Avtor Tema: Nizozemski schapendoes [Schapendoes]  (Prebrano 774453 krat)

renata_

• *
    • Slomar Tuft
Nizozemski schapendoes [Schapendoes]
« Odgovori #2010 : 10 Junij 2014, 17:33:38 »
Po rojstnem dnevu se je tudi pri nas zgodilo marsikaj  :).
Kar se tiče razstavljanja je Fibby po uspehih na razstavah na Barju in v Mariboru osvojila naziv Slovenska mladinska prvakinja. Podobno velja za razstave na Rijeki in v Varaždinu, kjer si je prislužila naziv Hrvaška mladinska prvakinja.

V času prvomajskih počitnic smo se udeležili klubske razstave v Italiji, kjer je Kat dobila odlično oceno v razredu šampionk, Fibby pa se je pol ure preden bi bila na vrsti, med divjanjem napičila na nekaj ostrega. Ker je posledično šepala, je nismo razstavljali  :(. Smo pa nekaj dni pred tem preživeli na Murterju, kjer smo spet neznansko uživali.

Fibby med sprehodom proti Murterju

Kat med sprehodom proti Murterju

Obe skupaj

Murter v ozadju

Po dolgem času se je Kat udeležila tudi nekaj agility tekem in, kot je Mateja že omenila, celo osvojila 3. mesto v Žalcu. Fibby se med tem tudi pridno uči veščin tega športa in pred kratkim je z odliko zaključila začetni tečaj.

Kat med zmagovalci

Fibby med zaključnim izpitom

Najpomembnejša novica pa je povezana z Nizozemsko, deželo Schapendoesov. Prejšnji vikend smo se namreč ponovno udeležili dneva mladih psov, ki ga organizira nizozemski klub, Vereniging de Nederlandse Schapendoes (VNS). To je dogodek na katerem se pokažejo, premerijo in ocenijo celotna legla, torej mladički skoteni v lanskem letu, skupaj s starši. Na ta način klub sistematično spremlja razvoj, zdravje in zunanji izgled mladičev ter skrbi za ohranitev te krasne pasme. Nam je, po kar precejšnjih težavah, uspelo zbrati kompletno družino  :o. Na dolgo pot sem se odpravila z lastnico Naše Flipsy/MaiTai, ki živi v Ljubljani. Z nama sta potovali še moji dve dami Kat in Fibby ter naš edini samček, sedaj že pravi mačo, Freaky. Torej štirje psi in dve lastnici v kamperju, 1100 km v eno smer. Na poti je bilo prav luštno, psi so se lepo razumeli, razporedili so se po avtu in vsak je našel svoje mesto med vožnjo in tudi ponoči  ;). V Arnhemu sta se nam pridružila še Fenya/Sofie in oče mladičkov Floris. Vsi so dobili zelo lepe ocene, sodnica pa ni skoparila niti s presežki glede legla kot celote. Občutek videti celo pasjo družino na enem mestu je neprecenljiv. Mladiči so se razvili v krasne pse s čudovitimi karakterji, Kat je dozorela v pravo damo, Floris pa je še lepši kot je bil lansko leto. Pravzaprav je kar škoda, da VNS ne dovoljuje ponovitve paritvene kombinacije, v celem dnevu namreč nisem našla lepšega samca. Celotno potovanje je bila krasna izkušnja.

Starša našega prvega legla: Floris Akqi van de Korte Toren/Floris in Caatje Lauke van de Korte Toren/Kat

Freaky

Fenya

Flipsy

Fibby

Vsi mladički skupaj (Freaky, Fenya, Fibby in Flipsy od leve proti desni)

Družina s sodnico ob sklepnem govoru

Slovenska delegacija na poti domov slikana v Avstriji (Freaky, Kat, Fibby in Flipsy)

pelukan

• *
« Odgovori #2011 : 11 Junij 2014, 10:38:22 »
lepe slike, vse! :) jaz žal ne morem prilimat nobene slike od Margo, ker mi na vseh računalnikih nekaj zablokira pri prenosu, na telefonu se pa sploh ne da. Naju pa čaka naslednji petek izpit poslušnosti A, ker je žal še premlada za izpit BBH, upam na najboljše in da bo celo sodelovala in končno za več dni tudi na morje, da se ne bo stopila zaradi vročine ;) sem že razmišljala, da bi jo ostrigla! (mateja, sej je najbrž ne bom :P )

