Kako bi pa tvoji teto lahko motili psi si pa ne predatavljam
.
Samo tri situacije ti bom opisala in imej na umu, da jaz zal ne morem in tudi nocem skriti, da imam doma pse, kar se odraza tudi na nasi obleki in tetini:
velika crna mrcina, mesanc cca 70 cm plecne visine, ( moja teta jih ima 160cm ) laufa proti nama, bog ve od kod naju je videl, slisal, zavohal, se ustavi pred nama, ovohava mene, teto, pa zopet mene in zopet teto. Stopi korak ali dva nazaj, rahlo klecne na sprednjih nogah, dvigne greben in cisto potiho renci. kje je bil lastnik ne vem, kdaj se je prikazal, tudi ne vem, da ga ni upal prikleniti vem, ker mi je rekel oprostite, po navadi ni tak in odkorakal mirno naprej, dokler ni tudi pes odfuljil za njim.
Drugi cucek je bil nekaj podobnega le da v svetli barvi, s pospesenim korakom se nama priblizuje za njim sopiha sfuzlani mladenic, pes je ze pri nama, naju ovohava a ocitno sva mu vsec, saj skoci na teto, ki je skoraj padla, ce je nebi zadrzala. Mladenic se opravicuje, da mu je zal, d njegov pa ze nikoli ne skace in kljub temu, da ima vrvico v roki ga ne misli privezati.
Ko se ze vse skupaj malo umiri srecam znanko z mopsem, ki zivi v centru, malo se zaklepetava, teta sede na klopco, mimo hodijo odvezani cucki taki ali drugacni. Eden se ustavi, majhen, mesancek, luskan, teto ovohava, teta nima pojma, saj ga ne vidi za hrbtom, ko pes dvigne taco in jo polula

Lastnika nikjer v blizini, ko psa prezenem, ta odpeketa v daljave, bog ve, mogoce iskat lastnika, ki malo nize pije pivo in balinca.
Nikoli vec v Tivoli na sprehod, se najmanj pa s svojimi mrcinami. So prevec fine mastino ritke, da bi jih spuscala meed tista odvezana in podivjana sceneta ter sfuzlane lastnike, ki ves cas trdijo, da njihov pa ze ni taksen, da njihov je prijazen, da bi se samo igral.
No, mi se pa nocemo igrati z razpuscenci! Bom pa si kaksen dan vzela cas, pustila teto in pse doma pa se oborozila s fotoaparatom ter sla snemat v Tivoli. Me prav zanima, ce se bo po objavi posnetkov kaksna mestna veljaska ritka dvignila in kaj ukrenila v tej smeri. Pa kaksen smetnjak viska postavila, pa kaksne vrecke za pasje kakce, pa kaksnega redarja nastavila ob najbolj frekventnih ura. Ce ze delamo red na cesti z strozjim zakonom o CPP, potem sem noter vkljucimo tudi pse in njihove lastnike.
In zacnimo pri sebi! Zal, sem stare sole tip in imam malo zastarele poglede

Missa
p.s. mojo 90 letno teto pa bom peljala v kaksen pasji klub in jo spustila varno za ograjo, kaj pravite?