lottika...nehaj kvasit neumnosti in se daj malo spust z obkov in poglej okoli sebe. sicer pa ne mislim več časa zgubljati za butaste komentarje ljudi ki nimajo pojma se pa delajo kot da so pojedli svo pamet sveta..
ja, moj komentar je letel na sojenje nasploh, ko vidim da sodnik meče iz ringa korektne pse, pusti pa slabe. po 5 letih vsakodnevnega študija pasme imam nekaj pojma, je pa res da moj okus je nekaj, in ni nujno da imajo vsi enako mnenje, vsi pa vidijo krivo hrbtenico in slabe kote, ... če že drugega ne

In mi je bilo žal videti celo gručo tujih vzrediteljev ki so odhajali brez vsake uvrstitve, dejansko pa imajo fenomenalne pse ki zmagujejo na tujih razstavah. Moj komentar je bil namenjen temu, da itak žal veliko sodnikov ne pozna pasme, so pa tudi taki ki jo, in v primeru takih velikih razstav bi pričakovala malo več znanja od sodnika - oz da vsaj izbira tip kitajca ki mu je včeš, neko skupno točko... pač tega ni bilo.
isto je bilo tudi pri yorkijih, pa nimam yorkija, sojenje pa je bilo žal slabo..
anyhow...nobeden ne zahteva da ti je všeč ta hobi, če ti ni idi na forum kjer so stvari ki so ti všeč. jaz tudi ne komentiram na forumu za lovece, kaj si mislim o tem, tudi ne komentiram raznoraznih športov, in manekenskih tekmovanj, in ličenja in... in imam o vsem tem svoje poglede ki marsikomu nebi bili všeč. če ti ni všeč, pejd tja kjer so stvari ki te zanimajo, nobeden te ne sili da si tu in nobeden te nebo pogrešal
lanabela... sem slišala da je bil sodnik za samojede super, da si je res vzel čas in dejansko odsodil odlično. ko bi bilo več takih..