Avtor Tema: Šarpej [Shar Pei]  (Prebrano 478793 krat)

tjas

• *
  • Spol: Ženski
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1290 : 23 Maj 2009, 10:30:39 »

OLII

• *
    • http://oliver08.moj-album.com/
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1291 : 24 Maj 2009, 23:07:37 »
Ojla, da se jaz še mal javim!

Ja tale vročina je mal ubijajoča. Oli ponavad leži na balkonu, potem pa le spozna, da bi blo fajn, če bi se še mal not premaknil!
Mi smo drgač fajn, uživamo!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1292 : 25 Maj 2009, 22:11:00 »
Jaz sem prejšnji teden šla skozi Tivoli in sta dva pejkona šprancirala-eden na fleksu in eden odvezan. No, tisti ki je bil odvezan, je malo tacal po suhi pokošeni travi in delal prevale. Mi je žal, da nisem mela fotiča, ker je bil zelo simpatičen s temi prevali...malo korakov naprej in spet preval.

D3lux3

• *
  • Spol: Moški
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1293 : 05 Junij 2009, 11:32:47 »
No naša isto 15 minut na soncu in pol ure noter na mraz in potem spet isto :P

Danes je bila cepljena, jutri pa če bo lepo vreme in volja na strani staršev pridemo na piknik :)

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1294 : 09 Junij 2009, 19:22:50 »
Pea je pa včeraj praznovala svoj 2. rojstni dan. Upam, da bo še naprej tako vesela in da bo preživela še čim več zdravih pasjih let z nami. 

Pošiljam pa še nekaj slikc

Lp,

Katja

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1295 : 09 Junij 2009, 23:19:03 »
Cudovita je!!! :-* Imam pa eno vprasanje.... kaj je slucajno Pea sestrica od Flore??Oz rodovnisko ime Passiflora?je od Gabri??Ker Flora je nasa soseda in se s terryem zelo rada igrata ko smo v Sloveniji. Pred 2 urama sta se še preganjala po travniku ;D

tjas

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1296 : 10 Junij 2009, 06:55:56 »
Pea je pa včeraj praznovala svoj 2. rojstni dan. Upam, da bo še naprej tako vesela in da bo preživela še čim več zdravih pasjih let z nami. 

Pea vse najboljše!  :o :-* :-*

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1297 : 10 Junij 2009, 08:59:03 »
Ja Pea (Petunia) je od Gabry in je sestrica od Flore. Jest pa nje v živo še nisem vidla, sta si baje s Peo kar podobni, le da ima Pea nekaj več kilogramov ;D in da ima mal bolj širok gobček. Nazadnje sem mislila, da jo bom na razstavi (mislim da smo bli v MB) vidla, ampak so prišli samo lastniki, brez nje.

Lp, Katja

MR.G

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1298 : 10 Junij 2009, 11:23:36 »
Pea vse najboljše in res je prelepa  :-*

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1299 : 10 Junij 2009, 15:06:51 »
Ja Pea (Petunia) je od Gabry in je sestrica od Flore. Jest pa nje v živo še nisem vidla, sta si baje s Peo kar podobni, le da ima Pea nekaj več kilogramov ;D in da ima mal bolj širok gobček. Nazadnje sem mislila, da jo bom na razstavi (mislim da smo bli v MB) vidla, ampak so prišli samo lastniki, brez nje.

Lp, Katja

oooo kako je svet mali ;D Ja Flora je nasa soseda in Terryeva dobra prijateljica ;D Pea ima se vec kg kot Flora?? :o Ja Flora ima ozji gobcek od Peje. Na razstavo pa je niso pripeljali po moje zaradi tega, ker Flora ne prenasa voznje z avtom :'( So poskusili ze vse mogoce in ne gre. Takoj ko jo dajo v avto zacne lulat in bruhat in hitro dihat. Pa so jo vozli ze spredaj, zadaj, v narocju.... Nic ne pomaga. Zdaj spomladi bodo spet poskusili, ker menda lahko ta "bolezen" pri tej starosti zgine. Ce do zdaj ni zginla  pa vrjetno ne bo nikoli. Bom nalepla kako slikico od Flore. Ampak bom prej vprasala lastnike, ce lahko da ne bo kake zamere.
Aja pa seveda vse najboljse!

*Pea*

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1300 : 10 Junij 2009, 19:33:43 »
Hvala za čestitke  :-*

Pea ima se vec kg kot Flora??

