tehnika in tehnične težave

ninci · 224779

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
Odgovori #540 : 01 November 2008, 09:44:50
Oi!

Jaz sem želela prilepiti 2 fotografiji v temo fotografije. Pa mi ni šlo. Videl se je samo tekst(besedilo) fotk pa ni bilo. To sem poskusila 2x. Pa ni šlo...

Živali so tako prijetni prijatelji
- ne sprašujejo in ne grajajo.

BuldogBalu

maya

• *
Odgovori #541 : 01 November 2008, 10:46:18
Meni še vedno javlja, da ni novih tem  :'(?
Meni od četrtka dela normalno...  ;)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #542 : 26 November 2008, 17:27:54
Zadnji teden mi pogostokrat (veckrat na dan) javlja "vzdrzevalni nacin".. Ravnokar spet ene 10 minut ni deloval.. A slucajno se vedno kaj stimate??

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Smrček

• *
  • Little star :*
Odgovori #543 : 26 November 2008, 17:30:13
Zadnji teden mi pogostokrat (veckrat na dan) javlja "vzdrzevalni nacin".. Ravnokar spet ene 10 minut ni deloval.. A slucajno se vedno kaj stimate??

Meni tudi to dela...

I´m the sweetest trouble maker ;) :D

trigi

• Administrator
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #544 : 27 November 2008, 19:29:25
Ker je bil server (na katerem gostuje več spletnih strani) zadnje čase zelo obremenjen, se je spet začela pojavljati napaka z prekoračitvijo CPU časa. Zaradi tega sem naložil skripto ki ob preveliki obremenitvi serverja začasno izklopi forum.
Sedaj ičemo optimalno nastavitev, tako da se bo to verjetno še zgodilo.
Je pa iz vidika administratorja to boljša rešitev kot pa prekoračitev CPUja.

Lp, Črt

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #545 : 11 Januar 2009, 12:29:16
Pri pisanju postov se dogaja, da mi ga ne poslje ampak napise, da je napaka pri posiljanju. Ze 2x sem post poslal pa je bil objavljen samo polovico napisanega, druga polovicka cudezno izgine. Velikokrat mi foruma sploh ne odpre. Prej sem imela starega lapica, ki je bil v okvari nekako pol leta in sem tezave pripisovala njemu. Kar se je na servisu izkazalo za resnicno. Sedaj pa so mi v stacuni zamenjali in imam novega, pa se mi pojavljajo iste tezave: ne morem se logirat, napise da je forum v obnovi, ce se logiram, ne morem napisati posta, ce ga napisem, mi ga ne poslje ali samo polovico, linke ali slike praviloma izpusca...sedaj pa sem prepricana, da okvara ni na mojem lapicu. Se to dogaja se komu  ???

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

KARMEN

• *
Odgovori #546 : 11 Januar 2009, 12:43:31
Poleg vsega tega mene velikokrat kar ven zabriše. Navadila sem se, da daljše besedilo vedno kopiram, ker nikoli ne vem, kaj se mi bo zgodilo  >:(.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #547 : 11 Januar 2009, 12:48:35
Javi vama "da je forum v načini vzdrževanja" - do tega pride ker gre za preobremenitev strežnika in se ob taki obremenitvi forum sam avtomatsko izklopi, da cela stran ne "pade dol".
To, da pa pošlje samo pol besedila ali pol slike pa ni problem foruma razen v zgornjem primeru ko se pač izklopi, ampak v tem primeru v 99,9% sploh ne pošlje nič. Pač sporočilo ni oddano.
Dokler se stvari ne bodo porihtale boste pač morali malo potrpet, nimam kaj drugega rečt. Stvar je pač taka, da ponudnik gostovanja malo prestavlja strani in strežnika na strežnik da bi stvari izboljšal, pa je praktično vsakič slabše. Če se ne bo izboljšalo bomo pač morali iskati novega ponudnika. Zaenkrat pa je to to.

trigi

• Administrator
Odgovori #548 : 14 Januar 2009, 00:36:22
Š???Ž?š??ž

testiram šumnike.

