Avtor Tema: Nizozemski schapendoes [Schapendoes]  (Prebrano 771973 krat)

katalun

• *
Nizozemski schapendoes [Schapendoes]
« Odgovori #1950 : 03 Januar 2014, 11:39:06 »
Hej, tudi jaz tečem na Rogli in upam, da se kdaj srečamo. Ste bolj pozne ali zgodnje, da se izognete drugim tekačem?

MANDY

• Gost
« Odgovori #1951 : 06 Januar 2014, 11:37:37 »
Pozdrav katalun, ja mi smo bolj zgodnji in gremo na dolgo progo (počasen tempo  ::)) ampak smo itak do enih-dveh na poligonu. Če naš vidiš nas pocukaj, ni problema ne moreš zgrešit dve kosmati kepi, ki se kar naprej "valata in cufata" in ena gospa  ;). Samo bolj slabo kaže s snegom  :'( :(.

Nekaj novih slikic imam od naših "otrok" v prihodnih dneh bom si vzela čas in jih prilepila.
Včeraj je bil deževen dan pa sem se spravila česat Mon Ami. Moram priznat, da jo do sedaj (skoraj 8 mesecev) še nisem temeljito razčesala (občasno smo ji "pokazali" krtačo). In ker sem bila v vezi z lastnico Makka, ki ga češe vsak teden  sem imela slabo vest  ::).
Pa smo se lotili dela, seveda po sprehodu (ni bila preveč utrujena) po pričakovanju je šlo vse gladko, nič vozljev puppy dlaka še ne gre ven  :) in sem na glas razmišljala "le zakaj bi jo mučila vsak teden če pa ni potrebe" pa se začne Melisa smejat, "ej mučila poglej jo, ha ha" in res mala lepo na hrbtu, da sem ga  česala ,jezik ven in zaprte učke uživala v masaži  :D ;D
Ok če bo pridna, bo česanje bolj pogosto  :-*, problem je, ker moram česat našo bradatko in po opravljenem delu, ko me že vse boli nimam več energije .
No v glavnem do zdaj nič popolnoma nič problemov z vozlji in dlako samo tuširanje-pranje nog po sprehodu, da ni v hiši "peskovnika".

pelukan

• *
« Odgovori #1952 : 08 Januar 2014, 11:53:15 »
Margo pa ni navdušena nad česanjem, vzdihuje in če je le možno, se uleže tako, da se moram kar potrudit, da jo lahko prečešem takoj za sprednjima tačkama :) kdaj pa sploh menjajo dlako v "odraslo"? ji moram pa tudi jaz nenehno prat (vsaj) tačke, če imam srečo, da se ne valja po hrbtu v blatu...kljub temu moram tudi redno sesat in pospravljat stanovanje...če ni pesek, blato, so vejice, listki ali pa kakšen del igračke :)
pa še to me zanima...kakšna je približno teža odraslega šapija oz šapijke. meni se še vedno zdi, da margo vse kar poje tudi "skuri", ker je en tak divjak :D glede na to, da vsaj 100000krat na dan skoči na in dol s kavča z igračko ali brez, ko se ji zdi zabavno bežat, že mora bit nekaj na tem, da o šprintih, ko smo zunaj in je spuščena niti ne govorim...mi je pa zanimivo, da raje spi na tleh kot na mehkem, noge pa v zrak :)

pelukan

• *
« Odgovori #1953 : 08 Januar 2014, 14:51:49 »
upam, da mi je (prvič!) uspelo priložit še slikovno gradivo ;)

MANDY

• Gost
« Odgovori #1954 : 09 Januar 2014, 10:37:16 »
 :)ooo srčica Margo  :-* :-*. Po moje bodo menjali dlako spomladi, pri naši še nič ne kaže na to.
Jaz pa prilagam še novejše fotografije od Maya.

