Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243176

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
A vas je tukaj gor med vami veliko sprehajalcev iz Tivolija?
 Me tako informativno zanima.

Predvsem ali je res toliko sprehajalcev z spuscenimi psmi po Tivoliju ali se samo meni zdi. Obiskala sem ga samo 1x in ne morem verjeti, da se to dogaja pri nas, prakticno v centru Ljubljane. S privezanim psom jih je samo ena pescica sprehajalcev, pa se to po vecini rodovniskih psov. Obvezno vse majhne baterije, malo vecji mesanci in velike mrcine so pa veselo spuscene. Clovek si ne more privosciti enega mirnega sprehoda niti, ce nima psa, saj ga vsak drug cucek ovohava po mili volji!
A niso bili vcasih v Tivoliju policaji na konjih in kolesih? Kje pa so redarji?

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Jaz se večkrat sprehajam po Tivoliju- pretežno s spuščenimi psi,tako kot vsi ostali  ;)  in me zato spušečnei psi sploh ne motijo  :P.
Edino kar gledam, da vsaj moji spuščeni ne obiskujejo redkih privezanih  :D. Ker vem da če je pes privezan to zagotovo pomeni, da si vodnik ne želi obiskov  :)
Policaje smo pa tud že srečali na konjih in niso imeli nikoli pripomb  :-*

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Jaz se večkrat sprehajam po Tivoliju- pretežno s spuščenimi psi,tako kot vsi ostali  ;)  in me zato spušečnei psi sploh ne motijo  :P.

To si me pa zelo razocarala, deteljica!  :(

Missa

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Jaz sem vsak dan v Tivoliju. ;D In ja MIŠA, skoraj vsi psi so spuščeni, tudi taki, ki ne bi smeli biti. Pa saj me ne moti, če pes uboga lastnika, pa ga pokliče in gremo mirno mimo, ampak so nadležni t.im. "prijazni" psi, ki pridirkajo do nas 100 na uro, ker se hoče igrat, potem pa moji psici skače v gobec. In ker moja Kana tam v enem 5. skoku tega več ne mara, opozori psa, potem pa lastnik men, a je huda?. Ne, samo ne mara, da ji psi v gobec skačejo. ::) Potem imaš pa take pse, ki se "bojijo", ampak problem je v tem, ker to pokažejo z agresijo. Vsako jutro namreč srečujemo gospoda z borderjem, ki je valjda spuščen, in vsako jutro se zapodi v nas in besno laja, ampak lastnik ne čuti, da bi ga moral privezati, ali ga dati ta čas na poleg, ker toliko ga uboga, ampak samo reče, ja boji se. Hja, ni videti, ne! >:(

Sploh se je treba izogibat kakšnih sončnih vikendov in popoldnevov, ker takrat pa mrgoli ljudi in psov. Da ne govorim, da je tam na pasjem griču (al kako se mu že pravi) pravo pasje igrišče, tam se lastniki kar na sredi ustavijo, začnejo meniti med sabo, pse pa spustijo, da se "zlaufajo". In to po najmanj 10 psov naenkrat. Včasih imam občutek, da sem edino jaz tako zabita, da imam pse privezane, najraje bi jih spustila in naj se zmenijo med sabo, saj tako se dela, a ne. 8)

Lp

deteljica

• Pravi Pesjanar
To si me pa zelo razocarala, deteljica!  :(

Missa

sorry, če sem te. Ampak moji psi so takorekoč vedno spuščeni. Nikol nisem bila v vrstah, ki zagovarjajo privezane pse, če slučajno nisi opazila v tovrstnih diskusijah  ::). Vedno sem v ekipi, ki zagovarja, da morajo bit pod kontrolo pa bilo kako kdo to zagotovi.
Edino , ker te lahko potolaži je dejstvo, da se noben nad tem ne pritožuje - ker poskrbim, da večinoma ne hodijo do psov, predvsem nikoli ne do takih, katerih lastniki "pisano gledajo"  ;) . Tako da na terenu bi bila verjetno manj razočarana  :D Za ljudi se pa tud ne zmenijo - z izjemo, če jh kdo ogovori in vabi- to je pa pač potem njegov problem  :P.
Prav zares pa ne vidim potrebe, zakaj bi tam , kjer so tudi drugi spuščeni ravno jaz imela privezane  ::).

