JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEE !!!!!!!
Mi smo se šele danes privlekli domov. Bilo je z eno besedo fantastično !!!
Hvala vam dekleta, za držanje pesti, tačk in šapic, je zelo pomagalo.

Kot je že naša Tanja napisala, je Zoya dobila CAC, CACIB in BOB, Twistwr pa ZP. Žal mi je samo, ker je bila v BISu med pappyi tako velika konkurenca, da je bilo nemogoče priti v ožji izbor. Obe moji lepotički sta se perfektno prezentirali, imeli veliko občudovalcev in bili pofotkani iz vseh vogalov. Z menoj je bila ARIEB - Nadja in njeni dve šiperki, ki st ravno tako dosegli zelo velik uspeh, Beira v klasi šampionov drugo mesti in skupaj z Bonom v parih tretje mesto. Z nami je šla tudi naša agilitašica Daša, ki je s seboj imela svoje tri kužke in je ravno tako zadovoljna s svojimi doseženimi rezultati. Obema še enkrat čestitke !
Zaradi prezasedenosti hotelov v Kortrijku, sva se z Nadjo vsaki dan vozile iz 18 km oddaljenega francoskega hotela, ki je bil famozen v vseh pogledih. Dvoposteljna soba je stala samo 55 eu, kužki so bili dovoljeni v sobah brez exstra doplačila, velik brezplačen parkirni prostor pred hotelom in zadaj ogromen ograjen prostor z angleško travco namenjem samo našim kužkom. V hotel je bil možen vstop z elektronskim ključem, ki nam je omogočal vstop ob strani direkt do naših sob.
Če ste doživeli letošnjo razstavo v Poznanu, potem mi verjemite, da je bila tale v kortrijku 1000x boljša. Organizacija na višku, kljub 3000 prijavljenim psom brez ene čakalne vrste, 24 urno parkiranje v sami bližini naše hale samo za 1 eu. Avtodomovi so za enako plačilo lahko celo prenočili na razstavnem prostoru. Ringi veliki, dobro označeni že iz daljave, ograjeni z stabilno železno ograjo, vstop v ring po točno določenem časovnem seznamu, tako, da tisti, ki smo razstavljali šele v popoldanskem času, smo lahko mirne vesti odšli po nakupih. Vsa razstavna oprema nam je bila na voljo brezplačno, velike železne kletke, ki si jih lahko celo zaklenil, če si s seboj prinesel svojo ključavnico, dovolj stolov okrog ringov. Na vsakem koraku smetnjaki, skoraj v vsaki drugi hali so imeli lasten bife ali restavracijo, za agilitaše posebna hala, ravno tako poseben prostor za nagradni sklad, ki je bil velik, lep in pokalčki različnih oblik. Moja Zoya je dobila za BOB velik pokalček in bon za brezplačno slikanje, Twistwr pa polek pokalčka še šalčko za čaj z emblemom razstave.
Štanti so bili posajeni vzdolž vseh hal od št 1 do 6 razen v agiliti halah. Posebna hala za BIS in seveda za peedigre sponzorja, ki se je raadodarno izkazal z testerčki in darilci. Izbira je bila veliko večja kot v Poznanu in na vsaj polovici štantov so bile cene po "poljsko" nizke. Sama sem nakupila veliko stvari za moje male čokoladne žabice, še več majčk, puloverčkov in brezrokavnikov. Na vsakem koraku so delili brezplačne testerčke, ki sem jih v dveh dnevih nabrala vsaj za 20 kg.
Posebaj sem vesela, da je bilo na voljo veliko kinološke literature za vse mogoče pasme, revije, knjige, CDji, kasete v različnih jezikih po dostopnih cenah.
Polek vsega je bilo na voljo veliko kozarčkov, krožnikov in šalčk za motivi vseh pasem po ceni od 2 - 12 eu, razen ročnih in stenskih ur, kjer so se cene vrtele od 35 do 120 eu.
Ogledala sem si del sojenja nemških dog, dogo argentino, bullterierjev, kodrov. Ring za BIS ni nikoli sameval, saj so se v njem v dveh dnevih dogajale različne prireditve: od predstavitve vseh sedem belgijskih pasem, do prikaza učenja šolanja psov za pomoč slepim in invalidom. Posebno doživetje je bilo videti spravljanje račk ter ples otrok in pes pa tudi veliko starejših je bilo vmes.
Sam Kortrijk je čudovito mesto posajeno z starodavno arhitekturo. V starem mestnem jedru veliko trgovinic znanih modnih imen ter na vsakem koraku čokoladnice, ki so tako omamno dišale, da smo se z velikim veseljem podale v eno in jo oropale do onemoglosti, klub visokim cenam izdelokov. Čokolada je pa bila dobra.

Ljudje so na vsakem koraku prijazni in ustrežljivi ter takoj pripravljeni priskočiti na pomoč. Sporazumevanje je šlo brez problema a angleškem, italijanskem ali francoskem jeziku. Razen nekaterim je delalo moje ime preglavice, saj so me čisto uradno preimenovali v "osebno izkaznico". Dobila sem celo čisto resno ponudbo o zaposlitvi

. In za konec, sem srečala veliko prijateljev iz Belgije, Nizozemske in Nemčije. Spoznala nekaj novih in srečala vse tiste redke slovenske razstvaljalce in obiskovalce razstave.
Da ne pozabim omeniti edina dva lapsuza, ko so našega spoštovanega sodnika g. Miroslava Zidarja peljali svečano v BIS ringu pod Slovensko zastavo a je spiker napovedal, da prihaja iz Slovaške. Napako je hitro popravil. In drugi, ko so napovedali sodnico iz Yugoslavije in jo predstavili pod staro jugo zastavo s peterokrako zvezdo na sredini. Lapsuz gor ali dol, bilo je nostalgično za videti in sodnica se ni popolnoma nič razburila ob tej napovedi.
BIS je bil tako spektakularno izpeljan in napravljen, da smo se razstavljalci v njemu počutili bogovsko, saj je za nas že samo sodelovanje na taki prestižni razstavi in z tako dobrim doseženim rezultatom, odtehtalo vse bis nagade.
Kortrijk se ne da primerjati z do sedaj nobeno razstavo, ki sem jo obiskala. Z eno besedo -
fenomenalno !!!
Vsekakor jo bom obiskala tudi naslednje leto. Slikc imam bore malo, pa še te čakajo na digitalcu. Jih prilimam, ko se naspim. Sedaj bom samo še padla v posteljo.
Še enkrat hvala vsem, ki ste nas bodrili in mislili na nas. Tiste, ki nas imate namen obiskati, pa opozarjam, da se kar lepo poslovite od misli, da nas boste premučkali, kajti....zgodi se vam lahko, da boste sami premučkani

Missa