Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243195

teycha

• *
  • Dalton
No še moja dogodivščina. Sva bila z mojim tamalim (2 meseca - 3 kile) zadnjič na Rožniku. In sva srečala vsaj 20 psov od tega je bil samo en privezan. Komentarji zraven so bil enaki kot v naslovu. Ima kdo kakšno idejo kako reagirat. Jaz se z mojim ustavim in čakava, da gre drugi pes mimo. Če se nama pa slučajno približa ga pa dvignem v naročje. Potem me pa gledajo ko največjo smotko. Ga je malo bedno po 20krat na pohod dvigat. In prav tako tega nočem. Tako da če ma kdo kakšno rešitev - prosim.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Jaz delam tako, da če pride pes do nas, se ustavim in imam svojega čisto na kratko, zraven mene na vrvici. tujega psa že od daleč opazujem, kako se obnaša. Ko pa pride čisto blizu odreagiram odvisno od situacije - če je vsiljiv pes in sili v mojo in vidim da to moji ni niti najmanj všeč, se postavim pred psa (se pravi med tujega in pred mojega psa) ter ga odžene, pač rečem bejži! ali kaj podobnega, običajno odleže. Če je še vedno vsiljivi in ni lastnika, ga odganjam z malo bolj konkretnim glasom, običajno pomaga.
Če pa pes ni vsiljiv in moja kaže tudi zanimanje, ji pustim da povoha psa in potem gremo dalje. Psa ne dvigujem, razen če je nujno, če vidim da se tuji pes ne ve obnašati ali pa če prilaufa od nikoder kakšen pes brez lastnika in divja direkt proti nama... sory, tu pa ne moreš vedeti kaj bo in takrat psa dvignem.
Tudi če so lastniki tečni še bolj kot njihovi cucki, ki silijo v mojo... dvignem psa in grem dalje, se sploh ne menim več z ljudmi, škoda časa. Sem pač tip človeka ki se ne spušča v debate z vsakim mimoidočim, posebno če vidim da sta tako lastnik kot pes nevzgojena (smo srečali že par takih, ki prav zasledujejo ostale lastnike z psi in ti hočejo vsiliti na vsak način svojega cucka, da se ˝igrata˝ skupaj...).

Tako da, če pride pes povohati tvojega, potem ni vedno najbolje da psa dvigneš, moraš pa vedno vedno imeti oči na pecljih in vskao sekundo vedeti od kod lahko pride kakšne nenajavljeni pes in kje točno je tvoj pes (tudi če je na vrvici).

sarci

• *
No še moja dogodivščina. Sva bila z mojim tamalim (2 meseca - 3 kile) zadnjič na Rožniku. In sva srečala vsaj 20 psov od tega je bil samo en privezan. Komentarji zraven so bil enaki kot v naslovu. Ima kdo kakšno idejo kako reagirat. Jaz se z mojim ustavim in čakava, da gre drugi pes mimo. Če se nama pa slučajno približa ga pa dvignem v naročje. Potem me pa gledajo ko največjo smotko. Ga je malo bedno po 20krat na pohod dvigat. In prav tako tega nočem. Tako da če ma kdo kakšno rešitev - prosim.
Tole z dviganjem je brezveze. Veckrat ko bos to naredila, bolj se ti bo bal psov.

No da ne bom prevec offtopic.. zadnjic sem bila na Navju in v ene dobre pol ure so prisli 3 razlicni spusceni psi (brez lastnika). Sem najprej mislila da je bil vedno isti, ampak sem ugotovila da je imel vsak drugacno ovratnico. Vsi trije so bili vecji crni mesanci, zgledal so kot en mix med flatom.
Drugace imam pa jaz Jolly velikokrat spusceno se posebej v raznih parkih tu okoli. Imam to ''sreco'' da psica pac uboga in je stalno zraven mene..Ko je cas za laser (njena najbolj priljubljena stvar :)), je pa itak cisto skoncentrirana na rdeco piko oz. name.. Drugace pa, ce pride kak nepoznan pes jo primem/pripnem da gre mimo, vcasih se pa tudi igrajo. Pripeto jo imam pa vedno ko hodiva ob cesti.

