Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243168

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Citiraj
še otrok ne znajo imeti pod nadzorom, kako lahko pričakujemo, da bodo imeli pse?

Se strinjam. Neverjetno koliko 3-4 letnikov se samih igra pred blokom med avtomobili  :o
Je pa res, da jaz mojo pesjanko tudi spuščam. Sicer je odvisno ... Če greva na zadnji sprehod ob 11ih za Ljubljanico, ko nikjer ni žive duše, bo sigurno spuščena, ker se ne oddaljuje. Če pa vidim kakšnega prihajajočega psa, pa takoj na povodec (predvsem zaradi njene varnosti), vsaj dokler se ne spoznata oziroma prideta dovolj blizu, da vidim za katerega psa gre (ima veliko pasjih prijateljev). Sredi belega dneva pa... No ja, še ko jo imam na povodcu poslušam bedarije kot kje ima nagobčnik in podobno  ??? >:( .
Tudi midve sva že doživeli napad s strani čivave, pa kolikor smešno zveni, je grozno... Mala zver, ki visi moji ljubici na vratu, moja pa teče krogih z repom med nogami. Dobro, da odpoklic deluje (sicer takrat ni čisto takoj, ker je bila panična) in je prišla k meni, da sem ji zver snela iz vratu. Lastnici pa sem psa skoraj vrgla v glavo in ji rekla naj ima svojega nevarnega psa na povodcu. No ljudem v bližini se je to zdelo zelo smešno in zabavno, me pa zanima kaj bi pisali po časopisih, če bi se moja pesjanka dejansko branila in jo zgrabila  :-\
lp
T.

8)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
Evo še moja iskušnja, s Kano sva bili na Vrhniki (počitnice), ker sva pač tiste 3 dni preživele v bloku , sva bili veliko zunaj , 2x na dan pa sva opravili tavelika sprehoda ( hodili smo tudi po 2 uri iin več).
Seveda, vrhnika ni ravno selo in v  njej živi veliko psov.
Tole me moti ---> s Kano sva šli na sprehod priteče do naju pes , 3x večji od Kane, in se zažene vanjo . kana začne renčat ker res ne mara če kdo sili naravnost v njo. Psička se mi skrije med noge, jaz sem psa podila stran, pride lastnik , a ji je kaj naredil ??? Neee. No, vidiš , da moj pes ni nevaren. Hm, razmišljam , kaj pa če bi moj naredila kaj , saj je majhna amka ugriznit vseeno zna.
V redu, gremo naprej, 2 spuščena "maltežana" , ki sta seveda mislila, da sta že krdelo, okej ignoriramo , ker taki psi so tako ali tako kao nenevarni za okolje ( kaj bi bilo če bi prišlo do pretepa ???) .
Najhuje je pa naslednje, mala kužka, cca. kot Kana  bi se rada z njo igrala ( spet se zaganja vanjo ,kar Kano še posebej kadar je na povodcu nervira), jaaaaaaaaa, super, mala kužica seeeeee bo igraaaalaaaaaaaa... !
Kaj naj storim v takih primerih , ko je lastnik gluh za vse moje primite psa, moja lahko hitro reagira ipd. ???

Urška

• *
Lastnika vprašaš, če ve, kakšne aerodinamične lastnosti ima njegov pes. In pač te lastnosti stestiraš.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Citiraj
Kaj naj storim v takih primerih , ko je lastnik gluh za vse moje primite psa, moja lahko hitro reagira ipd.

