Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243233

pandy

• *
  • pandy
jaz se tdu strinjam z Asko,ker imam že več kot preveč slabih izkušenj zaradi takih psov in moj ima posledice zaradi tega.res ne vem zakaj je enim tako težko vzeti en povodec al pa navade štrik in privezati svojega psa na sprehodih...ko se ne zavedajo,da niso edini s psom,ampak,da smo še drugi...

lp
mateja

Pandy in Rexy sta cukrčka dva,ki sta v mojem srčku doma!!!

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
kimmy v mojem tem zadnjem primeru sem jo res srečno odnesla, ker na srečo ni bilo ne z ene ne z druge strani renčanja. Če bi tista psička planila v mojo, se bi znalo zgoditi, da bi se moja branila. Kdo pa bi bil kriv. Ja midve, a ne? Sej sem imela Asko na vrvici in kot volkec izgleda, ona pa spuščena, sej zlatkoti pa tako prijazni in nikoli nič ne naredijo ipd. Tako bi ziher tisti gospod odreagiral, ne vejramem, da bi priznal krivdo, za svojo psičko. Moja še daleč, da bi bila agresivna ipd. Ima zelo rada druge tako psičke kot pse z zelo redkimi izjemami. Pa tudi ne narobe razumeti, zlatkoti so mi tudi zelo všeč tako po karakterju kot izgledu. Res nekaterim je težko vsaj za ovratnico prijeti svojega psa, da gre drugi lepo mimo lepo, če pač ne poznaš psa (tega sem prvič videla in upam, da tudi zadnjič). Najbolj me je pa razjezilo še to, da bi se mogli midve umakniti tistemu gospodu in njegovi daleč proč tavajoči psički. Naj jo ima spuščeno, samo naj hodi lepo poleg in tudi klical je ni niti enkrat. Sem prepričana, da ta psička ne ve kaj je pomeni poleg. Takrat mimo je šel še en gospod z majhnima psičkoma (privezanima) in ta gospod bi tudi zaradi teh lahko vsaj prijel svojo psičko, če že ne privezal, pa to mu je bilo preveč težko, ker njegova psička pa že ne bi nič naredila. Pač skušam paziti, da moja ne pride do negativnih izkušenj in zato mi gredo taki neodgovorni lastniki še posebno na živce, res ne bi rada videla, da moja okusi kak pretep, ker potem vem, da  bom imela še mnogo več dela, da odpravim posledice tega (ne poškodbe, pač pa psiho).

martinca točno tako, sva enakih mislih :)

pandy res nekaterim je izredno težko vsaj prijeti psa tisti moment, ko gre kdo drug mimo z svojim psom. Žal vsak pes ima kosmata ušesa, pa čeprav uboga 99%, enkrat pa ne bo.  Sej vsaj v takem primeru, ko ne poznaš psa to bi lahko storili..

lp

Tecka

• Mali Pesjanar
  • **
  • večinoma blond
Ne razumem ljudi. Kot sem že napisala tudi jaz svojo "na varnem" spuščam. Ko je spuščena pa ni časa za klepet, pisanje sms-ov ipd. Vedno gledam, če iz kje prihaja kakšen pes... Moja je ena izmed preveč prijaznih. Sklepa, da bi se vsak pes samo igral  ::). Torej je moja odgovornost, da če vidim prihajajočega psa, svojo primem vsaj toliko da, ali gre pes mimo, ali pa da se (seveda s predhodnim dovoljenjem lastnika drugega psa) povohata in mogoče tudi malo poigrata. Izjema so "znani" psi s katerimi se veliko družimo. Pa še to jo rajši primem, če nisem sigurna da je "tapravi" (sem bolj "čorava", sploh na daleč).
Razumem tudi lastnike manjših pasem ali mladičkov. Grozno je, če proti tvojemu psu teče 5x večji neznan pes in od daleč lahko samo sklepaš kakšne namene ima (upaš da dobre). Upoštevam tudi, da se lastniki majhnih bojijo nenamerne poškodbe v igri in zato (razen v redkih primerih, ko lastnik sam reče, da bi se psa igrala) moje ne spuščam v igro z njimi.
Primem jo tudi, če prihaja kakšen otrok, oseba ki se mi zdi da se boji, starejša oseba (čeprav so se te do zdaj izkazale za največje občudovalce pasme),... Najhitrejšo reakcijo z moje strani pa zahtevajo osebe s palicami (slepi, starejši, otroci...), ker jih ima Theba najrajši. Enkrat samkrat sem naredila napako in v dvigalu nisem dovolj skrajšala povodca, ko je takrat 5 mesečna pesjanka skoraj ukradla palico slepemu gospodu (njegovo drsanje s palico je razumela kot vabilo k igri...), še dobro, da se mu je zdelo smešno, jaz bi se skoraj v tla vdrla  :-[
Ne rečem, da je moja zlata in nebi nikoli začela pretepa, še vedno je pes (s kosmatimi uhlji) in rek: "bole preventiva kot kurativa" zelo drži. Torej pesjanarji, psičarji ali kakorkoli že: malce obzirnosti do ostalih in pasji svet bo lepši ;)
lp
T.