Forum je postavljen za prvo silo, v prihodnih dneh bo (upam) dobil spet svojo prvotno obliko ;)

Lp, ?rt

KARMEN

• *
Odgovori #549 : 14 Januar 2009, 11:58:04
mani pa je izginila slika in nimam ve? možnosti v mojem profilu ??? ??? ????

Smrček

• *
Odgovori #550 : 14 Januar 2009, 12:03:10
Mene je parkrat kar odjavilo... :-\ ampak saj zdaj je že Ok! (jaz sem postala Smr?ek :'( ) hocem Pesjanarja nazaj!!!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #551 : 14 Januar 2009, 12:04:42
A ste lahko prosim lepo malo bolj potrpežljivi? In po?akate kakšen dan da vse stvari postavimo nazaj? A je težko razumet stavek "forum je postavljen za prvo silo"?  :-X

Hvala.

Smrček

• *
Odgovori #552 : 14 Januar 2009, 12:08:01
ok,ok ;) a bomo s tem ?e zbrišemo ZS-je kej pomagal da bo stanje nazaj? (yeah I now stupid question...)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #553 : 14 Januar 2009, 12:13:46
ok,ok ;) a bomo s tem ?e zbrišemo ZS-je kej pomagal da bo stanje nazaj? (yeah I now stupid question...)

Nazaj bo vse tako hitro, kot nam bo poleg drugih obveznosti dopuš?al ?as.
Ja izbris ZS-jev pa bo lahko omogo?il, da bo zadeva v bodo?e mogo?e delovala še bolje. Shranite si na disk tiste sporo?ila, ki jih res potrebujete ostale pa izbrišite. Trenutno pa? delamo na tem, da bi bilo delovanje foruma ?im boljše in s tem lahko en malo pomagate tudi vi.

Lp, nina

Smrček

• *
Odgovori #554 : 14 Januar 2009, 12:14:50
že brišem....

ata

• *
Odgovori #555 : 14 Januar 2009, 12:19:43
Meni pa je ta nova oblika zelo vše?, no razen šumnikov in slovenš?ine, ampak bomo tudi to preživeli...

Lp in hvala da se trudita

Božo

Bolj črno kot belo, ampak lepo ...

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #556 : 14 Januar 2009, 12:22:20
ninci, a ne moreta narediti omejitev ZSjev? Ker jaz jih ne brišem in potem se mi nabere cel kup ZSjev (trenutno jih imam 760  :-[ :-[). Da data omejitev recimo omejitev 100, potem ti pa javi recimo, da jih moraš brisat?

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #557 : 14 Januar 2009, 12:33:59
Joj, nisem imela pojma, da se ubadate s temi tezavami. Ninci, hvala za odgovor in sorci, ker sem  brezveze zatezila  :-\

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #558 : 14 Januar 2009, 12:48:52
Meni pa je ta nova oblika zelo vše?, no razen šumnikov in slovenš?ine, ampak bomo tudi to preživeli...

Lp in hvala da se trudita

Božo

Saj oblika je dejansko ista gre samo za grafi?no podobo in jezik...
Ampak tale sivo modra pa res zgleda ?iso preve? depresivna za pesjanarja :P

5rca lahko. Samo ?e to uvedemo zdajle ti bo pustilo samo zadnjih 100 ;) -Ostalo pa izbrisalo.

