Avtor Tema: Kupiranje ušes in repov  (Prebrano 192605 krat)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #120 : 05 September 2010, 21:15:14 »
Pri dveh mesecih mu je podgana poškodovala uho druga podgana pa rep, zato smo potem malo rezali...................lega lno ;D

:o :o :o :o :o :o :o :o :o

lorry

• Vzreditelj
  • *
  • Spol: Ženski
  • imejte radi svoje žival'ce
    • www.del-cuore-grande.com
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #121 : 05 September 2010, 21:42:10 »
Hehe!
Imam nekaj podobnega...

;D

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #122 : 05 September 2010, 22:25:33 »
Imate vsaj profi šablone.
Mi smo ga kar z "melerinom"...............od oka ;D :o

martinca

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #123 : 06 September 2010, 15:50:33 »
Super >:(

SKY

• *
  • Spol: Moški
    • CHUNAS LEGACY
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #124 : 06 September 2010, 20:09:14 »
Super >:(

Kaj se pa ti buniš???   ???

Mar res misliš, da so odrasle pse kupirali inpotem ujeli popolnoma enak trenutek in stojo, ter slikali še enkrat? Pa po možnosti obesili še iste cunje ?   ::)

Lp Z.

martinca

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #125 : 07 September 2010, 10:10:48 »
Bunim se zaradi tega, ker se kljub temu, da psi niso bilo kupirani s temi slikami to tukaj še vedno reklamira. Na žalost kljub prepovedi še vedno srečujem dovolj kupiranih mladičev in se ob tem sprašujem, kdo jim to naredi?

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #126 : 07 September 2010, 10:13:36 »
Jao! Slike gor ali pa dol. Če bo nekdo želel po vsej sili kupirat bo to tako ali tako naredil. Pol bi morali vse slike s kupiranimi psi izbrisati z neta. Bolje, da se kupira v PS, kot pa v resnici. Sama vzrejam in vsi moji mladiči so nekupirani in ga ni kupca, ki bi me prepričal v nasprotno. Še vedno pa rada pogledam kupiranega bokserja.  ::)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #127 : 07 September 2010, 10:41:41 »
Meni so pa slikce všeč. Se lepo vidi, da je bokser z repom in ušesi lepši od porezanega.

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #128 : 07 September 2010, 11:01:23 »
Lanabela, se podpišem :)
Meni so na splošno bolj všeč "naravni" psi ;D

deteljica

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #129 : 07 September 2010, 11:03:35 »
po svoje taki photo shopi  jasno pokažejo,da je to isti pes. Stvar okusa sicer ampak meni so nekuprani tudi lepši. Poleg tega , da so legalni seveda.
Mogoče pa bi bil to dober trening za "zakrknjene" sodnike, da bi se navadili ocenjevat.
Za kupirane pse pa bi moralo bit strogo kaznovanje, sicer se te navade vsaj med nerodovniškimi še dolgo ne bomo znebili. Npr tisto o viških v leglu se še zdaj valja po sceni čeprav že ptiči čivkajo, da že doooolgo ni res.
Žal-krepki finančni udarci najlepše poskrbijo za "duševni napredek" naroda , kupcev in proizvajalcev.

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #130 : 07 September 2010, 11:14:28 »
Glede na to, da velja že eno leto prepoveda kupiranja repov, bomo danes težko našli kupirane mladičke, seveda rodovniške. Nerodovnšike še vedno veselo režejo. Ampak dokler bodo po drugih državah še kupirali in dokler pri nas ne bodo prepovedali razstavljati kupirane pse, se bomo še vedno srečevali s kratkimi repi in uhlji gor. In še vedno zmagujejo kupirani psi. Sem bila zdaj na Slovaškem, Poljskem in 2x v Srbiji...kupiranci so še vedno št. 1.

deteljica

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #131 : 07 September 2010, 11:31:18 »
ja , to bi morali pa sodnike mal bolj ostro prijet. In sveda popolna prepoved razstavljanja OBVEZNO!
Kljub temu to reši samo rodovniške-žal. Za ostale pa drugje palca raste

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #132 : 07 September 2010, 11:32:33 »
Sem pozabila napisati, da sem govorila o bokserjih. :)

