Avtor Tema: The European Dogshow 2010  (Prebrano 130496 krat)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
The European Dogshow 2010
« Odgovori #300 : 03 Oktober 2010, 15:17:10 »
še par slikc od samojedov
http://www.mojalbum.com/lanabela/celje-2010-samojedi (http://www.mojalbum.com/lanabela/celje-2010-samojedi)

andreja

• Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • vedno z mano
« Odgovori #301 : 03 Oktober 2010, 16:54:42 »
Samojedi so meli simpatičnega sodnika po slikcah sodeč ;)

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #302 : 03 Oktober 2010, 17:02:27 »
Tegale sodnika moram pa tudi jaz izredno pohvalit; sodil je bernce, samce - izredno profesionalen odnos do psov in lastnikov, poleg tega pa res u nulo dobro pozna pasmo - vsaj bernce :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
    • Bionity Chinese Cresteds
« Odgovori #303 : 03 Oktober 2010, 17:11:29 »
Sodniki za kitajske gole pse so bili katastrofa - bi lahko preimenovali sojenje v izbor najbolj netipičnih predstavnikov ki so najdlje od standarda :) Veliko super psov brez uvrstitev, žal smo pričakovali da bi vsa za evropsko imeli kakšne sodnike ki se spoznajo na pasmo,... več sreče prihodnjič I guess  :)

Alma

• *
    • UNIQUE'S DIAMOND
« Odgovori #304 : 03 Oktober 2010, 17:31:32 »
Mi smo imeli oba dni fantastične sodnike...Miroslav Redlicki in Michael Forte  ;)
btw. ne samo zato, ker so moji kaj pobrali, zares sta dobro odsodila

Zdaj, pa da se pohvalim  :D Bambo Junior European Winner, Best Junior and J. Slo Ch
Éden Junior European Winner
Zita Vice Junior European Winner
Sena odl. 3 v šampionih

klubska:
Bambo - PRM
Zita- PRM and Best Junior
Ora- dobro, handlerja je prvič vidla in aaaa hollywoodska igralka, collie  :D ter seveda slaba razstavna kondicija 
Sena - r.cac v ch

Najlepše na teh večjih razstavah je videt svoje malčke in lastnike, pasje sorodstvo, tračkat z znanci, itd.  :)

lottika

• Pod Lupo
  • *
« Odgovori #305 : 03 Oktober 2010, 17:36:38 »
Pa da zančem....
Moje mišljenje je, da so te rastave eno samo sranje. Bolan hobij! Ma kaj vse se dogaja na teh razstavah z ubogimi kužki.

Lej botticeli ne kriviti drugih za neuspeh tvojih kužkov. Nisi najboljša in ne moreš biti, ne veš vse o vsem in ne govori, da sodniki nimajo pojma!

Alma

• *
    • UNIQUE'S DIAMOND
« Odgovori #306 : 03 Oktober 2010, 17:39:24 »
Bolani ljudje so vsepovsod, v vseh športih, hobijih, itd.

matej80

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #307 : 03 Oktober 2010, 18:02:38 »
Pa da zančem....
Moje mišljenje je, da so te rastave eno samo sranje. Bolan hobij! Ma kaj vse se dogaja na teh razstavah z ubogimi kužki.

Lej botticeli ne kriviti drugih za neuspeh tvojih kužkov. Nisi najboljša in ne moreš biti, ne veš vse o vsem in ne govori, da sodniki nimajo pojma!

Hahaha, ob tem komentarju sem se pa res nasmejal... Res ne vem, kaj je tukaj tako bolnega, mi smo se odlično imeli in zabavali, če pa še kak dober rezultat dosežeš je pa še toliko bolje. Psi so sicer res lahko malo utrujeni od vsega dogajanja, ampak boh pomagej- tako hudo pa spet ni. Saj niso na razstavah vsak dan. Pa še to, ljudje, ki veliko vedo o svoji pasmi, ponavadi čisto upravičeno kritizirajo sodnike...

lp

Matej

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #308 : 03 Oktober 2010, 18:14:30 »
Andreja: sodnik je bil res fenomenalen, super odnos do psov in do lastnikov. Vsakega psa je temeljito prešlatal - pod dlako skritega je ostalo bore malo, prav tako ni spregledal napak v gibanju. Precej šampionov je šlo iz ringa s pravdobro.
Samo nečesa ne razumem - samojedi se zdaj že molsajo in od  frišno skopanih samojedov dlaka kar frči. Se vidi tudi na tepihu, kakšen je bil po koncu sojenja. Ampak sodnikova obleka je ostala črna. Zanima me, kako mu je to uspelo - krtačil se vmes zanesljivo ni.

