K tebi pride to bitje? http://www.youtube.com/watch?v=qI6ARjxb3vw
Meni se tip psa na tvojih fotkah ful dopade, ker ima tako športno postavo (ne najdem boljšega izraza). Po eni strani močne kosti, po drugi ne premasivno telo oz. na te kosti ni obešene preveč mase kot take. Res ne razumem tega čudnega evropskega trenda (sploh bivša YU), ko iz športnikov delajo molose. Delujejo mi približno tako, kot če bi npr. nekega tekača na 400m, ki ima moč in vzdržljivost, ruknil na bodybuilding samo za maso, ga nafutral do maximuma in čakal, da se primerno napihne. Pri rotih so zadevo prignali tako daleč, da se dejansko YU linije razvijajo popolnoma drugače, pes je pri enem letu skoraj tak, kot bo, ko bo odrasel, nemške linije pa se razvijajo tja do 3. leta, lepo počasi, počasi se dela masa, tako da so psi v razredih do 6 mesecev in od 6 do 9 tako drugačni, kot da ne gledaš iste pasme. Meni je včasih na razstavah prav smešno videti te razlike, sploh na specialkah, prinašajo pa te razlike s sabo seveda en kup težav z zdravjem. Za bolj molosovski videz se skrajšujejo tudi gobci, kar zaradi zmanjšane možnosti ohlajanja vodi k večji občutljivosti na visoke temperature.