Avtor Tema: Mišina pasja trdnjava  (Prebrano 253953 krat)

Satin

• *
  • Spol: Ženski
  • When wilderness calls...
Re: Mišina pasja trdnjava
« Odgovori #750 : 03 Julij 2007, 10:54:57 »
Citiraj
Upam, da so te gonitve na vsake štiri mesece bile samo v času odraščanja, kajti, če nas še v naslednjem letu čaka enaka situacija, ne vem, kako bom preživela

Lepo ata Bobi si bo flinto nabavu da jih bo čuvu pred pasjimi nepridipravi, ki bi si hotli vzeti nekaj kar jim ne pripada :P :D, mama Miša si bo pa nabavila eno malce večjo zalogo Persena, da bo lažje preživela ta čas :D >:D :P puncam pa bo treba razložiti da se ne mečemo na tla ravno pred prvim ki pride mimo (še posebaj Twisty) >:D :D 8)

Za bejbe vem da so prav lepo razvajene, kaj nebi bile če jim mama Miša pusti da se celo noč gužvajo na mehki postelji pri njej, me ob vsem tem razvajanju prime da bi se kar k vam preselila  :D ;D

Tudi pri nas smo tudi pridni in več ali manj po starem, samo Andrejo nekaj hardwear j**e, pa smo trenutno na antibiotikih (pa ne me vprašat zakaj točno jih jemljem, mamo definirano ventje, kako in kje pa ne vemo), plus na nas izvajajo še nadaljne raziskave, s tem da me ene še čakajo. Ne damo se mi, komaj čakamo da Vam pridemo za vikende težit na morje :o :P :D >:D

mttara

• *
  • Tara - Beata
« Odgovori #751 : 04 Julij 2007, 18:15:58 »
Oj Miša,

Vidim lepe slikce imaš!!!

A ste že zbežali na morje, ali pa kar tukaj uživate v dežju? (Sem že napisala: ali vas jezi ta dež ... pol pa razmislim, glede na situacijo, ste verjetno vsi zelo veseli teh nižjih temperatur pa četudi dežuje ;))

Pa čestitke! (z majhno zamudo :-[)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #752 : 05 Julij 2007, 08:55:01 »
Lepo ata Bobi si bo flinto nabavu da jih bo čuvu pred pasjimi nepridipravi, ki bi si hotli vzeti nekaj kar jim ne pripada :P :D,

O kakšni flinti govoriš  ??? Ata Bobi je zadnjič hotel potencialnega snubca kar nagraditi z eno veliko sočno govejo kostjo. In snubcev je bilo več. Najbolj vztrajna sta bila dva. Eden je bil mešanček med čivavo in pinčem. Je kar dežural okrog naše bajte. Potem pa sem ga eno jutro presenetila. Najprej sem na dvorišče spustila Oko in Šaško. Madoniš sta ga porihtali. Od takrat ga ni več naokrog. Tadrugi je bil bolj stil begavčka in pasme hasky. Po navadi  ga naokrog sprehaja mlada deklica. Izgleda pa, da bolj pazi nanj, saj mu je uspelo samo enkrat pridet vasovat. Na srečo smo sedaj pri koncu, edino Čučka se nekaj obira in je bolj počasna, saj se je tazadnja začela goniti. So se pa po tej tretji, tapravi gonitvi full spremenile. Niso več male bejbike, postale so odrasle dame, se razvile, pridobile na teži, postale resnejše...