Vzamem pa za v Tivoli vrvice navadno sabo- če ne za drugega, da pse privežem pred otroškim igriščem.

gredo p aseveda tud meni n aživce psi ,ki prirohnijo kar tako in potem tečnarijo, gazda pa nimanamena psa odstranit al pa poklicat. Ampak tud kle vrvica nirešitev. Ravno pred dvem adnevoma jetako ena modelka s full zateženim psom na vrvici rinla čist v moje pse, pes je težil, rinil, slinil, moji so se umikali, tamala se je po tleh valjala  ona pa kar dalje rinila s svojo kosmato zoprno mrcino za nami- tako da žal vrvica ni vsa  znanoost  >:(.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
V Tivoli s psom nisem šla že precej dolgo. No, ko sem šla, sem imela psico prvih par metrov privezano. Za vsak slučaj, se mi res ni zdelo potrebno kakšne kazni plačevati, saj imam dovolj prostora za spuščanje psov doma. No ko sem videla da ni panike, je bila seveda spuščena tudi moja. In moja opažanja: Tivolski psi so v primeri s primestnimi veseljaki na pol mrtvi zombiji, ki se jim še pošteno steči ne ljubi. Lahko da so vmes tudi kakšni zoprni spuščeni, jaz jih nisem srečala. Zoprneže so imeli na povodcih enako zoprni vodniki. Vsekakor bi morali Ljubljančani imeti določene dele parka, pa tudi sprehajalne poti, kjer bi lahko imeli mirno pse spuščene. Potem bi pa lahko zahtevali, da so na mestih, kjer je to določeno psi privezani. In bi se lahko premalo socializirani zoprneži na dveh ali štirih nogah mirno sprehajali privezani brez strahu pred tem, da bi jih kdo povohal.

deteljica

• Pravi Pesjanar
jaz tud sem v Tivoliju v vseh letih enkrat samkrat od daleč vidla en "resen" pretep. Spomnim se samo,da je bil en od udeležencev boksar.
Nam se ni nikoli kaj slabega zgodilo , tud videla nisem nič alarmantnega  8). Pride kdaj kakšen tečnat  >:D- ampak bolj z namenom naskakovanja in slinjenja, pa kakšen napihnjen se tud najde- ampak napihnjenci mojih sploh ne ganejo. Jih še pogledajo ne in se lahko dalje napihujejo skupaj z žabami  :P.
Piše pa v ena z bivšim zavetščarjem ,da je pred nekaj dnevi doživela napad na svojega  privezanega mešančka v Tivoliju- zdaj ima zavezano uho.

Tako na spolšno po mojih osebnh izkušnjah je podobno kot piš eLanabela- v Tivoliju in po PSTju s ovečinoma vsi spuščeni, pa čist nenevarni. Zoprni psi ali psi z zoprnimi lastniki pa so privezani. To je razlog, da zame (in moje pse) privezan pes pomeni isto kot znak- "ne bližaj se, ker sem zoprn"  :D. In kakor kateraga od mojih tamladih še kdaj potegne povohat odvezanega psa se privezanemu ne upajo približat (ker ugotovijo že v nekaj začetnih poskusih, da v tem primeru pa jaz postanem zelooo zoprna)-izjema so poznani psi. Ampak ti so poznani in vemo kdo je kdo in se strinjamo z obiski  ;).

Xsara

• *
Mene spusceni psi prav nic ne motijo, ce so pod nadzorom - ne samo da me ne motijo, ampak to podpiram. Tudi jaz imam rada psa spuscenega. Me pa motijo spusceni psi, ki niso pod nikakrsnim nadzorom. Na primer, midve na jutranjem sprehodu vedno kaj trenirava in me zelo moti, ce pride kaksen sosedov pes in Xsaro vabi k igri, zraven se mi pa sosed dere, naj svojo spustim, da se bosta zlaufale. Saj vem, da bi se Xsara z veseljem igrala, ampak zdaj jaz probavam delat nekaj drugega. Pa bolj ko rinem stran od potke da ja ne bo nobenega tam, bolj rinejo psi za mano in se pac oddaljijo od lastnikov, tako da jih ti se tezje priklicejo nazaj (saj ne, da se ful trudijo). Sploh me pa skrbi, ker je Xsara zelo posesivna do svojih briketkov in zogic in ce ve, da delava in se ji takrat od zadaj pribliza pes, zna zelo grdo zarencat. Drugace ni ljubosumna, ce dam drugemu psu briket, samo med treningom pa je, ker je v cisto drugem afektu. Pa seveda so me spusceni psi, ki niso bili pod nikakrsnim nadzorom, pred sterilizacijo motili se bolj.

