Avtor Tema: Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]  (Prebrano 654430 krat)

*sara*

• *
  • Spol: Ženski
    • Golden handling
Angleški koker španjel [English Cocker Spaniel]
« Odgovori #1230 : 06 Oktober 2011, 17:08:55 »
mi smo meli enkrat na seminarju eno kokerco, mislim da ji je blo Elly ime pa ji je šlo več kot odlično :). Se pa sedaj v drizbiju dobi vsega sorte, ne sam borderje, tako da kar korajžno ;).

nezzek

• *
  • Moja Bella in Murka :-*
    • My Dog & Junior Handling
« Odgovori #1231 : 06 Oktober 2011, 17:23:46 »
*sara* res?  :o Oooo to je moglo tok dobr zgledat, čeprav najbrž so včasih uhlji malo v napoto hehe hecam se!  :D

Mi je ful zanimivo, ker sem se že pred kakšnim letom mučila, da bi jo zaintereserala za frizbi, ampak ji sploh ni dišalo, zdaj pa je sama od sebe pobrala frizbi, ki nama je z bratom padel na tla in ga prinesla.  :-*

diva1

• *
« Odgovori #1232 : 11 Oktober 2011, 11:11:06 »
Evo mene... Zopet sem "prišla"...  Ja, pa saj rada pridem..
Za nami je super  delovni vikend.  In se ne morem "zadržati", da te novice "iz terena" ne podelim z vami... Tonček se je izkazal... No, oba. Tudi Milan.

Sobota, 8.oktober. LKD Maribor je organiziralo PNZ in UP (uporabostno preizkušnjo) za šarivce... Kraj: Lovišče LD Pernica. Začetek ob 8.00 uri

No, pa saj povem se po vrsti... Počasi ...

Sobota, ob 6.30 zjutraj.    Nista me hotela vzeti zraven.. Ja, čisto zares...
Ker je Milan rekel, da nimam kaj iskat zraven..."Svetiti"...  Ker je vse mokro, mrzlo... Pa da bo sigurno trajalo do dveh, treh popoldne.. In da bom še zbolela... Da nimam "primerne obutve... Bla-bla ba..... Ja, čisto zares.  Si predstavljate...  Da sem mogla ostati doma.... Ko mali otrok... Zopet "rasna diskriminacija "po spolu...  Moški svet gre lepo od doma, ženski svet pa naj bo lepo doma, čuva otroke....
No malo za šalo, malo za res.  Saj vem, da bi ju samo motila... Pa tudi ostale jagre...

Če ni bi v petek celi dan  tako vlivalo (deževalo) pri nas, bi šla.. Tako pa je imel Milan  morda celo prav... Morda..  Zjutraj je bilo pri samo 3 stopinje....
Šla sta že ob 7.00 od doma... Ob 8.00  je bil začetek, pa še enega jagra, ki ima špringer španjela , sta spotoma pobrala..

No..   do 12. 00 je še nekako šlo.. Potem pa sem že bila nervozna... Nič se nisem mogla lotit prav... Hodila gor in dol, čakala in gledala na telefon...
Ura 14.00 popoldne ... Še vedno nič.... Pa nisem hotela klicati, da jih ne "zmotim"... Ob 15.30 pa le pokličem...
Pa pravi Milan, da so v gostilni na kosilu in da čakajo na rezultate... Da bo  čez kakšno uro doma...

In potem sta končno le prišla.. Ob 16.30...  Tonček je nerazpoznaven... Privlekel je domov čisto mokrega..
Ja, pa to bi še nekako šlo... AMpak celega zavozlanega v eno kepo, posuto s samimi pikeci..., tistimi od robidja, velikimi kot ena kičkugla...   

