Avtor Tema: Mišina pasja trdnjava  (Prebrano 254709 krat)

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Spol: Ženski
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
Re: Mišina pasja trdnjava
« Odgovori #210 : 22 Julij 2006, 08:04:00 »
Hvala vsem za bodrenje v rasti naših žabončkov. Hvala vsem za slikce. Hvala vsem za maile na privat in osebne klice.

Danes smo napolnili osem tednov in Bobi že pakira kombi, da gremo na veterino po prvo pikico v ritko.

Satin, kaj ti bo kraljevska postelja, če pa boš ti itaq spala na tleh  ;)

Lilit,

moj Bobi pravi, da obžaluje, ker mi ni uslišal moje goreče želje, ko sem enemu mastinčku hotela dati ime Satan. Pravi, da si danes to zaslužijo kar vsi naši žabončki... :o Zato se bo zadovoljil s tem, da jih bomo počasi pekli in cvrli in mrcvarili  :o ..... po naših rokah  :P Upam, da nam boš prišla pomagat.

andreja,

žabončki bi lahko že vsi imeli nove lastnike, če jaz nebi bila tako izbirčna. Tako pa je našla novi dom samo ena naša mastinčica, za ostale pa še kolebam h komu bodo odšli....če bodo sploh šli  8) Saj ne, da mi novi lastniki ne odgovarjajo, samo meni se jih ne daje proč. Večji kot so, večji so cukerčki...težje se mi je posloviti od njih.

Miša

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #211 : 25 Julij 2006, 22:04:16 »
Najprej naj se zahvalim vsem forumašicam, ki ste bile tako dobre, da ste v času moje odsotnosti prišle pomagat mojemu Bobiju v "najhujših" trenutkih, ko je moral sam crkljati naše žabončke. Seveda se zahvaljujem tudi vam, ki ste pomagale meni.  ;)

Čakam še na vaše slikce, predvsem, bi rada videla kaj ste počeli, ko mene ni bilo doma.  ;D

Še slikca moje "male" Simply:

Miša

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #212 : 25 Julij 2006, 22:06:01 »
Joj, kako smo že veliki  :-* :-* A sedaj so že vsi v svojih domovih?

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #213 : 25 Julij 2006, 22:21:06 »
kanchy,

hvala, res smo že veliki. Pa težki tudi  :o. Jih komaj še prenašam po rokah naokrog.

Vsi še nimajo novih domov. Malo po moji, malo po Bobijevi zaslugi. Kupcev je več, veliko preveč, kot je mladičkov. A žal 99 % je takšnih, da po najinem mnenju niso vredni zaupanja, da bi vzgajali najine mladičke. Veliko jih je iz tujine. Veliko jih je tudi takšnih, ki odkrito povedo, da bo mastinček v pesjaku  >:(, da bi kupirali ušesa  >:(, da iščejo agresivno pasmo  >:( predvsem pa jih velika večina nima pojma kakšna je to pasma.  >:( Nič hudega. Z Bobijem sva si edina in imava podporo ter mišljenje ljudi, ki tudi vzrejajo, da bodo pač ostali doma, če ne bodo vsi lastniki po najinih normativih in željah. Če sem bila pred leti prisiljena kupiti večje vozilo, ker sem potrebovala dostojen prevoz za moje zverine, potem sem sedaj prisiljena kupiti večjo trdnjavo za moje mastinčke.

Kot sem že enkrat napisala, vse za moje pasje zverine, tudi v vroč golaž do kolen sredi avgusta  ;D

Še ena "zverinska ":

Miša

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
« Odgovori #214 : 25 Julij 2006, 22:40:51 »
Ja, midve s Satinko sva se včeraj "žrtvovali" :P in prišli Bobiju "pomagat", ne vem kako bi zvozil brez najine izdatne asistence. :o :P Malo sva se pustili žvečit mrcincam, ki so zdaj pa res že velike - prejšnjič se mi ni zdela kakšna blazna razlika, zdaj pa hudooo. :o Nisem pa tokrat pretirano skakala s fotičem, ker smo bli notri pa ker nism hotla preveč težit s tem. Je pa moj objektiv vseeno nekaj novega luštkanega ujel. ;) Pa Betko sva videli, smo se šele tokrat lahko pošteno pozdravile, ko ni blo Zora, ki bi komu hotel skočit v naročje :-* in premotil občudovanje Paštetke. ;D Pa še Miška sem malo skozi vratca pozdravila in ni vedel, kako bi se še nastavil za čohanje, starina mala luškana. :-* :D Miša, ti bi nas mogla z metlo odganjat, ne pa, da sta tako prijazkana z nami, se bomo še zaredile pri hiši. Pa upam, da čim prej najdete eno fajn trdnjavo, kjer se boste lepo razkomotl in užival. ;D ;D

