Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243190

Dina

• *
Lanabela Abby bi ga podrla od veselja. Sej drugače, ne skače in če jo kdo hoče pobožat jo dam na čist kratko, da se ja ne bi kaj zgodil. Sej je do majhnih previdna samo nikoli ne veš-ona se hoče igrat z mačkami in kaj, da mi eno vidi otrok je glih tko čudn postavljen in je na tleh.

Moj bratranec mi gre pa, itak na živce, ko se skos valja po Abby in mu vsak dan rečem naj neha potem neha za 5min. pa spet.

Abby Labrador: takšno obnašanje pač ni uredu in psa, ki se tako vede ne moreš štet za socializiranega. Tudi sama imam mlado in živahno, da ne rečem že skorajda "noro" psičko, vendar jo brez problema pustim h otrokom - ker je navajena, da se v otroke ne skače, da se takrat kolikor toliko umiri, je full previdna, se pusti čohat, se včasih tudi poigra...uglavnem njeno vedenje ob prisotnosti otrok se zelo spremeni. ve, kako se mora v takšnem trenutku obnašati. in nikoli še ni naredila nobenem otroku kaj žalega - ne za nalašč, ne po nesreči. če jo hoče pobožat kakšen otrok, kar tako mimo grede na sprehodu, mu razložim kako in kaj in zaenkrat s strani otrok nimamo neprijetnih izkušenj.

lp :)

...sledi svojim sanjam

ABBY LABRADOR

• *
No dones je Abby pokazala, da je do otrok prijazna. Ko smo se šli kopat v Lublanco je biu tm en vrtec in je šla lepo mimo brez kakršnih koli problemov. Otroci so bili pa bolj mejhni. Pa tud ko se sprehajava popoldne po šoli je zraven en vrtec in je oni ne dražijo ona pa tudi njih ignorira. Drugače pa vsi ful letijo k ograji in potem vprašam če jo hočejo pobožat in jo lepo božajo.

Dina

• *
Ja, tudi strpnosti do otrok jo je treba lepo počasi navadit ;) D. se v primeru, da ji kaj ne štima preprosto umakne pa tudi tamali vejo, kaj to pomeni - da jih ima dosti 8)

...sledi svojim sanjam

Yo

• *
Je pa res, da so pri socializaciji psa ravno otroci tista najtežja kategorija. Ker so tako nepredvidljivi. Se je zgodilo, da je očka vprašal, če lahko sinček poboža psico, pa jo je potem mulc s pestjo treščil po glavi.

Aha. Mene je enkrat ena mama tako vprašala, če lahko sinček poboža "lesija". Ja, valda lahko. Kaj se je zgodilo? Pes je dobil ornk brco v rebra, mami se je fino zdelo, ker "lesi" ni odreagiral, malo manj fino se ji je pa zdelo, ko sem jaz odreagirala...

nyssa

• *
  • winter joy
Jaz sicer nimam nič proti, če se najde kak pogumen starš, ki otroku dovoli pobožat moje pse. Vseeno pa preventivno povem, da lahko poboža samo tačrnega in da naj prej počepne, poboža pa naj ga počasi in pod brado. Če je otrok en kupček histerije ali pa agresije, mirno rečem, da se nam mudi ali pa da je mali kužek hud, ker se boji otrok, pa je ponavadi mir. Vseeno pa so zelo redki primeri, da bi nekdo želel moje pse pobožat  :D

italijancek

• *
Jaz sicer nimam nič proti, če se najde kak pogumen starš, ki otroku dovoli pobožat moje pse. Vseeno pa preventivno povem, da lahko poboža samo tačrnega in da naj prej počepne, poboža pa naj ga počasi in pod brado.

jaz pa ne štekam tega, kako so lahko nekateri starši tako 'hladnokrvni', da kljub opozorilom 'naj se tega psa raje ne boža, ker je rad nepredvidljiv', še kar silijo z otroci v psa....kljub večkratnim opozorilom in dviganju pasjih ustnic, da je že mene le ob pogledu na pasjo faco strah...enim se res ne da nič dopovedati  ???
mi je pa jasno, kakšna bi bila reakcija starša, če bi tisti kuža kljub opozorilom, naj ga otrok ne boža, tudi pošteno zagrabil  :-\

