2 MESTO V CELI FCI SKUPINI!!! Noro!  :o :o :o
JBIS nam je sodil ukrajinec iz prejšnjega dne.. :P

Pa še slike... iz Samoborja:

In Trbovelj.. ;)

diva1

• *
« Odgovori #1074 : 29 Avgust 2011, 21:37:16 »

Dober večer... (no, skoraj bom morala napisati lahko noč).
Nezzek, tudi jaz bom rekla "WAW"! Ker tako največ povem... Zopet si nas vse "premagala"...

In zdaj smo vsi mi "globoko prizadeti in užaljeni"  sklenili, da na razstave, kamor boš ti prijavljala in vodila kokerje, ne gremo. Bojkot... Ker smo večno "drugi"..
Prej si nas  "zmazala" z Buxijem   (in končno smo si lahko oddahnili, da ga ne bo)... in poglej ga zlomka..., že je od "zadaj" Kasja... Nimamo miru pred teboj....
Odločitev  vseh nas "prizadetih" je bila soglasna... BOJKOT!...No, saj veš, da se samo šalimo...  Borba je bila poštena.. In imeli smo se  res odlično...Vsi "kokeraši" na kupu. Sloga.

Opravičujem se, nisem ti čestitala, stisnila roke... Ker se je vse odvijalo tako hitro... In potem sta imeli s Kasjo "fotoshooting"... Modno revijo, poziranje... Sem pa videla, da ti je že v ringu čestital naš  Milan, tako, da upam, da to tudi velja... Saj smo familija...
Bom pa zdaj čestitala... Ti močno stisnila roko...

Ja, Trbovlje je tudi  za nami. Uspešno... Mislim, da smo vsi "razstavljalci" zadovoljni. Tudi mi osebno  smo veseli CAC-a.  Za BOB pa nam je zopet malo zmanjkalo ..  Saj "priplešemo do tja..., čisto blizu... samo korak nam še manjka....Potem pa...Stara zgodba.. Dežurni krivec "Nezzek"...

Ja, to bi morali videti... Nezzek s svojimi kokerji  na razstavnem parketu pleše... Ja, dobro ste prebrali... Pleše... In to po taktu... Eleganca..., lepa obleka, dolge noge...Dunajski valček bi bila dobra prispodoba.. Res jo je veselje pogledati...

Naš Tonček... Kot večina moških... Mišice že ima,  čedno frizurco tudi, pa "oblečen" je tudi lepo... "Salonar".  Ampak to je premalo..Dečko ne  ne zna" plesati"... Ne ujame takta... (he--he)...
In ker vedno pleše " prvi v vrsti" (takšna so pač razstavna pravila, da so fantje pred puncami), se  pač ozira nazaj... In ne "pleše" ravno po taktu... In od elegantnega dunajskega valčka ni ne duha ne sluha... Bolj je podobno plesu na veselicah.. Ampak bomo še vadili..., najeli kakšnega plesnega mojstra... Nezzek, ni še konec.... Pridemo zopet (he-he) . Saj veš, vaja dela mojstra.... 

Tako, mi smo  zaenkrat "končali" z razstavami... Letos nas več ne bo...  Vidimo pa se na vzrejnem pregledu.

Za nas se naslednji teden  začne pravo delo...  Potepanje z Milanom po lovišču, potem  PNZ, nato delovne" tekme"... Malo perja, malo vode, veliko prostega teka....In vem, da bo naš Tonček užival.. .. Ker je to njegov "domači" teren... In neudobne plesne čeveljce bo zamenjal za  "gojzarje", za gumi škornje...  Ne vem pa, kaj bo ostalo od "lepe frizurce"...
Ja, na delovnih tekmah... Tam pa uživamo... Na "domačem" terenu... Tam smo doma..

In želim si, da se bom  lahko čez kakšen mesec javila z lepimi novicami iz "terena". In bom napisala obširno poročilo... Seveda, če bo koga zanimalo...

P.s.

Ja, na Pesjanarja pa še pridem... Rada se vračam... Zaradi vas.

Tatjana

nezzek

• *
« Odgovori #1075 : 29 Avgust 2011, 22:45:37 »
diva1 sem se prav zabavala ob temle postu.. "dežurni krivec nezzek" :D :D :D
Ni kaj to je zame res veliko veselje in prepoznam dobrega psa, sploh španjela.. in tega potem zanam pripeljat daleč - in za Kasjo sem iskreno rečeno sanjala nekaj takega - nisem si pa drznila upati, da bi to dejansko res. Ampak mala res je, res nekaj posebnega. Bomo videli kako se bo odrezala na specialki ta vikend.. :)

Vi pa le pridno vadite, lahko mu vmes postrižeš dlako da vama bo lažje, ampak postrižeš, ne pobriješ, čene se bo siv vračal v razstavni krog, kar sem ti že na razstavi povedala. ;)

tprose4

• *
« Odgovori #1076 : 30 Avgust 2011, 08:54:11 »
Čestitke!!!  ;D
Mene pa zanima, kakšna je razlika med striženjem in britjem? Zakaj postanejo kot ovčke po britju, po striženju pa naj ne bi?

nezzek

• *
« Odgovori #1077 : 30 Avgust 2011, 13:39:07 »
Hvala za čestitke! :)
Am na to ti ne bi znala odgovorit, je pa dejstvo, da po britju dlaka ni več ista. Črni vedno dobijo sivo dlako, rdeči ratajo močno puhasti velikokrat se začne kodrat in postane zelo težka za nego. Posledic je veliko in večinoma kot lahko bereš niso pozitivne.
Drugače pa tudi škarje na napačnih mestih z napačno uporabo unilčujejo dlako (naprimer filirke na hrbtu..).

tprose4

• *
« Odgovori #1078 : 30 Avgust 2011, 14:35:31 »
A potem na koncu še z efilirkami "počesat" po hrbtu ni vredu? K jst sem do zdej to delala, ker sem to videla na groomanju. Najprej s coat kingom potem pa še "prečesati" z efilirkami... Medtem ko glavo potrimam s prsti. In glavo ma lepo, po hrbtu pa raste in raste in je vse bolj puhasta. A za hrbet je potem tudi potrebno s prsti?

nezzek

• *
« Odgovori #1079 : 30 Avgust 2011, 16:08:09 »
Ne hrbet (tudi pleča in glavo) lahko potegneš z efilirkami, to je tako kot trimanje, drugače je pa če strižeš. Tvoja je sterilizirana? Ker potem je puhasta zaradi tega..