Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243157

Maia.Love

• *
Maš srečo da te ubogajo, men bi moj takoj hop na psa.  ::)
Sicer pa mislim, da bi bilo treba z zakonom preganjati ljudi, ki zapuščajo svoje pse, jih priklepajo na kletke in jih tlačijo v premajhne, prenizke, nezaščitene pesjake. Vsakega psa, ki sem videla, da je zapuščen, sem hitela rešit s cest ( seveda če ni kazal znakov agresivnosti) in nato smo ga skupaj z družino odpeljali v Horjul. Tako sem rešila že enega ogrooooomnega psa sredi Ljubljane, ki je dobil krasne lastnike ( z to punco sem prijateljica ) , pa enega majhnega mešančka .... itd.itd.itd. Bi naštevala še do noči.  :-[

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Citiraj
Maš srečo da te ubogajo, men bi moj takoj hop na psa.

To ni sreča, ampak delo.

čara

• *
  • Obožujem pse!
Jaz opažam pri moji, da če reagiram mirno, pri njenem lajanju in hrščenu rečem FUJ. Se potem neha usajat. Sicer me čaka kar nekaj dela in truda, da bo zaupala meni in moji presoji. In šla poleg, mimo bevskačev.

Sta pa tudi 2 sosedovi psici malo moteni, kot njihovi lastniki in se zakadili-moja napaka je bla da sem kričala...Ampak psici sta jo pobrisali ko sem se jaz zakadila proti njima in se pripravla na brco pa met žoge v glavo. Sem pa s tem naredla Bino živčno, s kričanjem.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

Macika

• *
Jaz imam že prav taktiko zdaj proti najedlivim psom. Taia dam na 'čakaj' ali pa 'sedi', sama pa pripravim povodec da lahko naklestim psa na daleč, če pride pa blizu pa brcnem. Je bilo potrebno samo enkrat pri vsakem to naredit, zdaj ko greva na sprehod, če je kakšen od teh cuckov kje, se naju raje izogne.
Je pa res da s svojo paniko samo škoduješ psu in njegovem odzivu.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Daky

• *
nemorm verjet .. ravno danes sem bil priča podobnemu dogodku .. s pinki sva se sprehajala nama je nasproti prišla labradorka..odvezana seveda .. ni problema, pustil sem, da se povohata itd. .. na srečo ni bilo nič .. za tem pa je šla proti nam še samica huskyja .. prav tako odvezana.. lastnici pa sta obe le spremljali situacijo, niti pomislili nista na kaj hujšega .. naša soseda je še dejala oo poglej, zdaj se bosta malo poigrali .. nekoliko naivno seveda ;) nato pa je počilo .. labradorka jo je odnesla s hujšo rano na trebuhu in, če ne bi potem pravočasno posredovali, ne vem kaj bi se lahko zgodilo .. povrhu vsega pa je pinki jokala, ko je opazovala to .. nevem zakaj, vzel sem jo v naročje a nekajkrat je prav zastokala ..

kakorkoli ze, enostavno nemorm verjet, da so lahko ljudje tako naivni ..

čara

• *
  • Obožujem pse!
Podbono se lahko zgodi v pasji šoli, takrat ko se inštruktor posveča recimo nekemu pari, ki želi kako dodatno razlago, ponoviti vajo ipd... Ostali pa pustijo pse k igri. Če ne poznaš znakov rangiranja in groženj ter prekineš "igro" v takem primeru takoj. Poči.

Ne bi rekla, da so naivni, ampak ne poznajo telesne govorice psov in to je velik problem!

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

TibiQ

• *
Dobro, podobno se je meni zgodilo v pasji šoli med nagrajevanjem z žogico. Jaz sem nagrajevala Jazz z žogico, sošolka je na drugem koncu poligona motivirala svojo psico za preskok z žogico. Kaj se je zgodilo? Jazz je med vračanjem k meni zagledala žogico tiste psičke in letela direkt tja, vrgla svojo žogo "kot v zamenjavo" in hotela pobrat njeno. Psička jo je narenčala, Jazz se je ustavila in oklevala.. kar naenkrat je pa Jazz bežala psička za njo, midve za njima.. nikakor ju nismo mogli ujet in situacijo je razrešil šele inštruktor. Ni bilo nič hujšega kot par prask. Je bil takoj mir, ampak mimogrede se ti zgodi kaj takega, na kar ne bi niti pomislil. Jazz naprimer je v teh situacijah, kot je približevanje drugim psom na poligonu, že naučena, da tega ne počne, ampak nisem pa bila pozorna na to, da bo seveda letela za žogico, isto kot bi letela za zajcem ali mačko.. S tem, da zajca ali mačke pač ne pričakujem na poligonu, sedaj pa vem, da moram biti pozorna tudi na igrače drugih psov  ;)

