Moj pes je ful prijazen.. nič ne bo naredil.. hoče se samo igrati!

Geri · 243419

deteljica

• Pravi Pesjanar
ok

5. Na travniku kjer imamo lastniki psov odpete pse, da se lahko razletajo pač ne pripelješ svojega psa če je že imel probleme v stikih z drugimi psi, sama dobro veš kako tvoj pes reagira na ostale

lp

sorry- ampak na nobenem javnem travniku znotraj RS zaenkrat nimate uradne pravice imeti pse odpete. Skladno z veljavno zakonodajo morajo biti VSI psi na vseh javnih mestih PRIVEZANI.
To sveda ne pomeni,da jih tudi imamo privezane- pravila so res čist mim in neživljenska, ampak pomeni pa to najmanj, da naši odvezani psi nimajo nikaršne pravice približati se privezanim psom in da v primeru kakršnega koli konflikta s privezanim psom je kriv IZKLJUČNO lastnik odvezanega psa, ne glede na to kakšna nevzgojena pošast je morebiti privezani pes in kakšen cukerček je naš odvezani pes.

Sprehajati se s prostim psom pomeni,da avtomatično prevzamemo polno odgovornost za vse probleme ,ki bodo iz tega morda sledili- bodisi pretep, bodisi umazane hlače sprehajalca ali pa škodo na obeh straneh v primeru prometne nesreče, v katero bo naš pes vpleten, kriv ali ne.

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

nyssa

• *
  • winter joy
Citiraj
Lahko se pa zmenimo in se v živo dobimo in rešimo tole
Pa brez nevarne Albe, ane...da ne bo koga pojedla. No, mejbi, če ji daste prej kakega zajca ali pa kuro....  >:D

No, glede travnikov in odvezanih/neodvezanih psov sem že povedala svoje, tudi deteljica je, pa še kdo. Torej, upam, da zdaj razumete, da imamo lastniki pravico se sprehajat po javnih površinah, z agresivnimi, plašnimi, tečnimi, lajajočimi, šavsajočimi psi - dokler so na povodcih. Nagobčnikov pa itak ne rabijo, ker boste imeli vi do zdaj neprivezane pse, na povodcih,ane?

Ne, resno, femme ali essy- kaj je namen pisanja sem? Zdaj bo uboga Barbara zasuta z ZS-ji, ker bomo vsi hoteli na sprehod z njo, da vidimo nevarnega haskija  ::)

ABBY LABRADOR

• *
Femme sori ampak ne moreš trdit da haskiji niso eni pridni kužiji. Bi bla pomoje moja labradorka prej nevarna kot kašen haski. Če ne varjameš upraši Tjašo(tjas) kako se Abby grobo igra z njeno Taro. Ampak zaradi tega še ni nevarna. Je pa v našem naselju psica-haski. In vsakič ko sreča Abby zarenči nanjo. Pa se nikoli nism drla na lastnico da ima hudobnega psa. Ja na Abby renči iz čistega razloga, da Abby skos sili vanjo. Meni je useeno kaj se bosta že sami zmenili. Drugače je pa psička res en cukrčk. Tako da se malo zamisli nad svojimi posti.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Jaz sem za. A gremo jutri na sprehod na NJEN travnik?  :D :D :D
A pripeljem kdaj še eno "hudo" psico? Na drugi sliki, ki si jo dodala Majchy se vidi, kako sta se Alba in Aska ravsali :D

lp

Maia.Love

• *
Ja pa sej nemorš vrjet.
Se sprehajava s Simbo po Tivoliju in kar naenkrat se na mojem znajde ena ogromna pasja mrcina, po možnosti mešanec z rottijem. Lastnik počasi, leno hodi , medtem ko se jaz derem ko blesava, naj pohiti in prime svojega psa ! Pa mi on čisto počasi odvrne : "ja kaj ste pa tako živčni , GOSPODIČNA, sej moj noče nič, vaš je mojga prestrašu !!! "
pa jst bom čist popenla ! Ko sem končno zvlekla unga pesjana stran in DOL z mojga psa, ki je cvilu tko že ene LAKJ POL URE !? in men tist lastnik blesavi kao : " sej ne morm vrjet ! kaj ste pa tko panični takoj! "
pol sm pa znorela in rekla da če ne bo v roku petih sekund privezu svojga psa in se odstranu bom poklicala policijo . in on pol kok sm jst živčna oseba !

