Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243241

Ribica*

• *
Kaj pa lahko naredis, ko se pes boji otrok starejsih od dve leti? Razen tistih, ki jih pozna in jih je vajen. Enega nam je ze ugriznila, ostalo smo (zaenkrat) preprecili  :-\

Boji se tud kricanja, rolarjev, rolkanjem, hitrih gibov otrok ... odkar je bila zastrupljena.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Če zamudiš pravi čas za socializacijo - sem sodi tudi srečavanje z manj prijetnimi ljudmi, z nevzgojenimi potročički in podobno - potem ti ostane samo še počasna in zelo previdna desenzibilizacija - najbolje pod strokovnim vodstvom. Ali pa umik v samoto, kjer je to sploh še možno. 

damayanti

• *
Glede majhnih otrok in psov.
Zadnič sem  spet srečala unega " ata kinologa"( ki pravi, da ne bo več imel psa ker bo kmalu umru :D)
In kot ponavadi.... spet  debata- ko je bilo že ravno lepo vreme in toplo ;D.

Nanesla/ med drugimi/ je pa tudi na to, da so določeni psi alergični na majhne otroke... ali bolj čudne osebke...

Njegova teorija je bila;  da  tako reagira pes, ki se ne počuti varno ob svojem vodniku.

... kaj mislite a je kaj na tem ali ne? :)

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Iz mojih izkušenj: DEFINITIVNO!

"Močen", dosleden, umirjen, pravičen, v končni fazi dominanten vodja je balzam za vsakega psa s frustracijami, ko ugotovi, da mu ni treba več reševat svoje kože in sprejemat pobude. Pes rata iz bevskača ali vsegaboječega in zadržanega dokaj odprt in stabilen, sploh če je vodnik zraven.

Celo psi z raznimi slabimi izkušnjami in s kakimi trdovratnimi fobijami se lahko in se spremenijo. Ni potrebno poznati "pasje zgodovine prejšnjega življenja".
Sigurno so tudi kake izjeme beri pasji psihopati.  :-\

Ribica*, problem tvoje psičke pa po moje ni v slabi socializaciji, ampak posledicami strupa. Če se sploh da odpravit bi se morda dalo z desenzibilizacijo, na kratko s počasnim uvajanjem motilnih dejavnikov v "sterilnem" okolju in nato izjemno počasi še v vsakdanjem življenju.
Tujih otrok se skoraj ne da vzgajat, če nimajo "dobre" podlage. Tako, da je to dokaj težko.
Po pravici povedano, po tem opisu, dvomim da se da. Ampak to pisanje v bistvu nič ne pomeni. Najboljše bi bilo v kaki pasji šoli, kjer se ukvarjajo tudi z reševanjem takih problemov, povprašat kako in kaj.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

Urška

• *
Če lahko dopolnim Andrejo so zame eni tipičnih primerov psi iz zavetišč (najprej se spomnim na Horjul), ko se psi, ki so tam popolnoma neproblematični, ob novih lastnikih začnejo vesti neprimerno, na dan pridejo fobije, ki jih prej niso kazali... Psi si ob nedoslednih vodnikih, ki niso dobri vodje, dovolijo marsikaj. Scer pa lahko to opazujete tudi v domačem okolju z lastnimi psi (ki svojega vodnika ubogajo in niso problematičn)i, kdo drug v krdelu pa ima morda z njimi precej večje težave (kolikokrat slišim, ko mi kdo reče, da ima psa na vrvici, brez vrvice pa ga lahko pelje samo XY član družine). Vsa skrivnost je v vodenju.