Imam pa eno vprašanje, glede srčne gliste. Imate kakšne izkušnje z ampulami Stronhgold/Advocate ali je bolje, da dobi tablete Milbemax?

lp,maja

pelukan

• *
« Odgovori #2012 : 11 Junij 2014, 11:21:16 »
mini slika s pokljuke :)

_ZOYA_

• *
  • Spol: Ženski
  • ♥Maltese Maly♥Schapendoes Gavin♥Mix Ajda♥
« Odgovori #2013 : 11 Junij 2014, 11:22:09 »
Čestitke za uspehe,  Renata.
Sončeki so vsi.

Hihi že tretjič sem sanjala da je prišel mladič schapendoes k meni  ??? (sej so sanje uresničljive ne ? hihihi)

MANDY

• Gost
« Odgovori #2014 : 11 Junij 2014, 16:10:34 »
 :) S temi medvedki ni dolgčas, čestitke Renata, čudoviti so vsi.
Uau Margo, bomo držali pesti in tačke za vaju, tudi Mon Ami se pripravlja na BBH izpit čakava da bodo starost primerna  >:( , tale starostna omejitev za BBH je ena neumnost  ::) .
V soboto bomo na agility tekmi v KD Ljubljana (pri hotelu Mons) če ima kdo čas za divjanje  ;)  :).
Kakor hočeš kratka frizurica jim paše, nisem pa prepričana če jim je manj vroče, dlaka pa itak raste  :) .
Fotke pa lahko pošlješ na moj mail in jih jaz pripnem, ker Margo je res ena zafnana lepotička  :-* :-* :-*
Končno sem dobila tudi fotografijo Maka iz Belgije, pravi lepotec je

MANDY

• Gost
« Odgovori #2015 : 11 Junij 2014, 17:21:55 »
Mi smo uživali v Umagu prispeli smo v petek popoldan, v soboto le uživali v nedeljo pa še pokazali Mon Ami na razstavi. Bila sem presenečena, čudovita razstava v parku pod krošnjami dreves, brez vstopnine, brez parkirnine, zelo prijetno in sproščeno. Mi smo bolj uživali v kopanju in čofotanju po morju v soboto in v nedeljo pred in po razstavi. Lepo je bilo. Več slikic v albumu na naši strani.

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #2016 : 12 Junij 2014, 13:31:03 »
No Maja, saj gre  :). Slikco od Margo vidimo in celo poveča se lahko, super je.

Glede zaščite smo pri nas do letos prakticirali Frontline + Milbemax po potrebi. Letos pa nas je naša veterinarka prepričala v uporabo Advantixa, ki že vsebuje učinkovino proti srčni glisti. Pravi namreč, da območja, kjer živijo komarji/muhe - prenašalci srčne gliste, niso več tako jasno razmejena in je lahko pes izpostavljen tudi sicer oziroma v krajih, kjer do sedaj tega nismo pričakovali. Milbemax samo v času počitnic na morju baje ni več 100 % zaščita. Pri nas se tudi proti klopom Advantix dobro obnese in to je vse kar moji dobivajo (toktok).

Zoya, sanjati je vedno dovoljeno  :). Le praviloma je tako, da si sanje uresničujemo sami oziroma, dokler je možno, nam jih starši  ;).

Na linku pa si lahko pogledate, kako izgleda bratsko/sestrska ljubezen, igra, naveza  :o. V glavnih vlogah Freaky in Fibby!

https://www.youtube.com/watch?v=3HVnK4Ip4Zc

pelukan

• *
« Odgovori #2017 : 12 Junij 2014, 15:37:13 »
hvala, Renata :)

te ta male slikice niso tako dobre kvalitete kot večje, to me bolj muči ;)

meni je bilo do sedaj rečeno, da je bolj dalmacija nevarna kot pa naši obmorski kraji tako da lani nisem nič dajala...torej dejansko bolj pametno, da dam že sedaj?

jaz imam tudi frontline in ne deluje na barjanskih klopih  >:(, menjam na advantix tako ali tako, a da je to res samo to dovolj proti srčni glisti? vem da deluje na klope in bolhe in kot repelent, že na meni se ponavadi to ne obnese :)
sej ne da bi rada filala Margo z vsem mogočim sam raje vidim, da ničesar ne stakne   ???

