Avtor Tema: Nizozemski schapendoes [Schapendoes]  (Prebrano 774420 krat)

minči

• *
  • Spol: Ženski
    • http://flying-paws.si/
Nizozemski schapendoes [Schapendoes]
« Odgovori #1320 : 12 Avgust 2010, 19:12:18 »
Kam pa odhaja Maui :)? Je pa res srček :)

Vidim, da si zgrešila  en moj post ( pod filmčkom, katerega si komentirala) na FB. :P Se mi je mal čudno zdelo, da ga nisi komentirala, glede na to, da poznaš bodočega lastnika. :P

minči

• *
« Odgovori #1321 : 12 Avgust 2010, 19:20:18 »
Še dve fotki, ki sta meni res dobri. :)

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #1322 : 12 Avgust 2010, 20:30:48 »
A, Minči, a veš da sem takoj klicala njegovo sestro in ker je odseljena, ni bila sigurna :):)  ;D ;D ;D  :o :o O, ful dobro, pol ga bom pa verjetno še kaj srečala! :) :)

minči

• *
« Odgovori #1323 : 12 Avgust 2010, 23:29:16 »
Maui- ja je rezerviral že pred paritvijo. :o Bil je tudi prvi, ki je spoznal Šuši v Slo, jo tudi nekajkrat pelja z Evo na sprehod, spremljal njeno odraščanje. Šuši ga ima zelo rada, tako da ni nobenih problemov z obiski. Šuši je drugače zelo zaščitniška in ne pusti mirno tujcev do njega. Želel si je črno-belega in takšnega bo tudi dobil. :) Jaz pravim, da se je skotil točno zanj. :) :D Glede na to, da smo vedeli, da bo eden, smo upali, da bo samec. Samička bi šla k vzreditelju, vendar je ne bi imela tako blizu. Tako bo ostal v Ljubljani in ga bomo lahko redno videvali. :o

MANDY

• Gost
« Odgovori #1324 : 13 Avgust 2010, 09:13:59 »
Pravi frajer je  :o :o. Me veseli, da bo ostal pri nas.

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #1325 : 13 Avgust 2010, 09:15:44 »
 ;D :D :o Pol pa Neža nima pojma, kaj se doma dogaja :) :)

MANDY

• Gost
« Odgovori #1326 : 13 Avgust 2010, 10:22:09 »
Sem si pogledala slikice v albumu prav nagajive očke ima. Pa veliko oboževalcev, kaj pa Skay, ji Šušu dovoli, da se igra z njim.

minči

• *
« Odgovori #1327 : 13 Avgust 2010, 16:03:35 »
Ja, zgleda da je Neža okupurana z drugimi stvarmi. :P

MANDY, a gresta vidve na specialko ali na razstavo ali na oboje?  ??? ??? Vidim, da si zgrešila moje komentarje in vprašanja pod slikcami. :)

Sky se ne igra s tamalim, nima časa, mora bolj resne stvari delat. :P Glede na to, da se ga zelo izogiba in verjetno kar boji, se Šuši ne boji zanj. Maui pridno lovi Sky in jo zelo osvaja, ker pa Sky ne mara tega, ga Šuši tudi ustavi in mu ne pusti nagajat Sky. :)
Za Maui- ja sem se že drugi dan po rojstvu odločila, da ga ne dam v tujino. :P :o

MANDY

• Gost
« Odgovori #1328 : 13 Avgust 2010, 16:12:31 »
Zanimivo, Sky ve, da bi imela malo manj dlake  :) če bi se igrala z njim.  ;)
Sory minči res sem spregledala ja gremo na specijalko in na razstavo, sem se veselila vsaj malo konkurence  :( a žal  :'( :'(.
Saj je vseeno, hčerka že komaj čaka, samo o tem še govori, tak, da jo moram malo ustavljat.
Glede dlake še kar jo menja, po glavi je že trda resasta in malo za vratom, drugje še po starem.

Lepo se imejte se slišimo septembra.

