Avtor Tema: Argentinski Pes [Dogo Argentino]  (Prebrano 371424 krat)

m.s.

• *
  • Spol: Moški
Argentinski Pes [Dogo Argentino]
« Odgovori #240 : 21 Januar 2008, 12:58:14 »
Ciao,

Vam predstavljam mojo četo belih palčkov!

Chiba

• *
  • Spol: Ženski
    • Canis Carnium
« Odgovori #241 : 21 Januar 2008, 13:02:22 »
Lušne bubice.
Kdo so pa starši (rodovnik)?

m.s.

• *
« Odgovori #242 : 21 Januar 2008, 13:07:53 »
Mama je Anabela del Tango oče Tito, psički pa nisem šel delat rodovnika.

Sanja

• *
  • Irish rocks!
    • ISCWT Elmer
« Odgovori #243 : 21 Januar 2008, 14:39:44 »
Potem je to leglo nepasemsko? To pomeni brez rodovnikov?

Bravo, upam, da ne pričakuiješ, da si stopil med vzreditelje. Še en štepar!  :-X

m.s.

• *
« Odgovori #244 : 21 Januar 2008, 14:43:28 »
Sploh nočem biti vzrejitelj, pač je ratalo tako.

Sanja

• *
  • Irish rocks!
    • ISCWT Elmer
« Odgovori #245 : 21 Januar 2008, 14:54:49 »
Ja, slučajno je ratalo.

Ma škoda, da naprej komentiram.

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #246 : 21 Januar 2008, 15:11:19 »
To je isto kot vic, kjer obtoženi razlaga da res ni nameraval zabosti enga tipa, ampak je ta slučajno padel in se 13x napičil  ::)

m.s.

• *
« Odgovori #247 : 21 Januar 2008, 15:27:58 »
Ja res škoda!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #248 : 21 Januar 2008, 15:30:50 »
Kolk boš pa računa zdaj za te mladiče?

sarci

• *
« Odgovori #249 : 21 Januar 2008, 15:32:18 »
M.s., jasno je da nimas pojma kaj je rodovnik, zakaj se sploh gre pri rodovniku, niti ocitno nimas blage veze o moznosti dednih boleznih pri tvojem leglu ''argentincev''. Mogoce ti bo vec jasno ko bojo mladici zrastli, in bojo imeli razne probleme. Upam da bos vsaj takrat dojel bistvo rodovniske vzreje. Pa veliko sreče, ker jo bos posteno rabil.

Yo

• *
« Odgovori #250 : 21 Januar 2008, 17:12:16 »
Mama je Anabela del Tango oče Tito, psički pa nisem šel delat rodovnika.

Kateri Tito? Tisti razvpiti Tito, DA x pitbull mix?

m.s.

• *
« Odgovori #251 : 22 Januar 2008, 08:06:47 »
Sarci - starša imata oba rodovnik, in do 4 prednika sploh nista v sorodu. Meni sploh me ne interesira rodovnik zame je enak z papirji in brez.

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
    • http://ccucca.webs.com/
« Odgovori #252 : 22 Januar 2008, 08:54:31 »
Meni sploh me ne interesira rodovnik

A to pomeni, da bos vse mladicke obdrzal ti? Skoda! Pa tko lustni so!

Missa

Chiba

• *
    • Canis Carnium
« Odgovori #253 : 22 Januar 2008, 09:07:40 »
Sarci - starša imata oba rodovnik, in do 4 prednika sploh nista v sorodu. Meni sploh me ne interesira rodovnik zame je enak z papirji in brez.

Upam, da te vsaj zdravje potem. Imata starša slikane kolke? Bodo mladiči imeli slušne teste opravljene? Se zavedaš, da je visoka možnost, da bo kateri izmed tvojih mladičkov vsaj na eno uho gluh, če ne popolnoma? Če se bo odločil kateri od bodočih lastnikov parit s takim, nepreverjenim psom, potem bo lahko imel celo leglo gluho. Kam bo dal potem te ubožce? Že psa, ki je na eno uho gluh, je težko oddati, pa ni nič narobe z njim! Pa prosim ne odgovori mi, da starša in mladički dobro slišijo, ker s psom ki je gluh samo na eno uho, ni nič narobe in ne moreš biti 100% dokler se ne naredi BAER testa.
Najbolj pa sem razočarana, da kljub temu, da imata starša rodovnike nisi bil toliko fer do psov in njunih potomcev, da bi ju prijavil na vzrejni pregled in imel leglo tako kot se spodobi. Dobro veš, da so nerodovniški mladiči cenejši, ozrioma ceno določi vsak posameznik sam. Če ti je kaj do tamalih, jih slušno testiraj, prodaj/oddaj s pogodbo, še prej pa skrbno izberi lastnike, da ne bodo pristajali po zavetiščih. Mnogi namreč gledajo samo "oooo poglej, beli kuža. Jst bi pa tega."   

