Avtor Tema: Kupiranje ušes in repov  (Prebrano 192691 krat)

*Gina*

• *
  • Spol: Ženski
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #210 : 02 Maj 2011, 12:59:35 »
Kolegica je dobila vižlo (ptičarja). Prišel je s potolčenim repom, ker je preveč mahal z njim pa si ga je natolkel. In kadar so ga imeli v stanovanju pa je začel od veselja mahat z njim je ob kaj udaril in takoj mu je začela kri tečt, so imeli celo stanovanje pošpricano. So mu začeli rep povijat pa ga v stanovanju naganjat na prostor pa ga ignorirat, ker z repom je mahal le, če so se z njim ukvarjali. Pa čim več so probali bit z njim zunaj, ker zunaj je imel rep čisto pri miru, v vodoravnem položaju in zunaj si ga ni nikoli poškodoval. Tudi kadar je zavohal kako miš, je obmiroval in z repom niti slučajnu ni repkal.

Pomoje ima enako šans da si rep potolče biloker pes s kratko dlako in dolgim, js pravim kar s "podganjim" repom  ;D, od bullčkov, nemških dog... če le v stanovanju ali pesjaku tako divje z njim maha in tolče ob trde površine, pač paziš, pa jim ni treba krajšat.

Šapa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #211 : 02 Maj 2011, 13:41:04 »
Pomoje ima enako šans da si rep potolče biloker pes s kratko dlako in dolgim, js pravim kar s "podganjim" repom  ;D, od bullčkov, nemških dog... če le v stanovanju ali pesjaku tako divje z njim maha in tolče ob trde površine, pač paziš, pa jim ni treba krajšat.
Ta pojav ima ime: Happy Tail Syndrome, vsak pes z dolgim repom si ga lahko poškoduje, kratkodlaki psi so pa sploh podvrženi temu. Od silnega mahanja z repom in tolčenja ob trde površine se odpre konica repa. Pri taki poškodbi je treba takoj ukrepat, pravilno zdravit in zavarovat konico repa, da se lepo zaceli, ker če ne se lahko vname in je potem res treba kupirat en del. Ampak samo zato, ker lahko pride do take poškodbe pa res ni treba že preventivno repov rezat, nima smisla.

Drugače pa ko smo glih pri kupiranju... Jaz sem bila isto leta nazaj prepričana, da moj pes tipa bull bo pa kupiran, obvezno, sploh ni bilo debate. V planu je bil rodovniški mladič amstaff, kupiran seveda. In potem je prišla Brina...Posvojena odrasla pitbullka iz zavetišča z dumbo ušesi... Šele zdaj vidim koliko dejansko zamudiš, če ima pes odrezana ušesa. Ne samo smešne trenutke, ko grejo ušesa malo po svoje in nastane celo čudo iz njih, ampak celotna komunikacija psa, enostavno sta oba, pes in lastnik prikrajšana. Težje prebereš psa, ki nima ušes, če nima ušes IN repa pa sploh. Pri Brini točno vem kaj ji gre po glavi glede na pozicijo njenih ušes in repa, takoj vidiš in lahko predvidiš situacijo vnaprej. Ne bom rekla, da sem proti kupiranju, se mi še vedno zdi odločitev posameznika in dokler je poseg opravljen profesionalno in je za psa lepo poskrbljeno, ok. Samo vse moje nadaljne pse tipa bull pa ziher ne bom kupirala, ker se mi zdi škoda bit prikrajšan samo zato, ker pes kao lepše izgleda, koristi od kupiranja pa dejansko ni nobenih.

Prav škoda bi bilo zamudit take dumbo trenutke (čist resna faca, ušesa pa malo po svoje... jaz se ji vedno ful nasmejim, lol...) :)

roy2

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #212 : 02 Maj 2011, 14:08:34 »
In kadar so ga imeli v stanovanju pa je začel od veselja mahat z njim je ob kaj udaril in takoj mu je začela kri tečt, so imeli celo stanovanje pošpricano. So mu začeli rep povijat pa ga v stanovanju naganjat na prostor pa ga ignorirat, ker z repom je mahal le, če so se z njim ukvarjali.