Zelo lep primer je bil tudi na seminarju Linde Tellington Jones, ko se je videlo, da je problem nemške doge samo v vodenju njene vodnice, ker je pes njo vodil in ne ona psa. Zame pes sploh ni bil problematičen. Čeprav se z metodo obravnave tega konketnega psa nisem niti najmanj strinjala in se še danes sprašujem kakšnega samozavedanja je sposoben pes, ki je pod stresom do te mere, da ima rep spodvit pod telesom in da se dobesedno pokaka od strahu. Ampak to je verjetno že debata za v kakšno drugo temo.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pravzaprav to ni problem za pasjo šolo. Tam znajo pomagati pri običajnih težavah, ki so sicer za lastnike moteče, niso pa patološke. Lahko naučijo vodnike, kako pravilno voditi psa in kako naj se vedejo ob takšnih ali drugačnih srečanjih.
Res je veliko odvisno od vodnika in od tega, kako je bil pes v mladosti pripravljen na razne moteče elemente. Veliko je tudi odvisno od dednosti - stabilen karakter je prirojen. Psa z dobro genetsko osnovo zlepa nič ne spravi iz tira, tudi če lastnik včasih kaj zamoči.
Če se pes enkrat nauči, da se je nečesa treba bati, tega ne pozabi več. Ponavadi se da desenzibilizirati, vendar je potrebna velika previdnost in postopnost. Če se že razvije fobija, sploh pa če gre zadeva tako daleč, da pes grize iz strahu, potem je to stvar za strokovnjaka. In če sumite, da gre za čisto konkretne poškodbe živčevja zaradi strupa še toliko bolj.  Jaz bi se obrnila na Sabino Stariha Pipan (pri Zaninoviču).

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Urška, se strinjam.

Je pa še ena "fora" pri posvojenih psih. Velikokrat psi v zavetišču nimajo možnosti v celoti predtavit svoj "čudoviti"  ;) in enkratni karakter in so navadno zadržani, razen, če niso v zavetišču že nekaj časa.
Tudi ko pride pes v novi dom, se pokaže pravi karakter po minimalno enem mesecu, lahko tudi kasneje. Odvisno od psa.

Poleg tega, je v zavetišču praktično nemogoče psa postaviti v vse situacije, ki jih je deležen v "pravem" domu.

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P

damayanti

• *
he he sta pa jasnovidke vidve z urško ;D...... namreč na to debato sva z unim atom prišla, ravno iz takega razloga....
 Naši" tanajboljši" sosedje imajo  novega psa  ::):D.... če je  iz zavetišča ne vem( ko so ga privlekli ni bil čisto mladič- je pa mlad). Dejstvo je, da je njihova vaška kuga letos poleti izginila. In so po hitrem postopku zamenjavo našli.
Pa točno tako kot sta napisali :D.... prišel je normalen. Zdej je pa vsak dan bolj blentav.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Hm... Če se uresnilčuje najin scenarij, nam manjka samo še dober vodja.   :D

A sploh obstaja v tej zgodbi? :-\

Če vodje ni, ti želim, da bo delal čimmanjše drekce na sosedovi travci  :P

damayanti

• *
To jih je prejšnji delal... k je bil bolj "samostojen". Sej pomoje ga je to neslo.... ;)
 mi smo bili k sreči ravno takrat od doma- če ne bi jih že na dvorišču imela ::)( garant)

Ta tanov je pa večji in nevajen samostojnih sprehov in opravljanja potrebe drugje. So ga dali na predhodnikovo staro mesto, pa jim je naredil "dišavnice" direkt pred njihovimi ksihti ;D.
Tako ,da so mu naredili pesjak ,daleč proč- in ker so, pač taki ,kot so.... ga ven peljejo na vsake kvatre,  pa še to tamala, ki ima 50kil s posteljo vred( pes je pa še malo večji kot bernc-> no sej to tudi trdijo da je :D samo barve ima malo neusklajene za bernca ::)
Uglaven bogi je.... še bolj pa verjetno bo.( kaj češ-  usoda  ga je tja poslala)
Našadva psa  sta ga že uvrstila na listo- med une katere ignoriramo :)

Smrček

• *
  • Little star :*
Našadva psa  sta ga že uvrstila na listo- med une katere ignoriramo :)

Da ga nisi ti tja uvrstila  8) :P :P :P :P

PS: nemislim nič takšnega

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

damayanti

• *
Men se pes smili, kje je pristal.