Lottika: kaj ko bi enkrat nehala pisati o stvareh, o katerih nimaš pojma? Mogoče te bo čez čas sram, ko se boš spomnila, kaj si nekoč pisala. Če boš imela srečo in malo zrasla.

kritike sodnikov pa - včasih so upravičene, včasih so plod užaljenosti. Ker sem uspela videti izključno sojenje samojedov, lahko komentiram samo to, drugega nič.

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #309 : 03 Oktober 2010, 18:23:22 »
lottika...nehaj kvasit neumnosti in se daj malo spust z obkov in poglej okoli sebe. sicer pa ne mislim več časa zgubljati za butaste komentarje ljudi ki nimajo pojma se pa delajo kot da so pojedli svo pamet sveta..

ja, moj komentar je letel na sojenje nasploh, ko vidim da sodnik meče iz ringa korektne pse, pusti pa slabe. po 5 letih vsakodnevnega študija pasme imam nekaj pojma, je pa res da moj okus je nekaj, in ni nujno da imajo vsi enako mnenje, vsi pa vidijo krivo hrbtenico in slabe kote, ... če že drugega ne :) In mi je bilo žal videti celo gručo tujih vzrediteljev ki so odhajali brez vsake uvrstitve, dejansko pa imajo fenomenalne pse ki zmagujejo na tujih razstavah. Moj komentar je bil namenjen temu, da itak žal veliko sodnikov ne pozna pasme, so pa tudi taki ki jo, in v primeru takih velikih razstav bi pričakovala malo več znanja od sodnika - oz da vsaj izbira tip kitajca ki mu je včeš, neko skupno točko... pač tega ni bilo.
isto je bilo tudi pri yorkijih, pa nimam yorkija, sojenje pa je bilo žal slabo..

anyhow...nobeden ne zahteva da ti je všeč ta hobi, če ti ni idi na forum kjer so stvari ki so ti všeč. jaz tudi ne komentiram na forumu za lovece, kaj si mislim o tem, tudi ne komentiram raznoraznih športov, in manekenskih tekmovanj, in ličenja in... in imam o vsem tem svoje poglede ki marsikomu nebi bili všeč. če ti ni všeč, pejd tja kjer so stvari ki te zanimajo, nobeden te ne sili da si tu in nobeden te nebo pogrešal :)

lanabela... sem slišala da je bil sodnik za samojede super, da si je res vzel čas in dejansko odsodil odlično. ko bi bilo več takih..

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #310 : 03 Oktober 2010, 18:32:55 »
Ja, res, pri temle sodniku ni ostalo prav nič skrito. Vzel si je res čas za vsakega psa, tudi pri berncih jih je precej šlo ven s pdb ali celo db.  ;) Upravičeno.

Michael Forte nam je pa sodil specialko - tudi zelo dobro sojenje. Prvič, da sem bila z vsemi 4 sodniki zadovoljna (pa se je moj pes razstavljal samo na specialki, kjer je dobil odlično brez kakršnekoli uvrstitve)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #311 : 03 Oktober 2010, 18:45:54 »
Alma: čestitam

Ob tej razstavi me je po dolgih letih prijelo, da bi šla šla spet malo razstavljat. samo če se mi ne bo spet zagabilo - kot ljubljanska odkar imajo dve enodnevni namesto ene dvodnevne: obupna gužva, preveč psov na premajhnem prostoru, posrani tepihi, sodniki, ki jim je pod častjo dati roke na psa in jih gibanje psa več kot očitno niti ne zanima.