Zanimivo...moj weimi živi z nami v stanovanju in 24/7 opleta z repom, pa si ga do danes še ni poškodoval.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #213 : 02 Maj 2011, 14:18:55 »
Imaš srečo.

DOB

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #214 : 02 Maj 2011, 15:16:04 »
Citiraj
In nobena naravna ušesa, še tako štrleča ali nesimetrična niso tako grda, kot so grdi ponesrečeni kupirani uhlji.
In ponesrečijo se kar pogosto, vsaj pri dobermanih in dogah sem jih videla veliko.

To se strinjam, videla sem primer, ko so psu odrezalo ušesa s škarjami.. Zdaj si pa predstavljaj kako je to izgledalo. Včasih so ti vzreditelji kupirali pri veterinarju, in praktično ni bilo nekih groznih primerov, zdaj pa.. No, saj nekateri vzreditelji tudi znajo sami lepo odrezat ušesa ::)..

V Ameriki si tudi nekateri sami najdejo veterinarje, pa dajo tako grdo odrezat da ti je kar slabo. Ene režejo na stil a la pitbul.

Citiraj
Šele zdaj vidim koliko dejansko zamudiš, če ima pes odrezana ušesa. Ne samo smešne trenutke, ko grejo ušesa malo po svoje in nastane celo čudo iz njih, ampak celotna komunikacija psa, enostavno sta oba, pes in lastnik prikrajšana. Težje prebereš psa, ki nima ušes, če nima ušes IN repa pa sploh. Pri Brini točno vem kaj ji gre po glavi glede na pozicijo njenih ušes in repa, takoj vidiš in lahko predvidiš situacijo vnaprej.

To je pa odvisno, kako so ušesa kupirana. Če so dolga kot pri moji, ki ima dolžino kot NO, potem je ravno obratno. VELIKO lažje razbereš razpoloženje štrlečih ušes, ko jih vrti, pa ob glavo pospravi itd. Glede repa se pa strinjam, ga je malo težje spremljat.

Sanaa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #215 : 02 Maj 2011, 15:17:05 »
Kolegica je dobila vižlo (ptičarja). Prišel je s potolčenim repom, ker je preveč mahal z njim pa si ga je natolkel. In kadar so ga imeli v stanovanju pa je začel od veselja mahat z njim je ob kaj udaril in takoj mu je začela kri tečt, so imeli celo stanovanje pošpricano. So mu začeli rep povijat pa ga v stanovanju naganjat na prostor pa ga ignorirat, ker z repom je mahal le, če so se z njim ukvarjali. Pa čim več so probali bit z njim zunaj, ker zunaj je imel rep čisto pri miru, v vodoravnem položaju in zunaj si ga ni nikoli poškodoval. Tudi kadar je zavohal kako miš, je obmiroval in z repom niti slučajnu ni repkal.

Takšna je nažalost tudi naša izkušnja. Dalmatinec si je 1x prebil rep ob omaro, od takrat smo imeli vedno težave..na repu mu je odpadla dlaka, vse skupaj je izgledalo kot ena velika hrasta, mi smo pridno mazali in povijali, on pa je še bolj pridno mahal z repom in si vedno znova odpiral rane..sizifovo delo. :)

Šapa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #216 : 02 Maj 2011, 15:26:40 »
To je pa odvisno, kako so ušesa kupirana. Če so dolga kot pri moji, ki ima dolžino kot NO, potem je ravno obratno. VELIKO lažje razbereš razpoloženje štrlečih ušes, ko jih vrti, pa ob glavo pospravi itd.
Jah jaz se ne strinjam, pa sem bila v stiku z veliko kupiranimi psi. Nekupiranega dosti lažje prebereš, kupirani imajo precej omejeno gibanje ušes, ker ga je polovica odrezanega.

DOB

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #217 : 02 Maj 2011, 16:09:23 »
Ne vem kakšne stile kupiranja si ti srečala, ampak pri teh dolgih razstavnih je vse veliko jasneje izraženo kot pa če ušesa visijo. Sem bila tudi sama v stiku s kupiranimi psi, in tisti z dolgimi stoječimi ušesi so veliko bolj jasni. Komu lažje razbereš razpoloženje iz ušes, nemcu ali koker španjelu? Bi dala kak video, pa ne najdem nič pametnega.