Yo

• *
No, Sara, tvoja Jolly je sicer res zelo lepo vzgojena in krasna. Samo, če smo pošteni, tisti park ob Navju je bil načrtovan kot otroško igrišče (so tudi igrala tam), pa je v bistvu postal sprehajališče spuščenih psov. Hm... Meni to nekako ni všeč, saj otroci tam praktično res nimajo več kaj početi...
Pa tudi Navje ni namenjeno ravno spuščanju psov, saj je to v bistvu kulturni spomenik.
Tu ne ciljam ravno nate, pač pa na tiste, ki tja vsak dan vozijo pse dobesedno na sekret.

sarci

• *
No, Sara, tvoja Jolly je sicer res zelo lepo vzgojena in krasna. Samo, če smo pošteni, tisti park ob Navju je bil načrtovan kot otroško igrišče (so tudi igrala tam), pa je v bistvu postal sprehajališče spuščenih psov. Hm... Meni to nekako ni všeč, saj otroci tam praktično res nimajo več kaj početi...
Pa tudi Navje ni namenjeno ravno spuščanju psov, saj je to v bistvu kulturni spomenik.
Tu ne ciljam ravno nate, pač pa na tiste, ki tja vsak dan vozijo pse dobesedno na sekret.
Tenkju :D
Drugace pa, res je bil nacrtovan kot parkec, na zacetku za posedanje (zato pa so klopce ane), na koncu je pa se par otroskih igral. Table, ki bi prepovedovala pse ni, pa tudi kose z vreckami za drekce pobirat so postavili tako da dvomim da koga motijo psi. Kvecjemu so to pricakovali in postavili kose ravno iz tega razloga.
Glede otrok pa mi nimamo problemov, ker ce vidim da so tam se obrnem in grem drugam ker pac nimam tam kaj pocet, niti nocem poslusat komentarjev panicnih mamic zaradi pasme kateri Jolly pripada. Otroci so pa ponavadi itak tam cez dan, zvecer ko smo mi tam jih ni, ce pa ze so, so pa starejsi (12 let+), pa se to iz naselja in se prakticno poznamo in valjda nobenega psi ne motijo.. :)

Glede Navja imas pa prav, res je kulturni spomenik oz. pokopalisce. Samo tudi tam ocitno noben nima nic proti psom, so imeli vcasih varnostnike pa tudi niso nic tezili.  :)

Yo

• *
Lej, Sara, ne krega se mi.
Je pa nekaj dejstev.
Moja hči me po službi ne čaka v omenjenem parku, ker je to očitno park, namenjen spuščenim psom in občasno celo izživljanju nad njimi (veš, na koga ciljam, sva govorili o tem). Enostavno raje rečem hčeri, naj me čaka pred vrati firme, kot da je v parku, kjer je spuščenih več večjih psov, lastniki so pa...
Tudi dopoldan otrok tam ni. Iz istega razloga. Tam so psi in pa najstniki 15 let+
Panična mamica pač nisem, to mislim da veš, anede?
Ne, psi nobenega ne motijo, ker itak nihče ne hodi tja. Tudi jaz ne, ker mi ni všeč oz. povšeči, da bi se moja hči ganjala po igrišču, namenjenem očitno pasjim sprehodom in temu, da se tam zbirajo mladi parčki (pa sem vse prej kot zapeta).
Navje pa... Je kulturni spomenik, tudi pokopališče. In žalostno, nihče nima nič proti? A to pomeni, da lahko jaz vozim pse srat na Žale, ker so mi še bližje? Ma, dajte malo spoštovanja in kulture, no!

p.s. Si kaj zvedela, kaj in kako je s tistim tipom, ki tam cca vsaj 3x tedensko brutalno zbrca in pretepe huskyja? Kako je z vandalizmom, ko se pse "štima" na to, da uničujejo igrala in drevesa?
Ne vem, jaz to še vedno vsakodnevno vidim...

sarci

• *
Lej, Sara, ne krega se mi.
Je pa nekaj dejstev.
Moja hči me po službi ne čaka v omenjenem parku, ker je to očitno park, namenjen spuščenim psom in občasno celo izživljanju nad njimi (veš, na koga ciljam, sva govorili o tem). Enostavno raje rečem hčeri, naj me čaka pred vrati firme, kot da je v parku, kjer je spuščenih več večjih psov, lastniki so pa...
Tudi dopoldan otrok tam ni. Iz istega razloga. Tam so psi in pa najstniki 15 let+
Panična mamica pač nisem, to mislim da veš, anede?
Ne, psi nobenega ne motijo, ker itak nihče ne hodi tja. Tudi jaz ne, ker mi ni všeč oz. povšeči, da bi se moja hči ganjala po igrišču, namenjenem očitno pasjim sprehodom in temu, da se tam zbirajo mladi parčki (pa sem vse prej kot zapeta).
Navje pa... Je kulturni spomenik, tudi pokopališče. In žalostno, nihče nima nič proti? A to pomeni, da lahko jaz vozim pse srat na Žale, ker so mi še bližje? Ma, dajte malo spoštovanja in kulture, no!