Lydia

• *
  • Tarin
« Odgovori #312 : 03 Oktober 2010, 19:27:51 »
Jaz sicer nisem razstavljala ampak kolikor sem videla in slišala, je bila organizacija vsega skupaj pohvaljena z več strani. Kako se pa vam zdi, ki ste razstavljali?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
« Odgovori #313 : 03 Oktober 2010, 19:29:57 »
Jaaaaaa to je bil mišljen moj naslednji post :) osebno smo s samo organizacijo super zadovoljni, se ne spomnim nobene pripombe. dovolj veliki ringi, dovolj prostora, super bis hala, super organizacija štandov... skratka mislim da so se na tem področju super odrezali :) vse je bilo super označeno in jasno, res nimam pripomb :)

airedale10

• *
« Odgovori #314 : 04 Oktober 2010, 07:38:41 »
Sicer se ne spoznam na razstave ampak za ogled mi je bilo všeč.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #315 : 04 Oktober 2010, 08:20:27 »
Andreja: sodnik je bil res fenomenalen, super odnos do psov in do lastnikov. Vsakega psa je temeljito prešlatal - pod dlako skritega je ostalo bore malo, prav tako ni spregledal napak v gibanju. Precej šampionov je šlo iz ringa s pravdobro.
Samo nečesa ne razumem - samojedi se zdaj že molsajo in od  frišno skopanih samojedov dlaka kar frči. Se vidi tudi na tepihu, kakšen je bil po koncu sojenja. Ampak sodnikova obleka je ostala črna. Zanima me, kako mu je to uspelo - krtačil se vmes zanesljivo ni.

Lottika: kaj ko bi enkrat nehala pisati o stvareh, o katerih nimaš pojma? Mogoče te bo čez čas sram, ko se boš spomnila, kaj si nekoč pisala. Če boš imela srečo in malo zrasla.

kritike sodnikov pa - včasih so upravičene, včasih so plod užaljenosti. Ker sem uspela videti izključno sojenje samojedov, lahko komentiram samo to, drugega nič.

Skrivnost je v materialu obleke. Jaz imam tudi ene take hlače kjer se nič ne prime gor, vse dol spolzi, sfrči. Mam pa par takih zadev, kjer se dlaka nalepi gor.

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #316 : 04 Oktober 2010, 08:57:05 »
Jaz sem bila samo v petek tam in nisem razstavljala, ampak to kar sem jaz videla, je bilo super organizirano.
Nikjer nobene gužve, na vsakem vogalu koši in vrečke za kakce, za parkirat noben problem,...

Meni se je zdelo zelo ok, dvorana za BIS zelo lepa, ideja o Celjskih grofih ful dobra. :)
Meni se je tudi izbira na stojnicah zdela čisto ok, vsakega malo. :)

Barchica

• *
« Odgovori #317 : 04 Oktober 2010, 09:21:57 »
 :)

A mi lahko razložite kaj pomeni ocena prav dobro 1 ?

hvala lp

deteljica

• Pravi Pesjanar
« Odgovori #318 : 04 Oktober 2010, 09:29:04 »

hvala lp
pomeni,da ni bilo nobene odlične.

Barchica

• *
« Odgovori #319 : 04 Oktober 2010, 09:31:48 »
pomeni,da ni bilo nobene odlične.

Lp!
Nobene odlične kaj? .. lahko malo bolj razložiš?

lp hvala ti

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
« Odgovori #320 : 04 Oktober 2010, 09:43:04 »
Pomeni prav dobro in prvo mesto. Tudi drugouvrščeni pes je dobil oceno prav dobro, itd.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #321 : 04 Oktober 2010, 10:10:10 »

hvala lp

Jaz sem delala pri mopsih na specialki, kjer je imel sodnik Van Den Berg nek cuden sistem.. Ce so bili recimo odlicni trije, prav dobrih pa vec, je razvrstil takole: Odl 1, Odl 2, Odl 3, Pdb 4 - ampak to ne pomeni, da so bili razvrsceni tudi pdb 1, pdb 2, pdb 3.. Ko sem ga vprasala za razlago, je rekel da pri njih pac tako ocenjujejo, in da naj mi delamo isto.. In pac smo.. :) Itak je vseeno, pdb nobenemu ne koristi..

