Avtor Tema: Šarpej [Shar Pei]  (Prebrano 481191 krat)

_Tai_

• *
  • Spol: Moški
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #540 : 23 Februar 2008, 12:17:51 »
Zdravo  :P

Ker nihče nič ne napiše, se bom pa kar jaz opogumil :D

Kako ste kaj? Pri nas je nehalo 'snežiti' :) ..drugače smo pa zelo vredu.. Lepo vreme in s tem seveda dolgi sprehodi in norenje :D

*Pea* , kako je kaj z vašo gubico? Si je že kaj opomogla od operacije?

Lp, Andraž

Toia.

• *
  • Spol: Ženski
  • *Pupa*
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #541 : 23 Februar 2008, 23:44:47 »
v trbovljah je eden imel dva, zdaj ima samo še enega.
pri drugem sem videla, da ima probleme s kožo, toda je pa zelo prijazen in ne bi nikomur storil žalega, v bistvu se za ljudi sploh ne zmeni, razen če dišijo po psu :D vsaj mislim tako, kajti ko je videl mene me je ovohaval in gledal s tistimi lepimi okicami, nisem mogla kaj, da ga ne bi malo pobožala ;D

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #542 : 24 Februar 2008, 15:43:49 »
Zdravo!

Toia. , super, da si spoznala pejkota :)

Mi smo pa danes izkoristili ta lep sončen dan za sprehod s prijateljevim Yorkjem.

Tai ga je super sprejel, tako da je dobil še enega prijatelja samčka   :P ...Lepo, da je spoznal, da niso vsi samčki en velik Bav-Bav  >:D

(edino, kar ga je očitno motilo je bilo to, da ni vedel kako se z Yorkijem igrati...Tai je preveč 'tumpast' , Yorki pa premajhen, da bi ga lahko s tacami mendral, grizel itd) :D ... Drugače sta bila pa 2 velika faconarja :)

Še dokaz...

Lp, Andraž

All I want is you

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #543 : 24 Februar 2008, 19:05:56 »
Pri nas pa še sneži vendar smo tudi ementalasti  :D  :-\ pričakujemo še gonitev tako da smo dobili v teh dveh mesecih all inclusive  :o  :P

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #544 : 25 Februar 2008, 19:32:43 »
Ojla!

Tai
Naša Pea si je že kar opomogla od operacije. Sedaj ne šepa čisto nič več, tko da smo si danes tudi privoščili en krajši sprehod. Je bilo kar težko zdržat 5 tednov doma, je blo kr mal za znoret. Današnji prvi sprehod je bil kar naporen, saj je vlekla je kot nora >:(, ampak ji je trenutno še oproščeno, k ni bila tok časa na sprehodu. Mislm, da bo treba zdej kr na trdo z njo delat, da bodo sprehodi spet normalni, no saj upam, da bodo ???.

Lp

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #545 : 28 Februar 2008, 12:02:59 »
Oj. Končno zbrala pogum, da se Vam pridružim. Sem lastinca 11 mesecev stare gubice z imenom Gucci. Itak kot vse vaše je tudi on prava mazica. Večjih težav z njim nimamo, se je pa pojavil sedaj problem pri obiskih. Kot majhen otrok se drži načela POKAŽI VSE KAR ZNAš in pritegni pozornost. Skratka skače, nosi igrače, laja in je pravi  >:D. Ko obiski oddidejo postane angelček- kao a ni fajn, ko so odšli. Kak predlog?  Hvala za odgovore

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #546 : 28 Februar 2008, 12:04:21 »
Aja pa še to Tai - kaj naj reče pravi lepotec :-*

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #547 : 28 Februar 2008, 18:55:14 »
Zdravo!

Mr.G, najprej dobrodošla med nami  8)
Zelo smo veseli, ko se nam še kdo pridruži :D

Najprej pa še to...Pomoje vsi nestrpno pričakujemo fotke...tako, da te lepo prosim, če nam kakšno pripopaš :D

Sedaj pa k stvari :D ...

