Avtor Tema: Samička me poskuša naskakovat...  (Prebrano 30233 krat)

thoranita

• *
Samička me poskuša naskakovat...
« Odgovori #30 : 07 Januar 2010, 13:24:03 »
Mogoče ima pa Anitka malo več moških hormonov?  >:D

A hočeš rečt, da je lezbijka?? ;D :P Ne, agresije res ni pri tem, zgleda prej zaljubljena ;D Sem se pa spomnila, da poskuša plezat tudi na pasje mamice z mladički, tako da definitivno gre za neko nagonsko reakcijo.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #31 : 07 Januar 2010, 13:41:55 »
Pri nas še nobena psica ni poskusila naskakovat ljudi, ne glede na rang in dominanco. se pa z največjim žmohtom naskakujejo med seboj kadar se gonijo. In pri tem nedvomno uživajo.
naskakovanje raznih pliškotov in podobne čudne zadeve pa bi prav lahko služile tudi kot sprostitev pri kakšnih nervoznih psih. Bi dala v isto kategorijo kot recimo sesanje prstov pri otrocih. Ali pa recimo Brina, ki je bolj nervozne sorte, mora pred spanjem nujno prežvečiti kakšno stran iz telefonskega imenika.
kar se mene tiče je lahko naskakovanje vse: od pravega spolnega nagona, do izkazovanje premoči, lahko je igra ali pa sproščanje napetosti. Odvisno od konteksta.

TOBI

• *
« Odgovori #32 : 07 Januar 2010, 13:52:19 »

Ha-ha! Lanabela, ti lahko torej pošljem naše stare telefonske imenike ali so za Brino dobri le veljavni  :o :o

No, pri nas naskakovanja pri psih skoraj ni (vsaj zaenkrat) oz. vsaj meni še ni padlo v oči, da bi se to pogosto dogajalo. Imamo pa kobilo, ki naskakuje druge kobile kadar se gonijo, kadar pa se sama goni, pa nikakor ne pusti nobenemu (konju), da bi jo naskočil... jao, res narobe svet!  :D

simi

• *
  • Spol: Ženski
    • Škd Bajka
« Odgovori #33 : 07 Januar 2010, 14:07:09 »
na misel mi pride še ena od opcij, in sicer posnemanje. Namreč vsak pes, ki živi skupaj s svojim lastnikom je že kdaj videl svojega lastnika seksat ali ga je videl vsaj zelo kmalu po tem. (Nina trikotnike bi rabili, da smo lahko natančni!)
Hormoni sreče in ugodja in pomoritve in potešitve in.........so med tem ali po tem na najvišji ali pa zelo visoki ravni. Načeloma naj ne bi smelo biti nobenih negativnosti pri tem.
Torej vsa ta stanja imajo svoje vonje in pes si jih ščasoma zapomni.
Seveda to razmišljanje spet pade na "driskaste pse", ki rabijo stalno potrditev in samopomiritev. Mogoče pa, ko so v neki notranji stiski potegnejo iz spomina, da pa obstajajo stvari, ki jih lahko pomirijo in je to to. Nagoni jih vodijo do te situacije in imamo naskakovanje zanesljivega objekta. Kaj mislim s tem? Ponavadi je tako, da driskast pes, v svojem lastniku dobi miljon potrditev, da sploh lahko funkcionira. In druskastega psa se vedno ob najmanjši korekciji miljonkrat bolj pohvali. Zato si to UPAJO narediti njim, ker te korekcije ne jemljejo kot kazen ali pa jim ugodje ob tem nudi takšno potešitev, da jo zanemarijo.

Hmm deteljica mogoče je pa res to to....psica te je videla, ko si migala z boki in se ...(rdeč trikotnik), po tem dejanju si bila zelo srečna in  vesela. Sedaj te pa oponaša ;) :P Zapiraj spalnico!

Mandy....tudi ti zapiraj spalnico ali pa menjaj položaj - psico ne morete sparit, ker ....(rdeč trikotni)

Vvsakem hecu je malo resnice in mogoče je kaj resnice tudi  tem. Ko bom velika se bom spravila delat raziskavo o spolnem vedenju lastnikov in vedenjskih problemih njihovih psov.

Roxy

• *
« Odgovori #34 : 07 Januar 2010, 14:09:43 »
Jaz sem za mojo prepričana, da z naskakovanjem sprošča svoje frustracije. Namreč vedno se spravi na moj povšter po tem, ko grem jaz od doma. Pa prekoplje še kovter zraven in vse razmeče. Ima probleme sama s sabo, ko izgubi nadzor nad mano  ::) . Mene je probala naskočiti samo enkrat pri 3 meseceih in sva se na hitro zmenili, da se to ne dela. Pa je sicer precej samozavestna in vsiljiva do psov in ljudi. Ne mara pa si podrejati drugih psov in se kakršnikoli možnosti za prepir vedno izogne, če se lahko. Če je kakšnemu vseeno povedala, da je ona glavna (oz., da se ne pusti komandirat), ga/je nikoli ni naskakovala, ampak povaljala po tleh.
Nekaj časa je po jedi naskakovala svojo blazino (zdaj že nekaj časa ne) in se mi zdi, da je to nekako v povezavi s sitostjo. Nimam druge razlage kot to, da se ni dovolj najedla in bila potem vsa zafrustrirana, ker je vedela, da je konec obroka.  ???