Smrček

• *
  • Little star :*
Aha vidm kaj mate prot otrokom(malčkom) :o včeraj sem Tima peljala na sprehod in je prišel en tamal s triciklom in navaliu na mojga Timčota :-\ ga je cuku (prjel se je njegove dlake) zraven je bil pa oče ki je govru a je luškan kuža a, ne >:( >:( po moje sem bla vidt taka. Pol nism nč rekla ampak ko sta unedva zsačela z takimi vprašanji (kere pasme pa je , kok je pa stal...) sem se pa sam obrlna pa šla :-X Timija otroci ne motijo ker je čist nor na njih ampak sovraži cukanje ;) je pa precej krasen glede skakanja ko srečča otroka ne skoč nanga ampak se vsede (al pa čist namir stoji) in čaka na božanje me pa mot ko starši rečejo pejd ga pobožat pol jih pa toooooooooooooook zlooooooooo mot ko da Timi kakšenga lupčka na roke  ::) ::)

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

ABBY LABRADOR

• *
Učeri na morju je bilo ful velik otrok in vsi so božali Abby. Noben se je tudi ni bal. Pa so jo božali taki stari približno 1leto pa taki stari ene 17.

*ana*

• *
  • moj,moj "cukr" španjel...
jaz pa ne štekam tega, kako so lahko nekateri starši tako 'hladnokrvni', da kljub opozorilom 'naj se tega psa raje ne boža, ker je rad nepredvidljiv', še kar silijo z otroci v psa....kljub večkratnim opozorilom in dviganju pasjih ustnic, da je že mene le ob pogledu na pasjo faco strah...enim se res ne da nič dopovedati  ???
mi je pa jasno, kakšna bi bila reakcija starša, če bi tisti kuža kljub opozorilom, naj ga otrok ne boža, tudi pošteno zagrabil  :-\
to jaz na sprehodih usak dan prenašam... :-\

Podpis je besedilo ki se samodejno prikaže ob koncu vsakega sporočila...  al neki tazga^^

Mr_Globus

• *
Upam da me ne boste linčali  ::) Naša Bela je namreč vedno brez štrika.. ne odreagira pa na tuje pse in ljudi (no razen če ima kaj v roki, potem fehta vse po vrsti  :P) tako da v 7h letih ni blo težav. Vrjetno je razlog da je taka beta, da se že omegi približuje   :-[

Je pa ali kaka dva metra pred mano ali "na poleg" (če je kak pes na vidiku)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Mah. V bistvu mene sploh ne motijo spuščeni psi, če so taki kot opisuješ svojo. Taki so super.

Če je res tako kot opisuješ. Navadno so ljudje daaaleč od objektivnega in tudi če mu pod nos pomoliš lastnega renčečega psa, bodo še vedno trdili, da ne bo nič naredu.

Ja seveda...  ::)

Drugače pa, če je kontrola, je kontrola. Štrik ni garancija za to. Lahko je celo potuha.

Sicer je pa prav, da so na določenih mestih na štriku.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Bujika

• *
  • Y love my dog!
js mam rottweilerja pa ga mam skoz na povodcu razen če sma na travniku pa ni nobenga psa.
mojga psa  ko je bil mali sta napadla enkrat doga drugič pa bidbull
kk mi gre na živce če majo vlke pse spuščene!

Yo

• *
Lahko govoriš/pišeš slovensko, lepo prosim?