Pa gibanje ušesa nima veze s tem če je cel ali ga je pol odrezanega (odrezan je pa predvesm v širino in ne dolžino, se pravi uho ni dosti krajše, je pa lažje ker ga je manj). Mišice v bazi so iste, pri kupiranih še veliko bolj ojačane, ker morajo uho pokonci držat in se jih krepi od drugega meseca.

Pri pasmah tipa bul ali pri argentinskih dogah jim res odrežejo celo uho, jaz pa govorim o dolgo kupiranih ušesih-doge dobermani.

Šapa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #218 : 02 Maj 2011, 16:30:17 »
Ne, psom tipa bull se NE odreže celih ušes, so pa krajše kupirani, kot ušesa dobermanov, a še vedno precej daljše, kot argentinci. Jah jaz kar poznam kupirane dobermane (v bajti imam dva), iz tistih njihovih plapotajočih visoko in ozko kupiranih ušes ne vidim tako jasnih znakov, kot jih razberem iz ušes moje nekupirane psice. Ne vem kaj imajo tu kokeršpanjeli in nemci, če se pa pogovarjamo o pasmah, ki se jih kupira? Isto je z repom, kako pri kupiranem psu veš kako ima postavljen rep? Z repom pa psi sporočajo marsikaj. Pač jaz sem po nekaj letih bivanja z dvema nekupiranima pesjanoma odločila, da moji psi ne bodo kupirani, ker bi bili tako jaz, kot tudi oni za marsikaj prikrajšani. Ti pa zaradi mene imej kakršnegakoli psa želiš :)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #219 : 02 Maj 2011, 20:20:32 »
Samo moje mnenje glede oteskocenega komuniciranja kupiranih psov. Pod prvo ce pogledam usesa. Res ne vem kako se bo "klempo" boljse sporazumeval od kupiranega psa. Usesa lahko postavi "naprej in nazaj" tudi kupiran pes :) Iso stvar je z repom. Saj recimo napadalen, dominanten pes ravno tako lahko maha z repom pred katastrofo.........
Mislim, da je vse drugo bolj pomembno glede komunikacije kot rep in usesa. Pes pac ne sme (lahko recimo strogo "namenski") biti agresiven, ce pa ze je pa mora dobro vedeti kod je alfa in ce je alfa res alfa bo stvari kmalu naredil konec, vsaj kar se tice posredovanja pri svojem psu (ampak kdor zna biti alfa zna, se zaveda najveckrat se kaj drugega, pomembnejsega). Potem je tu komunikacija s telesom, kar je meni dosti, dosti bolj pomembno..........postavljanj e boka, naskakovanje drugih psov, samo "prijateljsko" gibanje okoli drugega psa........Se mi zdi ta vrsta komunikacije se najpomembnejsa.
Recimo naskakovanje. Sam mu nikoli nisem dopuscal, tudi noge ne, ker sem videl "super" psa dokler ga drugi ni naskocil. Potem pa rom pom pom.............in krivec je bil naskakovalec ::)..........ki zopet ni utrpel "veterinarja" ker je imel opravka z normalnim psom in gospodarjem.
Potem rep. Pa saj niso vsi psi kupirani pri prvem vretencu oz. je taksnih pasem bore malo, ce gledamo kupirane pasme. In zopet so normalni psi lahko tudi brez repa, vsaj kar se komunikacije tice ;) .
Potem so tukaj se SUPER psi, ki po novem kar plavajo po zraku in ovinek zdelujejo pod pravim kotom ;D....................saj ne da bi oporekal, do dolocene mere, ampak zopet je vse drugo dosti, dosti bolj pomembno pri motoriki psa kot pa kupiran rep.
Pa se en primer pri pincih. Uradna konologija zahteva visoko nastavljen rep in raven hrbet. Ali je lahko rep tudi previsoko nastavljen? Bi rekel da....................in po novem ima tak kuza prasickov videz (ob amputaciji, ki se potem velikokrat zgodi ppa je pa lako tudi prvak)......................in ko skozi ovinek in po zraku zaplava z njim ;D . Pa ne bodite no smesni ;D...................tudi vem kje iskati krivca ;) . Pa da ne bomo mislili da smo kar na enkrat postali pametni.............da bi bauceronu kupiral cudovit rep :-\..........bi mu pa kupiral usesa ;)
Glede oblike kupiranja. Poznamo S, ukrivljena in ravno kupirana usesa. Potem se visino kupiranega usesa, kot je ze napisano.
Vecina psov je bilo vsaj v zacetku kupiranih nizko in najveckrat tak pes ne rabi kaksne velike opore (ce je izvedeno OK) in tudi rane se kmalu, takoj zacelijo. Visoko kupiranje je nastalo samo zaradi razstavni ambicij.......in s tem vsi problemi (poleg neznanja), ki lahko nastanejo. Pri vseh pasmah.
In rek "zaradi lepote". Pa saj je vecina stvari v pasjereji (pod prvo standard) zaradi lepote.
Zaradi zdravja....................s tem pa pumpajte ultra eticne mlade puncare, ki svoje prve mlade kuzlice sprehajajo z moderno oprsnico ;D ;D ;D
Vsaj namig, kje zacnite..............mogoce pa previsok IQ postavlja ovire 8)