8)

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Tecka točno tako kot si napisala, malce več obzirnositi :)..lp

pandy

• *
  • pandy
tako je...in če bi vsi tako mislili bi tudi jaz brez strahu sprehajala moja...tako pa vedno tavam v strahu,da bo kakšen pesjan pridirjal za mano in mojima dvema ali pa do spredaj...ma...tega verjetno ne bomo nikoli dočakali,da bodo imeli pse privezane,ker eni pač ne odstopajo od svojega mišlenja...škoda,da imajo takšni ljudje pse...

lp
mateja

Pandy in Rexy sta cukrčka dva,ki sta v mojem srčku doma!!!

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
Geri!
Jaz ti lahko mojega posodim:Pravi traktorji so angleški bulldogi :P  :D ;D

Živali so tako prijetni prijatelji
- ne sprašujejo in ne grajajo.

BuldogBalu

bolha

• Pesjanar
  • Če jih ne prepričaš, jih zmedi.
Tudi midve s Kano redno zjutraj srečujeve dve ženski, eno z neko mešanko s kokeršpanjelom in drugo z dalmatinko. Da ne rečem, da se s to mešanko že najmanj 5 let srečujemo po tivoliju in je vsakič ista zgodba, da se psica zapodi v mojo Kano in bevska kot utrgana, lastnica se pa zraven dere: " Nesi, nehaj, sem pridi, a se boš nehala dret!". A moram omeniti, da nič od tega ne zaleže?! No, pred kratkim se ji je pridružila še ta gospa z dalmatinko, ki ko je privezana se zaganja na povodcu, ko greve s Kano mimo. Ponavadi jo gospa priveže, ampak vsake toliko pa "pozabi" in se skupaj z Nesi zapodita v mojo Kano. Ker Kana to vzame kot direkten napad, se postavi v obrambo in jo moram jaz miriti na povodcu, da kakšno psico slučajno ne zagrabi. Zadnjič pa mi je prekipelo in sem gospema prijazno rekla, naj privežeta svoje pse, saj se vsako jutro dogaja isto. Pa mi potem gospa z dalmatinko reče, da sta psici samo zelo veseli drugih psov in da sta jo hoteli samo pozdraviti, da sta prijazni. In ko sem jaz odgovorila, da vidim kako prijazni sta, mi je celo zabrusila nazaj, da sem nesramna. Celo enkrat samkrat je zaleglo, da sta psici privezali, lastnica od Nesi pa jo vztrajno pušča spuščeno in ker je meni dovolj tega, sem zadnjič pustila Kani, da je odreagirala na napad Nesi, seveda sem jo ustavila preden je prišlo do fizičnega stika, ampak ko je gospa zaslišala Kanino opozorilo, je samo preplašeno rekla, kaj je blo zdaj to?, potem pa, aja sploh nisem vidla, da je pes tam. Kakorkoli, vsaj tokrat se je Nesi malo skulirala in ni lajala, saj je dobila reakcijo na njeno akcijo. Očitno bi morala to storiti že prej, da bi se vsaj psica naučila manir, če se že lastnica ne. Bomo videli, če je zaleglo dolgoročno.