p.s. Si kaj zvedela, kaj in kako je s tistim tipom, ki tam cca vsaj 3x tedensko brutalno zbrca in pretepe huskyja? Kako je z vandalizmom, ko se pse "štima" na to, da uničujejo igrala in drevesa?
Ne vem, jaz to še vedno vsakodnevno vidim...
Nevem kje si zdej najdla povod za kreganje? Ker niti slucajno se nisem mislila kregat, ker se tut men ne da samo po forumih viset pa pregovarjat ;) Bom dala drugic dvakrat vec smajlijov za boljso komunikacijo..  ::)
Sploh pa z oznako ''panicna mamica'' nisem mislila tebe, ker imas takega psa doma in verjamem da nic ne panicaris haloo?
Je pa veliko drugih, pa ne (samo) v tem parku ampak kjerkoli drugje letijo opazke da nej primem psa ker je nevaren (pa pripeto imam btw), in podobne. To sem mislila, ne pa tebe!?
Sploh pa, vsakemu svoje, ce vam pac ne sede hodit v ta park pac ne hodit, jst se ne mislim nobenmu umikat ker sem s psom lahko povecini kjer hocem. Kam pa nej grem drugam v tej betonski dzungli?
Pa se to, jst pravim da ce koga vidim da prihaja, psico pripnem ali pa pac samo primem da gre oseba mimo in ne laufa za nobenim ampak ostane zraven mene. In jst in moja psica NIKOGAR ne ogrozava, kar se pa drugih lastnikov psov tice mi pa po domace receno dol visi, jst nism kriva da so taki. In ne mislim poslusat litanij, ce so drugi krivi da njihovi psi cupajo drevesa in prosto laufajo po svoje za nosom, in posledicno vi pac nocete vec v ta park. To njim povej potem, jst pravim da mam Jolly pod kontrolo tudi ce ni pripeta. Ko je pa situacija da nekdo pac uleti mimo, bilo kdo, otroci, starejsi, psi, ipd., jo pa pac pripnem.
In park je namenjen vsem, ne samo otrokom ;) Pac se zbirajo tam tudi parcki, pa pohci, pa psi, tko je. Zato pa je park, sej nikjer ne pise da je samo za otroke?? Tistih pet igral na koncu parka je pac namenjeno otrokom ja, in zato ti pravim da tja ne hodim ce vidim da so otroci tam. Ker nimam konec koncev takrat tam nic za pocet, s psom ali pa brez. ;)

Pa brez zamere :)

Dina

• *
Tudi midve sva prejle v parku srečale enega wannabe koker španjela :) Spuščenega, valda. Moja na vrvici in na sedi. In pride do nje pač ker je bil prijazen nisem težila da se ne smeta povohat, nakar jo začne vohat okrog rit :) Meni se pač ni zdelo, da še "diši", ker smo bile prej v šoli, brez problemov, nobenega vohanja ali cviljenja... pa v istem trenutku zunaj skupaj s Cosmotom, ki tudi ni kazal nobenega interesa...  In ženska mene sprašuje če se Dina ženi ;D Jaz pa ja hm...se je, ja...mogoče je še kaj... in je bila vsa paf potem kao, da zdaj ga bo mogla pa odvlečt stran. Ja pa kaj? Moj problem? Moja je bila na vrvici, ona pa vrvice niti ni imela s sabo. In se je kar nekaj žalila tam - to zdaj pomeni, da če imaš gonečko ne smeš več na sprehod ali kaj?  :o

...sledi svojim sanjam

Yo

• *
Sara, se ne mislim kregat, nisem panična in ti in vsi tvoji psi ste mi simpatiko. Ampak otroško igrišče je otroško igrišče. Tu ni pomembno ne tvoje in ne moje mnenje.
V betonski džungli pa živim tudi jaz. Pa se moji psi vseeno ne nahajajo na otroških igriščih.
Konec debate. Pri vsej j$%# danes se mi res ne da. Vem, da točno štekaš, kaj sem hotela povedat.

