Avtor Tema: Šarpej [Shar Pei]  (Prebrano 478565 krat)

_Tai_

• *
  • Spol: Moški
Re: Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #270 : 27 Junij 2007, 18:22:11 »
Ch, hehe :):)

Lotka je sam 'boksarce' dol dala al kaj :D ... saj pri nas tudi ni hudega...sem pa tja kakšna luknjica, drugega pa ne...edino ko sva se prej skrtačila...je pa kar šlo dlak :D

Tudi jaz sem začel to opažati ja...čisto drugi kuža je, kot je bil pri 7 mesecih... (tistikrat jih je največ 'nakuhal')
Name je tako navezan, da to kar res ni...avto sliši že na nevem koliko metrov... (je mami z njim na balkonu, to začne renčat, cvilit, skakat, jokat...in čez 10 sekund pridem jaz :) ) ...samo da sva skupaj, pa je najsrečnejši...ko pa spim...me pa čuva bol kot najljubšo kost :D

Ch: še enega nagubančka ja :)...jaz sem tudi takoj ZA :)  ampak saj imamo 'dojenčke' tako ali tako doma :D ...tako da se ne mudi :P

Midva greva pa ravnokar pohajat :) ...

Lp vsem!

All I want is you

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #271 : 27 Junij 2007, 21:38:39 »
No ko ste ravno pri pogovoru o še enem šarpeju naj se pridružim in povem da tudi mi razmišljamo o še enem članu vendar sva se odločila, da do drugi član zagotovo eden od Daisy-kinih mladičkov ki ga bomo obdržali pri "mamici" da se ne bo rabila ločit od vseh svojih kolikor jih bo pač skotila. So pa to najbolj sladki, prisrčnih, ljubeči in skrbni psi ki te vsak dan znova navdušijo in te razveselijo in potrdijo dejstvo pametnega nakupa hišnega ljubljenčka  :) Pa povejte če ni res  ::)

Tai tudi midva se sprašujeva kako si zapomni kdaj prideva domov. Če sem jaz doma pred Maiom, Daisy točno ve kdaj se on pripelje in ga čaka pred vrati in enako je kadar sem jaz zadnja doma. Če pa je na balkonu potem pa itak takoj v dir k vratom in mahanje z repkom 100/h  :P Tako je srečna ko smo skupaj in toliko pozornosti hoče imeti in najbolj je srečna ko se lahko uleže poleg naju in sladko zaspi kar na kavču  :o

lahko nočko vsem  :P

_Tai_

• *
« Odgovori #272 : 28 Junij 2007, 11:08:00 »
Hehe, smo vsi na istem :P

Jaz bi ga imel, ampak ne še ... Čez par let...pa ko bom na svojem :D:D

2 psa ti pomoje kar pobereta nekaj časa...Tai mi ga že tako ogromno, ampak mi ni žal...od kakšnih 5 mesecev, je vedno z mano...sprehodi, kavice, itd...gdaj je seveda tudi doma :D .... tudi sprehode imava kar dolge, ker v njih uživa...pa še ko prideva domov, je vedno pripravljen še kakšno 'ušpičit' :D

Tako da bova za 2 psa še kar malo oba potrpela...nevem pa ali bi samčka ali samičko...Tai ima vse samičke izredno rad, samčke pa ne preveč...kakšen mu je všeč, kakšen ne :D

Do takrat bomo pa majhne pejčke lahko hodili čohat h M. :)

Lp!

All I want is you

• *
« Odgovori #273 : 28 Junij 2007, 22:54:32 »
Ja ja mi isto tako. Šele potem ko bomo imeli svojo hiško in ko bomo na svojem ozemlju potem bo Daisy imela mladičke in takrat bomo tudi enega obdržali, do takrat pa bomo samo Daisy-ko cartali.