naja and zemy

• *
  • Če psi niso v raju bi rada odšla tja kjer so oni
No okej nisem misla tako.
Mislim na ENGA psa ne pa na VSE da se jim  strga sem mogoče ne najbolj  jasno napisala.
Mislila sem  na  en primer.Ker je pes do avta prišel pa nam vzadi neki zlamal na avtu  ko je grizel vanj.

Upam da je vse drugo  dosti razumljivo.

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Hmm...tole vase tivolsko sprhajanje mi ni cisto nic vsec  >:( Sem mislila, da se pesjani zavzemamo, da je treba cucke drzat na strikih tam kjer je to z zakonom doloceno! In Tivoli je javna sprehajalna povrsina kjer je z odlokom doloceno, da morajo psi na vrvice!
In jaz v Tivoli ne peljem svojih zverin ampak grem na sprehod s svojo teto. No, bila sem samo 1x in se takrat sem bila razocarana  :( Ocitno bo v prihodnosti tako, da bodo cucki po Tivoliju prosto letali naokrog, jaz in se mnogi drugi pa bomo devedeset let stare tete vozili na sprehod na manj obljudene kraje - v gozd, na kaksen kucl pri Ljubljani kjer ni sprehajalcev z odvezanimi psmi ali celo na Tosko celo in Katarino.

Missa

Yo

• *
Ravno zaradi opisanih dogodivščin jaz že cca 15 let ne hodim v Tivoli, pa čeprav bi glede na lokacijo z veseljem tam kdaj sprehodila svoje pse. Enostavno mi je muka najprej prebijati se čez center mesta mimo vseh spuščenih psov, potem pa imeti še p* v Tivoliju.
Sem že čisto prevečkrat slišala stavek: Moj ne bo nič naredil, bla bla bla, pa je ravno temu stavku vedno sledilo vse kaj drugega, kot tisto, kar je prej vreščal lastnik. Žalostno, da se sami pesjanarji, tisti, ki naj bi bili odgovorni, ne zavedajo, da niso sami na svetu in da bi se nekateri radi sprehodili brez tega, da se moramo ubadati s tem, kaj leti proti nam ali kaj nam je pripravljeno težiti in nas motiti.
Osebno, ko grem na sprehod, grem zato, da aktivno in koristno porabim svoj prosti čas s svojimi psi. In ja, me moti, da se moram ukvarjati še z 20-imi ostalimi, pa če so prijazni do nebes. Bi pričakovala, da se s temi ukvarjajo njihovi lastniki. Utopija, ne?

deteljica

• Pravi Pesjanar
Hmm...tole vase tivolsko sprhajanje mi ni cisto nic vsec  >:( Sem mislila, da se pesjani zavzemamo, da je treba cucke drzat na strikih tam kjer je to z zakonom doloceno! In Tivoli je javna sprehajalna povrsina kjer je z odlokom doloceno, da morajo psi na vrvice!
In jaz v Tivoli ne peljem svojih zverin ampak grem na sprehod s svojo teto. No, bila sem samo 1x in se takrat sem bila razocarana  :( Ocitno bo v prihodnosti tako, da bodo cucki po Tivoliju prosto letali naokrog, jaz in se mnogi drugi pa bomo devedeset let stare tete vozili na sprehod na manj obljudene kraje - v gozd, na kaksen kucl pri Ljubljani kjer ni sprehajalcev z odvezanimi psmi ali celo na Tosko celo in Katarino.

