Avtor Tema: Kupiranje ušes in repov  (Prebrano 192619 krat)

Desobediencia

• *
  • Spol: Ženski
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #300 : 09 Avgust 2011, 18:32:15 »
Izgleda grdo. Ampak tale rep je ob dejstvu da je bila psička mašina za reprodukcijo in bila ko je odslužila zavržena še najmanj pomemben faktor.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #301 : 18 Avgust 2011, 22:46:50 »
In nekomu ki ne pozna  dela in naloge iz vidika za katero je bila določena pasma ustvarjena oz kaj je namen pasme in dela, si resnično  ne more predstavljati, ali razumeti zakaj imajo nekateri kupirane repe ( športniki) in drugi a skrajšane repe ( lovci)
 je  pa nekaj... kupiranje ušes
 tega npr pri lovcih ni , dočim pri špotnikih vsaj psih za delo na obrambi je.
( pustimo sedaj une ki jim ušesa krajšajo kupirajo za druga dela- pasji boji-  kar je itak iz strani nekoga ki ima rad pse popolnoma nespejemljivo oz še celo kriminalno - kar tudi je)
 iz mojega stališča si ne morem pomagat da ne dobim vtisa  da se športnike ( npr dobermana v tem primeru) kupira( predvsem ušesa) zgolj iz stališča da  izgleda " oster" ali drugače povedano dobi tisti "Fierce Look" pri nekupiranih ušesih pri dobermanu se pa tisti "firce look" nekako izgubi in na brzino pogledano... od daleč( sploh pri rjavem dobermanu... je potrebno resnično dvakrat pogledat da  vidiš da dejansko je doberman  in ne nemški kratkodlaki ptičar
se strinjam popolnoma. kar se tiče dobermana je pa zelo delikaten v zvezi s kupiranjem. ker pes je bil za nekaj ustvarjen isto, pač zdaj se ga ne uporablja več za terjatve davkov, čeprav bi mogoče bilo smiselno ;D samo vseeno mislim, da se dogaja neki premik pri pasmah, ki ne služijo več svojim nalogam, saj ne rabijo služit, ampak z nespoštovanjem tega in privotno zamišljenega izgleda bo pasma sama nekaj drugega. doberman nikoli več ne bo doberman, rotvajler tudi itd...osebno spoštujem ljudi, ki so ustvarjali pasme, kako vse lahko pes pripomore in počne to z veseljem. prepovedi pa so za moje pojme sam prisila. da ne bo pomote, to je sam moje mnenje, nihče se pa ne rabi strinjat z njim.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #302 : 18 Avgust 2011, 22:50:04 »
Glede na to, da tovrsten lov pri nas (na srečo) ni dovoljen, tudi ti razlogi za krajšanje ušes odpadejo.
pojdi kdaj pogledat kaj jagri delajo in njihovi psi. prvo se psi medsebojno koljejo, da so vsi prešivani, potem pa jim je tudi dovoljeno kakšno žival dobesedno scefrat. pa da ne bo pomote, niso vsi taki. eni jagri so kul.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #303 : 18 Avgust 2011, 22:52:51 »
Ajs, to imaš pa res smolo. Še nisem slišala za kaj takega (je pa logično v bistvu).
jaz pa obratno. vsakogar, ki ima kastriranega ali sterilizirano mi pove kaj negativnega, tudi za mečke recimo.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #304 : 18 Avgust 2011, 22:55:28 »
Še ena v klubu, ki ne bo nikoli več dala sterelizirat psico, psa pa tudi ne. Zgolj in samo v primerih hudih zdravstvenih težav, ko je neizogibna sterelizacija. Če pa že dobim/posvojim kakega S/K pač bo tako.

se strinjam, in sem istega mnenja. jaz tega ne morem narest in to, da te silijo v sterilizacijo s posvojenimi psi mi tudi nekak ni. moja sestrična v zagrebu študira veterino je rekla, da so to sam biznis poteze trendovske iz zda. ampak to je spet moje mnenje :)

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #305 : 18 Avgust 2011, 23:00:27 »
Še dobro, da mi kdo kdaj razjasni obzorja ;D
Nekupiranje nas bo odrešilo vseh težav  ;D :o ;D :o ......hiv,piv,hiv,piv

