A če pes na razstavi izpolne pogoje za pridobitev naziva ch., ali ga lahko že čez en mesec npr. prijaviš na drugi razstavi v klaso šampionov? Predvidevam da ne, ker ob prijavi ne moreš poslati potrdila o prvaštvu..
Če pa imaš potrjeno prvaštvo v Sloveniji in želiš psa prijaviti npr. v Avstriji, a ga lahko prijaviš v klaso šampionov s slovenskim prvaštvom ali ne?
Pa a če psa prijaviš v klaso odprtih, čeprav je šampion, a se to kako preverja? A za vsako razstavo potem kzs preveri (tudi državne?)? Oziroma kako razstavljalci vejo, da lahko koristijo rcac za prvaštvo?
Par vprašanj, upam da mi bo kdo odgovoril.. 
Ko pes izpolni pogoje za prvaštvo, pošlješ fotokopije na kinološko zvezo. Šele ko dobiš potrdilo, ga lahko prijaviš v razred šampionov. So razstave (Črna gora, Makedonija, Bolgarija...),kjer pes lahko izpolni pogoje za CH v enem vikendu in tudi takoj dobiš potrdilo.
Z prvaštvom ene države, npr. Slovenije, lahko psa prijaviš v razred šampionov v katerikoli državi, članici FCI.
Ko pes izpolni pogoje za CH v določeni državi, ga tam praviloma ne smeš več prijavljati v razred odprtih, vmesnih ali delavnih. V ostalih državah ga lahko. Zaenkrat še nisem doživela, da bi se prav preverjalo, vendar so severnejših državah kar malo previdni glede tega. Vem namreč za tale primer: lastnica je šampiona Nemčije prijavila v odprte, kjer je manjša konkurenca. Nemška kinološka zveza, ki to razstavo ogranizira, ima v registru shranjene vse pse, ki so šampioni, ali so izpolnili pogoje za šampiona Nemčije. Ker je bil kuža tam, je lastnica dobila opozorilo, da psa ne sme več razstavljati v razredu odprtih, sicer ji sledi prepoved razstavljanja.
Jaz običajno, kadar moj kuža dobi R. CAC ali pa R. CACIB (in še nima izpolnjenih pogojev za CH ali INT CH), vedno vprašam lastnika psa, ki je osvojil CAC ali CACIB, ali je pes že šampion. Če je že, potem ti mora lastnik psa napisati pisno izjavo. Nekaj v stilu, da ti 'podarja' ta CAC ali pa CACIB, ker ima njegov pes že izpolnjene pogoje. Zraven priloži dokaz, da je temu res tako (kopijo šampionata ali mednarodnega šampionata).
Upam, da sem kaj pomagala