Avtor Tema: Šarpej [Shar Pei]  (Prebrano 478824 krat)

_Tai_

• *
  • Spol: Moški
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1020 : 06 Oktober 2008, 14:04:48 »
Jaz bi dodal samo še to, da ni ravno vredu kar naenkrat menjati preveč različnih vrst hrane, ker so nekateri kužoni malo bolj občutljivi in lahko nahitro dobijo kakšno alergijo na hrano. Če že boš menjala, menjaj postopno... Se pravi da to hrano katero imaš sedaj, mešaš z novo...mešaš pa tako, da daš vedno več nove in vedno manj sedanje.

Lp  ;)

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1021 : 06 Oktober 2008, 17:12:20 »
na sprehode hodima 3x na dan vsaj po pol ure pa se zmes ga peljem 1x al pa 2x dol pred blok na en travnik da lula. tako da mislim da glede na to kolko se giblje bi moral pojest vsaj merico pa pol briketov. on pa mi na dan poje pol merice briketov pa se to z muko. najprej je jedel nutra gold pa smo proti koncu meli malo problem ampak je vedno vse pojedel. nato mi je zmanjkalo teh briketov in v nasem koncu jih pac ni za dobit pa smo kupli neke brikete fitnes trainer okus duck and reis. na te brikete je bil naravnost nor. niti z vodo mu jih nisi rabo polit pa je vse zmazal v hipu. no pa nam je tega zmanjkalo in sem nekje prebrala da to naj ne bi bili tako kvalitetni briketi kot mi je rekla prodajalka pa sem mu kupla od hillsa lamb and reise. tega pa sploh ni hoto jest. ce se mu not zmesal sir al pa rio mare je mogoce malo pojedo pa se to je bolj ven poiskal sir pa rio mare. no pa sem mislila da mu pac ti briketi niso dobri pa brala sem da kr nekaj psov ne mara teh briketov pa smo kupli nazaj te trainer brikete in jih noce jest. ne enih ne drugih. zdaj sem mu dobesedno v usta stlacla pol merice briketov da je vsaj nekaj pojedel. res ne vem kaj naj, sej ce ne bi bil tak suh se ne bi sekirala ampak zdaj pa se res..... mel je ze enih 22kg zdaj jih ima vrjetno kaksnih 19 al pa se manj. je pa kr velik tako da ma res malo kg.

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1022 : 09 Oktober 2008, 08:25:40 »
The great one: je že kaj novega pri vas?

Gospodič že kaj več je?

Lp, Andraž

soli

• *
  • Spol: Ženski
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1023 : 09 Oktober 2008, 09:58:10 »
Ojla,
ima kdo kakšne sveže informacije iz Budimpešte? Kako so se kaj odrezali slovenski šar peji? Nikjer ni še nič objavljeno  :(.

lp

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1024 : 09 Oktober 2008, 14:07:01 »
vceraj smo bili v topolsici da so mu ven vzeli sive in sem mu tam kupla neke konzerve od hillsa DD in sem mu zmesala z briketi nutra gold lamb and rice pa je skoraj vse pojedel. cisto malo je pustil. pa 2x je jedel tisti dan. danes zjutraj mu naredim isto in gospod je pojedel samo pol porcije :'( je pa res da tista konzerva vceraj je bla okus raca to pa je zdaj mislim da jagnetina. no zdaj pocasi sibam v mb da kupim se te konzerve z okusom raca in upam da bo vsaj vecerjo pojedel. jaz res ne vem kaj mu je. je pa vceraj prav z uzitkom jedel pa takoj se mi je zdelo da je postal bolj poln. je pa res fejst shujsal. mel je ze 22 kg zdaj pa jih ma 17 :'( :( :( sploh ne upam pomislit da zvecer spet ne bo hoto jest. je pa drugace isto zivahen kot ponavadi.