Kupirani=teleta, "new style"
Nekupirani="old style" (mogoče malo nerodno izraženo, pravilno bi bilo "naravni" doberman ;D ;D ;D.......takšen kot v naravi ;D ;D ;D )

;D kire besedne povezave ;D

Naj sam še dodam nekaj...meni nekupirani dobermani sploh niso dobermani, ker niso to, kar je zasnoval Luis Dobermann, najboljš da se spremeni ime. Pač to ni to. Da ne bo pomote, problem bi bil verjetno rešen, nova pasma, novo zgodovina, konec kupiranja, ker za to "novo" pasmo bi bilo prepovedano. Ker prepovedovat na razstavah nima smisla, ker greš in kupiraš psa kamor hočeš in ni nujno, da ga razstavljaš.

DOB

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #306 : 19 Avgust 2011, 00:24:37 »
Doberman je bil za razliko od večine pasem že od samega začetka kupiran izključno iz estetskih razlogov-da je zgledal ostrejši. Dokler ne bodo čisto vse države prepovedale kupiranja, se bo dogajalo to kot zdaj, če hočeš dobija greš pač v Srbijo itd.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #307 : 19 Avgust 2011, 09:33:49 »
Doberman je bil za razliko od večine pasem že od samega začetka kupiran izključno iz estetskih razlogov-da je zgledal ostrejši. Dokler ne bodo čisto vse države prepovedale kupiranja, se bo dogajalo to kot zdaj, če hočeš dobija greš pač v Srbijo itd.
zadeva gre v bistvu daleč pri marsikateri pasmi. koliko ljudi ve, da je bil koder lovski pes, ker zdaj ko grem na razstave (hodim sam gledat, ker drugače nisem ravno pristaš razstavljanja) jim pudrajo tace. haskiji pa se "ljubiteljem živali" smilijo, ker marsikje vlečejo sani. ljudje sploh ne mislijo na to, da pes ima svoj namen in dobberman ga ima tudi, pač njegov zastrašujoč videz je del tega namena. mariskomu se zdi pudranje tac in čudne frizure, neprestano česanje in parfumiranje tudi mučenje živali. če mene kdo vpraša je vse samo del gibanja kvazi zaščitnikov živali. eno je poseg v telo, ki hromi, drugo pa estetski poseg, ki je del SAME ZASNOVE ČLOVEKA, KI JE PASMO USTRVARIL. Pač mu ni uspelo, hotel pa je ustvariti pas brez repa (mislim, da je imel psico, ki se mu je skotila brez repa Pinky, nisem pa več ziher, sem že mal pozabla) in s takšnimi ušesi. Po mojem mnenju bi moralo biti legalizirano tole kupiranje in tako bi bilo manj "šarlatanov", moral bi imeti kako licenco in bi stvar delali profiči, lastniki pa bi se odločali ali ja ali ne. Oboji pa bi imeli enakovredne možnosti na razstavah.

Mena zadeva mal spominja na protikadilski zakon, ki je čista diskriminacija.

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #308 : 19 Avgust 2011, 09:49:25 »
Kadilka tudi? :D

DOB je dobro razložila...

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #309 : 19 Avgust 2011, 09:50:43 »
 :o :-X

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #310 : 19 Avgust 2011, 13:46:42 »
Kadilka tudi? :D

DOB je dobro razložila...
na tvojo smolo nisem kadilka

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #311 : 19 Avgust 2011, 13:55:40 »
Zakaj na mojo smolo ??? :o
Kvečjemu na tvojo srečo in zdravje :P ;)

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #312 : 19 Avgust 2011, 14:22:44 »
se pridružujem inanni  :D

In me zelo veseli, da nimajo kadilci več tolik opravice dimit vse okoli sebe in omejevat druge s svojo pravico  ::)

V prvi vrsti mora biti vsem dobrobit psov ne pa fensi šmensi izgled po volji lastnika. In pasma ni ni samo njen izgled. o tem bi se dalo še kako debatirat. Dovolje je, da se pogleda kakšne so bile pred 30 leti ali več.

Pasma niso ušesa. Pasma tudi ni rep!