:D  :D  :D Tai saj potem pa itak nč bat če se tvojemu Tai-u dopadejo psičke  :o  :P Potem je vsaj normalen  :D

nočko

ulla

• *
« Odgovori #274 : 29 Junij 2007, 15:07:13 »
Živjo! Tudi jaz sem lastnica dve leti stare sharpejke, ki pa ima na žalost en velik problem...ima namreč grozne probleme s kožo (nenehno se praska, grize in zelo, zelo smrdi...). Res ne vem več kaj naj naredim??? Skoraj tedensko jo vozim k veterinarju, ki pa ne more natančno ugotoviti kaj je narobe z njo...Vedno znova ji predpiše novo dieto. Nazadnje je lahko jedla le konjsko meso in krompir, pa tudi to ni nič zaleglo...le močno je shujšala.
Čisto sem ze obupana in vam bom hvaležna za vsak vaš nasvet!

Lp :)

Ch

• *
« Odgovori #275 : 29 Junij 2007, 15:26:43 »
Dobrodošla, ulla!

Najprej bi te vprašala, kaj na kužikine težave pravi vzreditelj? Je bila kupljena pri nas? (tu že malo firbcam  :P) Poznaš prednike?
Dober vzreditelj pogosto ve na nekaterih področjih celo več od veterinarja oz. včasih hitro posumi na kakšen značilni problem pasme, določene linije...Vzoren vzreditelj je lahko (v času, ko je kuža že pri nas predvsem, ko iščemo odgovore na vprašanja) vreden več kot suho zlato, kažejo izkušnje  ;).

Kot drugo, tvoj veterinar v svoji praksi srečuje dosti šarpejev? To so le (kateri pa niso  ;)?) dosti specifični kužki s specifičnimi značilnostmi in potrebami.

Domnevam, da tvoj veterinar sumi na alergijo, glede na to, da preizkušata diete...Sta izključila možnost kakšnih zajedalcev, pršic ipd.?

Kako pogosto in s čim jo kopaš? Prepogosto kopanje namreč ni priporočljivo, poleg tega se znoj pri šarpeju izloča malo drugače kot pri ostalih pasmah, zato imajo (menda  ::)) nekoliko poseben vonj.

Upam, da se bo oglasil kakšen poznavalec  ;) in ''razjasnil oblake'', vendar ponavadi ni tako preprosto. Preudariti je potrebno zgornje in še druge dejavnike.

Drugače pa veliko veselja s pikico, ne obupat. Dobimo kakšno slikco  :o?

Ch

• *
« Odgovori #276 : 29 Junij 2007, 15:38:16 »
So pa to najbolj sladki, prisrčnih, ljubeči in skrbni psi ki te vsak dan znova navdušijo in te razveselijo in potrdijo dejstvo pametnega nakupa hišnega ljubljenčka  :) Pa povejte če ni res  ::)
O seveda je res, ko si že vprašala  :P. So (lahko) vse to plus veliko več. Čisti. Inteligentni. In tako dalje.
Imajo pa po drugi strani (lahko) tudi močno voljo (beri: znajo zatrmariti), niso nikakršne sanje vaditeljev, ki prisegajo na klasično poslušnost, dobro je vedeti par stvari o mogočih dednih (in nedednih  ::)) obolenjih (preden gremo v nakup). Imajo kosmata ušesa kot vsi drugi psi.  ;) In tako naprej.
Toliko, če slučajno bere kdo, ki mu je šarpej pasma trenutnega navdiha ali/in bo morda izbiral izključno zaradi zunanjosti  >:D, beri tistih coooortkanih gub. Imam preveč rada pejčke, da bi kar vsakemu svetovala, naj si ga nabavi  :P.

Lep dan vsem!