Našadva  oz. Dina ( Damč je itak- pod uplivom bab :-9) sta/ oz.  je ,  pa to" ignore listo" pobrala v pasji šoli.  ;) in jo še vedno prakticira
Je bila v skupini s  še 4imi  sestricami -in ker so bile v večini- so imele vpliv na še ostale..... in  je cela skupina( še ostali psi zraven) ignorirala takega psa, ki je bil ali bolj podivjan od njih- ali je preveč rangiral- skratka kater  ni pasal zraven ali je tako ali drugače izstopal s svojim vedenjem.

Ribica*

• *
Ah, Lanabela, spet tvoje pametovanje - vidim, da te je res po vsem forumu dosti.

Dokler se psicka ni zastrupila (ne vemo, kdaj in kje oz. ali ji je kdo kaj podtaknil na balkonu, ker je bila reakcija nekaj ur po tem oz. niti ne vemo koliko. Meni ni nic pozrla, ociju nek mah ali nekaj), je bila do vseh otrok tolerantna, vse je imela rada, navajala sem jo na to, da jo lahko pobozajo, hkrati pa tudi otrokom rekla, da ji morajo dat najprej roko za povohat, da jih mora videt - naj se sklonijo itd itd. Ko sva bili po zastrupitvi prvic dlje v Tivoliju, me je vlekla en cel travnik stran od skupine otrok, ki so se mirno pogovarjali. Potem je iz razdalje 20m med igro z drugim psom lajala na otroke iz vrtca - z repom med nogami. Ko vidi otroke, ko grejo mimo nasega balkona, vecinoma cisto ponori, ampak ima rep med nogami. Ne pomaga to, da jo jaz drzim v narocju in jo kdo zeli pobozat, ker se enostavno boji.

Sicer sem pa jaz edina doma, ki psa spusca iz vrvice, ker si ostali ne upajo, niti jih ne uboga. Skratka, vec ali manj jo itak lahko samo jaz umirim doma, da neha lajat, tezit za hrano itd. Ce povzdignem glas, ji je takoj jasno, in gre na svoj prostor. Tudi povisanih glasov ali pa na sploh vpitja se od zastrupitve boji. Od tega je zdaj ze leto in nekaj mesecev (stara je bila tocno 2 leti takrat), pa ni nic boljse, kvecjemu slabse. Prej se tudi ni bala pokov petard ali cesarkoli drugega (kar je v naravni zasnovi oz. naj bi bilo), zdaj se boji vsega.

aja, zastrupila pa naj bi se s polzolinom - to je rekel takrat veterinar, da je najverjetneje. Se je pa komaj izvlekla, so ze mislili, da bo umrla - pulza ni bilo cutit vmes, tel. temp. je imela pa samo 34.8°C. Po dveh toplih infuzijah in ne vem koliko injekcijah smo jo po eni uri in pol spravljanja k sebi dobili domov in bili celo noc z njo pokonci. SO bili tudi veterinarji naslednje jutro ful veseli, ko smo poklicali, da je ziva.

It doesn't matter how much money you have, owning a dog means you are rich. [Madeline Bamford]

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Ja, in kaj sem napisala narobe? Če ima psica poškodbe živčevja od strupa (kar je možno), ji lahko pomaga samo veterinar, ki se spozna tudi na vedenjske probleme. In če se ni pojavil kakšen čisto nov, imamo v sloveniji samo eno tako strokovnjakinjo. Tisto, ki sem ti jo priporočila.
Koristilo bi ti, če bi se naučila brati KAJ je napisano in ne KDO je napisal.
Sploh pa ti ne bi škodilo nekaj malega bontona. Tvoje preganjanje tistih ki ti niso všeč s foruma je skrajno nevljudno.