Je pa bila to ena izkušnja več. Naslednjič, ko smo se srečali na travniku z eno "prijateljico" od Jazz in je imela ta svojo igračo, Jazz ni šla zraven, ampak se je previdno umaknila. No, koliko si je zapomnila bomo pa videli, ker to je bilo že dolgo nazaj in od takrat več ni bilo take situacije.

lili

• *
Mi imamo zelo prijaznega, lepega, pametnega, malo razvajenega) mopsa. Ne boji se nobenega psa, nobenega človeka. Če ga motiš pri obroku, te lahko ugrizne.
Živi lepo, nikoli ni sam, ni na verigi, vozimo ga pohajat, kupimo najdražje, najboljše brikete na veterini, zato lahko grize;)
Imajo pa sosedje zvezano ovčarko, in pravijo Pes mora bit zvezan.
Kaj lahko? Nič. še so ljudje, ki imajo popolnoma nesocializirane, plašne, po gospodarjevi krivdi agresivne, lahko tudi lačne, in žejne pse. Čigava je napaka?
Prvih lastnikov psa, ki se sploh ne pozanimajo komu psa prodajo, sploh pa zavetiščem, ki oddajo pse samo da se jih rešijo. (sem delala v zavetišču, zato vem)
Ni potrebno prepovedati pasem psov, potrebno je vedeti komu se psa proda ali odda.

ABBY LABRADOR

• *
*prvo kot prvo sploh ni vredu da vas grize med hranjenjem...
*moja psička tudi dobiva zelooo kakovostne brikete pa ji lahko med hranjenjem brez problema vzamem posodo al pa kost...*kar pač je...

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
Kot lastnica pritlikave pasme vidim, da se bom mogla spopadati z marsikatero težavo  :-\
1. cucki - spuščeni in nespuščeni. Spuščenih brez gospodarjev sem ogromno srečala, pa sem jih nekako nagnala. V bližino moje male trenutno nimam namena spuščati tujih psov brez kontrole (še posebej zato, ker nas še čaka cepljenje). Cucki na štrikih so tudi druga zgodba. Vsi rečejo: saj nič ne bo. Tamala se boji velikih psov ki planejo na njo. In ko lepo prosim, če si cucka potegnejo dol z moje, ki je vmes že palačinka sem tanesramna ker se kužki ne smejo igrati  >:(  (ne, moj piščanec se ne bo igral z nevzgojenimi psi, ki bi jo na vsak način poteptali). Prejle sem mogla tujega psa na štriku skoraj zadavit, ker se je obesil tamali na vrat. Sem najprej lepo lastnici rekla naj ga drži, da se sicer lahko povohata in gremo. Ona kar lepo popusti fleks in pes se obesi moji na vrat. Hvala lepa  >:( Cvilila je tolk, da je zgledalo da jo kolje. Hvala lepa, zaradi takih se bo bala psov, jaz vlagam trud da ji dokažem, da veliki kužki niso bav bav in potem dobim brco v rit.  :-\ Ne mislim je ujčkat, ker pes je pes, ampak tudi lastnik večje pasme bi se moral zavedati, da 2,5 mesečni mladič pritlikave pasme se ne igra kot njihov 5 let star ovčar.

Druga zgodba so nevzgojeni otroci, ki jim nikakor ne morem dopovedati, da se jo boža počasi. Zadnjič mi je ena deklica štrik prijela in vlečt začela. Ker sem ji rekla, da mojega psa ne bo vlačila po rokicah  >:( Ampak to spada v drugo temo.

Jezna sem, tole je point tega posta  >:( :-\

damayanti

• *
kaj jo pa sploh spuščaš v bližino odraslih 5 let starih velikih psov ;)
Jaz imam ponavadi ravno kontra situacijo. Večkrat se mi je že našel( oziroma kar našla) lastnica kakšnega majhnega ,ki je prav tiščala v nas, da bi se njen mali malo igral z velikimi kužki- ki zgledajo mirni in prijazni.