Pea ima okoli 23kg, kar se meni zdi kar veliko. :) Ni med suhimi postavami :D

Na razstavo pa je niso pripeljali po moje zaradi tega, ker Flora ne prenasa voznje z avtom :'( So poskusili ze vse mogoce in ne gre. Takoj ko jo dajo v avto zacne lulat in bruhat in hitro dihat. Pa so jo vozli ze spredaj, zadaj, v narocju.... Nic ne pomaga. Zdaj spomladi bodo spet poskusili, ker menda lahko ta "bolezen" pri tej starosti zgine. Ce do zdaj ni zginla  pa vrjetno ne bo nikoli.
Ja so takrat tudi meni to razložili, da imajo pri Flori probleme z vožnjo. Ampak, sem jim tudi jest povedala, da je na začetku tudi Pea imela probleme, pa je čist zmeri bruhala, sedaj pa ne bruha nič več. Res pa je, da je Flora stara že dve leti, tako da če se do sedaj ni navadila na avto, bo po mojem mnjenju to težavo kar dežko odstraniti :(

Bom nalepla kako slikico od Flore. Ampak bom prej vprasala lastnike, ce lahko da ne bo kake zamere.

Nekaj slikc od Flore sem vidla v njenem telefonu(od lastnice), pa tudi Gabriel mi je vsako podrobnost povedu, kje sta si Pea in Flora podobni in kje različni, je bil čist nor na Peo  :)

No, če bi se dal kkšno slikco dobit, bi bila zelo vesela  :)
Lp

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1301 : 10 Junij 2009, 21:41:50 »
Lepotica Pea vse naj naj !

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1302 : 11 Junij 2009, 09:46:52 »
Tudi iz naše strani želimo Pejki use naj naj!

Lp, Andraž

Nush.

• *
  • Time passes by when you look at me with dark eyes
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1303 : 11 Junij 2009, 11:27:49 »
Že 2 meseca se odločamo za nakup shar pei-ja. Dogovorili smo se za krasno psičko Top Shar Pei Girl oziroma Ollie. Slikice pridejo ko bomo kupili  kabel, saj nam je naša Ollie zgrizla tistega, ki smo ga uporabljali vrsto let. Je prijazna, nekoliko gospodovalna pritlikava nagubana pošast(ostali smo že brez copatov, kabla in tudi sedežna bo kmalu šla.). Imamo jo radi , tudi razume se dobro z našo dihurko Hero in kanarčkom Sigom.
LEP POZDRAV

Nuša Alknik

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1304 : 12 Junij 2009, 15:24:02 »
Nush., najprej lepo pozdravljena v našem 'krogu', ljubiteljev šar pejev!  ;)

Čestitke za gubico! Naj bo neprespanih noči čim manj, vragolij, veselja, smeha in ljubezni pa čim več!  :D

Upam, da nam boš kmalu sladkor dvignila s fotkami :)

Lp, Andraž

OLII

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1305 : 12 Junij 2009, 20:57:36 »
Ojla!
Nush čestitke, ker si se odločila za pejkota. Ne bo ti žal, meni ni!!!:):):)

LP
Mihaela

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1306 : 13 Junij 2009, 20:31:56 »
Najprej Pei z zamudo  :-X vse naj naj  :-*!

Nush, pozdravljena in čestitke za novo družinsko članico. Naša Lotka ni nikoli zgrizla ničesar, zato pa je Ru(čkola) 'pojedla' rob omare, noge mizice, rob mize in obok pri starših... smo itak nameravali zamenjat  ::). Dandanes, pri dveh letih, 'pomalica' samo še kakšno plenico (za gonečke), gobico za pomivanje posode ali ukrade kakšno nogavico. Tako da je tudi za vas prihodnost najbrž rožnata  :o.
Kaj kmalu boš verjetno spoznala, da šar pej ni samo ljubljenček in družinski član ampak že kar način življenja. Na nek način te zasvoji in potem lahko ure in ure čvekaš samo o nagubancih. Vprašaj ostale v 'krogu'  ;D!

Veliko veselja z malo gospodovalko!

Nush.

• *
  • Time passes by when you look at me with dark eyes
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1307 : 25 Junij 2009, 13:31:36 »
Mala gospodovalka je že kar zrasla, s svojimi neutrudljivimi zobčki pa je Heri odgriznila uho. Smo ga uspeli zašiti nazaj, ni panike. Samo malo slabše se odziva, vrjetno zato ker jo boli. No, pa Ollie tudi kanarčku ni ostala dolžna. Ker se je preveč obešal nanjo, ga je nahrulila. Pa si pravim : " Naj se sami zmenijo!" Za Hero je bila kaznovana in kregana, mislim pa, da bo njun odnos sedaj boljši.