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Nismo iz istega kraja, zato ne morem komentirat, ne poznam vaših parkov, niti se nočem vmešavat. Kar se tiče Maribora(tukaj živim jaz), je stvar kar podobna. Za pokopališča tukaj sicer ne vem, ker jih ne obiskujem, vem pa za kao parke. Mi imamo, oziroma mesto ima res lep parkec, v parku so ribniki, velike ribe, račke, labodi....Včasih je bil tam še bazen, kjer so se ljudje lahko kopali, varjanta na javno kopališče, ampak se zdaj tam redijo žabe-tudi one se morajo nekje. Kar hočem povedat, pred leti, so nas mame vodile v park. Zbrali smo se otroci, starši, vzeli žoge, dekne in bli po cele dneve v parku na travi. Tak ko v Parizu :)
nekaj sličnega. Idila. Zato, ker je blo fajn in ker ni blo govnačev. Jaz mam psa. Nimam otrok. Ko bo priložnost in možnost, bom imela več psov. Otrok zaenkrat še ne. Mojo malo pujso mam fejst rada, hočem da živi polno, da ima vse in da se počuti kot enakopravna članica družine. Ampak, tuji otroci in naši psi, oziroma tuji psi in naši otroci niso za skupaj. V bistvu ne samo otroci, tudi starejši otroci. Jaz sem odprta oseba, rada se pogovarjam in izmenjujem mnenja, ampak ko peljem psa srat, scat al pa šetkat, grem tja kjer ni ljudi in otrok. Zato ker je to pač tak. Otroci ko se igrajo zemljo krast, al kaj se pač dandanes igra tud ne grejo v azil skakat. Pa bi blo fajn it, ker tam ni avtov. Včasih so se upokojenci šetali po tem parku, ker je pač to mestni park in je blo prav fletkano s sladoledom se it tja na klopco vsest pa gledat kak sonce zahaja. Pa nisem pristaš najstarejših v družbi, ker jih je tričetrt za odstrel, ampak pravico do parka bi naj imeli!Sej so psi, ki so ql,pa so mirni, si res želijo le noge pretegnit. Jih je pa malo.

sarci

• *
Jah, jst se vedno trdim svoje. Park je narejen v sklopu nasega bloka (i think?), postavljeni so kontejnercki z vreckami za kakce, na eni strani so samo klopce za posedat na drugi pa otroska igrala. To je pa narazen cca. 100m. Mislim da nobenga otroka ne motiva ce sva na cisto drugem koncu. Sploh pa ne hodim tja ko so tam otroci ker nimam z njimi kaj pocet. :)

sarci

• *
Sej drugace vse stekam, yo, landseer. ;) Samo sem se vedno zgornjega mnenja.. ce je park pod nasim blokom pac ne vidim razloga zakaj nebi tja hodila. Sej merkamo ce kdo pride, pa je ane.  :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
jaz pa nikol nisem dojela- zakaj že otroci in psi niso za skupaj?
Otroci majo praviloma vsi radi pse in živali na splošno. Če kdo ne mara psov so to starši ne pa otroci  ::). Kadar grem jaz ven s psi med bloki se takoj nalepi na nas množica otrok in vsi so srečni , da se lahko igrajo. Kadarkoli v popoldanskem času se pojavim zunaj s katerim koli psom otroci kar letijo skupaj od vsepovsod, sploh ne vem od kje se vzamejo, ampak nobena gugalnica ne more konkurirat. In če se moram potem odstranit je to zato,ker mi pse že v pol ure čist zmatrajo z metanjem palčk in čist premečkajo.
Kdor ne verjame,naj gre kdaj z mano- ne pridem 50 m daleč že tuli kje kdo : Fitaaaaa gre , Raaaačka gre...........  in potem prileti z vseh strani kaj majhnega in pade psom v objem  :D

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

Dina

• *
jaz pa nikol nisem dojela- zakaj že otroci in psi niso za skupaj?

Kdo pa pravi, da niso? :o Moja je vajena otrok in res lahko delajo z njo kar hočejo :) ampak dobesedno. Pa nemalokrat srečam tudi kakšno starejšo gospo ali gospoda, ki sprašuje, če jo lahko poboža ali ga bo ugriznila ::) pa čeprav čisto tiho sedi zraven mene in mirno čaka, da bodo šli mimo. Načeloma res ne hodimo na razna igrišča ali tja kjer je horda otrok - če pa kdo pride mimo in sam izrazi željo, da bi jo pobožal, pa pustim, zakaj ne. Povem pa, da naj jo ogovorijo in dajo roko najprej za povohat in jo šele potem začnejo mrcvarit, ne pa s kakšnimi hitrimi gibi in brez besed direkt na njo (zihr je zihr).