Lp

Jana*

• *
  • Tery & Brie
Sama imam tudi probleme s temi ljudmi, ki pravijo - moj ni hud, nič ne bo naredil, kar brez skrbi!      Jao, pa človek, kaj ne razumeš da nas, druge, mogoče moti, če se kar naenkrat pripodi en kuža in skače gor po mojem ki se zna v takšnem primeru prav lepo braniti z zobmi??  Ni prijetno če veš da tvoj privezan kuža, čeprav je mali, prav lepo lahko ugrizne kakšnega psa če mu le-ta preveč stopi na živce.. in kdo je potem kriv?  Ja lastnik tistega psa ki je ugriznil....  in ne oni ki brezskrbno pusti psa da hodi po svoje. Pa tudi ves čas sem na trnih kje bo kdo prišel s spuščenim psom da svojega še pravi čas dvignem da ne bi slučajno začel pretepa in ne igre.. Nič ne koristi če ima samo en lastnik privezanega psa. Pravijo - hude pse na povodec. Jasno, tisti jih navadno tako ali tako imajo. Ampak kaj koristi če je 'tahudi' pes na povodcu eden pa prosto priteče k njemu??  Potem je vseeno a je 'hudi' privezan ali ne....  In spet tiste znane besede - ah saj moj ni hud, samo igral bi se!     Jah, kaj pa če je ta tadrugi pes, ki je privezan, morda malo manj strpen do drugih psov??  A to pa ni mogoče, ne, kje pa...
Tisti ki imajo prijaznega psa, ki bi se res samo igral, mnogokrat ne razumejo da morda obstaja še kakšen drug pes ki je po karakterju hitro vzkipljiv...

Kaj pa tisti ljudje ki se bojijo psov?  Takim res ne pomaga če jim kdo reče - ah saj moj pes ni hud!.  Zakaj nekateri preprosto ne morejo razumeti da je lahko komu hudo neprijetno ob tem če neznan pes skače po njemu....

Ali pa npr. nekaj tednov nazaj sem bila s prijatelji v parku. Pri sosednji klopci sta dva mladeniča imela spuščenega psa. Ne bom izpostavljala kakšne pasme ker to ni pomembno - namreč, kaj se je zgodilo - ena iz naše skupine se je na smrt bala psov. Pes prileti in se vtakne direktno v njo. Normalno, začutil je da se ga boji. In pes niti približno ni izgledav razposajeno vesel ampak je bil takšnega vedenja da je še meni bilo neprijetno pa uživam v pasji družbi. In vse bi bilo ok, če bi tista dva mladeniča upoštevala našo prošnjo, naj psa privežeta. Pa ga nalašč nista - ahh saj moj kuža vam nič ne bo naredil!    >:(  eden je psa še ščuval na nas  >:(   pa kaj je narobe z nekaterimi??   Po 15minutah smo izgubili živce in odšli. Ona dva pa sta se smejala.......

Dajte pse na vrvico no.. zavoljo drugih. Kaj ti je težko spustit psa samo tam kjer je to dovoljeno, in vidiš 200 metrov naprej in 200 metrov nazaj ali kdo pride...  pa pozabite na tisti neumen rek: privezan pes na sprehodu je kot v zaporu   :-X

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
En malo drugačen primerček:

Me vpraša en moški, če moja ni huda. Rečem da ni, seveda. Pol pristopi s svojo dokaj veliko psico in ta zelo vsiljivo voha po moji in moja zarenči, ker ji to ni všeč.
On, reče: Vidim, in gre naprej.

Zanimivo, ne?  :o ::)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Bambi

• *
Eh, andreja, nič novega. Ljudje imajo pač svoje predstave o hudosti in ne-hudosti. Na morju smo prejšnji teden srečali gospo s kokerko. Oba psa sta bila pripeta, a ker se gospa ni umikala, samo pozorna je postala, se nisem pustila motit. Psica je mahala z repom sto na uro, a se je videlo, da jo je strah in da je nesigurna; psa sta se previdno povohala, gospa je rekla, da se psica precej boji, a se je videlo, da je po prvih sekundah psička že postala bolj gotova vase. V igri je skočila pokonci in pristala Črni Smrti s prednjim delom telesa na glavi - nekak, da je zarenčal in se obrnil stran  ::). Glih vsaka kokoš pa ni treba, da mu skače po glavi  ;) , sploh, če je bila še 3 sekunde prej mešanica strahu, šavsanja in migotanja. No, gospa je okamenela, jaz sem čisto vzgojno Sambotu rekla, da tega se pa ne počne, čeprav je bilo upravičeno - verjamem pa, da je gospa imela v glavi sličico o čudni punci s hudobnim velikim črnim psom.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
En zanimiv primerček od zadnjič: nemška ovčarka, ki strašno rada ščiplje. Spuščena,  zraven domačega dvorišča, lastnik je zraven. Jaz moram mimo.  Rečem tipu, če lahko za trenutek prime psico, da ne bo skočila vame. On seveda da ni nič huda. jaz naj jo vseeno prime. Tako ene trikrat. Potem jo s skrajno naveličanostjo prime. "ampak veste res ni nič huda" No ja, seveda ni huda, ampak ščiplje pa prav grdo. On pa "ah, to, to pa res ni nič, saj se z mano tudi tako igra" in pokaže vse pogrizene roke.