Ko vidim tako osebo, ki dobesedno rine s svojim psom v druge ( po možnosti pripet na kakšnem pinki fleksu in vleče kot vol proti meni...una pa za njim še komentira kot razno razne klamfe v smislu" lej kužke, pejva h kužkam "-  ??? ji kar rečem.... "moja dva tamalih ne marata."
Čeprav ni res ;D... samo mi gre tak folk najetra in je to pač idealen način, da se mi  ni treba s tako osebo pogovarjat in cajta zabijat  >:D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
bol.ha...kar navadi se, sama se če 6 let ubadam s tem in sem že nekaj let nazaj prišla na stopnjo popolne ignorance. se ne zmenim za tujce, moje dam na poleg in gremo mimo. če še kar sili kakšen tečen cucek in lasnik, rečem naj ga dajo stran ker moj šavsa, ali pa poberem svoje in grem dalje. se ne ubadam z takimi kreteni, ker druge besede za večino teh ni. in ko vidim flexi dobim res pikice in če se le da nareim velik krog.

brez heca, prav morala bi imeti eno veliko mrcino zraven ta malih, in bi imela mir :):):)

k otrokom pa  sploh ne spuščam, vedno delam tako da je vsaj 1 m med psi in otroci - izjema normalni starši in ljudje ki vprašajo in vidim da bo tudi ta mali ok, tisti lahko pobožajo ta najbolj tolerantno psico, malih otrok pa k mladičem ne spuščam.

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
Točno to se je zgodilo. Pes je lastnico odvlekel k nam. Sem ji od daleč rekla, naj raje ne - če ga ne more ustaviti naj samo povoha in bom jaz šla naprej.
Ženska pa kar nič, fleks je skoraj počil  >:( Gledala me je kot tele ko sem se drla, naj ima to kravo doma če je ne more zadržati (je grdo od mene vem, ampak bi skoraj ostala brez tamale če nebi ukrepala)
Nimam problemov če je pes lepo vzgojen, gremo mimo. Sam eni pa res ne razumejo, da je moj piščanec boječ  ???

Ponavadi ignoriram vsako cmokanje in osladno klicanje (tule vadimo pozornost name), sam tema mi pa pade na oči, ko se kdo najde in kar tamalo v naročje pobaše!  >:( Res ne razumem.

Otroci so tudi prijazni, lepo vprašajo, mami je zraven in tamalo božajo s samo enim prstkom.. Ampak takih je žal malo  :-\

TibiQ

• *
Nečesa ne razumem dobro. Odrasel ovčar se je obesil tvoji psički, mladiču male pasme za vrat in mali jo je odnesel brez poškodb?  ???

deteljica

• Pravi Pesjanar
Nečesa ne razumem dobro. Odrasel ovčar se je obesil tvoji psički, mladiču male pasme za vrat in mali jo je odnesel brez poškodb?  ???
To misli, da se je "obesil" v igri. Ampak veliko do večina dnašnjih pasjih butlov se ne zna igrat starosti in teži mladička primerno. Pes z občutkom in vljudnostjo se ob srečajnu z mladičem vede precej pasivno in zadržano. Ga povoha nežno, za igro se mu uleže na tla . Divjaki in bebčki pa planejo nanj , ga povaljajo, potacajo in prežvečijo  >:(. Fizične poškodbe pri tem zaradi ugriza ne nastanejo , lahko pa nastanejo poškodbe zaradi nenadnih gibov in teže na sklepih in hrbtenici, predvsem pa je to zatiranje  in malemu zelo neprijetno  :(. Najhujši so mladi psi od 6 mesecv do leta in pol. Pravi pobalini brez feelinga, čeprabv dejansko ne mislijo nič hudega .

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
Točno tako kot je deteljica napisala. Planil je na njo, talama se je drla kot sraka, oni je pa zraven še renčal. :-\
Bala sem se, da mi jo bo totalno potacal, ker sploh ni gledal kam hodi, tamala se je pa skušala umikati.
Pri svojih 700 gramih pa ne more kej preveč narediti  :-\

