Schnappi, očitno imamo podoben "problem". Lili zdaj sicer na povelje "hop" že sama skoči v avto, ker je za to izdatno pohvaljena, vendar se v samem avtu hitro prične tresti in stiskati v kot ...

Upam, da jo bo ta strah minil, saj se tudi mi vozimo na lepe kraje, včasih sedim poleg nje, da ni sama, poskusili smo že s priboljški in celo s pozitivnim vzorom - v naš avto je brez problema skočila in v njem zadovoljno počivala prijateljeva zlata prinašalka, da bi Lili videla, da to ni nič takega.

Zaenkrat še ni nič zares pomagalo, vendar imam upanje, da se bo sčasoma v avtu sprostila. Ne vem, morda je imela kot mladiček kakšno negativno izkušnjo?!
Schnappi, od kod pa prihajate? Po moje bi se z Lili zelo lepo ujela in igrala.
piTonka, z dvema psicama v eni hiši nimam izkušenj, tako da vam žal ne znam svetovati. Moji starši imajo tudi mlado psičko, ki trenutno še doji, saj ima mladičke, vendar se žal z Lili zaenkrat ne razumeta najboljše. Upam, da je temu vzrok materinska zaščitniška drža, morda Lili tudi že počasi postaja "pripravljena" in se zato ne gledata ravno ljubeče. Morda kdo ve, kako je s tem?? Cene vižlic pa so različne, od 200 do 2000 evrov po moje, odvisno od vzreditelja in legla ...
Ima še kdo morda malce "muhasto" vižlo, ki se je odločila, da ne bo več jedla visoko kakovostnih briketov? Zdaj ji poskušamo primešati malo hrane iz konzerve, pa tudi ne pomaga preveč. Se bojim, da ne bi bila presuha, saj ne poje dovolj (toliko, kot piše v navodilih ...).
Prijetne praznične dni vsem skupaj!
andrejuska