All I want is you

• *
« Odgovori #277 : 29 Junij 2007, 18:03:20 »
Najprej lepo pozdravljena med nami Ula  :P

Zagotovo drži da je dober in vzoren vzreditelj vreden več kot ne vem kaj in ponavadi te reši panike ki te zagrabi ko opaziš kaj nenavadnega.  :-[ Tudi mi smo bili v situacijah ko je veterinar pač predpisal injekcijo in močne tablete pa je bilo po terapiji vse isto kot prej, zato res ponavadi ( govorim iz lastnih izkušenj ) veterinar ni najboljša izbira in še kot smo se že enkrat tu gor pogovarjali znajo zelo, zelo zasolit cene in te lahko pošteno olupijo  >:( Poizkusi najprej povprašati in če je možno tudi psičko pokazati vzreditelju in potem ti bo on svetoval dalje.

Je pa mogoče res sedaj vse skupaj malo povezano z vročino, pa travo ki vse skupaj še poslabša  >:(  in potem nastopijo težave. Tudi mi smo imeli težave s praskanjem in grizenjem predvsem tačke so bile najbolj na udaru včasih je bilo tako močno praskanje da je šlo celo do krvi vse skupaj ampak na srečo ni bilo znakov nenavadnega smradu in nato smo to rešili s pogostejšim kopanjem (ne vedno s šamponom, da ne nadražiš še bolj) in izogibali smo se predelom kjer je bila visoka trava da nismo še bolj nadražili vsega. Šamponu pa se je reklo Peroxyderm ki smo ga dobili pri veterinarju.

Upam da sem ti vsaj malo pomagala, poročaj kako boste zrihtali  ;)  :)

ulla

• *
« Odgovori #278 : 29 Junij 2007, 22:32:20 »
Ojla! Res hvala vsem za nasvete. :)
Ja, psička je bila kupljena pri nas. Nekako sploh ne vem več komu naj zaupam...??? Vzreditelj mi daje ene napotke, veterinar pa čisto druge...
Po dosedanjih izkušnjah pa nobeni niso zalegli. Problemi so se pojavili že takoj, ko smo jo dobili...in ko sem seveda po 14 dneh vzreditelju omenila, da psička nenormalno smrdi sem dobila odgovor, da imajo pač sharpejčki do enega leta poseben vonj. In ko sem komaj čakala, da bo leto na okoli so se pojavile še druge težave, kot sem že omenila srbenje, grizenje...
No, pred dobrim mesecem  ji je dermatologinja pri veterinarju naredila teste na pršice, bakterije...seveda spet niso nič ugotovili, zato mi je predlagala, da ji vzamejo vzorec kože in ga pošljejo v tujino na teste, kjer bodo točno ugotovili na kaj je alergična....no in kaj je pri vsem tem najhuje???? vsake 14 dni bi jo morala vozit k veterinarju po inekcije, lahko tudi do konca življenja...Res ne vem kaj naj še naredim, ker je res revca, saj se dneve in noči praska, poleg tega bom pa še bankrotirala.... :(
Lp

_Tai_

• *
« Odgovori #279 : 30 Junij 2007, 12:26:30 »
Ulla živijo in dobrodošla!

Mislim, da sta ti Ch in All i want is you že vse povedale. Lahko je res kakšna alergija...trava, voda ipd. Čudno je, da si bila že pri veterinarju in dermatologinji in nobeden ni še nič odkril...če oni niso...gdo bo? :-\ ...jaz sem najprej pomislil na hrano...potem pa na vse druge 'dejavnike' ...

Res ne vem kaj naj ti drugega rečem kot to, da upam, da bo z gubico čimprej vse v najlepšem redu!  :-\

(poskusi se oglasiti pri kakšnem veterinarju, ki ima več 'kontakta' s šar peji...) ...edino to mi trenutno pade na misel!

Lp, pa počohaj gubico!

Andraž

Candy

• *
« Odgovori #280 : 30 Junij 2007, 15:25:52 »
Hej
Pa se mi je končno uspelo javiti.
Tukaj še ena ponosna lastnica male gubice, ki pa niti ni več tako majhna.
Lp, Tina&Candy

Ch

• *
« Odgovori #281 : 30 Junij 2007, 20:48:40 »
Zdravo, Candy!
Vedno več nas je, lepo to :). Pa ja ni tvoja mala Candy Kisses  :P? Gubica je prečudovita.  ;) Sem sigurna, da bomo kmalu brali kakšno vajino dogodivščino tu gor.