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1329 : 13 Avgust 2010, 16:40:00 »
Pozdravljeni lastniki in oboževalci Schapendoesov
Sama jih spremljam malo več kot dve leti, to je od trenutka, ko sem v BIS-u razstave v Celju 2008 zagledala Šušu. Takrat sem tekla okrog ringa do Minči, ki mi je prijazno odgovorila na prva vprašanja in končalo se je moje dolgotrajno iskanje primerne pasme. Želela sem si psa, ki bo dolgodlak, tako kot moja dva cotončka, imel podoben obraz s temnimi, iskrivimi očkami, ki pa bo tudi večji in nekoliko atletski, da me bo lahko spremljal na mojih hribolazniških podvigih namenjenih krepitvi križnih mišic. V ožjem izboru sta billa bradica in pon, vendar je Šuši, ki me je dostojanstveno opazovala med pogovorom, naredila name premočan vtis. Potem sem začela sanjati, brati, iskati, ....... , na letošnji mariborski razstavi sem spoznala tudi Mandy in njeno Bello, ....... in, da že prvič ne dolgovezim - včeraj je v Slovenijo iz Nizozemske prišla še ena psička te pasme  :).

LP,
Renata

minči

• *
« Odgovori #1330 : 13 Avgust 2010, 17:38:00 »
renata, živjo!!! :)

Čestitke za novo pridobitev. :o :o Sem pa že od Thomasa zvedela, da prihaja. :P :o Če se ne motim iz psarne "van de Korte Toren" ? ???

Renata, povej še kaj več, kako je bilo na NL, ......? :o ???

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1331 : 13 Avgust 2010, 18:49:11 »
Ja, Minči,
v Mariboru sem se pogovarjala tudi s Thomasom, počohala njegova fanta in ... hitro se širijo novice  ;D.

Pupa je Caatje Lauke van de Korte Toren in je črno bela  :o. Stara je osem tednov in je res občudovanja vredna. V dveh dneh je prepotovala 1100 km iz rodnega Nijmegena brez problemov. Niti sledu kakšne slabosti zaradi vožnje, nič strahu ob neskončnem brnenju motorja, nič tesnobe v tunelih, prava mala pogumna babika. Dosedanji dve noči sva po dvakrat šli ven lulat, danes pa si je tudi za 'big bussines'' že našla mesto na vrtu in 3x suvereno opravila  :).

Drugače pa smo bili zdaj na Nizozemskem tretjič, prvič maja na njihovem dnevu mladih psov, drugič, ko so bili mladički stari 4 tedne in zdaj smo končno šli po njo.

Poskušala bom pripeti še današnjo slikico

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1332 : 13 Avgust 2010, 18:51:26 »
Ja, pa seveda hvala za čestitke, Minči  :).

minči

• *
« Odgovori #1333 : 13 Avgust 2010, 20:12:24 »
Renata, super!!!!! :o :o

Sem zelooo vesela zate. :o Vidim, da ste se res potrudili, da ste jo dobili. :o :o

Ja,   sem marsikaj na tekočem, torej iz kombinacije Stoere Teun van Wietse Sebastiaan X Lauke Zanne van de Korte Toren. :) Vzrediteljico sem pa tudi že srečala v Nemčiji, je delala Šuši vzrejni pregled. Se mi je sama ponudila, da mi pomaga izbrat samca za Šuši.

Pupa- super ime. :o Tamala je pravi cartko.  :-* :-* Upam, da jo bom imela priliko čim prej spoznati in prečohati. :)

Renata, s katerega konca Slo. prihajate? Naš Maui bo do konca meseca še pri nas. Če ste za, se lahko dobimo, da se Pupa in Maui spoznata in nanorita. ???

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #1334 : 13 Avgust 2010, 20:42:58 »
Renata, čestitke! Wau! :P ;D

Minči, če nisem kaj pomešala in 'obsodila' napačne, bo mala pupa celo mariborčanka! :o
Saj najbrž mislim pravo Renato. :-[

Joj, to bo naša Tina vesela, ko je tako dolgo imela sama željo po šapiju. Upam, da se pride mala kaj na klub pokazat. ;D :)

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1335 : 13 Avgust 2010, 20:50:27 »
Ja Minči, to je naša kombinacija  :).
Nisem pa vedela, da vam je naša gospa delala vzrejnega, menda sem površno brala. Meni je super ženska, ve kaj dela. Ima seveda tudi nasprotnike ampak ker je tudi sodnica je to normalno.

