O, poglej, poglej, same pridne deklice...

Hvala vsem za čestitke in vzpodbudne besede.
Šapa,
seveda, tam okrog petih tednov bo glih prav. Pa kakšnih pet kilc bodo že imeli in bo kaj konkretnega za prijet v roke

Simi,
moraš priti čimprej. Mali žabončki tako hitro rastejo, da jih komaj sproti vagam. Sedaj so prilezli že na 1300 g. Še malo, pa jih ne boš mogla več vzeti v naročje, ha, ha, ha...

POKLIČI !!!
Nutella,
dobrodošla tudi ti. Kot sem napovedala, vsi ste dobrodošli, samo prej se najavite, da se dogovorimo za dan in uro. Bubkoti bodo zelo veseli tvojega mečkanja, že sedaj so pravi mali crkljivci, čeprav imajo šele dobrih 10 dni.
Tečka,
sedaj ko sva skoraj v sorodu, se moraš pa tudi ti oglasit na žokanju naših žabončkov.
Geri,
pravijo, da je najbolj skrito tisto, kar je najbolj očitno.

Fokoso,
dajmo, dajmo naši bullčki. Še maloooooo, pa bo kilca.

*nastja*,
predvidevam, da sedaj zelo dobro obvladaš množice in seštevanje

Biby,
pozdravček tudi tebi. No, ti pa si itak moja soseda, pa lahko prideš kar v copatih do mene

, bova med žokanjem tudi kakšno poslovno rekle. Sedaj bi te nujno potrebovala. No, pa kar oba pridita, da se do konca pogovorimo. Velja ?
Pa še kakšna slikca iz včerajšnjega mastinskega dneva:
http://www.moj-album.com/slike/1079189/txsAS63OzXhsDlG0.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1079189/HANWuKmudMK6Qtjs.jpg
Naj vam še kaj napišem o karakterju malih mastinčkov:
Simplica je že sedaj šefica. Je navečja in najtežja v leglu. Zelo rada se crklja in pusti obračati na hrbet. Mislim, da bo zelo dobrodušna, saj že sedaj nima pripomb, če jo kdo vrže dol z seska ali če se kakšena sestrica v spanju vrže čez njo. Se mi zdi zelo potrpežljiva.
Silvester je tako nežen deček, da težko verjamem, da je sploh fant. Če ne bi imel curaka tam med nogami.... Obožuje moj vrat in že kar nekajkrat se mi je zgodilo, da se je nanj kar prisesal. Všeč mu je, če lahko zaspi na mojih rokah.
Zmajčica je dobila pravi nadimek. Je pravi mali Ljubljanski zmaj. Na rokah je zelo nemirna, ne pusti se tehtati in če je le mogoče, me z velikim veseljem polula. In zelo nerada je na hrbtni pozi, čeprav ji, kadar to njej zapaše, to ne predstavlja večjega problema.
Čučka, ki je še vedno edina brez rodovniškega imena, ker njena boterca še vedno nekaj mečka, je pravi mali vražiček. Prva v leglu je v spanju renčala, vedno je bila prva na seskih, kljub temu, da se je rodila z srednje veliko porodno težo. Če ji ni všeč sesek na keterem pije, jo meni nič, tebi nič, podurha do tistega, ki ji ji všeč in drugega reveža odrine z seska. Se pa zato zelo rada crklja in zaspi na naših rokah.
Miška piška je čudeš zase. Ima zacahnan eden in edini sesek in pije samo z njega, kot, da je edini sesek na svet.

Sem jo že žokala in jo prestavljala na druge seske, vendar takoj, ko sem pogledala vztran je odbrzela na svojo rezervirano lokacijo. Tudi ona je "vun bacitelj" in brez pomišlanja vrže nič hudega slutečo sestrico dol z seska. Njena posebnost je še ta, da je zvita v obliko črke S kadar je priklopljena na sesek.
Sedmička je tudi posebneš v sesanju. Med tem, ko drugi mladički z šapicami vzpodbujajo seske, da dajo več mleka, je sedmička šla v tej tehniki korak dlje. Ona to počne z glavco in to izgleda tako, kakor, da bi butala ob neko nepremagljivo oviro. Je zelo nežne konstitucije in tudi karakterno je najmanjša navihanka v našem leglu.
Drugače pa so več ali manj vsi pridni, sesajo pri mamici kot pijanci, kadar se pije na račun hiše in vsi se radi crkljajo. Že pri starosti treh dnevov so jim zrasli brčiči na smrčku. Od včeraj naprej eni tudi že vstajajo na nogice in Čučka je prav posrečena, ker se ji zdi fajn, da lahko stoji in lula

. Po malem se učijo lajanja, vendar se to velikokrat sliši bolj mrnjavkanje kot mastino lajanje. Bomo še pridno vadili na tem
Dvema so se že odprle okice, vendar še nič ne vidijo, zato sem tudi umaknila infrared lučko, da nebi bilo kaj narobe. Sedaj jih tudi ne bom več slikala, dokler dobro ne spregledajo ali pa bodo fotke slikane od zadaj, da ne bom obremenjevala njihovih lepih okic.
Skratka, vsi domači uživamo va našem malem naraščaju, čeprav vsi komaj čakamo, da bodo vsaj malo zrasli, me meni že sedaj hudo, ko se spomnim prejšnjega tedna kakšne male nebogljene kepice so bili, danes pa so že veliki za dobro štruco kruha. Joj, tako hitro rastejo in res je kar mi pravi velika večina. Uživati moram sedaj, kati še prehitro bo vse minilo.
Miša