Prestraši vsiljivega psa. Ponavadi za to ni treba dosti drugega kot odločen ukaz še zlasti če zraven svarilno zacepetaš. Če ne zaleže, lahko uporabiš tudi malo sile, v sorazmetrju z vztrajniostjo in zoprnostjo psa. Preizkusiš lahko kaj od naštetega: se delaš da pobiraš kamen, nenedoma proti psu odpreš dežnik, lahko psu pod noge (ne vanj) zakotališ večji kamen, kepo snega ali zemlje ali pa verižico, povodec, kar pač imaš. Ko je pes malo "načet" povnavadi zadostuje oster ukaz da se odstrani (ukaz deluje tudi, če pes ravno tiste besede  ne razume). V skrajnih primerih, ko nič od naštetega ne deluje, lahko psa počiš s povodcem čez gobec. Če gre za velikega in resno nevarnega psa lahko tudi s karabinom. Potem imaš še variante s sprejčki in kisom - ampak tega ponavadi nimaš s seboj, razen če ne načrtuješ kakšnega neprijetnega srečanja.

Citiraj
. Mala zver, ki visi moji ljubici na vratu, moja pa teče krogih z repom med nogami.

Prav smešno je, kako nemočni so večji psi pred "hudobnimi" čivavami. Še posebej če jih je več. Dve ali tri čivave so znale spraviti v obup tudi moje psice, dolgo so se reševale z begom na visoka mesta, kjer jih zoprnice niso dosegle. Potem so našle dobro rešitev za zverinice in odtlej  imajo mir. Čivavice se naredijo kot da jih ne vidijo in gedo mimo.

Citiraj
Irena ja jaz sem 100% za kaznovanje kršiteljev že obstoječega zakona. primerjava s horo legalis se mi zdi neumesna, res.

Aja, pa je res neumestna? kar poglej: Obstaja zakon o tem, da se mladoletnikom alkohola ne sme točiti. Obstajajo tudi zakoni, ki urejajo delovanje lokalov. Pa se zakon ne izvaja, najbolj nesramni kršitelji se režijo inšpektorjem v fris in se jim ne zgodi nič. potem se zgodi nesreča in namesto da bi se kaznovalo kršitelje se uvede še en nesmiseln zakon. ki naj bi omejil gibanje prav vsem mlajšim od 16 let. Eklatantni kršitelji pa bodo mirno delali naprej.
V primeru psov je čisto enako. Mirno se dopusti da določeni psi terorizirajo okolico, ko se zgodi nesreča pa namesto da bi se kaznovalo brezvestneže, bi kar bumf po vseh enako a ne. Dosedanji zakon ne predpisuje strogega privezovanja vseh psov vsepovsod.

Citiraj
ker gledaš na druge pse skozi obnašanje tvojih psic. to, da si ti vložila kar nekaj truda v vzgojo svojih psic še ne pomeni, da so to naredili tudi drugi. zato tudi ne moraš vseh primerjati s svojimi psicami

Saj jih ne. Samo ker sem (z mnogo manj truda kot si predstavljaš) vzgojila svoje psice, me nevzgojeni psi niti najmanj ne motijo. Izjema so samo nenormalni psi, ki plensko napadajo, ampak ti so na sprehodih izjemno redki, ponavadi takega fašeš iz kakšnega dvorišča. Pa še ti za odrasl psice srednje velikosti niso tako zelo nevarni.

Pa še ena slikca, kjer za spremembo ni mojih psic. Žal sem imela drugo delo in nisem mogla slikati takrat, ko je bilo na istem mestu spuščenih približno štirikrat toliko psov.

http://www.moj-album.com/slike/997981/n649hk2qF1FiSBgc.jpg

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Šapa saj si bila tudi na našem prejšnjem srečanju, kjer je bilo okoli 15 psov, vsi razen enega mislim da, spuščeni. Pa ni bilo nobene panike, pač tisti, ki mu kaj ni pasalo se je umaknil drugi mu niso težili, tisti, ki so bili "klapa" pa so skupaj noreli. Tokrat jih je bilo spuščenih čez 20, pa se je edino renčanje in skok v drugega psa zgodil dejansko takrat, ko sta bila oba psa privezana ::)( brez posledic ).

Lp nina

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Še en primer Klik. Okoli mize polno spuščenih psov na mizi pa veliko lepo dišeče hrane, ni bilo niti najmanjšega problema. Pa če bi kje.. bi človek pričakoval, da pride do prepirov pri hrani.