Kar se tiče imena, pa se nisva dobro razumeli - pod pupa sem mislila psička, punčka, ..., klicali jo bomo pa kar Kat.

Mi smo iz Maribora, vedno pripravljeni na kak izlet in druženje. Bi bilo res super, da se malčka naigrata, ker moja dva tamalo zaenkrat še ignorirata  :(. Čeprav izgleda, da bo kmalu bolje, ker se je mlajši danes že lovil z njo. Sicer samo kakšno minutko ampak začel pa je le  ;D.

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1336 : 13 Avgust 2010, 21:24:24 »
Hvala Sibila, pravo misliš  :).
Zagotovo prideva s tamalo v četrtek na igralno urico  :P.

minči

• *
« Odgovori #1337 : 13 Avgust 2010, 22:00:55 »
O, mala Kat, dobrodošla. :)

Ja, ona ga je delala. Izmerila jo je čisto mimo, na koncu niso upoštevali njene meritve, ker je bila napačna. Se pa res ni pustila čisto vodit Nemcem, da Šuši ne bi dobila vzrejnega. Veliko Nemcev jo ima za pristransko, da se pusti vodit vrhu nem. kluba na razstavah.

Kar se tiče kot vzrediteljice, točno ve kaj dela. Če bi se jaz ponovno odločila za nakup Schapendoesa, bi sigurno pisala  njej. Šušina babica je iz njene vzreje.

Ne vem, če veš, da ima Kat tudi blond polbrata in še nekaj sorodnikov te barve.

Maui bo v ponedeljek star 7 tednov in bo cepljen. Jaz sem takoj za druženje :o :o, še posebi za to, ker je mali edinček in rabi pasjo socializacijo. Oh, še prehitro vam bodo vsi trije noreli po hiši.

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1338 : 14 Avgust 2010, 10:07:42 »
Ja, Šušina babica je iz istega legla kot njena Ionne, veteranka, ki je pri njej doma. V tem leglu jih je bilo 14  :o.

Za rjavčke pa vem, ja. To barvo nosi mama Lauke in tudi v tem našem leglu sta bila dva. En samček in ena samička. Mala bo po prepričanju vzrediteljice ostala celo rjavo bela, kar je redkost. Njena rjava je temno čokoladna  ;D. Ampak meni ni sedla ta barva tako da smo se že takoj odločili za črno belo ali črno modro.

In sedaj imamo malo Kat, hiperaktivno sladko bitjece  :-*.

minči

• *
« Odgovori #1339 : 14 Avgust 2010, 12:04:43 »
Renata, upam, da se razumeva. Rjava in blond sta različni barvi.

Temno rjavo- belo psičko sem vidla, Hopla Hoppa van Wietse Sebastiaan,sestro Katinega dedka. Res zelo temno rjava. Meni še najbolj všeč od rjavih kombinacij, drugače tudi meni rjave ne sedejo.

V tistem leglu jih ni bilo 14. Dvakrat so parili z istim samcem (PEERKE (XVEL)), maldiči so na črko I in L in seveda z različnimi rojstnimi dnevi.

Dva dni nazaj sem ravno govorila z gospo,ki ima samčka, s katerim sta bila skupaj s Šuši slikana za revijo Moj pes. Še vedno je vsa navdušena nad Chili-jem, pravi, da je točno njej pisan na kožo. Vdim, da vas je Kat že čisto omrežila. :o  Tudi pri nas bo kriza, ko bo moral Maui od hiše.  :( So vsi čisto zaljubljeni vanj. :) Hiperaktivnost jim je v genih, Šuši se še vedno trga in nori. Z Maui-jem se ji čisto odtrga, nori še hujše  kakor on. Nikoli vam ne bo dolgčas. :o :P

Koliko pa ima tvoja gospa doma Schapendoesov? Nekaj vem, da jih ima v solastništvu.

