Glede lososa; sam globoko sumim koliko s ti "frišni" lososi pri nas res frišni. Samo poglejte od kje pridejo............lahko bi bili sveži recimo, če bi bili pripeljani z letalom na Brnik

(kar nekatere države, ki bolj konzumirajo ribe tudi prakticirajo). Mene pač ne bodo prepričali z lososom, čeprav ribe obožujem.......ampak lososa nikoli več ne kupujem.
Lososa lahko zamenjate z postrvjo oz. šarenko za katero ste bolj prepričani, da je sigurno sveža. Dobi se tudi take z rdečim mesom, če koga barva bolj privabi. Sam ne čutim kakšne razlike v okusu

. Če se ne motim tako losos kot postrvi spadajo v isto skupino rib (salmonidi).
Kot sem enkrat že napisal sam prakticiram surove sardele; komplet, z drobovino in glavo. Kolega jih malo popeče ali za nekaj časa v mikro, ker jih kuža ne konzumira čisto surove. Edina surova riba, ki je surova lahko nevarna je oslič (tudi za ljudi), ker ima v drobovju največkrat nevarnega zajedalca.
Glede divjačine; lovci imajo pri nas hladilnico (nekaj LD skupaj), kjer "odjemalec" pobere živali. Divjačino lahko lovec odkupi, prednost ima tisti ki žival upleni. Vzameš lahko samo celo žival (odrto, brez drobovine). Cene za srnjad niso tako "nizke" (za zadnji "skupinski golaž" je bila cena če se ne motim 5,5 EUR/kg s kostmi, očiščeno; toliko kot nas košta dobra "domača" krava) in se meni ne dopade najbolj (prepusto; "žagovna"). Najcenejši je divji prašič, ki pa ga raje pospravim sam kot pes

.
Kunce ima pri nas kolega (cca. 100 kosov), ki ima tudi stalno "kliantelo". Cena če se ne motim 7-8 EUR/kg. Sami doma imamo eno zajkljo in imamo kuncev dovolj za širšo familijo (dva legla na leto).
Glede drobnice, ne vem, ker jo ne konzumiramo tako zelo, kar pa ne pomeni, da jo ne maramo.
Tudi meni je bilo malo čudno; ali kuhate za psa ali ljudi

. Bi se kar pridružil "pasji skledi"