Pasma je dooooosti več. In kdor si dobermana ne bo več omislil, ker mora imeti rep ali ušesa cela, ta si psa niti v sanjah ne zasluži, ker ga ni vreden.  :-X

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #313 : 19 Avgust 2011, 14:51:22 »
Andreja, podpis! Ne bi mogla bolje napisati  :)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #314 : 19 Avgust 2011, 16:24:56 »
Se ne bom vec pretirano spuscal v to debato..........mogoce samo namig tistim, ki sodite.
Pod prvo (spekuliram), Andreja prodaj, oddaj svojo pasmo in kupi mopsa, pekinezerja...........ali pa si "sodnisko" prepricana da si zasluzis ovcarja ;)
Skinite s ku..a FCI in si omislite mesance, bastarde, saj le ta (FCI) ne naredi veliko za zdravje psov oz. njihovo naravnost ;)...............le ta je dobermane spremenila v "delovna teleta" in ne "Matosi" ;)......razstave so pa tudi zanimive za pogledat, se bolj pa dogajanja pred njo 8)..........zdravje in ljubezen ;D ;D ;D

DOB predvsem nimas pojma. Doberman je bil nizko kupiran zaradi problemov pri delu, ki so lahko nastali......... kot druge kupirane pasme......ce se pa s tem poudari njegov "divji" videz pa se toliko bolje: brez uporabe sile. FCI pa si je omislila moderno visoko kupiranje predvsem zaradi razstav, pardon radovnikov, zdravja in ljubezni ;) . Kar se tice dobermanov v Srbiji.............imajo kar dobre dobermane in ogromno jih prodajo tudi zunaj.........mogoce k temu res pripomore tudi kupiranje, ampak dokler bodo kure prihajale z raznimi argumenti kako bodo repki in usesa resili kinologijo po drugi strani pa se ustvarja vse vec imbecilov se bomo nekateri na taksne argumente pac polulali.

Najprej metlo v roke.........in zacnite na zacetku, da ne boste potem tulili koliko ste pometli, ko bo kratkovidnez pogledal v sobo "brez smeti" ;)

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #315 : 19 Avgust 2011, 16:50:10 »

Naj sam še dodam nekaj...meni nekupirani dobermani sploh niso dobermani, ker niso to, kar je zasnoval Luis Dobermann, najboljš da se spremeni ime.

Doberman ni samo kratki "repki in usesa". Poglej kako smo ga lepo izoblikovali skozi leta. Res je postal "se bolj" zdrav in eleganten. Da ne govorimo o hitrosti, delavnosti, psihicni trdnosti..............se, da se preneha z neumnim kupiranje in imamo koncno "naravni doberman".........taksen kot v naravi oz. ga je mati narava ustvarila.

FCII

;D

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #316 : 19 Avgust 2011, 18:57:50 »
Kaj ma pa veze FCI? Organizacija ne more in ne sme biti razlog za nedelo kogarkoli. A kje piše, da ne smeš skrbeti za zdravje? Če/ko bom imela leglo jaz bo to definitivno na prvem mestu, za FCI se mi pa fučka. Oni in KZS v bistvu v tem primeru vodijo "samo" rodovne knjige. Lepo bi bilo, da bi sodelovali tudi v izobraževalne namene, ampak v prvi vrsti je na nas, da sprejmemo odgovornost.

In spet kaj ma to veze s kupiranjem? Mogoče pa to, da so bokserjem in rotijem spremenili standard?  ::)

Ne vem tudi, zakaj bi morala kupit drugo pasmo? Pri naši hiši so vedno bili mešanci, posvojenci in rodovniški. Mopsa pa res ne mislim met, še manj pa pinča  :o Ne vem zakaj bi ga naj mela. Mela bi mogoče dobermana, če nebi bili tako v k**** z zdravjem... Ampak mi je toliko ljubših pasem, da mislim, da se nikoli ne bom podala v iskanje dobre kombinacije dobermanov, ker se sigurno še kje najde :)
Če bi pa dobiji ostali delovni bi bilo garant drugače  :P "Teleta" so lahko glih razstavna  >:D

Nekdo, ki misli, da so pasma le njegova ušesa naj ima drugo z ušesi gor in bodo srečni vsi.  :P  Lahko pa ima kdo celo srečo in ima pasmo, ki naj bi imela ušesa dol pa jih vseeno postavi pokonci  :o 8) Sem dobila dva v enem (meni so tudi zlo všeč ušesa gor)  :P ;D

