Avtor Tema: Coton de tulear [Coton de tulear]  (Prebrano 369725 krat)

dogy.11

• *
  • Spol: Ženski
  • i love my dog :)
Tulearski (bombažni) pes [Coton de tulear]
« Odgovori #540 : 08 April 2008, 18:27:14 »
Živjo vsem nisem mogla bit tih :-[ in vam morm da moj psiček pride čez 2 tedna k meni! ;D

sunset

• *
  • :)
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #541 : 08 April 2008, 20:52:51 »
 :o To pa bo veselje! Če ni skrivnost, nam zaupaj od kod bo tvoj psiček. No pa veliko sreče z novim puhastim družinskim članom. Dolgčas vsekakor ne bo ;).

dogy.11

• *
« Odgovori #542 : 09 April 2008, 07:33:05 »
Moj coton bo prišel od vzrediteljice Gordane Vuk iz Zagreba ;D

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #543 : 09 April 2008, 12:04:04 »
Pred nakupom se dobro prepričaj, da boš skupaj s psičkom dobila tudi veljaven rodovnik. Vzrediteljica namreč v preteklosti za rodovnike nekaj legel ni poskrbela, čeprav je ljudem obljubljala, da bodo rodovniki sledili pozneje. Hrvaška kinološka zveza seveda rodovnikov za nazaj ni izdala, kar je edino pravilno, tako da so ljudje plačali veliko denarja pravzaprav za nerodovniške pse.

O tem ti bodo upam več povedale punce, ki so na tem forumu, saj so bolje poučene in nekatere tudi prizadete zaradi vzrediteljičine malomarnosti.

lp

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #544 : 09 April 2008, 15:37:00 »
Hrvaška kinološka zveza seveda rodovnikov za nazaj ni izdala, kar je edino pravilno, tako da so ljudje plačali veliko denarja pravzaprav za nerodovniške pse.
Mislim da tole ne bo čisto držalo, ne vem kje pobirate informacije oziroma so te informacije verjetno že zastarele. Ampak ja, v vsakem primeru se je pametno prepričati kako je z rodovniki, pa kjerkoli že kupuješ psa. Nikoli ne veš!

Tibor

• *
« Odgovori #545 : 09 April 2008, 16:43:40 »
Pozdravljeni :),

Vsem se zahvaljujem za odgovore glede alergije in cotona, hvala :P.

Ja za enkrat sem ugotovila da sem alergična na kratkodlake ???. Ko sem imela v naročju yorkija mi pa ni bilo nič ;D. In res je najbolje da se prepričam na lastno kožo tudi na cotonu ;D.

LP

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #546 : 09 April 2008, 17:38:37 »
Sunset, če imaš novejše informacije, na dan z njimi!  ;)

Tiva

• *
« Odgovori #547 : 09 April 2008, 18:00:56 »
Dogy.11, pokliči Hrvaško kinološko zvezo in se pozanimaj, če je leglo prijavljeno. Telefonske številke so:
00385 1 48 46 124
00385 1 48 46 125
00385 1 48 46 126

Če boš kljub vsemu šla tja po mladiča, poglej, če je mladiček tetoviran in če je rodovnik že pripravljen. Brez tetovaže in rodovnika ne kupuj psa, ker bo najbrž nerodovniški.

Zaradi vsega, kar se je dogajalo z rodovniki, je Gordana Vuk prijavljena Disciplinski komisiji HKS.

In kaj se je sploh dogajalo? Gordana Vuk je prodajala mladiče (4, 5 legel) brez rodovnikov, seveda kot rodovniške, čeprav legla sploh niso bila prijavljena. In če ne bi bilo lastnika, ki je najel odvetnika, zbral še nekaj lastnikov (ne)rodovniških cotonov, težil in težil Hrvaški kinološki zvezi, pošiljal prošnje komisijam, grozil s tožbami itn... mladiči bi ostali brez rodovnikov. Pred kratkim je nekaj teh psov le dobilo rodovnike – brez DNK testov, samo na osnovi vzrediteljičinih besed, da so ti psi dejansko iz določenih kombinacij.