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #559 : 14 Januar 2009, 12:53:01
Meni je druga?e ?isto vseeno, ?e mi vse izbriše. Za ostale se pa da kakšno opozorilo, da naj shranijo ZSje, druga?e se bodo pobrisali pa je. Mislim, ?e bo to pomagalo pri boljšem delovanju foruma...  ;)

trigi

• Administrator
Odgovori #560 : 16 Januar 2009, 02:00:04
Ufff.... tole je bil pa dolg dan :D

Da na hitro povzamem dogajanje zadnjih parih dni.
Najprej smo bili opozorjeni da porabljamo preve? "resursov" in da naj stvar normaliziramo "or else", takrat sem se lotil forum nadgradit na najnovešo verzijo, s ?imer sem upam da se bo stvar (vsaj za?asno) uredila, pa se ni  :-\

Tako smo bili v?eraj zve?er doko?no odklopljeni z sporo?ilom da naj si najdemo drugega gostitelja, ker pri njih ne moremo bit ve?... seveda panika kaj sedaj in kako ... tako da je ?rt pol no?i prebedel pred ra?unalnikom in iskal cenovno sprejemljivo in seveda tehnološko primerno gostovanje.

Hvala bogu je iskanje obrodilo sadove in zjutraj smo že imeli nov server, jupi! :D Ampak tukaj so se težave šele za?ele, saj je novi tip gostovanja ?isto nekaj drugega kot to kar je bilo dosedaj. Prakti?no je bilo treba server narediti iz nule (upam da mi je kolikor toliko uspelo :D) ... no, do ve?era sem prišel že tako dale? da sem imel podatke prenešene, le še povezavo z podatkovno bazo je bilo potrebno vzpostaviti.

Kakorkoli, pesjanar trenutno res deluje samo zasilno, zato prosim brez raznih sporo?il "meni ne delajo slikice", po?akajte par dni ali pa recimo kar kakšen teden, in ?e stvar še vedno ne bo delala vredu, potem pa le povejte :D

Ufff... tale tekst nima ne repa le glave, je bolj kot ne krik zmagoslavja nad mehansko zverjo :)

Lahko No?, ?rt

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #561 : 16 Januar 2009, 07:17:51
Zmagali! :D

battito animale

KARMEN

• *
Odgovori #562 : 16 Januar 2009, 07:35:12
V?eraj mi je forum grozno manjkal, prava odvisnost  :o :o :o :o :o!!!

rapgirl

• *
Odgovori #563 : 16 Januar 2009, 10:55:55
V?eraj mi je forum grozno manjkal, prava odvisnost  :o :o :o :o :o!!!

hihihihihi, nisi ravno edina.  ;D

Sicer pa ?rt vsaka ?ast za trud.  ;)

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

ata

• *
Odgovori #564 : 16 Januar 2009, 12:45:33
Sem Božo in sem odvisnik od Pesjanara  ::) - pasjefanatik  ;)

Danes sem že dobil svojo dnevno dozo (no skoraj celo... tu je še popoldan 8) )

Bravo ?rt...

Bolj črno kot belo, ampak lepo ...

*Sky*

• *
Odgovori #565 : 16 Januar 2009, 12:49:32
Priznam, da je tudi meni Pesjanar že manjkal...   ;)

LP, Katarina

mika-nelly

• Gost
Odgovori #566 : 16 Januar 2009, 12:51:17
joj,tud fajn pogrešala forum... men je bil tud pravi dug?as...sam da bo vse ok, bomo brez limanja slik en teden  ;) obljubim...

kaskae

• *
  • Alaskan team
Odgovori #567 : 17 Januar 2009, 11:21:10
?e bi se držali samo pesjanarstva, bi po moje stvari tekle tko kot treba, tako je pa tu gor mali milijon stvari, ki nimajo veze z pesjanarstvom in samo po nepotrebnem obremenjujejo vse skupaj  :-\
To, da je prišlo do tega je bilo samo vprašanje časa !

Life is like a dog sled team. If you aint the lead dog, the scenery never changes. - Lewis Grizzard

~mladički Aljaški Malamut~

KARMEN

• *
Odgovori #568 : 17 Januar 2009, 13:25:49
Saj se lahko s?isti stare smeti  :).

KARMEN

• *
Odgovori #569 : 21 Januar 2009, 18:37:28
Zakaj pa nekaterim namestu šumnikov postavi kvadratke? Jaz tega sploh ne znam brat  :-[.