May je bil z družino na počitnicah ampak to ni bilo kar tako, stanovali so v hotelu in bila je zelo velika družina 11 članov, ki jih je moral čuvat. Revček koliko dela je imel.  ;D

In po besedah lastnice je bil zelo, zelo priden.

Še fotografija mokre Toye, v plaščku mislim, da je bila tudi pod njem mokra.

žaba

• *
« Odgovori #1955 : 11 Januar 2014, 19:11:12 »
Krasne slikice!
Pelukan, kako je tvoja punca lepa...

Včeraj sem na našem koncu videla avto  z nalepko šapija in nalepko Nizozemski schapendoes... Moj tek bo po novem šel mimo vrstnih hišic...

MANDY

• Gost
« Odgovori #1956 : 13 Januar 2014, 20:22:43 »
 :) Nekaj slikic iz včerajšnega potepanja več na naši int. strani ( PHOTO Mrzlica 2014)

MANDY

• Gost
« Odgovori #1957 : 14 Januar 2014, 12:00:32 »
 :) Pravkar sem brskala po statistiki za razstavo CACIB v Ljubljani naslednji vikend in prijavljeni so trije schapiji, jeee. Lepe ocene in prijetna razstavna dneva vam želim.
Mi smo še premladi in naš razstavni krst bo februarja v CACIB Celje.

MANDY

• Gost
« Odgovori #1958 : 24 Januar 2014, 10:36:15 »
Jaaaa, neee kakor za koga ampak dejstvo je da je sneg.
Mon Ami je prvič doživela, da nekaj belega pada iz neba. Bila je najprej začudena pol pa navdušena, tako navdušena, da smo se komaj odpravili na sprehod (ni si pustila nadet ovratnice). >:D  Vesela je bila tudi Bella in bilo je divjanja, igranja na sprehodu.
Običajno imam probleme z pospravljanjem, preveč pomočnikov  >:( :-X, tokrat so bile vse raje zunaj na snegu. Ker pa je sneg moker so bile seveda kepe na dlaki, no ja. Mogoče gremo čez vikend na Roglo, da se nasmučamo in nadivjamo ter poslikamo  :).
Lep snežen vikend želim vsem.

renata_

• *
    • Slomar Tuft
« Odgovori #1959 : 25 Januar 2014, 22:39:50 »
:) Pravkar sem brskala po statistiki za razstavo CACIB v Ljubljani naslednji vikend in prijavljeni so trije schapiji, jeee. Lepe ocene in prijetna razstavna dneva vam želim.
Mi smo še premladi in naš razstavni krst bo februarja v CACIB Celje.

Ja, Mandy, to so bili Freaky, Fibby in mamica Kat  :). Kljub neznanski gneči smo se imeli super.

Vi pa niste premladi za razstave, tudi mi smo bili še v razredu najmlajših  ;).

Tako smo se zabavali pred ringom - čisto spodaj se vidi malo Freakyja, v sredini je Kat, Fibby pa medtem krade hrano  :P.

Fibby v ringu

No včeraj je naša mladenka končno dočakala sneg. In po prvih negotovih korakih je kasneje neznansko uživala.

Še filmček: http://youtu.be/2oAdtuZCso8

MANDY

• Gost
« Odgovori #1960 : 27 Januar 2014, 19:37:29 »
Super lepotička Fibby.
Kako različen značaj imajo, Fibby na filmčku previdno v prvi sneg ovohava, stopa, naš bumber bum v sneg in takoj akcija. Najprej je hladila glavo v snegu  :P.
Tudi mi imamo nekaj novih fotografij in sicer iz Rogle, kjer se nam je pridružila Margo in njena lastnica. To je pa bil pravi žur. :-*

Kot dva kozlička  :)

Mama Bella in hčerka Margo, ki ji je kar naprej dajala lubčke  :-*.