Ali pa dama z višavcem na fleksiju. Cucek se zaleti proti meni, gospa popusti fleksi do konca, da se pes zaletava v kolo. Jaz samo stojim in buljim, gospa pa prav prijazno svoji mrcini" ja lubica ne bit huda joj kako si pridna, ne grizkat, pridna..."

mttara

• *
  • Tara - Beata
Cucek se zaleti proti meni, gospa popusti fleksi do konca, da se pes zaletava v kolo.
Groza!
Pri meni pa je bilo takole: Kolesarim s Taro, na rondoju greva lepo v krog po kolesarski in zagledam psico, ogromno, mešanko med NO in rottweiler-jem kako teče proti nam. Lastnica sedi in čaka avtobus. Prosim, da pokliče psa, ona pa - moja ni nič huda. Saj tudi če ni, a ne vidite, da smo na cesti. Ona meni - niste na cesti ampak na kolesarski! Kaka predrznost! >:( No ja, če ne bi bila sama previdna in jo še prav čas zagledala, bi kaj hitro imela glavo pod kakšnim avtom!

martinca

• *
Imam še jaz en krasen primerček: Oscar se boji velikih psov in če je odpet se jim rajši v loku ogne. Ker pa bi na morju letel čez plažo in posledično tudi čez vse brisače je na morju ob vodi striktno pripet. In tako eno jutro greva na sprehod in srečava velikega lovskega psa, ki hodi kakšen meter okoli lastnika. Ko se srečamo ta veliki pes začne riniti v Oscarja, Oscar pa na vrvici in ne more stran, tako da malo zarenči, ker ga je bilo strah. Nakar meni gospod pridigo, da on ima že celo življenje pse in nikoli nobeden ni bil zavezan. Jaz mu lepo vljudno odgovorim, da pač moj je zavezan iz določenih razlogov in da se pač boji velikih psov in da se verjetno tu kaj dosti ne da narediti, da me njegov spuščen sicer nič ne moti, ampak da pa naj mojega prosim pusti pri miru. In grem dalje, naslednje jutro seveda spet ista pesem; Oscar na vrvici on spuščen in rine v moje ščene. Danes je seveda zraven še žena od gospoda, ki potem jasno in glasno pove njeno teorijo: (moram napisati v hrvaščini) "Vaš pas je bio najmanji u leglu pa su ga svi drugi tukli, pa niste si dobro izabrali psa (aja bil je največji in tudi alfa legla) i sad ste ga još vi same žene dobile (res je bila z menoj prijateljica, drugače pa živi z mano in tremi moškimi) i cjelo vreme mu govorite bogi, bogi....(kdo me pozna ve, da nikoli tako nisem tolažila psa, ampak sem mu ob rečanju kvečjemu kakšno krepko povedala)..... i sad vidite šta imate. :-[ 

Jana*

• *
  • Tery & Brie
martinca tko bi brala svoje izkušnje  :)  tudi meni so na morju približno tako rekli  ;)   pa še nato ko je en pes preveč rinil v njega je pač moj zarenčal in šavsnil, kaj pa naj bi drugega če mu je z glavo rinil pod gobec česar moj ne prenese  ::)  pa ni blo dost da sm rekla 'poslušajte no, primite psa, da ne bo kaj narobe..'  in potem znane besede (ah saj moj pa ni hud)..  In ko je potem moj zarenčal je bla pa taka reakcija:   jooooj kako nevzgojen pes!!  Kaj pa imaš psa če ne znaš delat z njim!!??  To je za prijavit itd  :-X :-X :-X     dej no, čigav pes je pa rinil v drugega  ::)  kateri je torej bolj nevzgojen  ::)    pa saj ne pravim da je moj pes angelček, nasprotno, pač ne mara da drugi psi rinejo v njega na vse mogoče načine...  jaz ga poznam in vem česa ne mara.. ampak ljudje ne razumejo da pač iz določenih razlogov nočem da bi kakšen pes rinil v mojega..  Pa nič ne pomaga če jih prosiš..  Ne vem zakaj vedno mislijo da se nihovega psa bojimo  ???   mogoče se pa bojimo da bi naš zarenčal po nepotrebnem potem pa bil okregan..  zakaj, če pravzaprav ni potrebno in se da čisto enostavno preprečit?  ???  tole mi nikol ni blo jasno...

