Jaz, kar se mojih psov tiče, se delno strinjam s tabo v povezavi z nekaterimi lastniki in popolnoma v povezavi z nekaterimi drugimi lastniki.
Mirno lahko povem, kar tisti, ki mene in moje pse poznajo vedo, in ni nikakršna skrivnost.
Psica ima mali milijon fobij, več ali manj se lahko ob rob postavi Monk-u, posledično pazim, ni nikoli nekontrolirano spuščena itd.
Pes je psihopat, dokazano, vem, kaj se mu plete po glavi in česa je sposoben. Vem, kljub temu, da mu bo to šinilo stotinko sekunde za mano. Dovolj pozno (zanj), da to preprečim.
Pri obeh še vedhno sem.
Najmanj pa "mi nuca", če mi v taka 2 psa, sploh, kadar sta skupaj, nekontrolirano nekdo spusti psa, ki ni pod kontrolo. Če pes uboga in se umakne, ko ga lastnik pokliče, OK, nimam nič proti, da se pa na koncu znajdem SAMA med 5, 6 ali več psi in rešujem situacijo sama, me pa še kako prekleto moti.
Predvsem zato, ker se z eno samo tako brezvezno zbrko poruši marsikaj, za kar sem se jaz za dobrobit svojih psov trudila tedne, mesece ali celo leta.
p.s. In ja, majhni psi znajo bit izredno zoprni. Pa sem imela majhnega psa in vem, da se da krasno živet z njim, če ga vzgajaš kot psa. Ne pa kot nadomestek otroku. Kar mnogokrat, žal so.