Missa

veš v čem je med drugim problem? V tem da je zakonsko POVSOD določeno ,damorajo bit psi na štriku.
Javna površina je vse, kar ni zasebno, Kar je zasebno pa itak nimaš pravice it :P.
Torej po parkih ne, po PST ju ne, po trim stezi ne, med bloki sploh ne, ob cesti seveda ne (še celo jaz zadnji dve pozociji privezujem pse) , v gozdu absolutno ne, na plaži ne - spušenega psa imet.
Po njivah in travnikih pa itak nimaš kaj hodit ,ker so to proizvodne površine in ne pohodne- niti s privezanim  :P- razen še so tvoji seveda.
Na klubih - ja kaj pa mislite, tam res ne. Tam se šola privezane pse ::). V večini vsaj p aitak je klubov premalo in imajopremajhne površine. In samo spuščanje v ogradi ni sprehod med drugim :)

Kako bi pa tvoji teto lahko motili psi si pa ne predatavljam  :o. Odvezani so precej dalj od sprehajalcev kot privezani  8). Vsaj moji zagotovo. Za tiste ,ki pa niso pa bi seveda koristilo tako šolanje kot povodec, dokler šolanje ne uspe ;). Vseeno si upam trditi,da je zanimanje za stare tete in stare ate med psi izjemno nizko. S izjemo, če v rokah držijo hot dog ali pa konjski hamburger  :D. Tako da me res zanima v čem je bil Tivolski  problem tvoje tete in spuščenih psov? Mogoče je bila napaka, da nisi vzela svojih kosmatin sabo- zagotovo bi teto učinkovito obvarovali pred grozljivimi spuščenimi mrcinami,ki patruljirajo po mestem parku. Če jih že futraš naj vsaj čemu služijo ( mal heca-  ;) - ne velik heca, da me ne  bi kdo preveč resno vzel  :D , z kančkom resnice  :P ).

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Mislim, da tukaj nihče ni napisal, da se strinja s spuščenimi psi brez nadzora.  ::)

Nadzor je pa zame to, da gre pes mimo in zignorira vse, če ga mogoče vseeno prime, da bi šel povohat pa se ga preusmeri drugam ali da na prostor. Meni je recimo čisto vseeno ali je na štriku ali ne dokler se briga zase in ne teži. To da gre lepo mimo brez štrika pa res ne vem zakaj bi bilo nadležno, če človeka ali psa še pogleda ne.  ???

Nasprotno pa: koliko ljudi s psom na štriku leze za njim ali kar plapola za njim kot zastava. In pes dela kar se mu zljubi ali celo lastnik sam pripelje psa povohat tvoje, tudi če jasno slišijo, da so moji v komandi v prostoru.  ::)

Tako da tudi zame štrik ni pokazatelj tega, da je pes pod kontrolo in prav tako ne, da je spuščen pes avtomatično brez kontrole.

Za moje pojme so najbolj tečni tisti s fleksiji, ki jih po možnosti še videš ne in ti skoraj nogo odrežejo. :(

Če pa pes ne obvalada odpoklica v vseh situacijah, se ne briga zase in ne zna niti prostora na daljavo, NIMA kaj bit spuščen.
Pol se pa kak redar spravi ravno nad takim, ki ima 14letnega psa in caplja za lastnikom 30 cm stran.  ::)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Kar se javnih površin tiče pa ni ravno tako ;)

Okrog blokov že mogoče, funkcionalna parcela na kateri blok stoji pa sigurno ne. To da gre lahko vsak mimo, še ne naredi javne parcele. Javne površine pa so sigurno vsi parki, vsi pločniki, ceste, javna parkirišča (ne tista v lasti etažnih lastnikov stavbe)...
Gozd ni javna površina in je navadno v privatni lasti, s tem, da gre vanj lahko vsak.
Travnik je v bistu tretiran kot njiva in po njem nimaš kaj hodit brez privolitve lastnika.

in tako dalje...

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Kako bi pa tvoji teto lahko motili psi si pa ne predatavljam  :o.

