Avtor Tema: Mišina pasja trdnjava  (Prebrano 254327 krat)

Šapa

• *
  • Spol: Ženski
Re: Mišina pasja trdnjava
« Odgovori #60 : 06 Junij 2006, 01:09:37 »
Šapica moja, medve sva skoraj sosedi  :P :P :P ( jaz sem iz Šiške v bližini gasilskega doma na Vodnikovi ). Mi sporoči na privat, kdaj bi želela priti na obisk, ti pošljem št. mobija, da se dogovoriva. Pa glej, da ga ne boš srala s kakšnim unikarnim nakitom  :o
se mi je zdelo, da si nekaj Šiško nekje omenjala, ja... pa sva res skoraj sosedi (jaz sem pa pri policiji v Kosezah)  :o  pa sploh vedela nisem  :-[  hehe... bom prišla na obisk ko bodo psički malo večji... zdaj bi se bala, da bi jih zdrobila, če bi jih prijela v roke  :-[ ko bodo imeli pa ene 5 tednov bodo pa glih tapravi za premečkat  ;D  pa ne skrbi... moj unikatni nakit gre z mano samo v spodnjo Šiško k mojim prijateljem, pa še to če je zunaj okoli 30°C  ;)

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #61 : 06 Junij 2006, 08:22:50 »

Kako se Bobi drži? Ne vem. Je pa full izboljšal svojo matematiko. Non stop ga poslušam kako se na glas uči..1, 2, 3, 4, 5, 6...1, 2, 3, 4, 5, shit, šestice ni..pa zopet znova 1, 2, 3, ... in tako v nedogled. Ja, včasih je videti prav zaskrbljen, ko po kotilnici veliki 2m x 1m lovili male štručke, niti kilo velike.

;D ;D kako si me nasmejala s tem. Kako si vedela, da me točno to zanima :P.
Pa komaj prideš do 4 ajde 5, pa moraš spet začet na novo, ker se vsi premaknejo. Veš kaj bo sranje, ko jih bosta morala razglistit in bosta morala res paziti da vsak dobi in ne kaksen dvakrat.
Ma nisem ti fovs, samo spet imam solzne oci, ker sem se svojih buhtlov spomnila in tistega štetja, ko že ne veš a si ti blesav al res kakšnega ni.
Ej pridem, tega ne smem zamudit. Jim moram takoj povedat, kdo je šef in koga se bo ubogalo ;)

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
« Odgovori #62 : 06 Junij 2006, 10:38:51 »
Tukaj še ena soseda iz Šiške (bolj pri OŠ H. Smrekarja) ;) Mišaaa, malo pozno, ampak vseeno - čestitam za male bubkote!!!. Khm, jest bi se tut prjavla za kakšen obisk in crkljanje dojenčkov. ;D ;D ;D

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #63 : 06 Junij 2006, 10:46:11 »
Madonca Miša... Tudi drugače smo skoraj sosedje (po žlahti) moj brat in dedek sta (bila) tudi blizu... Na Maurarjevi... ravno ta mesec se je začelo oddajat...
Neverjetno
lp
T.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #64 : 06 Junij 2006, 10:47:59 »
Hmmmmmm Šapa... v Kosezah sem tudi jaz preživljala otroštvo... Kako velika je Ljubljana  :D

Geri

• *
  • Tiffany in Geri
    • Gerilum
« Odgovori #65 : 06 Junij 2006, 13:30:27 »
miša joooj... kako sem lahko tako butasa :-[ :o Seveda sem pogledala avatarček in tudi ime psičke sem si ogledala, ampak mi ni pa potegnilo ;D ::). Mi je pa ful všeč barva in bel slinček :P

Lola

• Gost
« Odgovori #66 : 06 Junij 2006, 17:39:25 »
Tole štetje je tudi meni znano, samo pri meni je 1,2,3,4,5,6,7 kje je 8?? :D :D Ne ne sej jih hitro najdem spodaj pod cickami :)
Kasneje bom stehtala svoje ''mucke'' pa bom vidla ali je že keri dosegel kilco, da se bom pol pred Mišo tut jaz pohvalila hahaha