If an animal does something we call it instinct. If we do the same thing for the same reason we call it intelligence…

http://never-endingdreams.deviantart.com/

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
Odgovori #224 : 27 September 2007, 21:07:58
Imela sem enak primer,ko sem z mojim ta malim šla na sperho je prišel en moški z dogo balu se ga je seveda bal  on pa je od daleč klical nič ne bo naredil čist nič,ampak vseeno sen baluja v rokah držala..

BuldogBalu

naja and zemy

• *
  • Če psi niso v raju bi rada odšla tja kjer so oni
Mi imamo doma  2 bordojski dogi.
Pa sva šli z sestro na sprehod z samcem pa se nek velik  mešanc v njega zapodi in sta se skor stepla (spajk bi ga z lahkoto ubil)
največja težava je bla ker se mešanic na odpoklic lastnika ni odzval.
Ampak hvalabogu   je naš pes bil bol pametn pa MU JE SAMO POKAZAL DA SE Z NJIM NI ZA ŠPILAT NA ODPOKLIC MOJE SESTRE JE PRIŠEL NAZAJ.
Kljub temu da   mešanec ni odnehal .
Lastnik ga je potem komaj ujel.

Zdaj si pa predstavljate kako je to ko grem z svojim SHIH-TZU jem na sprehod.
Ampak  lastnike tega psa to ni izučilo.
še vedno se dela tam okol glavnega in  je na povodcu samo takrat ko gredo z njim na sprehod(še te ga komaj obvladajo)
P.s.
ta pes zgleda da je mešanc med NOVOFORLANDCEM in BERNSKIM PLANŠARJEM.
In kdo bi bil kriv če bi se stepla SPAJK jasno saj je MOLOS.

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Mi imamo doma  2 bordojski dogi.
Pa sva šli z sestro na sprehod z samcem pa se nek velik  mešanc v njega zapodi in sta se skor stepla (spajk bi ga z lahkoto ubil)
največja težava je bla ker se mešanic na odpoklic lastnika ni odzval.
Ampak hvalabogu   je naš pes bil bol pametn pa MU JE SAMO POKAZAL DA SE Z NJIM NI ZA ŠPILAT NA ODPOKLIC MOJE SESTRE JE PRIŠEL NAZAJ.
Kljub temu da   mešanec ni odnehal .
Lastnik ga je potem komaj ujel.

Zdaj si pa predstavljate kako je to ko grem z svojim SHIH-TZU jem na sprehod.
Ampak  lastnike tega psa to ni izučilo.
še vedno se dela tam okol glavnega in  je na povodcu samo takrat ko gredo z njim na sprehod(še te ga komaj obvladajo)
P.s.
ta pes zgleda da je mešanc med NOVOFORLANDCEM in BERNSKIM PLANŠARJEM.
In kdo bi bil kriv če bi se stepla SPAJK jasno saj je MOLOS.

Če si ga imela na povodcu, je lahko tudi slon, pa ne bo on krvi ;) Vsekakor pa se strinjam, da je to zelo zoprno, če ne zaradi drugega, že samo zato, ker vznemiri tebe in tvojega psa! To je resnično neodgovorno in vedno več je takih lastnikov - žal. Meni gre totalno na jetra, ker vem, da naš pa BO odreagiral, če bo spuščen samec prišel sam k njemu, ko bo privezan, in ga začel nekaj blazno vohati. Tako je že vse od takrat, ko jih je fasal in čeprav se je stanje že zelo zelo izboljšalo, še ni 100% dobro. Najhuje pa je, da se vsakič, ko se spet ustraši in odreagira, s tem podre vse, kar sva se učila prej. Ker zdaj je že tako priden, da na privezanega psa ali pa psa, ki pride počasi in pusti, da mu dam najprej jaz roko za povohat, ne odreagira negativno. Eh ...  saj ni da bi govoril.