troy

• *
  • TROY from Valvasors land
« Odgovori #215 : 26 Julij 2006, 16:25:57 »
Bravo!Pravi lepotci so. ;)

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #216 : 26 Julij 2006, 21:53:31 »
Priznam, sem čisti antitalent za slikanje (moj Tomaž je pa na žalost to lastnost podedoval po meni)  ::). Nekaj slikic iz najinega obiska:
meni najljubša - HELP!!!

Tomaž je bil čisto navdušen nad malo mopsiko (še danes poslušamo kako si bo kupil črnega mopsa):

Veliki stric je super srček...

Zavihan uheljček

PAPICA!!!

Ostale pa na: http://tecka.moj-album.com/album/4196383/ (http://tecka.moj-album.com/album/4196383/)

Kar se mastinčkov tiče... Vsak ima svojega najljubšega, jaz se pa ne morem opredeliti  :P. Vsak je cuker zase. Še enkrat hvala Miša za lep sprejem, se vidimo na pikniku  ;)
Drži se
lp
T.

maja01

• zverinica ;-)
  • Pesjanar
« Odgovori #217 : 26 Julij 2006, 21:59:15 »
Miša, koga ste pa to: http://tecka.moj-album.com/album/4196383/?os=4196444 (http://tecka.moj-album.com/album/4196383/?os=4196444) ubili? Izgleda kot kost od mamuta  :D :D :D
m.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #218 : 26 Julij 2006, 22:07:47 »
Res so lepi tile mastinčki, pa kako so že zrasli, slikce pa sledijo...lp

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
« Odgovori #219 : 26 Julij 2006, 22:09:03 »
 ;D ;D To kost je po moje Tecka prnesla v dar za celo mastino leglo. :o
Jest tut zadnjič nism mela preveč uspešnega fotografskega dneva, ampak vseeno morm tole nalept. Ker cukerček, s Satinko sva se čist stopile, k sva jo crkljale. :-* :-* Ah, ta obrazek. :D

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #220 : 26 Julij 2006, 22:42:44 »
Ne, ne... Tecka je prinesla druge, precej manjše kostke za mastinčke ;). Tole "turbo" kost jim je kar Miša kupila  :P.
In pri slikicah je tudi nekaj zamuštrala v svojem postu (ali samo meni kaže kvadratke z x-i)  ???  :-[
lp
T.

troy

• *
  • TROY from Valvasors land
« Odgovori #221 : 26 Julij 2006, 22:49:16 »
tudi mi imamo samo kvadratke ;)!

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #222 : 26 Julij 2006, 22:58:37 »
Kje sem ga polomila ???

Še enkrat poizkušam:
meni najljubša - HELP!!!

Tomaž je bil čisto navdušen nad malo mopsiko (še danes poslušamo kako si bo kupil črnega mopsa):

Veliki stric je super srček...

Zavihan uheljček

PAPICA!!!

Pa poglejmo, če dela...
lp
T.

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #223 : 26 Julij 2006, 22:59:21 »
Tečka, sem ti popravila slikce v prvem postu  ;) Skopirati moraš naslov slike, ne samo strani - končnica mora biti .jpg.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #224 : 26 Julij 2006, 23:01:47 »
Saj sem v drugem postu, pa so vseeno kvadratki - vsaj pri meni  ???. Blond pač  ;)
lp
T.

