Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243174

Yo

• *
Ja, no, ne vem. Enkrat sem na animal planetu gledala dokumentarec, kjer je bilo vključeno tudi merjenje moči ugriza, pa razni piti, rw ipd. sploh niso bili pri vrhu.
Sploh pa je tako razglabljanje brezvezno.
Vsak naj poskrbi, da njegov pes ne bo grizel, pa na koncu sploh ne bo pomembno, kateri od njih bolj močno ugrizne.

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Sploh pa je tako razglabljanje brezvezno.
Vsak naj poskrbi, da njegov pes ne bo grizel, pa na koncu sploh ne bo pomembno, kateri od njih bolj močno ugrizne.
Se strinjam! :)

:)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kolikor vem je edini smrtni primer pri nas zagrešil mešanec. Ne prav velik.
Kar pa se tiče moči ugriza pa samo tole: zadnjič me je en pitbul (ali pa bolj stegnen staford, saj ni važno) tako za šalo malce uščipnil. Res za šalo, sploh ni resno mislil in takoj je spustil. Pa mi je naredil dve solidni luknji v kar močne čevlje za treking (ti isti čevlji so brez problema zdržali ugriz nemca, ki se ni šalil) in ravno še uspel prebiti kožo. Nič omembe vrednega, ampak če bi pa resno napadel...brrr.

Aja, na tega psa tako drugače zelo pazijo, a se je izmuznil. Se lahko zgodi prav vsakemu.

ABBY LABRADOR

• *
Ja ampak eni ljudje so mi pa res kdaj mal čudni. Oprostite za to samo rada povem svoje mnenje. Zadnjič pa naj bi v Novicah pisal, da je ROTVAJLER ugriznil. Bil je pa PIT BULL. (Zihr nism prov napisala. :-[-mislm pasm)

Yo

• *
Ja ampak eni ljudje so mi pa res kdaj mal čudni. Oprostite za to samo rada povem svoje mnenje. Zadnjič pa naj bi v Novicah pisal, da je ROTVAJLER ugriznil. Bil je pa PIT BULL. (Zihr nism prov napisala. :-[-mislm pasm)

No, če niti za pisanje pasme nisi ziher, pol je tudi novica od "zadnjič" mal vprašljiva  :-\

Yo

• *
No, malo OT, pa vseeno, če paše kam drugam me prestavite. Danes na vratu nismo imeli spuščenih psov, so šli "na srečo" ven pred nami, se pravi, ko sem šla ven po čike in je damica iz naselja spet pozabila doma modni dodatek, beri: povodec, vsled čemur je njen veleprijazni pes napadel psa in psico iz okoliša. Na srečo brez hujših posledic, vsekakor pa je mlada dama ali gluha ali pa totalno brezbrižna, saj ni niti najmanj "sodelovala" pri reševanju konflikta. Ah, ja.

Smo pa imeli drug incident in sicer kolesarja, ki je brez luči ali kakršnihkoli odsevnih teles priletel direkt v naju z Laylo po nasprotni strani kolesarske steze (kjer se steza konča in se nadaljuje pločnik). Na srečo sem jaz ostala pokonci, Layla ni odreagirala pretirano oz. zaenkrat ni videti posledic, kolesarja sem ujela v zraku  :-\ No, in tip se začne dret, da ga je skoraj kap, da bi se lahko ubil, da... Dokler se nisem začela dret nazaj nanj, naj še enkrat tako prigoni, jaz bom pa slikala in potem klicala "ta plave". Ja, jebemti no, a se res noben več ne drži zakonov? A so res napisani samo zato, da jih bere kdo, ki mu je dolgčas???