No, če imate kakšna vprašanja, se obrnite na ZS.

Sem veterinarka, zato me lahko kontaktirate v zvezi z raznimi opažanji pri psih. Sem specializirana zanje, drugače pa se ukvarjam tudi z konji.

LP, Nuša Alknik

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1308 : 14 Julij 2009, 08:41:54 »
Zdravo!

Ch, zdi se mi, da si ti nekje pisala o 'domači žaubi' proti klopom  :-\  ;D

Kaj vse vsebuje?

Lp in hvala v naprej :)

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1309 : 14 Julij 2009, 09:28:33 »
Zdravo,

Tai, menjata 'žaube'?  ;)
Jaz za osnovo vzamem mandljevo olje, ki mu primešam eterično olje. Uporabiš lahko pelargonijo, čajevec, limonovec... Mojca nam je lansko leto priporočila neem in se tudi fajn obnese. Mešanico pokapaš na ovratnico in za vsak slučaj še malo na Tai-ja  :P.
Imamo pa še 'instant' rešitve, ki se pri nas tudi dobro obnesejo:
- Aroma pet obesek proti klopom ipd., ki smo jih nabavili tule: http://pasji.net/shop/index.php?main_page=index&cPath=6_28 (http://pasji.net/shop/index.php?main_page=index&cPath=6_28) Trenutno jih očitno nimajo  :-\.
- Pa še tale zadev'ca: http://www.lekarnar.com/izdelki/geranio-prsilo (http://www.lekarnar.com/izdelki/geranio-prsilo)
Fašemo nekje po 1 klopa na sezono vsaka, je pa res, da ju redno pregledamo po sprehodih in da se v ultra kratki dlaki hitro opazi vsak vsiljivec  ;).

Razmišljam, da bi testirali še magnetne obeske. Nismo pa do zdaj nikoli uporabljali standardnih ampul od veterinarja.

Lp, počohaj šefa  8)!

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1310 : 15 Julij 2009, 08:13:35 »
Hojla,
mi imamo od aprila letos obesek proti klopom (rdeč), kupljen v Mr. Petu. Klopa sicer še vedno kakšnega faše a se ta tudi na njem posuši, če ga že prej ne vidimo. Je pa res, da tudi mi našega pesjana vsakič po sprehodu pregledamo. Ponavadi po njem lazi kar nekaj klopov. A naši sprehodi so vedno le po gozdovih, travnikih, brez asfalta. Moje izkušnje z obeskomo so super in naslednje leto sigurno ponovimo nakup  :)
Proti bolham od spomladi in do jeseni uporabljamo ampulo Frontline, ki mu jo dam na mesec in pol. Čeprav se mi zdi, da ima zadnje čase, naslednji dan, ko mu dam amuplo, težave, ker enkrat bruha in mehko odvaja blato  :(. Drugi dan je pa vse OK.
Letos prvič (to soboto) smo pa sprobali še tablete Milbemax zaradi srčne gliste, ker gremo na morje. Malo me je skrbelo a je zadeva popolnoma OK, težav ni bilo nobenih. Tako, da smo sedaj "upam" popolnoma zaščiteni proti vsej golazni  ;)
LP

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1311 : 15 Julij 2009, 09:02:20 »
Hvala za odgovor! :)

Bova 'prešaltala' na natural :)

Soli, tebe pa že dolgo nismo 'videli' tukaj! :) Kako kaj Lee?

Lp, Andraž

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1312 : 15 Julij 2009, 18:51:41 »
Ja, res bolj malo pišem, več prebiram  :). Sicer pa je hčerka toliko bolj aktivna in lepi Leejeve slike  ;) Lee je kot vedno isti dobri Lee. Doma kot mali mucek, zunaj kot največji petelin  ;D. Zdrav kot riba (trkam), ravno smo zaključili menjavo dlake, ki je bila letos najhujša do sedaj. Lee se je v dveh letih od kar smo se preselili iz betona na travnike, prelevil v pravega "kmečkega" psa. Blatne tace in luže ga ne motijo več, še kdaj srkne, ko mu pod mojim ali hčerinem očesom uspe  ;), kakšen požirek sočne, rjave luže. Sicer je pa pravi mačo sosedovim kosmatim, štirinožnim ženskicam  ;). Še sreča, da so sterilizirane  ;D.
LP