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #133 : 07 September 2010, 11:50:57 »
Je sedaj veljavna prepoved kupiranja repov in ušes že za vse pasme ali so še vedno izjeme? Govorim za Slovenijo in EU. Kako pa je na Hrvaškem s tem?
Zadnje, kar sem zasledila, so bili le rottweilerji in bokserji (da se ne sme)...verjetno nisem čisto na tekočem.

martinca

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #134 : 07 September 2010, 11:56:10 »
Kolikor vem je popolna prepoved kupiranja ušes, repki so pa še dovoljeni (lovci jih večinoma še kupirajo). Kolikor mi je znano naj bi tudi na Hrvaškem prepovedali kupiranje, če je pa zakon že stopil v veljavo pa ne vem.
Se pa sprašujem kdo kupira vse te nerodovniške pse? Skoraj dvomim, da vsi to delajo sami doma, nasprotno prepričana sem, da posege opravljajo veterinarji, njim bi bilo treba malo na prste stopiti!

Če se ne motim bomo pa dočakali prvo repato leglo NLT-jev, ki so zaenkrat vsi še kupirani. :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #135 : 07 September 2010, 12:40:40 »
Če se ne motim bomo pa dočakali prvo repato leglo NLT-jev, ki so zaenkrat vsi še kupirani. :)
V Avstriji in Nemčiji je veliko nekupiranih  ;).

martinca

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #136 : 07 September 2010, 13:33:12 »
Deteljica, v Sloveniji :o

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #137 : 07 September 2010, 14:40:50 »
martinca   potem to s popolno prepovedjo kupiranja repov pri rottweilerjih in bokserjih ni res? V Sloveniji, jasno. Ker sem to prebrala na enem drugem forumu - prepis zakona je bil, in so še posebej poudarili (samo za ti dve pasmi), ampak že pred časom... Sicer nimam izkušenj s temi pasmami, ampak me pa zanima :)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #138 : 07 September 2010, 15:55:02 »
Ta rodovniški oz. ljubitelji "naravnih" psov :P :P :P :P :P :P :P :P............................ ........,da ne bo pomote, večino kupiranih psov v SLO (in najraje EU)  je še vedno rodovniških  ;). Nažalost nimamo 200-400EUR kolikor kupiranje košta..............za kupiranje več kot za psa. Kokodak ;D

Mogoče pa ustanivimo klub "proti lepotnim razstavam"  ;D in pustimo na sveto samo še "naravne" pse..............in jim to omogočiti seveda; naravno :P

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #139 : 07 September 2010, 16:05:31 »
Meni so pa slikce všeč. Se lepo vidi, da je bokser z repom in ušesi lepši od porezanega.

Edini pošten odgovor  ;) v sodobni pasjereji.
Nazaj k naravi!

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #140 : 07 September 2010, 16:18:42 »
Ups, pozabil. Meni je pa bolj všeč kupiran bokser ali pa križanec z NO, ki nima rit na tleh, ali pa križanec, ki nima problema s srcem.............
Ali se kdo vpraša zakaj takšne zdravstvniške preiskave pri rodovniških ?

1. Zaradi vzreje zdravih psov? Da.
2. Ali so "nezdravi postali zaradi "križancev"? Ne.
3.    ?????????????????????????

Pometite najprej DOBRO pred svojim pragom.

Kaj je narobe s križanci?..........ne mešajte šteparjev=križanec.............. lahko ampak je enačba drugačna; steparjev=križanec II rodovniški.

Važno je, da so psi naravni :P :P :P :P :P :P :P :P :P

lottika

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #141 : 07 September 2010, 17:26:03 »
Tisti k ste za kupiranje(če kdo k je za to bere) no upam, da bo kdo tud vm kej odrezu al pa lepo ušeska kupiru, da boste k škratu zgledal :P
Pa to je totalno bolano, da se to žvalem počne, bi blo treba roke rezat (zob za zob) >:( >:( >:(

Pohvalno pa tistim k ne kupirate, sem že kar nekaj boksarjev in rotwajlerjev z lepi ušeski in celimi repi vidla, res so lepši ;D

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #142 : 07 September 2010, 18:00:37 »
da ne bo pomote, večino kupiranih psov v SLO (in najraje EU)  je še vedno rodovniških  ;)

A res? Pol mi pa prosim kar naštej katere psarne to še delajo pri nas. Glede na to, da poznam vse vzreditelje z reg. psarnami, bi bila prav vesela od kod ti ta podatek. In katero leglo je bilo po sept. 2009 kupirano?

p.s. Se opravičujem, če v mislih nisi imel nemških bokserjev.  :)

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #143 : 07 September 2010, 18:04:43 »
Kaj je narobe s križanci?

