Avtor Tema: Argentinski Pes [Dogo Argentino]  (Prebrano 371385 krat)

Srdjan

• *
Argentinski Pes [Dogo Argentino]
« Odgovori #150 : 18 November 2007, 21:11:37 »
Ce se ne motim imas to pasmo, kje pa si kupila ?

Hvala za link.

_lily_

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #151 : 18 November 2007, 21:14:54 »
Srdjan:
Na Dunaju je Otto Schimpf oz. psarna Vom Knausserwald, s katerim imam v solastništvu Lucho.

Desobediencia

• *
« Odgovori #152 : 18 November 2007, 21:23:12 »
Lucha je prišla iz Argentine, Tula je pa Sarajka.

Srdjan

• *
« Odgovori #153 : 18 November 2007, 21:30:56 »
Na Dunaju je Otto Schimpf oz. psarna Vom Knausserwald, s katerim imam v solastništvu Lucho.

pa ma gospod kake na prodaj oz ali bo imel kdaj ?

Srdjan

• *
« Odgovori #154 : 18 November 2007, 21:33:20 »
pa mogoče veste kdaj bojo na prodaj mladički od teh katerih ste vi kupili.

Desobediencia

• *
« Odgovori #155 : 18 November 2007, 21:43:49 »
Zadnji dve Knausserwaldovi legli sta se skotili maja-eno od njih je Luchino leglo, predvidoma bomo ponovili drugo leto spomladi.

Kam se pa tako mudi?

Chiba

• *
    • Canis Carnium
« Odgovori #156 : 18 November 2007, 21:53:07 »
Zadnji dve Knausserwaldovi legli sta se skotili maja-eno od njih je Luchino leglo, predvidoma bomo ponovili drugo leto spomladi.

Uuuu še več malih argentinčkov. Ti enga ukradem naslednje leto.  >:D

Edit:
A je ista kombinacija kot to leto?

Srdjan

• *
« Odgovori #157 : 18 November 2007, 22:04:22 »

Kam se pa tako mudi?

Preselili smo se v hišo pa bi imel rad hišnega ljubljenčka  ;) ce se legla dobra je potem vredno počakati. Kaka je pa cena pri tem gospodu ? A se mora kej prej ze rezervirat ?

Desobediencia

• *
« Odgovori #158 : 18 November 2007, 22:14:33 »
Katja, bomo o tem ko bo čas za to :)

Srdjan, povsod (ne glede na pasmo) kjer leglo še ni skoteno je fajn (če ne celo obvezno) rezervirati, čene se komot zgodi da ko mladiči so ne prideš več zraven.

Cene mladičev se (nasploh) gibljejo od 1000-1500€.

Srdjan

• *
« Odgovori #159 : 19 November 2007, 08:42:01 »
To pomeni da bo predivedno leglo maja naslednje leto. Kok časa prej se pa mora plačati ?

Srdjan

• *
« Odgovori #160 : 19 November 2007, 09:11:04 »

Na Dunaju je Otto Schimpf oz. psarna Vom Knausserwald, s katerim imam v solastništvu Lucho. Malo ven iz Dunaja je kennel Di Diavolo Blanco ki trenutno nima legla, lahko pa povprašam če je kaj v planu. Leglo na Slovaškem bo za oddajo prihodnji mesec, gre za mladiče s super rodovnikom.

Ja bi bil zelo zahvalen če bi lahko vprašala če imajo kej v planu v kennel Di Diavolo Blanco. Sem kontaktiral preko email s temi iz slovaške, sedaj pa čakam na njihov odgovor. Zanima me še kdaj se lahko testirajo za sluh ? Da ne kupis potem gluhega psa.

Desobediencia

• *
« Odgovori #161 : 19 November 2007, 14:40:02 »
To pomeni da bo predivedno leglo maja naslednje leto. Kok časa prej se pa mora plačati ?
Predvidoma ja, glede ostalega se pa ja ne bomo preko foruma menili ;D
Mladiča dobiš pri cca dveh mesecih, torej že mora biti slušno testiran.

Imaš s psom kakšne posebne načrte, razstave mogoče?

Srdjan

• *
« Odgovori #162 : 19 November 2007, 14:49:15 »
Jah zaenkrat nimam v planu imeti psa za razstave ,na prvem mestu je želja po njemu. Lahko se pa tudi zgodi da se mal tekmujes , seveda si potem na svojega lepotca še bolje ponosen  ;D

Leglo prihodnje leto je tvoje ? To pomeni če se skotijo maja je prevzem julija ?

Se da tvojega psa tudi videti ??

Zanima me,če bi se kupil pes v tujini, kako je z papirji in ostalimi stvarmi da se pripelje v slo.

