Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243206

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Citiraj
Imamo 2 tabora. Take, ki jim je všeč, če se psi tako ali drugače med sabo spoznavajo in take, ki jim/nam do tega iz različnih razlogov ni niti najmanj.

No ljudi se tako preprosto v skupine ne da razdeliti. Če pa že, bi jih jaz delila na takšne, ki so sveto prepričani v svoj prav in pričakujejo, da bodo vsi okrog njih ravnali v skladu z njihovimi željami in potrebami. In take, ki ljudi sprejmejo take kot so. Prvi so vedno v konfliktu z okolico, ker se jim ljudje nekako kar nočejo prilagoditi. Drugi imajo konfliktov z okoilco bistveno manj. In potem se zdi, kot da eni in drugi živijo v dveh povsem različnih svetovih.

Mimogrede, niti jaz niti moje psice (razen najmlajše ) nismo ne vem kako družabni. Meni je čisto všeč, če se recimo na kakšni tekmi spravim v kakšen miren kotiček, opazujem dogajanje in naredim kakšno fotografijo. Psicam pa tuji psi po domače rečeno dol visijo. Prav redkokdaj jim je kašen toliko všeč, da se grejo z njim za minutko ali dve poigrat.

Aska - saj ti bo uspelo, ti samo vztrajaj, saj delaš prav. AM so v povprečju bistveno bolj problematični do drugih psov kot samojedi. Tudi psice. Nisem srečala še niti ene, ki se z mojimi ne bi v trenutku porangirala. Prav nič prijazno. Sicer so se potem zmenile brez problema v nekaj sekundah in hodile kot da od nekdaj spadajo skupaj. Verjetno pa z kakšnimi drugimi ne gre tako zlahka.
Glede motenj med vadbo pa so moje izkušnje take: če grem delat poslušnost na kakšen pokošen travnik ob poti, so mimoidoči skrajno uvidevni - umikajo se tako na daleč in če gledajo, gledajo tako od daleč, da je že kar smešno. Če pa delam nekaj kar spotoma po poti, pa moram pogosto koga opozoriti naj počaka z klicanjem, božanjem itd..psa toliko, da konča vajo. Potem pa lahko, če že ravno hoče. Če želiš delati brez motenj, se moraš malo odmakniti.

Ferry: psov se s hrano ne podkupuje - če uporabljaš hrano kot podkupnino (ok, to lahko narediš na svete cajte enkrat, če se ravno pokaže potreba) boš nujno neuspešna. Hrano je treba uporabljati kot nagrado. Večini mojih psic hrana od začetka šolanja tudi ni pomenila veliko, a jim je s časom "potegnilo". Pri malce težavnejših psih je včasih težko najti dovolj močno motivacijo. Tudi to se da razvijati - saj psom večinoma od začetka tudi za igračo ni toliko, da bi bili zanjo pripravljeni kaj narediti. Pa se ponavadi da najti način igre, ki psa pritegne. Enim najbolj leži cufanje, drugim lovljenje igrače, tretji imajo mogoče najraje "mučenje" piskajočih pliškotov. Navsezadnje, lahko tudi kaj bolj čudnega, pri mojih recimo lahko kot motivacijo uporabim skakanje vame.  Pač najdeš nekaj, kar ima pes rad in to razvijaš naprej. Traja lahko nekaj tednov, a se splača.

Z bigli se da čisto lepo delati, poznam nekaj lepo izšolanih, ki jih tudi zajčja sled ne spravi povsem iz tira.

Ferry

• Gost
Lanabela,

No ljudi se tako preprosto v skupine ne da razdeliti. Če pa že, bi jih jaz delila na takšne, ki so sveto prepričani v svoj prav in pričakujejo, da bodo vsi okrog njih ravnali v skladu z njihovimi željami in potrebami. In take, ki ljudi sprejmejo take kot so. Prvi so vedno v konfliktu z okolico, ker se jim ljudje nekako kar nočejo prilagoditi. Drugi imajo konfliktov z okoilco bistveno manj. In potem se zdi, kot da eni in drugi živijo v dveh povsem različnih svetovih.

