ja Ferry žal je tako. Točno tako kot si napisala.
Verjetno bi se v tvojem primeru uredilo le tako, da bi psa spustila in bi tvoj pes težakarju po pasje povedal, da mu njegovo početje ni všeč...... žal pa to pri nas ne gre- ker smo že tako ali tako vsi lastniki psov ( sploh večjih) na tapeti. In po pasjem pomenu nihče ne bi tega smatral kot pasjo " debato" ampak kot še en napad psa.
Mi hodimo na Šolto... že par let zapovrstjo in odkar smo kupili parcelo še malo bolj pogosto... sicer poleti ,ko je sezona je popolnoma isto kot pri nas ...pozimi je pa drugače( osebno moj najljubši čas

In v Maslinici( malo ribiško mesto je en tak tečnež... Muki. najstarejši pes tam okoli in on je gospodar tiste rive... Tečno ščene za popi*zdit.
In ta Muki ima navado, da se vtakne le v tiste pse ,ki so na povodcu...in to najprej laja potem se pa približa od vzadaj in ugrizne ( uščipne) In to poleti ko je največ turistov in pozimi nič važno ... dvakrat trikrat je to naredil Dini ( damču ne).....
In vedno sem bila prav pozorna na tega Mukija.
Pred kakšnima dvema mesecoma - mi zopetdol..... zvečer v Maslinico na pivo in od daleč vidim Mukija... ko nas je videl je samo črto potegnil.... meni nič jasno od kod sedaj to

.... se vsedemo v našo bazo( bife) in se cel personal smeji, nas pozdravlja- kar naenkrat pijača na račun hiše..... meni še vedno nič jasno

....potem pa začnejo Dina gor Dina dol... vsi psico božat..... še manj jasno

( od kje jo sploh tako dobro poznajo in od kje to navdušenje)
No nakar le pove eden, da so imeli nazadnje ko smo bili dol najbolj zabaven šov....
baje je med najino odsotnostjo( ko sva bila v Splitu) ta naš prijatelj prišel na pijačo z Dino in njegovo Luno..... in med potjo je Muki zopet po navadi od zadaj vščipnil Luno. In da je ta naš prijatelj spustil našo Dino , ki pa je Mukija zapodila- in glasno gonila čez celo rivo do njegovega doma- do njegove koče ( imajo na obali hišo)- ko je pobegnil v kočo ga je baje še celo zvlekla ven in zrukalain stolkla kot norca.
In da od takrat naprej, kadar vidi muki večjega temnega psa teče domov v kočo kot raketa.
jaz sem mislila, da me bo fršlok. Tolk sem bila v šoku, da tudi besede nisem spravila iz sebe.....
Nisem vedla ali naj me bo sram ker moja psica goni ščeneta, ali naj bom jezna na Perota, ki mi tega tudi povedal ni ne tega dogodka, ne to, da je Dinosploh vzel s sabo. ( kar sem kasneje predvidevala da prav namenoma..... skratka brez besed- pivo mi pa tudi ni preveč pasalo)
In oni meni še naprej veselo razlagajo kako je folk ploskal , ker je pač vsem Muki "dosadan" itd. In da ima naša Dina doživotno pri njih kepico sladoleda s smetano na račun hiše.

In da je najboljši pas itd..... nakar se najde še en model in reče, da če jo bomo kdaj parili, da on kupi njenega mladiča

Nisem ponosna na to kar se je zgodilo- nasprotno ..... ampak povem ajde ,ko je že ravno debata.....
Si pa predstavljaj, da bi to naredila tukaj v kakšni Ljublanji ali Kranju.....
jaz , sem ziher še isti dan na poročilih... in drugi dan na naslovnici v časopisu.
Že takrat, ko smo imeli tisti incident z sosedovim letečim mačkom... in, ko smo klicali policijo- samo da sem omenila pse.....( če se skištaš na cesti jih čakaš eno uro) ni bilo 20 minut so prišli.
Pri nas če hočeš biti sprejemljiv okolici s svojimi psi ti resnično ne preostane nič drugega kot to, da stojiškot kip in čakaš, kdaj se bo lastnik ščeneta le blagovolil pripet ali odpoklicat.
Sicer tudi dol, jaz sigurno ne bi Dine spustila ,da naredi kar je.... bi prej jaz Mukija brcnila, pa če bi takoj v Morje letel....