al pa dons, ko je ena ženska, stara okrog 25 let , z ogromnimi črnimi očali in miniko, dsa se ji je lih za glih rit pokrila, rekla svoji sedem osem let stari punčki : "o, sara, lejga mejhenga kužija ! " in pol tist otrok skoč na mojga psa , ampak DOBESEDNO SKOČI in ga začne mrcvart k eno igračo. Pol , ko sem rekla , naj ga pusti na miru in naj drugič prej praša, če se kužija lahko poboža - ona nič ! še kar ga mrcvari in bogi revež je že greben naredu in začeu renčat, ko sem pa vidla, kako ga ščipa, sem spustila povodec, ga pohodila (1.20m) in prjela obe njeni rokici in jo dvignla. ko sem to nardila, prleti una mt butasta na tistih meterskih METERSKIH petkah in punčko vzame v naročje : " Kaj se boš ti mojga otroka dotikala ?!!!!! "
Jst pa nazaj : "Kaj se bo vš otrok mojga psa dotikov ?!!!!! " in potem se ta ženska , ki je zgledala k da je z miss univerze pršla , samo obrne, reče neki podobnga "koza" in odmašira.
HALO !? A JE TO SPLOH ŠE NORMALN SVET ?

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Pa si res živčna. Mogoče bi pomagal kakšen tai či, yoga ali kakšna podobna zadevica.

baron

• *
  • Baron.Nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi.
No še moja zgodba.

Kot vas večina ve imajo berniji lahko  hitro težave z kolki če nismo pazljivi,zato naj bi jim nekaj časa prepovedoval igro z večjimi psi.
No kot rečeno,sprehajamo Barona ko nam nasproti pride sicer mlada temveč še vedno veliko večja rotvailerka.
Barona sem kot ponavadi prijel v naročje ko se lastnik ustavi pri meni in ga poboža,prav tako sem ga dal nisko da sta se lahko povohala z psico(vsaaj nočem da bi postal nedružaebn)Potem pa klub temu da sem lastniku razložil da se ne sme še igrati z večjimi psi in zakaj. lastnik pa je še  kar naprej spuščal svojo psico da je skakala proti Baronu.
Mislm a ljudje sploh ne štekajo kaj je ne.
Sej mi ni teško sam je kr z...... držat živahnega 12 kg teškega barona in hkrati odganjat vsaj 20 kg+ teško psico.

awinita

• *
Ja z baronom se vsekakor strinjam, draga Maia.love glej, tvoja histerija najslabše vpliva na tvojega psa, upam, da imaš vsaj takega 4-nožca, ki ga lahko fizično obvladaš. Imel sem podobno srečanje, samo je tista histerična gospa imela NO, verjetno 8-10 let. Awi je bila odvezana in šla svojo pot mimo obeh,nizek zid vmes, takrat pa se gospa začne dret naj zvežem psa in kaj se je zgodilo, NO ponori, verjetno, kot odgovor na njeno histerijo. Gospa seveda še bolj nori in ko sem jo vprašal zakaj, saj je moja proč od njih, je začela tulit, da zaradi njenega psa,saj je zelo napadalen. >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( Mislim, take je za zapret v pesjak. Če ne bi tako tulila, bi njen NO šel mimo mirno, verjetno še opazil nas nebi... Dejte se malo skalmirat (psi so vaše ogledalo), obvladajte svoje pse, pa ni važno ali zavezane ali odvezane.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Ja, poznam ta tip lastnikov. je na našem koncu en tak lastnik kraševca, ki si ne da nič dopovedati. Njegov pes je sicer prijazen in igriv pasji pubertetnik, je pa velik, težak in ima grd način igre (beri se zaletava v prijateljčke od strani in jih podira po tleh). Mene osebno sicer to prav nič ne moti, čeprav so moje psice vsaj pol lažje. Jim nič ne škodi in če je preveč tečen ga hitro prizemljijo. Sem pa lastnika opozorila, ko se je njegov pes tako zaganjal v mladega nemškega ovčarja, ki je imel tako zanič hrbet in zadnje noge, da je komaj hodil. Me je hitro zabil, da so mu v igralnih uricah povedali, da se mladi psi med seboj v igri nikoli ne poškodujejo. Fino. Sem mu razložila v čem je problem (in koliko bi ga stalo, če bi  ovčarju potrgal križne vezi) pa nič. No, ko bo njegov pasji najstnik dozorel, ga bodo drugi odrasli psi za tako nesramnost kaznovali. Če se noče učiti lastnik, se bo moral pes.