DOB

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #317 : 20 Avgust 2011, 01:21:59 »
Citiraj
DOB predvsem nimas pojma. Doberman je bil nizko kupiran zaradi problemov pri delu, ki so lahko nastali.........
Haha raje bodi lepo tiho ker ne veš kaj vem, očitno pa ti veš še manj od mene. In kakšni problemi bi lahko nastali? Da bi ga ropar ko bi ga dobi ugriznil za ušesa ali rep povlekel in bi ga s tem spustil? Ali da bi mu med reviranjem ušesa zastirala pogled? Kupiran je bil izključno iz estetskih razlogov in pika. Ne pametuj preveč. Repa si dobi ne poškoduje kot bokser če z njim opleta, ker če ne veš, je tudi drugače nošen, čez hrbet. No ja ampak ti itak vse veš.

Citiraj
.ce se pa s tem poudari njegov "divji" videz pa se toliko bolje: brez uporabe sile.
Tole sploh ni jasno napisano.

Citiraj
Kar se tice dobermanov v Srbiji.............imajo kar dobre dobermane in ogromno jih prodajo tudi zunaj.........mogoce k temu res pripomore tudi kupiranje, ampak dokler bodo kure prihajale z raznimi argumenti kako bodo repki in usesa resili kinologijo po drugi strani pa se ustvarja vse vec imbecilov se bomo nekateri na taksne argumente pac polulali.
Ne, nimajo kar dobrih dobermanov, večinoma so kar šteparji s po 20 kupiranimi legli na leto, ki jih seveda prodajo-kjer je povpraševanje tam je zaslužek. In če ti na leto "pridelaš" po več kot 100 psov.. Ma skoraj nimaš šans da ti ven ne bo padel kak šampion.

Citiraj
Doberman ni samo kratki "repki in usesa". Poglej kako smo ga lepo izoblikovali skozi leta. Res je postal "se bolj" zdrav in eleganten. Da ne govorimo o hitrosti, delavnosti, psihicni trdnosti..............se, da se preneha z neumnim kupiranje in imamo koncno "naravni doberman".........taksen kot v naravi oz. ga je mati narava ustvarila.
Še vedno najdeš take dobermane kot včasih, majhne, suhe, sedaj nekupirane. Nekakšne delovne linije. V nemčiji. O izgledu raje nebi.
Pa najdeš lepe in dobre pse tudi v Italiji, kaj tudi v Rusiji. Če te zanima kako hiter je lahko dobi in kako fajn in rad dela moraš prvo najt enega da lahko sodiš kajne? In kdaj si ti kakšnega videl delat?
Za dobre živce pa ja, moraš vedet kje iskat in kaj hočeš. Ampak to lahko kar posplošimo, velik del malioisev ima slabe živce, pa za delo to nadoknadijo z nagoni, nemški ovčarji? bokserji? Kje majo pa te živce? Pač vzreja je šla v lepotno smer, ne samo pri kupirancih in ne samo pri dobijih.

Nisem proti kupiranju, ampak dejstva so dejstva. In jaz ne mislim da če si dobija ne omisliš zaradi prepovedi si ga ne zaslušiš. Marsikateri zelo zelo dober vzreditelj je iz tega razloga prenehal z vzrejo. Za pasmo pa naredil toliko, da mu čisto nihče ne more ničesar očitat. Jaz bom iz principa imela tudi naslednjega kupiranega, če ga bom kje našla. Pa niti ne zaradi izgleda.

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #318 : 20 Avgust 2011, 11:25:11 »
Citiraj
Pač vzreja je šla v lepotno smer, ne samo pri kupirancih in ne samo pri dobijih.

Pri veliki večini teh pasem se poleg lepotnih še vedno vzrejajo tudi delovni, a če se kupci raje odločajo za lepotce pa...čigava je potem krivda?