Nika

• *
  • Buda
Da se malo pohvalim kok mam js super psa  :D  Ko se mi vanj spustita dva psa in mu eden laja v gobec, drugi ga pa voha po riti in renči zraven, Buda suvereno z visokim repom nadaljuje poleg ob meni in z ničemer ne pokaže, da ga psa kakorkoli motita  8)  Nato ga tazadnji bočno napade, Buda zarenči in nadaljuje pot. Končno pride lastnik, zapre problematičnega, za lajajočo mrcino pa pove, da je prijazen, nič ne bo naredil, hoče se samo igrati. Ok, Buda, pol se pa mal igraj. Sta se poigrala, nato pa sva odpujsala naprej  :o

Bujika, mali psi so pa lahko spuščeni? Jaz raje vidim spuščene večje pse, da če bi se že z mojim stolkla, ma drug vsaj mal šans  :P Tamalga bi Buda zagrabu in vrgel v graben, kriva bi bila pa itak jaz.  >:D

Seerland

• *
  • Noora je najbolj nora :-)
Moja je precej živahna ko smo zunaj,opazi čisto vsakega psa,ampak jaz je nikamor ne spustim, ko je ona na vrvici,pa da je drug pes na vrvici, jo pač učim "strpnosti", ne je ne,če sta že blizu,potem se mogoče vstavim, ker ponavadi drugi sprehajalci na vsak način hočejo že kaj...Ko je spuščena, potem psov ni okoli, ker gremo na samo. Ko se pa dogovorimo za pravi pasji sprehod, potem se pa lahko igra kolko hoče.
Meni je všeč, ko me vprašajo preden jo pobožajo, ne vem no, poznam ogromno otrok ki znajo biti kulturni. takšni, ki se pa zaženejo v njo pa...no, Noore tako ne moti, ker je pač podkupljiva do amena, ni važno kdo boža, samo da boža. Ampak meni ne paše, ko se kdo obesi na njo.

Urška

• *
Jaz sem pa danes ugotovila, da imamo težavo, za katero ne vem čisto dobro kako naj se je lotim. V letošnjem letu smo kočno uspeli do konca ograditi našo hišo, tako, da je Pax lahko prosto spuščen. Spuščen je sicer samo takrat, ko smo doma in ga lahko nadziramo. Trenutno sem na bolniški in doma tudi v času, ko me običajno ni. In tako se mi je danes razrešil eden od misterijev, ki me je spravljal v razmišljanje že eno lepo količino časa. Pred časom sem opazila, da je Pax izredno sovražno razpoložen do sosedovega sina (ob mimohodu ga vedno sovražno nalaja), medtem ko vse ostale člane njihove družine normalno sprejema (ko se srečamo se gre pocrkljati...). Njega se prav izogiba, ko ga vidi se dominantno nagrbi in gre z dvignjenim repom zelo počasi v krogu mimo njega. Danes sem našla vzrok. Mulc (ne morem ga drugače imenovati) se je na poti iz šole ustavil pred našo ograjo in dražil psa. :o Imela sem odprta balkonska vrata in sem vse skupaj slišala in videla. Itak mi ni potrebno razlagati, da me je katapultiralo iz postelje na balkon in nisem ravno izbirala besed, ki sem mu jih namenila. >:(
Sedaj pa sem malo v dilemi kaj naj sploh storim. Dvomim, da bo kaj pomagalo, če povem njegovim staršem (čeprav to nameravam), ker jih sploh ne upošteva. Ima kdo kakšen nasvet, ki bi imel smisel?

Dina

• *
Hm...enkrat po nesreči pustiš vrata od ograje odprta >:D  :D :D

Vem kako to izgleda, moja psica ne more videt soseda (mojega bratranca, pa ni smrkavec, ampak moški srednjih let, bi se lahko reklo) in točno vem zakaj in sem ga prvič opozorila, pa drugič in tretjič...enostavno ga ne prenese več (in lahko trdim, da je to edini človek, ki ga ne mara, pa še ta si je sam kriv). Če sem zraven je ok, če me ni in ga samo od daleč vidi pa po****i >:(

...sledi svojim sanjam

Ribica_Tina

• *
No, tole pa zanima tudi mene....???