Kar se obiskov tiče...če skače na ljudi...to ni nič narobe...edino kar je, je to, da kakšnega to pač moti, se psov boji, jih pač ne mara...če bi skočil na kakšnega od nas naprimer, bi bili pomoje vsi zadovoljni in ga fajn premečkali :D ...ker pa niso vsi ljudje takšni, ti lahko svetujem to:

-ko se je že v zraku, da bo skočil na osebo, ki pride k vam na obisk, naj se ta odmakne, tako da bo padel mimo in ga pohvali ko bo na tleh.
-če že dobro pozna besedo FUJ, ali pa NE, mu naj to reče predn skoči nanj in če ne bo skočil, ga naj zopet poboža in pohvali.
(vem, da bo malo več truda potrebno, ampak vem, da ti bo uspelo  ;) )

Glede tega 'Pokaži kaj znaš' , mislim, da smo se vsi že velikokrat s tem srečali :D ...zavedati se moramo, da so naši pejčki eni klovni, kateri hočejo pokazati vse dobre in slabe stvari ki jih znajo... Dobre so te, da se obiskom fajn prikupijo in se cartajo, slabe pa te, da začnejo špičiti neumnosti, kot so npr. te, ki si jih sama omenila :D ...zvlečejo vse igrače ki jih imajo, norijo okrog mize, itd., skratka hočejo biti v središču pozornosti  >:D (to jim pa seveda v veliki meri, vedno uspe :D )

Tai se zahvaljuje za kompliment  :D

*Pea*

Super, da si je gospodična že fajn opomogla!

Vrjamem, da je bilo težko zdržati 5 tednov pri miru, ampak se bo že privadila na nov ritem...lepo počasi pa bo. Začne se kot z mladičkom in tako bo spoznala, da se bodo sprehodi vedno daljšali. Tako da brez skrbi! :D

Lp, Andraž

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #548 : 29 Februar 2008, 08:41:32 »

Oj.
Tai hvala za odgovor. Smo že včeraj lahko preiskusili tvoje nasvete pri obiskih. Ni bilo popolno, ampak napredek je bil viden. Čeprav je potem, po kakšni uri našega čvekanja, ugotovil, da se dolgočasi in je že spet začel zganjati vragolije.  :P
 Drugače pa sem si danes za silo uredila moj album..kjer lahko pogledate slike našega Guccija.
http://www.moj-album.com/uredi/tejarokgucci/
( Ne znam drugače prikazat linka..upam da bo ok  ;)?

*PEA*
Tudi jaz sem vesela, da je z vašo gubico vse ok. Verjetno je bil res naporen čas okrevanja..Boste pa sedaj bolj uživali..
Vsem želim lep dan in še lepši vikend  :)

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #549 : 29 Februar 2008, 08:46:07 »
Tole bo verjetno bolj pravilen link: ::)

http://tejarokgucci.moj-album.com/

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #550 : 29 Februar 2008, 09:29:40 »
MR.G dobrodošla in pozdravljena tudi z moje strani. Gucci zelo simpatičen kužon, meni še toliko bolj, ker je horse, saj sem nad njimi veliko bolj navdušena  ;D.
Ko gledam vaše fotografije imam občutek, da imam čisto drugo pasmo. Vaši so tako "scartani"  ;D, moj se pa še božati skoraj ne mara. Popolnoma samosvoj, individualist, najpametnejši in najlepši  :o - saj se petelini na vsakem koraku in želi dokazovati svoj šarpejevski karakter. Veselje pokaže, ko se vrnemo domov, takrat se okrog vsakega vrti pol minute in potem nazaj na svoj prostor, kot, da se ni zgodilo nič  ;). Obiskov ne mara, čeprav na zvonec odreagira tako, da je vedno pri vratih prvi, da se prepriča, da niso vlomilci  :), potem so pa zanj nezanimivi, saj je do vseh nepoznanih ljudi nezaupljiv in aroganten. Tako, da imam občutek, da bi se v krizni situaciji postavil na mojo stran in me tudi branil.
Skratka njegov karakter, pisan na mojo kožo  :o.