...sledi svojim sanjam

Seerland

• *
Ja, se strinjam, sej se lahko razumejo, ko si ti zraven, pa se igrajo pa se majo fajn. Ampak daj si prosim malo predstavljaj, kuža se igra, pa je celi srečn ker ma miljon otrok okoli, ki ga cartajo, božajo, mu mečejo palčke, pa kuža po nesreči, od veselja od tega razburjenja ker totalno uživa skoči na otroka, al pa ga malo rukne, ker prehitro teče, al pa karkoli takšnega. Kaj misliš da bi pol blo?  ??? ??? ???

sarci, jaz nisem na tebe ciljala, al pa tebi pamet solila, delaj kak ti paše, jaz nisem tu da ti sodim, ampak da delim svoje mnenje pa da cajt zapravljam, pa da se pogovarjam o tem kar me zanima. Jaz sem zaenkrat tudi v bloku, kam mislis da jaz svojo srat peljem??res je,da vedno, ampak res vedno poberem za njo, ker mi je to splošna kultura. deteljica, otroci ki so pred bloki in se igrajo so skoraj da, pozor-skoraj, domači otroci. To so mali ljudje, ki jih videvaš vsak dan, te poznajo, poznajo tvojega psa, če te pa ne poznajo, pa sigurno poznajo nekoga, ki pa te res pozna.Upam da se razumemo s tem zapletenim stavkom.
V parku(jaz ne govorim o 5 kvadratih posušene trave izpred bloka,ampak o parku parku(veliko, se da tečt,klopce,neka voda po možnosti), tam pa so otroci, ki so tam dejansko zato, da počnejo nekaj svojega, in to ni igranje s psi, pa nič na to temo. Ko sem jaz bila mala, smo živeli še v Novem mestu. In tudi jaz sem čakala mamo v parku poleg šole, da pride po mene po pouku. Smrtno resno:napadel me je pudelj!! malil, črn, spuščen, lastnica pa je vsa zašvicana prilaufala za njim pa ga na ketno vezala...Verjami, da nisem osamljen primer. Pa ne govorim zdaj tega vsega zaradi par ugrizov ki sem jih staknila, ampak zaradi splošne logike ki se je ukoreninila v moji glavi. Še enkrat ponavljam: Nikomur ne kljubujem(vsaj ne na glas), le pogovarjam se in izražam svoje mnenje.

Dina

• *
Ja, se strinjam, sej se lahko razumejo, ko si ti zraven, pa se igrajo pa se majo fajn. Ampak daj si prosim malo predstavljaj, kuža se igra, pa je celi srečn ker ma miljon otrok okoli, ki ga cartajo, božajo, mu mečejo palčke, pa kuža po nesreči, od veselja od tega razburjenja ker totalno uživa skoči na otroka, al pa ga malo rukne, ker prehitro teče, al pa karkoli takšnega. Kaj misliš da bi pol blo?  ??? ??? ???

Moj post ni bil mišljen, kot da spustim psico med hordo otrok. Ampak sem samo želela povedati, da se razumejo ;) Z domačimi in poznanimi se lahko poigra - doma, na sprehodu pa je tako in tako na vrvici in če kdo izrazi željo, mu jo dovolim pobožati.

...sledi svojim sanjam

Seerland

• *
Kdo pa pravi, da niso? :o Moja je vajena otrok in res lahko delajo z njo kar hočejo :) ampak dobesedno. Pa nemalokrat srečam tudi kakšno starejšo gospo ali gospoda, ki sprašuje, če jo lahko poboža ali ga bo ugriznila ::) pa čeprav čisto tiho sedi zraven mene in mirno čaka, da bodo šli mimo. Načeloma res ne hodimo na razna igrišča ali tja kjer je horda otrok - če pa kdo pride mimo in sam izrazi željo, da bi jo pobožal, pa pustim, zakaj ne. Povem pa, da naj jo ogovorijo in dajo roko najprej za povohat in jo šele potem začnejo mrcvarit, ne pa s kakšnimi hitrimi gibi in brez besed direkt na njo (zihr je zihr).