Aja, še to: psa, ki ima panične izpade povezane z agresijo je izredno neodgovorno spuščati z vrvice.

Ribica*

• *
Nobenega ne naganjam s forum in ne beri med vrsticami kar naprej.

Jo spustim, KO NI otrok in KO NI  veliko ljudi. In takrat se ponavadi tudi igrava, zato da skoz gleda kje sem in ne odluta po svoje. Ce vidim, da bo kje kak otrok ali pa pes na vrvici, jo poklicem in pripnem.

Sicer si pa preberi svoj prvi post, drugi je povsem uredu. Samote pa sredi mesta ni. "panicne izpade" (tako kot si jih ti poimenovala) ima pa doma, na lastnem teritoriju. Ker so jo otroci drazili, ko je ona dala mir na balkonu.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
ja zdaj se pa že enkrat odloči: ali ima psica fobije in grize zaradi strahu (kar je lahko posledica slabih genov ali okolja - beri slabi živci ali poškodba od strupa) - kar zame so panični izpadi, ali pa je teritorialno agresivna. Vse bolj pa se mi dozdeva, da je žebljico na glavico zadela kar Damayanti: s psico ni čisto nič narobe, razen tega da ima nesposobnega vodnika.

Ribica*

• *
ja zdaj se pa že enkrat odloči: ali ima psica fobije in grize zaradi strahu (kar je lahko posledica slabih genov ali okolja - beri slabi živci ali poškodba od strupa) - kar zame so panični izpadi, ali pa je teritorialno agresivna. Vse bolj pa se mi dozdeva, da je žebljico na glavico zadela kar Damayanti: s psico ni čisto nič narobe, razen tega da ima nesposobnega vodnika.

Ves kaj, zdaj te imam pa zadosti in za tale zadnji stavek se bos opravicila!!!!!!!

A ne zastopis, da je ugriznila tistega otroka tri tedne po zastrupitvi in da se jih boji in laja nananje odkar je bila zastrupljena, prej jih je 2 leti imela cisto rada in s tem ni bilo nikakrsnih tezav! Sicer se pa iz te teme umikam. Blatenja pa ne rabim, rabim pa pomoc kaj narest.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Aja, zakaj že naj bi se ti opravičila? Zato ker ti skušam pomagati, čeprav se obnašaš kot nesramna nevzgojena smrklja?
Če hočeš rešiti problem, moraš najprej najti vzrok. Tebi to ne gre najbolje od rok, saj so tvoji posti kontradiktorni.
Enkrat pišeš, da se psička BOJI vsega: rolerjev, hitrih gibov, otrok odkar je bila zastrupljena. Prej naj bi bila normalna. V paniki naj bi enega otroka ugriznila, druge ugrize vam je (zaenkrat) uspelo preprečiti.
Lahko bi šlo res za poškodbe živčevja zaradi strupa. Možno je tudi, da je psica zanič živce prinesla že na svet, po zastrupitvi se je težava samo bolj jasno pokazala.
V obeh primerih rabiš strokovno pomoč. Prvo kot prvo pa je, da psice ne spuščaš, saj je nevarno zanjo - v paniki lahko zbeži. Še tako poslušen pes ne sliši nič, kadar ga je zares strah. Ali, kar je še huje, tam, kjer najmanj pričakuješ nabaše na otroka (noben problem ni spregledati otrok, ki se skrivajo v visoki travi, grmovju, koruzi..), ki se prestraši, dela hitre gibe, ki jih psica ne prenese in....

potem pa kar naenkrat zamenjaš ploščo: izpade ima samo doma na svojem teritoriju, ker so jo otroci dražili (prej si pa pisala kako lepo si jo socializirala z otroki, o draženju nič, izpadi pa so se dogajali povsod - na balkonu in v tivoliju, ko so šli otroci samo mimo) 2 leti je ravno pravšnja starost za to. In ja, pojavi se ponavadi kar nenadoma.
Če se psica repenči samo na balkonu, je teritorialna, izpadi pa so se začeli, ker je dozorela, ne pa zaradi strupa ali draženja. tudi v tem primeru bi bilo priporočljivo najti pomoč strokovnjaka, pomagala pa bi tudi šola.