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #551 : 29 Februar 2008, 11:06:58 »
Hvala Soli za pohvale.
Naj povem, da je tudi naš Gucci vedno prvi pri vratah, ko pridejo obiski.. A jaz predno odprem vrata, mu ponavadi navdušeno govorim lej kdo je prišel inp. Tako, da po mojem odzivu ve, da je vse ok.( Mogoče sem preveč navdušena nad obsiki in se zato potem tud on preveč navdušeno vede? ??? )
Drugače pa je tudi on do neznancev "aroganten". V bistvu je tko radoveden po eni strani..se rad okrog obrača za ljudmi ali jih počaka na cesti  ::), ampak ko pridejo do njega...ga ne zanimajo več..tudi tega, da bi ga neznanci pobožali, nima preveč rad... Razen pri otrocih je izjema... Te naravnost obožuje..

Pa se ne sekiram preveč zaradi tega , ker vem kakšen je do mene in mojega fanta... Včasih mu pravim kar »mala pijavka«, ker skoz raca za nama in iskoristi vsako minuto na kavču, da se malce prisloni in pocrklja.
Lp, Teja

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #552 : 29 Februar 2008, 11:27:40 »
Hehe soli, Lee je pa ja že odrasel ''gospod''  ::), ne pa naši mulci...  :P A ko je bil majčken je bil tudi tako ''snobovski''?
Lota je bila od nekdaj ''vrtavka'', ampak samo do mere, ko njej paše. Ona lahko skače, ona lahko ''lupčka'', ona lahko pleza v naročje, nosi igrače...Če se pa gospodične kdo ne zanima, se obrne stran od njega in je nima kaj božat  ::). Večinoma je tako, da ob obiskih ''ponori'' od veselja, tudi če ona pride h komu v stanovanje, zunaj na cesti pa je do neznancev ignorantska, včasih radovedna. Ru pa je spet druga zgodba. Ko je bila mladiček, je ob obiskih nekako užaljeno odracala v kuhinjo in sede strmela v steno ali okno, s hrbtom proti oknu. Zdaj se je malo uravnala po Loti, je pa bistveno manj v ekstazi, ko dobimo obisk. Na cesti pa isto kot Lota- do neznancev zvečine ignorantska ali radovedna.
Obe sta najina zvesta ''priveska'', ampak tu je mogoče situacija malo drugačna- Ru je bolj pogosto (beri: vedno in povsod) nastrojena za crkljanje in igranje, Lota pa si rada  vzame tudi svoj mir...Včasih je po cele tedne ''resna dama'', tudi doma, potem pa jo ''utrga'' in je spet cela klovnovska...Ru pa je doma vedno klovnesa s srcem in dušo.  :P
Kakšni vsestranski karakterji so tile naši šarpeji...

MR.G, dobrodošla. Luškan pejko.

*Pea*, tudi mene veseli, da je z malo vse v redu  :).

:-* vsem gubicam!

Mama_pei

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #553 : 29 Februar 2008, 13:09:53 »
Mr.G, dobrodosla med ljubitelji gubic, jaz bi rada samo  v vednost napisala, da je Gucci polbrat od solinega Leeja, imata namrec istega oceta, tako, da vsaka podobnost med njima ni nakljucna)
lep dan vsem ljubiteljem in pocohajte svoje gubice.

mama pei in banda...po dolgem casu spet malo online...

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #554 : 29 Februar 2008, 13:32:49 »
No, lepa reč, smo v žlahti  :o! Saj zato mi je pa padel v oko. Zgleda, da je moj pesjanarski občutek vedno bolj izostren. Sicer pa ljubiteljica vseh psov od malih nog  :)
Je pa tudi res, da je bil Lee do pred pol leta bolj zaupljiv in veliko bolj radoveden. Zdaj pa je očitno že precej resen  :P.

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #555 : 29 Februar 2008, 13:51:01 »
Soli se priporočam za kako sliko..
Upam, da bo tud naš Gucci šel po Lee-jevih stopinjah.. in se bo malo zresnil  ;)

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #556 : 29 Februar 2008, 17:52:13 »
Dan!