In mama Missa je zaključila, da se je naše mastino otroštvo končalo pri 13 mesecih. Sedaj imamo doma štiri adolescentke, ki nam bodo na tak ali drugačen način kravžljale živčke.

mttara,

hvala za obisk naše pasje trdnjave in seveda za pohvale pa čestitke.. Še vedno smo doma, saj veš, službene obveznosti. Bomo pa kmalu odpeketali na zasluženo morje. Dež obožujemo in smo ga zelo veseli. Naše mastinčice zaradi svoje živahnosti po navadi sploh ne opazijo, da dežuje. Šele, ko jih po pol ure začne zebsti se spomnijo, da je treba domov.
To poletje dobim Ajka na posodo za daljši čas. Takrat se bova lahko vsaki dan dobile na sprehodu, da se bosta s tvojo Taro lahko do mile volje naletala ;)

Missa

Satin

• *
« Odgovori #753 : 05 Julij 2007, 09:09:25 »
Madoniš tale snubec je pa res moral biti od vraga, da ga je ata Bobi hotu kar s kostjo nagradit :o :D, Miša mogoče ga je hotu pa z njo podkupit ;) :D :P Ja un malček je bil pa res pravi vražiček je kar varnostnika špilal, se mi je pa kar malo zasmilil, sicer vem da Šaška je bolj nežna, bolj me skrbi Okica ta zna bit prav vražja še posebaj okoli zadnjega konca >:D :D

Veliko veselja, smeha, dobre volje in trdne živčke, ko bodo mlade damice ušpičile kako, ki je ne bi smele :-* :-* :-* :-*

COSTA

• *
    • http://www.moj-album.com/uredi/costa/
« Odgovori #754 : 06 Julij 2007, 10:19:10 »
Čaw,

kaj to slišim ? (berem  :) ) Miša, da ste v Peroju oz. Fažani ? A res ? Kje ? Kaj imate parcelo ali kaj tam ?

L.P.P. Špela

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #755 : 07 Julij 2007, 06:43:25 »
COSTA,

ja, mi imamo morsko rezidenco na tem koncu. Med Perojem in Fažano. Cca. 250 m vstran od bivšega vojaškega campa, ki je bil znan po celi takratni yugi. A si tudi ti hodila v ta camp? Ti je kaj poznan? Da ti malo osvežim spomin:

In prav imaš, parcela je v naši lasti že skoraj 40 let. Spadamo že med staroselce.
A si ti tudi kje v tem okrožju na dopustu? Potem se lahko kdaj dogovoimo za skupno norenje po plaži z našimi pesjančki.

Missa

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
« Odgovori #756 : 08 Julij 2007, 20:54:52 »
Ojla!
Kako pa peljete vseh 10 pesjanov na morje? S koliko avtomobili greste? ;D
Jaz sem bila 2 leti nazaj tam na morju pri prijateljici, imajo tudi parcelo tam..takoj taprva ko prideš is kampa..imajo črno labradorko. Mi je enkrat govorila o vas ( še takrat ko ste imeli samo Zoyo in Zoro je bil še mladiček).

mttara

• *
  • Tara - Beata
« Odgovori #757 : 08 Julij 2007, 21:14:26 »
To poletje dobim Ajka na posodo za daljši čas. Takrat se bova lahko vsaki dan dobile na sprehodu, da se bosta s tvojo Taro lahko do mile volje naletala ;)

Ooooo superca!!! Komaj čakava!!!
LP

COSTA

• *
« Odgovori #758 : 09 Julij 2007, 09:25:33 »
Čaw,

ja, Miša, mi imamo pa tudi že kar ene 20 let parcelo v Peroju. Poznam kamp ja, seveda, smo se kopali tam, ja. In konec julija gremo v Peroj. Kdaj pa boste vi kaj doli ? Seveda bi se lahko dobili.

L.P.P. Špela

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #759 : 14 Julij 2007, 00:17:38 »
Ojla!
Kako pa peljete vseh 10 pesjanov na morje? S koliko avtomobili greste? ;D
Jaz sem bila 2 leti nazaj tam na morju pri prijateljici, imajo tudi parcelo tam..takoj taprva ko prideš is kampa..imajo črno labradorko. Mi je enkrat govorila o vas ( še takrat ko ste imeli samo Zoyo in Zoro je bil še mladiček).