Mel

• *
  • ...moj sonček...
O, jaz sem pa včeraj videla izjemno zanimivo sprehajanje ene RW-lerke, ki tudi ne bo nič naredila (ne glede na to, da je že napadla mladiča). Zjutraj lastnica v halji - ja prav tisti jutranji halji - spusti ven psico pred blok, sama se nasloni na podboj vhodnih vrat v blok, prižge čik in zasanjano strmi nekam v tri krasne. Psica se tačas sama "sprehaja", v roku pol minute ji uide iz vidnega polja, steče za blok, tam prestraši par naključnih mimoidočih (lastnica ta čas še vedno povsem mirno kadi čik, v copatih in jutranji halji in sploh ne ve, kaj se dogaja na drugi strani bloka), si ne predstavljam, kaj bi bilo, če bi prišel mimo kakšen manjši pes (kot rečeno je psica že napadla mladiča).

Jaz se seveda s svojim psom poberem v blok, ker ne mislim reskirat (še) kakšnega napada, kolnem kot star mornar, ker se moram umikat in bežat takim debilnim lastnikom.

Konec je bil tak, da je lastnica naslednje par minut neuspešno klicala psico, ki se je medtem sprehajala naokoli, v coaptih in halji seveda ni mogla za njo  ::) in ko se je psica blagovoljila priti sta se pobrali notri.

Super a ne?

Srce ima razum, ki ga razum ne pozna...
http://orix.moj-album.com/

naja and zemy

• *
  • Če psi niso v raju bi rada odšla tja kjer so oni
Ravno zadnjič sem videla   druga dva lastnika tistega norega mešanca (pes je bil zraven)
Pa ga je komi obdržal sem se mogla  odmaknit na drugo stran ceste saj  je  prišel do polovice ceste.
Pa sem jima povedala kaj se je zgodilo  da je skoraj prišlo do pretepa.
Pa mi reče gospa:Veš zakaj?Zato ker ga hodiš s tem malim dražit!
Pa sem ji hotela rečt:Veste kaj gospa jaz se imam pravico sprehajati po pločniku,saj je to javna površina.Če je pa vaš pes tako agresiven da hoče povodec strgat pa pesjak zla mat vam pa jaz ne morem pomagat.
Samo sem bila raje tiho drugič pa ji bom to povedala!!!!!! >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Zadnjič se je zapodil v mojo prijateljico ki ima mešančka  manjše rasti.
Samo srečo je imela da je bila vmes OGRAJICA.
Zakaj temu pravim OGRAJICA zato ker imajo  mešanca med novoforlandcem in berncem pa imajo manj kot pol metrsko ograjico.

Lp. Danaja&Zamaro&Nera&Spajk&4puppyji

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

ABBY LABRADOR

• *
novoforlandcem

??

No sicer ji pa naslednjič kr reč. Pa reč ji naj da svojmu nagobčnik, če je tek. Pa zagroz, da, če bo tvojmu kej naredu -ga ugriznu, da jo boš tožla.
No to bi ji jst rekla.

naja and zemy

• *
Ja je že res samo če bi slučajno MOREM POTRKAT toktoktok kdaj si do mojga prišu ga nebi sam ugriznu ampak bi ga po moje ubil.Glede na to kak je agresiven.
Pa zadnjič sem šla mimo ene kmetije pa  se nemška ovčarka zapodi v mene (pa vežda sem tamalega gor vzela)
Pa mi skoči na roko tako da sem pol mogla it hitro hojo!Pa  ta dva nemca sta  skoks spuščena  pa nikol ne greta prek ograje sam  glih tisti dan je mogla psica  prestopit mejo ker ni bilo nobenega doma. :'( >:( :'( >:( ???

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

Yo

• *
Lahko, prosim, pišeš slovensko?

naja and zemy

• *
Prav bom pisala v knjižnem jeziku. :-[

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
Ne boste verjeli s tem psom so sami problemi .Mislim da bom lahko z psom  še samo v hiši.
Greva včeraj z prijateljico na sprehod  pa  ta pes priteče izza hiše  zadaj pa pride lastnik  čisto počasi pa sem mu hotela reči  da prosim če si  tega psa malo bolj pazijo kajti jaz pred takim psom ne morem braniti niti sebe kaj še le  mojega psa.