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #319 : 20 Avgust 2011, 15:43:05 »
se pridružujem inanni  :D

In me zelo veseli, da nimajo kadilci več tolik opravice dimit vse okoli sebe in omejevat druge s svojo pravico  ::)

V prvi vrsti mora biti vsem dobrobit psov ne pa fensi šmensi izgled po volji lastnika. In pasma ni ni samo njen izgled. o tem bi se dalo še kako debatirat. Dovolje je, da se pogleda kakšne so bile pred 30 leti ali več.

Pasma niso ušesa. Pasma tudi ni rep!

Pasma je dooooosti več. In kdor si dobermana ne bo več omislil, ker mora imeti rep ali ušesa cela, ta si psa niti v sanjah ne zasluži, ker ga ni vreden.  :-X
seveda, takšen "fašizem" je prisoten sam v Slo. Če se ne strinjam, moram žalit in biti pokroviteljski, ker pač ne znam sprejeti drugačnega mnenja...daleč daleč ste...Popolnoma diskriminatorno je pošiljati ljudi na mraz kadit, medtem ko drugi notri grejejo riti, ker pač ne kadijo. Slovenija itak zaserje vsak zakon ali pa normativ  (v drugih državah to ni šlo v diskriminacijo kot pri nas). Tko ,kot je zasrala ločene prostore za nekadilce  s španskimi stenami. Pa še nekaj? Koliko narediš za planet? Prosim te, da se ne vozi z avtom, ker ga jaz nimam in ti mi onesnažuješ zrak. Slabšaš mojo kvaliteto življenja, tako kot slabšajo tvojo kadilci. Pa še bi lahko naštevala, kaj vse počnete tisti, ki se nestrpni do drugih, sami pa delati še 5 krat večjo škodo družbi.
Pasma pasma bla bla bla. Pa saj vas vidim. Daj povej? A pudranje tac in simetrične frizure pri kodrih so pa fajn? Zakaj razstavljate pse? Da jih pred razstavo zaprete v 30*30 kletke?  Zakaj tekmujete v agilitiju? Zakaj vzrejate nekateri? Ogromno jih poznam, ki to delajo za keš. Zakaj sterilizirate zdrave psice, tisti ki jih?
Zakaj so sploh ustvarjene pasme? Poglejte resnici v oči? Zato, da služijo človekovim bolanim egoističnim izpadom, kot je lov itd…
Tukaj se strinjam z metlo in pometanjem. Pa me niti malo ne briga, zarad mene ,če se ne kupira noben pes več. Ne bom šla pred parlament ali pa v cerkev po podpise, tko kot to dela kmetavzarska populacija slovenskih državljanov.

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #320 : 20 Avgust 2011, 15:49:14 »
Nisem proti kupiranju, ampak dejstva so dejstva. In jaz ne mislim da če si dobija ne omisliš zaradi prepovedi si ga ne zaslušiš. Marsikateri zelo zelo dober vzreditelj je iz tega razloga prenehal z vzrejo. Za pasmo pa naredil toliko, da mu čisto nihče ne more ničesar očitat. Jaz bom iz principa imela tudi naslednjega kupiranega, če ga bom kje našla. Pa niti ne zaradi izgleda.
In glede na to,da nisi proti, sploh lahko še sodeluješ na forumu??

Biba.leze56

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #321 : 20 Avgust 2011, 17:06:25 »
DOB, jaz ne razumem zakaj hočeš potem imeti kupiranega psa, če ni zaradi izgleda? Žalostno... Še  bolj žalostno je pa da se jih sploh še kupira,razen če niso namenjeni izključno in le za delovne namene, recimo za lovit.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #322 : 20 Avgust 2011, 17:13:44 »
Haha raje bodi lepo tiho ker ne veš kaj vem, očitno pa ti veš še manj od mene. I

Punci, mlekca in ploente v skledo......................p o tvojem pisanju sodec, sem preprican, da vem vec od tebe ;)
In se zmeraj sem preprican, da nimas pojma .......tudi pri pisanju v zadnjem postu ne ;)