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #548 : 09 April 2008, 18:11:01 »
No, fajn. A brez DNK testov? Se pri toliko leglih res spomni, katere kombinacije so bile?

Zame je takšen rodovnik brez vrednosti, saj ni mogoče zagotovo vedeti, kdo so starši.

Osebno nimam nič proti tej vzrediteljici, tudi proti kotonom in njihovim lastnikom ne. Sem pa mnenja, da morajo biti kupci mladičev ge. Vuk ekstra previdni.

dogy.11

• *
« Odgovori #549 : 09 April 2008, 20:02:14 »
Hvala vsem za te koristne iformacije takoj bom poklicala v kinološko zvezo
Fajn počohite in polubčkite cotončke :)

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #550 : 09 April 2008, 21:25:23 »
No, fajn. A brez DNK testov? Se pri toliko leglih res spomni, katere kombinacije so bile?

Zame je takšen rodovnik brez vrednosti, saj ni mogoče zagotovo vedeti, kdo so starši.

Osebno nimam nič proti tej vzrediteljici, tudi proti kotonom in njihovim lastnikom ne. Sem pa mnenja, da morajo biti kupci mladičev ge. Vuk ekstra previdni.
Z DNK testi ali brez, saj je vseeno. Tudi pri leglih, ki so pravočasno prijavljena se dogajajo mučke in ni tako zelo sigurno da so res iz tiste kombinacije, ki je zapisana v rodovniku. Sploh če ima vzreditelj doma več psov. Lahko je na primer psico paril z enim psom, prijavil pa je paritev z drugim. Tako da bi potem morali delat DNK teste pri vseh, tudi pravočasno prijavljenih leglih, če bi hoteli biti sigurni. Če se ne motim, se jih pri nas ne dela. Če se motim naj me prosim kdo popravi. No itak vsi vemo da se svašta dogaja s temi rodovniki. In se strinjam, da morajo biti kupci mladičev zelo previdni. Pa ne samo pri tej vzrediteljici ampak tudi drugje in tudi pri drugih pasmah.
Tako da dogy.11 čim bolj se pozanimaj pred nakupom. Čeprav dvomim, da si vzrediteljica po vsem tem, upa še enkrat privoščiti napako. Sploh če je prijavljena komisiji. Kako je sploh s tem, lahko kljub temu normalno naprej vzreja al kako?
Dogy.11 veliko sreče pri "raziskovanju"!

kalsang

• *
    • kalsang
« Odgovori #551 : 10 April 2008, 21:45:48 »
Po pravilih slovenske kinološke zveze bi morala dobiti vzrejno prepoved za cotone. Seveda se tudi pri nas dogaja, da komu pogledajo skozi prste in urejajo stvari za nazaj, toda strogo po pravilih bi moral vzreditelj, ki proda mladiče brez rodovnika dobiti vzrejno prepoved za dotično pasmo.

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #552 : 11 April 2008, 21:27:21 »
Se mi je zdelo da bi morala dobit kakšno prepoved. Očitno ima hrvaška kinološka zveza drugačno politiko kot naša. No kakorkoli že, v vsakem primeru vzreja lepe in uspešne cotone in upam da v prihodnje ne bo več prihajalo do podobnih "napak".

dogy.11

• *
« Odgovori #553 : 14 April 2008, 19:13:33 »
Čaw vse!
Dons sm zvedla da mogoče Gordana sploh ne bo dobila rodovnikov za svoje leglo !!!!!!!!!  Groza zdej bom mogla iskat nekje drugje z nakup kotona!!!!!!