Desobediencia

• *
« Odgovori #254 : 22 Januar 2008, 14:46:13 »
In kaj potem, ce bi bila v sorodu ? Pri argentincih je to ja nekaj najpogostejsega.

Chiba, dream on, v celem tem koncu Evrope razen mene, znanca iz Beograda in pred par leti Altervite ni in ne testira NIHCE, pa gre za rodovniska legla. So bili BAER testi v SLO pa ni bilo nikomur v interesu niti starsev pripeljat testirat. Cene mladicev so pa seveda iste kot ce bi bili testirani..

m.s.

• *
« Odgovori #255 : 22 Januar 2008, 15:01:13 »
Starša oba dobro slišita in z kolki nimajo problemov. Glede rodovnika in razstav se mi psi smilijo na raztavišču ure in ure. A.R. niso za razstave ampak za na lov.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #256 : 22 Januar 2008, 15:12:21 »
Starša oba dobro slišita in z kolki nimajo problemov. Glede rodovnika in razstav se mi psi smilijo na raztavišču ure in ure. A.R. niso za razstave ampak za na lov.

Mata testirane uhe, s tistim aparatom BAER (popravite me pri imenu, če se motim), kolki so slikani in so kakšni? Bb-H imata samec in samica? Tudi tisti ki lovijo morajo imeti RODOVNIK-brez tega jim je to prepovedano. In tudi tisti se pokažejo na razstavah.  ;)

Desobediencia

• *
« Odgovori #257 : 22 Januar 2008, 15:21:41 »

A ti lovis s svojima psoma oz. sta vsaj testirana na merjascu ? Slisita na oba usesa in kako lahko to z gotovostjo trdis, ce to lahko potrdi samo BAER test? Imata slikane kolke?

Desobediencia

• *
« Odgovori #258 : 22 Januar 2008, 15:23:35 »
Tudi tisti ki lovijo morajo imeti RODOVNIK-brez tega jim je to prepovedano.
Tole pa ne bo drzalo, lov z argentinci je pri nas tako ali tako prepovedan, v Argentini, ZDA itd. pa lovijo vsi, rodovniski, nerodovniski in mesanci z njimi, npr. D.A. x gonic, D.A. x Hrt..

Sanja

• *
  • Irish rocks!
    • ISCWT Elmer
« Odgovori #259 : 22 Januar 2008, 22:49:06 »
Kje pa je rečeno, da če imajo rodovnik, da se morajo pod mus razstavljat?

Ja je blo že težko vzrejnega naredit očitno; tvoja lenoba ali slaba psica, ali pa oboje.
Upam, da boš vsaj za mladiče normalno poskrbel in jim posvetil več časa - če se ti bo dalo.

Yo

• *
« Odgovori #260 : 22 Januar 2008, 22:58:09 »
Upam, da boš vsaj za mladiče normalno poskrbel in jim posvetil več časa - če se ti bo dalo.

No, jaz si težko predstavljam vsa ta kvazi ljubiteljska legla z znamko "dobro poskrbljeno za mladiče".
In imam eno vprašanje:
- Tudi, če je vzrejni pregled na popolnoma drugem koncu Slovenije, do tja ne rabiš niti 4 ure. Če za to nimaš časa in/ali denarja, po kakšni logiki imaš obojega dovolj za pravilno oskrbo mladičev 2 meseca???
Pa ne govorim na pamet, sem nepričakovano dobila na vrata brejo psico, ki je kasneje pri meni kotila in vem, koliko je stalo mojega časa in denarja, da so mladiči "gor zrasli,"
Res me zanima "recept". Mogoče bom pa še kdaj v tej situaciji, pa mi celo prav pride  ::)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #261 : 23 Januar 2008, 11:48:41 »
Tole pa ne bo drzalo, lov z argentinci je pri nas tako ali tako prepovedan, v Argentini, ZDA itd. pa lovijo vsi, rodovniski, nerodovniski in mesanci z njimi, npr. D.A. x gonic, D.A. x Hrt..

A tako, potem mam pa napačne podatke. :)

**Jackie**

• Psi so zakon !
  • Mali Pesjanar
  • **
  • Grom & Kana
« Odgovori #262 : 23 Januar 2008, 14:13:51 »
Želim ti vso srečo jutri na razstavi!

