Razmišljam, če bi se vključila v temo že od cirka..pol 3, pa se nisem hotla, ker včasih kaj tako napišem, da izgleda kot napad na koga, pa se mi ne da kregat. Ampak vseeno. Morem.
Moje mnenje je, da ni važno, al je pes velik ali majhen, vsi ki se sprehaajo, oziroma jih sprehajamo med ljudmi , morajo biti vsaj do neke točke disciplinirani, oziroma jih moramo obvladati. To, da so nadležni, mali psi, veliki psi, vmesno veliki psi, ali kakorkoli že!!-to je dejstvo. Jah kaj "čmo", tako pač je. Ne vem, no, meni se zdi škoda obremenjevat s tem, že tako morem pazit na sto stvari, pa mam samo enega psa, ampak je pač še mladič, oziroma skoraj mladič. Je treba razmislit kam bomo šli, da jo lahko malo razlaufam, da ji lahko mečem palco, da se malo razvedri, pa da mam zraven vodo(če je sprehod dolg) pa da za sebe poskrbim, pa biljon nekih brezveznih stvari, ki so pač pomembnejše. Da bi se še obremenjevala s tem kdo bo koga napadel, pa kdo je tečn pa res znorim. Stanujemo še kar v centru Maribora, kjer je tudi gneča. Blok pri bloku, človek pri človeku, tudi pes pri psu. Sama sem se odločila, da bom imela psa, zato pač ne mislim zdaj jamrat. Saj sem jamrala, pa sem spremenila mnenje:-) Moja ima pik na male bele pse, in verjamem da gre to vsem lastnikom le takih na živce. Ker ko kakšnega vidi, se postavi v pozo geparda v lovu in dobi krvave oči(RES!!), ja kaj naj, pač poskušam to odpravit, uspešno napredujem, ampak mala vseeno včasih pozabi in se odloči, da bi pa danes šla na lov. Lastnikom malih belih se pač opravičim, če je moja preveč glasna in grem dalje. Z drugimi nimamo težav. Je pač takšna, da si z večino psov želi stikov, pač poskuša silit. In ker še ne obvlada vseh pravil, potem pač sili. Kaj naj zdaj, norim nad drugimi, ki svojim psom to pač pustijo ali kaj? Jaz ji ne pustim da skače na druge, pa da se zaganja, ali karkoli, ker mi gre na živce, ker je pač moj pes in mi ne paše da bi se tako obnašala. Če se psi drugih lastnikov tako obnašajo, pač se. Grem v drugo stran, ali pač zamotim svojo. Mislim, da ste tukaj brezveze zapeli o majhnih velikih, kdo je zlobnejši in hudobnejši, ker vsaj jaz nisem opazila, da bi punce napadale točno male pse, oziroma VSE male pse. Je pa res, da lastniki velikih psov vsaj ponavadi, pri nas, govorim o predelu kjer živim, bolj pazijio na svoje pse, so na ketni, ne laufajo pač prosto po okolici.
Mamo pa en primer enega res velikega psa, ki je VEDNO odpet, nisem ga še videla na vrvici. in moji mali budali je pač zanimiv, vedno ga gleda, ampak samo gleda. Ta pa pride, pa se začne nekaj "hršit", pa lajat, pa renčat pa bev pa mev. Meni je že smešen, ker ga je sam gobec. Potem pa pride lastnik, pa se dere na cucka, pi**a ti ma****a, kaj sem ti rekel, boš vzgojnega?? kako sva se dogovorila, kakšno obnašanje je to. In jaz ne vem, al ta človek res pozabi, da se vedno srečamo, al kaj mu je..Vedno ista pesem, prav gledam že kje je, ko gremo ven. Ampak, ne morem rečti, da je to zdaj slaba stvar za vzgojo mojega psa. To se mi zdi naravnost fantastično, tako lahko svojo vsaj naučim česa točno ne sme delati in čemu se mora upreti. Če bi jo vlekla od vseh stran, pa kričala na vse, pa tepla otroke po rokah, ne bi dosegla nič produktivnega. Pač pes bi si mislil, da sem blesava, ker jo vlečem vedno stran. Ne vem no, po mojem so otroci kot psi, pač upajo si, nimajo nekih zadržkov, jaz svojo pustim, če pride kdo. Ok, pobožaj(če je v tistem trenutku ravno česa ne učim) , pocukaj, če jo pa vgrizneš, te pa brez kakršnihkoli zadržkov brcnem v glavo(pardon zaradi direktnosti). Tudi z otroci je tako, moja normalno takoj liže roke, samo da kak mali kobacaj pride, pa je cela vesela, če vidim da v bližini ni odraslih, potem po določenem času, ko se mi več ne da stat grem dalje in rečem adijo. Če so starši zraven, pa pustim. Nisi vprašal če lahko božaš, sprejmi posledice. Če te čavsne, ali skoči, ali rukne, ali karkoli, te na lastno odgovornost, saj imaš svoje starše. Je tako ai ni?
je pa to dokaj težka tema, veliko stvari imam še na zalogi, samo ne bom utrujala z vsem v enem postu, ker bom potem kar čez celo stran.
Prijetno debato vsem še naprej in lep pozdrav