Glede same PNZ... Jaz sem mislila, da bosta delala PNZ... Tako smo se skozi pogovarjali doma...
Pa MIlan ne bi bil Milan (ja, zdaj bi ga pa že morala poznati), da  vedno kako všpiči... Tončka je prijavil kar na  uporabnostno tekmo... Isto kot so delali prepeličarji in špringer španjeli... Prepeličarjev je bilo 6, špringerjev 9 in edini koker naš Tonček... Prijavljena je bila še ena psička - kokerka,  oče ji je sin od našega Misterja, pa je gospod (tudi starejši) zbolel... Vročina in prehlad.. Tako, da ded ni mogel iz postelje... Se je tako slabo počutil... Vodniki sami lovci...

Milan je rekel, da je bilo zelo težko.. Tudi teren težak.  Veliko robidovja , vse mokro... Spolzko.. Pa teren gor-dol...

Razdelili so jih v dve skupini po 8 psov... V Tončkovi skupini je bilo 5 špringerjev , dva prepeličarja, in Tonček.... Milan je rekel, da je bil Tonček izredno suveren...  Nos, vztrajnost, iskanje, vodljivost....Za zajcem tudi lepo potegnil.. Glasno, tako kot mora...

Razen na vlečki fazana...  Tu pa ni šlo tako, kot Tonček zna... Sled je izdelal v nulo..., prišel do fazana, ga našel... Moral bi ga pobrati in prinesti k Milanu...Pa se je obotavljal , kaj naj naredi s fazanom... Ni mu ga prinesel v prvo... Tako, da je moral Milan  "posredovati", dodatno "povelje"  - potem pa ga je Tonček  le prinesel... Nerad...  Ne bi rada, da zveni kot opravičilo...Milan je rekel, da ni bilo več podobno fazanu, bolj neki stari "spužvasti" crkotini...Fazan je bil vstreljen prejšnji dan, pa Milan in Tonček sta bila v drugi skupini, tako, da so ga tudi prejšnji psi že  razcotali...Pa še moker teren, tako, da je bil fazan čisto "napit", kot goba... Najbrž tudi ni "dišal" več po fazanu. Očitno je, da ga Toni ni "prepoznal" kot fazana.. Bolj kot crkotino....

Okrog dveh so komaj prišli na vodo... Pes je bil že celi moker in zmantran... Ja, dolgo je trajalo...
Na vodi in raci se je solidno odrezal... Milan je pričakoval več... Tako, da je tudi na vodi izgubil eno točko...
V vodo je sicer takoj šel... AMpak mu tudi raca ni bila najbolj všeč.. Tudi bolj podobna "crkotini"... Ga je moral Milan malo vzpodbujati... Saj veste..
Tisti, ki delate s psi : "primi aport"...   

Seštevek točk: skupni seštevek točk 134.  II. nagradni razred na UP. 

135 točk pa je dovolj za I. nagradni razred.

Zmanjkala je samo ena točka....   Če bi vlečko fazana izdelal malo bolje in dobil tam 3 točke, 4 točke pa so največ , (dobil pa je 2) in ko se to množi s tistim faktorjem 6, bi   dobil v tej  disciplini 18 točk, tako pa je dobil 12.  In potem bi bila skupna ocena 140 točk in prvi nagradni razred...

ZMANJKALA JE "MIŠJA DLAKA".. Ali pa še manj.

Ja, pa nič zato... Dober je bil!!!. Je Milan razmišljal, da se je pač pes zmedel, ker ni vedel, kaj je to za ena crkotina... Ni bilo podobno najbolj fazanu, a najbrž tudi ni imelo tistega "pravega" duha, kot ga Toni pri fazanu pozna... Vse razmočeno.... Pri raci isto... Najbrž res... Ker če je kdaj Toni naletel na kakšno crkotino, ko  sta bila v lovišču, mu jo je MIlan prepovedal vlačiti...Saj veste, kakšna bolana žival, pa ti še okuži psa....

Če pa iz tega ocenjevalnega lista od UP, seštejem točke, ki so potrebne za PNZ, pa jih ima 110.
In 102 točki sta dovolj za I. nagradni razred pri PNZ... Pri kokerjih se PNZ in UP razlikujeta po težavnosti... UP je zahtevnejša preizkušnja... za bolj izurjene "mačke". Več disciplin ...