Lp. Danaja&Zamaro

Yo

• *
In zakaj nisi nič rekla?

Desobediencia

• *
Samo res, "sem hotla" ne bo resil nicesar.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.

roberd

• Gost
Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

In to je vse, kar imam za povedat.

naja and zemy

• *
Saj bom samo če je bil za OGRAJICO pol mu jst ne morem nič rečt. Čeprav taka mrcina pa  ograjica ki meri manj kot pol metra.
Ali mu lahko vseeno rečem naj si ga malo bolj pazijo.
Strah me je da bi to ograjico preskočil
.

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
Zdaj drugič ko grem tam mimo jim bom rekla 8)

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
Zakaj vas ni nič več gor?

Lp. Danaja&Zamaro

ABBY LABRADOR

• *
No evo, da mal osvežim. Zadnič sem šla z Abby ven in pride mimo ena ženska in mi reče, da je ta pes res močen in da sem dobra da ga obvladam. :-\

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
No, pr ns je pa tko, da ma Kiara ful rada vse ljudi in živali (ki niso nesramni do nje) ::), in nanje na žalost skače....! :-[

...glede tega da bi jo odvadla skakat sm probala že čist vse!!! :'( Sam da ne bo zdej izpadl, da je Kiara neumna in da je zato ne bi mogla naučit, ker zna kupe trikcev; enga ji pokažem in takoj dojame, pol pa še parkrat ponoviva in zna...! ;D
Lp

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
No, pri nas smo pa ugotovili, da imamo malce nevarno pitbulko za sosedo. Ok, psica je nerodovniška, kupljena pri rejcu, ki vzgaja pse za pasje boje, tako mi je bilo rečeno. Ker je sosed šele začetnik sem mu odsvetovala najprej tako pasmo, nato nakup nerodovniških, poslala v zavetišče, na koncu je pa upošteval samo to, da je vzel psico in ne psa. :-\

Na začetku je kazalo vse super, saj je do nas zelo prijazna, do naše Kane sploh, se meče pred njo na hrbet in ji skoraj rit odpade od mahanja z repom. Potem smo pa posvojili drugo psičko in so se pokazali problemi. Namreč psica je agresivna na pse, še posebej manjše pasme, kar naša Kika je. Bilo mi je zelo čudno, saj je bila Kane vedno ful vesela, ampak očitno zaradi tega, ker je odraščala z njo, zdaj je stara nekaj čez leto dni. Zdaj pa vsakič, ko se srečamo je Kane vesela, ko pa vidi Kiko pa začne renčat nanjo. Pri tem tudi Kana razume, da renči nanjo in začne nazaj godrnjat. Tukaj se pač izogibamo srečanjem in če se vidimo se eden od naju ustavi, da gre drugi mimo.

Problem je v tem, da smo se že parkrat srečali na vhodnih vratih, kar je zelo neprijetno, če odpreš vrata in te na drugi strani pričaka renčeča psica. Do zdaj je lastnik še vedno pravočasno odreagiral, čeprav sem jaz včasih čisto zmedena, ko se tako srečamo in imam dva fleksija v roki in začnem vleči napačnega, pa se zgodi, da vlečem Kano nazaj, k ji itak ne bi nič naredila, Kika pa gre mimo nje in jaz še vrata spustim, tako da sva s Kano na eni strani, Kika je pa na drugi z besno psico in lastnikom. ::)  :D Ok, zaenkrat je še vse v redu.