Upam, da tole kaj pomaga.. ;)

Barchica

• *
« Odgovori #322 : 04 Oktober 2010, 10:10:46 »
Pomeni prav dobro in prvo mesto. Tudi drugouvrščeni pes je dobil oceno prav dobro, itd.

Sori k ne štekam ampak kaj za psa pomeni prav dobra ocena ? To me zanima ..

Barchica

• *
« Odgovori #323 : 04 Oktober 2010, 10:12:58 »
 :)Hvala ovčka ;D

Sem bila tam  :)

Super je blo..  ;D

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #324 : 04 Oktober 2010, 10:14:18 »
Ovčka, pa sej to se zmer tako dela? Če se podeljujejo prva 4 mesta, pa če so samo 3 odlični, itak da je na 4.mestu tisti s pdb oceno.

Barchica

• *
« Odgovori #325 : 04 Oktober 2010, 10:16:01 »
Ovčka, pa sej to se zmer tako dela? Če se podeljujejo prva 4 mesta, pa če so samo 3 odlični, itak da je na 4.mestu tisti s pdb oceno.

;D

:)hvala..  Me smo dobile pdb huhu.. Ampak je uredu zame je tako najlepša na svetu  ::)

rožica

• *
  • Athos & Best
« Odgovori #326 : 04 Oktober 2010, 10:20:42 »
Itak da je vsakemu njegov kuža najlepši. In prav je tako! :)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #327 : 04 Oktober 2010, 10:23:05 »
rožica na vseh razstavah kjer sem bila, ni nikoli noben uvrstil in postavil na cetrto mesto tistega s prav dobro.. Ali kamorkoli drugam (vem, ker sva bila ze tudi prav dobra, v konkurenci z enim al dvema psoma, pa nisva bila takole uvrscena). No, pa ce se ze tako dela, potem bi mi bilo bolj logicno pdb 1, ce jih je bilo vec prav dobrih.. Ne pa pdb 4, ker potem ne ves, ali obstaja tudi pdb 1, itd..  :-[

Barchica prav dobra ocena ni slaba, pac pomeni, da psu se nekaj manjka (preberi si opis, ziher je napisano :P) Pa veseli me, da se ti je zdelo super :) Jaz sem sicer mislila, da bom glasilke tam pustila, ker tisti rusi so bili nemogoci, klices in klices pa se noben ne javi, potem pa kar pridejo  ::) Aja, pa malo se je zavleklo vse skupaj, ker si je sodnik pac vzel cas  :P

Barchica

• *
« Odgovori #328 : 04 Oktober 2010, 10:33:11 »
rožica na vseh razstavah kjer sem bila, ni nikoli noben uvrstil in postavil na cetrto mesto tistega s prav dobro.. Ali kamorkoli drugam (vem, ker sva bila ze tudi prav dobra, v konkurenci z enim al dvema psoma, pa nisva bila takole uvrscena). No, pa ce se ze tako dela, potem bi mi bilo bolj logicno pdb 1, ce jih je bilo vec prav dobrih.. Ne pa pdb 4, ker potem ne ves, ali obstaja tudi pdb 1, itd..  :-[

Barchica prav dobra ocena ni slaba, pac pomeni, da psu se nekaj manjka (preberi si opis, ziher je napisano :P) Pa veseli me, da se ti je zdelo super :) Jaz sem sicer mislila, da bom glasilke tam pustila, ker tisti rusi so bili nemogoci, klices in klices pa se noben ne javi, potem pa kar pridejo  ::) Aja, pa malo se je zavleklo vse skupaj, ker si je sodnik pac vzel cas  :P

:)oi Ovčka!

Saj so ble skoz zamude.. ampak je blo vseeno super ;D
Hvala ti  za to razlago.. Ampak nič ni napisano.. samo prav dobro in mesto 1 mladi junior To je vse.. nič razlage hehe  :P

Prvič sem šla na tak dogodek tako,da pojma nimam ..  :D

lp

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #329 : 04 Oktober 2010, 10:35:20 »
Kakor jaz vem ni noben dobil opisa, tako da si nima kje prebrat kaj je s psom narobe, da ni dobil odlično ::)