PS
Mogoce si bila se embrio, ko sem imel dobermana ;)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #323 : 20 Avgust 2011, 17:50:26 »
Citiraj
seveda, takšen "fašizem" je prisoten sam v Slo.
Ne bi rekla, ponekod drugot imajo še strožje zakone (kadit ne smejo niti na javnih prostorih zunaj, ponekod tudi v osebnih vozilih....) Nikoli nisem kadila, kadilci, me izredno motijo in ne zdržim dolgo v zakajenih prostorih, a sem bila proti tako rigoroznemu zakonu kot ga imamo. Čeprav so mi same posledice zakona zelo všeč in čeprav so bili kadilci v veliki večini prej izjemno nesramni in neuvidevni (ne vsi seveda, a večina pa kar) Načeloma sem za reševanje problemov po drugih poteh, z vzgojo in izobraževanjem. Nekdo je nekoč rekel, da se čik lahko prižge samo tam, kjer lahko naglas prdneš. Če bi se tega držali, bi ne bilo treba sprejemati fašističnih zakonov.Tudi prepoved kupiranja se mi zdi nesmiselna - saj bodo ljudje nehali kupirati pse takrat, ko jim bo jasno, kaj s tem storijo psu in jih bo iskreno sram peljat ven kupiranega psa. da je temu tako, kaže tudi dejstvo, da so pri nekaterih pasmah prostovoljno (brez zakonske prepovedi) prenehali krajšati repe, rezanje ušes pa je velika večina naših veterinarjev odklanjala že veliko prej, preden je bila sprejeta prepoved. čeprav so imeli od tega lep dobiček.

Citiraj
Zakaj so sploh ustvarjene pasme? Poglejte resnici v oči? Zato, da služijo človekovim bolanim egoističnim izpadom, kot je lov itd…
zakaj pa si si potem omislila psa ene izmed najbolj nenaravnih pasem? kaj je friziranje in pudranje v primerjavi z spremenjeno konstitucijo? Puder gre ven, postrižena dlaka zraste nazaj, spremenjene konstitucije pa ni mogoče popraviti.

Citiraj
Zakaj vzrejate nekateri?
zakaj si ti tako zelo želiš spariti svojega psa?

Citiraj
Ne bom šla pred parlament ali pa v cerkev po podpise, tko kot to dela kmetavzarska populacija slovenskih državljanov.
auč!!

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #324 : 20 Avgust 2011, 23:12:45 »
Ne bi rekla, ponekod drugot imajo še strožje zakone (kadit ne smejo niti na javnih prostorih zunaj, ponekod tudi v osebnih vozilih....) Nikoli nisem kadila, kadilci, me izredno motijo in ne zdržim dolgo v zakajenih prostorih, a sem bila proti tako rigoroznemu zakonu kot ga imamo. Čeprav so mi same posledice zakona zelo všeč in čeprav so bili kadilci v veliki večini prej izjemno nesramni in neuvidevni (ne vsi seveda, a večina pa kar) Načeloma sem za reševanje problemov po drugih poteh, z vzgojo in izobraževanjem. Nekdo je nekoč rekel, da se čik lahko prižge samo tam, kjer lahko naglas prdneš. Če bi se tega držali, bi ne bilo treba sprejemati fašističnih zakonov.
ni res, imajo ja, ampak imajo tudi bolje urejeno za kadilce, ker kajenja enostavno ne moreš prepovedat. mene pa ne moti nihče in sem v privat zelo strpina. zakaj pa bi nekomu grenila lajf, sej imajo ljudje zadosti svojih problemov brez mojga teroriziranja. če si za vzgojo, potem pa vzgoji sebe, ker tvoje obnašanje ni ravno na nivoju in merjenja "k-jev" jaz ne maram...tu si boš morala najti koga drucga. sej imaš dost obiskovalcev tle. če imaš povedati kaj konkretnega v zvezi z kupiranjem, povej...jaz sem svoje že in očitno ti gre v nos, kljub temu, da nisem edina.

