Pozdravljena, *Pea*!

To, da se drugi kužki nočejo igrati z njihovimi gubicami, sem slišala že od nekaterih drugih lastnikov. Po moje je lahko več razlogov. Zdaj bom malo razmišljala na glas...
Naša pasma nosi rep ''pokonci'', tj. zavit preko zadka

, kar v pasji govorici telesa v splošnem izraža dominanco (v nasprotju s spodvitim repom, ki kaže na podrejenost in ''rešpekt''). To lahko iritira druge kužke. Poleg tega imajo (nekateri) šarpeji celo paleto godrnjavih zvokov (godrnjanje, ki se lahko pomotoma smatra kot renčanje), ki lahko zmedejo pasje nepoznavalce drugih pasem

.
Pejčki imajo poseben način igre. Na nek način se ''zaletavajo'' z zadki, sodeč po mojih dveh samičkah, se med igro tja tudi radi ščipajo. Drugim kužkom to najbrž ne ustreza preveč...
Šarpeji so poznani tudi kot ''človeški''psi (ang. ''people dogs''), ki imajo raje družbo ljudi kot drugih psov. Seveda pa se načeloma dobro razumejo znotraj svoje pasme in zelo velikokrat tudi z drugimi kužki.
Sem sigurna, da s tvojo psičko ni nič ''narobe''...Tudi vajin ''problem'' je po mojem mišljenju ena izmed možnih posebnosti pasme, ki jo imamo tako radi.
Dajta se pokazat s kakšno (večjo) slikico

!
Lp.