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #554 : 15 April 2008, 17:32:41 »
Torej so jo le kaznovali. Mi je kar malo žal zanjo, do nedavnega je bila poznana kot dobra vzrediteljica. Ampak kaj moremo, kazen more biti že zato, da bo mogoče koga, ki je imel kakšne podobne namene (ne glede na ozadje vsega skupaj), odvrnilo od tega (sem pač optimist). Jaz ne podpiram nerodovniške vzreje psov. Pa čeprav so v tem primeru mladički verjeto res "čistokrvni" oziroma bolje rečeno so vsi njihovi predniki rodovniški cotoni. Drugače "čistokrvni psi brez rodovnika" zame ne obstajajo. Pa upam, da ne bom zdaj povzročila še ene debate ali krega okrog rodovniških in nerodovniških psov, ker je tega na forumu že precej napisanega. Dogy.11 me vseli, da si še pravi čas dobila informacije v zvezi z rodovniki. Pač se bo čas, ko boš dobila svojo bombažno kepico verjetno malo podaljšal, ampak boš pa imela urejene papirje. Mogoče se lahko pozanimaš tudi za kakšnega slovenskega vzreditelja. Ali pa poglej malo nazaj po tej temi, je bilo že tudi tujih psaren veliko omenjenih. Pa srečno pri iskanju bombažka!

Tadeja

• *
« Odgovori #555 : 18 April 2008, 15:54:38 »
Imam eno vprašanje...
Jutri pridem na celjsko razstavo, pa me zanima, če lahko pridem malo počohat cotončke tistih, ki boste razstavljali... :o
Svojo cotončico dobim šele naslednje leto, pa se mi to zdi še takoo daleč...

Lp, Tadeja

KELY

• *
« Odgovori #556 : 18 April 2008, 19:29:31 »
Pozdravljena Tadeja,

ja kar pridi malo "počohat" našo Kely. Vesele bova.
LP

Tadeja

• *
« Odgovori #557 : 18 April 2008, 22:44:16 »
iii... hvala. ;D
Pridem, ko boste končali z ocenjevanjem, da si napasem oči in prečoham bombažke. :D

dogy.11

• *
« Odgovori #558 : 22 April 2008, 18:47:10 »
A JE BIL KDO OD VS NA RASTAVI V CELJU?

Tadeja

• *
« Odgovori #559 : 22 April 2008, 20:05:38 »
Jaz sem bila v soboto na razstavi. Bilo je super... Prečohala sem kar nekaj cotončic. :D

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #560 : 22 April 2008, 22:44:39 »
Tudi midve z Bači sva bile v soboto na razstavi in ugotavljam, da se obeta kar nekaj novih lastnikov cotončkov. Je bil ves čas kdo v bližini, ki se zanima zanje, tako da je bilo fajn. So nam krajšali čas, ko smo čakali da pridemo na vrsto za v ring. ;D Cotončice so bile pa tudi vesele čohanja.

Tadeja

• *
« Odgovori #561 : 23 April 2008, 13:20:43 »
sunset, lahko ti pošljem kakšno sliko tvoje Baci, ker jo je moj fant vneto fotografiral v soboto. :D

dogy.11

• *
« Odgovori #562 : 07 Maj 2008, 19:26:46 »
Čaw!!
MENE ZANIMA KOK V POVPREČJU SO DOLGI KOTONI SJ  ZDEJ  KOPUJEM KOŠARICE IN BOKSE
ME PA ZANIMA TUDI ČE RADI SPIJO V KOŠARICAH ???

kathy

• *
    • izi-ela
« Odgovori #563 : 07 Maj 2008, 20:11:20 »
Dogy.11, če pišeš z velikimi tiskanimi črkami pomeni da se dereš  ;)

Kako dolgi so kotoni natanko ne vem ( če pa slučajno misliš višino pa zrastejo do 28cm ), pa tudi kak cm gor ali dol, kupi košarico za psa manjše pasme, reci da zraste malo več kot maltežan pa ti bodo trgovke pomoje znale svetovati. Jaz imam doma košarico oz. posteljo od Rogz najmanjšo velikost in je še vedno glih prav velika. Če radi spijo v košarici pa je čisto odvisno od posameznika.

Kje pa boš sedaj vzela tvojega kotona?

dogy.11

• *
« Odgovori #564 : 07 Maj 2008, 21:13:28 »
upsi nism vedla :-[ hvala za opomin

hvala tud za odgovor
cotona pa bom vzela pri Gordani Vuk,  ker mi je zagotovila rodovnik

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #565 : 07 Maj 2008, 21:55:31 »
sunset, lahko ti pošljem kakšno sliko tvoje Baci, ker jo je moj fant vneto fotografiral v soboto. :D
Joj Tadeja oprosti, tole sem čisto spregledala. :-[ Ja prosim pošlji slikice! Sicer mi je nekaj tudi Petra že poslala, pa vseeno.