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1025 : 09 Oktober 2008, 15:59:56 »
Soli, informacije niso več tako sveže :P:
Mladi prvak: Dragon the  Koshi Keeper you are Music in me (Španija)
Mlada prvakinj : Maka's Mischievous Misty for Yijing's ( Avstrija)

Samci: samec (ime ?) iz psarne Midnait Mijuzik (Rusija)
Samice: Svejii Veter Delfina Pallada (Rusija), BOB

the great one, imaš doma izbirčneža, kakršna je naša Lotka. Ona sicer ne izgublja na teži, ker jo podkupujem s kuhano hrano, tunino ipd... :-[ Briketov, ki jih je včasih jedla (Nutra Gold lamb& rice) samih ne povoha več- najbrž se jih je naveličala.
Če se ti zdi pripravljanje hrane zanj prezamudno, menjajt brikete, ali pa mu na zdajšnje dodajaj po žličko konzerve, ribic, ipd. kot zdaj. Pri nas se stradanje ni obneslo, zato ti ga ne bom svetovala.

Lp.

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1026 : 09 Oktober 2008, 16:28:42 »
kuhane hrane sploh noce. edino danes je pojedel cisto malo testenin ampak res malo. je na zacetku zgedalo da mu boo dobre ampak ocitno spet ni blo to za njega. brikete smo tudi ze menjavali ampak mislim da te nutra gold se najraje je, ceprav niti teh noce :-\ sem me mesala med brikete ze tudi tuno pa navavdni jogurt pa skuto pa malo poje in to je to. ce so briketi brez dodatkov pa jih niti povoha ne. stradanja jaz niti ne upam probat, ker je itak suhec pa tak na dan poje res zelo malo. vceraj je po dolgem casu normalno jedel 2 obroka tako kot more. zjutraj pa polovico porcije pa potem se malo testenin pa je ze bil danes 3x na vlki potrebi :'( res ne vem kaj naj :'(

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1027 : 09 Oktober 2008, 21:33:02 »
morem vam povedat da je terry vecerjo pojedel vse do zadnjega briketa  ;D tako da je bil priden. zraven briketov sem mu zmesala eno zlice konzerve in je vse popapcal  ;D no upam, da bo tudi prihodnje dni tako ;)

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1028 : 09 Oktober 2008, 21:34:00 »
Čakaj malo, zdaj ko še enkrat berem, mi tole dvoje ne gre skupaj:
2 dni nazaj je recimo skoraj normalno jedel. vceraj pa skoraj nic.
in
je pa res fejst shujsal. mel je ze 22 kg zdaj pa jih ma 17

Koliko časa dejansko bolj kot ne zavrača hrano? Ker pet kil pri enem šarpeju se meni ne zdi tako malo...  :-\ Če povzameva: aktiven in živahen je normalno, malo poje, veliko kaka, hujša...A mogoče opažaš še kaj drugega nenavadnega pri njem?
Bi lahko bili problem zobje in žvečenje?
Infekcija?
Zaprtje, pojedel kaj takega (to pride v poštev, če neješčnost traja krajši čas)?
Ste kaj spremenili, se preselili?
Ga matrajo hormoni? Gonečke v vaši bližini?
Jaz ne bi ugibala, ampak bi ga peljala na en ''prevetiven pregled'' (dala pregledat blato, kri in urin), da  izključim resnejša obolenja, kot so hormonske nepravilnosti, obolenja ledvic in jeter, srčna obolenja, rak... Itak je menda dobro vsake toliko dat eno preventivo skozi  ::).

Če ugotoviš, da ga napada muhavost glede hrane, pa sledi nasvetom, ki si jih že dobila: ne puščaj hrane v njegovi skledi, poizkusi najti nekaj, kar bo imel rad in nenazadnje- poskusi s kakšnim naravnim prehranskim dodatkom za spodbujanje apetita.

Držita se  ;), lp.