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #35 : 07 Januar 2010, 14:32:45 »
Samozavesten pes ne bo naskakoval, ampak že z pogledom in stojo pove kdo je ;)

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #36 : 07 Januar 2010, 14:33:39 »

mogoče je pa res to to....psica te je videla, ko si migala z boki in se ...(rdeč trikotnik), po tem dejanju si bila zelo srečna in  vesela. Sedaj te pa oponaša ;) :P Zapiraj spalnico!

Ja, nikol se ne ve  ;) Sicer spi v spalnici border, ona pa pri sinu  ::) ampak nima veze:
Kaj res misliš, da smo tako dolgočasni, da bi zadoščalo zapiranje spalnice ?  :o
In če že koga oponaša, potem posnema bolj partnerja kot mene  :P

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #37 : 07 Januar 2010, 16:38:07 »

In če že koga oponaša, potem posnema bolj partnerja kot mene  :P

Rdeč trikotnik!!!!

Mogoče sta pa oba bolj driskasta in si le tako upata povedat ali pokazati alfi kaj :o : :P :P

Smrček

• *
  • Little star :*
« Odgovori #38 : 07 Januar 2010, 17:11:08 »
Moj pes, sicer je samec in ni kastriran ravno zato ker še nikoli ni pokazal nobenega nagona se pa spravlja na pliškote in pa (sramota :-[) na vsakega mojega prijatelja ki pride k meni ali pa greva mi2 k njemu (tud če je zraven  psička-še nikoli ni pokazal interesa) .. mene je vedno sram, tisti idioti (pa sej so cool, pa jih mam rada..) pa ga sam še spodbujajo, čist so navdušeni... :-X jaz se sicer vedno sprašujem kakšni bolniki so to ampak ok... meni je vseeno, njim je všeč (kot zabava), psu tudi tako da ga niti ne oviram več...Zanimivo mi je samo to da vedno fantje, moji prijatelji stari malo več ali pa toliko kot jaz, nikoli punce, odraslih, mene je že probal ampak sem se začela tko dret nanj da je kr pobegnu, aja pa mislm da je enkrat tud eno prjatlco ki jo je začel že bolj jemati kot člana družine :)

anas

• *
  • Lu
    • http://labradorka-lu.blogspot.com/
« Odgovori #39 : 07 Januar 2010, 21:20:07 »
na misel mi pride še ena od opcij, in sicer posnemanje. Namreč vsak pes, ki živi skupaj s svojim lastnikom je že kdaj videl svojega lastnika seksat ali ga je videl vsaj zelo kmalu po tem.

Pri nas doma je tudi en zagovornik te teorije  :-[ Do zdaj ga nisem jemala resno, ampak z razlago o hormonih sreče, zadeva dobi smisel... Pa v dnevih, ko se ona loti blazine, si ponavadi pred tem ali grize taco ali lovi rep, kar so znaki nemirnosti.

TibiQ

• *
« Odgovori #40 : 08 Januar 2010, 08:27:19 »
Se strinjam z Lanabelo, vzrokov je lahko več, pri tehle opisih, ki so bili do sedaj večinski, gre pa res najverjetneje za sproščanje (vsaj pri moji, čeprav pri moji je preraslo, ker to - govorim o žvečenju pliškota - počne sedaj že kar stalno ko je doma, pa tudi če smo pravkar prišli iz sprehoda, kjer smo se imeli res luštno, ali pa ko pridem iz službe, pride do mene z mačkom v gobcu.. - kot neke vrste žvečilni gumi).

Simi, a potem Tobi "tisto" počne v hlevu oz. na seniku, da se njihovi kobili takole dogaja?  :P ;D :D

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #41 : 08 Januar 2010, 09:13:18 »

Simi, a potem Tobi "tisto" počne v hlevu oz. na seniku, da se njihovi kobili takole dogaja?  :P ;D :D

Tobi ????? Kobila??? sorry tukaj sem se pa malo zgubila...

Glede vedelj....če se vedenje ponavlja je to pridobljeno vedenje, tako da je Jazz primer pridobljenega vedenja - cuzaštva....ko boš imela otroke, mu enkrat povej, da cuzanje prstka ni ok ;)

joj RDEČ TRIKOTNIK!!!! Tina...le kaj delaš, da ima JAzz skoz nekaj v ustih :o :o

TibiQ

• *
« Odgovori #42 : 08 Januar 2010, 09:38:05 »
Ma saj dokler mačka "cmuli" naj ga kar.. ji ne škodi tako kot otrokom palčki.. bolje to, kot da mi kaj uničuje,....  :)

Hahaha.. Simi!!  :o

Za Tobi/kobila pa glej tretje sporočilo na tej strani.

TOBI

• *
« Odgovori #43 : 08 Januar 2010, 09:54:46 »

Simi, TibiQ je mislila mene  8) , ko sem napisala, da naša kobila naskakuje ostale konje...

