Sem vedela, da bo zopet narobe interpretirano, kar bom napisala. Glejte.. dejstvo je in ostaja, da je na forumih precej laikov in tudi taki, ki iščejo pomoč tu verjetno niso neki izvedenci, zato grajam vsakršno primerjanje ljudi in živali!! V tem primeru ženske in psice! Čisto tako, ženske imamo obvezen ginekološki pregled, da se izključi rak na maternici, za koliko psic lahko trdimo enako?! Torej, če je že v osnovi za zdravje ljudi poskrbljeno s preventivnimi pregledi potem res ni na mestu, da se gremo primerjave z živalmi pri katerih nekateri lastniki ne poskrbijo niti za tiste nujne preglede, kaj šele da bi bili pripravljeni psa peljat na preventiven pregled. Poleg tega, če že nekdo primerja dva organizma naj vsaj malo pozna tako fiziologijo kot patofiziologijo le-teh, poleg tega pa še vsaj malo anatomije, histologijo in tako naprej.. Kar pa verjetno razen veterinarjev ne zna nihče! Mislim, ne vem.. če so med nami že razlike v prahranskih potrebah.. ja halo, da so potem tudi drugje! Samo, nekdo, ki o tem ne prebere nič in ki to ne študira pač tega ne ve!
Ja.. seveda.. če bodo vsi psi kastrirani in psice setilizirane potem težko, da bomo imeli še kake potomce.. samo, da se pa na forumu o tej zadevi piše tako, da nekdo, ki nima pojma o stvareh potem zagrabi za besedo in počne neumnosti.. ja, tako ne bo nikoli bolje, ampak le slabše!
Torej naj se reje/razmnoževanja psov lotevajo zgolj tisti, ki so za to res dobro poučeni in vedo kaj delajo! (pobožno sanarenje

) Ampak ker živlimo v času ljudi, ki vse vedo a so totalno nevedni pač imamo preprodajalce in mladičev vsepovprek, ko ne vemo kam bi z njimi, psice pa so tovarna za kotitev, pa sploh ni važno v kakem stanju je. Mladiči takih psic pa tudi niso ravno najbolj zdravi. In potem imamo primere, ko starši otroku kupijo blazno dragega pasemskega psa, ki to sploh ni, poleg tega pa še z glistami, bolhami in garjami!

vse tvoje zagovarjanje nujne sterilizacije temelji na predpostavki,da je nesterilizirana psica nujno breja psica, kar je popolnoma neresnično in čisto zavajanje.
In res ne vidim kje je tukaj zavajanje ljudi, če je točno dokazano, da je zdravje steriliziranih in kastriranih psov boljše?! In meni osebno je to na prvem mestu, potem pa kaj je za človeka najbolj. Ampak, ker živimo v zgoraj opisanem svetu, je pač sterilizacija in kastracija razumljena, kot nekaj za človeka. Sem pa že povdarila in še enkrat bom
Nihče ni prisiljen v to, da psa sterilizira oz. kastrira, če je le dovolj osveščen in odgovoren pri ravnanju z njimi! A čem še podčrtat pa z rdečo in velikost pisave na 20, da bo vidno? Pardon.. ampak, ko mi nekdo obrača besede sem pa rahlo razdražena!!
No.. sej.. morda bo pa enkrat zdravstvo živali na nivoju kot za ljudi in bomo imeli zanje zdravstveno zavarovanje, da ne bo lastnikom predrago vsakič plačevati vsako storitev in potem bodo bolj zainteresirani za skrb svjih živali in svet bo čudovit! Dokler pa ni, pa prosim ne primerjajte neprimerljivega, ker s tem samo povečujete število tistih, ki vse narobe razumejo in se imajo za vele izvedence, ki to niso in pridejo k veterinarju s točno diagnozo in terapijo, ki oni vedo je za njihovega psa najbolj primerna pa tud če to sploh ni res, ker oni pač to vedo, veterinar pa ki je najprej 5 let gulil to na faxu in potem še prakciral več let pa itak nima pojma in samo zavaja in služi in blablabla
Veste.. s takim odnosom res ne dajete nobene spodbude strokovnjakom.. danes je že tako težko komu kaj dopovedat, ker se imajo ljudje pač za vele, nad in oh in sploh superiorne, žival je pa pač potrošna dobrina, in ko se še na forumu pljuva po stroki, ja potem pa bomo res neki dosegli.. Jaz sem na tem faxu z namenom, da zdravim živali in jim dam vsaj malo tistega, kar ljudem nudi medicina v življenju, ampak na ta način, ko vsi spodbijajo tisto kar je bilo zanastveno dokazano z opazkami, ki niso niti preverjene.. ja potem lahko le sanjam o tem, da bo nekoč res na tem svetu več odgovornih lastnikov, kot pa takih ki imajo žival pač zato, da jo imajo

Pa da ne bo spet kaj narobe interpretirano! Nikomur, ki je res odgovoren do svojega psa ne rečem nič, ampak sej pravim.. na forumu so in ga tudi bere precej laikov, tako da ne pisat na način, da se potem vse skupaj narobe razume! Ne bom trdila, da so vsi veterinarji nezmotljivi, niti da so blazno storkovni, ker vem da
nekateri to pač niso.. ampak, to pa nikomur ne daje pravico, da gre spodbijat nekaj, kar so DOKAZALI da drži! In da meče VSE v slabo luč, zato ker mu nekaj ne paše. Razen, če ima res trdne dokaze v nasprotno in ne zgolj nekaj izjem!
In nakoncu vedno veterinar najbolj ve kaj je za zdravje živali najbolje! In tudi kinologi, razen če so sami bili primerno izšolani, potrebujejo strokovnjake za svoje delo in ti strokovnjaki so v prvi vrsti veterinarji, potem pa še kaki genetiki in drugi.