Ha ha, koliko psov je na sliki  ;)

Pred skokom, jih je težko ujet v mirovanju  >:D

MANDY

• Gost
« Odgovori #1961 : 02 Februar 2014, 12:15:54 »
 :) Jap ujela nas je zima in to kar v leden oklep.
Takšna je naša ulica  ???

Že nekaj dni ne hodimo ampak drsamo  :D dvonožniki smo si nakupili mestne dereze, super se obnesejo po ledu hodiš kot da ga ni, jee  :P.
 Psi ja ti imajo pa štiri tačke, Ida je previdna in preudarna ter jo led ne vrže iz ritma  ;D, Bella in Mon Ami uf to je druga pesem, ker oni bi vseeno divjali se igrali kljub ledeni cesti  >:D, sploh ju ne moti, če zadnje tece zdrsijo, če se zaletita v ograjo (ker se ne da ustavit). Danes so se celo po trebuhu peljale navzdol po manjšem hribčku  :-*  , driftata na ovinkih ha, ha in se večkrat zaletita vame ali v Ido, ki ju ima že "pol kufer" in je včeraj pokazala Mon Ami, kdo je še vedno šef. Ker to je bilo pa preveč  >:(  kar dvakrat zaporedoma sta opici podrle gospo Ido, ki je drugič zagrabla Mon Ami za kožih in grdo renčala, ups.

Kontrola cste

Danes je bilo smešno, ko smo šli navzgor po rahlem hribčku in opici neumni seveda po sredini poti pa ni šlo  :D, premikali sta tačke in drseli navzdol, Bella pa gleda naju no kaj zdaj  ;) nič ji ni bilo jasno.  In sva vzela vsak svojo v naročje ter ju nesla do vrha  :).
V glavnem naši Schapiji najdejo zabavo tudi v takšnih razmerah.

Gledanje televizije v pesjak pa so se preselili pajki in ptički  :P zgoraj desno sem bila jaz.

Prav težko se je Bella skobacala ven, ko je morala na zadnjo potrebo.

Ker ji ne damo nič za jest  :'( :( mora iskat semena  :D

MANDY

• Gost
« Odgovori #1962 : 07 Februar 2014, 11:44:30 »
 :) Pozdrav, kako ste preživeli "ledenico" in vaši šapiji.
Kot sem že napisala naši sta uživali. Prve dni sta bili malo jezni name, ker jima nisem pustila divjanja po poledenelem snegu, ko se je vdiral led. A ko ju je led držal (razen pri medvedjih skokih je pokal  ;) )je bil žur, obe zeloooo navdušeni nad drsenjem po tacah, po glavi  :-*.
Mon Ami se je naučila (po moje kar značilno za to pasmo) metanje na glavo. In sicer teče hitro in se v teku vrže na glavo ter drsa po ledu, nekajkrat se zavrti, vala, hecna je ko se vstane pa tako začudeno pogleda, ej kje sem in zopet dir. Tako je navdušena, da jo komaj dobim k sebi ko je treba na vrvico  >:( >:D.
Ampak včeraj in danes je že pokukalo sonce in verjetno v dolini ne bo več dolgo snega.
Drugače pa je Mon Ami še vedno zgaga in to velika. Nič ni nežna in še vedno ne tala lubčkov ampak raje ščipa, sploh se ne obnaša kot "mlada dama" ampak kot "razbojnik", ki je vedno v akciji.
Razen v službi ko je preventivno privezana pri moji mizi  :-X :-* in vzdihuje kot najbolj bogi kuža. Pa veste zakaj, ker ona bi raje poiskala metlico ali pa ukradla kakšno poleno, da bi lahko smetila naokrog.
In zdaj imamo novega člana, majhno poljsko miško, ki je prišla v delavnico  ???, danes sva bila na lovu, da bi jo spravila ven a neuspešno  :(. Ima kdo kakšen predlog (mišjelovka, strup , muca so skrajne metode)

BlackDevil

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #1963 : 07 Februar 2014, 11:55:51 »
Mogoče bi lahko poiskusili z isto pastjo kot se uporablja za hrčke? Vzameš plastično vedro notri nasipaš malo hrane gor nasloniš desko (ali pa kaj podobnega) in počakaš da se ujame. (notri lahko pride, ven pa ne).