Samo tri situacije ti bom opisala in imej na umu, da jaz zal ne morem in tudi nocem skriti, da imam doma pse, kar se odraza tudi na nasi obleki in tetini:

velika crna mrcina, mesanc cca 70 cm plecne visine, ( moja teta jih ima 160cm ) laufa proti nama, bog ve od kod naju je videl, slisal, zavohal, se ustavi pred nama, ovohava mene, teto, pa zopet mene in zopet teto. Stopi korak  ali dva nazaj, rahlo klecne na sprednjih nogah, dvigne greben in cisto potiho renci. kje je bil lastnik ne vem, kdaj se je prikazal, tudi ne vem, da ga ni upal prikleniti vem, ker mi je rekel oprostite, po navadi ni tak in odkorakal mirno naprej, dokler ni tudi pes odfuljil za njim.

Drugi cucek je bil nekaj podobnega le da v svetli barvi, s pospesenim korakom se nama priblizuje za njim sopiha sfuzlani mladenic, pes je ze pri nama, naju ovohava a ocitno sva mu vsec, saj skoci na teto, ki je skoraj padla, ce je nebi zadrzala. Mladenic se opravicuje, da mu je zal, d njegov pa ze nikoli ne skace in kljub temu, da ima vrvico v roki ga ne misli privezati.

Ko se ze vse skupaj malo umiri srecam znanko z mopsem, ki zivi v centru, malo se zaklepetava, teta sede na klopco, mimo hodijo odvezani cucki taki ali drugacni. Eden se ustavi, majhen, mesancek, luskan, teto ovohava, teta nima pojma, saj ga ne vidi za hrbtom, ko pes dvigne taco in jo polula  >:(
Lastnika nikjer v blizini, ko psa prezenem, ta odpeketa v daljave, bog ve, mogoce iskat lastnika, ki malo nize pije pivo in balinca.

Nikoli vec v Tivoli na sprehod, se najmanj pa s svojimi mrcinami. So prevec fine mastino ritke, da bi jih spuscala meed tista odvezana in podivjana sceneta ter sfuzlane lastnike, ki ves cas trdijo, da njihov pa ze ni taksen, da njihov je prijazen, da bi se samo igral.

No, mi se pa nocemo igrati z razpuscenci! Bom pa si kaksen dan vzela cas, pustila teto in pse doma pa se oborozila s fotoaparatom ter sla snemat v Tivoli. Me prav zanima, ce se bo po objavi posnetkov kaksna mestna veljaska ritka dvignila in kaj ukrenila v tej smeri. Pa kaksen smetnjak viska postavila, pa kaksne vrecke za pasje kakce, pa kaksnega redarja nastavila ob najbolj frekventnih ura. Ce ze delamo red na cesti z strozjim zakonom o CPP, potem sem noter vkljucimo tudi pse in njihove lastnike.
In zacnimo pri sebi! Zal, sem stare sole tip in imam malo zastarele poglede 8)

Missa

p.s. mojo 90 letno teto pa bom peljala v kaksen pasji klub in jo spustila varno za ograjo, kaj pravite?

Yo

• *
Jaz se čisto strinjam z Mišo. Dejansko si ne oz. si rajši niti nočem predstavljati, kako "lepo" bi mi bilo na sprehodu po Tivoliju, če bi sama morala reševati opisane in podobne situacije v spremstvu 2-eh psov in otroka npr. Je žalostno, da smo nekateri zaradi vehementnega odnosa drugih takole prikrajšani za marsikateri sprehod.
Ja, saj vem, nekateri od vaših psov "nič ne naredijo". Hja, mogoče res ne. Mogoče pa so moji take sorte, ki enostavno ne marajo, da se rine vanje? Aja, potem so moji krivi. Pa čeprav so privezani in dajo mir, dokler kakšen tak prijazneš ne prileti vanje.
Pa recimo, da ima ena majhna manjšina res pse, ki ignorirajo vse ostale - kolikšen procent pa je takih med spuščenimi psi? In kolikšen % lastnikov jih resnično obvlada - tako ali drugače?
Ko bo odgovor, da je takih vsaj polovica, bom zelo vesela. Ampak temu ni tako.