baron, tisti vaš lastnik rotvajlerke je bil res nesramen. Ampak prav pretirano zaščitniški do svojega mladiča pa ti ni treba biti. Igra z večjimi psi je povsem v redu (razlika v teži, ki si jo navedel niti ni tako strašno velika) dokler ne postane divjaška. Takrat jo moraš prekiniti - tudi če se igra z manjšim psom. Izrazito hitri, sunkoviti gibi in podiranja od strani niti niso tako nevarna za kolke kot za vezi.

Maia.Love

• *
A sem res živčna  :o  ? Sem mislila, da je prav, če reagiram na psa, ki je skoraj zadavil mojega psička ( 28 cm plečne višine in 3 kg).  ???  Pa tista ženska in njen otrok sta bila res nesramna. Pa še danes, ko sem Simbo peljala na sprehod , in kot vedno nosila s seboj goro vrečk za iztrebke,  ;D , je začel kakati na travo, ko pa sem začela vleči vrečke iz žepa, sem zaslišala za sabo : " Lej to punco, kok je nesramna ! Njen pes tukaj serje, najina dva naj pa po tem hodita..." Pa sem se obrnila in zagledala dve starki z prikupnima cuckoma, ki sta srala po dolgem in počez čez pločnik , in rekla : " če bi se obrnili in pogledali, kaj sta naredila vaša psa, ne bi komentirali mojega pobiranja. " Pa se je ena obrnila, pogledala drek na tleh, potem pa se sklonila in z visokim glasom rekla : "Pipi moj, saj ti tega nisi naredil, a ne da nisi ?!?? " Nakar se psa zaženeta v mojega in pričneta renčati. Starki sta se obrnili in odšli, za sabo pa potegnili dva špica. Ja, a zdej sem pa jaz znorela ??

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Če ne bi bila živčna, se zaradi takih malenkosti ne bi sekirala, pa bi bilo lepše tebi in tvojemu psu.

TibiQ

• *
Jaz ne vem kje vi najdete take pse in ljudi in to na dnevni bazi.. s psico se sprehajam že dve leti po vseh možnih krajih v Sloveniji, pa se mi nič takega ne dogaja.

Ja, res je včeraj Jazz zatulila na enega ribiča, ki se je skrival v grmovju, ker naju je pač presenetil, pa je oni nekaj potem sam pri sebi, ko sva šli že mimo, zamrmral da ji bo vrat prerezal (pomojem misl da se ribe k jih lovi kj sekirajo če en pes tam na obali nekaj laja).. pa sem in tja kakšna mamica panično dviguje svojega maltežana v naročje in mi ponavadi ni jasno a zato, ker mislijo da jih bo Jazz pojedla, ali zato, ker imajo pač agresivne cucke, ki bi se začeli zaganjat proti Jazz.. ampak to so stvari, ki sem jih navedla samo za primer kaj se nama dogaja, se pa niti pod razno z njimi ne obremenjujem.

Ste nekateri prepričani, da si malo ne zmišljujete?

varja

• *
Hm, sicer sem enkrat že nekaj pisala v to temo.

Midve dejansko srečava kdaj takšne cvetke od ljudi... Enkrat mi je en par z otrokom razložil (in se še dolgo zatem smejal), da sem manjvredna ker imam psa in se ne sprehajam z otrokom tako kot onadva in kaj da je narobe z mano. jaaaa, tudi takšni so.  :o  Da so pač starši večvredna populacija vsi ostali pa manj. Tudi prav...

Mislim pa, da je precej odvisno od tega, kako star je lastnik oziroma kako deluje in tudi od tega, kakšnega psa imaš. Jaz sem po 4 letih dobila precej trdno kožo, pred tem pa me je tudi kdaj iz tira vrglo. Sem tudi že skoraj fasala bačn od enega, ker njemu pa nihče ne bo rekel ne, sploh pa ne ena šmrklja kot sem jaz (takrat sem imela rosnih 31 let, hihi).