MANDY

• Gost
Ej kako komplicirate.Jaz imam na srečo takšno psičko, ki točno ve (instinkt  :P) kakšen kuža se ji približuje, če je agresiven se umakne drugače pa z migajočo rito k njem. Že od njune rane mladosti imam pravilo, če srečamo odvezanega psa svoje takoj spustim. Sami se lepo zmenijo, a se začnejo igrat ali pa počasi mimo. Tako sta se naučili pasje mimike. Se je že naredilo, da smo srečale agresivnega psa, to se takoj vidi kako je trd previden,  tudi moje so takoj previdne, mala gre v loku mimo,starejša ga pa previdno povoha in čisto počasi gre v svojo smer, jaz pa čisto tiho. Sploh ne moreš verjet kako se psi lepo sami zmenijo.Če bi se vmešavala bi sigurno poslabšala položaj. Vsak mladič cvili in se dere če ga je strah ponavadi mu ni nič, če bi situacijo umirila bi mogoče bila še prijatelja.  ???
Glede otrok, prav rada pustim, da jih božajo in se tudi malo poigrajo (le mal moram biti pozorna, da starejše psičke ne zanese in začne  skakat) Kaj pa ko boste imele svoje otroke?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Mandy fajn da imaš take izkušnje.... moje so totalno kontra. ni pogojev da imam psa odpetega ko vidim spuščenega psa, in da se bosta sama zmenila. ja ok mogoče če sta enako velika. žal pa so moji goliči običajno manjši, da o yorkici ne govorim (no na srečo z njo nikoli ni bilo težav ter tudi slabih izkušenj ni imela). prva kitajčica pa je imela grozna bližnja srečanja z kvazi prijaznim podivjanim dobermanom, agresivnim malinosom na flexiju  >:( >:( in kupom malih tečnih agresivnih cuckov ki nimajo pojma kako se obnašati.

otroci v ljubljani ista zgodba, 80% jih je nevzgojenih in se ne vejo obnašati, če tam od 2 let naprej. groza in obup, da ne rečem kaj hujšega. mi začnejo brcati prosi psom, grabiti, starši pa kot da ni nič  >:( >:( >:( hvala lepa.
seveda če je pa še kje skrit kakšen normalen otrok oz normalno vzgojen z normalnimi starši, pa nimam čisto nič proti božanju :) samo teh je v ljubljani zelo malo, žal.

Nekako računam na to, da raje me naj kdo ustreli kot da imam tako vzgojene otroke kot večina ki jih srečujem. čeprav nekako upam da če imaš psa poštimanega, potem tudi otroka ne moreš imeti tako zelo napačno vzgojenega ali? samo itak te familije z temi nevzgojenimi froci nimajo pojma o psih ali pa imajo cucka, pa takoj vidiš da je isti kot otroci - nevzgojen. pa ti je takoj jasno vse. kakšen pes, takšen otrok :) no malo karikiram, ampak to so res moje izkušnje.

TibiQ

• *
Aha Deteljica, sedaj pa razumem.  ;)

Nika

• *
  • Buda
Moja je tud majhna in je imela par slabih izkušenj, zato še zdaj izkoristim vsako priliko, ko zagledam večjega psa, ki zgleda prijazen (sori damayanti  ;D ). Že na daleč vprašam lastnika, če bo kaj narobe potem pa psički rečem, da se lahko gre povohat. Sploh ne razmišljam o tem, da bi ji pa kaj naredil. Veliko lastnikov pa tudi pove, da so njihovi psi čist ok, sam če misli moja tečna bit pa znajo kej zarobantit. Tud k takim jo brez problemov pustim, ker si bo čist sama kriva, da jih bo fasala. In ker se zna obnašat, pride cela nazaj  ;)  Mali tečni cucki pa so super za vaje samokontrole, vsaj za Kali ki bi rada bila šefica, moram pa "naše" pohvalit, ker so večinoma čist kulturni. Tamali in tavečji, čeprav je velika večina brez šolske izobrazbe.

deteljica

• Pravi Pesjanar
hm sami se zmenijo- ja seveda se sami zmenijo- če so iste kategorije. Nikakor pa ni v redu,da se sam meni en razbacani , nevzgojeni najstnik z enim malčkom.
Vodnik psa je dolžan svojemu psu nuditi podporo in pomč (predvsem mladičku) in preprečiti zatiranje. To se od "staršev" oz "krdela " pričakuje.
M ezanima, ali boš svojega 4 letnega otroka tudi pustila,da si ga kakšni  14 letni mulci privoščijo kakor se jim zdi  z obrazložitvijo,da se bodo otroci že sami zmenili ?
Treba ločit normalne,psihično dozorel epse s pravilnim vedenjem od povprečja,ki hodi po svetu. In to je iz leta v leto bolj asocialno in "debilno". Predvsem psi, ki naokoli šlepajo svoje lastnike na fleksih so pretežno duševno in socialno nerazviti. Takih je tako in tako že več kot pol, ker večina psov nima možnosti se normalno socialno razvit zaradi pomanjklivega znanja in truda vodnikov. Vzreja pa tudi ne da dosti na ta aspekt dusševneg azdravja in socialne spretnosti

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

damayanti

• *
Moja je tud majhna in je imela par slabih izkušenj, zato še zdaj izkoristim vsako priliko, ko zagledam večjega psa, ki zgleda prijazen (sori damayanti  ;D ). Že na daleč vprašam lastnika, če bo kaj narobe potem pa psički rečem, da se lahko gre povohat.