Citiraj
Tudi prepoved kupiranja se mi zdi nesmiselna - saj bodo ljudje nehali kupirati pse takrat, ko jim bo jasno, kaj s tem storijo psu in jih bo iskreno sram peljat ven kupiranega psa. da je temu tako, kaže tudi dejstvo, da so pri nekaterih pasmah prostovoljno (brez zakonske prepovedi) prenehali krajšati repe, rezanje ušes pa je velika večina naših veterinarjev odklanjala že veliko prej, preden je bila sprejeta prepoved. čeprav so imeli od tega lep dobiček.
mislim, da je nekdo napisal, da se tudi pri nas to še počne into veterinarji, tako da ni še konec. na črno se vse sorte dogaja. ne vidim, zakaj bi se moral nekdo sramovat kupiranga psa, če se umetnih joškov recimo ne...ta zgodba, ki si jo predstavljaš, se ne bo nikoli zgodila.
post je nemenjen bil vsem, ki obsojajo folk, ki kupira pse, sami pa isto mučijo živali. pač, za nekoga je že razstavljanje in agilitij mučenje...mene osebno ne briga ne eno ne drugo.
Citiraj
zakaj pa si si potem omislila psa ene izmed najbolj nenaravnih pasem? kaj je friziranje in pudranje v primerjavi z spremenjeno konstitucijo? Puder gre ven, postrižena dlaka zraste nazaj, spremenjene konstitucije pa ni mogoče popraviti.
ker sem kot prvo zelo skrbna oseba in zanj poskrbim prej kot zase. zato, ker sem si to pasmo vedno želela, ampak je ne bi kupila, če ne bi prej eno leto premišljevala li zmorem vse to kar ti nalaga buldog. ampak zmorem in mi ni žal niti sekunde. zdaj pa mi povej KJE IN KDAJ SEM IMELA KAJ PROTI KATEREKOLI PASME? seveda je nenaraven, mene to ne moti. očitno moti tebe, ker po tvojem mnenju se ne bi smel parit, ker mu pač v prvo ni ratal. na tvojo smolo, mogoče mu bo v drugo.

Citiraj
zakaj si ti tako zelo želiš spariti svojega psa?
ker je primeren samček in ker bi rada njegovga potomca, ker mi je njegov karakter pisan na kožo, čeprav vem, da mogoče "sinček" ne bo tak. tudi, če ne bo imel mladičev, bom spet kupila francoza, ker so mi naj naj. ne bom crknla, če se moj ne spari ampak bom to sprejela, sem že mariksaj v lajfu.zakaj sprašuješ? če sem po tvojem mnenju neprimerna lastnica. res ne razumem, zakaj sploh pišeš folku, ki ti gre v nos, jaz sem tukaj zelo budistično naravnana...umaknem se od ozvora slabe energije. in tudi tule bom nehala komentirat tvoje poste. lp

roxa

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #325 : 20 Avgust 2011, 23:13:52 »

PS
Mogoce si bila se embrio, ko sem imel dobermana ;)
;D se oproščam tale "embrio" mi je hecn ;D

Inanna

• *
    • Wai
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #326 : 21 Avgust 2011, 09:09:22 »
Ahahaha...umetno oprsje je zelo v kontekstu s kupiranjem psov :o Glej, nekaj je, da se ti (človek) odločiš, da se boš "mučil" in "lepšal"...nekaj pa to, da boš neko drugo bitje potisnil v to. Bitje, ki se samo zagotovo ne bi, niti se ne more upreti temu.

Mene pa vse tole zelo spominja na zanikanje lastne nestrpnosti...pretirano poudarjanje te lastnosti pri drugih, namreč.

airedale10

• *
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #327 : 21 Avgust 2011, 09:49:00 »
Zakaj pa so razstave in agility mučenje? Kaj ima agility veze s kupiranjem? Tudi glede teh frizur kodrov: nisem za, da jih nosijo ves čas, ampak mislim da jih nekajkrat letno prav nič ne moti. Ko jih lastnik frizira se družita, psu pa je pomembno da je z lastnikom, ne pa kako je videti. Razstave so (oz. naj bi bile) za to, da se ocenjuje, koliko so psi podobni standardu pasme. In prav bi bilo, da bi kupiranje tako ušes kot repov prepovedali, takih psov se nebi smelo več razstavljati! V agilityju pa lastnik in pes uživata, se medsebojno povežeta s tekom po progi z ovirami. In večina psov pri agilityju zelo uživa! Pojdi enkrat na tekmo, pa me zanima kje boš videla kake pse, ki tega ne marajo! In veliko je govora, da na razstavah in v agilityju zaslužiš veliko denarja. Kakor jaz vem, daš denar za prijavnino, daš denar za bencin da se pelješ na prizorišče, ki je pogosto zelo daleč, daš denar za pasjo kozmetiko in opremo, ki jo imaš sabo... Kje pa ga dobiš? Kot jaz vem, na razstavah dobiš pokalček, če kaj dosežeš, v rodovnik se vpišejo nazivi, včasih pa dobiš tudi kako praktično nagrado. Tudi v agilityju je mislim da tako. In kupiranja ne podpiram, saj so skoraj vse pasme naravne, se jih ne spreminja, le nekatere izjeme se popravlja. Mladički morajo veliko časa nositi opornice, to pa jim naredijo v tistem času, kadar bi se mogli veliko spoznavati s psi, igrati divje igre z lastnikom...kar pa s tistimi opornicami ni mogoče oz. je precej težko.
Rebeka