Tako, da je  skupni seštevek sobotnega "izleta"  I. nagradni razred v PNZ in II. nagradni razred na UP.... Za eno točko je Tonček popušil še I.nagradi razred na UP-ju...
Ocene po posameznih disciplinah so javne, zapisane za vsakega psa takoj po posamezni opravljeni disciplini...
Vsi prisotni vidijo psa na delu  in slišijo. oceno sodnika...
Na koncu se točke po disciplinah samo seštejejo...

Pa vidite.  Res sem neki čudni patron... Zdaj mi ta ena točka in tista crkotina od fazana ne greta iz glava...
Ker pri vlečki je Tonček zanesljiv...

Smo pa zadovoljni... Tako, da je obema, Milanu in Tončku uspelo... In če je Milan rekel, da se je Tonček danes izkazal, potem bo že držalo... Ker vreme in teren sta naredila svoje... Sicer pa je še mlad kuža , star 17 mesecev... Na UP običajno prijavijo pse nekje okrog 2,5-3 leta staroste - že izkušene "mačke"--

Ja, tudi "frizurco" smo rešili...  Pač malo postrigli... Tudi z malce krajšo fizurco je Tonček čeden.. 

In zdaj bo tudi Tonček nadaljeval Milanovo tradicijo... In tradicijo vseh naših psov.   In v soboto  je postal uradno njegov PARTNER v lovišču.. Partner, ne pomočnik. Plemeniti angleži so partnerji, nemci pa pomočniki...  Tako, da vesste (he-he) . In v  skupni razvrstitvi je bil 3. najboljši pesjanar... So mu jagri zaploskali... Na podelitvi...    Ja, zdaj pa  juriš na VUP...
Ne vem... To pa je garanje...  In VUP oziroma narejena tekma je krona za psa... Čisto zares.  KRALJ... Bomo videli... Milan gre že v 80.leta.

Ja, je pa Milan plačal rundo za vse jagre... Za vseh 16 in tudi za sodnike in pomočnike na tekmi....  Je pa rekel, da so gostilne postale drage.. 48EUR...   Pa je zakokrožil na 50 EUR, je rekel... In jaz vem, da je to res..
Ker on vedno pusti "trinkgeld", napitnino...

Pa še povabilo sta dobila... Na lov v sosednjo lovsko družino naslednjo nedeljo....  Ja, Milana imajo jagri radi...
Pa še eden najstarejših je.. Taka "siva eminenca"...  Baje so ga bili zelo veseli...

Zopet sem se razpisala... Saj sem bila v dilemi...  Ampak morala sem se malo "pohvaliti"... Upam, da mi ne zamerite.. Te "samohvale"...

Lepo bodite.
Tatjana

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #1233 : 11 Oktober 2011, 11:28:56 »
Cestitke!

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #1234 : 11 Oktober 2011, 11:35:55 »
Super! Čestike!!!  ;D

Pino

• *
« Odgovori #1235 : 11 Oktober 2011, 11:46:30 »
Čestitke Tončku in seveda g. Milanu!!!

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1236 : 11 Oktober 2011, 11:51:38 »
Bravo!  :)

idefix

• *
« Odgovori #1237 : 11 Oktober 2011, 12:42:40 »
Super! Čestitke :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1238 : 11 Oktober 2011, 13:21:46 »
Še enkrat čestitke tudi od mene. Spedenanemu Tonču in njegovemu vodniku. Sicer pa so bili v soboto res težki pogoji. Bila sem v okolici Cerkniškega jezera, kjer so delali preiskus goniči in od 9 sta samo 2 prišla skozi , samo 1 s I nagradnim razredom. Tako, da je Milan povsem pravilno ocenil razmere kot težavne.

nezzek

• *
« Odgovori #1239 : 11 Oktober 2011, 16:37:31 »
Čestitke diva1. Čisti dokaz, da tudi psi, ki ne izhajajo iz lovskih ampak razstavnih linij lahko opravijo delovne preizkušnje, v kolikor so v lovskih rokah. ;) ;)
Sicer se pa ne sekiraj zaradi dlake, Bella je trenutno tudi na bolj poletni kot zimski frizurici..  :-[ Sicer ne po moji krivdi ampak pustimo malenkosti..  ::) ::)

Drugače pa sem pozabila pohvalit Buxija, ki ni več samo oče številnim mladičem, ampak je tudi že dedek dvema 4 tedne starima vnučkoma v psarni Backhills, kjer živi njegov češki (liver) sin. :) Revež Buxi pa samo 3,5 leta je star.. :P

Pa še ena slikica taka.. "jesenska" :) Sicer od lani ampak vseeno.

