Ah, Lanabela, spet tvoje pametovanje - vidim, da te je res po vsem forumu dosti.
Dokler se psicka ni zastrupila (ne vemo, kdaj in kje oz. ali ji je kdo kaj podtaknil na balkonu, ker je bila reakcija nekaj ur po tem oz. niti ne vemo koliko. Meni ni nic pozrla, ociju nek mah ali nekaj), je bila do vseh otrok tolerantna, vse je imela rada, navajala sem jo na to, da jo lahko pobozajo, hkrati pa tudi otrokom rekla, da ji morajo dat najprej roko za povohat, da jih mora videt - naj se sklonijo itd itd. Ko sva bili po zastrupitvi prvic dlje v Tivoliju, me je vlekla en cel travnik stran od skupine otrok, ki so se mirno pogovarjali. Potem je iz razdalje 20m med igro z drugim psom lajala na otroke iz vrtca - z repom med nogami. Ko vidi otroke, ko grejo mimo nasega balkona, vecinoma cisto ponori, ampak ima rep med nogami. Ne pomaga to, da jo jaz drzim v narocju in jo kdo zeli pobozat, ker se enostavno boji.
Sicer sem pa jaz edina doma, ki psa spusca iz vrvice, ker si ostali ne upajo, niti jih ne uboga. Skratka, vec ali manj jo itak lahko samo jaz umirim doma, da neha lajat, tezit za hrano itd. Ce povzdignem glas, ji je takoj jasno, in gre na svoj prostor. Tudi povisanih glasov ali pa na sploh vpitja se od zastrupitve boji. Od tega je zdaj ze leto in nekaj mesecev (stara je bila tocno 2 leti takrat), pa ni nic boljse, kvecjemu slabse. Prej se tudi ni bala pokov petard ali cesarkoli drugega (kar je v naravni zasnovi oz. naj bi bilo), zdaj se boji vsega.
aja, zastrupila pa naj bi se s polzolinom - to je rekel takrat veterinar, da je najverjetneje. Se je pa komaj izvlekla, so ze mislili, da bo umrla - pulza ni bilo cutit vmes, tel. temp. je imela pa samo 34.8°C. Po dveh toplih infuzijah in ne vem koliko injekcijah smo jo po eni uri in pol spravljanja k sebi dobili domov in bili celo noc z njo pokonci. SO bili tudi veterinarji naslednje jutro ful veseli, ko smo poklicali, da je ziva.