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1340 : 14 Avgust 2010, 19:23:35 »
Hoj, evo mene spet. Do računalnika pridem samo ko neham neizmerno cartat oba domorodca (ker sta zelo uboga boga zdaj  ;)) in ko se neham naganjat z malim bombončkom oziroma, ko le ta malo zadrema. Kat nas je res čisto osvojila, pravi zakladek je. Očitno Schapendoesi takoj zlezejo lastnikom pod kožo in navdušenje nad njimi ne mine.

Je pa zagotovo res, da nam ne bo dolgčas - danes smo že krpali ograjo do stranskih sosedov. Prepričani smo bili, da imamo puppy safe ograjo, pa je zlezla mala žverca pod živo mejo (sosedovo seveda, ki pa se bohoti tudi preko ograje k nam), tam našla nam nevidno malo luknjo in že je ni bilo več. Meni je srce obstalo, zagnala sem vik in krik, skoraj že skočila čez žico, ko se je prikazala mala črna glava in mirno prilezla nazaj  >:D. Po krpanju in eni kazenski uri v hiši je bila prva stvar, ki jo je naredila sprehod do natančno tistega mesta in preizkus ali bi šlo zadevo izvesti ponovno  ::).

Lepo je slišat, da je Šušu še vedno tako igriva, moj sin se namreč boji, da odrasli niso več tako utrgani. Mene samo zanima kako dolgo ga bo držalo to veselje in zaljubljenost  :).

Naša vzrediteljica ima doma tri dame, želi pa si obdržati še eno iz legla, ki bi se naj skotilo čez 10 dni (nima pa še dovoljenja moža  ;D). Naša Kat je od psičke, ki jo ima v solastništvu (živi v istem mestu) in kolikor vem v solastništvu nima drugih samic (vsaj ne takih, ki še lahko kotijo, možno pa je da ima še kako mlajšo). Ima pa v solastništvu še kar nekaj samcev. Vendar je jaz o samcih dejansko nisem spraševala, vidim pa po rezultatih razstav, da jih ima kar nekaj.

minči

• *
« Odgovori #1341 : 15 Avgust 2010, 10:19:23 »
Na nem . forumu sem brala, da so se nekatere psice po tretjem letu umirile glede igre z drugimi psi. Malo se poigrajo potem pa gredo naprej.

Šuši veliko rajši dela kot pa se igra. Ko pride na agility se ji čisto utrga, ves čas hoče, da trenira ona in ne drugi. Pri poslušnosti je igra sploh ne zanima (že od mladička), za njo je nagrada samo hrana in delo. Si pa da duška na sprehodih, norenje po travnikih, valanje po travi, igranje s Sky, kopanje v vodi, iskanje miši, preganjanje ptic in pa lovljenje palčk. Od igrač ima najrajši cufe za vlečt in samo eno vrsto igrače za metanje in prinašanje.

Ha ha, tudi jaz lahko pridem za računalnik samo takrat ko Maui spi ali pa se z njim ukvarja nekdo drug. :)
Je pa prav zanimivo opazovat Šuši in malega. Vsak dan ga uči kaj novega. Včeraj sta imela učenje zakopavanja kosti pod odejo v posteljici(pasji) in pa, da se mame ne vleče za dlako, ušesa in brado (do sedaj mu je dovolila). :D

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #1342 : 15 Avgust 2010, 10:59:52 »
Hvala Sibila, pravo misliš  :).
Zagotovo prideva s tamalo v četrtek na igralno urico  :P.

O, super, pridem na kake igralne pol malo pofirbcat. Šapiji so tudi meni zelo luštni. :)

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1343 : 15 Avgust 2010, 18:48:17 »
Ja, Šušu ima zelo odgovorno nalogo, sama mora malega naučiti vsega, tudi tistih stvari, ki se jih sicer mladički naučijo sami, med igro. Ko opazujem Kat se tega še predobro zavedam. Mala operira namreč z izjemno množico različnih znakov, od vseh pa je najbolj ganljivo, ko bučmanu, ki jo naboli skloni glavico, se dela čisto majhna hkrati pa premika tačko nekako od zadaj, od ušeska naprej in si pri tem pokriva oko. Prav vidiš kako mu pravi: ''Saj ti nič nočem, poglej kako sem mala, pa tudi vidim te slabo''. In moram priznati, da je enega že skoraj omehčala, danes sta začela delat kroge  :o.