Določene osebe pa imam jaz tudi občutek, da so si par zgodbic namislile.  ;)

SKY

• *
Se prisružujem mnenju TibiQ.

V 18 letnem lastništvu psov in aktivnemu ukvarjanju z njimi (se pravi, da so psi povsod z mano), nisem doživel toliko "nevšečnosti", kot jih nekateri očitno na dnevni bazi.

Lp Z.

IF IT`S NOT A BORDER COLLIE, IT`S JUST A DOG!

varja

• *
Mogoče je pa res odvisno od velikosti psa? Lani poleti sem opazovala mlajšo gospodično z mladičkom, ki se je sprehajala po centru mesta. In se ji pridruži starejša gospa in ji začne razlagati, da muči mladička in da ga mora nosit. In nato se skloni in ji psa dvigne. Tu je sicer gospodični zavrelo....   :)

Ali kak mesec nazaj, pred trgovini za male živali, tudi mlajša gospodična s mladičkom čivave, ki je tudi sam hodil. Nakar ji gospod z višavcem razloži, da muči psa. Iz trgovine pride še lastnica trgovine in ji razloži, da čivave niso za hojo ampak se jih mora nosit. Ne vem sicer, kako se je razpletlo, ampak to se dejansko dogaja. Eni imamo srečo, da ne tako pogosto, eni imate srečo, da nikoli nimate problemov, nekateri pa jih res imajo precej.

Vsekakor pa histerija ne koristi nikomur in tudi sigurno se bo prej nekdo spustil v otroka, ki bevska in preklinja na mimoedoče.  ;)  Maia.Love, morda bi situacij res bilo manj, če ne bi TI tako napadalno reagirala, kot opisuješ.  ;)

Da pa psi morajo biti pripeti, o tem pa mislim, da je škoda izgubljati besede.  Tudi tako bi bilo konfliktov dosti manj.

era

• *
  • Dogs never lie about love.
Ne vem, ali je res tako težko razumet, da nekateri ne marajo psov?
In če bi vsi upoštevali to bi bilo veliko manj konfliktov. Nebi bilo kričečih mamic in ne kričečih lastnikov drugih psov.
Ali je res tako težko pripet na povodec svojega psa? Saj nisem nek zagovornik novega zakona, ampak v primeru, ko na sprehodu nekoga srečaš je pa lepo in tudi prav, da svojega psa pokličeš k sebi in ga pripneš. Lahko mu daš tudi vajo poleg, če si tako siguren vanj, da ne bo šel k drugemu psu ali pa sprehajalcu (čeprav mislim, da imajo vsaj tisti ljudje, ki se psov bojijo bolši opčutek, če vidijo da je pes na povodcu). In lahko mi verjamete, da se bo marsikdo zahvalil za to gesto. Saj jaz vam, čisto verjamem, da imate lepo vzgojene in prijazne kužke vendar drugi pa tega ne vedo, ali jim je pa celo vseeno, enostavno pa nočejo, da tuj pes pride do njih.
Jaz mislim, da je tukaj predvsem stvar bontona ;).

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Ne gre se za to, kdo ima prav in kdo ne, ampak za to, kako reagiraš na okolico. Vedno se najde kdo, ki je ful pameten in ima pripombe ali pa prime tvojega psa ali pa ne prime svojega psa ko bi si ti želel- pa zaradi tega ni treba da se ti adrenalin dvigne do neba, imaš pokvarjen sprehod in se žreš še ves dan da še zaspat ne moreš. O tem, da se psi obvezno stepejo (ali vsaj narenčijo, če se stepsti ne morejo) kadar so njihovi lastniki v takem stanju, mislim da ni treba izgubljati besed.

era

• *
Seveda pes odreagira na lastnikovo jezo, zato pa zagovarjam to da so psi ob srečanjih z nepoznanimi psmi in sprehajalci na povodcu. Tako ne bo nobene jeze.
Saj to je samo tista minutka potlej ga pa zopet mirno spustiš.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Seveda. Ampak nikar ne misli, da potem ne bo jeze. Imaš privezanega psa, en ti reče, da je zaradi tega revček - pa si že cel slabe volje. Potem tako poparjena nekomu padeš v oči, pa zanalašč da pripombo o pobiranju drekcev. Se ti že temni. Pride mulc in se brez dovoljenja dotakne tvojega psa - adrenalin je že bilzu stotke. In potem pride mimo tetica z bevskačkom na fleksiju, psa se zakadita en v drugega (seveda vidiš samo tujega, svojega pa ne), ne zgodi se nič, ker obe psa pravočasno potegneta k sebi, ampak ona druga za tvoj okus ni dovolj hitra.
In tako iz dneva v dan raste prepričanje, da živiš med samimi norci.