Lp nina

Lanabela

• Pravi Pesjanar
U, zdajle sem našla eno slikco čisto nalašč za Urško. Tako lepega pasjega ignoriranja s strani obeh še nisem uspela slikati. Se pa psici poznata in se niti slučajno ne marata.
http://lanabela.moj-album.com/slike/997981/9liBEeNhnbhstjNM.jpg

Urška

• *
Mene zanima kaj je bilo 3 korake prej?  :D

deteljica

• Pravi Pesjanar
Mene zanima kaj je bilo 3 korake prej?  :D
pomanjkanje domišlije  :P

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Tri korake prej sta obe gledali naravnost, tri korake kasneje pa sta bili pol metra bolj narazen in sta spet gledali naravnost. Domišljije za to ne rabiš, psici sta preveč pametni da bi si z pretepom uničili perfektno lep dan.

Šapa

• *
ninci je bilo srečanje sredi Ljubljane? NE ni bilo. jaz govorim za urbano okolje. koliko psov na srečanju je bilo starejših azilašev z zelo kruto preteklostjo? kaj točno si mi hotela dokazati? ja, super, da se vaši psi, ki ste jih skoraj vsi vzgajali od 8 tedna starosti naprej, razumejo z drugimi psi. nisem nikjer rekla, da to ni mogoče.  ::)

Irena vsi ljudje smo pred zakonom enaki  ::)

ahh... ne da se mi več, res. po parih dneh brez računalnika me je minilo vse to kreganje in pisanje po forumih, ker nima niti najmanjšega smisla. še par napadov, mogoče celo kakšna smrtna žrtev zaradi brezbrižnih lastnikov pa se bo mogoče kaj spremenilo. seveda pa dokler spuščeni psi napadajo samo druge pse to ni omembe vredno.  ::)

res me pa čudi zakaj hudiča ima toliko lastnikov psov slabe izkušnje prav z velesocializiranimi spuščenimi psi  ::)

mah... brezveze..

*matei*

• pejnourt
  • *
  • Porihtanc
U bedu situacija. 8)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Lastnika vprašaš, če ve, kakšne aerodinamične lastnosti ima njegov pes. In pač te lastnosti stestiraš.

Labradorec ma lep kot poleta in doseže razdaljo tudi dva metra in več  :P
Pazite samo na vaše hrbtne mišice, če je pes preveč aerodinamičen  ::)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Urška

• *
Labradorec ma lep kot poleta in doseže razdaljo tudi dva metra in več  :P
Pazite samo na vaše hrbtne mišice, če je pes preveč aerodinamičen  ::)

Kakšna je bila pa številka pospeška?  :D

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
štartal je z višine 1,5m pod kotom 30° navzgor
Upor zraka zanemarimo, zaradi kratkotrajnosti poleta t=1s
g=9,81
pot=2m recimo

A se kdo javi da zračuna? :P

Meni se ne da.  ::)

Da pa ostanemo na temi, od takrat je bila ta psica kar prijazna, oz. naju je z mojo psico ignorirala in se niti igrati ni več hotela. Tako se pa tuje pse nauči ignorance he he
Sem bla prav pod konkretno dozo adrenalina... Še kako minutko sem besno dihala zaradi tega dogodka. Sem pa mela srečo, da sem jo dobro zagrabla.

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Če misliš na silo s katero je treščil na tla, rabiš še težo psa. Sicer pa je pospešek pri padanju ves čas enak - 9,8m/s2

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
joj silo ob padcu... tu pa potrebujemo še trenje, da lahko zračunamo zaviralno pot... :P

Se hecamo ja, ampak ko pride do tega ni tako smešno :-\
Na srečo so te zadeve bolj redke, ampak še veno preveč pogoste...