Ulla, potem ''smrad'' in srbenje/ grizenje nista povezana?
Kar se tiče vonja, mnogo lastnikov pejev pravi, da ima ta pasma poseben vonj. Meni osebno je prijeten, pa ponavadi tudi ni zelo izrazit, tako da, kar se mene tiče, tu vse prav  ;).
Kar se tiče praskanja in grizenja- ima psička vneto kožo zaradi lizanja? Ima morda kakšne druge izpuščaje ali izbokline?
Če je problem res tako izrazit, je morda res najbolje opraviti alergijsko testiranje. To je najbolj natančna metoda. Ko/ če ugotoviš na kaj je psica alergična, moraš poskrbeti, da s snovjo ne pride več v stik.
''Izločevalna dieta'', ki jo izgleda prakticirata z veterinarjem, je natančno zastavljena in naj bi trajala največ nekaj mesecev.V poštev pride, kadar je kuža alergičen na kaj v hrani.
Vrste alergij pa so različne:na  bolhe, ti. atopija (alergije, ki se razvijejo zaradi vdihnjenih alergenov, npr. plesen ali pelod), na hrano...
Injekcije, ki jih omenjaš, so najbrž v zvezi s ti. hiposenzibilizacijo, ki je učinkovita metoda zdravljenje alergije na plesen in pelod, ki se jima v vsakdanjem življenju težko izognemo. Pes v določenem obdobju prejema injekcije, ki skušajo telo vzpodbuditi, da postane manj dovzetno ali celo nedovzetno na alergene.
Sama lahko kužiki pomagaš tako, da jo skopaš s kakšnim nežnim hipoalergijskim šamponom (npr. na bazi ovsa, z aloje vero ipd.), ki blažijo kožna vnetja. Dodatki omega-3 in omega-6 ter vitamini A, C in E so tudi dobrodošli.
Dodajam še star zeliščni recept: baje pomaga tudi, če nam mesto poškodbe daš raztopino trpotca, ki jo pripraviš tako, da liste velikega trpotca zmešaš s četrt litra vode in prevrevaš približno 5 minut. Precediš. Naneseš dvakrat dnevno.
Prosim, vzemi v zakup še to, da je lahko vzrokov za lizanje in praskanje ter posledično vnetja kože več- od alergij preko nepravilnega delovanja ščitnice do pojava, ko naj bi se pes lizal zaradi stresa ali dolgočasja,si z lizanjem krajšal čas... Če vzroka ne najdemo, se veterinar zateče k zdravljenju simptomov in predpiše razne kreme in injekcije, ki pa imajo začasni učinek. Kako si (lahko) pomagamo sami, pa sem opisala že zgoraj.
Mogoče vprašanje zastaviš še v temi ''zdravje'', ker ni nujno, da je problem ''pasemsko značilen''.
Taijev nasvet o izbiri veterinarja pa je tudi na mestu.  ;) Vsekakor vama želim veliko sreče in hitro rešitev problema!

Lep večer vsem!

All I want is you

• *
« Odgovori #282 : 30 Junij 2007, 22:59:57 »
Heeey Candy dobrodošla v svetu nagubanih  :P  ;)  :) Kako je fajn ko nas je vedno več bomo katero več rekli in se smejali našim gubam  ::) Super  :P

Ulla upam da čim prej najdeš rešitev za tvoj oz. vajin problem in ne obupat sigurno se bo rešilo  ;)

zdaj pa spat

nočko nočko

_Tai_

• *
« Odgovori #283 : 01 Julij 2007, 17:17:06 »
Candy, živijo in dobrodošla!

Res je lepo, da nas je vedno več tukaj!