Dina

• *

Bom pa si kaksen dan vzela cas, pustila teto in pse doma pa se oborozila s fotoaparatom ter sla snemat v Tivoli. Me prav zanima, ce se bo po objavi posnetkov kaksna mestna veljaska ritka dvignila in kaj ukrenila v tej smeri. Pa kaksen smetnjak viska postavila, pa kaksne vrecke za pasje kakce, pa kaksnega redarja nastavila ob najbolj frekventnih ura. Ce ze delamo red na cesti z strozjim zakonom o CPP, potem sem noter vkljucimo tudi pse in njihove lastnike.
In zacnimo pri sebi! Zal, sem stare sole tip in imam malo zastarele poglede 8)

A če takoimenovane veljaške ritke izjemoma kje pogledajo čez prste in ne pišejo kar na vrat na nos vrtoglavih kazni, potem je pa potrebno dokumentirat, da nekje so pa psi lahko spuščeni? Če bi upoštevali predpise tako in tako nebi smeli več nikamor stopiti, kaj šele biti spuščeni... Nebi rekla, če bi se v to vpiknil kakšen drug, ne pa lastnica večih psov... potemtakem jih ti nikoli in nikjer ne spustiš iz povodca?

lp

...sledi svojim sanjam

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Sorci, Dina, jaz si svojega mopsa ne upam spustiti v Tivoli, se manj kaksno od mastincic, In na kraj pameti mi ne pade, da bi spustila nemsko dogo po Tivoliju  ::) Imam prevec rada svoje pse

Jaz svoje pse nalozim v avto ali kombi in jih odpeljem v posebaj zato namenjene povrsine, ki sicer niso v moji lasti a me v zadnjih 20 tih letih ni se nihce preganjal z njih. Verjetno zato, ker tudi na tistih odrocnih povrsinah pobiram kakce za njimi. Verjetno zato, ker jih ne peljem vse naenkrat ampak tudi po veckrat, ce je treba, da ne zmotimo vascanov, lovcev, zivali in drugih sprehajalcev z psmi! In na kraj pameti mi ne pade, da bi na Brnik zadaj za letalisko ograjo vozila mojo teto na sprehod! Pa tudi psi so tam spusceni in ljudje smo pripravljeni na take situacije!

Ne, mene  v Tivoliju ne boste srecali s spuscenimi psmi. V pasji soli smo prehodili Tivoli po dolgem in pocez. Instruktorca nas je na vsakem sprehodu vsaj 100x opozarjala, da je to javna povrsina, kjer morajo biti cucki na vrvici. Ce zelimo zletati pse, naj  najdemo druge povrsine.

Tivoli je mestni park namenjen ljubljancanom in obiskovalcem, ter starejsim in mamicam z otroki. Pika! Tivoli ni cuckovno sprehajalisce, kjer so otroci in starejsi varno spravljeni za ograjcami balin placa, cucki pa mirno letajo po sprehajalnih povrsinah. Tukaj nisem niti omenila raznih bajkerjev, mopedistov in rolkarjev, ki pridejo v Tivoli trenirat svoj ego!

In, ja, ce bo potrebno, da se kaksen mestni veljak zgane na svojem stolcku, bom celi teden skakalo po Tivoliju in fotkala ali snemala nezazeljene situacije!

Missa

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
 :o
To je pa res Texsas... Mate "srečo" ni kaj...

Dina

• *
Ja, vse to razumem, ampak fora je v tem, da pravzaprav so lahko spuščeni le na tvojem dvorišču, če tako gledaš. A potem tisti, ki živijo v bloku lahko pa psa spustijo samo na balkon ali kako? :) Ker v samem bistvu je isto - isto ne smejo biti spuščeni niti v parku, niti na sosedovem travniku, niti v gozdu...praktično nikjer. In je povsem isto ali jaz spustim psa na travniku ali pa nekateri pri vas v Tivoliju. Ali ni res?

...sledi svojim sanjam

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Sama sem bila s psom v Tivoliju samo parkrat in ja tudi jaz sem jih par odgnala, seveda pri tem nisem bila najbolj prijazna, meni ne pomaga nič če mi se lastnik dere da je njegov pes prijazen, če pa njegov pes spada v kategorijo samcev ali pasme ki jih moj pes ne prebavlja. In kljub temu da lastniku ali lastnici povem da naj ga priveže ker moj samcev ne prenaša, mi un/ una še vedno zatrjuje da je njegov prijazen, zdaj enostavno rečem da jaz pa nisem :P :D Mene osebno psi ki mojega pustijo na miru in jih imajo njihovi lastniki pod kontrolo ne motijo, vendar pa bom rekla takole v Tivoliju teh jaz nisem zasledila blazno veliko, jih je bilo prej za vzorec. Sicer pa tam še sprehajalci ne upoštevajo vseh pravil ::) :-\