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #67 : 06 Junij 2006, 19:25:18 »
To sem jaz tudi štela .. sam ne pri meni. Jaz sem jih ponavadi preveč preštela, ko so se premikaaaaliiiii ..  :-[ :P

Biby

• *
  • Moji ljubezni: Tilly in Jan
« Odgovori #68 : 07 Junij 2006, 10:37:27 »
Joj Miša... mene je pa kar sram... sem čisto spregledala to temo in ti še nisem čestitala za 6 pasjih štručk >:(
No naj ti najprej iz srca čestitam za te mastino štručke...   :P :)

Vidim da neskončno uživate in pridno rastete
Ko bom doma te pofonkolam in se bom kaj oglasila na čohanju  :o :o :o
Velja.. to bo čez kake 14 dni

Ti pa sproti kar poročaj, pa dodajaj slikice da bom približno vedela kako veliko mastino štručke lahko pričakujem ko bom prišla na okoli

LP, Mateja

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #69 : 07 Junij 2006, 14:58:50 »
O, poglej, poglej, same pridne deklice... ;D

Hvala vsem za čestitke in vzpodbudne besede.

Šapa,

seveda, tam okrog petih tednov bo glih prav. Pa kakšnih pet kilc bodo že imeli in bo kaj konkretnega za prijet v roke  ;)

Simi,

moraš priti čimprej. Mali žabončki tako hitro rastejo, da jih komaj sproti vagam. Sedaj so prilezli že na 1300 g. Še malo, pa jih ne boš mogla več vzeti v naročje, ha, ha, ha... :D :o POKLIČI !!!

Nutella,

dobrodošla tudi ti. Kot sem napovedala, vsi ste dobrodošli, samo prej se najavite, da se dogovorimo za dan in uro. Bubkoti bodo zelo veseli tvojega mečkanja, že sedaj so pravi mali crkljivci, čeprav imajo šele dobrih 10 dni.

Tečka,

sedaj ko sva skoraj v sorodu, se moraš pa tudi ti oglasit na žokanju naših žabončkov.

Geri,

pravijo, da je najbolj skrito tisto, kar je najbolj očitno. :P

Fokoso,

dajmo, dajmo naši bullčki. Še maloooooo, pa bo kilca.  ;D

*nastja*,

predvidevam, da sedaj zelo dobro obvladaš množice in seštevanje  ;D

Biby,

pozdravček tudi tebi. No, ti pa si itak moja soseda, pa lahko prideš kar v copatih do mene 8), bova med žokanjem tudi kakšno poslovno rekle. Sedaj bi te nujno potrebovala. No, pa kar oba pridita, da se do konca pogovorimo. Velja ?

Pa še kakšna slikca iz včerajšnjega mastinskega dneva:
http://www.moj-album.com/slike/1079189/txsAS63OzXhsDlG0.jpg
http://www.moj-album.com/slike/1079189/HANWuKmudMK6Qtjs.jpg

Naj vam še kaj napišem o karakterju malih mastinčkov:

Simplica je že sedaj šefica. Je navečja in najtežja v leglu. Zelo rada se crklja in pusti obračati na hrbet. Mislim, da bo zelo dobrodušna, saj že sedaj nima pripomb, če jo kdo vrže dol z seska ali če se kakšena sestrica v spanju vrže čez njo. Se mi zdi zelo potrpežljiva.

Silvester je tako nežen deček, da težko verjamem, da je sploh fant. Če ne bi imel curaka tam med nogami.... Obožuje moj vrat in že kar nekajkrat se mi je zgodilo, da se je nanj kar prisesal. Všeč mu je, če lahko zaspi na mojih rokah.

Zmajčica je dobila pravi nadimek. Je pravi mali Ljubljanski zmaj. Na rokah je zelo nemirna, ne pusti se tehtati in če je le mogoče, me z velikim veseljem polula. In zelo nerada je na hrbtni pozi, čeprav ji, kadar to njej zapaše, to ne predstavlja večjega problema.

