No, pri nas smo pa ugotovili, da imamo malce nevarno pitbulko za sosedo. Ok, psica je nerodovniška, kupljena pri rejcu, ki vzgaja pse za pasje boje, tako mi je bilo rečeno. Ker je sosed šele začetnik sem mu odsvetovala najprej tako pasmo, nato nakup nerodovniških, poslala v zavetišče, na koncu je pa upošteval samo to, da je vzel psico in ne psa.
Na začetku je kazalo vse super, saj je do nas zelo prijazna, do naše Kane sploh, se meče pred njo na hrbet in ji skoraj rit odpade od mahanja z repom. Potem smo pa posvojili drugo psičko in so se pokazali problemi. Namreč psica je agresivna na pse, še posebej manjše pasme, kar naša Kika je. Bilo mi je zelo čudno, saj je bila Kane vedno ful vesela, ampak očitno zaradi tega, ker je odraščala z njo, zdaj je stara nekaj čez leto dni. Zdaj pa vsakič, ko se srečamo je Kane vesela, ko pa vidi Kiko pa začne renčat nanjo. Pri tem tudi Kana razume, da renči nanjo in začne nazaj godrnjat. Tukaj se pač izogibamo srečanjem in če se vidimo se eden od naju ustavi, da gre drugi mimo.
Problem je v tem, da smo se že parkrat srečali na vhodnih vratih, kar je zelo neprijetno, če odpreš vrata in te na drugi strani pričaka renčeča psica. Do zdaj je lastnik še vedno pravočasno odreagiral, čeprav sem jaz včasih čisto zmedena, ko se tako srečamo in imam dva fleksija v roki in začnem vleči napačnega, pa se zgodi, da vlečem Kano nazaj, k ji itak ne bi nič naredila, Kika pa gre mimo nje in jaz še vrata spustim, tako da sva s Kano na eni strani, Kika je pa na drugi z besno psico in lastnikom.

Ok, zaenkrat je še vse v redu.
Enkrat se je celo zgodilo, da sem šla s psicama po stopnišču in zaslišala pasje tačke in soseda kako teče za psico. Zadnji trenutek jo je ujel, da nismo imeli bližnjega srečanja. Včeraj se je pa zgodilo, da sem prišla s psicama domov in sem bila že na zadnjem stopnišču pred domačimi vrati, pa se ozrem nazaj, ker sem nekaj slišala, in zagledam sosedovo psico spuščeno, brez lastnika. Najprej je še mahala z repom, ker je videla samo Kano, nato je pa začela renčat. Na srečo smo bile že na vrhu stopnišča, da sem se samo domov pobrala, psica pa ni upala za nami. Bojim se, da se bo enkrat zgodilo, da se bo psica zapodila v mojo Kiko in če se bo, jo bo razstrgala. Če bo Kana zraven, vem da jo bo branila, ampak takrat ne vem kaj bo.

Saj smo sosedu že povedali naj pazi in nas upošteva, se zaveda kakšnega psa ima, ampak nesreča nikoli ne počiva. Lahko se zgodi tako kot včeraj, kar mi še vedno ni jasno kaj je počela sama na stopnišču, ker ko jo pelje ven, jo ima vedno na povodcu, tokrat ga pa sploh ni bilo slišati, kaj šele videti.
Lp