Izgleda nekako takole:

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #1964 : 07 Februar 2014, 11:57:35 »
Mene čudno gledajo, ko v trgovini vprašam če imajo eko past za miši  ;D

Pol pa pridemo do tegale

Najbolj pali če je notri čokolada.

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1965 : 07 Februar 2014, 12:23:12 »
Joj mi imamo tudi neko miško na podstrešju, se fajn sliši ko šviga sem in tja nad glavo :) Ampak, je ni moč najti, so hotli strup nastavit pa sem ponorela doma.

Jaz sem iskala te prijazne pasti, pa nisem kje našla v SG.

MANDY

• Gost
« Odgovori #1966 : 07 Februar 2014, 12:51:47 »
 :) O hvala najprej poskusimo varjanto od BlackDevil, čeprav se mi zdi, da bi morali imet bolj visoko vedro ker sem miško opazila na vrhu omare   ;). Vmes iščemo eko past, če jo najdem vam sporočim kje se jo da kupit, hvala vsem.
LP

MANDY

• Gost
« Odgovori #1967 : 07 Februar 2014, 12:53:49 »
Sam Nika ČOKOLADA, da ne bom jaz zlezla v past, ker obožujem čokolado  ;D :o :P.

Nika

• *
  • Buda
« Odgovori #1968 : 07 Februar 2014, 13:16:32 »
Kmetijske zadruge, Merkur, Medlog, agrocentri...

Lej, sej miš dobi pol koščka, ti pa preostanek. Se skor splača met miši, a?  :P

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #1969 : 07 Februar 2014, 18:06:56 »
Na omaro pride, ker ima oporo stene in tako gor pripleza.  Iz gladkega, visokega vedra, se pa nima kam naslonit, da bi spleza-ampak, znajo biti kar poskočne.

MANDY

• Gost
« Odgovori #1970 : 09 Februar 2014, 17:16:38 »
 :) Včeraj smo zbežali iz deževne Savinske doline, mimo še bolj turobne meglene Ljubljane, polomljene Postojne na sonček v Ankaran. :)
Imeli smo srečo in ujeli malo sončka, se sprehodili do Debelega Rtiča in nato obiskali v Trstu še našo Mystic.

Jeee morje

Mystic na novem povodcu, ker jih je že veliko pregriznila  >:D, nekam znano mi je to, je dobila verižico-povodec.

Ker ne mara čopkov so jo postrigli nad očmi, super  :)

Palčke so zakon, ker je bilo že temno je bolj malo slik. Vendar so se kosmatike naigrale.

Mystic je zelo pridna in lepo skrbijo zanjo, kar vidi se kako je srečna  :) s svojima deklicama.

diva1

• *
« Odgovori #1971 : 09 Februar 2014, 22:47:20 »
Ej, MANDY,

lepo, da si se oglasila..  :)

Z največjim veseljem sem malo "pokukala" schapije, prišla k vam na "obisk"..

Ja, rada te berem. In upam, da te kdaj tudi spoznam v "živo"  in seveda tudi "šapije".. Priznam, očarali so me.

Lepo bodite in naj že kmalu pride pomlad...

MANDY

• Gost
« Odgovori #1972 : 10 Februar 2014, 12:00:33 »
 :)

Hvala diva1, upam, da se res kdaj srečamo.