Čučka, ki je še vedno edina brez rodovniškega imena, ker njena boterca še vedno nekaj mečka, je pravi mali vražiček. Prva v leglu je v spanju renčala, vedno je bila prva na seskih, kljub temu, da se je rodila z srednje veliko porodno težo. Če ji ni všeč sesek na keterem pije, jo meni nič, tebi nič, podurha do tistega, ki ji ji všeč in drugega reveža odrine z seska. Se pa zato zelo rada crklja in zaspi na naših rokah.

Miška piška je čudeš zase. Ima zacahnan eden in edini sesek in pije samo z njega, kot, da je edini sesek na svet.  :o Sem jo že žokala in jo prestavljala na druge seske, vendar takoj, ko sem pogledala vztran je odbrzela  na svojo rezervirano lokacijo. Tudi ona je "vun bacitelj" in brez pomišlanja vrže nič hudega slutečo sestrico dol z seska. Njena posebnost je še ta, da je zvita v obliko črke S kadar je priklopljena na sesek.

Sedmička je tudi posebneš v sesanju. Med tem, ko drugi mladički z šapicami vzpodbujajo seske, da dajo več mleka, je sedmička šla v tej tehniki korak dlje. Ona to počne z glavco in to izgleda tako, kakor, da bi butala ob neko nepremagljivo oviro. Je zelo nežne konstitucije in tudi karakterno je najmanjša navihanka v našem leglu.

Drugače pa so več ali manj vsi pridni, sesajo pri mamici kot pijanci, kadar se pije na račun hiše in vsi se radi crkljajo. Že pri starosti treh dnevov so jim zrasli brčiči na smrčku. Od včeraj naprej eni tudi že vstajajo na nogice in Čučka je prav posrečena, ker se ji zdi fajn, da lahko stoji in lula  :D. Po malem se učijo lajanja, vendar se to velikokrat sliši bolj mrnjavkanje kot mastino lajanje. Bomo še pridno vadili na tem

Dvema so se že odprle okice, vendar še nič ne vidijo, zato sem tudi umaknila infrared lučko, da nebi bilo kaj narobe. Sedaj jih tudi ne bom več slikala, dokler dobro ne spregledajo ali pa bodo fotke slikane od zadaj, da ne bom obremenjevala njihovih lepih okic.

Skratka, vsi domači uživamo va našem malem naraščaju, čeprav vsi komaj čakamo, da bodo vsaj malo zrasli, me meni že sedaj hudo, ko se spomnim prejšnjega tedna kakšne male nebogljene kepice so bili, danes pa so že veliki za dobro štruco kruha. Joj, tako hitro rastejo in res je kar mi pravi velika večina. Uživati moram sedaj, kati še prehitro bo vse minilo.

Miša

flatka

• *
  • ***FCR***
    • http://www.lamai.si
« Odgovori #70 : 07 Junij 2006, 16:02:25 »
hehe, vam kar ne sledim. Tako ne v postih, kot z vašo rastjo.  ;D
Res je super brati poste in zraven spremljati s slikicami.
Kar tako naprej!  ;)

TIM

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #71 : 07 Junij 2006, 16:03:37 »
OoOoOoOoOoOo kak so lepi mali!!! :o Čestitke Miša za naraščaj!!! So pa zelo lepih barv, malo me na bordojce spominjajo. :P

Siempre Amigo

• *
« Odgovori #72 : 07 Junij 2006, 21:24:57 »
joj joj, ko tole berem, ne morem verjeti da gre čas tako hitro mimo....kako so se potegnili malčki.
Še malo pa bo luda kuča  :o
Kaj me še čaka....kakorkoli pridem še na spoznavne dneve. ;)

lepo jih pocartaj, simplico pa sploh ker je taka flegma faca.  ;)

lp. anja

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #73 : 08 Junij 2006, 22:04:18 »
flatka,
lažje nas boš dohajala, če se prideš kdaj malo pocrklat  ;D

TIM,
hvala za čestitke. Res so lepe barve in komaj čakam, da malo zrastejo, da se bodo barve bolj posvetlile in postale izrazitejše. Ampak tako svetle, kot so vaši bordojci, pa ne bodo nikoli.