Vsak nasvet in vsaka izkušnja nam lahko velikokrat pride prav  ;)

Ch: lepo napisano!  :D

Candy

• *
« Odgovori #284 : 01 Julij 2007, 18:19:09 »

Hvala... :)

Ja....moja gubica je Candy Kisses...
je čudovita in ima izjemen karakter...tko kot verjetno vsa vaša nagubana bitja. :)

Zdej pa že sonček kliče za sprehod...
lp

_Tai_

• *
« Odgovori #285 : 01 Julij 2007, 22:59:08 »
Candy je za 'pojest' :):)

Full je simpatična!

S kje pa ste? Zaenkrat še nobenega pejčka v bližini Postojne :-\ :)

Nočko!

Candy

• *
« Odgovori #286 : 02 Julij 2007, 10:00:59 »
Jutro.

Mi smo pa z Vrhnike. Ne vem, če to spada v bližino Postojne. :)
Tukaj pa imamo 3 oz. 4 gubice. Četrte mi sicer še ni uspelo najti. ;)
Lp

Ch

• *
« Odgovori #287 : 02 Julij 2007, 14:32:36 »
Vrhnika-Postojna, jaz glasujem za blizu  :)  :P.

Tai, hvala za kompliment. Obljubim, da bom zdaj nekaj časa tiho, ker ko se jaz razpišem.... >:D

Kaj počnejo vaše gubice v tej vročini  :o ?
Lp.

_Tai_

• *
« Odgovori #288 : 02 Julij 2007, 16:55:23 »
Candy, blizu je :D

No trenutno vem za 2 gubice iz Vrhnike... Se bo potrebno gdaj tam ustavit pa jih premečkat :D

Ch: ravno obratno! ...ti se kar razpiši na veliko :D:D (če pa obvladaš
:) )

Naša guba trenutno spi in smrči...tukaj piha in zavija za ponoret...Tai pa spi :D

All I want is you

• *
« Odgovori #289 : 02 Julij 2007, 18:19:04 »
Candy mi se pa še ne poznamo a ne da ne  :-\ Upam da se bomo imeli kdaj priliko spoznat  ;)

Naša guba v tej vročini poležava in pije, pije in pije. Trenutno pa sta se šla z Mariom na veliko česat pred blok ker še vedno sneži v naši hiši  :o

_Tai_

• *
« Odgovori #290 : 02 Julij 2007, 18:54:24 »
Zdaj, ko nas je že kar nekaj, bi lahko organizirali 'Pesjanarsko Šar pej divjanje' :):)

Če ne prej se pa septembra 100% vidimo! :P

All i want is you... A še mete pri vas :) ... že kaj manj, ali še vedno dosti 'odleta' ?

Lp!

Candy

• *
« Odgovori #291 : 02 Julij 2007, 19:14:00 »
No, če pravte, da je bliz, pol bo že držal. ;)

Katero gubico z Vrhnike pa še poznaš?
S kje pa ste ostali?

Lp

All I want is you

• *
« Odgovori #292 : 02 Julij 2007, 20:00:54 »
Tai: Mete, mete mislim da kr enako kot prej. Cela je luknjasta  :( Ne moremo kaj tudi to spada zraven a ne  :o

Candy mi smo iz Koroške in smo sosedi s Ch, smo kupli sestrico od Ch tako da sta skoraj sosedi pa še v sorodstvu sta si  :o  :P

Ch še 8 dni pa bomo tudi mi upihnili 1. svečko  :P  ;)

_Tai_

• *
« Odgovori #293 : 02 Julij 2007, 22:18:04 »
Candy nisem je še spoznal, ampak vem, da je ena gubica na Vrhniki...stara mora biti pa okoli 1 leta se mi zdi :/
Samo slišal sem, da je šla ena gubica na Vrhniko...

Jah res ne moreš nič pomagat :) ...moraš pač 'sneženje' uzeti že prej v zakup... :)

Kako čas hitro leti kaj?... tako pač je :D

Noč! :P

Ch

• *
« Odgovori #294 : 02 Julij 2007, 23:51:52 »
(če pa obvladaš:) )
:P Ja itak.
Drugače pa je tole ''pesjanarsko šarpej divjanje'' dobra ideja  :o .