Dogy.11, kar se ležišč tiče jaz ne bi vzela premajhnega. Se mi zdi da je bolje, če je kuža bolj na komot. Pri nas sicer ležišče ni v uporabi, ampak vidim kako Bači spi vsa raztegnjena, ponavadi na hrbtu. Ona si je za svoje ležišče izbrala kavč ali pa se po novem stiska k fantu (direkt na povštru) če pozabiva zapret vrata. :) Hotla sem povedat, da je precej odvisno od načina spanja in cotoni precej časa spijo na hrbtu, tako da je po mojem pametno vzeti malo večje ležišče.
Glede rodovnika pa se vseeno dobro pozanimaj.
Kdaj pa naj bi dobila kepico?

Tadeja

• *
« Odgovori #566 : 07 Maj 2008, 22:44:57 »
Hmm... Mene pa zanima glede transporterjev: vzrediteljica mi je svetovala ne premajhnega (da lahko tudi podnevi preživi nekaj časa v njem). Gledala sem atlasove in sem se odločala med A30 in A40. Vzrediteljica mi je svetovala A40 (dimenzija je 68x49x45,5 cm), medtem ko je A30 dimenzije 60x40x38 cm. Saj vem, da sem hitra, ampak rada bi imela vse pripravljeno do prihoda moje cotončice. :D
Sunset, slike dobiš na mail. ;D Aja, pa gledala sem temo o negi, kjer pišeš, da pridejo v Slovenijo CC krtače in kozmetika za pse. A so res boljši od 1# All systems?

sunset

• *
    • psarna Magic Edition
« Odgovori #567 : 08 Maj 2008, 00:09:10 »
Tadeja hvala za slikice! Vidim da je Bači prav pozirala.

Jaz kupila Atlasov transporter A30, pa se mi zdi nekam majhen. Čeprav je vzrediteljica rekla da ima ona točno takega in je ravno prav velik, tako da ne vem. Res da smo ga mi uporabili samo dvakrat ali trikrat, potem pa sem ga oddala in ga zdaj uporabljajo za mačko. Sem ga imela namen uporabljati v avtu ampak sem ugotovila, da Bači bolje prenaša vožnjo če ni v boksu.
Če imaš namen psičko puščati v boksu ko bo sama, je mogoče res bolje da je malo večji.

Ja CC krtače in kozmetika so že v Sloveniji. Če in koliko so boljši od #1All Systemsa pa težko rečem. :-\ Nismo še kaj dosti preizkušali. CC krtača ki jo zdaj jaz uporabljam za Bači se mi zdi super, ampak zaenkrat še nimam zraven AllSystemsove, da bi ju lahko primerjala med sabo. Imam namen odpreti temo o CC, pa bo mogoče še kdo povedal svoje izkušnje.

dogy.11

• *
« Odgovori #568 : 08 Maj 2008, 13:53:52 »
v nedeljo grem h Gordani in bom izbrala cotona (seveda če bo vse uredu z rodovniki ;) ) potem pa ga pridem iskat čez 2 tedna  ;D
jst bi tud neki uprašala kakšne krtače se najbolj splačajo  ???

Tiva

• *
« Odgovori #569 : 08 Maj 2008, 14:03:37 »
Dons sm zvedla da mogoče Gordana sploh ne bo dobila rodovnikov za svoje leglo !!!!!!!!!

cotona pa bom vzela pri Gordani Vuk,  ker mi je zagotovila rodovnik

Rodovnike izdaja Hrvaška kinološka zveza in ne vzrediteljica in če so ti na HKS povedali, da rodovnikov mogoče ne bo, kako lahko verjameš vzrediteljici, ki (kot sem že napisala) ne izdaja rodovnikov. Prosim preveri še enkrat na Hrvaški kinološki zvezi, če bodo tem leglu izdali rodovnike.

Koliko so zdaj stari mladiči?