sibila

• *
  • still more white...
Iz najverjetneje istega razloga se je moja začela bati otrok.Kar naenkrat.Prej je bila čisto nora na njih,zdaj pa se jim izogne v velikem loku.
Odrasli se ji lahko normalno približajo in je ful vesela,do otrok je zelo previdna.Če so otroci mirni in prijazni,jo lahko pobožajo,ampak potrebuje veliko časa da se sprosti.Potem se začne normalno igrati z njimi.Naj omenim,da je bila do svojega četrtega leta nora na otroke,kjer je le bila priložnost,se je igrala z njimi.
Potem pa je naenkrat tako odreagirala ob prisotnosti enega fantka,ki sva ga prvič videli.Od takrat dalje je bolj ali manj taka.
Sicer gre normalno mimo njih,ampak res vidim da ji je zelo nelagodno ob njih.Je tudi že kak nepričakovano stegnil roko ali skočil k njej,pa ni bilo nič...K sreči.
Najhuje je ,če grem recimo kam na kavo,pa slučajno pridejo kaki otroci z mamicami.Ponavadi se pripeljejo s tistimi malimi bicikli,se ustavijo meter od psa in ga seveda z zanimanjem gledajo.Direkt v oči,ker jim je pač zanimiv.Moja pa čist fertik,ji je še bolj nelagodno,ker se kao nima kam umaknit.Pol se raje hitro popakiram z njo.
Zaradi takih 'nedolžnih' dejajnj nevzgojenih otrok,imaš potem veliko dela s psom,pa še drugi otroci jo slabše odnesejo... :(

5rca

• *
  • Venka
A nima ponavadi damayanti kakšne zanimive rešitve za take težave? :)

Pri mojemu so prej imeli iste težave, saj so sosedovi otroci metali kamenje v psa.  >:( Mislim, da so takrat nehali, ko je imel "pogovor" z njimi. Do Veni so vsi OK in nimam težav. Je pa tudi res, da Veni ni nikoli zunaj, če ni zunaj kdo od domačih.

Po mojem kaj drugega kot pogovor z njim in starši skoraj ne moreš narediti. In pa to, da imaš psa res ves čas pod kontrolo, ko je zunaj.  :-\ Ali pa taka ograja, da ne more mulc izivati (kar se meni zdi precej bedno, da je treba narediti dvometrske ograje, da imaš mir in to pred sosedi  ::) ).

sasha

• *
Urška povej mulcu, da boš naslednjič, ko ga vidis izzivati Paxa, odprla ograjo pa se bosta sama zmenila >:D

isla

• *
  • ash
Pri nas je bilo isto, pes ni imel problemov z otroci dokler ga otroci, ki mimo naše hiše hodijo  iz šole niso začeli dražiti. Razumem, da je to za otroke hec ampak za psa pač ni. Jaz sem jim mirno povedala, da se zna zgoditi da jih bo pes enkrat šavsnil, ker mu gre to na živce. Otroci ga sicer ne dražijo več, ampak pes pa še vedno renči in laja na njih z balkona vsak dan.

damayanti

• *
A nima ponavadi damayanti kakšne zanimive rešitve za take težave? :)

Itak! ;D   " malo rožce zalit" >:D >:D....... magična rešitev :-*..... ne moreš verjet kolk jih "zbistri"

Sem si šla prav nov nastavek kupit od gardenije..... dal nese ;).... še ko laufa po ulci ga lahko kakšnih 5 do 7 metrov v rit centraš ;D

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Urška

• *
Vode nimam na tej strani hiše kje priklopit, zagotovo ne bo neslo tako daleč. Vodni baloni?

sibila

• *
  • still more white...
Kaj pa če bi malega poskušala dobit na samem in mu lepo prijazno razložit,da naj tega ne počne več?
Mogoče pa še ni čisto izgubljen primerek in bi delovalo.Prijazna beseda včasih dela čudeže...

damayanti

• *
Kaj pa če bi malega poskušala dobit na samem in mu lepo prijazno razložit,da naj tega ne počne več?
Mogoče pa še ni čisto izgubljen primerek in bi delovalo.Prijazna beseda včasih dela čudeže...

Eni pamži so žleht ;)....  na lepo besedo ti pokaže tasrednjega. ;) 

enkrat rečeš lepo, drugič nazijaš, tretjič  napad- še predno kaj sploh naredi :)
Vode nimam na tej strani hiše kje priklopit, zagotovo ne bo neslo tako daleč. Vodni baloni?