;).... vprašaš lastnika :).... to je razlika. Na take nimam ošpic 8)  ( tanormalne moji psi marajo  ;)  >:D )

Imam na take, ki jih že od daleč vidim kako se lastnik(ca) obnaša....( una "kao" da ga na unem... (tatankem- na vrvico) fleksu vleče nazaj in" bremza" za njim... pes pa ko  vol vleče in hrza celo pot ???..... še bolj se mi pa pritisk dvigne ko se potem še okoli mojih dveh..okoli mojih nog in okoli vsega navozla...una pa namesto ,da bi odpela tist beden fleks... daje neumne - graje" ne bit lumpek" ..."ti ti ti "...ipd.  ???.......... ma ko bi babo tolk u rit našutala, da bi se ji iz ušes pokadlo )
Pa normalno pogovarjanje  ali pa ogovarjanje s psom me tudi ne moti.
 Na živce mi grejo  uni osladni retardirani  samo/govori.. .....sploh če jih še mojim psom govori.( dokler samo svojega psa poneumlja mi je vseeno)

moj pes ni butast... ve kdo ga normalno ogovarja in kdo ga obklada s retardiranimi osladami.

Pa nimam nič proti psom... tud tamalim ne... sej sami po sebi bi bili verjetno čisto ok. samo ob takem lastniku.... kaj pa bo drugega kot " zblojen"... nima šans da se razvije v normalnega psa ,če ga nekdo  vsak dan poneumlja :-X

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

TibiQ

• *
Veliko lastnikov pa tudi pove, da so njihovi psi čist ok, sam če misli moja tečna bit pa znajo kej zarobantit.
No, take izkušnje imam jaz in bi ob tej priliki omenila tudi napačno postopanje določenih lastnikov mladičev. Dobro, saj razumem, da si extra previden, če ne poznaš tujega psa, ampak vseeno je dobro včasih pogledat stvari malo iz perspektive.

Torej moja psica se obnaša takole;
Pes z občutkom in vljudnostjo se ob srečajnu z mladičem vede precej pasivno in zadržano. Ga povoha nežno, za igro se mu uleže na tla .
.. eventuelno, če se ujameta, se igra z njim.. malo podi ona, malo se pusti lovit,..
.. pa nimam jaz kaj dosti s tem. Taka preprosto je.

Je pa tudi res, da če jo mladiči (oz. psi nasploh) začnejo provocirat z npr. vlečenjem za brado (ki je sploh mladičem strašno zanimiva igrača),... ali pa da ji kakšen odrasel ni preveč všeč in mu zato ne dovoli ovohavanja riti, bo opozorilno zarenčala naj se odmakne in se umaknila tudi sama, oz. bo mladiča (ki se zaganja vanjo, se ji obeša na brado,..) eventuelno vzgojno povaljala po tleh, česar ji ne dovoljujem (ker v primeru, da jo dovolj razkuri, mu sploh ne bo pustila več vstat in ga bo skoz metala po tleh) in gre v takem primeru takoj na povodec (če je že slučajno spuščena). Grize pa ne - vsaj zaenkrat še ni.