pelukan

• *
« Odgovori #2018 : 12 Junij 2014, 15:39:22 »
mak je pa prečudovit, rdečelasec! :)

airedale10

• *
« Odgovori #2019 : 12 Junij 2014, 16:17:27 »
Citiraj
Glede zaščite smo pri nas do letos prakticirali Frontline + Milbemax po potrebi. Letos pa nas je naša veterinarka prepričala v uporabo Advantixa, ki že vsebuje učinkovino proti srčni glisti. Pravi namreč, da območja, kjer živijo komarji/muhe - prenašalci srčne gliste, niso več tako jasno razmejena in je lahko pes izpostavljen tudi sicer oziroma v krajih, kjer do sedaj tega nismo pričakovali. Milbemax samo v času počitnic na morju baje ni več 100 % zaščita. Pri nas se tudi proti klopom Advantix dobro obnese in to je vse kar moji dobivajo (toktok).
Malo izven teme, ampak a si prepričana da to res drži?  ??? Kakor sem jaz brala temo o srčni glisti je bilo povsod rečeno da Advantix ne ščiti (da le odganja komarje - ampak to ne vedno, da ni ravno siguren) in da je Milbemax prava zaščita ki jih sigurno uniči. Zdaj sem pa čisto zmešana kaj je res in kaj ne (uporabljam oboje in če ne bi bilo treba ne bo toliko denarja dala za to  :P::)

MANDY

• Gost
« Odgovori #2020 : 13 Junij 2014, 11:11:06 »
 :) Glede zaščite proti srčni glisti po priporočilu in zagotovilu našega vet.
Advantix, ki pri nas itak najbolj pomaga proti klopom (razen Idi) nato mesec po izpostavitvi okužbi tabletka Milbemax. Primorci in tisti, ki so veliko na morju pa vsak mesec tabletka Milbemax, enako prakticirajo tudi v Italiji.
Veste kaj, da sem končno ugotovila, temperaturno mejo za Mon Ami. Do 30 stopinj se nič ne spremeni, nagaja, ščipa  nad trideset samo prinese igračo in  pade dol z njo vred na ploščice v kuhinji.  ;D :D

pelukan

• *
« Odgovori #2021 : 13 Junij 2014, 14:35:59 »
tudi meni je včeraj moja veterinarka lepo razložila, da imajo paraziti razvojni krog od 4-6 tednov tako da ni treba takoj dat tableto milbemax ampak lahko šele kasneje, da pa nikakor advantix ni dovolj, ker je zgolj repelent. Drugače pa je z ampulama Stronhgold/Advocate, ki pa res vsebujeta antiparazitik samo nista pa proti klopom  :D

tako. upam, da še komu pomaga ta informacija...in me veseli, da noben od šapijev ni imel problemov ne z advantixom in ne z milbemaxom. Mogoče bo Margo prva, ker tako rada dramatizira :)

in blagor, da mon ami omaga...margo sopiha kot vlak, "teži" pa vseeno ;)

maya_807

• *
« Odgovori #2022 : 13 Junij 2014, 15:01:01 »
Thor je imel reakcijo na Stronhgold, tako da sedaj uporabljamo samo Advantix. Tabletko za srčne gliste pa smo mu dali samo lansko leto, ker je bilo več komarjev in je veterinarka dejala, da če sem jaz bolj v dilemi naj mu dam, da imam potem mirno vest.
Novejše slike ne bo, ker ne znam več kako se to gor da.

MANDY

• Gost
« Odgovori #2023 : 16 Junij 2014, 10:42:53 »
Pozdrav  maya_807 kakšna pa je bila reakcija na Stronhgold.
Naše niso prenesle ovratnice, so se praskale kot nore in imele rdečo vneto kožo za vratom.

MANDY

• Gost
« Odgovori #2024 : 24 Junij 2014, 11:30:22 »
Pozdrav
Nekaj novic od naše "bande" in slikic

May je uspešno zaključil šolo poslušnosti, zdaj uživa na počitnicah in jeseni začne z agilityem.
Priden May,  velik lump je še vedno ampak po besedah lastnice in se mu vse odpusti ko tako prikupno pogleda  ;D    >:D  ja poznamo to  >:D >:D :-*

Še ena od Makka, ki se je dobro naučil od tete Ide, da je vsaka luža dobra za kopel  >:D , baje je edini v psarni ki je pacek  :P, pa lastnice sploh ne moti, pravi, čist normalno saj je iz Slovenije  :D. (ne vem a je to dobro  :) :P)

Hi hi našla sem fotko od Thora, ko tako resno sedi za mizo.

