Ne bi rekla, ponekod drugot imajo še strožje zakone (kadit ne smejo niti na javnih prostorih zunaj, ponekod tudi v osebnih vozilih....) Nikoli nisem kadila, kadilci, me izredno motijo in ne zdržim dolgo v zakajenih prostorih, a sem bila proti tako rigoroznemu zakonu kot ga imamo. Čeprav so mi same posledice zakona zelo všeč in čeprav so bili kadilci v veliki večini prej izjemno nesramni in neuvidevni (ne vsi seveda, a večina pa kar) Načeloma sem za reševanje problemov po drugih poteh, z vzgojo in izobraževanjem. Nekdo je nekoč rekel, da se čik lahko prižge samo tam, kjer lahko naglas prdneš. Če bi se tega držali, bi ne bilo treba sprejemati fašističnih zakonov.
ni res, imajo ja, ampak imajo tudi bolje urejeno za kadilce, ker kajenja enostavno ne moreš prepovedat. mene pa ne moti nihče in sem v privat zelo strpina. zakaj pa bi nekomu grenila lajf, sej imajo ljudje zadosti svojih problemov brez mojga teroriziranja. če si za vzgojo, potem pa vzgoji sebe, ker tvoje obnašanje ni ravno na nivoju in merjenja "k-jev" jaz ne maram...tu si boš morala najti koga drucga. sej imaš dost obiskovalcev tle. če imaš povedati kaj konkretnega v zvezi z kupiranjem, povej...jaz sem svoje že in očitno ti gre v nos, kljub temu, da nisem edina.
Tudi prepoved kupiranja se mi zdi nesmiselna - saj bodo ljudje nehali kupirati pse takrat, ko jim bo jasno, kaj s tem storijo psu in jih bo iskreno sram peljat ven kupiranega psa. da je temu tako, kaže tudi dejstvo, da so pri nekaterih pasmah prostovoljno (brez zakonske prepovedi) prenehali krajšati repe, rezanje ušes pa je velika večina naših veterinarjev odklanjala že veliko prej, preden je bila sprejeta prepoved. čeprav so imeli od tega lep dobiček.
mislim, da je nekdo napisal, da se tudi pri nas to še počne into veterinarji, tako da ni še konec. na črno se vse sorte dogaja. ne vidim, zakaj bi se moral nekdo sramovat kupiranga psa, če se umetnih joškov recimo ne...ta zgodba, ki si jo predstavljaš, se ne bo nikoli zgodila.
post je nemenjen bil vsem, ki obsojajo folk, ki kupira pse, sami pa isto mučijo živali. pač, za nekoga je že razstavljanje in agilitij mučenje...mene osebno ne briga ne eno ne drugo.
zakaj pa si si potem omislila psa ene izmed najbolj nenaravnih pasem? kaj je friziranje in pudranje v primerjavi z spremenjeno konstitucijo? Puder gre ven, postrižena dlaka zraste nazaj, spremenjene konstitucije pa ni mogoče popraviti.
ker sem kot prvo zelo skrbna oseba in zanj poskrbim prej kot zase. zato, ker sem si to pasmo vedno želela, ampak je ne bi kupila, če ne bi prej eno leto premišljevala li zmorem vse to kar ti nalaga buldog. ampak zmorem in mi ni žal niti sekunde. zdaj pa mi povej KJE IN KDAJ SEM IMELA KAJ PROTI KATEREKOLI PASME? seveda je nenaraven, mene to ne moti. očitno moti tebe, ker po tvojem mnenju se ne bi smel parit, ker mu pač v prvo ni ratal. na tvojo smolo, mogoče mu bo v drugo.
zakaj si ti tako zelo želiš spariti svojega psa?
ker je primeren samček in ker bi rada njegovga potomca, ker mi je njegov karakter pisan na kožo, čeprav vem, da mogoče "sinček" ne bo tak. tudi, če ne bo imel mladičev, bom spet kupila francoza, ker so mi naj naj. ne bom crknla, če se moj ne spari ampak bom to sprejela, sem že mariksaj v lajfu.zakaj sprašuješ? če sem po tvojem mnenju neprimerna lastnica. res ne razumem, zakaj sploh pišeš folku, ki ti gre v nos, jaz sem tukaj zelo budistično naravnana...umaknem se od ozvora slabe energije. in tudi tule bom nehala komentirat tvoje poste. lp