Avtor Tema: Šarpej [Shar Pei]  (Prebrano 482320 krat)

olima

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #750 : 17 Junij 2008, 10:04:30 »
sej mene ne moti čisto nič, le malo me je zbodlo ko so drugi rekli: "kje si ti mali smrdljivko"  ???  - ne veš kaj bi si mislil na začetku, zdaj bom pa rekla tko k vi: če ti kaj ni všeč - adijo....

učki so pa stalno (2-3x na dan) za obrisat - bomo videli 24.6. imamo cepljenje proti kugi in bom veterinarja vprašala za mnenje

Ali kdo obiskuje veterinarsko postajo (malo belo stavbo) na Cesti v Mestni log Ljubljana-Vič - da vidim, če so seznanjeni z našo pasmo, ker ponekod opozarjajo, da nekateri veterinarji ne poznajo dosti težav shar-pejev - meni pa je ta lokacija dosti pri roki

LP Oli

*Pea*

• *
  • Spol: Ženski
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #751 : 17 Junij 2008, 13:25:53 »
Imaš prav, da veliko veterinarjev ne pozna dobro pasme shar-pei in velikokrat ne ukrepajo pravilno, saj ne poznajo dobro pasme :-\. Moje mnenje je, da moraš paziti glede učkov in veterinarjev, ker nekateri naredjio iz tega bav bav in bi takoj operirali, tako da se prej o tem pozanimaj. Ker mislim, da učki so pa res zelo občutljiva stvar in ne bi bilo dobro da bi kdo kaj zafrknil :(.

Meni, ker sem tudi iz Ljubljane, so priporočali kliniko tristokosmatih, ker naj bi dobro poznali pasmo in njihove težave. Drugače sem s kliniko zadovoljna, res pa je da se je meni pri zadnjem obisku kar malo klinika zamerila zaradi njihovih računov, torej kaj ti zaračunajo in kaj v resnici sploh naredijo. No, npr. tak problem sem imela prejšnič, ko so mi zaračunali stvari, dejansko ji pa naredili sploh niso ampak, ker je bil s Peo moj fant in ne jest, seveda se mu račun ni zdel prevelik, glede na zdravljenje, ki so ji ga naredili. Zato sem pri pregledu to tudi povedala, a kaj ko jim tega nisem mogla dokazati.  Šlo se je za čiščenje sluhovoda, kar se mi zamalo zdi, da če računajo čiščenje sluhovodov, ga naj še res ščistijo >:(, ne pa da nič.
No pa še to: Ko smo obiskovali kliniko dr. Matka, si npr. po nekem zdravljenu prišel na pregled čez kakšen teden, in ti seveda pregleda niso računali :) (torej, da ti je povedal ali je vse ok) seveda pa je v Ljubljani čisto drugače, saj ti vsak pet minuten pregled po zdravljenju zaračunajo, da ti veterinar reče " S peo je pa vse OK", najbolj zamalo se ti pa zdi, ker enkrat ga zaračunajo, drugič pa ne, najbrž je to odvisno od dneva in počutja veterinarja :D

Upam, da nisem preveč kritična, ampak tako nažalost je

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #752 : 17 Junij 2008, 18:42:31 »
ja pri ockah res pazi, ker so veterinarji res razlicnega mnenja. jaz najbolj zaupam dr. matku kr je "dal skozi" vrjetno najvec shar pejev od vseh. tudi meni ni topolsica blizu. se vozim do tja ves kot uro, ampak bolse to, kot pa da mu kdo "zafrkne" njegove ocke. ce so ocke 2-3x na dan za obrisat po moje ni vredu. terryeve ocke so ble samo malo bolj rdece pa proti veceru si mu jih mogo obrisat pa jih je blo treba vseeno sivat. kaj tece mu iz ock?al ma zaspancke?pa do 24.6. je se kr dolgo. ce mislis, da je lahko kaj narobe z ockami iti prej do veterinarja, ker pri ockah ze 1 dan lahko dosti pomeni. kaj vas kuza tudi kdaj miži?ker te pa ti res priporocam, da gres cimprej do veterinarja.
kaj operirajo lahko samo spodnjo veko ali zgornjo tudi?pea kaj pa boste naredili z drugo ocko?bodo se 1x operirali?dr. matko nam je zdaj nazadnje ko mu je sival veke rekel, da desna ocka je super leva pa tudi ni tak slaba. zdaj pa cakam ponedeljek, da vidim kaj bomo naredli.