To, da tvoj pes ni nikomur v nadlego je del bontona. Tudi to, da ga po potrebi pripneš (ali daš na poleg - verjemi, če pes dejansko gre poleg naredi na tistega, ki se boji bistveno boljši vtis kot pes, ki vleče in sope na povodcu - preverjeno). Ampak misliti, bodo potem, ko bodo imeli vsi privezane pse in bi vsi pobirali kakce samo sijalo sončece in bodo bili vsi prijazni in veseli in te noben več ne bo dražil z zoprnimi pripombami je pa utopija.

Če čisto po pravici povem - zoprnih pripomb je bistveno več, kadar imam pse privezane. Vse ugrize, ki so jih pokasirale do zdaj so dobile, ko so bile privezane ali pa doma na vrtu.
Otročički se obešajo skoraj izključno na privezane psice. In edina dva primera, ko so jih dobile od mimoidočih (s palico in z berglo) sta se zgodila, ko so bile privezane in niso počele prav nič motečega.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
Ma vedno so se in vedno se bodo najdli "pametnjakoviči" ki jih bo vedno kaj motilo če ne bo eno bo pa drugo, samo da bodo lahko dlako iz jajca vlekli ;) ::)
No midva sicer imava srečo pa nimava težav z "beboti", čeprav sma jih tudi midva nekaj srečala in preživela ::)  >:D Vendar se jaz nisem nikoli obremenjevala z njihovimi opazkami, če se mi je sploh dalo sem jim kako "fletno" zabrusila in mirno sva odhlačala naprej, priznam jaz sama ne maram ljudi in otrok ki mi letijo na psa ono brez vprašanja, pa tudi moj ne mara da se ga tuji ljudje preveč tikajo, vendar morajo itak prvo mimo mene kar pa ni ravno lahko izvedljivo >:D, če je kak malček pregrob ga mirno odmaknem in greva naprej kot da se ni nič zgodilo ;) Tako kot je rekla Lanabela brez vznemirjanja, ker drugače samo sebi in psu pokvariš sprehod  ;)

baron

• *
  • Baron.Nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi.
Mislm mate eni srečo.

Nevem kok je tako dogajanje na dnevni bazi vndar se dogaja.
Še hujše stvari se dogajajo.
Nekoč sta moja sestrca pa njena kolegica sprehajale  psa po gozdu(neke vrste sprehajalna potka), ja psa sta bla spoščena
ko je mimo prišel nek sprehajalec in je začel kričat nanjo da naj ga pripne(aja ma mejhenga mešančka) poklicala ga je k seb in je pess tudi prišel nakar sta se skregali z unim spehajalcem da kaj si mislta da mata spuščenga psa... Zadeva je šla celo tako daleč da je sprehajalec udaril kolegico od sestre.Tok u tem kake stvari se dogajajo v zabitih nerazgledanih ter omejenih človeških glavah.In ja zadeva je na sodišču zaradi nasilja.

damayanti

• *
Mene pa nekaj drugega zanima.
 Če imate na sprehodih toliko problemov... zakaj za vraga potem tja hodite. Ubereš drugo pot, kjer takih pacientov ne moreš srečat in stvar rešena.
kaj a je v vaši okolici samo ena možna pot za sprehod... ne razumem res ne ???

kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.

Maia.Love

• *
Mogoče je pa res odvisno od velikosti psa? Lani poleti sem opazovala mlajšo gospodično z mladičkom, ki se je sprehajala po centru mesta. In se ji pridruži starejša gospa in ji začne razlagati, da muči mladička in da ga mora nosit. In nato se skloni in ji psa dvigne. Tu je sicer gospodični zavrelo....   :)

Ali kak mesec nazaj, pred trgovini za male živali, tudi mlajša gospodična s mladičkom čivave, ki je tudi sam hodil. Nakar ji gospod z višavcem razloži, da muči psa. Iz trgovine pride še lastnica trgovine in ji razloži, da čivave niso za hojo ampak se jih mora nosit. Ne vem sicer, kako se je razpletlo, ampak to se dejansko dogaja. Eni imamo srečo, da ne tako pogosto, eni imate srečo, da nikoli nimate problemov, nekateri pa jih res imajo precej.