Mislim, da ni Yo tukaj mislila tako drastično, da ena stran pričakuje, da bodo vsi ravnali v skladu z njihovimi željami, gre za to, da če opazuješ ljudi, ki se sprehajajo sami, gredo vedno (razen če se ne poznajo) eden mimo drugega, a je tako? Si mogoče kje opazila, da se je kakšen sprehajalec spravil na drugega, mu stropil pred nos, ga začel božati itd., najbrž ne (razen če ni kakšen pijanček, ki je nerazsoden v tistem trenutku). No ko pa se pojaviš v določenem okolju s psom pa se situacija spremeni. Zakaj? Ni tukaj stvar v tem, da ima en tabor konflikte z ljudmi, drugi pa ne, jaz npr. tam kjer se gibljem niti z enim nimam nobenega konflikta, niti z lastnikoma psov, ki sta napadla mojega, absolutno ne, pa nisem slišala niti besede oprosti, čeprav mi je njun pes uklal mojega. Zakaj takoj pomislite na to, da se pa sedaj prepiramo z vsemi, napaka, ni tako. Yo je pomoje mislila, da pač smo ljudje, ki  nam ne paše, da se drugi ljudje neprestano vtikajo vate, pač ker imaš psa, pa mislim, da niti to ni problem, ampak le želja, da če si že želijo kontakta, da pač to osebo vprašajo in to je to. Nihče pa ni mislil, da je en tabor konflikten in ne more normalno funkcionirati v okolici, drugi tabor pa lahko. Mislim, da to ni tako.

To kar si napisala s hrano je res, tudi pri šolanju smo jo uporabljali kot nagrado (in ne podkupovanje), vendar je bil zaradi tega, ker je moral v šolo in delati stvari, ki mu niso bile všeč, užaljen in je vsako nagrajevanje zavračal. Vem, da se vse da, sem že enkrat napisala in ti to tudi pritrjujem, samo voljo in vztrajnost moraš imeti. Absolutno pa nisem mislila, da se z beagli ne da delati, da pa še kako dobro, le doslednost, vztrajnost, pa je. Seveda pa včasih v življenju pri določeni stvari malo zapeša in tukaj prva dvignem roko in zato je pri nas tako kot je, vendar s tem še vedno ne ogrožamo okolice in je še nikoli nismo in tudi v mojem interesu, da je nikoli ne bomo in to je to. Tudi na sprehodu po naselju se kljub določenim napakam pri vzgoji, moja cufija obnašata več kot kulturno in ni nobenege zaletavanja, renčanja, lajanja, skakanja v druge pse in ljudi. Pač človek dela napake in če se na njih tudi nekaj nauči, potem tudi napaka ni bila zamanj.

Lp

nyssa

• *
  • winter joy
No, kam je šla ta debata  :D
Jaz mislim samo, da je potrebno imeti neko kulturo, ki pa žal izginja  :-\
Če oseba ne želi, da njen pes spozna drugega psa, svojega psa pač ne spustiš tja.
Če si ti ne želiš, da tvojega psa obletavajo drugi, to pokažeš ali poveš, drugi pa naj te upoštevajo.

Jaz zelo ne maram ljudi, ki imajo nadležne pse, ki bi se ali rangirali ali igrali, spuščene.
Medtem, ko en pes poskuša ignorirat druge pse do te mere, da je zanj dejansko stresno, druga plani po psu, ki se ji preveč grozeče približuje.
In zato ne maram tega, da ljudje ne odpokličejo svojih psov stran, celo takrat ne, ko že kričim, naj jih dajo stran. In kričim, ko je resno. In ko kričim, zna reagirat še Paxx.
Mali psi ali veliki, meni je popolnoma vseeno. Male lahko strese Paxx, veliki pa lahko stresejo Gajo in Paxxa  ::) Nočem, da pride do prve ali druge situacije.
Zato nočem, da okoli nas letajo spuščeni psi, ki jih ne poznam.  In jih ne poznata moja psa.
Všeč mi je, če človek vpraša, če se lahko povohajo in privolim, če je njegov pes na povodcu.
Sama nikoli ne sprašujem, če se lahko povohajo.
Mojih psov nimam nikoli spuščenih,če je zraven - cesta,psi,ljudje,mačke, v neznanih okoljih še posebej ne.