Besobediencia ful ti hvala za pomoč in informacije ki jih ponujaš. Upam da ti ne kradem dragocenega časa. Lep pozdrav

hehe vsakih 20 min pregredujem email če so slučajno kaj javil iz Slovaške  ;D

Desobediencia

• *
« Odgovori #163 : 19 November 2007, 15:55:24 »
Tako je, poleti enkrat.

Se da tvojega psa tudi videti ??
Do konca leta ja, potem pa me nekaj časa ne bo v Sloveniji. Iz katerega konca pa si?

Pa ni za kaj, čimveč dobrih psov in v rokah dobrih lastnikov ;)

Za uvoz rabi pes euro passport in čip.

Srdjan

• *
« Odgovori #164 : 19 November 2007, 18:28:22 »
sem iz Ljubljane.Tako da če bi bila kaka možnost bi bil ogled dobrodošel, samo da me nebo pojedu  :P ;D

pa ta euro passport moras prej zrihtat ,kako pa z čipom. Kaj ga neda vzreditelj ? oz kako to ze gre.

Bi ti lahko kaj na privat sporočilo vprašal ?

Desobediencia

• *
« Odgovori #165 : 19 November 2007, 19:11:09 »
Za vse te stvari (cepljenja, čipiranje) poskrbi vzreditelj ;)

Ti kar vprašaj.

Srdjan

• *
« Odgovori #166 : 19 November 2007, 19:44:04 »
mate zasebno sporočilo  :)

McChrist

• *
« Odgovori #167 : 19 November 2007, 21:36:24 »
Evo da se še sam končno javim, z eno čist svežo slikco od Guaimi   ;D

Pa še ena sede, z nasmehom  :P

whitedog

• *
« Odgovori #168 : 20 November 2007, 23:20:20 »
Lep pozdravček ljubiteljem DA.Opažam da je kar nekaj novih interesentov za nakup DA in upam,da vsi vedo zakaj naj bi ga imeli(upam,da ne za kakšne pasje boje,ki so vedno bolj popularni >:( ).Novi lastniki se naj vsaj malo zavedo da bodo v začetku imeli bolj malo prostega časa saj ga boste morali vložiti v vzgojo.
Pa še par slikc v priponki od Enigme in njenega novega prijatelja 4-mesečnega Harliya.

http://www.moj-album.com/uredi/whitedog/10171479/

lp

PilotGirl

• *
    • Khaodara
« Odgovori #169 : 21 November 2007, 11:20:07 »
Desobediencia, eno samicko mej v mislih zame ;) Tako, da ko bojo ti kar na email obvesti, ali pa na ZS! Komi cakam, da bom kosmatincka dobila. :) Doma, sem ze vse zagrela, se fantu, se zdej dopade, zaradi njegove vizualnosti :)
Se veselim kot pet letno dete, pa se zdalec nimam sam pet let :)

Desobediencia

• *
« Odgovori #170 : 21 November 2007, 16:21:17 »
Hm, bi bilo dobro če bi se medve prej malo pogovorile ;)

Da se mu dopade vizualno ne dvomim, a črne cote rad nosi? Potem ga že kar takoj pripravi na to da bojo ob stiku s psom pretežno bele :) Da ga bo na vse možne načine probal prepričati da je za spanje v postelji poleg tebe pravzaprav njegovo mesto in da mora nujno spat gor.. :P Pa da bo ko odraste prepričan da je mali kuža in da mu ga ni problem imet v naročju..

Pa da ga bo obračal sto na uro, če ne bosta imela poštimano kje je komu mesto in da mu bo kot mladič nasplošno večkrat delal sive lase? ;D Saj so najlepši na svetu in kot pri vsakem izbiranju pasme človek najprej "zapne" za izgled, je pa to pri tako inteligentnem, trmastem in dominantnem psu samo malenkost, pred nakupom se je treba veliko bolj posvetiti ostalim karakteristikam pasme in biti prepričan, da ga boš znal vzgojiti v prijetnega spremljevalca.

Desobediencia

• *
« Odgovori #171 : 21 November 2007, 17:44:59 »
Lep pozdravček ljubiteljem DA.Opažam da je kar nekaj novih interesentov za nakup DA in upam,da vsi vedo zakaj naj bi ga imeli(upam,da ne za kakšne pasje boje,ki so vedno bolj popularni >:( ).Novi lastniki se naj vsaj malo zavedo da bodo v začetku imeli bolj malo prostega časa saj ga boste morali vložiti v vzgojo.
Pa še par slikc v priponki od Enigme in njenega novega prijatelja 4-mesečnega Harliya.

http://www.moj-album.com/uredi/whitedog/10171479/

lp
Kdo pa so Enigmini starši?

