še enkrat preberi moj prvi post.
mrcino sem vlekla, brcala, ščipala in skušala spraviti dol z mojega psa, pri tem pa reskirala svoje roke ( naprimer da je bila mrcina mešanec z rottijem) ne bojim se, da bi ga otroci vlekli za rep, a nekateri pač neznajo , pa ko jim lepo poveš , tudi ne zaleže.
sepravi jih moraš nenkako odmaknit. ko je una mamica rekla, kaj se bom jst njenga otroka dotikala, sem se odzvala z podobnim komentarjem : " kaj se bo vš otrok mojga psa dotikov ? " in zdi se mi , da sem s tem nekako uspela pregnati to žensko , čeprav je na koncu zamrmrala , da sem koza.
nimam tako dobrega mobilca, da bi imel fotoaparat, kamere pa tudi ne mislim s sabo jemati
drugače si mi pa dala dobro idejo za komentarje na pobiranje izrebkov
ja no... mogoče sem pa res malo živčna... šola, pa doma je use zafučkano... pol pa ni čudn da se me zdej une dve izogibata s širokim lokom. sicer pa nevem, kaj bi naredila, če bi tisti mešanec z rottijem kaj naredil Simbi. Vrjetno bi psa lastnoročno zadavila, nato pa še lastnika.
( no ja... če odštejemo, da je bil star ene 45 let
)
Če ti vlečeš tujega psa, nekaj klamaturiš in vreščiš nad marcino... te ne bo šlivila

kvečjemu še svojega psa boš v paniko spravila.
Vsak je že bil v taki situaciji, da se je od nikoder prikadil en pes in se zagnal v tvoje. Jaz imam še celo dva- pa nista miniaturca... sedaj si pa predstavljaj ,da bi jaz tam nekaj v tri krasne klamaturila in vreščala in paničarila .... ma ne bi me upošteval ne tretji pes ne moja dva. Cela štala bi bila.
V redkih primerih je pes ,ki se zakadi proti tebi trdno prepričan v nek namen

(obstajajo extremi - bolj redko kot ne) V 80% je pa nesiguren na reakcijo

. Ko zalaufa proti tebi - ja, on je siguren nad tvojim psom ker je manjši- ampak tukaj si še ti - ki si pa večja od njega

zato moraš
ti odločno nastopit in ga nagnat še predno se ti približa na dva metra.
Mi smo na vasi...pa ni bilo enkrat, da se je od nekod privlekel nek zverinjak po možnosti še z ketno za seboj, in še predno se je približal se je " posral" ker sem jaz imela nastop proti njemu.
Če se pa bojiš tistega psa in mu to tudi pokažeš, mu daš pa še povod .

A razumeš kaj ti hočem povedat. Stvar je v tebi.
Ja folk je neodgovoren, se strinjam . Ampak ti si na sprehodu zaradi sebe in svojega psa. Če ti drugi ne pašejo- se jim izogneš, če te nadlegujejo jih naženeš.
Kar se tiče otrok, je isto. Tiste, ki jih poznam in poznajo moja dva psa, ni problema, dam pse na prostor jih lahko božajo/ se poznamo . Če ne poznam, in se otrok zakadi proti psom. Se jaz ustavim in glasno in jasno zarenčim psom Stoj. In če verjameš ali ne poleg psov se tudi pamž ustavi.

pa stojimo. Dokler mamica mulca ne odvleče. Če vpraša, za božanje...ni problema... psi na prostor, se jih poboža in adijo... gremo naprej.
Nikoli nobenega cukanja in vlačenja za rep še ni bilo- če je otrok res majhen mu to lepo obrazložiš da tega ne sme delat ker to kuža boli

. In vsi razumejo. Je pa res, da če že otrok res majhen malo bolj zagrabi psa...pa tud ni konec sveta. Še noben pes ni zaradi tega konc vzel. In naša dva sta do tistih res majhnih otrok zelo zelo tolerantna....tudi če mu po nesreči stopi na rep.
Je pa tudi res da tam kjer je vozičkarsko, tricikel " romarska pot"...tam se mi ne sprehajamo. Ker potem to ni sprehod, ampak utrjevanje vaje ignoriraj in hodi poleg.