Da preidem k temu, na kar sem pravzaprav želela opozorit bom uporabila najbolj zadnji in idealen primer. Na vrtu nekega lokala smo kofetkali, moja psica lepo mirno in ignorantsko pod mizo, zraven mene, za sosednjo mizo družba žensk z mladičkom male pasme. Mali je bil jasno strašno firbčen in se malo, a ne preveč moteče, z bevskanjem pritoževal nad dejstvom, da je za sosednjo mizo pes. Pa sem rekla gospe, da ga lahko pripelje zraven, da je moja prijazna,.... In ga res pripelje zraven, se lepo povohata,.... Jazzki se mali ni zdel preveč zanimiv in se je kar nazaj ulegla. Z gospo smo se še nekaj pogovarjali, mali pa je Jazz vohal najprej spredaj okrog brade, potem je šel še proti riti, kar je še lepo ignorantsko prenesla, nakar se je mali (3 mesece) odločil, da jo mora povohat še malo višje in je zato kar splezal nanjo.. Sicer čisto nič hudega in tudi mojo psico si je že kdaj izposodil kakšen manjši pes, za spalno podlago.. seveda čisto odvisno od tega, kako sta se razumela... Da nadaljujem.. v tistem momentu je Jazz skočila pokonci (ne proti kužku, ampak samo pokonci) in zarenčala.. se tudi takoj nazaj umirila. Pač je opozorila da ji to ni všeč, pa verjetno jo je presenetilo in šokiralo, da je mali nanjo splezal in je zato skočila pokonci, namesto da bi zarenčala kar v leže. Gospa se je seveda ustrašila in se s kužkom previdno umaknila.

Če pustimo ob strani, da Jazz ni bilo v interesu se ukvarjat s tem kužkom in dejstvo, da pač včasih težko oceniš kaj nek pes misli s svojim izražanjem (renčanje VŠ je res kot bi grizlija poslušal, čeprav dejansko pomeni lahko samo dokaj miren "pusti me") in zato razumem gospo, bi rekla, da bi bilo vsekakor bolje da se gospa ne bi umaknila, ampak bi pustila da se mali kuža navadi ločevat opozorila od agresije,.....

O primerih, kjer lastniki, ko naju vidijo že od daleč, jemljejo svoje male kužke v naročje, pa sploh ne bi začenjala.

MANDY

• Gost
Točno tako TibiQ, mladički se morajo naučit kako se obnašat do ostalih psov. Če  jim tega lastniki ne dovoljo ker jih je strah postanejo odreni, tečni psi, ki ne vedo kdaj odnehat, da se zanje še dobro konča.
Deteljica ja naj se sami zmenijo, dejstvo pa je, da smo lastniki zraven in po potrebi posredujemo. Tudi moja pasja gospodična ima svojo mejo, na kar opozorim lastnika psa, da se ne prestraši. Ne mara da se je preveč ovohava "pod kiklo" in  zarenči malo zaškrtala z zobmi in to je to. In kuža ve, opla bilo je dovolj, igra se nadaljuje na drug način.
Ko je bila situacija pes - divjak pobertetnik in mladič, našo malo sem prijela prosila lastnika, da je prijel tudi svojega psa, da je bil na miru. Nekaj časa sta se le ovohavala nato smo mladička spustili, če se je tudi divjaček pomiril smo tudi njega spustili, drugače pač ne. Brez dretja, brcanja in takih for. Lepa beseda vedno lepo mesto najde  ;).

MANDY

• Gost
O primerih, kjer lastniki, ko naju vidijo že od daleč, jemljejo svoje male kužke v naročje, pa sploh ne bi začenjala.
 Tu pa jaz dobim OŠPICE  >:( >:( >:( >:(

TibiQ

• *
Ja, pa pozabila sem dodat, da je v takih primerih moja privezana in je tudi ne spuščam (niti privezane) k drugim psom, če na daleč ocenim, da njim ali njihovim vodnikom ni to všeč (saj vidiš že iz pogleda ali nekdo pogleduje proti tebi in psu, če bi se spoznali, ali tuhta in precenjuje situacijo, ali pa si želi čimprej priti mimo).

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
Jaz moje nikakor ne mislim ujčakt, ampak če vidim da mi nasproti prihaja pes, ki ni niti približno vzgojen je ne bom spuščala zraven.
Tale lastnica iz zgornje prigode je poletela po zraku, toliko jo je pes povlekel  >:(
če so psi lepo vzgojeni z veseljem pustim da se povohata, ker ne more navaditi.
Ampak imam precej podobne izkušnje kot botticelli - se vidi da smo iz istega mesta  ::)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Babe, enga rotvajlerja ali kakega molosa in boste mele mir pred temi: Joj saj moj je čist prijazen.  >:D

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

bol.ha

• Pod Lupo
  • *
To sem tudi jaz rekla. poleg tamale si bom ubodla še neki masivnega in bo mir  >:D

Dada73

• *
Dobra debata
In moje izkušnje- imamo 2 psa in če na sprehodu naš z-mešanček zalaja se vsi začnejo ogibat psičke, ki pa je popolnoma tiho, samo gleda.