včeraj smo bili pozno popoldne na sprehodu, mimu je prišel en prijeten, res prijazen gospod, mislim da je bil nemec, vsaj po čudno izgovorjenih besedah sodeč  :) moja mala je bila, tako kot vedno na takšnem sprehodu, privezana. striček je počasi prišel na 3 metre distanco in prijazno vprašal, da ga zelo zanima kakšna pasma je to, saj že dolgo ni videl tako lepega psa. Midva sva mu povedala, nikoli mi ni odveč ko nekdo tako prijazno pristopi.  Mala je cel čas pridno sedela in kot da gleda tenis spremljala našo mini debato. Stric je stegnil roko,(hotel jo je pobožati) a za Nooro je bilo vse skupaj malo prehitro in se je tako ustrašla, da jaz tega pri njej še nisem vidla. Kar oči je zaprla, glavo dala ponižno dol, hkrati pa pokazala zobe. Misli, da je mislila, da jo bo udaril. In stric je hitro stopil stran in rekel:nisem vedel, da grize. Jah, jaz tudi ne, ker še nikoli ni nobenega vgriznila, pa niti nebi, ampak psa je treba pobožat počasi, ne??Sploh mladička, ko je itak cela paranoična ko nekdo hiti..

Seerland

• *
Moj post ni bil mišljen, kot da spustim psico med hordo otrok. Ampak sem samo želela povedati, da se razumejo ;) Z domačimi in poznanimi se lahko poigra - doma, na sprehodu pa je tako in tako na vrvici in če kdo izrazi željo, mu jo dovolim pobožati.

dina, moj post o tem ni letel na tvoje besede. odgovorila sem na post deteljice.

Seerland

• *
dina, medtem ko sem jaz pisala svoj odgovor, si ti napisala post. zato je zgledalo, kot da odgovarjam tebi.

Dina

• *
Seerland, glede zgornjega posta - Ja, se popolnoma strinjam s tabo. Zato pa že preventivno povem, naj jo ogovorijo se pustijo povohat, in lepo počasi pristopijo k njej. Saj ne, da bi kaj naredila, kvečjem bi se umaknila. Ravno zaradi "čudnega pristopa" moja ne obožuje preveč soseda (sorodnika, ki živi takoj zraven nas). Prvič je bila spuščena na terasi in jo je hotel pobožati in se je z enim hitrim gibom nagnil čez ograjo in začel stegovati roke proti njej, drugič pa je iz ceste priletel na most se nagnil direktno nad njo in jo slillil, da mu da tačko, ona se je pa kar ritensko umikala pred njim. Ampak mu nobena beseda ne pomaga. Tako, da bi prej verjela, da bo zalajala, ko bo prišel h nam sosed kot pa kakšen tujec...

...sledi svojim sanjam

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Preden se je zakuhala zoprna histerija okrog psov, sem z njimi večkrat šla na kakšno igrišče. Kuzle so uživale, ko so "premagovale ovire" - najraje so se vozile po toboganih, za ta užitek so bile pripravljene premagati kakršnokoli lojtrco, otroci so pa imeli s tem neverjetno veselje. Potem se je začelo paničarjenje - mimogrede,  a res verjamete, da psi zakopavajo svoje dreke v pesek? Kolikor je meni znano, to počne ena druga vrsta živali, ki zna priti čez vsako ograjo. Tudi s papirjem si psi ne brišejo riti. Tudi to počnejo ene druge živali -  sem izgubila vsakršno veselje, da bi s psi hodila v bližino otrok. Čeprav ni nikoli nikdar nihče godrnjal zaradi kuzel na igrišču in čeprav so starši in otročički spraševali, zakaj več ne pridemo.

Kaj bi blo če bi blo? Nič, ker nikoli ni blo. Ker se znajo psi krasno obvladati, če imajo priložnost, da se naučijo. Pa če bi blo kar bi blo - joj kakšna katastrofa!!!!Kot da se mulci med igro ne morejo po nesreči (ali zanalašč) rukniti med seboj, se spodtakniti ali joj prejoj celo pasti. Se mi zdi, da bo zdajšnjim razvajenim in bolj v virtualnem kot resničnem svetu živečim mulcem zavijanje v vato strašno škodilo. Veliko bolj kot kakšna buška ali odrto koleno.