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #1240 : 11 Oktober 2011, 20:25:04 »
Po slikci sodeč so šarivci tud za gobe iskat dobri  :D

nezzek

• *
« Odgovori #1241 : 11 Oktober 2011, 21:10:57 »
Vsak pes ima kakšen talent, samo odkrit ga je treba! Lahko jih ima tudi več.. sej veš, pes je odraz lastnika al kako že?  8) 8) :D ;)

Moram pa rečt, da sem slabe volje, ker imamo cela gozdna tla prekrita s kostanjem (tistimi bodicami v katere so skriti). In seveda, odhod v gozd ni ravno najbolj pametna ideja.. ampak Belli se bi zmešalo, če ne bi šli. In tako je reva dobila celo tisto okroglo bodičasto stvar na pleča spredaj, se celo pot lizala (sem ga odstranila takoj ko sem videla da nekaj ne štima).. doma je bilo samo še slabše. Grizla in lizala je celoten predel in ni bilo kaj, treba je bilo pogledat. Zagrabit Bello, ki je vmes imela operne vaje, in potegnit hudiča ven. Ko smo v dlaki trn našli (kar je seveda cela iskalna akcija..  ::)  :P ) smo stvar odstranili. Zdaj pa upam, da bo bolje, več kot to ni bilo videt. Včasih se splača imet starše, ki so dohtarji.  Ampak vseeno se mi smili, res upam, da bo vse ok, čene bo pač treba na pregled.
Seveda pa je iz strani dr. prišla odredba počitka za par dni..  zdej pa dopovej to bogemu psu..  ::)

Je pa dobila eno kost za tolažbo...  :P

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #1242 : 11 Oktober 2011, 22:33:47 »
diva1 se enkrat iskrene cestitke za super opravljeno delo, obema, Toncku in Milanu..  ;) Pogoji so bili v soboto res obupni, tako da sta se super odrezala!  :)

Zdaj, ko bo pa Toncek uradno hodil zraven na lov, se pa priporocam(o) za kaksne lovske zgodbice in prigode..  ;)

suzica

• *
« Odgovori #1243 : 11 Oktober 2011, 23:00:45 »
diva1 - čestitke!!! Če povem po pravici sploh nisem dvomila da boste uspešni.

Danes so prišli rezultati DNK testov iz Genomia in tri slovenske vzrediteljice smo zelo zadovoljne z rezultati, imamo 4 na novo pregledane psice in rezultati so Clear oz N/N.

Taar

• *
« Odgovori #1244 : 11 Oktober 2011, 23:52:12 »
Portugalski kokrček na svetovnem v agilityju:
http://www.youtube.com/watch?v=xpj1fOle2Kc

JennyK

• *
« Odgovori #1245 : 12 Oktober 2011, 06:49:50 »
Diva1, ČESTITKE!!! Čudovito je brati o tako odličnih rezultatih! Seveda pa brez pronicljivega in nazornega zapisa ne bi bilo tako zanimivo prebrati! Tako da se tudi sama pridružujem željam, da prigode zapišeš tudi tu....  :o

Paša

• *
« Odgovori #1246 : 12 Oktober 2011, 07:50:09 »
Diva1!

Ko berem vaše prigode mi grejo vse dlake pokonci in solze v oči.
Res ISKRENE čestitke za taaaaakoooooooo velike uspehe s Tončkom, sem še jaz ponosna nanj.... Pa da ne pozabim pohvalit tudi vas in vašega moža. Brez vaju ne bi bilo nič, kajne!?