Siempre Amigo,
tudi tebe čaka "luda kuča" samo malo še počakaj...
Cartam jih pa skoz, ne se bat. In ko boš v Lj, nas pridi kaj pogledat. Sedaj ima Simply že 1500 g, postavlja se na noge, učke je odprla in izgleda že kar konkretna baba. No, saj tudi drugi lepo napredujejo, da ne bo pomote. Predvsem se jim zdi fajn, da se lahko postavijo na noge in opravijo potrebo stoje. Pa gužva okrog seskov je postala neznosna. So se že toliko poredili, da ležijo kar eden na drugem, ko sesajo. Jih dajem na seske v dveh izmenah, da se ne drenjajo preveč.

Miša

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #74 : 09 Junij 2006, 11:10:37 »
Miša, se bom vsekakor oglasila na mečkanje cukrčkov, vendar ko bomo zaključili z virozo, ki si jo zdaj tamaledva zelo uspešno podajata. In ne skrbi za kupe nepomite posode, kot si napisala. Mislim, da je ob takem kupu dela z mladički gospodinjstvo res zadnja skrb  ;)
lp
T.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #75 : 11 Junij 2006, 10:15:30 »
Naši žabončki rastejo. Sedaj jim je že škaf premajhen, tako, da se že kar težko stisnejo vanj.

Včeraj so napolnili 14 dni in sem jih prvič razglistila ter poizkusila dati prvi zunanji obrok. Razen Čučke, ki se je nekaj trudila a ji ni uspelo, so se vsi razbežali od posode s hrano:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/N6Xo6bfFcWF59f6I.jpg

http://www.moj-album.com/slike/1079189/waA9i3EY_4p96s2U.jpg

Na koncu sem obupala in jih nahranila do konca pri mamici. Potem pa so tako zadovoljno zaspali v banjci:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/C_4gW2at_fQUz4D7.jpg (http://www.moj-album.com/slike/1079189/C_4gW2at_fQUz4D7.jpg)
Včeraj smo tudi prvič pošteno nazdravili našemu leglu. In botrca je prišla pogledat svojo Čučko, ter ji končno nadela tudi rodovniško ime.

Danes jih bom še drugič razglistila. Se pa moram še malo pozanimati, ker nekateri svetujejo, naj to naredim 3x za povrstjo, pa nisem sigurna če je to dobro.

Za tiste, ki boste ali imate leglo naj povem, da je pasto za razglistenje zelo težko dobiti v lekarnah, če je ne dobite pri svojem veterinarju. Jaz sem iskala čez pol Slovenije, da sem dobila Biovermin.

Miša

Lola

• Gost
« Odgovori #76 : 11 Junij 2006, 10:26:59 »
Jaz bom svojim prvič ponudila hrano v sredo ali četrtek ko bodo imeli 3 tedne. Sedaj jih malo na flašo dohranjujem ker že dobivajo zobe in se Lola umika.
Jaz sem jih razglistila 13 dan in ko bodo imeli 4 tedne jih bom spet. Pasto se da dobiti pri veterinarju. Jaz nisem iskala neko posebno pasto ampak sem vzela tisto ki so jo imeli pri veterinarju.
Lepo da mali pridno rastejo, vidim da kobacajo naokoli. Tudi pri meni že kr fajn hodijo, lulajo kar naprej tako da moram po vsakem lulanju zamenjati vse.
Čučka je dobila rodovniško ime ki je....

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #77 : 11 Junij 2006, 15:25:30 »
Tudi naši lulajo. Še sreča, da imam toliko pleničnih podlog na razpolago, da jih sproti menjavam, drugače bi bili tamali durh mokri in polulani.