Jah odvisno kolk je mulc žleht ;D.... če je malo žleht ti vrne to z baloni z vodo..... če je ful žleht.... :-X

jaz tukaj v moji okolici ga ne bi srala ;D s tem
1. čist preslabo ciljam( efekt 0... edino zabavo bi jim naredila) in 2. tukej so mulci žleht- bi mi vrnili 100% pa še kakšno gnojnico bi not nafilal.

Kolk je pa mulc star? :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Canis

• *
Danes zjutraj sem prebrala to temo...do 5-6 strani nazaj in...si nisem mogla pomagat, da se ne bi oglasila...

Ne bom rekla, da vsi - nekateri res srečujete čudake od otrok do odraslih - tudi jaz jih. Se mi pa tudi zgodi, da niso vsi glih taki čudaki in imajo kdaj tudi prav, ko mi kaj rečejo. Kar nekaj pa vas je tukaj takih (na bom nikogar izpostavljala), ki svoje pse (bom napisala drugače, da ne bom nesramna) dojemate drugače kot ostala okolica.

Zgodi se nekaj (vsaka zgodba vedno ima dve plati...) in potem si nekateri tukaj ližete rane in hrabrite svoj "ranjeni" ponos, ker je prišlo, do nekega konflikta, kjer no...vaš pes niti ni bil tako nedolžen oz. vi niste bili tako nedolžni kot se tukaj predstavljate - vsi ostali so zmešani samo mi smo normalni in naši psi so oh in sploh vzgojeni in oh in sploh prijazni pa tega noben ne razume - če pa se prav pomisli...no...ni glih vedno res.

Pa govorim iz svojih izkušenj...na koncu ni vse tako zelo črno belo in marsikdaj, če bi bili fer bi si to priznali in bi rekli -  pišuka pa res bi moral/-a pazit (v bistvu sem jaz pa moj pes kriv/-a da je do take situacije prišlo)

Ja, mali psi (nekateri) - so lahko zoprni (oz. sej niso ampak jih je enostavno strah večjega psa, pa tudi, če je prijazen pa ne bo nič naredu, pa tudi, če renči med igro pa je to normalno...za vas - za ostale ni)...

No...ne mislim filozofirat, pa upam, da razumete kaj sem hotela povedat - dejte se najprej res zamislit al je res tako kot izbruhne iz poteptanega ega na ekran ali je resnica vseeno malo drugačna.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Canis... mislim da je tale post malo faljeni... glih v tem je poanta (vsaj z moje strani in tudi kolikor berem to temo), tisti, ki imajo vzgojene pse in dejansko poznajo svojega psa in se vedo pravilno obnašati na sprehodu z svojim psom (tu mislim osnove, ne dovoliti da pes skače na tuje ljudi, ne dovoliti da pes teka nenadzorovano na flexiju in se vtakne v vsakega mimoidočega psa... no ja če je vzgojeni potem tudi tega ne dela oz naj nebi delal :)).

Skratka, problem je v tem, da velika večina ljudi nima pošlihtane vzgoje psa, kaj šele kako se je treba obnašati na sprehodu z psom. In če bi prebereš malo za nazaj, mislim da ti bo jasno zakaj ta tema. Ker lahko ti nevzgojenemu lastniku in njegovemu nevzgojenemu psu poveš kaj se dela in kaj se ne dela, ampak te v večini primerov ne upoštevajo - preverjeno, lahko si prijazen, nesramen, flegma, ... važno da nevzgojeno ščene skače okoli mojega psa ki je na vrvici in se lastnik niti ne zmeni za njega... Skratka, forum je zato, da se izmenjujejo mnenja, in včasih je pač tako, da če ti kaj dvigne pritisk, pač moraš to izpustiti iz sebe in recimo ena temu primernih mest je ta forum, kjer je večina ljudi recimo podobnega mišljenja z podobnimi izkušnjami in razumejo o čem je govora.  ;) :P

Jaz sem se tudi že parkrat zamislila, ali sem dejansko mogoče jaz čudna, ker imam svoje pse na vrvici ko smo na sprehodu v bolj obiskanih sprehajalnih stezah in jima ne dovolim se vtikati v druge pse in ljudi (no po pravilni vzgoji niti nimata tega interesa, razen če kdo pristopi in ju želi pobožati). Osebno mi je bolj čudno to, da folk spušča pse z vrvice in se potem dere za njimi naj pustijo onega psa ali nehajo neznanca naskakovati, pes pa itak ne upošteva nič od tega...