Seerland

• *
saj tako je, jaz upam da zaradi moje neprevidnosti z stricom od včeraj nebo nekih posledic..Saj če so kaki domači, ko jih je že ovohala pa spoznala potem se takoj pusti božat. Ampak glede tujcev pa tak...Če so sami, še mogoče. Če imajo psa, ni šanse...
Lanabela prav da imaš svoje mnenje. Jaz se pač ne strinjam. Kar se tiče zavijanja v vato, mislim da so to stvari presrancev. Nikakor nisem govorila o tej vrsti ljudi, oziroma otrok. Moj pes, je moj pes. Če ji paše se družit s tem in tem človekom, igrati se s tem in tem psom, potem se bo igrala. Če si ga bo sama izbrala. Pa še nekaj, če tuj otrok pade, se ne gre za odprto koleno ali buško, gre se za to, da pes sodi na vrvico!!!!!!!!!
Ko je med ljudmi, zunaj.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Serland- saj tisti, ki nočejo, pa pač ne priejo k psom. Moji psi pač sami od sebe ne tečejo za otroci  :P.
Ampak na igriščih so bili vedno zraven- razen kejr je bila izrecno tabla in ne boš verjela- nikol se ni noben pritožil  :P.
re pa,da jih za igršča privežem- vsaj če  je še kje kdo razen mojih otrok in ne lulamo po igralih  ::).
Je pa tako, da ko imaš istočasno majhne otroke in pse pač moraš sprehode mal racionalizirat. In otroci ne marajo samo po gmajni hodit, psi pa ne marajo še popolde doma bit :-\.
Meni se zdi čist dsikriminatorno, da družine s psi ne bi  smele tja, kamor smejo druge družine.Včasih imam občutek, da kot lastnik psa postaneš drugo ali tretje razreden državljan.
Da pa mora vsak sam poskrbet za varnost, primerno vedenje in higieno bi pa itak moralo bit samoposebi umevno in nima veze z igrišči in otroki.

Seerland

• *
Glej, če me še vedno, po miljon postih ne razumeš, me pač ne razumeš. napisala sem, da nekateri psi so cool, ql, kul. Večina jih pa ni. Pa sami presodite, kateri so za v park, kateri pa niso.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Problem je v tem, da otrok s psom na vrvici nima kaj dosti za početi. Razen tega da ga do onemoglosti cufa in mrcvari. Pa tudi pes na vrvici se ne nauči pravilno vesti do otrok.

Sama sicer druženja mojih psov  z otroki popolnoma nič ne pogrešam in ga ne rabim. Prav tako popolnoma nič ne pogrešam druženja mojih psov z tujci, takimi ali drugačnii. A imam pač tako pasmo, da se ljudem roke kar same stegujejo po njih. Boh pomagaj. Šele ko sem si ogledala posneti filmček sem recimo videla, da so praktično vsi ljudje mimo katerih so šle moje (spuščene ali privezane, vseeno) psice stegovali tace po njih in jim šli tako mimogrede vsaj z enim prstom čez dlako. Otroci, ki se, prav zaradi tega, ker nimajo možnosti stika s prostimi psi, do njih ne znajo obnašati pa redno delajo celo take oslarije: pridejo do psa in ga mahnejo po gobcu, pridejo do psa od zadaj in ga brez opozorila prijazno potegnejo za rep, najbolj predrzni psom celo skačejo na hrbet. Teh oslarij otroci še pred nekaj leti niso počeli (oz, bolje rečeno so kvečjemu poskusili in niso nikoli več ponovili, otroci se zelo hitro učijo). In ker povodec v teh primerih nič ne pomaga ( odvezane psice se lahko umaknejo, privezane pa ne), na sprehode pa grem za sprostitev in ne zato, da bi se kregala z mimoidočimi, pač raje psice navadim na take osle. In potem se mi ne zgodi, da bi kuzle renčale na sitne stričke ali šavsale po predrznih človečkih. 

Seerland

• *
fajn. vsak ma svoj način, pa svojo pasmo.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Saj navadit se da skoraj vsakega normalnega psa ne glede na pasmo. Samo da nekateri psi ne izgledajo tako cortkani da bi jih hoteli vsi tlačiti (potem pa lastniki jokajo, da se njihovih psov vsi izogibajo, čeprav so takoooo prijazni, ljudje pa res niso nikoli zadovoljni)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Lanabela tole mi je pa zelo znano ::) :D:

Citiraj
Sama sicer druženja mojih psov  z otroki popolnoma nič ne pogrešam in ga ne rabim. Prav tako popolnoma nič ne pogrešam druženja mojih psov z tujci, takimi ali drugačnii. A imam pač tako pasmo, da se ljudem roke kar same stegujejo po njih. Boh pomagaj. Šele ko sem si ogledala posneti filmček sem recimo videla, da so praktično vsi ljudje mimo katerih so šle moje (spuščene ali privezane, vseeno) psice stegovali tace po njih in jim šli tako mimogrede vsaj z enim prstom čez dlako. Otroci, ki se, prav zaradi tega, ker nimajo možnosti stika s prostimi psi, do njih ne znajo obnašati pa redno delajo celo take oslarije: pridejo do psa in ga mahnejo po gobcu, pridejo do psa od zadaj in ga brez opozorila prijazno potegnejo za rep, najbolj predrzni psom celo skačejo na hrbet. Teh oslarij otroci še pred nekaj leti niso počeli (oz, bolje rečeno so kvečjemu poskusili in niso nikoli več ponovili, otroci se zelo hitro učijo). In ker povodec v teh primerih nič ne pomaga ( odvezane psice se lahko umaknejo, privezane pa ne), na sprehode pa grem za sprostitev in ne zato, da bi se kregala z mimoidočimi, pač raje psice navadim na take osle. In potem se mi ne zgodi, da bi kuzle renčale na sitne stričke ali šavsale po predrznih človečkih.

Tudi proti mojemu vsi stegujejo svoje ročice in prste, če ne zaradi dlake pa zaradi tistih prekrasnih plavih okic, jaz imam zaradi tega okolico vedno pod nadzorom, poleg tega je moj pesjan še en tak poseben tič ki brez pardona pokaže če mu kdo ni všeč, sicer ne renči in grize se pa umakne in grdo gleda, se postavi za mano, sem se ga pa naučila brati in tako pač takoj vem in se malce umakneva da sma izven dosega pohlepnih rok :D Prav na otroke ga nismo nikdar navajali namreč doma smo sami odrasli, poleg tega takrat nismo imeli obenih znancev z majhnimi ali malce večjimi otroki, pa se okoli njih vseeno lepo obnaša, je pa res da otroke malce razvršča po starosti, do manjših otrok je veliko bolj toleranten kod do malo večjih, je pa res da danes bi kakemu malemu jaz najraje kako primazala v bistvu pa še raje njegovim staršem, sem spoznala kar nekaj takih otrok za katere igra s ali mečkanje psa pomeni, cukanje le tega za dlako, rep,ušesa ali žnable ali celo brcanje, starši pa nič >:( Jaz sem na srečo s takim malim brcačem imela srečanje samo 1x, pa se je kmalu premislil ko sem mu lepo mirno rekla, da v primeru če izvede brco da jo bo tudi on pokasiral v rit da ga bo kar odneslo, seveda se je prišla obregnit tudi mama ker je mulo šel jokat, je bila pa tudi toliko fer in se je opravičila ko je mali le povedal celoten potek dogodka ;) Drugače pa imamo mi z otroci pozitivne izkušnje, do sedaj so me res še vsi vprašali če ga lahko pobožajo in mu dajo lupčka ;D Se mi pa zdi da so včasih odrasli hujši ko otroci, do zdaj sem še vsakemu otroku dopovedala da je kuža utrujen in se mu ne da več in ga potem pustijo na miru, nekateri odrasli pa kljub vsemu še kar stegujejo prste po njemu ::)

Lanabela veš kaj najbolje da naslednjič rečeva božanje 50 evrov, jih bo kmalu minilo :D ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Dobra ideja. Meni bi precej naneslo, tudi če bi pobirala po 50 centov. Še posebej tamala bi bila prava zlata jama: če se slučajno najde kdo, ki jo niti ne pogleda, se packica postavi v svojo zapeljivo pozo, vrti rep kot propeler, spušča najbolj smešne zvokce kar jih premore in bulji svojo žrtev točno v oči. Druge psice pač potrpežljivo prenašajo crkljenje, ta pa prav zapeljuje.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Satin, če jih ne bo minilo, bosta pa vsaj dobr zaslužili  :D.
Sej jaz tud ne koprnim po otrocih vse soseke  :-X- ampak kot rečeno se kar pojavijo  ::). In potem poskušam bit vsaj mal prijazna  :D. Naj imajo še otroci kaj od mojih psov  - vse za dobrososedske odnose  ;).
In nočem ustavarjat vtisa,da smo pasjeljubci čemerneži, ki ne marajo otrok  ::).
Ker živimo v prenaseljenih mestih mora pač vsaka stran mal potrpet  ::).