Če se psice/psi ne marajo naj se ignorirajo, to je dobra vzgoja. Primere pa bomo poiskali v tvojem albumu Lanabela, da dokažemo tistim, ki pravijo, da to ni mogoče  ;)

Tu se vcerjetno vsi strinjamo  ::) :)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Mene bolj zanima sila, ki je ob tem delovala na tvojo hrbtenico - ampak to je pretežko še za Roka, ki študira fiziko.  Si jo pa verjetno dobro občutila - pa če znaš izračunat ali ne.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Pri moji hrbtenici je bilo vse ok. Takrat sem še zelo aktivno trenirala in so bile moje mišice navajene večjih obremenitev.

Se pa hitro lahko kaj zaskoči...

deteljica

• Pravi Pesjanar
:o superwoman :o

hja, adrenalin da moč :) .Sicer paje ne rabiš kaj dosti  8).
Enkar sem jaz svojo lastno 30 kg težko psico, ko je skočila iz avta brez povelja, ujela v zraku čisto komaj še na dosežku mojih rok- še malo skočit sem mogla, jo obrnila in zabrisala nazaj v avto, da je poletela nazaj skozi odprta vrata prtljažnika, čez zadnje sedeže in čez prednje sedeže ter pristala zagozdena med bremzo, gasom in vodnikovim sedežem  :o.
Sploh nisem občutila nobeneg napora in sem bila nemalo presenečane nad spektakularnostjo dogodka,( pa tudi precej zasrkbljena  :-\, če bo še kdaj vstala al se je polomila  :-[)- letela je kot da je papirnata  ::), vse se je zgodilo v manj kot sekundi- čist refleksno z moje strani. Polet pa je bil pa res spektakuaren  :o.
Če bi ga kdo posnel bi bil vreden objeve s kakšnim komentarjem  :-[- "nadgradnja kliker sistema"  ;D  ;D :D
V bistvu rabiš samo minimalno moč, zasuk v pravi točki za preokrenitev smeri, moč poleta in hitrost ima pa pes svojo od prej-samo smer se spremeni.

Urška

• *
štartal je z višine 1,5m pod kotom 30° navzgor
Upor zraka zanemarimo, zaradi kratkotrajnosti poleta t=1s
g=9,81
pot=2m recimo

A se kdo javi da zračuna? :P

Meni se ne da.  ::)

Da pa ostanemo na temi, od takrat je bila ta psica kar prijazna, oz. naju je z mojo psico ignorirala in se niti igrati ni več hotela. Tako se pa tuje pse nauči ignorance he he
Sem bla prav pod konkretno dozo adrenalina... Še kako minutko sem besno dihala zaradi tega dogodka. Sem pa mela srečo, da sem jo dobro zagrabla.

Jaz sem imela bolj v mislih Borovo 39 al pa Adidas 38 ampak OK :D

Deteljica, pol se pa z nekim šolanjem brez prisile hvališ, v resnici gre pa za čisto navadno mučenje. C,c,c,c,c,c  :P

deteljica

• Pravi Pesjanar
Jaz sem imela bolj v mislih Borovo 39 al pa Adidas 38 ampak OK :D

Deteljica, pol se pa z nekim šolanjem brez prisile hvališ, v resnici gre pa za čisto navadno mučenje. C,c,c,c,c,c  :P

Nadgradnja  ::) ;D :P

Zorek

• *
Hay,
jaz pa nimam toliko problemov z Zoro, ker tudi ne hodima kje drugje kot po naši vasici.
No sem pa tudi imela večkrat probleme z Rexom (prejšnji pes od sosedov, pasme nemšk ovčar). Zoro sploh ni smel bit spuščen ob njem, ker ga je Rex samo podil in grizel, pa še naskakoval ga je. Zoro pa je ob njem reagiral tako, da se je polulal in šel naprej. Rex se je pa tam ustavil povohal in se še on polulal. Takrat pa sma z Zorom bil že stran od njega. Najbolj pa me razjejzi, ko Rexa sosedje pripeljajo na našo ozemlje. Zakaj pa bi mogel biti Zoro takrat na povodcu če je pa to njegovo ozemlje. HALO. Rex pa je bil itak zmeraj spuščen (tudi na ozemljih od drugih). Cela Mislinja pozna Rexa samo zaradi njegovega potepanja.

