Sem morala najprej solzice posušiti.

Vedno proti koncu čakam, kdaj bomo končali, potem pa že zvečer tuhtam kaj bom delala ob torkih in četrtkih, ko jih ne bo več. Ampak saj tale mesec počitnic bo kmalu mimo

Priznam, da me je bilo malo strah teh malih kepic. Prvič zato, ker so tako luštkane, da jim je težko reci ne, da jim takoj vse dovoliš, ko te pogledajo s temi oči, še huje pa je, ko ti začnejo dajati lubčke. Če je meni tako hudo, kako mora biti šele Miši in Bobiju, ko ju imata vseskozi ob sebi. Drugič pa zaradi odgovornosti, ki jo sprejmeš kot inštruktor, ko se podaš v projekt narediti trop mastinov vodljiv in zanesljiv. Konec koncev si za vsakega psa kot inštruktor moralno odgovoren celo življenje in ko je v igri toliko psov in predvsem dogodki letošnjega leta je ta odgovornost ogromna.
Mamo Mišo poznam in vem kako se stopi, ko jo katera pogleda, sploh pa če pri tem še obrne glavo. in tega sem se na začetku bala, da se bo Miša stopila in njene odločnosti bo konec. No ampak smo mami Miši malo gledali čez prste, ker smo vedeli, da bo Bobi zavzel moško vlogo v bajti in bo odločen. Zato tudi vseskozi menjano tamale, da delajo z obema.
Če bi bil to samo en kuža ne bi bil problem, ker pri enem si lahko pustiš nekaj maneverskega prostora. Tu pa je zadeva čisto drugačna, saj so punce od vsega začetka skupaj, od vsega začetka se vedejo kot trop in temu primerno je prilagojena tudi naša šola. Naš cilj je, da se bodo te punce lahko vedno sprehajale skupaj in temu primerna je naša šola. Prilagojena štirim psom, ki ju vodita 2 vodnika.
Torej največja pozornost gre hoji na povodcu in odpoklicu.
In tako kot je napisala že Miša imajo sedaj počitnice, drugo leto pa čisto pravo šolo, kjer mama Miša ne bo več smela padat na učke in poljubčke.
Samo ne vem kako bom še lahko na poligon prišla, ker so me že sedaj ustavile z lubčki na sredi poti ..imajo taktiko: dajmo jo prelubčkat in potem nimamo šole, ker je tršica potem vsa medena

Vse pohvale Bobiju in Miši, da jima uspe tole babjo bando lepo vzgajat.
Na izpitu pa sta oba ugotovila, da....točke so punce zgubile samo zaradi njiju, ker jima ne zaupata in ponavljata povelja.
Torej punce imajo počitnice, vidva pa ne!