Tequilla

• *
    • Bewitched Bubble Diamond Winner
« Odgovori #1247 : 12 Oktober 2011, 12:07:53 »
Čestitkeee Tonček, Milan in Diva1!!! ;D ;D ;D

Naša Dazzle Me Of English Lady - Kia pa je na CACIB Koper osvojila odlično1 in PRM ter s tem zaključila Slovenski mladinski šampionat!!! ;)
Kia v ringu z Nežo ;D                                                                                         In v ringu s hčerko Uršo  ;D ;D

Doma pa še vedno čakajo tri zlatolaske na nove skrbne lastnike....

In še atentat na Uršo!!! ;D ;D ;D

nezzek

• *
« Odgovori #1248 : 12 Oktober 2011, 15:23:30 »
suzica mislim, da so rezultati spravili prav vse v super voljo, seveda čestitke tudi tebi in Paši! :) :) Bodo punce imele večjo paleto "tipčkov" na voljo..  :D 8)

Drugače pa čestitke Tequilla tudi tebi (no in vzrediteljici Paši ;) ), za JCh! :) Koper je bil res kar uspešen, saj smo tudi mi tisti vikend končali Kasjino zgodbo z mladincem v SLO (mala je bila potem še v ožjem izboru 6 najboljših mladih psov razstave - pri gospodu Zidarju lepo prosim :D ). :) Res mi je bilo žal, ker vas ni bilo drugi dan, ko je bilo sojenje veliko bolj korektno in smo imeli res zelo prijazno sodnico, ampak ni kaj saj se bomo še kje videli. :) :)

Aja drugače pa.. še malo pa bodo prve počitnice (za prvega novembra), in da bom imela izgovor za "ne se učit" bi rada, da katera pošlje kakršen koli tekst, reklamo, opis psarne, karkoli misli, da bi moralo bit na spletki.. a bi šlo? Da se to potem med počitnicami spet malo uredi, pa zmeni glede domene,.. tiste, ki strani imate itak veste kako gre to bolje kot jaz.
V kolikor je še interes seveda.  ;)

damayanti

• *
« Odgovori #1249 : 13 Oktober 2011, 15:17:27 »
Diva  ČESTITKE.. iskrene tudi  iz naše strani.
Za eno točko 1 nagradni sfalit, pri tako mladem psu kot je Tonček + še težak teren ... je kar izredno lep dosežek.  ;)

Še enkrat Bravo Točke in Bravo Milan ;D

Inanna

• *
    • Wai
« Odgovori #1250 : 13 Oktober 2011, 15:21:32 »
Tole sem pa čisto pozabila vprašat... Diva1, ima kateri od Tončkovih staršev opravljene delovne preizkuse? Ali kakšni predniki? Nezzek je edino povedala, da je iz razstavne linije...

nezzek

• *
« Odgovori #1251 : 13 Oktober 2011, 20:24:51 »
Tukaj je link pedigreeja ker tisti slikan na netu je zelo slabe kvalitete in ne moreš videt podrobnosti.  :-\
http://www.schonez.cz/pp_sonique_stenata.htm
Očetova linija nima delovnih psov, po mamini strani pa kar je bilo pri Zoji dela do izpita, potem pa so razstavni, kar se vidi po številnih nazivih. Nekateri Čehi in Slovaki delajo tudi še izpite s svojimi psmi sploh ti starejši vzreditelji, ki so začeli kot lovci in se nato usmerili še v razstave. Čeprav tisti svetovni prvak (Doubtless Black Petrs) ki je bil pri Petru (ki je včasih delal, zdaj mislim, da ne več tako intenzivno če sploh še) ni videti da bi delal. Res ne spremljam enobarvnih, tako da kaj več bo diva1.