Pa trmasta je tale naša žverca. Ko si nekaj zabije v bučko, zlepa ne odneha. Danes je hotela pod nujno pojest mojo nogo s Croccsom vred, medtem ko sem obešala perilo  >:D. Groza.

minči

• *
« Odgovori #1344 : 17 Avgust 2010, 15:43:17 »

Pa trmasta je tale naša žverca. Ko si nekaj zabije v bučko, zlepa ne odneha. Danes je hotela pod nujno pojest mojo nogo s Croccsom vred, medtem ko sem obešala perilo  >:D. Groza.

Ja, saj imate schapendoesa. :P :o To spada zraven. Se pa da s pravilno vzgojo in doslednostjo tudi to brez problemov obvladat. :) Bo pa treba v malo šolo.

Renata, a imate v planu vzrejat?  ???

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1345 : 18 Avgust 2010, 10:30:44 »
Ja, seveda, mala šola bo, še pred tem bodo igralne urice. Pa velika šola, pa agility, pa ..., vse ob svojem času  ;D.

Tudi razmišljanja o vzreji bodo aktualna kasneje - če bo vse kot mora biti - morda ja, seveda pod okriljem NL kluba in ob pomoči naše vzrediteljice.

Kako pa je Maui prestal cepljenje? Gotovo pogumno, kot pravi dec  :D. Imate kako idejo za kraj morebitnega druženja?

minči

• *
« Odgovori #1346 : 20 Avgust 2010, 11:43:23 »
renata, tu je moj e-mail, da se zmeniva za srečanje: [email protected]

Naš Maui je mali razvajenček ::)  in mu cepljenje ni bilo všeč. Je pokazal vse svoje pevske sposobnosti. :D

MANDY

• Gost
« Odgovori #1347 : 30 Avgust 2010, 11:03:50 »
Pozdravljene, ej kakšne novice še en Šapi pri nas, super, Čestitke Renata. Upam, da se srečamo v živo, naša Bella se je naplavala in osvojila cel camp. Vsi so jo poznali. Na koncu je bilo manj šotoristov in več pavšalistov pa si je občasno privoščila osebne obiske.
Da bi se pa umirila, zaenkrat ne kaže. Ko smo prišli iz jutranjega dvo urnega sprehoda in je dobila zajtrk bi človek pričakoval mir.
 :P A ne na vrsti je bila igra, če sem ležala v mreži je vzela zalet in z svojo igračko v gobcu pristala na meni. :o.
Igrali smo karte, nič hujšega vzela je igračko in jo potiskala v naročje, poskusila je pri vsakem malo, kdo bo za vlečenje in cufanje.
Plava pa kot riba, še vedno vleče Ido za rep in včasih faše pasjo klofuto.
Renata imaš še kakšno slikico, a je tudi tvoja požrešnica ?

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1348 : 30 Avgust 2010, 21:15:56 »
Hvala Mandy. Ja, tudi naša rada papca  :P.
Zdaj smo se že lepo ujeli, zlata je. Enega cotona je že omehčala in to tako, da lahko z njim počne karkoli  :o.
Pripenjam še nekaj slikic.

Felina

• *
« Odgovori #1349 : 31 Avgust 2010, 00:00:44 »
renata_...to je tvoja kepica!!!!! Sem vaju zgrešila na klubu zadnjič, sem vidla samo kosmato rit, ki je zapuščala prizorišče,ampak mi nihče ni povedal, da si ti njena lastnica, potem so mi samo rekli, da je to schapendoes...jao!!!!!!!!!  To je to, ko te ni en mesec doma, pa gre vse iz informativnega dosega :D
No, če ne prej, bo treba v četrtek malo prej na klub prit, da pred malo šolico naredim napad na vaju :)

Minči, Mau pa je že zapustil vašo družinico, a ne? Sem na fb prečekirala vse fotke, da malo pridem na zeleno vejo, kje se kaj dogaja :D