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #753 : 17 Junij 2008, 20:44:33 »
Kokr sem jest razumela dr. Matkota se ne da operirati zgornje veke ???, ampak samo spodnjo. Uček jo sedaj nič ne draži, tudi ne mižika, le bolj zaprtega ima proti drugemu učku. Če bo slabše bomo najbrž še enkrat probali s šivi, drugače pa z operacijo, ampak se mi zdi, da ji šivi ne bodo čisto nič pomagali, ker če bi ji, bi ji že prej, ko jih je imela.

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #754 : 18 Junij 2008, 00:51:39 »
ja jaz sem ga tudi tako razumela, da se operira samo spodnja veka. ampak spodnje veke ma terry ok. problem so pac zgornje ki mu zaradi gub silijo naprej. on ma zdaj tudi na pogled obe ocki ok je pa desna vseeno bolj zaprta od leve. bomo vidli kaj bomo uredili v ponedeljek.

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #755 : 18 Junij 2008, 08:20:40 »
Ja tud Pea ima spodnjo veko čist ok, tudi pri njej je samo zgornja veka problem.

MOJCHI

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #756 : 18 Junij 2008, 19:48:23 »
Naša moja pa je veke imela preventivno zašite še preden smo jo dobili- torej kmalu po rojstvu in takih problemov hvalabogu ne poznamo.
Z grizenjem oz. bolj z nošenjem copat naokrog smo imeli kratkotrajno izkušnjo a jo je ta minila, ko smo ji nabavli OGROMNO igrač in kostk(pri slednjih moraš biti pri tok majhnem še zraven).
Kopamo se načeloma enkrat na mesec in pol oz. če smo zelo umazani,blatni pa takrat...To pa s šampon za občutljive kužke iz naravnih sestavin in nimamo nobenih težav z izrazitim vonjem.

tjas

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #757 : 18 Junij 2008, 20:13:49 »
Hej,

Mojchi danes pa tvoja Moja dobi eno malo navihano  >:D!  A ne?  ;D :o :P 8) ::)
Potem bi se pa lahko zmenili, da gremo Moja, Pea, Tara in Eli na sprehod?  ::)

tjas

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #758 : 18 Junij 2008, 20:31:54 »
Hej,

Mojchi danes pa tvoja Moja dobi eno malo navihano  >:D!  A ne?  ;D :o :P 8) ::)
Potem bi se pa lahko zmenili, da gremo Moja, Pea, Tara in Eli na sprehod?  ::)
Se opravičujem zamenjala sem datume, danes teden.  :-[

MOJCHI

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #759 : 18 Junij 2008, 22:59:17 »
 :) ja točno nasl. teden bomo dobil novo družbico...
     že neskončno pričakovano...
      seveda se bomo zmenili in šli na kak potep...
        s kje pa sta vidve?

tjas

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #760 : 19 Junij 2008, 07:12:50 »
Iz Rudnika sva midve s Katjo-Pea.  ;)

Mojchy zdaj pa hitro prilimaj kako fotko od Moje, da ne bova smetile teme Shar Peiov.  ;)

MOJCHI

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #761 : 19 Junij 2008, 13:09:55 »
PRIJATELJČKI:

(http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/6/19/f_DSCF2390m_67a8a29.jpg&srv=img28)

olima

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #762 : 20 Junij 2008, 09:37:00 »
čudoviti peseki, ni kaj