Teja res super, da si se oglasila tukaj gor...Čim pride na forum kakšna nova gubica se vsi nahitro zberemo  >:D  :o

Ko sem prebral post od Soli sem opazil veliko podobnost med karakterjem Lee-ja in Tai-a. Tudi Tai ni nevem kakšen ljubitelj crkljanja...ko pridem domov skače po zraku, tuli, rjovi, se zabija v omare, skratka vse možno...potem se umiri, jaz počepnem, me preslini (rad gricka moja ušesa?)  :o in potem je spet sam svoj mojster :)

Pri ljudeh je enako. Dlje se pusti božati le mojemu dobremu prijatelju, katerega pozna od dneva, ko smo ga šli iskat. Drugače pa le povoha, če mu je gdo reees ušeč se mu pusti za par sekund božati, potem se pa sam umakne. Mislim, da se kar drži načela: Do ljudi precej zadržan in previden.

Opazil sem pa tudi, da počasi 'odrašča'. Bliža se namreč drugi rojstni dan :) Prej je mislil, da je edini kuža na svetu in da se vse vrti le okoli njega. Pri samcih je bil kar problem. Imel je le enega prijatelja in do sedaj ni sprejel nobenega več.

V zadnjem mesecu je dobil pa še 2. In to oba samčka :D res pa je, da sta oba zelo lepo vzgojena, nič napadalna, tako, da ju je takoj sprejel brez problema. Pri samcih ki pa ga narenčijo se pa zgodba obrne. Takoj nakaže, da zna biti tudi on ena baraba :D

Mr.G , Gucci je pa en velik cmok :D

Lp, Andraž

All I want is you

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #557 : 01 Marec 2008, 10:29:17 »
Madonca ste se razpisali, da sem komaj utregnila vse prebrati.
Najprej MP.G. dobrodošla med nami in sevda čim več piši poročaj sprašuj in obveščaj kaj vse počne tvoj pejko da se nasmejimo še vašim prigodam.

No pri nas še sneži  >:( upam da se kmalu neha saj imam občutek da sem se rodila s sesalcem v roki  :o ne spomnim da je že kdaj tako sipalo z Daisy kot tokrat ampak bo že. Najlepše je ko v sobo sije sonce in se naša dama veselo strese  >:( ko vidiš vsako dlako na kateri konc cilja da se vsede.  :D ampak konec koncev to vse spada zraven a ne  :P

Pri nas pa je takrat ko pridejo obisko zelooo pestro. Najprej skakanje in skakanje ter nato še skakanje od veselja  :o ko se umiri pa hodi sem in tja iz dnevne v kuhinjo in nosi kazat vse igrače ki jih je bila deležna potem želi z njimi zamotiti družbo  ::) mogoče ima občutek da so naši pogovori dolgočasni ne vem  :-\  :-[ no predvsem pa vsak trenutek izkoristi da koga poljubčka s tem pa nikoli ne varčuje.  ::)  :-\  Saj ni nič narobe če se obiski ne bojijo psov kadar pa pride kdo ki ni njihov največji oboževalec pa je malo nerodna situacija ampak uredimo tudi to.

Sedaj trenutno spi ob meni ker se je utrudila ker je danes imela pomembno nalogo. Želela je pregrizniti pleteno vrv  :D  :D  :D no in sveda počitek je nujen  :P  ;)

Mama Pei lepo pozdravljena in vračamo pozdrave s Koroške ter seveda tudi vsem ostalim  ;)

m_tejch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #558 : 01 Marec 2008, 11:03:13 »
Heeeeeeeeeeeeej MR.G, dobrodošla na pesjanarju!Je bil že čas da se nam pridružiš in napišeš kaj veš o Gucciju  ;)
lep pozdrav Mateja  ;)