PS.
Pa kaj zato, ce usesi nista simetricni,.......... niso palezi razdvojeni, ima belo liso na sredi hrbta, prkratek gobec, prevelik, pretezek..................... .saj ima radovnik, ki dokazuje da je kuza res pravi kuza ;D ; :P ;D :P

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #220 : 02 Maj 2011, 20:36:58 »
Mal sem ga "ubiksal".................in krivec NI bil naskakovalec, je pravilno :-[

Se pa tudi globoko strinjam, da grdo kupiran oz. razrezan pes vse pove o lastniku..................... .ze na dalec, brez besed in ostale izgube casa  >:D

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #221 : 02 Maj 2011, 21:18:14 »

diva1

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #222 : 02 Maj 2011, 21:48:33 »
Hej, Pidog!

... pa si ga res malo "ubiksal"... Že drugič....  Ali pa ne?

... grdo kupiran rep oz. razrezan rep pove vse o lastniku....

Repi so (oz. so bili ) kupirani že v leglu,  pri vzreditelju, pri nekaj dni starih mladičih....   Razen, če si imel v mislih kaj drugega...  Kasnejša "poškodba" in posledično krajšanje repa...

Doma imam 3 koker španjele,  lovce - dva z kupiranim repom (dolžine cca 10 cm)  in enega, mladega ,z nekupiranim repom...(dobrih 30 cm) . "Repna komunikacija"

-  brez težav razberem  njihovo "počutje" oz. namero...

Več mi  povedo oni "kratki" repki.... Boljši "signali"... Točno vem, kdaj je pes  na sledi... , ali pa da je kaj našel....Vedno gledam rep.... Pravi radar...  Rep miga,... rep

"stoji"  pri miru... ,visoko nošen...    Ali pa sem jih bolj navajena.... Tako, da mi je včasih kar žal, da niso več "zaželjeni" kužki s kupiranimi repi...  Oni revež z dolgim

repom  pa maha in se "tolče" celi ljubi dan....  Da me skrbi, da ga že boli....

Opazim  pa pri tem dolgem "privesku" , da  je  "nošen" na različnih "višinah"... In "različne hitrosti" mahanja...  Pa mi to tudi nekaj pove, mar ne....  Saj

svojega psa vendar poznam....

Tako, v bistvu pa se strinjam s tabo, da kupirani repi in ušesa ne predstavljajo nobene "otežkočene" komunikacije.... Meni osebno se zdi še bolj jasna, bolj "čitljiva"...

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #223 : 02 Maj 2011, 22:19:00 »
Repna komunikacija ni samo gor, dol pa levo, desno. Po celotni dolžini se spreminja. LAhko tudi "samo" zadnja tretina. Vsak cm se pozna. Mela psa s čisto kratkim repkom (naravno kosorep) in zdaj s celim. Ni primerjave kako boljši je cel rep.