All I want is you, še malo pa bo gavda, ja  :D. Za tiste, ki niste s Koroške- to ni sir  >:D.

Lep ne prevroč in ne prehladen dan jutri vsem!

_Tai_

• *
« Odgovori #295 : 03 Julij 2007, 10:54:42 »
Še 7 dni :D

A greste s svojimi gubicami letos kam na morje? ... za dlje, ali samo tako za kakšen dan ali pa čez vikend?

Lp

soli

• *
« Odgovori #296 : 03 Julij 2007, 12:06:42 »
Še jaz sem tu  :o. Več ali manj vas prebiram, komentiram bolj malo  ;).
Tudi pri nas smo bolj kosmati po tleh kot pa na pesjanu. Čeprav naš lukenj nima  :), je pa vidno zgubil veliko količino dlak.
Mi gremo letos zopet s pesjanom na morje, tako kot prejšnje leto, kajti tako malo težav kot imamo z njim, res ni noben problem ga vzeti s sabo. Največja težava je le, da nam vzame polovico prtljažnika kletka  :(, a smo zmanjšali količino cunjic in gre.
Ne znam si pa predstavljati, da bi ga morala dati v kakšen pasji hotel  :'(. Verjetno me nadaljnih nekaj mesecev ne pogleda več. Sicer pa, naš pesjan je del družine in je več ali manj povsod z nami, kajti izleti, dopusti,... se prilagajajo tako, da smo vsi zadovoljni s kosmatincem vred.

_Tai_

• *
« Odgovori #297 : 03 Julij 2007, 12:42:10 »
Soli živijo :)

Koliko časa pa poteka ta menjava dlake... ? mi smo se enkrat le malo 'gulili', tako da se mi zdi da je to naša prva prava menjava... :)

Pasji hotel sploh ne vem če bi prišel v poštev... Že samo zaradi karakterja :) ... si kar ne predstavljam, da bi ena x oseba rekla...daj mi ga...ti ga bom čuval 1 teden :) ... Pomoje tega kuža nebi sprejel...  :'(

soli

• *
« Odgovori #298 : 03 Julij 2007, 14:07:19 »
Tudi mi smo že imeli letos "spomladansko" menjavo dlake. Čeprav na takšne klimatske razmere tudi živali ne morejo več odreagirati tako kot bi bilo treba  :(. Pri nas je bila tista "spomladanska" menjava cca. 3 tedne, zdaj, ko se je pa začelo na veliko, pa traja že tudi cca. 3 tedne in kot se spomnim lani je trajalo kar tam nekje do 6 tednov. Grozno, ampak saj se navadiš, vsak dan sesanje, pa ne smeš biti preveč klinično čist in gre. Seveda, da vsakodnevno krtačenje in je menjava hitreje opravljana. Našemu krtačenje ful paše  ;D, kar godrnja kot kakšen mačkon. Še dobro, da ne zna brati, da bi prebral kako ga primerjam z mačkami. Saj bi se mu kar odpeljalo  ;D. Mačke - njegova velika, gromozanska slaba točka. Za mačko bi pa tudi čez balkon skočil, le če bi si znal stol podstaviti  :P

_Tai_

• *
« Odgovori #299 : 03 Julij 2007, 14:21:05 »
Aha no potem smo na istem Soli :)

Tudi pri nas je bilo okoli 3 tedne...čisto malo...potem nič...sedaj pa kar 'odpada' :)
Ravno sedaj se greva skrtačit :)

Kar se pa muc tiče...največja grozota na svetu :D ..sobo z balkonom imam v prvem nadstropju...vrata od balkona so vedno odprta...točno vem gdaj je mačka spodaj...to je renčanja...skakanja na ograjo, tuljenja...rjovenja.... muc pa res ne mara :D:D