Ja, peljemo vse pesjančke na morje kar z kombijem  ;D In po navadi gremo z dvema avtomobiloma, v vsakega pol - pol + vsa roba in zaloga hrane za ves mesec in še ostala roba za ljudi, pa čoln, agregat, plinski hladilniki, bombe...uf, ne me spominjat.

In črna labradorka je tahuj prijateljica od našega Zokija. Pomeni, da si prijateljica od Tomaževe žene? Če boš še kaj naokrog hodila, pa se oglasi še pri nas, mi smo dve vrsti od njih. Ste dobrodošli!

mttara,

Ajki bo pa sedaj nekaj časa z nami na morju, tako, da se bomo za sprehod zmenili po dopustu.

ja, Miša, mi imamo pa tudi že kar ene 20 let parcelo v Peroju. Poznam kamp ja, seveda, smo se kopali tam, ja. In konec julija gremo v Peroj. Kdaj pa boste vi kaj doli ? Seveda bi se lahko dobili.

O, superca, potem pa se letos kaj vidimo? Čudno, da se nismo nikoli srečali z našimi dogicami. Naš prejšnji dugič je bil znan v perojski oštariji, so ga švabi vedno slikali. Za kakšno porcijo sardelic je poziral kot na kakšnem cacibu.

Mi smo že na morju :P Doli pa bomo kar nekaj časa, vsaj dva meseca. In normalno, da se bomo dobili. Nas boste  prišli pogledat na parcelo. Potem pa imate od nas zelo blizu do plaže v Pineti. Baje je letos slab obisk, tako, da bomo imelo plažo samo zase  8). Ti na privat pošljem št. mobija, pa mesigiraj, ko boste doli in pripravljeni na žur. Vas čakamo  ;D

Missa

Mucika

• *
  • Vita Vitae Meae
    • Niki
« Odgovori #760 : 14 Julij 2007, 01:01:17 »
O modaona potem pa imate celo odpravo za dol.  ;) Mal migrirate, bi se lahko reklo.
Jaz sem ubistvu prijateljica od Tomaževe hčerke.  ;) In labradorka Una je tut tahuj moja prijateljica.  :P hehe ja upam, da bom še kdaj šla dol, je blo super takrat pa bom rekla njim naj me peljejo do vas.  :)

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
« Odgovori #761 : 25 Julij 2007, 18:05:28 »
Sem bila opozorjena, da manjka poročilo z morja (ta vikend sva s Satinko skočili v Mišino morsko trdnjavo). ;) Kaj naj rečem, kamor pogledaš, en peso prosi za čohanje, igranje, te želi samo spotaknit ali pa te nahrulit. :P

Dobro zastražena Satinka med preoblačenjem (ne vem, če bi kaj ostalo od kakega radovednega mladeniča, ki bi hotel Satinko presenetit v nerodnem položaju :D)

Najmanjši in največji pes trdnjave

Zoji gre na otročje

Miško in ena tarjava skupaj pančata

Ajk se crklja

Čuča gleda iz zverinjaka in skuša naredit čim bolj pomilovanja vreden obrazek

Konkurenca ;D

Zmagovalka :D

Čuča, Satinka in stivivonderka Miša navijajo lučke, da bomo bolje videli v temi

Šaška si samovoljno zastira svetlobo

Simpli hkrati pozira za portret in čuva mamine noge

Dve opici

Ajk je hiperaktiven in zahteva metanje palice ali/in žoge

Okičina telovadba je raje na mestu in bolj v čeljustnih predelih

Ajkula

Še dve opici

V resnici sem doberman

Zoki

Zoja pozira, zraven se je pa prikradla neka čudežna vijolična svetloba ::)