Vsekakor pa histerija ne koristi nikomur in tudi sigurno se bo prej nekdo spustil v otroka, ki bevska in preklinja na mimoedoče.  ;)  Maia.Love, morda bi situacij res bilo manj, če ne bi TI tako napadalno reagirala, kot opisuješ.  ;)

Da pa psi morajo biti pripeti, o tem pa mislim, da je škoda izgubljati besede.  Tudi tako bi bilo konfliktov dosti manj.

A ti nebi napadalno odreagirala, če bi ti en tam govoril ,kako je pa njegov pes prijazen, medtem ko bi tista mrcina davila tvojega cucka ?
Moj pes je vedno in povsod pripet, razen na polju, da se lahko zlaufa.

Maia.Love

• *
Seveda. Ampak nikar ne misli, da potem ne bo jeze. Imaš privezanega psa, en ti reče, da je zaradi tega revček - pa si že cel slabe volje. Potem tako poparjena nekomu padeš v oči, pa zanalašč da pripombo o pobiranju drekcev. Se ti že temni. Pride mulc in se brez dovoljenja dotakne tvojega psa - adrenalin je že bilzu stotke. In potem pride mimo tetica z bevskačkom na fleksiju, psa se zakadita en v drugega (seveda vidiš samo tujega, svojega pa ne), ne zgodi se nič, ker obe psa pravočasno potegneta k sebi, ampak ona druga za tvoj okus ni dovolj hitra.
In tako iz dneva v dan raste prepričanje, da živiš med samimi norci.

To, da tvoj pes ni nikomur v nadlego je del bontona. Tudi to, da ga po potrebi pripneš (ali daš na poleg - verjemi, če pes dejansko gre poleg naredi na tistega, ki se boji bistveno boljši vtis kot pes, ki vleče in sope na povodcu - preverjeno). Ampak misliti, bodo potem, ko bodo imeli vsi privezane pse in bi vsi pobirali kakce samo sijalo sončece in bodo bili vsi prijazni in veseli in te noben več ne bo dražil z zoprnimi pripombami je pa utopija.

Če čisto po pravici povem - zoprnih pripomb je bistveno več, kadar imam pse privezane. Vse ugrize, ki so jih pokasirale do zdaj so dobile, ko so bile privezane ali pa doma na vrtu.
Otročički se obešajo skoraj izključno na privezane psice. In edina dva primera, ko so jih dobile od mimoidočih (s palico in z berglo) sta se zgodila, ko so bile privezane in niso počele prav nič motečega.
napisala sem, da sta bili 2 starki z 2 cuckoma, ki sta se zakadila v mojega, ki je bil privezan na zelo kratkem štriku (1 m) , moj pa se je odmaknil
(tega nisem napisala)

Maia.Love

• *
Če ne bi bila živčna, se zaradi takih malenkosti ne bi sekirala, pa bi bilo lepše tebi in tvojemu psu.

a ti ne bi bila živčna, če bi neka mrcina davila tvojega psa ? in če bi ga neka smrkljica ščipala in vlekla za rep ? in če bi ti , ko imaš pritisk že skoraj čisto na vrhu glave, neka starka zabrusila, da si nesramen, ker ne pobiraš za svojim psom, medtem ko njen serje po celem pločniku ? potem pa še lepo vpraša svojega cucka, če je to on naredil ? NEEE, seveda ne bi bila živčna. Meni je čisto lepo, toda taki butli se najdejo povsod in ni ga meseca, da mi nebi enkrat počil film in kjerkoli se grem sprehajat, se pojavi kakšen zoprn mulc / mula ali starka.

damayanti

• *
ampak malo hudo živčna pa si :P
a ti ne bi bila živčna, če bi neka mrcina davila tvojega psa ? in če bi ga neka smrkljica ščipala in vlekla za rep ? in če bi ti , ko imaš pritisk že skoraj čisto na vrhu glave, neka starka zabrusila, da si nesramen, ker ne pobiraš za svojim psom, medtem ko njen serje po celem pločniku ? potem pa še lepo vpraša svojega cucka, če je to on naredil ? NEEE, seveda ne bi bila živčna. Meni je čisto lepo, toda taki butli se najdejo povsod in ni ga meseca, da mi nebi enkrat počil film in kjerkoli se grem sprehajat, se pojavi kakšen zoprn mulc / mula ali starka.