Glede "tistega" v hlevu...jah, še niste nikoli probali?! Prijetno dišeče in mehko seno, pridušeno in zadovoljno prhanje konjev, pridušena svetloba stare žarnice, ki že malo slabše sveti... Zraven pa še sočen telešček mišičastega fanta...Je kdo, ki v takih okoliščinah ne bi?!?  :P 8) :o

In sedaj mi je tudi jasno, zakaj moj pes (samec) nima težav z naskakovanjem: on se boji konjev in bolj malo pride v hlev, ha-ha!  ;D

TibiQ

• *
« Odgovori #44 : 08 Januar 2010, 10:14:47 »
Tobi, saj vse lepo in prav.. se sliš romantično.. sam klinc, k seno bode  :D

Yo

• *
« Odgovori #45 : 08 Januar 2010, 10:18:19 »
Na senu je pa ja v redu  ;D ;D ;D

TOBI

• *
« Odgovori #46 : 08 Januar 2010, 10:21:24 »
Tobi, saj vse lepo in prav.. se sliš romantično.. sam klinc, k seno bode  :D

Ah, ok, seno res malo bode, ampak otava je pa super!  :D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #47 : 08 Januar 2010, 10:34:37 »
 ::) Kam je zašla ta tema ::)  ;D Očitno bo treba odpret del foruma samo za tiste 18+, da mi ne bo treba trikotnikov iskat ::)

MANDY

• Gost
« Odgovori #48 : 08 Januar 2010, 10:53:27 »
Deteljica, mogoče je pa v tem hec tvoje "podrejene" psice. Želi si biti dominantna, ampak nima "jajc", skozi naskakovanje se malo "potrdi", ker sedaj že ve, da nekih prav resnih posledic za to ne bo. Stabilen, samozavesten in dominanten pes pa se preprosto ne rabi potrjevat na tak način. Kaj vem..    eJ MISLIM, DA SI ZADELA BISTVO.

MANDY

• Gost
« Odgovori #49 : 08 Januar 2010, 10:55:28 »
Naši manjka stabilnost in samozavest, v določenih okoliščinah.
Ej eni smo elergični na seno. :-[

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #50 : 08 Januar 2010, 11:16:12 »
evo to je to....tisti, ki še niste na seniku ali v naravi, vam ni jasno kaj počne vaš pes ....nazaj k naravi! :o :o

thoranita

• *
« Odgovori #51 : 08 Januar 2010, 13:51:28 »
Ko bom velika se bom spravila delat raziskavo o spolnem vedenju lastnikov in vedenjskih problemih njihovih psov.

Samo se zna zgodit, da se takrat ne bomo več jezili, da psi naskakujejo, ampak se bomo bahali s tem ...  8) In takšna tema, kot je ta, bo takrat imela naslov: "Zakaj samička noče naskakovat, če pa midva z mojim redno ..." ;D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #52 : 08 Januar 2010, 13:56:48 »
Samo se zna zgodit, da se takrat ne bomo več jezili, da psi naskakujejo, ampak se bomo bahali s tem ...  8) In takšna tema, kot je ta, bo takrat imela naslov: "Zakaj samička noče naskakovat, če pa midva z mojim redno ..." ;D

:D :D :D :D :D

Samo bi bila raziskava najbrž res zanimiva in mogoče bi končno vsaj približno dobili odgovor na tole temo. Simi bomo sodelovali, kar začni.  :P

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #53 : 08 Januar 2010, 14:12:17 »
 :o :o :o :o :o :o :o :o se vidi da je zima in bi se vsi radi stiskali......sedaj rabimo samo še ene par dni brez elektrika in naša raziskava se lahko začne :o :o :o :o :o

Yo

• *
« Odgovori #54 : 08 Januar 2010, 14:20:48 »
Ja, sej. Kdo pa rabi elektriko dandanašnji. Glavno, da gretje v avtu dela  ;D ;D ;D

TibiQ

• *
« Odgovori #55 : 08 Januar 2010, 14:26:11 »
Če je dost strastno tud gretja ne rabiš  :D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #56 : 08 Januar 2010, 14:29:13 »
A ni zanimvo, da samo "babe" sodelujemo v tej temi.  >:D

Yo

• *
« Odgovori #57 : 08 Januar 2010, 14:30:12 »
Če je dost strastno tud gretja ne rabiš  :D

Hja... Mraz ni ravno prijazen do khm khm...  ;D ;D ;D

simi

• *
    • Škd Bajka
« Odgovori #58 : 08 Januar 2010, 14:36:20 »
A ni zanimvo, da samo "babe" sodelujemo v tej temi.  >:D

Deci si pa roke manejo....al si pa mislijo. jaooooo a spet :o :o :o :o :o :o

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #59 : 08 Januar 2010, 14:38:33 »
Ali kot bi rekel moj kolega-"vi ste ven s hudiča!" No ja elktrika lahko ostane-samo rolete potegneš da radovedni sosedje aj ne vidijo...ali sliši se pa pri tankih zidovih marsikaj.