Mystic takole čaka na drugega psa, pol se pa trola vrže na trebuh  :D :-*

Zanimivo je opazovati kako so se jim spremenili značaji, ker je res 95% odvisno od novih lastnikov. Mystik, ki je bila ena cela vragica v leglu je res pridna, pozorna psička.
 Ne glede na to, da je prvi kuža v tej mladi družini in da živijo skoraj v centu Trsta "v betonski đungli zame ". Vendar je vedno z družino, živijo v bloku z vratarjem, rdečo preprogo po stopnišču  :), malo sem bila presenečena.
In ko smo šli na sprehod smo srečali neverjetno veliko psov, majhnih, velikih in Mystik je vsakogar veselo pozdravila seveda tudi naši dve "kmečki psički"  :D.-
Tudi v tem betonu se najdelo zeleni prostori za pasje divjanje  :P, drugače pa so čez vikende na deželi ali poleti z čolnom naokoli.
Zjutraj, ko so njeni lastniki v službah, šoli, pa dela družbo babici in dedku.

Kdo je hudiček v tej družini  >:D >:D

MANDY

• Gost
« Odgovori #1973 : 19 Februar 2014, 11:02:49 »
Pozdrav, danes praznuje naša Bella (Isabella les Ours Gentils ) 5 rojstni dan. Kako hitro čas teče, kot bi bilo včeraj ko je prišla k nam iz  Belgije.
Takšna navihanka je bila

Še vedno je vesela in zelo pridna psička in neskončno jo imamo radi.

Je prvi Schapi v naši družini in sigurno ne zadnji saj smo po njeni zaslugi navdušeni nad to pasmo.
Z njeno pomočjo smo spoznali nekaj pasjih športov in vsi uživali.

Bila je čudovita mamica

Še na mnogo, mnogo let zlata Bella  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

MANDY

• Gost
« Odgovori #1974 : 21 Februar 2014, 11:53:25 »
 :) Zabavno branje vam želim (Mon Ami piše)
http://mybears.webs.com/apps/forums/

MANDY

• Gost
« Odgovori #1975 : 26 Februar 2014, 21:17:25 »
Pozdrav, preživeli smo razstavni krst v Celju. Bilo je prijetno (celo zame) in zanimivo.

Poleg Mon Ami-razred mladi sta bili v razstavnem krogu še psički iz Nemčije Ghostrider s Kisses from Sweden-razred vmesnih in Enya Bajule von Happy shaggy family-razred veterani.
 In Kisses ter Mon Ami sta pravo nasprotje. Kisses je zelo zelo majhna,drobna skladna lepa psička, Mon Ami pa velika max- velika in tudi lepo skladna. Na žalost se ne vidi na fotografiji, ja dve skrajni velikosti v pasmi. :)

In v soboto je bila Mon Ami sodnici iz Avstrije zelo všeč. Oba dneva je dobila oceno odlično in prvak mladih v soboto pa celo BOB in tretje mesto med odraslimi psi skupine FCI I. Predvsem je bila zelo pridna, kar malo čudno za to lumpo. :-*
 Ostalo vam je sama napisala v forum na naši int. strani  ;).

No bo kaj, kje je briketek  :-*

Nekaj igre na razstavi

Moje, ne moje, Mon Ami je bila malce močnejša samo, "lisička" je imela psihično premoč  ;)

Moje ponosne punce  :-*

MANDY

• Gost
« Odgovori #1976 : 26 Februar 2014, 21:20:34 »

Kisses

Enya

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
« Odgovori #1977 : 26 Februar 2014, 22:36:40 »
Cestitke.

MANDY

• Gost
« Odgovori #1978 : 27 Februar 2014, 10:35:12 »
 :) Hvala Barbara 10 me veseli da sem spoznala tvojo psičko. Ima tako mil pogled in na razstavi je imela VIP ložo na tvojih kolenih.  :) Sem še hotela do vaju a se je v nedeljo vse zelo hitro odvijalo.

MANDY

• Gost
« Odgovori #1979 : 01 Marec 2014, 09:41:40 »
 :)
Pozdrav od Mayka  :) :-* , ki ga bomo videli na Italjanski klubski razstavi v maju, juhej  :o ;D