Ferry

• Gost
Bravo nyssa,

to je to, okoli tega se vrtimo, pa se vedno zapnemo v nepomembnosti.

Imam popolnoma isti pogled na vse skupaj.

Lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Lanabela hvala, ti vem da dobro veš v čem je poanta in kakšna je Aska. Delala bom na tem še naprej, sej počas mi uspeva in ni vrag, da enkrat mi bo uspelo.

nyssa

• *
  • winter joy
U, sem se našla v pisanju marsikoga  :D
In bom z vami delila eno izmed zadnjih izkušenj. Sprehajam se po okolici jezera,psi so na povodcih. Ob tej uri ponavadi nikogar ni s psom, zato smo šli malo pogledat, upala sem celo, da bi se Paxx malo namočil, ko mu je to tako všeč.
No, šibnemo proti vodi, ko se k nam čez travnik požene en velik mešanec nivažnoskom in se grbi.
Lastnik se dere za njim, ga kliče in začne tečt proti nam, vmes pa vpije, da ne bo kuža nič naredil, samo naj se ne premikamo.
No, ok, kar je, je, si mislim in dam pse na sedi in čakaj. Psi sedijo in čakajo, zaenkrat še čisto mirni.
Pes začne bolj počasi tečt (travnik je kar dolg) in malo pred nami se ustavi. In čakamo. Ne gledam ga v oči in tiho prigovarjam svojim psom, da naj me gledajo. Vsi smo mirni, celo Paxx se ni nagrbil in celo Gaja ni skočila.
Mislim si, da mora biti to nekak lucky day in čakamo, da priteče lastnik.
V sekundi, ko se je lastnik ustavil, da bi psa prijel, pes skoči proti nam!
Psi se vznemirijo, vstanejo, nihče še ne laja, niti ne kaže zob, ker se vse dogaja prehitro. Obrnem se stran od mešanca, ko on prileti vame,direkt v sredino mojih psov.
Lastnik skoči za njim in ga še zadnjo sekundo prime in potegne nazaj.
Opraviči se mi za vse skupaj in reče pred mano psu: Joj, kok si ti neumen, a ne vidiš, da so to hudi psi?
Nisem komentirala, opravičil se mi je, se pazljivo odmaknil od mojih psov, ki so že sedeli in čakali.
Jaz sem si malo opomogla od šoka in da ne bi vznemirila mojih psov, se nisem drla, vseeno pa sem mu povedala svojih pet glede spuščanja psa, ki ga ne nadzoruješ in ga vprašala, kaj misli, da bi bilo, če ga ne bi zadnjo stotinko potegnil nazaj.
Odvrnil je nekaj v stilu, da bi bil verjetno ravs, pa sem ga vprašala, če se zaveda, da bi njegov pes povzročil ta ravs in da bi po vsej verjetnosti nasrkala še jaz zraven, ker sem bila v sredini?
Rekel je: Saj imate lepo vzgojene pse, mislim, da ne bi bilo problemov.
No, pa sem znorela. Vprašala sem ga, če mu je to stalna praksa, takole spuščat psa, ki bi šel vsakega povohat? Rekel je, da ja, ker se tako pes ''zlaufa'', drugače ga ne more. In da če bi bil kak pes nevaren, da bi itak imel nagobčnik.  ::)
Super, odlično, fajn. Sem ostala brez besed, ko mi je še navrgel, da bi Paxx moral nosit nagobčnik, ker je očitno nevarna pasma  ::)
Zagrozila sem mu, da bom vsak trenutek poklicala policijo in ga prijavila, ker je imel spuščenega psa, zraven napletla še nekaj o gozdu in tip se je obrnil in šel stran.

Pes verjetno res ni mislil meni narediti nič, očitno mu je dišala moja torbica s priboljški in jo je na vsak način želel povohat.
Gaja je znorela, Paxx je skoraj pobezljal, v parih sekundah je bil bel od prhljaja, Tara pa je vlekla stran od nas.
Če tip ne bi v zadnji sekundi skočil in prijel psa, bi jih fasal pes, on pa še jaz verjetno.
A je vredno?