the great one

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1313 : 15 Julij 2009, 20:38:27 »
pozdravljeni!
Nas Terry pa je v nedeljo (na moj roj dan ;D) prvic dvignil taco ko je lulal :D :D :D Mi je se zdaj tak smesno :D Pri leto pa pol se je frajer odloco, da te bo tu pa tam taco dvigno ;D No ampak ko sma na sprehodu je vseeno ne dvigne in lula kot puncka. Taco dviguje samo ko sma na obisku pri mojih starsih in teka po zelenic in polula vse grme :D
Drugace pa je nas Terko zdaj zdrav. Tudi pri nas je bla letos zelo "huda" menjave dlake. Se kr ni hotla koncat... no zdaj se je koncno ustavlo ;D je pa se vedno in zelo priden in pravi lepotec :-* ;D

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1314 : 16 Julij 2009, 09:27:27 »
Dan!

Očitno je Lee res postal vaški fant :)

Tudi mi menjavamo dlako...sicer pri nas ni luknjic, je pa zato vsak dan šibanje s sesalcem gor in dol ..dlake je pa res ogromno...po norenju zunaj, pa tudi sline ne manjka :)

Na specialki se pa verjetno skoraj vsi vidimo, ne?  :P

Lp, Andraž

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1315 : 16 Julij 2009, 10:50:47 »
Zdravo,

mi imamo od aprila letos obesek proti klopom (rdeč), kupljen v Mr. Petu.
Soli, kakšen obesek je to, ''kemičen'' ali kakšen magnetni (na bazi česa deluje)? Nam zdaj ''potečejo'' aromapet obeski in bomo dali nove gor.
Blagor Leeju, novopečenemu ''kmetu''  ;).

Naša Ručkola je ta moment goli kitajski pes. Se pripravlja na tropsko vročino.   ::)

Andraž, a misliš, da je slučajno kje kak tak, ki ne namerava prit na specialko  ???:P

Lp, T.

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1316 : 16 Julij 2009, 11:44:51 »
Ch, upam, da se nas ponovno čimveč zbere :) ...a se bo katera od tvojih dveh razstavljala?

No od teh magnetnih sem tudi sam nekaj bral in me zanima vaše mnenje?  8)
Baje, da mora imeti to nonstop gor, ker če se da dol, je potrebnih par dni, da to spet 'dela'  ???  :-\

Tai pa doma nima ovratnice gor...

soli

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1317 : 16 Julij 2009, 14:42:32 »
Ja, ta obesek je kot neka magnetna zadeva, ker, če jo prisloniš k ušesu in če imaš zelo dober sluh, slišiš "prasketanje".
Tudi Lee nima doma ovratnice, bi pa rekla, da je res bolj učinkovito, če bi jo imel ves čas. Moram pa povedati, da sem na Leejevi brisači (beli) našla posušene majhne klope. Tako, da mi ni jasno kako to deluje.
Leejeva dlaka se brzinsko obnavlja, tako, da zopet dobiva svojo pravo podobo  ;D. Pri našem se odpadanje dlake, precej razlikuje od drugače šarpejevskega odmetavanja, v obliki lukenj. Naš postane raznobarven, ker je dlaka tako redka, da se mu v bistvu vidi črna koža in ker je hrbet temnejši se preliva iz srinine v peščeno do črne. Skratka mix  ;D

Ch

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1318 : 17 Julij 2009, 09:24:05 »
Hehe, potem je Lee med odmetavanjem dlake pravzaprav sable  :P.
Bom nabavile tele magnetne zadevce, čeprav niti naši dve nimata ovratnice doma gor. Pa malo žaub na ovratnico, pa bo  :).

Andraž, razmišljam, da bi prijavila kar obe. Sta sicer v enakem razredu, ampak je Mirjana rekla, da bi ona peljala Ru. Itak nimamo nekih hudih ambicij, za število in v podporo razstavi pač. Pa še sodnica ima menda rada horse in me zanima njeno mnenje.
Vidva bosta v ringu, ne?

_Tai_

• *
Šarpej [Shar Pei]
« Odgovori #1319 : 22 Julij 2009, 11:10:10 »
ch super!

Upam, da bo udeležba v čimvečjem številu :)

Midva tudi prideva ja! Pa bo zopet eno super druženje na sporedu :)