S križanci ni nič narobe. Narobe je razlog zakaj so se skotili. Ponavadi, ker:

1. Bomo nekaj zaslužili
2. Ker so iiiiiii mladički tako srčkani
3. Ker mora imeti psica vsaj enkrat v življenju mladiče

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #144 : 07 September 2010, 18:16:17 »
Ko ko ko pi pi pi

Zrno koruze , zrno koruze , zrno koruze , zrno koruze ............................. ............http://www.youtube.com/watch?v=S5wY_23Lnbk

Upam Lottika, da se boš po prvem leglu križancev (ali tudi prej mogoče) dala sterilizirat oz. fantu ali možu ob skoku čez plot (lahko pa tudi prej; iz preventive) dala "odrezat jajca". Zob za zob..................in takrat boš lahko tudi meni obrezala ušesa  ;)
Da o lepotnih operacijah sploh ne govorimo..................... ..................poznam nekoga, ki jih izvaja "na živo" ;)

Lorry, beri...........kupirani psi
Dokler boš pisala "ponavadi" me tvoje pisanje, argumentiranje prav nič ne zanima.
Se pa strinjam, da s križanci ni nič narobe :)

sibila

• *
  • still more white...
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #145 : 07 September 2010, 18:17:36 »
martinca   potem to s popolno prepovedjo kupiranja repov pri rottweilerjih in bokserjih ni res? V Sloveniji, jasno. Ker sem to prebrala na enem drugem forumu - prepis zakona je bil, in so še posebej poudarili (samo za ti dve pasmi), ampak že pred časom... Sicer nimam izkušenj s temi pasmami, ampak me pa zanima :)

Kupiranjem ušes je prepovedano za vse. Za repe pa velja, da je dovoljeno  v petih dneh po rojstvu, če tako dovoljuje pasemski standard.
Tam pa za bokserje piše, da je rep puščen naravno. Najbrž podobno pri rottweilerjih.
Sta se pa kluba pobrigala, da je obveščen tudi VURS in, da je to nedvoumno jasno.

Tudi sama se že dolgo ne spomnim kakega kupiranega legla bokserjev, vsaj zadnje leto, dve.
Nerodovniški pa seveda skoraj vsi brez repov...

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #146 : 07 September 2010, 18:21:46 »
A ti si že polnoleten? Glede na tvoje pisanje si človek misli, da ima opravka z 12letnikom, ki ima preveč časa in oponaša kokodakanje kur. In kdo sploh je Lottika? Očitno ti poleg pisanja tudi branje ni ravno v ponos ha?

Vzamem tisti "ponavadi" nazaj.

Pa še glede sterilizacije mene in mojega fanta... Sama bom za svoje otroke poskrbela kot se šika, ti se pa malo po zavetiščih sprehodi, pa si stanje poglej. Ali pa najbolje, da pokličeš npr. v horjulsko zavetišče, pa vprašaš kako se kaj imajo tam.

Končujem debato s tabo, ker si preveč "pameten" zame.

lorry

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #147 : 07 September 2010, 18:23:19 »
Mi pa tako nisi odgovoril KDO pri nas še kupira bokserjem rep in ušesa? Govorim o rodovniških in ne o križancih. Pa saj...ni potrebno odgovorit. Ti kar nadaljuj s pi pi pi in ko ko ko...

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #148 : 07 September 2010, 19:12:27 »
Sibila, hvala za razlago. Potem imam kar prave informacije :)
Se pa vsake toliko pri teh pasmah menda pojavijo psi, ki imajo že ob rojstvu kratek rep??? To sem videla tudi pri mešancu rottweiler - NO, ki je imel le 1/3 dolžine repa, nadvse nenavadno in edini v leglu (leta nazaj)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #149 : 07 September 2010, 19:58:15 »
Ja, lorry. Najprej se je resnično potrebno nučiti brati. Očitno imaš s tem predvsem ti probleme.
V svoji neskončni dobroti tudi srčno upam, da boš kakšnega otroka tudi posvojila in ti ob tem že vnaprej čestitam.