Ko primerjam eno in drugo pridem logično do zaključka, da je povsem možno, da krivda ni v psu ampak v vodniku. Ki, namesto da bi spregledal svoje napake išče krivdo nekje drugje - strup, draženje...Ima pa ta možnost eno lepo stran - namreč težave se dajo v tem primeru zelo lepo popraviti. Pravilnega vodenja se lahko naučiš v kakšni dobri pasji šoli. Ali pa greš h kakšnemu "pasjemu psihologu" - ti se itak ukvarjajo več z vodniki kot s psi.

Še enkrat pa poudarjam, da ugriz otroka ni šala - ne glede na vzrok. Po zakonu je za take pse poleg vrvice obvezen tudi nagobčnik.

Smrček

• *
Men se pes smili, kje je pristal.

Ja meni tudi  :( ampak daj mu možnost (vem da je težko men pri takih kretenskih vodnikih velikokrat ''počjo'' živci  ::)

damayanti

• *
Ja meni tudi  :( ampak daj mu možnost (vem da je težko men pri takih kretenskih vodnikih velikokrat ''počjo'' živci  ::)

kakšno možnost naj mu dam? To je sosedov pes!   ....res da zaprt 24/7  ampak...v njihovemu pesjaku na njihovemu vrtu.
kaj imam jaz tukaj zraven, da mu dajem možnost? ???....
.... briga mene za njihovega psa, jaz imam  dva svoja psa na skrbi in možnosti  in imam dovolj pasjega dela z mojim dvema ne rabim še  enemu sosedu dajat" možnost".
 Moji psi moja skrb- njihove živali njihova skrb.

Lastniki drugih vaških potepuhov so bili pa  med zadnjo Dinino gonjo opozorjeni- sedaj kličem samo še enkrat( prvič) drugič   v istem dnevu ,ko nazaj priklamaturi - kličem zavetišče in poleg psa predam še kontaktne podatke lastnika ( da bo zaziher- komu računat)
pa naj plačujejo ,če ga ne znajo imet doma ali si vzet tiste pol ure za sprehod.
Zavetišče  itak rabi denar....... za take živali , ki so resnično potrebne pomoči.  In če bodo  ta denar dobili na račun takih lenih lastnikov , ki puščajo svojega psa, da gre sam na sprehod- hvala bogu. 

Smrček

• *
Joj kok jaz površno berem :D :D sem mislna da že v naprej ''veš'' da bo takšen :-[ :-\

damayanti

• *
ja, saj si prav prebrala. ;)
Ko so ga dobili je bil normalen, sedaj po parih mesecih je že ves" blentav"...kakšen pa še bo pa ni treba bit doktor znanosti, da predvidiš,... glede na to da se z njim ukvarjajo - absolutno nič ;)

Smrček

• *
Sory ampak kaj pomen ''blentav'' :-\

femme

• Gost
živjo, js sm pa slučajno naletela na tale post in mi je malo pritisk dvignil:

No jaz sem prejšnji teden doživela napad ene malo zmešane babe, ki ima svojega fifkota vedno brez povodca okoli, moja pa je vedno na povodcu. Sama je prišla s fifkotom v našo družbo, Alba je seveda malo povohala vse pse, pretirano ji niti ne pustim. Tisti, ki poznate polarce veste, da imajo malo poseben način igre, kjer je tudi kar nekaj renčanja. Zato ji tudi ne dovolim, da bi se igrala z malimi psi. No sama sicer nisem slišala renčanja, ker sem jo takoj potegnila k sebi. No na koncu je ta nora baba naredila štalo, da je moja psica popadljiva in da je strah in trepet psic v Trzinu. Grozila je, da mi bo zbila psico. Mi je počil živec  >:(. Ta mala psička je enkrat albi že kar nekaj dlake scufala na vratu, ampak pač jaz pravim, če je Alba iskala je dobila.