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #172 : 22 November 2007, 13:34:00 »
Hm, bi bilo dobro če bi se medve prej malo pogovorile ;)

Da se mu dopade vizualno ne dvomim, a črne cote rad nosi? Potem ga že kar takoj pripravi na to da bojo ob stiku s psom pretežno bele :) Da ga bo na vse možne načine probal prepričati da je za spanje v postelji poleg tebe pravzaprav njegovo mesto in da mora nujno spat gor.. :P Pa da bo ko odraste prepričan da je mali kuža in da mu ga ni problem imet v naročju..

Pa da ga bo obračal sto na uro, če ne bosta imela poštimano kje je komu mesto in da mu bo kot mladič nasplošno večkrat delal sive lase? ;D Saj so najlepši na svetu in kot pri vsakem izbiranju pasme človek najprej "zapne" za izgled, je pa to pri tako inteligentnem, trmastem in dominantnem psu samo malenkost, pred nakupom se je treba veliko bolj posvetiti ostalim karakteristikam pasme in biti prepričan, da ga boš znal vzgojiti v prijetnega spremljevalca.

Da, točno tako, zato bom jaz začela z drugo pasmo, prav tako samostojno in samozavestno, vendar še vseeno lažje obladljivo.

PilotGirl

• *
    • Khaodara
« Odgovori #173 : 22 November 2007, 13:47:12 »
Ja to ve, sej moj fant, je mel prej psa in je tko trmast k jaz. Kuza ma svoje mesto tam in je njegovo. Za posteljo vem, da je problem, samo, ce si strikten in trmast, pol nimas problemov. Tako, kot jih jaz prej nism mela pr prejsnih kuzkih. Ker je bla moja mama blazno proti, ko sem bila mlajsa, da bi spal na moji postelji. Tako, da smo potem meli vse te reci zmenjene.

Pa sej dost velikih pasem ma te fore, da misli, da je civava in ce v narocje ceprav ma vemo kok kil in velikost. Pa da se te radi dotikajo, naslanjajo.... Ne bo problema, ker je tudi fant vajen, je mel prem rotvajlerja.

Ja zveseljem, se vidive, sej sem ti tudi po mailu pisala, da bi rada v kontak stopila, da mi se kake Da muhe se v zivo poves ;)

Srdjan

• *
« Odgovori #174 : 22 November 2007, 14:00:05 »

Ja zveseljem, se vidive, sej sem ti tudi po mailu pisala, da bi rada v kontak stopila, da mi se kake Da muhe se v zivo poves ;)

Ti bo znala lepo povedat verjemi meni   ;)  ,ti pa imas privat spročilo :D

BTW: DesobedienciaTi gres v soboto v Zagreb, morbit grem pa še jaz dol.

whitedog

• *
« Odgovori #175 : 22 November 2007, 14:41:15 »
Enigmini starši ? Le kaj je to,no mal heca.Dobil pri makaronarju Chiattiu vRimu,
Oče Faramir del Tolkeyen,mama Gloria de la sol.

Upam,da boš imela dovolj mladičkov,da bo dobil vsak po enega če ne še kakega več,ko jih tako veliko povprašuje,po teh malih cortkanih lepotcih-icah.Deso pa veliko lepih trenutkov,ter obilice uspeha tudi v prihodnje na razstavah.

Večno vprašanje:LE ZAKAJ NEKATERI KUPIJO PSA,NE DA BI SE ŽE PREJ DOSTI SEZNANILI S TO PASMO?

Chiba

• *
    • Canis Carnium
« Odgovori #176 : 22 November 2007, 14:42:40 »

Večno vprašanje:LE ZAKAJ NEKATERI KUPIJO PSA,NE DA BI SE ŽE PREJ DOSTI SEZNANILI S TO PASMO?

To je vprašanje za vse pse, ne samo za pasemske.

Desobediencia

• *
« Odgovori #177 : 22 November 2007, 16:24:28 »
Oče Faramir del Tolkeyen,mama Gloria de la sol.
Pol imaš pa na začetku teme njenega polbrata ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #178 : 23 November 2007, 12:40:17 »
Ja to ve, sej moj fant, je mel prej psa in je tko trmast k jaz. Kuza ma svoje mesto tam in je njegovo. ...

To si pa malo narobe razumela...S tem kje ima pes mesto je mišljen poštiman odnos pes-skrbnik. Da je pes za okolico nenevaren. DA je psihično močen pes, samozavesten in vztrajen. Prav tak mora bit njegov lastnik, temu pa še dodaj dosleden in poučen o pasjem obnašanju-da ve kdaj ustavit igro in oblikovat razvoj psa v pravo smer. In poznat lastnosti pasme. Ni sicer pes bav-bav, če si mu kos in z njim delaš.

sarci

• *
« Odgovori #179 : 24 November 2007, 20:18:13 »
Gloria de la Sol?
 Ja potem smo pa res v sorodu, je tut nas Chuck njen sin..