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
    • Moj album
« Odgovori #225 : 26 Julij 2006, 23:04:35 »
Hvala Zoe  :)
lp
T.

zoe

• Moderator
    • Ginny
« Odgovori #226 : 26 Julij 2006, 23:05:45 »
Hm... v drugem postu zgleda vse prav, le namesto slike piše slika. Če hočeš dobiti pravi naslov desno klikneš na sliko, izbereš properties in kopiraš url naslov.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #227 : 26 Julij 2006, 23:15:54 »
Tile malčki skupaj s stricem in tetkama in malo črno cukrčko  so sanjski :-* :-* :-* ;D :D Miša tak da nas (še posebaj naju z Nutello ;) :P) bosta moral z metlo pa še bagerjem za povrh od doma podit, ker drugač se bomo k pr vas naselil. Mali so taki štruklji in ker so vsi taki cukri sploh ne veš kateri bo prvi za cartanje, ampak so malčki glavce pa se lepo razdelijo pa te vsi naenkrat napadejo in tako imaš skupinsko cartanje :o :D ;D ;) Tecka tvoj mali ni edini, tudi jaz sem se čisto zacopala v to malo sladko žverco, kakor zgleda bom morala res svoje za leto dni nekam izselt, tak da bodo ob vrnitvi mislili da je bil ves ta živalski rompompom pri nas od dneva ko sta šla onadva na celoletno popotovanje okoli sveta :D ;D :D ;D 8) >:D Miša vaju z Bobijem čisto razumem ko jih tako težko od sebe spuščata, če bi bila jaz na tvojem mestu bi najbrž že na vhodnih vratih nalepila napis Ostajamo doma! ;) ;D :D

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #228 : 26 Julij 2006, 23:52:16 »
Fotke od včerajšnjega obiska pri Miši so tukajle: http://www.moj-album.com/album/4198281/
lp

Satin

• *
« Odgovori #229 : 27 Julij 2006, 00:00:18 »
Tale mi je dobra fotka, je tolk prisrčna;

Ej striček zoro prid noter se bova igrala no :o
http://www.moj-album.com/slike/2909239/eyuRdoMqeaOO5oqC.v.jpg

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #230 : 27 Julij 2006, 00:49:50 »
    Ojla1

Misa- danes imam pa jaz vprasanje zate  ;D ;D A sivi ostanejo tako svetli, a bodo pol dobili tisto drugo sivo barvo. Ker se mi zdi, da odtenek ni isti, kot pri  sivih mastinih.

Cao-Slavi

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #231 : 27 Julij 2006, 07:08:59 »
Dekleta, lubice moje, hvala vam. Za vse. Predvsem za vaše obiske, tukajšnje pisanje in vaše forke, ter vaše maile, klice in zasebna. Veliko mi pomeni, če vem, da mi stojite ob strani.

Ve kar pridite in crkljajte moje žabončke, pa ostale zverine tudi. Predvsem naša nova mala črna pikica je tega potrebna, saj sem jaz po cele dneve odsotna in mi je tako hudo, da mi bolj ne more biti. Nimam niti toliko časa, da bi mali črnuhinji dala pošteno ime, ki bi ji pristajalo.

Slavi,

glede barve bi ti lahko pisala litanije, pa bom zelo kratka. Oba srebrna mastinčka nosita v sebi Zoyine gene. Tako kot ona imata tudi ta dva full spremenljivo barvo. En dan sta svetlejša, drugi dan temnejša. Vse je odvisno od same prehrane, vode, sonca. Verjetno si ne moreš predstavljati kako to hecno izgleda, ko enega jutra vstaneš in je Silvester lila barve, Čučka pa je pepelnato siva. Drgi dan je Silvester mišje siv, Čučka pa grafitno siva. V osnovi bo ostalo tako, da bo Silvester zmeraj za odtenek svetlejši od svoje sestrice ne glede na prehrano. Tista siva barva, katero ti misliš, pa je nas, na srečo, zaobšla, zato sem mnenja, da bosta naša sivčka vedno bolj pri srebrnih, kot sivih. Predvsem Silvester ima veliko srebrne v sebi, le do izraza mora priti. Zato moram paziti pri prehrani, če smo slučajno na eukanubi, da sta sivčka na kakšnih drugih briketih. Čeprav boš od prodajalcev eukanube slišala vztrajno zanikanje, da bi njihova hrana obarva dlako.

Kako obarvana bosta v prihodnjosti ne vem, ker je odvisno od same prehrane in ostalih dejavnikov. Sem pa pogruntala, da ne smejo jesti spirule, ker vsi postanejo temnejši. Zoki jo je jedel 2 meseca pa imam sedaj doma rdečega dugiča. Šaška je iz marelične po hrbtu potegnila na črno. Moram full paziti.