Imam eno vprašanje in sicer sem lastnik A.D. (samička) in je pred dvemi tedni tudi skotila majhne dogice; po kolkem času jo lahko peljem na razstavo?

Starša oba dobro slišita in z kolki nimajo problemov. Glede rodovnika in razstav se mi psi smilijo na raztavišču ure in ure. A.R.niso za razstave ampak za na lov.

Svašta... Mladičev niti komentirala ne bom, mi to tako ali tako že preveč živcev požre!

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #263 : 23 Januar 2008, 15:05:49 »
Pohlep in lenoba ne pozna meja...  :-\ :-X

Sanja

• *
  • Irish rocks!
    • ISCWT Elmer
« Odgovori #264 : 06 Februar 2008, 12:47:18 »
Sem nekje prebrala en tako butast oglas za "argentince brez rodovnika"; možna menjava za zidalni material.

Me zanima kater idiot enači živo bitje s kamnom. M.s imaš ti kako podjetje doma?  ::)

sabinca02

• *
« Odgovori #265 : 09 Februar 2008, 16:54:22 »
živjo!imam nekaj vprašanj pa nevem na koga naj se obrnem.že dolgo si želim argentinsko dogo pa nikakor ne uspem najti legla.zelo si želim imeti psa,in bi rabila nekaj nasvetov glede nakupa ter o psu nasplošno!bi mi bil kdo pripravljen pomagati? :)

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #266 : 09 Februar 2008, 17:52:56 »
24. februarja je v CE raztava. Lahko pa pogledaš po kinoloških društvih, prebereš kako literaturo in tale forum, pa še kak forum. Legla se najdejo. Pobrskaj v kinologu ali se obrni na KZS.

Če te pa kaj konkretno zanima, so pa najboljši naslov lastniki th psov-čim več lastnikov in čim več različnih psov v različnem okolju.

Sanja

• *
  • Irish rocks!
    • ISCWT Elmer
« Odgovori #267 : 09 Februar 2008, 23:17:27 »
Obrni se na slovenski klub za velike pasme in molose za informacije o vzrediteljih.
Vsekakor pa kupi rodovniškega psa in to od koga, ki se za samo pasmo veliko zanima in o njej veliko ve.
Tukaj je ta "baza" podatkov kar Desobediencia.
In ne pozabi - dober vzreditelj ne samo, da pasmo dobro pozna, tudi pomaga ti vzgojiti mladička z raznimi nasveti.  :)