Tole z razglistenjem pa mi nikakor ne gre v lajšto. Ti praviš, da si jih enkrat razglistila in jih boš zopet čez 14 dni. Na našem listku piše, da jih moram razglistevati dva dni zaporedoma ali pa tri, potem pa zopet čez 14 dni. Kakšno pasto pa ti uporabljaš ? Jaz imam Biovermin in sem jim dala danes že drugo dozo. Odločila sem se, da jim bom jutri dala še tretjo, zadnjo v tem terminu, potem pa zopet, ko bodo napolnili 4 tedne. Tudi Zoya je dobila predpisano dozo Pratela 1x in čez 14 dni ji bom dala še enkrat.

Mastinčki že veselo kobacajo naokrog in to pomeni, da je povsod polno kakcev in je vse polulano  ;D

Čučka je dobila rodovniško ime ki je....

Res je, Čučka je dobila rodovniško ime. Naša botrca je znana po tem, da v vsakem svojem leglu uporabi kakšno ime iz botaničnega sveta. To pomeni, da ima kakšen od mladičkov ime po kakšni rožici. Tega svojega običaja se je držala tudi pri nas in je Čučko poimenovala "čudovita marjetica" ali v originali Splendid Margarita, kar mali srebrni mastinčici zelo pristoji.

Takole se Silvester pusti crkljati:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/QxMdAGvW0WSzoLMd.jpg

Naša Sedmička in njena značilna "S" poza:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/bD4WMPo_w5FZW3bx.jpg
In zadovoljen šopek malih mastinčkov:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/8aMWvBwrw6KHKch5.jpg

Miša

Lola

• Gost
« Odgovori #78 : 11 Junij 2006, 15:30:47 »
Ime je pa zakon! Botrca nej se še malo z mano poveže  :P

Drugače imam pasto Banminth in piše na vsake 2 tedna do 8 tednov potem pa na vsak mesec do 6 mesecev, ko so odrasli psi pa 1x letno. Veš kaj pomoje je to od paste do paste različno, tako da če ti tak piše v navodilih pol tako dajaj
Pesjani so super, ti me kar rajcaj s tem silvestrom ti bom take slikce dala svojih da ne boš zdržala ne da bi prišla :D

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #79 : 11 Junij 2006, 15:54:45 »
Miša, lepo napredujejo mladički  :)

A ni Margarita drugače biser oziroma koktejl?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #80 : 11 Junij 2006, 16:02:37 »
Marjetica je drugače Daisy (angleško) in Bellis (Latinsko).

Drugače pa so mali full cukri sploh tale S poza je originalna :o

Lp nina

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
    • moje zverce
« Odgovori #81 : 11 Junij 2006, 16:14:13 »
Se mi zdi, da je Margarita po špansko marjetica. Lahko pa da tudi še v kakšnem drugem jeziku, tako da prevod kar ustreza. ;)
Lp

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #82 : 11 Junij 2006, 16:18:22 »
Mogoče tudi drugače ima pa zoe prav.
Name:   Margarita

Origin:    Spanish
Meaning:   A Pearl

Pa še: The boy's and girl's name Margaret is pronounced MAR-gret. It is of Greek origin, and its meaning is "pearl." A saint's name. Historical: the name of nine queens of England, Scotland, France, and Austria. The name came into use among English speakers via Latin (as Margarita) and Old French (as Marguerite). It has been closely identified with Scotland. Britain's Margaret Thatcher; actresses Margaret Sullavan, Marg Helgenberger; anthropologist Margaret Mead; writer Margaret Mitchell.

Se oproščam Miši za smetenje teme, mene pač vedno zanima pomen imen :-[ Sicer pa po naše je Merjetica ne glede na to kako obrnemo ;D

Lp nina

Chantall

• *
    • Chantall
« Odgovori #83 : 11 Junij 2006, 21:49:26 »
Joj, šele zdajle sem videla tole temo in majhne mastinčke, čestitke mamici in seveda tudi vzrediteljici   :) , pa veliko veselja s tamalimi še naprej.