DOB

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #224 : 02 Maj 2011, 22:52:00 »
Citiraj
Ne, psom tipa bull se NE odreže celih ušes, so pa krajše kupirani, kot ušesa dobermanov, a še vedno precej daljše, kot argentinci. Jah jaz kar poznam kupirane dobermane (v bajti imam dva), iz tistih njihovih plapotajočih visoko in ozko kupiranih ušes ne vidim tako jasnih znakov, kot jih razberem iz ušes moje nekupirane psice. Ne vem kaj imajo tu kokeršpanjeli in nemci, če se pa pogovarjamo o pasmah, ki se jih kupira? Isto je z repom, kako pri kupiranem psu veš kako ima postavljen rep? Z repom pa psi sporočajo marsikaj. Pač jaz sem po nekaj letih bivanja z dvema nekupiranima pesjanoma odločila, da moji psi ne bodo kupirani, ker bi bili tako jaz, kot tudi oni za marsikaj prikrajšani. Ti pa zaradi mene imej kakršnegakoli psa želiš Smiley

Glede repa nisem čisto nič rekla kar se tiče boljšega komuniciranja. Se popolnoma strinjam, da rep fajn manjka in je marsikaj težje razbrati če ga ni. Aja, pa pri dobermanih ni izgovorov da bi si zaradi mahanja poškodovali rep, ker ni raven ampak ga večinoma nosijo zvitega čez hrbet in mahajo samo malo levo desno.

Ne vem kakšna ušesa imajo te dobiji glede na to da plapolajo, moja ma trda, fino štrleča in se vse jasno vidi. Veliko jasneje kot če bi bila vedno dol in viseča. Pa ne vem kdaj sem kaj govorila proti naravnim, da si obrnila na to da naj imam kakršnega psa želim. Samo pravim, da po mojih opažanjih jaz osebno bolje razberem kupiranega psa (v primeru dobermana/doge)..

Mogoče je pa tudi od psa do psa odvisno koliko "uporablja" ušesa? Ker se prav spomnim prvih vtisov ko je psica prišla, kako non-stop premika ušesa. Se mi ni zdelo normalno.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #225 : 02 Maj 2011, 23:48:28 »
Diva, sem imel bolj v mislih usesa.
Da ne bo pomote, nimam prav nic proti nekupiranim, steriliziranim, kastriranim psom........................a mpak vsa ta gonja proti kupiranju, kot resitvi za ne vem kasne probleme komunikacije med psi, nemaltretiranja, nemucenja, priblizevanja naravnim psom, itd. Meni je to pac smesno, ker po drugi strani gledam pa, vsaj zame, dvojno moralo.
Nekako resevanje nekih problemov ne na zacetku ampak tam nekje v sredini.................kot namescanje gasilnih amparatov tam, kjer iz cisterne, pipe tece vnetljiva snov...........ali zaradi slabe cisterne ali pa zaradi nezaprte, slabe pipe. Je pa tudi taka resitev nekaj ::)...................ampak takseni pristopi krasijo nas narod. Kot tajkuni................pa 20 ih letih jih nekaj valjamo vse povprek in v njih isecemo dezurne krivce.......do sedaj jih pa ni bilo ;D ;D ;D. Figa, vse oz. vecina se je privatizirala prav na taksen nacin oy. virtualnim denarjem z razliko v "boljsem casu". Potem pa imamo "kako doslo, tako otislo"................pa se krivdo bodo vrli politiki nazadnje pripisali raji >:D . So se pa janezki tega nekje naucili, mlajsi janezki, tisti od katerih pricakujemo odresitev pa se, so se ucili od njih...............tako, da "vstajenja" vsaj jast ne pricakujem (tudi v kinologiji, na taksen nacin, ne)

Pac ne verjamem, da je prepoved kupiranja prinesla kaksen plus kinologiji ali pa psom oz. nasem odnosu do njih..............evo ti studije o tem......................, ki so vredne ravno toliko kot tiste, "zakaj nekateri psi jejo drek".