No, sedaj, ko si zajadrala v mojo pasjo trdnjavo, pa bova tukaj do konca predebatirali o Zoyinem obnašanju. V dogah sem te spraševala glede izbljuvanja hrane. Jaz imam z Zoyo full težave in ne izgleda, da bi s tem prenehala. Ko se ona naje, če mladički niso zaprti v svoji čivava stajci ona še kakšno uro po njenem obroku izbljuva hrano, če mladič samo leti mimo njene kletke. Zelo zoprna zadeva, saj je ona odločila, da jih bo hranila po svoje. To soboto bomo napolnili 9 tednov in mi ni jasno do kdaj bo to počela ? Predvsem mi ni jasno, zakaj ona "misli", da jih mora še hraniti ? Sedaj imajo že skoraj 14 kilogramov pri nepolnih 9 tednih in ne izgledajo podhranjeni. Pa tudi v fizični kontakt ne prihajajo, saj je zaprta ali Zoya ali mladički. Zoya tudi ve, zakaj je ločena od njih fizično, saj vedno leti kot raketa v svojo kletko, če se mladički slučajno zunaj, ko ona pride s sprehoda.

Sedaj imam doma še novega mladička, malo črno mopsico in Zoya se do njega obnaša tako materinsko, celo do seskov jo je spustila, pa sem tamalo hitro umaknila, da nebi bilo kakšnega presenečenja. Tile mladički so Zoyo čisto zmešali. Če ti povem, da je Zoya shujšala za 15 kg od poroda do danes, potem veš, kako je skrbna mati. Sedaj imam težave kako jo porediti. Jest je že začela, pa kaj mi to pomaga, če vse izbljuva.

Še nekaj me zanima, če ti je kaj bolj jasno. Naši mladički imajo vsi pravilen škarjast ugriz. Ali se je že kdaj zgodilo, da bi se pri menjavi mlečnih zobkov zgodilo, da se je ugriz poslabšal?

Pa za našega Silvestra se ti moram tudi pohvaliti, da smo dobili oba jajčka v vrečke. Kar zgodilo se je.  :o Enega jutra smo vstali in glej jih, glej...jajčka  :P Moti mi edino to, da zadnje dneve Silvester nekaj z lulčkom okrog opleta. Celi čas ga ima zunaj  :D Misliš, da je to povezano z spolnim dozorevanjem ali ga mogoče že pri teh mesecih moti vonj goneče psice ? Sedaj je namreč Betka na poti gonitve pa veliko preživi v družbi mladičkov.

Punce, pa ste me razkrinkale  ;D. No, pa še nekaj mojih slikc:

Ste opazili, kakšen betmenski znak ima naša mala črnuhinja ?

Vidim, da imam en kup ZS. Upam, da ne boste hude, če vam odgovorim, ko bom imela malo več časa?  :-* :-* :-*

Miša

Satin

• *
« Odgovori #232 : 27 Julij 2006, 07:51:38 »
Miša hude slikice :-* :o Malčki so res slatki, pa mala batmanka je ful cool! :-* :o Mi je ful dobro gledat kako se mala nič ne boji malo večjih sorodnikov ampak jim gre pogumno nasproti s tistim odnosom I'm the boss now! :o :-* Glede ZS pa Miša kar lepo počasi, vzemi si čas!

Lola

• Gost
« Odgovori #233 : 27 Julij 2006, 08:57:24 »
Mali so super special my Simply. Vidim da je doma že nov član družinice :D Me veseli da mali lepo napredujejo, upam da jih počoham ob priliki

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #234 : 27 Julij 2006, 10:18:37 »

Ojla !

Hvala- to me je zanimalo.   To, da pa dolocene hrane neko barvo lahko prebarvajo , pa vem. Moja crna Pia in Samon sta bila po eni hrani rdeca. Prav rdeckast odtenek dobi barva, ki se na soncu se bolj pokaze.

Silvester-  to se nima nobene veze z nagonom.  Verjetno mu pa sminka gleda ven, ko dalj casa sedi, oz. ko gre kakat....itd.  Nic hudega- fant vam samo kaze, da ga res ima.  :D :D :D  Resno- nic ni narobe, samo v nekaterih pozicijah pac zleze ven.