Zarja

• Gost
Opraviči se mi za vse skupaj in reče pred mano psu: Joj, kok si ti neumen, a ne vidiš, da so to hudi psi?

O ja, takšno "racionaliziranje situacije" je pa še sploh češnjica na torti ...  ::)

Ferry

• Gost
nyssa,

kaj naj rečem, obup, in ravno o tem naj bi tu tekla diskusija, da bi bilo fino, če bi vsi imeli svoje pse pod kontrolo, potem nebi bilo problemov, pa naj bo to spuščen pes, če absolutno uboga, naj bo to pes na flexsiju, pa je lahko podivjan, le da lastnik zna s flexijem delati tako, da ga zadrži pod svojo kontrolo, oz. otroci, drobne ženičke, ki na povodcih vodijo težje in močnejše pse, jih mora pes pač brezpogojno ubogati, da ga ima pod kontrolo. Takih primerov, kot si ga doživela je veliko, žal.

Lp

ABBY LABRADOR

• *
No zadnjič je šel oči z Abby ven, ker sem jaz zbolela. IN je prišel nazaj pa je rekeu, da se je Abby igrala z enim črno-belim mešančkom. In je prišla bradata škotska ovčarka Luna In je psička prijela za dlako. Lastnica se je pa drla sej ne bo nič naredila... Potem pa je prišla še ena gospa z ovčarko, ki se z Abby najbolje razume in je rekla, da bo kar malo dalj počakala, da uni psi gredo... NO ta Luna se pa res veliko dere in je res taka huda. >:( Drugače je pa v soseski tudi bradati škotski ovčar Zum, ki je zelo prijazen.

tanita

• *
  • Love dogs
A je tak folk sploh normalen  :-\ verjetno na stavek "saj je moj kuža čisto prijazen" najbolj zaleže odgovor: moj pa ne! privežite psa  ;) sama na srečo še nimam kakšnih neprijetnih izkušenj in upam da jih tudi ne bo  :)

Kako majčken in kako običajen kuža. Brez rodovnika, tudi na pogled ni ne vem kaj. Je pa bitje, polno življenja in ljubezni. (Pamela Dugdale)

nyssa

• *
  • winter joy
verjetno na stavek "saj je moj kuža čisto prijazen" najbolj zaleže odgovor: moj pa ne!
Ko te čukasto pogledajo pri takem odgovoru, lahko še dodaš: A ga spustim, da se sama zmenita al se bova midva raje in boste privezali psa?  :D

*ana*

• *
  • moj,moj "cukr" španjel...
Ampak useeno se je res full bojijo. Mislm pa še ona k sploh ne zgleda hudobna >:(. No zadnjič, ko sva ble pa uzuni je pa prišla ena gospa z enim otročkom v vozičku in je rekla "samo, da ga nebo ugriznil" >:(.
hej!
pri meni je pa ravno obratno. vsi hočejo mrcvariti bonota, ker si mislijo kakoo je prijazen. on pa bi gotovo zarenčal če bi ga zmotili pri veselem odkrivanju miši in krtov. najbolj je pa zoprno ko ga imam privezanega in še kar silijo vanj. "eh, sej ne bo nč naredu, lej kako je lep... " in zaradi takih ljudi ima pes zdaj na sprehodu nagobčnik. če je privezan ali pa spuščen.
Hf.*

Podpis je besedilo ki se samodejno prikaže ob koncu vsakega sporočila...  al neki tazga^^

ABBY LABRADOR

• *
No zadnič sva šle z Abby iz knjižnice in je bila tm ena mamica z otrokoma in unedva začneta hov,hov,.... In izzivata Abby.Mamica pa nič. >:(
 REs, da Abby ne bi nič naredila samo mogoče bi ji šla pa res na živce in če bi jo imela spuščeno bi prišla do nju in potem bi unadva začela kričat.
Kaj veš mogoče lahko še tako ljubek kuža napade.