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #763 : 20 Junij 2008, 22:38:25 »
lepa sta!skoda da ni malo vecja slikica.
jaz pa sem danes terryu kupla novo igracko. taka gumjasta kost na vrvici oz samo polovica kosti, pa se je terry boji ??? niti povohat je noce. kake igracke majo kaj vasi kuzki radi?ker terry ma rad samo tako vrv pleteno. ce mu zogico vrzes vcasih sploh ne pogleda kaj leti zogica, da bi pa do njej sel al pa jo celo v gobec dal to pa tak sploh ni sans :o

_Tai_

• *
  • Spol: Moški
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #764 : 21 Junij 2008, 09:18:25 »
Lepa kužona  ;)

The great one: pri nas najbolj 'zažge' pletena vrv, palica, ali pa žogica :) ...kar je pa smešno, je pa to, da ko sva zunaj na sprehodu, mora res imeti dan, da ga katera od teh igrač zanima. Pred hišo bi mu lahko kamen metal pa bi ga tekel iskati, v gozdu pa niti vozla ne mara :D (je očitno drugo vse bolj zanimivo)  >:D

Če se igrače boji, mu poskušaj to igračo 'narediti zanimivo' ...vleči jo po tleh, mahaj z njo, (zraven seveda sodijo tudi vzpodbudni vzkliki) :D :D ...in bo mogoče za to igračo zgrbil. Potem pa veliko pohvale in igra.

Ko greva midva v Zoo center v Postojni, bi Tai imel čisto vsako igračo, ki jo imajo na policah. Če pa mu jo kupim, je pa doma niti povoha ne :D (tako, da imamo ene 3 čisto nove)  >:D

Lp, Andraž

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #765 : 21 Junij 2008, 10:06:44 »
ja zunaj tak ni sanse, da bi pogledal. ampak niti no je noce. vlacla sem to igraco po tleh pa tekala zraven pa ne vem kaj vse pa se je gospod samo lepo vsedo pa me gledal kot da sem jaz cudna :o no mogoce je mel vceraj taksen dan po bo danes bolje.

MOJCHI

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #766 : 21 Junij 2008, 21:44:51 »
The greate one: sej, če klikneš na fotko dobiš full size. Glede igrač pa mi imamo večino njih iz pliša oz. take mehke, ko gumijastih ne mara tako zelo te pa naravnost obožuje. Smo šli zadnjič v lunapark in  sm dobila 4 pliškote seveda sem jih dala moji in se ne loči od njih...drugače pa je pletena vrv tudi pri nas oboževana...

Aja pa še nekaj me zanima: a se vaše gubice v prisotnosti drugih psov tud začnejo zelo slinit?

LP

MOJCHI

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #767 : 21 Junij 2008, 22:02:06 »
Pa še ena slikca... ;D

(http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/6/21/f_DSCF1385m_b120a67.jpg&srv=img32)

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #768 : 22 Junij 2008, 09:16:31 »
ja nas terry ma tudi zelo rad take mehke igrace. ampak tak da bi sel po njo ce mu jo vrzem pa spet ne :)
to da bi se pa slinil v prisotnosti drugih psov pa nisem opazla. slini se samo ko pridema s sprehoda :D sem pa slisala od ene kolegice, ki hodijo skupaj v šolo z eno shar pejko, da ji morajo lastniki vedno nosit brisačko zraven ker se tak slini ???

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #769 : 22 Junij 2008, 09:17:23 »
mojchi zelo lepega kuzeka mate!

OLII

• *
    • http://oliver08.moj-album.com/
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #770 : 23 Junij 2008, 19:21:03 »
Oj!
KAko ste kaj vi in vaše gubice v tej vročini?  ;D. NAš Oliver sam spi.  ::)
Danes je bil na čipiranju, ker čez tri tedne gre prvič na morje.

Tu pa še ena slikca našega zaspančka.