- ko ti mrcina davi psa, in marcinin lastnik ne reagira, pa ti daj. Brcni marcino. Če se usaja mu lepo mirno poveš, če ne znate svojega psa vzgojit sami vam ga bodo pa drugi.
 - če se bojiš da ti bodo mulci vlekli psa za rep- jim že v času približevanja poveš , da tvoj pes ne mara otrok in naj ga pustijo na miru- prav tako  to poveš njihovim mamicam.
 - če starim babam serjejo njihovi cucki po pločnikih jim enostavno pomoliš vrečko pod nos z izrekom, higijena za vašim psom je zrcalo vas ;)
 če ne pobere, imaš s seboj mobilca, slikaj  ;)  in jim mirno pojasniš, da je za nepobiranje iztrebkov za psom predpisana kazen ;)
Čist lepo, brez vsakega razburjanja.
lahko pa poješ 5 persenov pred vsakim sprehodom in se ti  bo fučkalo za komentarje >:D

Maia.Love

• *
še enkrat preberi moj prvi post.  :) mrcino sem vlekla, brcala, ščipala in skušala spraviti dol z mojega psa, pri tem pa reskirala svoje roke ( naprimer da je bila mrcina mešanec z rottijem) ne bojim se, da bi ga otroci vlekli za rep, a nekateri pač neznajo , pa ko jim lepo poveš , tudi ne zaleže.   ;) sepravi jih moraš nenkako odmaknit. ko je una mamica rekla, kaj se bom jst njenga otroka dotikala, sem se odzvala z podobnim komentarjem : " kaj se bo vš otrok mojga psa dotikov ? " in zdi se mi , da sem s tem nekako uspela pregnati to žensko , čeprav je na koncu zamrmrala , da sem koza. ???  nimam tako dobrega mobilca, da bi imel fotoaparat, kamere pa tudi ne mislim s sabo jemati  :o drugače si mi pa dala dobro idejo za komentarje na pobiranje izrebkov  ;D
ja no... mogoče sem pa res malo živčna... šola, pa doma je use zafučkano... pol pa ni čudn da se me zdej une dve izogibata s širokim lokom. sicer pa nevem, kaj bi naredila, če bi tisti mešanec z rottijem kaj naredil Simbi. Vrjetno bi psa lastnoročno zadavila, nato pa še lastnika.
 ( no ja... če odštejemo, da je bil star ene 45 let  ::) )

damayanti

• *
še enkrat preberi moj prvi post.  :) mrcino sem vlekla, brcala, ščipala in skušala spraviti dol z mojega psa, pri tem pa reskirala svoje roke ( naprimer da je bila mrcina mešanec z rottijem) ne bojim se, da bi ga otroci vlekli za rep, a nekateri pač neznajo , pa ko jim lepo poveš , tudi ne zaleže.   ;) sepravi jih moraš nenkako odmaknit. ko je una mamica rekla, kaj se bom jst njenga otroka dotikala, sem se odzvala z podobnim komentarjem : " kaj se bo vš otrok mojga psa dotikov ? " in zdi se mi , da sem s tem nekako uspela pregnati to žensko , čeprav je na koncu zamrmrala , da sem koza. ???  nimam tako dobrega mobilca, da bi imel fotoaparat, kamere pa tudi ne mislim s sabo jemati  :o drugače si mi pa dala dobro idejo za komentarje na pobiranje izrebkov  ;D
ja no... mogoče sem pa res malo živčna... šola, pa doma je use zafučkano... pol pa ni čudn da se me zdej une dve izogibata s širokim lokom. sicer pa nevem, kaj bi naredila, če bi tisti mešanec z rottijem kaj naredil Simbi. Vrjetno bi psa lastnoročno zadavila, nato pa še lastnika.
 ( no ja... če odštejemo, da je bil star ene 45 let  ::) )