Zoja je krasna vzrediteljica in mi je jasno zakaj je diva1 kupila tam psa. Mogoče še to da je poklicno dog groomer, zato so vsi njeni psi vedno v nulo zrihtani, zna ohranit dlako tudi če mora pes delat. ;) Kot sem rekla, razlika med razstavnim in delovnim je v lastniku, ki zna skrbet, da je pripravljen na oboje, in ne ni lahko ampak se da, samo rabiš veliko časa. In glede na to, da so njeni psi na bazi razstavnih psov (uvoženi iz Anglije, kot so psarne Charbonnel, Lynwater, Asquann, Quettadene) mislim, da res lahko rečem, da Tony sledi razstavnim linijam. Ampak to ni nič slabega, ker dokazano tudi ti znajo delat na lovišču, če se jih tega nauči. ;) Dokazali diva1 in Zoja in seveda tudi še kdo drug. :)

Oprosti, ker sem jaz odgovorila, nekako se mi je zdelo, da če je že letelo na moj post, da bi mogoče sama predala dokaze, od kje črpam te ideje. Sigurno pa kaj več ve tudi diva1, jaz sem namreč spoznala le 4 pse v njegovem rodovniku (mamo, očeta in Joshea - svetovni prvak ter Shaviana).

ančka bančka

• *
« Odgovori #1252 : 14 Oktober 2011, 09:56:34 »
Pozdravljena dekleta,
Natančno sem prebrala vse Vaše poste. Zelo lepo, da se tako vneto ukvarjate s kokri. Veseli me tudi to, da sem v postih prepoznala nekaj ljudi, ki so se s to pasmo ukvarjali že v prejšnjih ( mojih časih ), npr. gospo Tatjano ( Diva ), gospo Slavico in vzreditelje iz Gorenjske.
Sicer pa kar se tiče debate : razstave ali lov. Kakorkoli obračamo je koker španjel še vedno lovski pes in to zelo dober. Če ne bi bil bi ga tudi FCI komisija za španjele vrgla ven iz te kategorije. In tako mora posledično za razred delovnih in Int. Ch. opraviti tekmo. Se osebno čisto strinjam. Pa tudi odkrito priznam, da kot sodnica na razstavi z užitkom in spoštovanjem ocenjujem pse iz razreda delovnih, saj vem, da imajo ti psi predvsem pa vodniki ( ki običajno niso lovci ) za seboj kar nekaj opravljenega dela. Žal mi je, ne morem iz svoje kože, sem namreč lovec. Podobno, če ne isto se dogaja pri moji pasmi. Skoraj nikjer vi Evropi – razen na Češkem -  moja pasma psov ne potrebuje za vzrejo delovne preizkušnje, pa so tudi lovski psi. Tako prideš do situacije v kateri sem trenutno sama : razen neke ozke linije na Danskem in v Nemčiji ni kvalitetnega plemenjaka, ki bi bil lovsko voden. Evropske države tudi za razred delovnih razen Italije ( le – ta zahteva minimalno udejstvovanje ) vse zahtevajo  preizkušnjo. Zato se zelo slabo počutim, ko razstavljam in se v razredu delovnih pojavi italijanski pes, ki se na travi še nikdar polulal ni. Zato se mi ne zdi smiselno govoriti o nekih znižanih kriterijih na tekmah na Hrvaškem. Kapo dol vsem, ki so se te tekme lotili in vse spoštovanje. Tudi PNZ nekaj velja, pa UP za španjele. Brez tega pa tako ali tako pes ne sme loviti, za kar je bil ustvarjen in mu je v užitek. Če bi lahko bi Vam Tonček povedal ! Lani je kolega iskal kokra za lov. Odkrito rečeno mu nisem upala svetovati ničesar razstavnega v Sloveniji. Odšel je na Češko in dobil vrhunsko lovsko psičko, ki je letos pri rosnih mesecih že opravila PNZ in UP.
Vsako delo zahteva odrekanje tako  razstave kot i lovske tekme. Spoštujem vse ki se trudijo, smiselno bi bilo, da bi šle te dejavnosti z roko v roki, ne pa, da se pse z tekmami celo malce diskriminira, pa če so jo opravili zaradi lova samega ali šampionata.
Mimogrede : članek je bil čisto korekten in se pridružujem g ospe Tatjani.
Lp

suzica

• *
« Odgovori #1253 : 14 Oktober 2011, 13:03:59 »
Lepo ančka bančka da nisi čisto pozabila na kokerčke in te še zanese malo v to temo.