PS: prebrala, da je večerjal. Super!  :o  ;D

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1029 : 10 Oktober 2008, 23:09:01 »
s hrano mamo oz smo imeli probleme nekje 3 tedne, ampak zdaj smo jih hvalabogu resli. vsaj zaenkrat tak kaze. malo sem nejasno napisala je, s tistim 2 dni nazaj je skoraj normalno jedel sem mislila samo na ta dan ko se je pac spet odloco da bo jedel. smo bili pri veterinarju in sem povedala kaj je narobe pa je rekel veterinar da ni nic hudega to, da ce je zivahen in hodi normalno na blato je ok. pa da je vrjetno na to da ne je vplivala neka inekcija ki jo je dobil pred casom. smo se pa preselili ja. oz s fantom zivima vecino v tujini vendar sma trenutno v sloveniji in on je navajen da ko smo v slo zivimo pri mojih starsih kjer je lahko dosti zunaj pa se psicko eno imamo tam, zdaj pa sma se preselila na svoje v blok. soseda tukaj zraven ima psicko shar peijko, ki se je pred kratkim gonila in mislim da se mu vedno malo disi ;D  no danes smo spet pridno papcali ;D samo briketov sicer noce jest ampak ce pa je na njih zlicka konzerve pa poje vse do zadnjega brikete ;D zmes ko hoce odit ze vstran od sklede mu je treba samo malo premesat vse se 1x pa gre dalje jest ;D eno kg je ze dobil nazaj ;D upam, da hitro pridemo nazaj na stare kile. aja pa se to... zdaj te dni ko je zacel jest normalno hodi po 3x na veliko potrebo... drugace je hodil 2x. ampak je pa normalno blato. to je vrjetno zaradi konzerv ne?

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1030 : 11 Oktober 2008, 10:06:46 »
The great one: Čestitke, da je Terry začel normalno jesti   :D

Velika potreba...tudi pri nas jo Tai skoraj vedno opravi 2x do 3x ...poje veliko, veliko pokuri in nekaj je treba tudi vn 'zmetat'  >:D  :P

Tako, da nič ne skrbi če potrebo opravi več kot 2x. Če je blato normalno ni nobenih problemov.

Me veseli, da gospodič pridobiva kg nazaj  8)

Počohaj ga!

Lp, Andraž

All I want is you

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1031 : 11 Oktober 2008, 20:57:00 »
Ja the great one je že Ch navedla veliko možnih vzrokov za neješčost tvojega frajerja  ;) Kot si sama napisala da ste se selili in da ste na obisku v SLO je potovanje zagotovo eden od razlogov da je bil malo brez apetita. Da pa se sosedova psička goni ... :o :o :o ja to je pa po mojem glavni razlog da ni imel apetita. Samo predstavljaj si kako se počuti  :P  :DTakrat so sposobni samo nič jest in se veliiiiko slinit, da bi se lahko tudi utopili v lastni slini ter urinirajo tako kot bi imeli vnetje mehurja  :D :D :D

No fajn, da zopet je in pridobiva na teži, mi pač nimamo izkušenj z zmanjšanjem apetita v času gonitve ker imamo doma damice, ki vašim fantom mešajo štrene  :P  :D imamo pa zato druge težave ( muhavost, naglušnost, občutljivost,...), a ne CH ?

Tako da The great one naslednjič ti bo znal Tai kaj več povedati o čudnem obnašanju tvojega Terry-a ker mislim da ima edino on še samca med nami če se ne motim  :-[  8)

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1032 : 12 Oktober 2008, 09:05:46 »
samo dva lastnika samcev sma na foromu? :o ja ko se bojo damice (oz njihovi lastniki :) )  odlocli da je cas za narascaj ne bo glih vlki izbire :P :P urinar pa je res dosti! in ves da je res zdaj vse to umirlo s tem ko je zacel jest normalno. to za uriniranje sploh nisem vedla, da tak ozacujejo ko vohajo psicko, sem ga ze misla k veterinarju peljat ker je vedno ko sma sla na sprehod po 4x lulal pa take :D se vedno pa ne dvigne tace. aja pa muhavost pa naglusnost mi tudi zeeeelo dobro poznamo ;D danes smo meli spet vaganje in smo ze na plus 2 kg. ;D

OLII

• *
    • http://oliver08.moj-album.com/
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1033 : 12 Oktober 2008, 15:31:27 »
Ojla!

