Dekleta, lubice moje, hvala vam. Za vse. Predvsem za vaše obiske, tukajšnje pisanje in vaše forke, ter vaše maile, klice in zasebna. Veliko mi pomeni, če vem, da mi stojite ob strani.
Ve kar pridite in crkljajte moje žabončke, pa ostale zverine tudi. Predvsem naša nova mala črna pikica je tega potrebna, saj sem jaz po cele dneve odsotna in mi je tako hudo, da mi bolj ne more biti. Nimam niti toliko časa, da bi mali črnuhinji dala pošteno ime, ki bi ji pristajalo.
Slavi,
glede barve bi ti lahko pisala litanije, pa bom zelo kratka. Oba srebrna mastinčka nosita v sebi Zoyine gene. Tako kot ona imata tudi ta dva full spremenljivo barvo. En dan sta svetlejša, drugi dan temnejša. Vse je odvisno od same prehrane, vode, sonca. Verjetno si ne moreš predstavljati kako to hecno izgleda, ko enega jutra vstaneš in je Silvester lila barve, Čučka pa je pepelnato siva. Drgi dan je Silvester mišje siv, Čučka pa grafitno siva. V osnovi bo ostalo tako, da bo Silvester zmeraj za odtenek svetlejši od svoje sestrice ne glede na prehrano. Tista siva barva, katero ti misliš, pa je nas, na srečo, zaobšla, zato sem mnenja, da bosta naša sivčka vedno bolj pri srebrnih, kot sivih. Predvsem Silvester ima veliko srebrne v sebi, le do izraza mora priti. Zato moram paziti pri prehrani, če smo slučajno na eukanubi, da sta sivčka na kakšnih drugih briketih. Čeprav boš od prodajalcev eukanube slišala vztrajno zanikanje, da bi njihova hrana obarva dlako.
Kako obarvana bosta v prihodnjosti ne vem, ker je odvisno od same prehrane in ostalih dejavnikov. Sem pa pogruntala, da ne smejo jesti spirule, ker vsi postanejo temnejši. Zoki jo je jedel 2 meseca pa imam sedaj doma rdečega dugiča. Šaška je iz marelične po hrbtu potegnila na črno. Moram full paziti.
No, sedaj, ko si zajadrala v mojo pasjo trdnjavo, pa bova tukaj do konca predebatirali o Zoyinem obnašanju. V dogah sem te spraševala glede izbljuvanja hrane. Jaz imam z Zoyo full težave in ne izgleda, da bi s tem prenehala. Ko se ona naje, če mladički niso zaprti v svoji čivava stajci ona še kakšno uro po njenem obroku izbljuva hrano, če mladič samo leti mimo njene kletke. Zelo zoprna zadeva, saj je ona odločila, da jih bo hranila po svoje. To soboto bomo napolnili 9 tednov in mi ni jasno do kdaj bo to počela ? Predvsem mi ni jasno, zakaj ona "misli", da jih mora še hraniti ? Sedaj imajo že skoraj 14 kilogramov pri nepolnih 9 tednih in ne izgledajo podhranjeni. Pa tudi v fizični kontakt ne prihajajo, saj je zaprta ali Zoya ali mladički. Zoya tudi ve, zakaj je ločena od njih fizično, saj vedno leti kot raketa v svojo kletko, če se mladički slučajno zunaj, ko ona pride s sprehoda.
Sedaj imam doma še novega mladička, malo črno mopsico in Zoya se do njega obnaša tako materinsko, celo do seskov jo je spustila, pa sem tamalo hitro umaknila, da nebi bilo kakšnega presenečenja. Tile mladički so Zoyo čisto zmešali. Če ti povem, da je Zoya shujšala za 15 kg od poroda do danes, potem veš, kako je skrbna mati. Sedaj imam težave kako jo porediti. Jest je že začela, pa kaj mi to pomaga, če vse izbljuva.
Še nekaj me zanima, če ti je kaj bolj jasno. Naši mladički imajo vsi pravilen škarjast ugriz. Ali se je že kdaj zgodilo, da bi se pri menjavi mlečnih zobkov zgodilo, da se je ugriz poslabšal?
Pa za našega Silvestra se ti moram tudi pohvaliti, da smo dobili oba jajčka v vrečke. Kar zgodilo se je.

Enega jutra smo vstali in glej jih, glej...jajčka

Moti mi edino to, da zadnje dneve Silvester nekaj z lulčkom okrog opleta. Celi čas ga ima zunaj

Misliš, da je to povezano z spolnim dozorevanjem ali ga mogoče že pri teh mesecih moti vonj goneče psice ? Sedaj je namreč Betka na poti gonitve pa veliko preživi v družbi mladičkov.
Punce, pa ste me razkrinkale

. No, pa še nekaj mojih slikc:

Ste opazili, kakšen betmenski znak ima naša mala črnuhinja ?

Vidim, da imam en kup ZS. Upam, da ne boste hude, če vam odgovorim, ko bom imela malo več časa?

Miša