Lemon.aka.Fruit

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #559 : 01 Marec 2008, 14:13:14 »
whoa.. koliko odgovorov se je res zbralo  :o .. prvo kot prvo, dobrodošli Mr. G  :) .. kot drugo. .lepe slikice Andraž.. pa sej to itak že veš..xD
in naj še jaz povem da Maia raztresa svojo dlako že od decembra.. imam občutek, da se to sploh ne bo končal.. x.x nonstop samo sesamo..  >:(

in ko berem vaše prigode pejčkov z neznanci ali obiski moram reč da je Maia čist ista.. ko pozvoni pri vratih takoj steče nalajat "vlomilce".. pa četudi je samo mami, ki je šla pred 5. minutami po pošto in pozabila kjuče od vrat..  ;D ..pa ko sve z Maio na sprehodu.. še posebi večerna tura.. ko je bolj temno, pa mogoče pride nasproti kakšen sosed oblečen v črno debelo bundo s kapo in šalom.. jezus.. to renči kot da ga bo požrla.. seveda mu potem skoraj da skoči v objem ko spozna da je to isti gospod ki jo je prejšni dan čohu..  ::) ..sicer pa nikoli ne išče kakšne pretirane pozornosti ko pridejo obiski.. prvo jih pride "povohat". .in takoj ko kdo stegne roko da bi jo pobožu, se umakne in gre na svoj prostor.. seveda je čisto druga zgodba ko obiski odidejo.. takrat se razživi in začne grickat za noge in roke dokler nisi primoran se igrati z njo..  ;D

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #560 : 02 Marec 2008, 22:14:41 »
Mr.G dobrodošla tudi iz moje strani :), tudi jaz sem še skoraj novinka na tem forumu. Zelo lepo gubico imaš, res je prekrasen sharpei. Zelo je fajn, da nas je zmeraj več na tem forumu, saj od vsakega nekaj novega zveš.

Jest pa z našo Peo in z njeno dlako nimam še nič problemov ???, ji sploh še ne odpada... zaenkrat še ne. Tko, da še sploh ne vem kako to zgleda, ko bo dlaka začela odpadat, najbrž res vsak dan sesanje in podobno...  ;D

Danes je bil res prekrasen dan za naše gubice in njihovo skakanje. Naša Pea se je po dolgem času igrala :o in norela s psičko Lily (stafordko), s katero se zelo, zelo dobr razume. Prov vesela sem, da smo našli družbo za našo Peo, saj sem že skoraj obupala, da Pea ne bo imela pasje družbe, saj se skoraj noben pes do sedaj ni hotel igrati z njo.  Ker pa trenutno nima skoraj nič kondicije, je bila po nekaj minutah že zelo zadihana, kaj šele po uri skakanja... Sedaj že nekaj ur tako trdno spi, da je tudi ne premakneš. ;)

Lp, Katja

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #561 : 02 Marec 2008, 22:23:19 »
*Pea* , no super, da je tamala že boljše :) in da uživa z Lily :D

Kar se pa dlake tiče... Kakšnemu šar peju zelo odpada dlaka, kakšnemu pa manj.. Eni so kot mi temu pravimo 'ementalarji' - celi luknjasti, drugi pa skoraj nič... tako, da mogoče Pea pade v to drugo 'vrsto' :D

Lp, Andraž

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #562 : 03 Marec 2008, 10:38:52 »
Hvala Pea za pohvale. Tudi vaša je  :-*

Kar se dlake tiče tudi mi z Guccijem še nimamo težav. V zadnjem času se mu  tu pa tam po hrbtu pojavljajo drobne črne lunkjice, samo ni pa krize. Tako da zaenkrat pospravljamo samo njegove igračke, brišemo po tleh njegove "slinaste" sledi inp. ::)

Včeraj smo iskoristili prelep sončen dan za pohod,tudi danes nameravamo biti aktivni 100 na uro, saj je baje napovedano slabo vreme  ???

Lep začetek tedna, Teja

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #563 : 11 Marec 2008, 09:13:02 »
Dober dan gubice :)
Jest imam pa eno vprašanje ???
Naša Pea se zopet goni in to že drugič :-[, stara je pa komaj 9 mesecev. Prvič se je gonila že pri 6 mesecih, zdej pa spet :o. Torej so od prve gonitve minili le 3-je meseci. Ali mislite, da je to čist normalno in ali je možno, da je na to vplivala cepitev (pred nekaj dnevi smo jo cepli proti steklini)?

Lp, Katja

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #564 : 11 Marec 2008, 11:58:39 »
Jaz ti sicer težko svetujem, ker imam samca in s samicami nimam izkušenj. A vseeno na tvojem mestu bi se obrnila na vzreditelja, ker meni ni to čisto OK  :(, ali na veterinarja.