Vse kar sem povedala nazja je bilo, da je moj pes privezan in da naj bo še njen, ali pa nej ne hodi zraven. Potem sem rajš šla, ker drugače bi kako traparijo nardila.

vem, da je že star, samo sovražim če ljudje na forumih pišejo neresnice in za tegale konkretno vem , da ne drži, zato ga pač moram komentirat:

avtorica posta je pozabila omenit ene par stvari, lahko kdo od vas misli da sem pristranska, ampak menim da za sledeče stvari ravno ne drži:

1.) če živiš na eni strani vasi in veš, da se tvoj pes ne razume z nekim drugim psom, svojega pač ne boš šel sprehajat pred hišo lastnika tega psa, še posebaj če je ta hiša ob glavni cesti, ti pa živiš ob gozdu. (normalni ljudje bi temu rekli recimo... izzivanje??)
2.) če pripelješ psa med skupino psov in naenkrat vsi ostali lastniki pograbijo svoje pse in pobegnejo, ti verjetno da vsaj malo mislit? (sem ena izmed tistih ki pobegnejo, ker je pač ta dotični pes napadel že vse pse v tej okolici)
3.) za konec pa še to: slabih štirinajst dni pred objavo tega posta, je točno ta pes pobegnil in sosedu poklal vse zajce....

kateri pes je sedaj dejansko tu nevaren...

ampak jaz ne krivim psa, v večini primerov so krivi lastniki (ok, mogoče pa tu sem malo pristranska)

lp

Lanabela

• Pravi Pesjanar
No naj malo pokomentiram, čeprav ni namenjeno meni:
Psa lahko (na povodcu) po javnih poteh in cestah vodiš kjer koli ti srce poželi. Če se nevzgojeni cucki repenčijo za ograjami (ali celo prosto po pločnikih pred bajtami) to ni tvoj problem, ampak problem lastnika zoprnega psa.
Tako grozna obtožena psica ne more biti, jaz nisem videla, da bi kdo bežal pred njo. Moje odrasle psice se brez problema pozdravijo z njo, tamala pa se je pri treh mesecih povsem varno igrala z njo.
Edino za zajce bi pa verjela. Verjetno so bili pošteno plačani, če se je res primerila nesreča.

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Hahahah tole pa je.

1. Kot vem ti nimaš hiše a ne in je tisti travnik tam okoli knjižnice javen.
2. Tisto popoldne sva šli z Majchy iz foruma na sprehod in smo se dobili z Evo iz foruma (lahko potrdita obe).
3. Ti si prišla zraven in ne trosi bedarij, da bežiš pred mojo psico. Niti noben drug lastnik ne.
4. Dogodek z zajčki sem opisla v temi o huskyjih tako, da bo verjetno verodostojnost o mojih postih kar konkretna. Pa ni poklal vseh zajcec ampak šest.
Včeraj smo imeli pravo malo tragično dramo pri nas.

Alba je bila zaklenjena v svojih prostorih z izhodom v garažo. No ker so imeli tudi poroko in so svati prišli na prigrizek, je tast odklenil vrata, alba pa je smuknila ven. Našli so jo v zajčniku pri sosedih, kjer je na žalost pokončala 6 zajcev.

Ja zajce je tast plačal, sosed odrl in so končali v skrinji.

Kaznovala je nisem, ker je nisem zalotila pri dejanju, pa tudi dvomim, da bi bilo kaj poučno, saj je to le nagon.