ABBY LABRADOR

• *
Meni se je pa zadnič nekaj zgodil. Sem šla s psico vn na travnik tm k se ponavad psi igrajo. Potem pa srečava še njenga prjatla Nuka. No in se onedva igrata, potem pa kr naenkrat prteče en ovčar. Pomoje je bil res velik večji kokr so ponavad ovčarji. No uglavnm je prteku un ps k nm. Pa sta se ubadva kužija potuhlna, da ju je strah. Pol sta se ubadva na hrbt ulegla. Potem k je pa un ps šou stran od moje psice in se je pobrala, da bi ga povohala je pa un ps njo sam grdo pugledu pukazu zobe in zarenču. Sm mislna, da jo bo raztrgu no. Lastnik se je pa dru da nebo nč naredu >:( >:( >:(. Joj mislm potem pa ps še k njemu ni hotu. Ja mislm kakšna uzgoja. Pa pri ns je še neki takih primerov. So mensezdi 3ovčarji ful napadalni pa en tibetanski mastif. Kolk so eni ljudje čudni. Pa sej psi ubistvu niso krivi. Krivi so samo ljudje.

naja and zemy

• *
Tudi pri nas je veliko primerov:NEAPELJSKI MASTIF (ko se ljudje pripeljejo domov odprejo vrata ograje  NAJPREJ parkirajo POTEM pa zaprejo ograjo-med tistim časom je pes ušou ter raztrgal nemškega ovčarja)
(nič nimam proti rotvajlerjem )
ROTVAJLER ( spuščen zkoz )
ni čudn  da je zboleu za kugo.
2 NEMŠKA OVČARJA (priletita sicer do ograje vendar je ograja  napol podrta tako da  nikoli neveš pa spuščena sta tudi takrat ko lastnikov ni doma)
Ter 2 MEŠANCA.(en srednje velik drug pa zelo velik.)

Lp. Danaja&Zamaro
Razlog zakaj ima pes toliko prijateljev je v tem , da pes maha z repom, ne z jezikom.

naja and zemy

• *
ravno danes smo bili na lubični  z mojim shih-tzu jem pa  pridejo gor eniz  spuščenim psom potem ko naju je pa videl     se je  zapodil v naju.
Saj vem da ni prav da psa dvigneš samo sem rajši raskirala.
Lastnica pa    sedi na klopci in reče da se hoče samo igrati(pes je   gobec odpiral in zapiral)
Ko pa je videla da  je njen  ovčjak  to mislil drugače kot igranje je končno pritekla ter psa odstranila!

Lp. Danaja&Zamaro

Yo

• *
Ne razumem, kako je tako zelo težko dojeti, da obstajajo tudi psi, ki se zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov nočejo igrati, pa čeprav so tako zelo prijazni. Meni gredo lastniki "prijaznih psov, ki ne bodo nič naredili in se hočejo samo igrati" vedno bolj na živce. Ja, a na ljudi tudi kar skačemo, jih ovohavamo, jim težimo na ulici, ker smo trenutno tako "prijazni", željni igre ali novih poznanstev? Se mi zdi, da ne. Naslednjič bom pa mogoče poskusila na ta način, da bom začela kakšnemu od takih lastnikov metat tenis žogo v glavo (ali kaj podobnega). Zraven se bom pa drla: Sem ful prijazna, hočem se samo igrati!  :o

gulu

• *
  • BC Lum, RR Dali in (z)mešanka Nija
Ne razumem, kako je tako zelo težko dojeti, da obstajajo tudi psi, ki se zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov nočejo igrati, pa čeprav so tako zelo prijazni. Meni gredo lastniki "prijaznih psov, ki ne bodo nič naredili in se hočejo samo igrati" vedno bolj na živce. Ja, a na ljudi tudi kar skačemo, jih ovohavamo, jim težimo na ulici, ker smo trenutno tako "prijazni", željni igre ali novih poznanstev? Se mi zdi, da ne. Naslednjič bom pa mogoče poskusila na ta način, da bom začela kakšnemu od takih lastnikov metat tenis žogo v glavo (ali kaj podobnega). Zraven se bom pa drla: Sem ful prijazna, hočem se samo igrati!  :o

Hahaha. To je pa dobra!