Drugače pa ko grema z Zorom na sprehod je pa na povodcu samo toliko, da pridemo mimo sosedov kateri so imeli Rexa (seveda pa so Rexa oddali, ker se je preveč potepal in si kupili novega psa, ki je pasme višavski terier in z imenom Dino) potem pa je spuščen. Ko pa priteče k Zoru Pika ali Dino je pa Zoru samo dosti, da ju prevoha in gre stran.

Moram pa povedat, da Zoro še nikoli ni napadel in imam srečo ko nekdo tuj človek pride na našo ozemlje in se ga boji. Kaj pa naj če na ljudi, ki pridejo na našo ozemlje laja, saj je vendar tudi njegovo ozemlje. HALO, zato še ni razloga da bo napadel, ker je pravi angelček, ampak vseeno nikoli se ne ve. Na našem ozemlju je zmeraj spuščen, na drugem pa na povodcu, če pa ni v bližini kakšnega psa ali človeka pa je brez skrbi tudi spuščen.
lp,
Anja

pandy

• *
  • pandy
jaz sem to zgodbo že napisala 1x pa jo bom še pod to temo...tudi mi imamo sosedo,ki ima nemškega ovčarja Lorda...on sicer ni skos spuščen (hvala bogu) ampak samo takrat ko gresta z lastnico na sprehod.vednar v meni je od takrat naprej strah in dvomim,da se ga bom rešila...
nekego nedeljo smo šli na obisk k bici,ki je 800m oddaljena od nas,pa sm vzela mojega Rexa zraven,seveda na povodcu in ko smo se vračali vidim,ko prileti Lord in že je biv v Rexu..sama si nisem mogla kaj pomagati,dva velika psa spraviti narazen..a-a...to je za mene preveč,tako,da je mogel posredovati moj ati in tudi on ju je le s težavo spravil narazen.Rexu ni bilo nič,Lord pa je imel malo presekan jezik in prav se mi je zdelo,da ga je to doletelo.
potem pa sem se sama 1x sprehajala z Rexom (ko ga itak vsak dan pele na sprehod) pa vidim enega pesa in eno osebo,ki mi prihajata nasproti pa se mi je prvo zazdelo,da je zlati prinašalec in si nisem delala skrbi,ker Rex ne napade in sem šla lepo naprej pol pa karnaenkrat vidim,ko se tisti pes zapodi proti nama in prepoznam Lorda..lastnica je samo obstala in gledala dejanje..Rexa mi je zbil na tla jaz sem pa čist panična začela teči proti domu (seveda z Rexom) mislila sem,da nama bo Lord sledil,vendar na srečo nama ni..naj povem,da sploh ni poslušen in,da lahko njegova lastnica šraja kolikor hoče on je ne bo slišal...sam pol se pa jaz vprašam-Zakaj ga nima na povodcu?- sem pa že od več ljudi čula,da je napadel njihove pse...
to leto sm šla na otepanje pa je šla moja tamala zraven Panda,pa pridema s sestro do te hiše,ko majo Lorda..pa tk reče lastni-Pazi na cuceka,naš jo v enem zamaho požre- jaz sm bla sam tiho pa sm šla...
samo res..kaj če ga srečam na sprehodu pa imam Pando spuščeno (na travnikih je spuščena) pa mi jo napada..takoj mi jo ubije...je pa ja kakih 10x manjša od njega...
ful me je strah in sploh ne vem kk se naj tega strahu znebim...(pa tudi naši bližnji sosedi imajo nemškega ovčarja Mišona,ki je ž napadel Rexa in Pando) samo on uboga svojega gospodarja....vsaj odpoklic ma naštudiran...vendar ga imajo pred bajto privezano na takem tankem štrikcu,da ga takoj strga,če grem mimo :(
zato pa raje hodim po bližnjicah...(poleti še gre,pozimi je pa bol kriza,ko je povno snega)

upam,da bojo Lorda imeli na povodcu(ker drugače je itak v boxu) Mišonu pa priskrbeli trdnejšo verigo (verigo za nemškega ovčarja,ne pa za pekinezerja)

lp
mateja

Pandy in Rexy sta cukrčka dva,ki sta v mojem srčku doma!!!