Ajkov profil

Zoja si je postlala na cevi za vodo

Naslednja stopnja mastino francozarja ali kako se zbasati stricu Zokiju v gobec

Čuča je ena redkih, ki ima razumevanje za moje fotoizpade in pridno pozira

Heroji so utrujeni

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #762 : 25 Julij 2007, 18:14:33 »
nuttela res hude fotke :o :o Ajk je čudovit :o Prav tako ostala pasja čredica :D

mttara

• *
  • Tara - Beata
« Odgovori #763 : 25 Julij 2007, 21:38:54 »
nutella, luštne fotke!
Pravi posebneži tile Mišini "otroci"! :o Ajk(ula) pa je hud! :D

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #764 : 26 Julij 2007, 07:10:02 »
oOoOoOo, kakšne fajne fotke. Da o komentarjih niti ne govorim.  ;D :D

Vidim da ste uživali!  ;D

[meni najjlepša fotka je pa Ajkula  :o]

Satin

• *
« Odgovori #765 : 26 Julij 2007, 22:04:29 »
Ja ko bom nekoč velika, bogata in slavna že imam izbrane osebne varnostnike :o :D :P >:D Zoki je največja maza kar jih poznam in sem bila v grozni oz. sem še da ga mami Miši zmaknem tega nežnega mazastega velikana :-*, Zoya je ena taka fletna živahna bejba, se pa čisto dobro zaveda da je na morju in uživa v lenarjenju in se predaja posvetnim užitkom, vse ostale dolžnosti čuvajev je trenutno prenesla na svojih 5 hčera in Ajka, ki svoje dolžnosti skrbno opravljajo in izpolnjujejo :D :-* Ajkula je eno tako živahno bitje ki mora imeti nad vsem pregled in nadzor ter edini resni konkurent Šaškini energetičnosti :-* Šaškine baterije se nikdar ne spraznijo naj vas ne zavedejo Nutelline slikice te male opice v mirovanju, tu je samo študirala kaj lahko še ušpiči, je pa ena taka sladka energetična bombica in mislim da bo mama Miša resno morala razmisliti o agilitiyu :P :D >:D Okica pa najbolj uživa v čohanju. Zdaj smo pa končno pri mojih štirih lubicah, vse štiri velike maze, pri čem ne smeš pozabiti da so štiri in da je treba vse štiri premečkati in da ti ne pomaga noben izgovor niti to da imaš samo dve roki :-* >:D :o :D

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #766 : 27 Julij 2007, 08:21:31 »
Ooo, kakšne lude fotke!  :o

Še tukaj, da se na hitrico oglasim. Sem se splazila od doma ze na vsezgodaj zjutraj, da se tamale niso zbudile.

Naše mastinčice uzivajo 100/h in ostali kuzoni jim pridno pomagajo. Mama Missa je ze čisto shujšala od neprestanega čohanja naših čokoladnih princesk. Kljub vročinam se dobro drzimo in vceraj smo preziveli celo prvi pozar, kot da ni ze dovolj vroce. >:(

Hvala nutellci in satinki za obisk ter seveda čudovite slike. Samo z majhno korekcijo, tole ni mamica Zoya, tole je njena hčerkica Čučka Bučka:

Sta si pa v določenih momentih resnično neverjetno podobni, čeprav le redko kdaj najdem med njima kakšno večjo sličnost.

Hvala vsem, ki ste nam vrnili  sms"razglednico", ki mislite na nas in seveda vam dovolim, da ste nam malo tudi fauš. Nam pa lahko pridete delat druzbo  :P

Missa iz Pule  8)

Satin

• *
« Odgovori #767 : 27 Julij 2007, 08:30:38 »
Andreja pride kmalu naokoli samo da jo spravijo kolikor toliko v red ;) tole pa za moje murne in murnčke :-* :-* :-* :-* :-* :-*

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #768 : 03 Avgust 2007, 20:13:35 »
Da se še tukaj na brzino oglasim. Naše mačke fračke uživajo v morskem zraku in lenarjenju na vročem jadranskem sončku.