Smrček

• *
  • Little star :*
Ja nevem no men se zdi da normalen pes nebo ugriznil otroka ki se hoče igrat z njim ::) ::)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

Macika

• *
Otroci, sploh mlajši, znajo biti so psov zelo vsiljivi in 'tečni', grabijo pse za dlako, rep. Tako, da je lahko pes še tako normalen, pa mu ta dejanja niso všeč. Večina se umakne, nekateri pa ugriznejo. Problem je v tem, da starši ne podučijo otrok o pravilnem ravnanju.
Tukaj nima normalnost psa čisto nič zveze. Samo socializiranost.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Smrček

• *
  • Little star :*
No pol pa socializiranost se mi čist isto ::) ::)  ampak midva s Timijom imava z otroci zelo lepe iskušnje (vsi ga samo božajo ai pa mu mečejo žogo) on je čist nor na otroke in jim da kakšenga lupčka preveč pol pa starši norijo ::) ::) ::) (nad otrokom se razume :D :D)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

tina-briard

• *
Moje mnenje glede pasjih kontaktov in načina sprehajanja psov je takšen. Psi morajo biti na vrvici, razen kadar smo na predelih, kjer vemo, da bomo s psom sami. Vsi psi brez izjeme morajo biti privezani, mali in veliki! Kar se pa tiče kontaktov med psmi so dobrodošli, seveda če vemo, da ni večjih rizikov, da se psa ne bosta potolkla, oziroma da med njima ni prevelike razlike v velikosti in teži, ker takrat lahko utrpi manjši pes hude poškodbe. vendar vseeno mislim, da ni nič narobe, če kuža dobi kakšno praskico med igro. To je isto kot pri otrocih, ne smemo jih zavijati v vato, ker s tem jih ne bomo pred ničemer zavarovali.
Pozabljamo da so psi vseeno zveri in da je njihovo dojemanje okolice čisto drugačno od našega. So udomačene živali ampak še vedno jih vodi nagon po rangiranju. Dva samca se ne bosta za vse večne čase raumele, vedno pride situacija, ki bo pripeljala do konflikta. Mi uporabljamo besede (ponavadi), psi pa zobe.
Nikoli pa si lastnik (zaradi svoje lastne varnosti) ne sme privoščit, da bi stopil med pretep psov, ker psi so le toliko iznajdljivi in hitri, da ne bodo utrpeli takšnih poškod kot jih lahko človek. Tudi če je pes majhen in ga napada večji pes, se bo načeloma uspel rešit brez naše pomoči. Še slabše pa je, da vzamemo psa v naročje, med tem, ko ga poskuša napadati drug pes.
Pa še ena pripomba (pa brez zamere), ni normalnih in nenormalnih psov, govorimo lahko načeloma o nenromalnih in/ali normalnih lastnikih. Naravno okolje psa ni mesto ali skupnost ljudi, človek je tisti, ki ga mora naučiti obnašanja v urbanem okolju, ker drugače bo svoje "obnašanje" popolnoma podredil svojim naravnim nagonom.

Macika

• *
tina-briard, se popolnoma strinjam s tvojim postom.

Mene osebno najbolj moti, da ko grem na sprehod, ima folk pse okoli hiš spuščene in popolnoma brez nadzora. Ko grem po pločniku mimo, se mi vsake toliko kakšen pes obesi za mojo in Taievo rit in prav noče izginiti, preden ga skoraj ne treščim s povodcem. Ampak takoj ko se znebim enega, prileze že drugi. Samo čakam, kdaj bo eden od naju dobil kakšen ugriz, ali pa drug pes kakšno krepko brco. Žal, ampak tako je.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