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #771 : 23 Junij 2008, 23:16:34 »
nas tudi samo spi. vec ne ve kam in kak bi se vlego, da bi mu blo cimmanj vroce. uzivajte na morju. me zanima ce so bo vas oli se odlocil in zaplaval :)

MOJCHI

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #772 : 24 Junij 2008, 17:38:05 »
Moja tudi velik spi pa ful malo poje...  :(  Kako pa kaj vaši navihančki?A jedo isto ali manj?

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #773 : 24 Junij 2008, 18:29:48 »
Ojla!

NAš Oliver papca oz. žre ko prej. ;D.
Ga vročina sploh ne moti, sam da je jesti. :) :)

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #774 : 24 Junij 2008, 23:38:57 »
terry-ju pa se na vecer apetit poveca :) cez dan noce jest oz poje njegov zajtrk nekje ob 6 zvecer in pol ob 11 se vecerjo. ocitno mu zdaj tak pase. sem najprej misla, da bo zdaj pac samo ob 6 jedo in bo to vse ampak zacne okrog 11 hodit okrog sklede in samo isce in ko dobi z veseljem zmaze ;D zdaj pa mi je na vecer spil skoraj celo skledo vode, tak da me zanima kak bomo kaj spali ponoci :-\  ponavadi spi tako dolgo kot jaz. tudi do 11 mu ni problema. 2 dni nazaj pa se mi je zvecer tudi spil tolko vode kot danes in je priso do moje postelje ob 6 zjutraj pa me vohal po obrazu, da me je prebudil ko pa sem odprla oci pa je tak veselo z repom migal :) drugace pa smo bili v ponedeljek pri veterinarju in ima pri skoraj 6 mesecih 19.5 kg :) taki lepi misicast je postal. :)

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #775 : 26 Junij 2008, 14:52:04 »
Zdravo!

Pri nas v teh pehlenskih dnevih, ne jemo tako kot ponavadi. Zjutraj greva na sprehod, potem nekaj malega   
poje okrog 10-ih, in še vsake toliko po malo. Zvečer, pa tudi Tai dobi apetit, še posebej po daljšem sprehodu, ko  se že kar lepo ohladi :)

čez dan, se pa tako ali tako hladi na balkonu v senčki, še raje pa v sobi, na hladnem parketu  8)

Lp

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #776 : 27 Junij 2008, 10:32:33 »
Hej!

Podobno kot vaše gubice tudi naš Gucci večino dneva prespi, proti večeru pa oživi..Pa kdo bi mu zameril..saj je res vroče..
Sicer smo bili čez vikend ob vodi, a tudi letos gospodič ni začutil plavalne žilice  ;).. Tako da je jezero gledal od daleč oz. si je zmočil le nogice.. ::)
Pripenjam par slikic:

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #777 : 27 Junij 2008, 10:34:38 »
Še dve  :P

lp, teja

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #778 : 27 Junij 2008, 14:26:22 »
Oj!
Jo, kak je lep gucci. :). Ja naš Oliver je tudi živahen pol zvečer.
Imam eno vprašanje, zdaj mešam nutro hrano s pro planom (losos, riža). Zaenkrat vse ok. Včera sma kupla v Avstriji pro plan Large lamb and rice. Pol pa vidim na embalaži, da je to za velike pasme. A mu lahko devam to hrano? Sem spregledala, da je pisalo LArge.

Lp
Mihaela

Še ena slikca od Oliverja, kako se hladi ponoči na balkonu.

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #779 : 27 Junij 2008, 15:25:35 »
Mr. G: Tale vaš Gucci je res en velik simpatiko :D

OLII: Tudi Oli je že kar zrasel, odkar sem nazadnje videl njegove fotke :)

Mi imamo Pro-Plan large Lamb&Rice in nimamo nobenih problemov. Mogoče je sedaj, ko je še manjši dečko, bolj priporočljiva hrana za to kilažo katero ima, ampak to je le moje mišljenje. Če se motim naj me prosim gdo popravi.  ;)

Lep, soparni pozdrav :D