McChrist

• *
« Odgovori #268 : 10 Februar 2008, 14:48:16 »
živjo!imam nekaj vprašanj pa nevem na koga naj se obrnem.že dolgo si želim argentinsko dogo pa nikakor ne uspem najti legla.zelo si želim imeti psa,in bi rabila nekaj nasvetov glede nakupa ter o psu nasplošno!bi mi bil kdo pripravljen pomagati? :)
Če mene vprašaš, potem nimaš kaj spraševati in iskati informacije, pri slovenskem klubu za velike pasme. Jaz nisem dobil nobene informacije, katera bi mi lahko kakorkoli pomagala ali pri nakupu ali pri vzgoji.
Najbolj uspešen način, do pristnih in koristnih informacij, tako glede legel, kot tudi o sami vzgoji, lahko dobiš na različnih forumih. Ljudje ki so pravi ljubitelji pasme, so vedno na voljo, za kakršnokoli informacijo glede same pasme, vzgoje...
Tudi jaz ti toplo priporočam nakup rodovniškega psa, ker pri le tem veš, kaj imaš potem doma. Seveda so razlike od enega do drugega psa iste pasme, kakor smo si tudi različni ljudnje po karakterju. Ampak pri rodovniškem psu vsaj veš, da se ne skriva v njem tudi neka druga pasma, katera bi lahko spremenila vedenje le tega. Seveda so pa tu tudi druge prednosti, kot je npr. zunanji izgled psa (kateri naj ne bi smel veliko varirati od standarda pasme), lahko se udeležuješ pasjih razstav... Vse skupaj je seveda najbolj odvisno od tega, kaj si želiš in kaj pričakuješ od psa /pasme.
Pri Argentinskih Dogah, pa je potrebno imeti nekaj izkušenj s psi in pa vedeti, da so to močni psi, kateri so izredno intelegentni in iznajdljivi, zelo predani gospodarju in družini, po eni strani večni otroci in polni energije, po drugi strani pa izvrstni lovci (lovski nagon se kaže vsepovsod) ter zaščitniki / čuvaji družine. Vsekakor pa so že skoraj pretirane "carte" in ti vsepovsod sledijo z veliko vnemo - nekomu je lahko to tudi ovira, saj si ne dajo dopovedati, da so veliki, težki, močni in ti splezajo takoj v naročje, če jim le dopustiš. Izredno pa so zaljubljeni v otroke (nasplošno) in družino samo. Za samo vzgojo / učenje AD-jev, je podobno kot pri drugih pasmah z razliko, da se izredno hitro naučijo vaj, vendar pa po mojih uzkušnjah, jih moreš vse skupaj malo drugače trenirati (krajše vaje z veliko vmesne igre, vaje ne smejo biti preveč enolične, ker se zelo hitro naučijo delati stvari na pamet, kar jim da veliko časa, za opazovanje okolice in potem posledično neupoštevanje ukazov - vse skupaj govorim o učenju, ne pa o ukazih, katere že obvladajo). Pri samem učenju, je pomembna stalna nagrada in pa vsekakor vedno tudi telesni dotik (trepljanje, božanje in ustne pohvale). So izredno emocionalni psi, katere nikoli ne učiš s silo (pretepanje), če je potrebno, se samo izvrši korekcija, katera je v smilu cuka, jeznega povzdignjenega glasu (zelo opazno se odzove na slednje) in pa v izrednih primerih kakšna zaušnica (ne gre za fizični obračun in moč, ampak samo toliko, da vidi, da se ne hecaš). Najbolj pomembna stvar pri učenju AD-jev  pa je seveda DOSLEDNOST! Kot sem navedel, so res intelegentni psi, kateri hitro izkoristijo vsako stvar v svoje dobro in če ni doslednosti, kar hitro vidijo, da je tu možno veliko odstopanja, od tvoje komande  ;)
Zelo pomembno pri bodočem lastniku AD-ja je, da ima dovolj časa za psa, kateri potrebuje VELIKO gibanja in ukvarjanja z njim in ogromno ljubezni, katero z največjim veseljem vrača, če je le vse tako kot mora biti :P
Zaradi vsega zgoraj navedenega, pa mislim, da ne more bit vsak bodoči lastnik Argentinske Doge in pravi vzreditelj, se nikoli ne bo odločil za bodočega lastnika, samo iz telefonskega pogovora in 1X obiska pri njem!!! Pomemba stvar pri izbiri mladiča je tudi ta, za kaj se bo "uporabljal" pes (razstave, vzrejo, hišni ljubljenček, treninge...). Vse to, bi bilo zelo težko razvideti, iz enega pogovora vzreditelja in bodočega lastnika, zato pravim, da je pri pravem vzreditelju, potrebno večkrat vzpostaviti kontakt, da se obe strani prepričajo, da je vse tako kot mora biti!

Glede legel, pa je spet druga stvar. Pri naših južnih sosedih in pa tudi drugje, se pojavlja kar nekaj legel AD-jev, kateri pa po mojih izkušnjah niso ravno zaupanja vredni (pustimo izjeme)! Najbolj kar me moti je to, da legla niso slušno testirana ( BAER test) in  tudi starši legla, že niso bili testirani. Moramo vedeti, da se pri AD-jih na žalost pojavlja veliko gluhote in tudi kar nekaj displazije (seveda je le ta prisotna tudi pri ostalih velikih pasmah, da ne bo pomote). Po statistiki, so AD-ji mislim da kar na 1 mestu, po odstotkih gluhosti, prisotne pri mladičih. Ali je popolno slušeč mladič, lahko dokažemo SAMO z B.A.E.R. testom in nobenim drugim (pol slušečega psa, skorajda ne ločimo od polno slušečega). Seveda je nujno potrebno povdarit, da s pol slušečim psom ni čisto nič na robe!!! Ima popolno funkcionalnost in je čisto pravi predstavnik pasme, ne glede na to, da ne sliši popolno! Edina razlika je v tem, da se NIKAKOR ne sme takega psa uporabljati za vzrejo!!! Vse ostalo, je nespremenjeno.
O zunanjem videzu AD-jev, kateri se lahko vidi, pa raje ne bom komentiral, ker so marsikateri po zunanjem videzu, zelo oddaljeni od standarda.
Za enkrat lahko rečem samo to, da bo spet, če bo vse po sreči, novo izvrstno leglo AD-jev, skoteno nekje v maju, katero bo imelo odlične starše in prednike, ter bo testirano, kot bi naj bilo vsako leglo  ;)

sabinca02

• *
« Odgovori #269 : 11 Februar 2008, 18:01:58 »
hvala za vse informacije res...hvaležna fuuuul...hmmm.....a pa bi lahk dobila podatk(cifro, mail...) d se kontaktera...k se res zanimam že dolg pa se očitno nikol nism obrnila na pravo osebo...hvala bogu sm našla tale forum :) ;D