ABBY LABRADOR

• *
Lej jaz vem, da Abby nebi nič naredila samo lahko se zgodi v trenutku, da ga 30kilski pes podre. In se trešči z glavo v pločnik in kaj pol. :-\
Drugače je bila pa učeri ena punčka stara približno 2leti in je lepo božala Abby. Njena mami pa ni nič mela pri tem. Mene ne moti, da jo kakšen poplni tujec boža samo vpraša naj prej če lahko. Ker mi gre najbolj na živce, da ljudje kar silijo v psa češ lej kako je prijazen.  En napačen gib in je lahko na tleh. Mam izkušnje, ko se je Abby podila s prijatli in jih je kdaj kdo prav močno fasal v noge. Tako, da mene ne moti, če otroci božajo Abby samo naj prej uprašajo. Se pa Abby do mojega 6let strega bratranca vede zelo gospodovalno in ga kdaj začne gristi. Samo ji takoj preprečimo. Se pa on tudi rad "valja" po njej in vem, da ga ima drugače zelo rada.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Macika, taki gredo meni tudi na živce. Moram pa reči, da se je stanje v zadnjih par letih zelo popravilo. Včasih so zelo pogosto vletavali tudi veliki in resnično nevarni psi, danes pa vsaj na našem koncu takih ni več (OK, se zgodi da se kakšen utrga ali pobegne, ampak da bi jih pa kar spuščene puščali si pa ne upajo več) Takih nadležnih majhnih cuckov je pa še vedno na pretek.

Abby: pa kako bi lahko en kolikor toliko socializiran pes kar takole bumf ponesreči treščil otročička ob pločnik? Saj normalen pes vendarle obvlada svoje gibanje vsaj toliko, kot zna obvladati svoj ugriz. Imela sem že vse sorte pasje divjake, pa nikoli noben ni ponesreči podrl otroka (je pa enkrat ena psica otroka podrla zanalašč - si je zaslužil in si tudi zapomnil lekcijo)

Je pa res, da so pri socializaciji psa ravno otroci tista najtežja kategorija. Ker so tako nepredvidljivi. Se je zgodilo, da je očka vprašal, če lahko sinček poboža psico, pa jo je potem mulc s pestjo treščil po glavi. Se zgodi zelo pogosto, da si otročiček ne upa psa pobožati po glavi, pa se ga raje loti od zadaj - tam pač, kjer ni zob. se zgodi, da otroci kličejo psa, ko pa pride blizu začno kričati kot bi jih iz kože dajal. Poleg tega pa otročički zelo pogosto tudi cvilijo, na kar psi zelo različno reagirajo.
Malo večji smrkavci znajo prijazno vabiti psa, ko pa pride bliže, vržejo vanj piksno ali kaj podobnega.

Mulc, ki se igra da je pes  in se gre s  psom valjat po tleh, pa lahko pričakuje, da ga bo pes tudi  obravnaval kot sebi enakega. In mora vzeti v zakup tudi kakšen  nakazan ugriz.

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
No jaz sem prejšnji teden doživela napad ene malo zmešane babe, ki ima svojega fifkota vedno brez povodca okoli, moja pa je vedno na povodcu. Sama je prišla s fifkotom v našo družbo, Alba je seveda malo povohala vse pse, pretirano ji niti ne pustim. Tisti, ki poznate polarce veste, da imajo malo poseben način igre, kjer je tudi kar nekaj renčanja. Zato ji tudi ne dovolim, da bi se igrala z malimi psi. No sama sicer nisem slišala renčanja, ker sem jo takoj potegnila k sebi. No na koncu je ta nora baba naredila štalo, da je moja psica popadljiva in da je strah in trepet psic v Trzinu. Grozila je, da mi bo zbila psico. Mi je počil živec  >:(. Ta mala psička je enkrat albi že kar nekaj dlake scufala na vratu, ampak pač jaz pravim, če je Alba iskala je dobila.

Vse kar sem povedala nazja je bilo, da je moj pes privezan in da naj bo še njen, ali pa nej ne hodi zraven. Potem sem rajš šla, ker drugače bi kako traparijo nardila.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

ABBY LABRADOR

• *
Lanabela Abby bi ga podrla od veselja. Sej drugače, ne skače in če jo kdo hoče pobožat jo dam na čist kratko, da se ja ne bi kaj zgodil. Sej je do majhnih previdna samo nikoli ne veš-ona se hoče igrat z mačkami in kaj, da mi eno vidi otrok je glih tko čudn postavljen in je na tleh.

Moj bratranec mi gre pa, itak na živce, ko se skos valja po Abby in mu vsak dan rečem naj neha potem neha za 5min. pa spet.