Ko je najbolj vroče skrijejo svoje mastino fračke kar na mrzle ploščice v kopalnico:

Mamici Zoyi se velikokrat pridruži tudi njena barvno usklajena hčerkica Čučka bučka:

Ko vročina malo popusti pa se priležejo okusne, sočne kosti:

ali pa kakšna palčka:

Na drugi strani se dogaja nekaj zanimivega...punce, držte štango, se dere Čuča, za katero je splošno znano, da zanjo ni ograj, ključavnic in vrat, ki bi jo zadržale:

In en valvazorček na obisku:

Mokre mopsaške ritke:

Mami, mami...stric Zoki...kaj to delata ? A to se sme?

In ena gasilska za spomin:

Sedaj pa grem nazaj na morje  :P

Missa

mttara

• *
  • Tara - Beata
« Odgovori #769 : 03 Avgust 2007, 20:25:27 »
MIŠA,
super slikce! Vse so zanimive, a moram izpostaviti tole s Čučo in ograjo ... oooooo sem se smejala :D :D :D Kako ti je to uspelo ujeti? :o
Uživajte še naprej!
lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #770 : 03 Avgust 2007, 21:23:51 »
O hudo :o Res hude slikce :o. Res je pasji  trdnjavi prav fletno :) Uživajte še naprej :)

lp

nyssa

• *
  • winter joy
« Odgovori #771 : 03 Avgust 2007, 23:18:33 »
Huuudoooo  :o
Ko bom velika,bom tud js imela eno tako trdnjavo  ;D
Super so!  ;D  :-*

piki_ca

• *
  • PiKc&Gali
« Odgovori #772 : 04 Avgust 2007, 19:00:50 »
oo kake fenomenalne slikice ;D res zakon trdnjava ;) uzivajte na morju :P

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #773 : 16 Avgust 2007, 07:54:55 »
Naše mačke fračke še vedno uživajo na morju. Sedaj so se že tako aklimatizirale, da se zgodaj zjutraj hodijo kopat v morje:

Čučka in Šeyka sta bili prvi pogumnici, ki sta tudi zaplavali:

Le kaj se tako zanimivega dogaja na terasi okrog bazena?

Šeyka, Zoya in Twisty:

Mokra Simply:

Malo je manjkalo, da bi mi uspela ena družinska:

Enga lubčka na smrčka:

Ena sestrska:

Oki in Šaš:

Zoro se najraje sonči:

In za konec ena žalostna vest. Starosta naše pasje trdnjave, Miško, je po 18 letih in pol svojega tuzemnega življenja prečkal mavrični most. Najbolj ga pogrešava medve z Zoyo. Zoya je bila edina, ki ga je kar cel teden iskala in tudi očitno pokazala žalovanje.  :'(

Missa

mttara

• *
  • Tara - Beata
« Odgovori #774 : 16 Avgust 2007, 08:03:07 »
Že spet luštne slikce! ;D Res upam, da bom do konca spetembra našla kakšen dan, da vas s Taro obiščeva! ;)

Za Miškota sožalje tudi po tej poti. :'( Imel je dolgo in sigurno lepo življenje!

lp

Chiba

• *
    • Canis Carnium
« Odgovori #775 : 16 Avgust 2007, 11:43:34 »
Pozdravljena Miša!

Sem si vzela čas in pregledala tvojo temo in moram reči, da so me tvoje čokoladne princeske prav očarale. Le zakaj me ne bi, saj sem ljubiteljica čokoladnih pit bullov oz. vsega ki je čokoladno in ima čokoladen smrček. ;D
Koliko so pa zdaj stare te tvoje mastinčice?

COSTA

• *
« Odgovori #776 : 16 Avgust 2007, 15:59:56 »
Čaw,

ojla Miša, sožalje za Miškota  :'( .

Ali se še vedno na morju ? Nekaj mi ni jasno, kaj imaš internet na morju al kako ?

L.P.P. Špela

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #777 : 16 Avgust 2007, 16:39:26 »
Luštne slikce :)

Sožalje za Miškota :'(

lp

nutella

• *