deteljica

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #226 : 03 Maj 2011, 08:48:13 »
Tudi kupiranje ni prineslo nobenega plusa kinologiji  ;). In zakaj vztrajati pri nečem kar je nepotrebno  ::)? Kot rečeno dolžine repov ki jih prikrajšajo za lov so zadosti dolge, da ne vplivajo prav na nič. Vsaj pri večini teh pasem je torej popolnoma nesmiselno odrezat tisti košček. Kupiranje na kratko ( do nekaj vretenc, kot je pri športnih pasmah) pa zagotovo vpliva na motoriko, razvoj mišič zadnjega dela, komunikacijo in verjetnost inkontnence in je škodljivo ne samo nepotrebno. To so ugotovili tudi lovci, zato repov lovskim psom niso nikoi kupirali na "nulo" :P.
O ušesih pa sploh ne bi razpravljali, ker je način in čas krajšanja neprimerljiv.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #227 : 18 Junij 2011, 11:29:56 »
PIDOG@ se strinjam z napisanim.

malo me moti moraliziranje v zvezi s kupiranjem, medtem ko svoje pse vodite na kastracije in  sterilizacije ali pa jih razstavljate. pri razstavljanju gre tudi (ali pa samo), za lepoto pasme. dvoličnost na višku. in enostavno ni uredu, da se je kupiranje prepovedalo. tudi praktični razlogi so tu...recimo veliko lovskih psov ne rabi rep, ovira je (veliko psov ostane v rovih) Od sestrične terier je na Dunaju ob Donavi začel preganjati bobre in ostal v luknji 8 ur- plačati je morala reševalno službo in jamarje, da so ga izvlekli in ko so ga je hotel nazaj (lovec pač-nagon), rekli so pa da če ne bi imel repa bi lahko zlezel sam ven....Medtem ko se ukvarjate s kupiranjem da/ne pa na raznorazne načine mučite pse po razstavah, ker ste egoistični in si vi tega želite in ne psi. vse to je egoizem, tako kot želja lastnika, da ima kupiranega psa. nič niste boljši od tistih, ki kupirajo. izrekla sem se....nimam nič proti kupiranju, če je izvedeno profesionalno, imam pa francoza, ki je rojen brez repa in z netopirjimi ušeski...nisem kupirala >:D

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #228 : 18 Junij 2011, 11:33:45 »
zdaj vidim koliko dejansko zamudiš, če ima pes odrezana ušesa. Ne samo smešne trenutke, ko grejo ušesa malo po svoje in nastane celo čudo iz njih, ampak celotna komunikacija psa, enostavno sta oba, pes in lastnik prikrajšana. Težje prebereš psa, ki nima ušes, če nima ušes IN repa pa sploh. Pri Brini točno vem kaj ji gre po glavi glede na pozicijo njenih ušes in repa, takoj vidiš in lahko predvidiš situacijo vnaprej. Ne bom rekla, da sem proti kupiranju, se mi še vedno zdi odločitev posameznika in dokler je poseg opravljen profesionalno in je za psa lepo poskrbljeno, ok. Samo vse moje nadaljne pse tipa bull pa ziher ne bom kupirala, ker se mi zdi škoda bit prikrajšan samo zato, ker pes kao lepše izgleda, koristi od kupiranja pa dejansko ni nobenih.
No tole je malo tko...sploh ni res no. Jaz sem zlo dovzetna za energijo in me samo to zanima pri komunikaciji. Energija človeka ali pa živali. Pidog je dobr napisal-vse se da predvideti, če si pozoren...Malo bolj se je potrebno poglobiti v psihologijo in biologijo volkov recimo ali pa divjih psov. Brez zamere 8)

TThor

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #229 : 27 Junij 2011, 11:15:12 »
Pozdrav.
Če želimo pasa pravilno in dobro ''čitati'' ga je vedno potrebno speremljati in opazovati kot celoto. Ušesa in rep sta samo dva pokazatelja od mnogih s katerimi pes komunicira z okolico. Neglede ali je to kupiran pes ali nekupiran. Ko govorimo o mahanju repa in postavljanju ušes ni nujno, da bo vedno nek položaj izražal določen signal psa. To se vsekakor razlikuje med pasmami, tako, da neko posploševanje po mojem ni ravno povsem na mestu. Naj povem, da je moja psička ''ful croped'' pa do sedaj še nisem imel nobenih težav pri razbiranju njenih namenov. Res, pa je , da se je v mojem primeru potrebno nekoliko bolj potruditi oziroma biti bolj pozoren na celoto. Vsi vemo, da je kupiranje kljub prepovedi še vedno izvedljivo tako, da bo tako še kar nekaj časa naj pa posameznik, ki se o tem odloča ali kupirati ali ne najprej temeljito razmisli in se sam pri sebi odloči. Pri meni je bilo ogromno tehtanja za in proti in na koncu sem se pač odločil kot sem se. Hotel sem samo povedati, da včasih razbiranje razpoloženja samo po ušesih in repu ni vedno dovolj. 