Če ti vlečeš tujega psa, nekaj klamaturiš in vreščiš nad marcino... te ne bo šlivila  ::)  ;) kvečjemu še svojega psa boš v paniko spravila.
Vsak je že bil v taki situaciji, da se je od nikoder prikadil en pes in se zagnal v tvoje. Jaz imam še celo dva- pa nista miniaturca... sedaj si pa predstavljaj ,da bi  jaz tam nekaj v tri krasne klamaturila in vreščala in paničarila .... ma ne bi me upošteval ne tretji pes ne moja dva. Cela štala bi bila.
V redkih primerih je pes ,ki se zakadi proti tebi trdno prepričan v nek namen ;) (obstajajo extremi - bolj redko kot ne) V 80% je pa nesiguren na reakcijo ;). Ko zalaufa proti tebi - ja, on je siguren nad tvojim psom ker je manjši- ampak tukaj si še ti - ki si pa večja od njega ;)  zato moraš ti   odločno nastopit in ga nagnat še predno se ti približa na dva metra.

Mi smo na vasi...pa ni bilo enkrat, da se je od nekod privlekel nek zverinjak po možnosti še z ketno za seboj, in še predno se je približal se je " posral" ker sem jaz imela nastop proti njemu.
Če se pa bojiš tistega psa in mu to tudi pokažeš, mu daš pa še povod . ;) A razumeš kaj ti hočem povedat. Stvar je v tebi.
Ja folk je neodgovoren, se strinjam . Ampak ti si na sprehodu zaradi sebe in svojega psa. Če ti drugi ne pašejo- se jim izogneš, če te nadlegujejo jih naženeš.

Kar se tiče otrok, je isto. Tiste, ki jih poznam in poznajo moja dva psa, ni problema, dam pse na prostor jih lahko božajo/ se poznamo . Če ne poznam, in se otrok zakadi proti psom. Se jaz ustavim in   glasno in jasno zarenčim psom  Stoj. In če verjameš ali ne poleg psov se tudi pamž ustavi. ;) pa stojimo. Dokler mamica mulca ne odvleče. Če vpraša, za božanje...ni problema... psi na prostor,  se jih poboža in adijo... gremo naprej.
Nikoli nobenega cukanja in vlačenja za rep še ni bilo- če je otrok res majhen mu to lepo obrazložiš da tega ne sme delat ker to kuža boli  ;). In vsi razumejo. Je pa res, da če že otrok res majhen malo bolj zagrabi psa...pa tud ni konec sveta. Še noben pes ni zaradi tega konc vzel. In naša dva sta do tistih res majhnih otrok zelo zelo tolerantna....tudi če mu po nesreči stopi na rep.

Je pa tudi  res da tam kjer je vozičkarsko, tricikel " romarska pot"...tam se mi ne sprehajamo. Ker potem to ni sprehod, ampak utrjevanje vaje ignoriraj in hodi poleg. :D

era

• *

Vse ugrize, ki so jih pokasirale do zdaj so dobile, ko so bile privezane ali pa doma na vrtu.

Ja, tudi moja prejšnja psička je pokasirala ugrize takrat, ko je bila privezana. Ampak od NEPRIVEZANIH psov. Ena je pridivjala z dvorišča na cesto, ena iz drugega konca travnika, eden pa tudi nekje na travniku,čeprav sem se mu hotela nadaleč izognit, je prilavfal za nama, seveda nekje tam daleč je pa lastnik upil, ali je pes ali psica (mimogrede to mi še danes gredo kar kocine pokonci, če to slišim ), ker njegov je pes in ne bo nič narediv, no rezultat je bil precej drugačen.

Normalno je , da se pes drugače ognaša, če je na povodcu ali če je odpet. Vendar, če vidiš psa na povodcu bodi toliko olikan in priveži še svojega.
Tudi jaz svojega zelo rada spustim, če vidim, da ni nikjer nikogar. Drugače je pa na povodcu.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Najhuje jo je ena skupila doma od neznanega in očitno motenega potepuškega psa. Vsi ostali psi, od katerih so pokasirale so bili trenutek pred ugrizom še privezani, priklenjeni ali zaprti. In so se zmuznili, odtrgali, iztrgali, preskočili....

Meni se po pravici povedano ne ljubi pripenjati psic vselej ko vidim kakšnega (neznanega) privezanega psa. Ne bi delala drugega kot odpenjala in zapenjala. Se jim raje izognem ali pa pošljem psice okrog. S tistimi, ki svojih psov nimajo, pa tako ali tako ni nobenega problema.