Tudi midve s Kano redno zjutraj srečujeve dve ženski, eno z neko mešanko s kokeršpanjelom in drugo z dalmatinko. Da ne rečem, da se s to mešanko že najmanj 5 let srečujemo po tivoliju in je vsakič ista zgodba, da se psica zapodi v mojo Kano in bevska kot utrgana, lastnica se pa zraven dere: " Nesi, nehaj, sem pridi, a se boš nehala dret!". A moram omeniti, da nič od tega ne zaleže?! No, pred kratkim se ji je pridružila še ta gospa z dalmatinko, ki ko je privezana se zaganja na povodcu, ko greve s Kano mimo. Ponavadi jo gospa priveže, ampak vsake toliko pa "pozabi" in se skupaj z Nesi zapodita v mojo Kano. Ker Kana to vzame kot direkten napad, se postavi v obrambo in jo moram jaz miriti na povodcu, da kakšno psico slučajno ne zagrabi. Zadnjič pa mi je prekipelo in sem gospema prijazno rekla, naj privežeta svoje pse, saj se vsako jutro dogaja isto. Pa mi potem gospa z dalmatinko reče, da sta psici samo zelo veseli drugih psov in da sta jo hoteli samo pozdraviti, da sta prijazni. In ko sem jaz odgovorila, da vidim kako prijazni sta, mi je celo zabrusila nazaj, da sem nesramna. Celo enkrat samkrat je zaleglo, da sta psici privezali, lastnica od Nesi pa jo vztrajno pušča spuščeno in ker je meni dovolj tega, sem zadnjič pustila Kani, da je odreagirala na napad Nesi, seveda sem jo ustavila preden je prišlo do fizičnega stika, ampak ko je gospa zaslišala Kanino opozorilo, je samo preplašeno rekla, kaj je blo zdaj to?, potem pa, aja sploh nisem vidla, da je pes tam. Kakorkoli, vsaj tokrat se je Nesi malo skulirala in ni lajala, saj je dobila reakcijo na njeno akcijo. Očitno bi morala to storiti že prej, da bi se vsaj psica naučila manir, če se že lastnica ne. Bomo videli, če je zaleglo dolgoročno.
Lp