In Tischa, pikica

Ta vikend smo uživali v družbi schapijev Chiare in Gine ter njunih lastnikov iz Belgije.
Mon Ami in Gini sta se takoj ujeli v divjanju.

Skupaj sta skakali preko ovir na poligonu KD Pluton, v soboto pa smo jih peljali v Logarsko dolino do slapa Rinke.
In Chiara, ki ima že 11 let je brez problema prehodila vso pot.

Melisa v "nebesih" ha,ha.

Ja voda je zakon  ;)

pelukan

• *
« Odgovori #2025 : 01 Julij 2014, 14:24:20 »
no, tudi z Margo sva zaključile šolo in presenetljivo zelo uspešno naredile poslušnost A, čeprav uboga samo na poligonu   >:(

mam pa spet vprašanje, ima kdo izkušnje s hladilnimi plaščki za pse? slišim pohvale za Prestige cool-coat.
http://www.ziva-zazivali.si/contents/sl/d146.html

lp,m

_ZOYA_

• *
« Odgovori #2026 : 01 Julij 2014, 22:18:13 »
Jaz imam ta plašček, sicer nimam schapendoesa (upam, da ga bom nekoč imela haha), imam pa drugo dolgo dlako pasmo (maltežana), plašček je pa kar v redu.

andreja

• Pesjanar
  • vedno z mano
« Odgovori #2027 : 02 Julij 2014, 00:13:31 »
Sem zasledila debato o filariji in zaščiti... Živim na obali in pri nas ni enega veterinarja, ki bi dajal prednost ampuli pred tabletami. Oz. nisem ga še srečala.

pelukan

• *
« Odgovori #2028 : 02 Julij 2014, 11:15:22 »
zoya, a ima mokro dlako spodaj? ker reklamirajo, da je zelo lahek, da dejansko pomaga kužkom in da dlaka ni mokra, če ga pravilno uporabljaš  ::)
a to ga uporabljaš samo za sprehode ali tud kot ležišče?

hvala!

MANDY

• Gost
« Odgovori #2029 : 02 Julij 2014, 11:21:03 »
 :)  Bravo Margo in Maja seveda, veš kaj, saj uboga tudi izven poligona samo ti ne veš, ne opaziš   :) :P pridna Margo, čestitam prvi sta opravili izpit iz poslušnosti.
Z hladilnimi plaščki nimam izkušenj, žal. Če jim zakuha v senco ali v bližnji potok, še bolje ob vročini smo doma na ploščicah  ;) .
Jaz sem bila zjutraj na veterini s to našo smotano Mon Ami, si je včeraj poškodovala zob  >:(. Košček poškodovanega zobu smo povlekli ven in k sreči zob (ta velik zadaj) ni odprt, uf smo si oddahnile. Zdaj nas pa res čaka čisto vsak dan čiščenje zob, to bo veselo.
Maja a kaj poznaš Snežniški grad in okolico ali kdo drug ??

_ZOYA_

• *
« Odgovori #2030 : 02 Julij 2014, 12:11:27 »
Do sedaj sem mu ga dala gor le včeraj za malo časa in ni imel mokre dlake. Uporabljala, ga/bom za takrat ko bo zelo vroče in pa pred treningi/tekmami.

pelukan

• *
« Odgovori #2031 : 02 Julij 2014, 13:59:55 »
joj, kaj pa je spet počela  :-\ samo da se je vse ok izšlo! saj ne rabi vseh zob  ::)

Mateja, niti malo ne poznam tistih krajev, goole pa pravi tole :)
http://www.zaplana.net/Izleti/Namigi/GradSneznik/
http://www.zaplana.net/Izleti/Slivnica/

MANDY

• Gost
« Odgovori #2032 : 02 Julij 2014, 14:16:44 »
Hvala smo že brskali, mogoče bomo ta vikend raziskovali okolico gradu  8).
Ja je-smo imeli srečo glodala je ogromno govejo kost, ki jo baje sploh nebi bila  :-[ zmožna vso pojest kot je naredila.
 Opica njena prva in zadnja prava kost, bo ostala pri bikovkah, požeruhinja.
 Sicer je pa zadnje dni res polna energije in bedarij pred dnevi je pojedla celo škatlo medenjakov in posledica je bila prebavne motnje nekaj dni. Kako jih je dobila  :-[ imeli smo v službi programerja in mu ponudili medenjake in ko je odšel jih je mož pospravil na VARNO visoko v kopalnico a ne dovolj. Je mala kar izginila za nekaj minut ko sem jo začela iskat je bilo prepozno. Morala bi jo videt kako se je oblizovala  >:D >:D :-X.