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #230 : 27 Junij 2011, 11:59:04 »
Vsi, ki "razbirate", "čitate", spremlajte in opazujete... in ..bla bla. svojega kupiranega psa -
Dejstvo je, da je kupiranje repov in ušes v EU prepovedano - gre za nepotrebno mučenje . pika.
O tem napisanega že preveč. Pa očitno premalo. :(

TThor

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #231 : 27 Junij 2011, 12:23:31 »
Svojo odločitev o kupiranju sem sprejel sam in sam bom nosil morebitne posledice. Nikakor ne mislim zagovarjati tega početja, svoje menje sem pač podal na trditve, da je pri kupiranih psih tako težko ali nemogoče razbrati razpoloženje. Na žalost sem toliko tumpast, da pač pri svojem psu nisem opazil kakega mučenja in se zaradi tega tudi ne mislim obremenjevati.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #232 : 29 Junij 2011, 22:26:54 »
Vsi, ki "razbirate", "čitate", spremlajte in opazujete... in ..bla bla. svojega kupiranega psa -
Dejstvo je, da je kupiranje repov in ušes v EU prepovedano - gre za nepotrebno mučenje . pika.
O tem napisanega že preveč. Pa očitno premalo. :(

Hoces reci, da so kupirani psi "zombiji" ;D............................ .in pa, da ne bi zaceli govoriti o uradnem mucenju in proizvodnji.................. ......"u ime naroda", pardon, v imenu ljubezni in zdravja :-[

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #233 : 29 Junij 2011, 22:44:12 »
Citiraj
O tem napisanega že preveč. Pa očitno premalo

očitno , glede na to da na slovenskih razstavah zmagujejo s prednostjo kupirani psi, tudi na evropskem; toliko o EU
ne zagovarjam kupiranja  ampak prvo je potrebno pomest pred lastnim pragom;

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #234 : 29 Junij 2011, 23:02:05 »
Tako je!!!

TibiQ

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #235 : 29 Junij 2011, 23:45:26 »
Sicer ne vem o katerih pasmah je govora, ampak pri VŠ se to že nekaj časa ne dogaja več, v Nemčiji in še kje po Evropi pa je celo prepovedano razstavljat kupirane šnavcerje  ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #236 : 30 Junij 2011, 00:32:41 »
me spomni na eno sedaj  že izginilo temo ko se je mislim da deteljica spravila na uporabnico kazzak, ker je imela oglas mladičev ki so bili kupirani, ima pa evropskega prvaka ki je zmagal v celju  seveda kupiran. Bilo je tudi takrat govora kako je tole pri nas nelegalno, nehumano, božji srd in sedem nadlog..etc

pač podobno kot razstavni izrojeni NOji, trobi se eno, počne pa drugo; v imenu lepote

pidog ne jim reč da si slučajno bil sam obrezan  >:D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #237 : 30 Junij 2011, 00:54:14 »
edit:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=10730.0

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #238 : 30 Junij 2011, 07:20:11 »

pidog ne jim reč da si slučajno bil sam obrezan  >:D

Ravno to ne...................imam pa malo boteksa v podočnjakih ;D
Potrebno-nepotrebno......................mučenje-nemučenje :o

martina.o

• Vzreditelj
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #239 : 30 Junij 2011, 08:18:20 »
Nič novega - tiile komentarji na temo kupiranja

Slovenceljni imajo /-te šport - kršenje zakonov, predpisov, uredb.. z bedastimi argumenti, ki nič ne argumentirajo
Zato pa smo tam, kjer smo - na vseh področjih.

Upam, da pride nekoč razsvetljenje in premik v glavah