In ja ni ravno prijetno ko greš z mali otrokom tam in imaš oči na pecljih zaradi tega da ti ne bo kak "prijazen" pesjan podru otroka, sem kar nekajkrat videla take dogodke tam, pa do tega da pes leta za biciklisti, lastnik pa na vogalu mirno kadi, da ne omenjamo da veliko lastnikov še vedno ne pobira za svojimi pesjani >:( Bi bilo pa res smiselno ustanovit v Tivoliju en tak pasji kotiček ;)

Ne ni čisto res, ker ponavadi na travnikih nimaš velike frekvence ljudi, ki je v Tivoliju konstantna, ne verjamem da bi ti bilo najbrž zelo prijetno če bi se ti od nekod prlepu pes in skakal po tebi ali pa po tvoji psici, imel čudne ideje da mu ti pa nisi všeč ali pa mirno dvignil taco in te zacahnal, lastnik pa bi bil bogsegavedi kje ali pa bi ti zatrjeval da njegov je pa prijazen, pa tega sploh ne dela in mu sploh ni jasno zakaj je to naredil zdaj.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Dina, ja,

jaz svoje pse spuscam samo na svojem dvoriscu, pa se to ne vseh naenkrat, ker jih ne morem imeti pod kontrolo. Ena psica mi zna odpirati vrata in jo moram gledat 200 na uro! Ce grem pa z njimi na sprehod, potem jih pa imam na vrvici. Simpl ko pasulj!

In jaz ne vozim svoje tete okrog blokov in stolpnic, ker okolica ni temu primerna niti ni temu namenjena.
Tivoli pa je oklasificiran kot javno rekreativna povrsina namenjena vsem, ki spostujejo zakone in posebne odredbe mestne obcine Ljubljana. Zakaj pa potem volimo ljudi, pisemo zakone, ce jih ne mislimo upostevati?

Tivoli je rekreativna pes cona. Dolocene povrsine se namenjene dolocenemu tipu rekreacije kar je tudi z tablami oznaceno. Zakaj pa potem ljudje ne pridejo parkirat kar k colnarni ali na vrh mosticka ali kar do promenade, ce to ni dovoljeno? Psom pa je dovoljeno prosto letanje, kljub temu, da so table, ki jasno prepovedujejo to?

Ne mislim vec debatirati, svoje stalisce sem povedal, argumentirala, dovolj, da ste razumeli mojo nejevoljo. In dovolj zalostno je, da zagovarjate spuscanje psov na takih povrsinah, kot je Tivoli!

Kolikor je meni znano, tudi okrog blokov ni dovoljeno spuscati pse, zato nikar ne jodlajte prevec! Ce pa to pocnete, je vasa stvar in vas problem...dokler tega ne boste poceli okrog mojega bloka  :P

Missa

Dina

• *
...saj sem samo vprašala :) mene sigurno ne boste našli v Tivoliju :P Tudi če bi hotla tja na sprehod je malo daleč ;) pa tudi doma je lepše...drugače pa če gremo mi2 na sprehod v park, je tudi moja strogo na povodcu - čeprav tudi tukaj najdemo cvetke, ki so spuščene. Spustim jo pa le na sosedovem travniku in to z dovoljenjem ;)

...sledi svojim sanjam

Yo

• *
...saj sem samo vprašala :) mene sigurno ne boste našli v Tivoliju :P Tudi če bi hotla tja na sprehod je malo daleč ;) pa tudi doma je lepše...drugače pa če gremo mi2 na sprehod v park, je tudi moja strogo na povodcu - čeprav tudi tukaj najdemo cvetke, ki so spuščene. Spustim jo pa le na sosedovem travniku in to z dovoljenjem ;)

Ja, no, tale post je zdaj čisto drugačen kot prejšnji.
Če imaš torej psa v parkih na povodcu, zakaj bi bil Tivoli izjema?
Pa še nekaj - psi, ki živijo v bloku. Moji tudi, pa zato še nimajo privilegija, da zunaj prosto letajo naokoli.
Kam bi pa prišli, če bi vsi takole spuščali pse in si jemali vse mogoče pravice zaradi katerekoli okoliščine že?
Pes na javni površini spada na štrik! Zaradi lastne varnosti in zaradi varnosti ostalih živali in ljudi! Pika, tu ni kaj debatirat.