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #328 : 21 Avgust 2011, 11:50:24 »
Ahahaha...umetno oprsje je zelo v kontekstu s kupiranjem psov :o Glej, nekaj je, da se ti (človek) odločiš, da se boš "mučil" in "lepšal"...nekaj pa to, da boš neko drugo bitje potisnil v to. Bitje, ki se samo zagotovo ne bi, niti se ne more upreti temu.

Mene pa vse tole zelo spominja na zanikanje lastne nestrpnosti...pretirano poudarjanje te lastnosti pri drugih, namreč.

Zanimiva primerjava ja...

Kaj je trorej "slovenski fašizem" ki naj bi se pojavljal tuki? V prvi vrsti dobrobit psa, ki si kupiranja sam itak nebi nikoli naredil in ki prinaša pri večini psov (lovse tanke biče sem ne štejem) pa še veliko je tveganj ob in tudi po tem posegu, ki je izključno za lepotne namene ali to, da neko drugo živo bitje prisiliš v nekaj, kar ji osebno ni prav nič v pomoč in je daaaaaaaleč stran od vsake zdravstvene koristi. ::)
Le kaj bi to bilo...

DOB, moram pa priznat, da se mi zdi super, da nekdo, ki je za kupiranje prizna, da je to izključno poseg za vizualni efekt in ne išče izgovorov v zdravju in ne vem čim za lase privlečenim.

Ja, idijoti, ki izkoriščajo vse po vrsti za zaslužek pa bodo obstajali doker bo povpraševanje in se jim bo splačalo. To je dejstvo  ::)

Lanabela

• Pravi Pesjanar
Kupiranje ušes in repov
« Odgovori #329 : 21 Avgust 2011, 21:31:40 »
Citiraj
da se tudi pri nas to še počne into veterinarji, tako da ni še konec
Lahko da kakšen posamezen veterinar še kupira psom ušesa - vedno se najdejo pogoltneži brez vesti, ki bi za denar naredili karkoli. Verjetno niso veterinarji sklenili, da bodo prenehali kupirati ušesa precej let prej, preden je bila sprejeta zakonska prepoved sami sebi v škodo kar tako za brez veze. Je kar lepo kanilo, ko so dobili celo leglo ... narkoza pa to.
Praviš, da se kajenja ne da prepovedati. Seveda se ga da, tako kot se da prepovedati pitje alkohola in kajenje trave in kot se da prepovedati pokanje petard. Prepovedat ni noben problem, bolj je problem odreči se dobičku od tobaka in alkohola in še večji problem je  prepoved tudi uveljeviti v praksi.

Mladički s povitimi ušeski so mogoče komu za videt celo ljubki, tisto pod povoji pa nji tako ljubko.
http://www.youtube.com/watch?v=8gzdiVorzjo&feature=player_detailpage (http://www.youtube.com/watch?v=8gzdiVorzjo&feature=player_detailpage)
Mene bi bilo neskončno sram, če bi naredila svojemu psu kaj takega brez zelo konkretne potrebe.

Citiraj
KJE IN KDAJ SEM IMELA KAJ PROTI KATEREKOLI PASME?
Pasma pasma bla bla bla. Pa saj vas vidim. Daj povej? A pudranje tac in simetrične frizure pri kodrih so pa fajn? Zakaj razstavljate pse? Da jih pred razstavo zaprete v 30*30 kletke?  Zakaj tekmujete v agilitiju? Zakaj vzrejate nekateri? Ogromno jih poznam, ki to delajo za keš. Zakaj sterilizirate zdrave psice, tisti ki jih?