Lp

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #84 : 11 Junij 2006, 21:53:07 »
Cela znanost iz imen, ampak mene tudi vedno zanima pomen imen  :)

Je pa res kot je rekla bolha, da je po špansko Margarita marjetica. Več pomenov torej  ;D

hera

• *
    • unique-magnificent
« Odgovori #85 : 12 Junij 2006, 08:35:38 »
Super slikce,Miša!
Tamali res rastejo tako hitro,da  komaj verjameš,a ne?
Pri učenju,kako se lahko hrano spravi tudi po drugačni poti v želodček,razen s sesanjem,ti želim obilo uspehov,smeha in seveda  ,da  se ti ne bi pokvaril pralni stroj ravno sedaj,ko bo največ pranja :P
Bodi pozorna tudi na njihove krempeljčke,da preveč ne zrastejo!!

Lola

• Gost
« Odgovori #86 : 12 Junij 2006, 13:27:10 »
Ja nohtke moraš res redno stiči, jaz sem jih do zdaj že ene 3x al 4x, ker to kar ne moreš verjet kako praskajo!!!!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #87 : 13 Junij 2006, 17:25:16 »
Fokoso,

res sem naredila tako, kot je pisalo na navodilih za uporabo paste. Tale moj Silvesterček je res pravi šarmer, pozer in po malem je postal tudi osvajalec ženskih src.  ;) Mojega je že osvojil, skoraj celega  :o, sedaj moj Bučko sedi samo še v enem prav posebnem kotičku  :-[

Ti moram nekaj priznati... :-[, vse naše botrce so si prišle pogledat svoje krščence, samo nate še čakamo. Največja in najlepša mastinčica Simply, čaka, da spozna svojo botrco - tebe  :-*
Pa na botra še čakamo, za našega Silvestra  8)

Nohtke smo 1x že postrigli, pa sem ugotovila, da tisti, ki so postriženi na sprednjih šapicah, hitreje rastejo  >:(

Ugotovila sem tudi, da mali mastinčki veliko raje pijejo nadomestno mleko za dojenčke, kot tisto pasje. Hitreje se nasitijo, kakica je trša, mleko bolj diši in je lepšega vonja, okusa, predvsem pa barve. Pa še ena podrobnost, je veliko cenejše kot pasje. Moji od tega mleka pridobivajo na teži hitreje kot prej.

Zoe,

hvala na ugotovitvi  :-*, mladički res lepo napredujejo. Saj morajo, jaz in Bobi se vse dneve in noči na vso moč trudiva, da jim je udobno.

Marjetica je drugače Daisy (angleško) in Bellis (Latinsko).

Čučkina botrca se skriva pod forumaškim imenom Daisy na večini forumov  ;)

Chantall,
hvala za lepe želje in čestitke. Oddolžimo se ti lahko edino tako, da te povabimo na dan odprtih vrat, ko bodo mali mastinčki pripravljeni na cartanje in mečkanje malih gubic  ;)

hera,

ne boš verjela, še včeraj so bili komaj na kilci, danes pa že na dveh  :o Ne vem, kako jim uspe tako hitro rasti. Pa hodijo že tudi in najbolj so ponosni sami nase, ko stoje kakajo ali lulajo  ;D Sedaj so že toliko pogumni, da splezajo na poličko v kotilnici in pokukajo ven. Najbolj je pogumna Čučka, tej nič ne uide.

Sem pogruntala foro, kako jih prelisičim z zunanjo hrano, nahranijm jih po majhni žlički, potem jih pustim, da še malo po kotilnici ližejo po skledi ali drug drugega, na koncu pa jih dam Zoyi na seske, kjer tako zadovoljno zaspijo, da jih je veselje pogledat.

Jaz sem se odločila, da bom pralni stroj malo šparala in sem izbrala dražjo varianto - plenične podloge za odrasle ljudi. So super, tri podloge veličine 60 x 90 cm skupaj zlepim po zunanji strani in jih položim v kotilnico, čez pa dam ene malo manjše 60 x 60 cm in ko se kakšna umaže jo odstranim. Če nebi imela teh podlog, mislim, da bi mi pralni stroj že zdavnaj crknu, ker jaz menjavam te podloge vsakič, ko se eden polula ali pokaka.