Naš Oliver je prav hecen, ko ga grema na sprehod. Ko mu fejst lulat takoj ne dvigne tace, pol pa bi kar lulal, ker se mu fajn zdi, ko tačko dviguje. Papca še vedno rad.
Prešnji teden je bil star 7 mescev. Se spomnim ko sma ga prnesla, je bil mali medek, hehe. Zaj pa tak zrastu.

Lp

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1034 : 12 Oktober 2008, 15:36:00 »
aja tocno se oliver ja samcek. torej so trije :o oliver ze dviguje tacko???ocitno je nas terry ne bo nikoli dvignil. vsaj mislim tak no, ker zdaj pa je ze 9 mesec star. kolko kg ima oli?

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1035 : 12 Oktober 2008, 16:12:32 »
Ojla!

Ja oli že dviguje tačko. Včasih pozab.HEHE!  Ja Oliver jih ma že okol 24kg.

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1036 : 12 Oktober 2008, 17:48:40 »

Evo ga! :P

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1037 : 12 Oktober 2008, 19:14:11 »
Hehe punce, še vsaj Lee od Soli je samček  ;).

imamo pa zato druge težave ( muhavost, naglušnost, občutljivost,...), a ne CH ?
;D Ja. Posebno pasemsko opozorilo: radi nenadoma oglušijo na oba ušesa. Možni vzroki: netoleranca na ukaze, trenuten navdih ipd. Terapija: slasten keks. Če ne deluje, počakajte, da se ušesa samodejno ''odmašijo''.  :-X

The great one, sem ful vesela, da ''mulc'' je. Gonečke jih lahko resnično pošteno zdelajo. Pa še selitev...

Lp.

All I want is you

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1038 : 12 Oktober 2008, 19:23:24 »
Joj Sorry Lee in Oli čisto sem vaju izločla  :-[  ;) Nenamerno. No potem nasvetov ne bo manjkalo.  :D

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1039 : 13 Oktober 2008, 08:18:00 »
Ojla,
ja tudi naš je samček. Tudi mi smo dali fazo neješčnosti skoz, tam pri cca. enem letu. K sreči se je zanj in za nas dobro končalo, čeprav je imel deset dnevni post  :-\. Kaj ga je pičilo ne vem a mislim, da je bila to le njegova trma, kdo bo dlje zdržal  ;). Sicer še danes ni prav ješč a točno ve, da je hrana okrog 18h in ga počaka do vrnitve z zadnjega sprehoda tam okrog 20h, potem pa konec do naslednjega dne  :P.

Kar se pa lulanja in dvigovanja tace tiče, pa menim, da so šar peji fenomeni. Naš bi kar po treh hodil, če bi se le dalo, da bi lahko vso pot označeval, kaj vse je njegovo. Jaz mu pravim, da je največji pasji narciosoid  :o, kar sem jih kdaj srečala, hodi kot pav, repenči se na vsakega samca, ki je večji od njega oz. na vse ang.buldoge, slednji so mu sploh trn v peti. Še prodal bi se, za en "fighting" z njim  :(. Skratka zunaj je najlepši, najboljši, najmočnejši, gluh kadar je v igri maček ali psička. Sploh je zanimiv, kadar na tleh zavoha, da se je pred njim sprehajala psička, iz gobca mu začne teči slina, spodnja čeljust mu trepeta in od tistega mesta ga spravim le, če uporabim vso svojo moč  ;D.
LP

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1040 : 13 Oktober 2008, 09:20:08 »
soli kdaj pa je zacel vas tacko dvigovat?ker nas  je star dobrih 9 mes pa se vedno nic. mislite da še bo?
oli full lepa slikica!