Mama_pei

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #565 : 11 Marec 2008, 13:23:46 »
Dober dan gubice :)
Jest imam pa eno vprašanje ???
Naša Pea se zopet goni in to že drugič :-[, stara je pa komaj 9 mesecev. Prvič se je gonila že pri 6 mesecih, zdej pa spet :o. Torej so od prve gonitve minili le 3-je meseci. Ali mislite, da je to čist normalno in ali je možno, da je na to vplivala cepitev (pred nekaj dnevi smo jo cepli proti steklini)?

Lp, Katja

Pozdravljena Pea, naj se oglasim jaz, ker imam najvec izkusenj z gubicami, mislim, da ni treba nobene panike, ker se to vcasih tudi zgodi, da se psicki zacne nova pojatev komaj tri mesece po prejsnji, najveckrat se to zgodi v prvem letu starosti.

Nasa Beti je imela prvo pojatevi pri devetih in naslednjo pri 12tih mesecih, in smo bili cisto panicni, leteli k veterinarju, ki se je nasmejal in rekel po odvzetem brisu, celice so odlicne in pripravljene na oploditev. K sreci se to ni zgodilo, mi smo naivno verjeli, da se je poskodovala ali da je kaj drugega narobe. Bilo je to davnega leta 1993. ampak sem si to zapomnila za celo zivljenje. Moje mnenje je , da bodite pozorni tri tedne kolikor pac ponavadi pojatev traja, in potem spremljajte kdaj bo naslednja. Nasi Beti se je potem uravnalo in je vsako naslednjo pojatevi imela tocno na sest mesecev. Sem prepricana, da bo s Peo tudi vse v redu.

Srecno.
Mirjana
www.golding-kennel.com
www.sharpei-klub.si

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #566 : 11 Marec 2008, 14:16:34 »
Odgovor s prve roke in sigurno najboljši  :).

Blagor vam, na 6 mesecev  ;), naš bi se pa "gonil" in "petelinil" 365 dni v letu  :o.

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #567 : 11 Marec 2008, 19:10:30 »
Hvala za odgovore :), ker sem že mislila da je lahko kaj narobe z našo Peo.

Lp, Katja

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #568 : 12 Marec 2008, 10:23:52 »
Jaz bi se tudi Mami_pei še tule zahvalila za vse njene dragocene nasvete. Nam so vsekakor ''prišparali'' marsikatero neprespano noč in prevožene kilometre panične vožnje do veterinarja  ;).

Sem šla pa zdaj (seveda  ::)) takoj brat, kako je s temi ''nerednimi'' ciklusi pri psicah in glede na ''Domači veterinarski priročnik pasjega lastnika'' večina mladih psic razvije normalne intervale z dozoritvijo. (Psica naj bi bila ''zrela'' nekje okrog 2. ali 3. leta starosti, odvisno seveda od pasme in genetske predispozicije.)
''Tihe'' gonitve (ki jih morda ne opazimo in mislimo, da se psica ni gonila), daljša odsotnost gonitve, hitrejši pojav ipd. (evo, soli, tebi se pa ni treba s tem ubadat  ;D)...naj ne bi bili problematični pri ''mladinkah''.

Kot zanimivost: pravilo ''5-9 mesecev med gonitvijo'' je pa tudi bolj splošno, ker se nekatere psice gonijo tudi na 4, 10, 12 mesecev...Basenji-ke in križanke z volkom naj bi se gonile 1-krat letno.

Lp in  :-* vsem gubicam.

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #569 : 13 Marec 2008, 19:08:42 »
Zdravo!

Najprej... CH, dame so za pojest  :-* ;) ...Ru je že prava velikanka! :)

Ker sem toliko jamral, da ni nobenega šar peja v Postojni... Smo ga dobili :D ...10 km iz Postojne, ampak je vseeno blizu :D ...je pa samička, stara pol leta...kot nalašč za našega divjaka :D

Ko se naslednič srečamo, prilepim fotko..

Uživate v toplih dneh?

Pozdrav vsem ostalim!

Andraž