Enkrat se je celo zgodilo, da sem šla s psicama po stopnišču in zaslišala pasje tačke in soseda kako teče za psico. Zadnji trenutek jo je ujel, da nismo imeli bližnjega srečanja. Včeraj se je pa zgodilo, da sem prišla s psicama domov in sem bila že na zadnjem stopnišču pred domačimi vrati, pa se ozrem nazaj, ker sem nekaj slišala, in zagledam sosedovo psico spuščeno, brez lastnika. Najprej je še mahala z repom, ker je videla samo Kano, nato je pa začela renčat. Na srečo smo bile že na vrhu stopnišča, da sem se samo domov pobrala, psica pa ni upala za nami. Bojim se, da se bo enkrat zgodilo, da se bo psica zapodila v mojo Kiko in če se bo, jo bo razstrgala. Če bo Kana zraven, vem da jo bo branila, ampak takrat ne vem kaj bo. ???

Saj smo sosedu že povedali naj pazi in nas upošteva, se zaveda kakšnega psa ima, ampak nesreča nikoli ne počiva. Lahko se zgodi tako kot včeraj, kar mi še vedno ni jasno kaj je počela sama na stopnišču, ker ko jo pelje ven, jo ima vedno na povodcu, tokrat ga pa sploh ni bilo slišati, kaj šele videti.

Lp

naja and zemy

• *
Ja vem kako to zgleda vendar imam eno ZELOOOO veselo novico.
Lastniki  tistega   zmešanega psa so si naredili  prbl.  meter in še nekaj visoko ograjo.
Ampak  ne vem če je na drugi strani tudi nič ni za videt UPAM da je.
Lp. Danaja&Zamarro

Zdej pa še ena slikca naših dveh mrcin

Aja pa še nekaj kljub temu da velikima popolno zaupamo  jih vseeno tudi na travnik kjer ni žive duše  NIKOLI ne puščamo same  brez nadzora.

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
Ups treh ;)

Lp. Danaja&Zamaro

Terrierka

• *
  • to the ∞ & beyond
Aja pa še nekaj kljub temu da velikima popolno zaupamo  jih vseeno tudi na travnik kjer ni žive duše  NIKOLI ne puščamo same  brez nadzora.
Js tut Kiare ne puščam same! ::)

naja and zemy

• *
Kaj pa imaš za enga psa?

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
Ja imam rada nemške ovčarje.
Ampak mislim da znajo bit kar pošteno nevarni in mislim tudi da se jim prej strga in da so  10krat bolj hinavski od drugih psov.
Glede od škode na avtu ko nam jo je nemec naredil    se jih kr mal pazim.
Ne rečem pa da so vsi nemci takšni ampak pasma nasploh!
Čeprav smo ga mi tud meli sicer je bil mešanček pa tut ni  nobenmu nič nardi.

Lp. Danaja&Zamaro

Dina

• *
Ja imam rada nemške ovčarje.
Ampak mislim da znajo bit kar pošteno nevarni in mislim tudi da se jim prej strga in da so  10krat bolj hinavski od drugih psov.
Glede od škode na avtu ko nam jo je nemec naredil    se jih kr mal pazim.
Ne rečem pa da so vsi nemci takšni ampak pasma nasploh!
Čeprav smo ga mi tud meli sicer je bil mešanček pa tut ni  nobenmu nič nardi.

Prosim? Ne me za******t :o NO-ja itak, fulllllllllllllllllllllllllll llllll nevarna pasma, ja. Sam vidi te, pa te raztrga :D :D :D Ne, čist resno, nemec je ravno toliko nevarna pasma, kot katerakoli druga, če ima nepopolno in/ali neprimerno vzgojo. Ima pa kar precej velik prag potrpežljivosti ;)

...sledi svojim sanjam

Yo

• *
Jaz sicer do NO nimam prav nobenih simpatij, samo izjava, da se jim "strga", je pa popolnoma mimo.
A smo spet pri vraščanju kosti v možgane in podobnih neumnostih?  >:(

Dina

• *
Priznam, da sem videla tudi že norce od nemcev, ampak sem hkrati videla tudi kako lastniki ravnajo z njimi, tako, da... sami po sebi pa sigurno niso žleht in napadalni in nepotrpežljivi in taki, da bi se jim hitro strgalo. Sicer pa takšen kakršen lastnik, takšen pes ;)

...sledi svojim sanjam