5. Jaz ne izzivam nikogar in ne širim laži okoli.

Kot sem že včeraj rekla vama, je zame ta zadeva passe.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/

Macika

• *
Mimo tega, da je Alba takšen strah in trepet drugih psov pa tudi jaz ne morem. Psičko sem spoznala in niti slučajno ni nevarna, kaj šele napadalna. In če imaš samo ti takšno mnjenje o njej potem je nekaj verjetno narobe s tvojim psom in ne z drugimi...

In femme, po tvoje potem psov ne moremo sprehajati nikjer ane? Ker večinoma kjerkoli se sprehajaš, se sprehajaš mimo nekogaršnjega ozemlja/zelenice itd.

Najboljših in najlepših reči na svetu, ne moremo videti niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem …
(Hellen Keller)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
femme...ne vem kako si sploh upaš repenčiti glede na situacijo, ki je nastala.  ::)
Mi smo prišle na javni travnik, obe sva imele huskyci na povodcu, ti pa si prišla zraven s psom, ki ni bil na povodcu. Če veš, da se tvoj pes ne razume z Albo, kaj si sploh hodila zraven. Potem ko si imela spuščenega psa, ki je prosto letal okrog Albe, ko pa ga je narenčala pa si še drzniš rečt, približno citiram: "Alba, jaz te bom enkrat tok zbutala." Da tona v katerem si to rekla ne omenjam...  :-X

2. Tisto popoldne sva šli z Majchy iz foruma na sprehod in smo se dobili z Evo iz foruma (lahko potrdita obe).
4. Dogodek z zajčki sem opisla v temi o huskyjih tako, da bo verjetno verodostojnost o mojih postih kar konkretna. Pa ni poklal vseh zajcec ampak šest.5. Jaz ne izzivam nikogar in ne širim laži okoli.
Ja potrjujem napisano, sprehajale smo se po javni površini...  ::) Kar se pa tiče huskyjev in divjih živali je pa čisto druga tema, ki se ne tiče tega tukaj. Mislim, da vsak ki dobro pozna polarce ve o čem govorim. Nagon pri njih naredi svoje. Moja je tudi že pokončala srninega mladiča, pa v 8ih letih ni NIKOLI zarenčala na psa ali kaj šele človeka.
Nagon je pri polarnih psih v večini usmerjen v divje živali, perutnino, ne pa pse in ljudi.

In glede tega kako napadalna je Alba...  :D Jaz sem zadnjič šla z njo na sprehod z mojima dvema, pa še 2 borderja sta bila zraven. Sploh moja spuščena 3mesečna psička je Albi skooooz težila, rinila vanjo, pa jo Alba ni pojedla. :D Še nasprotno, ful lepo jo je prenašala. :)

LP, Maja

SPLETNA STRAN: http://www.majchy.com
PORTFOLIO: http://www.majarokavec.com

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
Tudi jst sem že slišala za tole "zgodbico" in se javno postavim na stran Albe, ker je res simpatična psička in sem bila tudi večkrat v stiku z njo in mojimi psi... nikoli ni bilo nobenega problema... je dominantna in tipična haskica, ampak vem da ni napadalna. Nagon je pač nekaj drugega.

Jst bi enkrat "tok zbutala" vse zabite lastnike :D

Femme, mislim da res ni treba tresti laži naokoli...  ::)

essy

• *
ok
1. Barbara ( alba) jaz nisem tista oseba ( femme ) tako da se nehaj spravljati name
2. O dogodku imava vsaka svoje mnenje vendar moj pes ni poklal nobenih zajcev - če ti ni jasno to ni najbolj normalno, ne glede na nagon, niti mlade mucke ki jo je tudi ubila
3. Mislim da je čas da me nehate pluvati na forumu ker do zdaj nisem napisala nič žaljivega proti tebi ali komur koli drugemu
4. Mislim da je prav da vsak skrbi za svojega psa kot je najbolje
5. Na travniku kjer imamo lastniki psov odpete pse, da se lahko razletajo pač ne pripelješ svojega psa če je že imel probleme v stikih z drugimi psi, sama dobro veš kako tvoj pes reagira na ostale

lp