Seveda je odgovornost od Ann, da ima napisano to. Ampak valda da tisti ki misli parit z Echotom se najprej pozanima o vseh testih ane?
Se pa na Anadune pogleda in vse najde. Čeprav nekaterih podatkov sploh ni vpisanih.
Mislim da na NOYTCB piše kar dosti o vseh testih ( http://www.bordercollies.nl/stamecho.shtml?lang=e ). Sicer se ne spoznam na te teste, ampak mislim da je to to.
Načeloma lahko še jaz vprašam Ann o teh pregledih in to, da vidim kaj pravi ona, ampak tudi ko ste se nazadnje menili o Tii - ona je blue merle tan. (; In nič drugega kot piše na njeni strani. (; Pač bolj posebno obarvana, nekateri so mislili da je sable merle, ampak ni. Tako da ja, je barva pravilno napisana. (;
Pri Echotu na strani pa piše tole:: Gonioscopy test (glaucoma) affected with small laminae ventral, the rest of the angle is open: tested 09/07/09 & 02/03/10 by two different eye vets - both tell me it's still OK to breed with him to normally tested bitches. So far all offspring tested are unaffected. This also applies to offspring by other breeders than myself including numerous pups & grandchildren.
Evva, očitno je Echo le enkraten, če ga toliko parijo. In ja, je polno super samcev, imajo pa vsi različne okuse glede tega in nevem zakaj bi ravno vsi morali parit tiste ta najnajnaj v agilityu. Mislim da je zeloo fajn gledat tudi po karakterju, ki so pa pri teh psih ki sem jih jaz od tam spoznala, enkratni. Se pa seveda tudi zelo strinjam s tem, da je fajn če so zdravi.
24.12. grem v Belgijo za en teden + vrjetno srečam še vzrediteljico od NOYTCB, pa jih lahko vse vprašam o tem, če je tak problem. Ampak mislim da je pač na straneh napisano, kolikor je.