JennyK

• *
« Odgovori #2033 : 02 Julij 2014, 15:59:16 »
Uf, Mandy.....  :-\  da bi se kaj takega moji psici "zgodilo"....  :-X  Hja, pomoje bi imela psica hude hude prebavne težave. Je tudi grozno ješča in pobere s tal vse kar je užitnega IN neužitnega, tako da zelo pazim!  >:(
Če lahko še en off topic: Zoya, tudi meni je tvoja info prišla zelo prav, saj že par let razmišljam o nabavi hladilnega plaščka. Predvidevam, da imaš xs številko? Pa ni prevelika za maltežana? Moja bišonka je zelo drobna. In se bojim, da ji bo le-ta prevelik.  :-\ Ker pelerine oz. plaščke kupim št. 28 ali 30; odvisno od modela.
Še enkrat se opravičujem za smetenje teme!
Lp vsem, Katja

_ZOYA_

• *
« Odgovori #2034 : 02 Julij 2014, 18:03:25 »
OT
JennyK: poslala sem ZS

pelukan

• *
« Odgovori #2035 : 03 Julij 2014, 14:43:56 »
margo je tudi dobila kost samo enkrat, ker je sploh ne gloda ampak jo takoj, ko je možno, hitro pogoltne...no, včasih kakšno stvar "skrije" pod povšter za kasneje  ;D o posledicah ne rabim preveč razlagat :) na srečo imam tudi jaz vse na varnem zaprto, drugače bi najverjetneje pojedla vse, od hrane do plastičnih vrečk  :P zadovoljno oblizovanje je pa tudi meni znano tudi s sprehodov. barabe male

pelukan

• *
« Odgovori #2036 : 04 Julij 2014, 11:33:41 »
po novem ima margo vneto desno oko, najverjetneje zaradi držanja glave skozi okno med vožnjo z avtom  :-\ , kakšen nasvet za spiranje očesa? sem brala, da kamilice niso ok in najbolje, da ji spiram s fiziološko...še kakšen nasvet mogoče? če ne bo nič boljše, seveda odhod k veterinarju

lp,
maja

MANDY

• Gost
« Odgovori #2037 : 04 Julij 2014, 12:00:40 »
Ups Margo, pri vseh mojih kosmatincih so pomagale kamilice hladne ali bolje čist mal mlačne, čist mal. Ko sem jim oko izprala so bili vedno nekaj časa v hiši (ura) da se je posušilo. Pri nas je vedno pomagalo. Če je bilo pa zelo hudo pa kapljice za v oko.
LP Mateja

pelukan

• *
« Odgovori #2038 : 04 Julij 2014, 13:15:55 »
Hvala, Mateja.

je veterinarka vseeno predlagala obisk, da preverimo, če se ji ni še kak žužek zapičil kam v oko :o
ona zaenkrat ni prav nič slabe volje zaradi vnetja tako da jo bomo že zrihtal, da bo pred morjem vse po starem :)

pelukan

• *
« Odgovori #2039 : 08 Avgust 2014, 14:30:07 »
živjo vsem,

preživeli trajekt in razen par neodločnih trenutkov, ko je bilo treba po novih rumenih stopnicah in med brnečimi avtomobili, vse super, večino časa spala in opazovala, kje bi našla kakšnega psa za družbo :) tudi na poti do korčule in nazaj v avtu zelo pridna, prespala skoraj vso pot! na počitnicah kar precej nagajala   >:D, je morala imet vse turiste pod kontrolo, na plaži in po vseh apartmajih in sosednjih hišah, je bila očitno tudi ona na dopustu od poslušnosti  >:( ...uspelo mi jo je tudi celo razčesat tko da končno vse po starem...v priponki pa ena lepa slikica iz zaliva strančičnica pri veli luki  ;D

lp