Krempeljčke pa sem občutila tudi sama na svoji koži, saj se z njimi non - stop crklam, tako, da mi ni treba govort, sem ga že nasankala, čist sem popraskana, kot, da bi imela doma mlade mačke  ;D

Evo še naša Miška piška v svoji značilni "S" pozi:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/S73LTaDXSL6nFTrl.jpg

Fokoso, sam zate, Simply:

http://www.moj-album.com/slike/1079189/b0YrXOziGWMqgtoE.jpg

Pa da se še malo pohvalimo, naši mastinčki so ene dva dni nazaj dobili prvo vidno zasnovo za zobke in Silvester jo je danes že pridno uporabljal na mojem prstku. Sem ga slikala s tistimi " mehkimi zobki", pa čakam Bobija, da naloži slikco. Boste videli, kakšne "čekane" lahko pričakujete, ko ga boste prišli crklat  :P

Miša

Lola

• Gost
« Odgovori #88 : 13 Junij 2006, 18:14:24 »
Oooo kak fajn torej je Simplica moja. Upam da mala ostane pri tebi ali vsaj v bližini da mi ne bo kam pobegnila, morem spremljati vse njene uspehe, rast itd. ko bo odraščala :D
Ali misliš da je ok, dajat človeško ( za dojenčke )  mleko v prahu? Ker je tole res fora, in bi jaz tudi tak naredila

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #89 : 14 Junij 2006, 08:24:38 »
Anči,

jaz sem se v lekarni posvetovala z farmacevtko in sva pogledale na vrednosti v obeh paketkih. Štos je v tem, da je sestava obeh enaka samo vrednosti so rahlo v drugačnem razmerju. Jaz lahko rečem samo to, da so mi prej bili mali durh nekaj sitni in so se zbujali vsako uro, tako, da sem spala 30 min na uro. Sedaj, ko jih hranim s tem mlekom pa spijo kot polhi skoraj tri ure skupaj, kakica je trda in ne zdrizasta kot je bila prej, čeprav driske niso imeli. Prej so mi na dan dobivali gor med 40 g in 80 g, razen Simplice in Čučke, ki sta itak največji in najmočnejši. Sedaj mi vsi brez izjeme pridobivajo na dan čez 100 g do 150 g in počutijo se krasno. Prej sem jim dajala od Royal Canina pasje nadomestno mleko, ki stane okrog 4.000 sit samo 400 g, ker noter dobiš še dudke in flaške, ki so čisti shit  >:(
Sedaj uporabljam Novalac za dojenčke, ki stane nekaj čez 1.000 sit ista količina. To pomeni, da lahko za eno pasjo kupim skoraj 4 človeške, kar znese količinsko 1600 g instant mleka.

Žal mi je, da tega nisem pogruntala že prej, ker so tamali ipak prelahki za moj ukus in šele sedaj pridobivajo na teži. Še to, pasji instant ima tako čuden okus, da o vonju ne govorim pa še sivo umazane barve je. Tale pa je dober po okusu, lepega vonje in zdrave rumene barve. Mislim, da nisem čisto nič falila, ker sem zamenjala mleko, edina napaka, ki se mi lahko zgodi je, da bodo spregovorili namesto lajali  ;D

Oooo kak fajn torej je Simplica moja. 

Simply je moja, moja, samo moja... :( ti pa jo bom občasno posodila... :P Pa kaj res nihče od vas ne bere kaj piše v mojem avatarčku   ???  Simplica ima rodovniško ime " Simply not for sale ", sem mislila, da boste vedeli kaj sem s tem mislila... ;D

Ti povem še en štos, kako jaz umirim mladičke, kadar so nemirni ? Ko je Zoya kotila sem ji naštimala na srednjo glasnost klasično glazbo. Sedaj tudi tamalim vrtim cedejke, le da jih navajam na Avsenike, Čuke, Smokie, Abbo ter na kaj tršega kot so Pink Floyd...v šusu se umirijo in zaspijo, ne moreš verjeti  :o

Miša