*LuNa*

• *
Abby vsakega psa je treba vzgojiti, da se normalno obnaša v družbi otrok. Izgovor moja dela to iz veselja je tu popolnoma odveč. Ker imam tudi sama labradorko in to zelo živo, vem da se vse da. Tudi moja je včasih norela in bila vsa navdušena nad otroki, a ji nisem pustila, da bi kar skakala in norela. Sem pa res veliko vadila z njo in odvračala njeno pozornost z neželenih "stvari". Zdaj je navajena, da se ob otrocih povsem umiri - ponavadi se usede ali uleže in se pusti čohat. Tudi na grobe dotike je navajena in en reagira niti, če ji otrok leze v oči. Reagiram pa jaz in tega ne dovolim.

Psarna Lunca's - vzreja labradorcev
http://luncas.vovk.si

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Točno tako. Podiranje otrok iz veselja sodi v kategorijo podirati zanalašč. Psu mora biti kristalno jasno, da je to enako prepovedano kot grizenje. Enako velja za mačke. pes se z mačkami lahko igra, ne sme se pa v njih brezglavo zakaditi. tako vedenje je nevarno tudi kadar ni blizu nobenega otroka.

ABBY LABRADOR

• *
Men je useen kaj si vi mislite o mojmu psu, ki ga sploh ne poznate in ne veste kakšen je v družbi otrok.

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Abby labrador - fora je v tem, da se lahko zgodi, da bo tvoja psička, čeprav ima rada otroke in oh in sploh, enkrat enega otroka tako podrla, da bo prišlo do kakšne poškodbe tega otroka - kaj boš pa takrat naredila?

No jaz sem prejšnji teden doživela napad ene malo zmešane babe, ki ima svojega fifkota vedno brez povodca okoli, moja pa je vedno na povodcu. Sama je prišla s fifkotom v našo družbo, Alba je seveda malo povohala vse pse, pretirano ji niti ne pustim. Tisti, ki poznate polarce veste, da imajo malo poseben način igre, kjer je tudi kar nekaj renčanja. Zato ji tudi ne dovolim, da bi se igrala z malimi psi. No sama sicer nisem slišala renčanja, ker sem jo takoj potegnila k sebi. No na koncu je ta nora baba naredila štalo, da je moja psica popadljiva in da je strah in trepet psic v Trzinu. Grozila je, da mi bo zbila psico. Mi je počil živec  >:(. Ta mala psička je enkrat albi že kar nekaj dlake scufala na vratu, ampak pač jaz pravim, če je Alba iskala je dobila.

Vse kar sem povedala nazja je bilo, da je moj pes privezan in da naj bo še njen, ali pa nej ne hodi zraven. Potem sem rajš šla, ker drugače bi kako traparijo nardila.

Ej to gre men tooook na živce, ker folk misli, da če ima majhnega psa, ga ima lahko vedno in povsod odvezanega - češ saj je majhen, pa ni važno a je zoprn al pa ne. ::)
Meni je zadnjič Taja eno majhno ščene tako napadlo, da je bilo prav grozno za slišat in videt, sicer ni bilo nobenih posledic na Taju, ampak vseeno. Lastnica pa svojega malega agresivnega psička tudi malo ni kregala, nič, kot da ne bi bilo nič - nisem mogla verjet. :o ::)
Je imel tamal pač srečo, da Taj ne udari nazaj, če je napaden, ampak se samo umika. Če bi na kakšnega drugega nabasal, bi jih po mojem fejst nazaj dobil. Potem bi bil pa jok in stok in kako so grozni veliki psi in kako je njen revček.
Ah ja... eni se imajo še veliko za naučit. ::)

ABBY LABRADOR

• *
Abby kadar je z mano na sprehodu zmeraj privezana razen, če smo nekje v samoti. Zato jo lažje kontroliram.

(Taj men se zdi, da si mi ti še najlepše to obrazložila.)

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Ja Taj, tista mala psica je bila pohvaljena za napad na Albo  >:(.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Alba čakaj čakaj, se vama z Albo pridružim na sprehodu bo malo ščene tako poletelo in to skupaj z lastnico če bo samo kako buksnila  >:( >:D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
Ja Taj, tista mala psica je bila pohvaljena za napad na Albo  >:(.
No saj pravim, en folk je preprosto zmešan!  ::)  >:(