Ja res je, svoje pse dojejmam verjetno drugače kot večina ljudi ki jih srečujem, za mene so to moji otroci na 4 tacah in jih razvajam v nulo, ampak to ne pomeni da morajo biti nevzgojena ščeneta ;););) ampak se vedo obnašati na sprehodu, v avtu, v stanovanju, zraven ljudi, ...

Ja, mali psi (nekateri) - so lahko zoprni (oz. sej niso ampak jih je enostavno strah večjega psa, pa tudi, če je prijazen pa ne bo nič naredu, pa tudi, če renči med igro pa je to normalno...za vas - za ostale ni)...

O čem pa tu govoriš? Mislim da si zamenjala nas (tiste ki tu tarnamo o težavah na sprehodu) z lastniki nevzgojenih psov, ki jih srečujemo ;)  :P :P :P 

Canis

• *
Citiraj
Canis... mislim da je tale post malo faljeni

Hmmm...no moj post je bil premišljen. Vem čemu je odprta ta tema ampak vseeno sta vedno dve plati zgodbe iz sprehoda.
Vem, da so ljudje čudni in imajo totalno nevzgojene pse in, da nam taki lahko zagrenijo sprehod, dan...teden.

Citiraj
kratka, problem je v tem, da velika večina ljudi nima pošlihtane vzgoje psa, kaj šele kako se je treba obnašati na sprehodu z psom.

Se popolnoma strinjam s tem. Kdaj se pa tudi zgodi, da ljudje so prepričani, da so njihovi psi super vzgojeni, ostali pa niso takega mnenja, ne?
Verjamem, da je večina ljudi tukaj takih, ki ve kaj dela...ampak vendar...

Seveda je forum za izmenjavo različnih mnenj, še dobro... :) vseeno se mi je ob prebiranju nekaterih (pa ne vseh) postov pojavilo tako mišljenje kot sem ga izrazila.

Pa, da ne bo kaj narobe...nobenega nisem napadala oz. osebno ciljala...moj post je bil zgolj v razmislek nekaterim...tudi to je samo moje mnenje.

Yo

• *
Jaz, kar se mojih psov tiče, se delno strinjam s tabo v povezavi z nekaterimi lastniki in popolnoma v povezavi z nekaterimi drugimi lastniki.
Mirno lahko povem, kar tisti, ki mene in moje pse poznajo vedo, in ni nikakršna skrivnost.
Psica ima mali milijon fobij, več ali manj se lahko ob rob postavi Monk-u, posledično pazim, ni nikoli nekontrolirano spuščena itd.
Pes je psihopat, dokazano, vem, kaj se mu plete po glavi in česa je sposoben. Vem, kljub temu, da mu bo to šinilo stotinko sekunde za mano. Dovolj pozno (zanj), da to preprečim.
Pri obeh še vedhno sem.
Najmanj pa "mi nuca", če mi v taka 2 psa, sploh, kadar sta skupaj, nekontrolirano nekdo spusti psa, ki ni pod kontrolo. Če pes uboga in se umakne, ko ga lastnik pokliče, OK, nimam nič proti, da se pa na koncu znajdem SAMA med 5, 6 ali več psi in rešujem situacijo sama, me pa še kako prekleto moti.
Predvsem zato, ker se z eno samo tako brezvezno zbrko poruši marsikaj, za kar sem se jaz za dobrobit svojih psov trudila tedne, mesece ali celo leta.

p.s. In ja, majhni psi znajo bit izredno zoprni. Pa sem imela majhnega psa in vem, da se da krasno živet z njim, če ga vzgajaš kot psa. Ne pa kot nadomestek otroku. Kar mnogokrat, žal so.