Mama Zoya pa takole. Jaz zdaj ne vem, kako imas ti doma urejeno, ti bom pa opisala moj primer.
 Moje psice kasneje, ko so ze skoraj odstavljene od mladicev ( pri njih so samo cez noc) po vecerji ne gredo k mladicem. Gredo direkt v dnevno sobo in tam pocakajo sigurno 2-3 ure.  Potem se enkrat lulat, pol jo pa peljem v klet, kjer so kotilnice. 
  Mislim, da imas ti stanovanje, a ne?  Daj Zoyi jesti v drugi sobi, ne tanm, kjer so mladici. Potem jo pa tam pusti kar nekaj casa. Drugace so pa moji mladici zdaj stari 7 tednov in so brez mame ponoci. Ona je z njimi , ko so zunaj in se takrat  igra- sploh pa jih  ne pusti vec okrog seskov. Spijo pa loceno.  Probaj to nekako uredit po svojih zmoznostih.

Cao-Slavi

dog4ever

• *
« Odgovori #235 : 27 Julij 2006, 10:24:32 »
Ja, ugriz se lahko poslabša, lahko se pa tudi izboljša.

valvasor

• *
    • www.valvasorsland.com
« Odgovori #236 : 27 Julij 2006, 10:28:25 »

Aha, to sem pa pozabila. Hvala dog4ever.  Je res- ugriz se lahko poslabsa sele pri 10 mesecih- ko se glava malo bolj oblikuje.

Se pa Lahko naredi, da je zdaj precej lufta- da so zgornji zobje dosti cez spodnje, kasneje se pa to lepo popravi. 

Cao-Slavi

Lola

• Gost
« Odgovori #237 : 27 Julij 2006, 10:35:49 »
Ja res je glede zobkov. Tudi pri nas imajo vsi za zdaj škarje ampak to se tako lahko spremeni da ti še jasno ni. Verjetno pri mastinih ni to tak pogosto, hitro, dramatično pri moji pasmi - bt - pa se zaradi oblike glave, vilice drugače razvijajo in pride velikokrat do predgrizov, tako da jaz kljub temu da sem parila starša ki imata oba ok, in da imajo mladički za zdaj vsi ok, lahko kaj pričakujem, tako pač je....

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
« Odgovori #238 : 27 Julij 2006, 12:41:16 »
Slavi, hvala ! Pa vsem ostalim tudi  :-*

Naša Zoya že od kar smo jo dobili svoje obroke pospravi na balkonu. Mladički še vedo ne, da imamo pri nas teraso. Tudi fizično ločevanje je takšno, da so mladički v levem spodnjem koti dnevne, Zoya pa v desnem zgornjem kotu. A če kakšen leti mimo kletke v kuhinjo, ona že pljune, pa nihče je nič ne vpraša.  >:( No, ja, bo že. Sami mi je zoprno skoz brisat tisto njeno pljuvanje. Ker če hitro ne pospravim, potem ona to nazaj konzumira. Začaran krog.

Sem se logirala zato, da vam nekaj pokažem, kar je zelo redko pri mastinih za videt: njihove trepalnice. Silvester ima en majhen črni lokec in sem se prav namatrala, da sem jih ujela v objektiv:

Vidite tisti črni lokec ? To so tini mini trepalnice.  :o Meni izgledajo tako sexi  :-[

Pa en mal si lahko ogledate kakšno lepo glavo ima naš fantič. Predstavljajte si kakšen famozen izraz bi imel, če bi mu kupirali ušesa. No, ampak naš lepotec šarmira tudi tako:

In še ena sestrska:

Ravno kar je bila pri meni ena od naših botrc in mi je prinesla pred svojih odhodom v Rusijo, v "tolažbo" eno  lepo nemško dogico  :o. Ko bom imela čas poslikat, vam jo tudi pokažem, do takrat pa ostanite v neizvestnosti in pričakovanju.  :P

Miša

Satin

• *
« Odgovori #239 : 27 Julij 2006, 13:12:50 »
Miša pa jaz se res k vam preselim :D ;D :o, vsakič eno novo presenečenje  ;D :D :o sploh ne vem kako bom zdržala dokler ne boš gor nalepla kakih slikic :o ;D
Tole je pa za vse žabice in žabončke, male in velike :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*