Danes našla eno lepo povezavo, kaj naredi trening in volja, VSE se da če se hoče!!
http://www.lascale.hu/hunting.html

damayanti

• *
« Odgovori #1254 : 14 Oktober 2011, 14:14:36 »

Zato se zelo slabo počutim, ko razstavljam in se v razredu delovnih pojavi italijanski pes, ki se na travi še nikdar polulal ni

jaz pa ne samo da se slabo počutim , ampak mi gre kar na  bruh, ko vidim take primerke. Pa niso taki samo Italijani  ;)

Mi ni jasno kaj  določeni hočejo s tem dosežt? Najprej zagovarjajo ,da  rastavni so svoja linija.. malo manj kot da ne izsilijo da ne svoja pasma... potem se jim pa zdi blazno fensi-šmensi da grejo v razred delavnih ( zarad šampionata  ???)"drekat"
razred delavnih naj bi bil elita ... za pojme marsikoga. Sploh pri lovskih pasmah ( tudi tistih katerih določeni hočejo izsilit ,da niso več lovski - takih še toliko bolj )

Nekaj pa vseeno ne razumem... to so  sodniki. Ne vem ali  določeni toliko podlegajo določenim lobijem ali pa resnično rabijo  hudo dobrega okulista.  pa saj se ja vidi na psu ali je delaven.. ali je tam zgolj zato ker dela šampionat. malo bolj realno bi bilo treba sodit tudi iz njihove strani .

moram priznat ,da sem bila  že  zelo zelo razočarana nad enim od naših sodnikov. ( lovcem- in to še celo sodnikom za delo) ko je na rastavi dosodil eni taki balerinci...
 in ko sem mu naslednjič nekje drugje komentirala njegovo odločitev se je pa izgovoril , kao da se un ta  delaven ni znal tako lepo obnašat  :-X... a rastava je bila v zaprtem prostoru ( rastavišče)  :-X, pa ,da sej lastnik tadelavnega  itak ve kaj ima- kao prvaka... :-X...
pri takih zadevah se ti pa rastave še dodatno zagravžajo. Tudi zato ker so eni sodniki take šleve
In potem se nekateri sprašujejo zakaj lovci svojih psov ne vozijo na rastave... verjetno zato ne ker so njihovi psi  kao "kmetavzarji"  ko je treba paradirat v zaprtih prostorih nagnetenih z miljon  čudnimi vodnji. ... nima veze  če divjad na 300 metrov potegne ko dela ... tam je pač kmetavz ker se ne zna obnašat  :-9  :-X

nezzek

• *
« Odgovori #1255 : 14 Oktober 2011, 18:36:41 »
IntCh je lahko tudi brez delovnega izpita že kar nekaj časa.. Oz. se loči na CIB in CIE naziv ali IntCh in IntShCh. In pri nas so skoraj vsi IntCh (ki zahteva 3x CACIB v 2 državah in pri 2+ različnih sodnikih), razen Buxi ima do sedaj titulo IntShCh (4x CACIB v 3 dražav in pri 3+ različnih sodnikih) - jih ni veliko, če pomislimo da je bil Buxi drugi v SLO s tem nazivom (po podatkih na FCI strani).