Nincy29

• *
Jaz imam en "svež" primer od včeraj. Z psom maxom,mamo in mojo malo sestro(ima tri leta in pol),smo se odpravile na en sprehod po sončku. Približno 100m od naše hiše smo zagledale eno mrcino(velik je bil približno kot doga)ki se je na nasprotni strani ceste nekaj metrov proč od nas vlegel v travo.Nato ko smo bile čisto nasproti njega se je dvignil in zakadil u mojga psa >:( >:(,jaz sem zelo hitro reagirala in ga primila v naročje.Nato se je obrnil proti moji sestri(dlako je imel naježeno in je zgledalo da jo bo zdaj,zdaj napadel) >:( >:(.Mama je nato sestro u naročje primila in nato smo odrvele hitro domov. Celo z mamo sva se zelo ustrašile kaj pa če pomislim na mojo sestro in na maxa ki se je v mojem naročju še 5 minut tresel. Ampak na srečo se ni nič zgodilo :) :)
Vemo pa kdo so lastniki tega psa in opažamo da ga imajo velikokrat odvezanega da lahko sam tava po cesti. Če samo pomislim kaj bi se lahko včeraj zgodilo me je samo groza :'(....
Ne razumem kako ljudje upajo imeti spuščene take zverine...

ABBY LABRADOR

• *
Ja js mislim, da bom zdej takim začela guvort: Sej mu bo moj kej naredu. No se mi pa še neki v podobnih situacijah zdi bedno. Namreč, če grem jaz kdaj z Abby vn na Rožnik je veliko otrok. No in jih Abby hoče samo povohat res, da ji ne dovolim, da rine vanje. Ampak useeno se je res full bojijo. Mislm pa še ona k sploh ne zgleda hudobna >:(. No zadnjič, ko sva ble pa uzuni je pa prišla ena gospa z enim otročkom v vozičku in je rekla "samo, da ga nebo ugriznil" >:(.

naja and zemy

• *
ABBY LABRADOR: tvoj mogoče ne zgleda grozen.Ko pa  kdo naše vidi pa  nekateri začno govoriti da so doge za na kmetijo.
(pač nekateri ko se ne spoznajo)
Pa govorijo kakšne kazni so če pes koga ugrizne...
Nekateri jih zamenjujejo s pitbuli.
Res ne razumem zakaj ko ugrizne kakšen pes na primer :pitbul,mastif,bul terier...Je vedno v novicah , ko pa ugrizne kak  mešanec pa ni nikoli v  novicah.
[To da ugriznejo ti psi  napadejo, mora biti nekaj zelo narobe saj imajo zelooo visok prag vzdržljivosti!!!!!!!! >:( >:(

Lp. Danaja&Zamaro

naja and zemy

• *
PARDON UGRIZNEJO OZ. NAPADEJO!!!

Lp. Danaja&Zamaro

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
naja and zemy..
tile psi kot so pittbul,angleški buldog,mastif,.... bodo v novicah zato ker "imajo močan ugriz"

BuldogBalu

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Jah no Urša je že res...sam ker so že tako znani kot "nevarne" pasme je to še bolj zanimivo za ljudi in pol pač vsi to berejo...sam je pa res, da nek mali mešanček ne more ubit otroka, ko ga pa kakšen mastif lahko... ::) Ampak jaz nimam nobene pasme za nevarno, nevarni smo predvsem ljudje >:( :-X

:)

Yo

• *
Jah no Urša je že res...sam ker so že tako znani kot "nevarne" pasme je to še bolj zanimivo za ljudi in pol pač vsi to berejo...sam je pa res, da nek mali mešanček ne more ubit otroka, ko ga pa kakšen mastif lahko... ::) Ampak jaz nimam nobene pasme za nevarno, nevarni smo predvsem ljudje >:( :-X

No, jaz za moja dva lahko mirno zatrdim, da je "mali mešanček" sposoben fino obgrizt koga, pa verjetno tudi otroka, dočim se pitbullka vsaj na otroka skoraj 100% ne bo spravila (skoraj pravim zato, ker nobenemu psu ne zaupam 100%).

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Yo vem, da je ful odvisno od karakterja...ampak jaz sem govorila glede na moč ugriza...en mastif ti lahko prav hitro zdrobi kost ane ;)

:)