Sanja

• *
  • Irish rocks!
Grem zadnjič z Elmotom u šetnjo pa za nama priteče en mali mešanček. Jaz lepo na glas lastnico, ki je hodila 20 metrov za njim s povodcem v roki, prosim, da ga priveže. In kaj pravi? Saj ne bo nič naredil! >:( Ja in ker mam že poln kufer teh stavkov, jaz lepo njej nazaj: On mogoče ne, bo pa moj zato!
Pa še vedno gospa ni dost bla pogumna in mi reče, da se itak ne bo približal. Sem pa spet (žleht kokr sem) odgovorila na lep način: ja, sej če bo kej ratalo, znam zelo dobro brcat in za posledice ne bom odgovarjala. >:D

A po tej grožnji, da se je slišalo kot, da se bom jaz spustila v njenga psa, je pa lahko vzela povodec in ga privezala?

Tko da vsi novomeščani: če me kje vidite hitro pse privezat, ker grizem!  ;D

pandy

• *
  • pandy
ja tak je to...sam jaz si ne upam sosedom kaj rečt,ko pol me kr grdo gledajo pa širijo brezvezne govorice(da je naš napadalen),ko sploh ni res!!!!!!!OBUP!!!

lp
mateja

Pandy in Rexy sta cukrčka dva,ki sta v mojem srčku doma!!!

Zorek

• *
Hay,
jaz se sploh ne sekiram več. Sam nej pride ker pes pride k nam brez povodca (razen Pike, ki se lepo vede in ma ful rada Zora) ga kar zbrcam in me nič ne briga.
lp,
Anja

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Ti kar brcaj, kolikor ti duša poželi. Ko boš naletel na pravega komada, ti bo odgriznil nogco s čevljem vred.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Zorek na tvojem mestu bi poslušala Lanabelo, na žalost brcanje ne pride venomer v poštev in jo lahko kdaj v prihodnosti lepo skupiš, sama sem bila blizu tega, sosedov pesjan si je zabil v glavo da je tudi naše dvorišče njegov teritorij, Larsa ni maral (je bil še mali) in je reveža tudi enkrat malo neljubeče vgriznil pri tem pa ni gledal kam, sicer se je zadeva srečno končala, lahko pa se ne bi in bi Lars ostal brez učka >:( ;D Od takrat naprej smo ga z našega dvorišča podili, vendar smo potrebovali skoraj leto dni da mu je končno zasvetila lučka da pri nas nima kaj več iskati. No pa je potem še enkrat poskušal ker se na moje cepetanje in glasovno podenje sploh ni oziral sem poskusila še s malo večjimi kamenčki, no tudi ti niso imeli haska, potem pa mi je bilo že vsega zadosti in sem prijela za metlo in zamahnila proti njemu, ker pa se je njemu zdelo da mu jaz nimam kaj oporekati na "njegovem" teritorjiu >:( je pesjan spodvihal ustnice in iz prsi spustil grozeč glas, vedel sem da v tistem momentu mahanje z metlo ne bi bilo več pametno, sem se pa hvala bogu spomnila na vodo in ker je bil šlauf ravno pri roki in voda že odprta, sem zagrabla šlauf in pritisnila pištolo in curek vode namerila direkt vanj. Šele par minut po tistem ko je bilo vse končano in ko je adrenalin popustil sem se v resnici zavedla kaj bi se lahko zgodilo če se ne bi zmenila za opozorilna znamenja. Od takrat se pesjan ne prikaže več pri nas, če pa gre slučajno mimo in me opazi na dvorišču pa se ga če se ga le da ogne v velikem krogu.
Tak da bodi previdna glede brcanja, še posebaj če psa ne poznaš!