Sicer pa je Buxus po novem dedek še enemu leglu, tokrat 5 plavcem - 3 psičke in 2 samčka (prav tako v psarni Backhill's). :) :)

Je pa tudi že mimo prva razstava "moje" Doli, ki živi na Nizozemskem. :) Doli je bila moja ljubljenka v tem leglu, takšna energija in prefriganost kakršno je ona imela (no najbrž še vedno ima)..  :-*
Osvojila je na specialki (club show) naziv best baby! :) :) Še slikica.. prido rastejo ni kaj. ;)

(Tamalanna Dolichea Nigra)

damayanti

• *
« Odgovori #1256 : 14 Oktober 2011, 20:06:30 »
Citiraj
IntCh je lahko tudi brez delovnega izpita že kar nekaj časa.. Oz. se loči na CIB in CIE naziv ali IntCh in IntShCh. In pri nas so skoraj vsi IntCh (ki zahteva 3x CACIB v 2 državah in pri 2+ različnih sodnikih),

No lepo da priznaš  Nežka ... da so instant šampi(n)joni  :P

Upam da bo Tonček od Dive  usepel najti kakšno "gospodično" ki ga bo smatrala vrednega njene postelje  ;D

nezzek

• *
« Odgovori #1257 : 14 Oktober 2011, 21:15:25 »
No lepo da priznaš  Nežka ... da so instant šampi(n)joni  :P

Ne vem točno kaj si mislila s tem??  ???

Glede Tončka pa mislim da sama veš kje bo zaparil največ potomcev, kar mene osebno popolnoma nič ne moti. Sicer pa ima veliko več možnosti odprtih, saj je enobarven samec, katerih je še vedno več kot pa barvastih. ;)  V Sloveniji seveda.

damayanti

• *
« Odgovori #1258 : 14 Oktober 2011, 22:11:35 »
Po čem sklepaš da bi jaz morala vedet ? Ti to obvladaš u nulo... nisem  jaz na "sceni" :-[

nezzek

• *
« Odgovori #1259 : 16 Oktober 2011, 09:53:29 »
Lej napisala sem dejstva, ne vem kaj si mislila z instant, dejstvo je da se IntShCh ne da tako simpl narest kot IntCh.
Ker za IntCh imaš lahko SLO-HR kombinacijo in je dovolj, imaš dva ali v SLO ali na HR, kjer psov ni tako veliko ali pač izbereš prazne razstave, se zmeniš.. what ever. In pri IntShCh načeloma enako, samo da rabiš še eno državo več. Zdaj pa se porodi vprašanje katera bo ta tretja. Seveda, če imaš dobrega psa in ok sodnike v tretji državi potem stvar ne bi smela bit problem. Drugače pa.. Avstrija ni možno dobit CACIB-a, blizu so potem še Slovaška in Češka, kjer je konkurenca kar huda (40-70 španjelov na razstavo). Italjija je utopična glede na politiko ki jo imajo tam. Lahko se voziš na balkan, ampak je daaaleeeeč, pa tudi kar nekaj dobrih psarn. Madžarske pa še nismo sprobali, nekaj dobrih psarn je ne vem pa kakšne so situacije na razstavah.

Vsekakor moraš bit vztrajen, mi smo z Buxom zaključili v 1 letu. Prvega je dobil v SLO (tukaj se pa iskreno ne spomnim, nekaj med 10 in 20 mislim da je bilo), drugega na Češkem (60 španjelov), tretjega na Hrvaškem (17 španjelov - za hrvaško že kar velika cifra) in zadnjega na Slovaški (47 španjelov) razstavi. 3x od tega je bil tudi BOB. In ni se takrat končalo, tudi kasneje je še dobil CACIB titule. Je pa letos bolj na izi vse skupaj odkar je zaključil Avstrijca. :P Sej bomo nadoknadili v Bruslju.  :D
Zdaj doma uživa in čuva svoje babnice, revež ima kar tri doma, ki jih mora poslušat hehe.  :D
Je pa dejstvo, da je s psico naredit titulo IntCh veliko težje zaradi gonitev, mladičev... in zadnje čase mislim, da jih je malo več, vsaj lani v Nitri (SK) je bilo tako ko sva z Bello dobili rCACIB med 8 psicami. Ali pa je samo takrat tista sodnica stalala pri samcih toliko pravdobrih ocen lol.

Pa sem se spet razpisala o razstavah.. no saj vsak o nečem.

Bella je pa že ok, včeraj smo šli na en travnik, kjer ni kostanja, da se nam ne bi ponovila zgodba s trnom in je prav tako uživala. :)