U, sem se našla v pisanju marsikoga

In bom z vami delila eno izmed zadnjih izkušenj. Sprehajam se po okolici jezera,psi so na povodcih. Ob tej uri ponavadi nikogar ni s psom, zato smo šli malo pogledat, upala sem celo, da bi se Paxx malo namočil, ko mu je to tako všeč.
No, šibnemo proti vodi, ko se k nam čez travnik požene en velik mešanec nivažnoskom in se grbi.
Lastnik se dere za njim, ga kliče in začne tečt proti nam, vmes pa vpije, da ne bo kuža nič naredil, samo naj se ne premikamo.
No, ok, kar je, je, si mislim in dam pse na sedi in čakaj. Psi sedijo in čakajo, zaenkrat še čisto mirni.
Pes začne bolj počasi tečt (travnik je kar dolg) in malo pred nami se ustavi. In čakamo. Ne gledam ga v oči in tiho prigovarjam svojim psom, da naj me gledajo. Vsi smo mirni, celo Paxx se ni nagrbil in celo Gaja ni skočila.
Mislim si, da mora biti to nekak lucky day in čakamo, da priteče lastnik.
V sekundi, ko se je lastnik ustavil, da bi psa prijel, pes skoči proti nam!
Psi se vznemirijo, vstanejo, nihče še ne laja, niti ne kaže zob, ker se vse dogaja prehitro. Obrnem se stran od mešanca, ko on prileti vame,direkt v sredino mojih psov.
Lastnik skoči za njim in ga še zadnjo sekundo prime in potegne nazaj.
Opraviči se mi za vse skupaj in reče pred mano psu: Joj, kok si ti neumen, a ne vidiš, da so to hudi psi?
Nisem komentirala, opravičil se mi je, se pazljivo odmaknil od mojih psov, ki so že sedeli in čakali.
Jaz sem si malo opomogla od šoka in da ne bi vznemirila mojih psov, se nisem drla, vseeno pa sem mu povedala svojih pet glede spuščanja psa, ki ga ne nadzoruješ in ga vprašala, kaj misli, da bi bilo, če ga ne bi zadnjo stotinko potegnil nazaj.
Odvrnil je nekaj v stilu, da bi bil verjetno ravs, pa sem ga vprašala, če se zaveda, da bi njegov pes povzročil ta ravs in da bi po vsej verjetnosti nasrkala še jaz zraven, ker sem bila v sredini?
Rekel je: Saj imate lepo vzgojene pse, mislim, da ne bi bilo problemov.
No, pa sem znorela. Vprašala sem ga, če mu je to stalna praksa, takole spuščat psa, ki bi šel vsakega povohat? Rekel je, da ja, ker se tako pes ''zlaufa'', drugače ga ne more. In da če bi bil kak pes nevaren, da bi itak imel nagobčnik.

Super, odlično, fajn. Sem ostala brez besed, ko mi je še navrgel, da bi Paxx moral nosit nagobčnik, ker je očitno nevarna pasma

Zagrozila sem mu, da bom vsak trenutek poklicala policijo in ga prijavila, ker je imel spuščenega psa, zraven napletla še nekaj o gozdu in tip se je obrnil in šel stran.
Pes verjetno res ni mislil meni narediti nič, očitno mu je dišala moja torbica s priboljški in jo je na vsak način želel povohat.
Gaja je znorela, Paxx je skoraj pobezljal, v parih sekundah je bil bel od prhljaja, Tara pa je vlekla stran od nas.
Če tip ne bi v zadnji sekundi skočil in prijel psa, bi jih fasal pes, on pa še jaz verjetno.
A je vredno?