Dina

• *
Rekla sem zakaj tak halo saj je tako park kot travnik prostor, kjer ne smejo biti spuščeni. Povedla sem tudi, da me v Tivoliju ne boste videli, tako, da je logično, da ne vem kako to dejansko izgleda, ker še nisem bila tam. In po logiki, da psi ne smejo biti nikjer spuščeni, so potem psi, ki živijo v bloku vedno na povodcu. Moja tudi ne leta naokrog po parkih ali po cesti ali po drugih javnih površinah. Priznam pa da je spuščena, tam, kjer ji je to dovoljeno - na sosedovem travniku, ki je njegova lastnina in ker mi je to on sam dovolil.

...sledi svojim sanjam

deteljica

• Pravi Pesjanar
Očitno mi in naši otroci zelo smdimo. Nikoli nas nihče ne hodi vohat.
Sodimo pa v skupino mamaic z otroki in očasno s staro mamao

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Prav fino je brati, kako se razburjajo nad spuščenimi psi (tudi drugot, ne le v tej temi in na tem forumu) ravno tisti, ki svoje cucke tudi spuščajo, kadar se zdi njim primerno. Nekatere sem videla na svoje oči, drugi pa se  izdajo sami, ko pišejo v drugih temah.

TYASHY

• *
Oj!
Mi se tudi dostikrat sprehajamo po Tivoliju pa je večina psov spuščenih ampak nas nihče nikoli ne obletava ali obvohava... Prav tako na Rožniku!
Lp, Tjaša

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Pri nas je tako, da gremo v Tivoli oz. na Rožnik takrat, ko je res takšna situacija da se ne moremo drugje zmeniti za sprehod.
Če se le da, se izognemo množici, oz je pes vedno pripet ko je več ljudi in živali. Z povodca jo spustim takrat, ko smo na takšnem delu da ni videti ljudi in psov, se pravi bolj proti rožniku. Pes je zraven mene oz največ 10-20m stran, ko vidim psa pa jo strogo pripnem, zaradi njene varnosti.

Tivoli je živa katastrofa, psi so spuščeni, lastnikov nikje. In to če imam jaz na vrvici mojo ne pomeni, da je moj pes zoprn, ampak da ne mara tujih spuščenih ali privezanih zoprnih psov ki silijo v njo in jo ovohavajo. Mogoče 5% vseh spuščenih psov je takih, da se ne vtikajo v druge pse, vsi ostali pa se.
Recimo par let nazaj, 3-4 let, je bilo čisto drugače v Tivoliju, ni bilo toliko tečni psov ki so prosto laufali okoli.
Tako da mi se Tivolija izogibamo, čeprav občasno gremo zaradi socializacije, tako pasje kot človeške :)

Ampak nikoli ne gremo domov brez kakšnih izgredov, recimo običajno je kje kakšen cucek ki prosto laufa, lastnica 100-200 m zadaj se lepo v miru sprehaja, telefonira ali se meni s kom, cucek pa skače okoli nas, se dereš na njega naj zgine, pa nič ne pomaga, ko končno lastnica vidi kje je pes, niti ne reagira  >:( >:( Tako da si malodane primoran uporabiti fizično silo da se rešiš cuckov. .
In takih psov in lastnikov je veliko.
sploh se ne strinjam da je ok da spuščeni ali privezani psi ovohavajo mojega psa, ker vem da ji to ni všeč in pika.
In še to, velika večina spuščenih psov v tivoliju se požvižga na to, kaj se jim lastniki derejo, in ne ubogajo niti najmanj. Taki psi nimajo kaj biti spuščeni v taki množici ljudi in psov.

Yo

• *
Glede na vse skupaj, kar sem prebrala je tako, kot bi imeli v Ljubljani 2 Tivolija  ::)