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1041 : 13 Oktober 2008, 10:45:21 »
Zdravo!

Mater je že velik tale Oli. Ko sem ga poleti videl je bil še majhen naguban buhtelj :D

Jaz se lahko kar podpišem pod post od Soli, ker je z našim čisto enaka zgodba. Označevanje skoraj vsake biljke, katera le malo diši. Ko zavoha označeno mesto se direkt 'zabije' noter in ravnotako mu začne iz gobca slina uhajat, potem pa 2 koraka naprej in dajmo tudi mi malo pocahnat :)
Mačke, večji psi, so pa tudi pri nas problem. Najbolj smešno je pa to, ko se mačka usede pod naš balkon in strmi v Taia, njemu se pa kar meša na balkonu. Če nebi blo ograje sem kar 90% da bi se dol zašibal :D

Če se prav spomnim, je Tai začel taco dvigovati takoj po zaključeni puberteti. Okrog 8-9 meseca se mi zdi.  :-\

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1042 : 13 Oktober 2008, 10:52:23 »
Ojla!

Ja z majhnega buhtla je zrastu velik bučman, ki nas razveseljuje in preseneča vsak nov dan, ja pa tudi nagaja seveda-to pa tud more ;).
To, ko se pa peni je pa hecno. Čist bel je okol gobčka. Pr nam je to takrat, ko zagleda srno. :o :o.

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1043 : 13 Oktober 2008, 11:38:56 »
Lee je začel taco dvigovati že precej zgodaj, mislim, da je bilo okrog 6 meseca a je še vedno velikokrat počepnil. Zdaj jo pa tako visoko dvigne, da imam včasih občutek, da se bo kar prekucnil  :D.
Lee se peni okrog gobca, ko je nervozen, kadar vidi mačko, psa, srno in tudi konja - misli, da je velika nemška doga  :o. Ko pa sreča psičko in da še slučajno malo diši, mu pa dobesedno teče iz gobca  :D, cepeta na mestu in trese se mu čeljust  :-[ - pohotnež  ;D!
lp

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1044 : 13 Oktober 2008, 12:38:34 »
Olii, nagjat mora, ker je samec. :D  >:D

To, da te preseneča z dneva v dan me tudi nič ne čudi, ker so tejle naši pajaci nagubani tako zviti, da je vsaj 1x na teden ena nova vragolija na vrsti :D ...seveda pa ob teh 'negativnih' pribliskih, pride na dan tudi kakšna, ki me zelo pozitivno preseneti :D  ...nazadnje je bilo obnašanje na specialki med 6 samci :D  ;)

Lee, you naughty naughty boy :D  >:D

lp

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1045 : 13 Oktober 2008, 22:15:59 »

Tudi pozirati znam!! ;) ;)

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1046 : 14 Oktober 2008, 09:42:30 »
Dan!

Danes pa jutri je še zadnji dan za prijavo na razstavo v Vrtojbi. A gre mogoče gdo od naših pejčkov?

ja? :D

Lp

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1047 : 14 Oktober 2008, 09:47:18 »
pozabu... oli je  :-*

;)

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1048 : 14 Oktober 2008, 11:32:04 »
Tai, mislim, da gresta v Vrtojbo Guba in tista psička, (vedno pozabim ime), ki smo skupaj pod šotorom vedrili na specialki. Oni so kar pridni, kar se tiče razstav  :). Sicer pa niso obiskovalci teh strani  :(.
lp

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1049 : 14 Oktober 2008, 12:19:39 »
Aha, no super..

Ja, a vs pa kr ne bo al kaj? :)

Mi bomo menda kr šli, ker je blizu :)

Lp